The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2010, 15:41
Lepiej nie nalegajcie o zadne wymiany bo zaczna jakies barierki wkladac, kombinowac i ch.. wie co jeszcze.. ten stadion powoli przypomina mi male santiago bernabeu, przynajmniej z zewnatrz, taki oldschoolowy (jakby budowany w latach 30), stwarza wrazenie bardzo masywnego, a ze podoba mi sie santiago bernabeu to nie jestem zly, szkoda tylko tego okraglaka
za oryginalne santiago bernabeu oddalbym dwie Allianz Arena i trzy old trafford.. bardzo mi sie podobaja takie masywne kloce, ale przestane juz marzyc, niech chociaz oni zakryja te wszystkie szczeliny a nie jak to jest na Legii ze od trybuny do dachu jest jakas szybka i szczeliny na 2 metry.. stadion powinien byc calutki zamkniety! w naroznikach i pod dachem na C!
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 18.06.2010 o godz. 15:46.
Odpowiedz cytując
Dagobert
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 18.06.2010, 15:54
stadion bardziej nie spójny niż kiedy niż wtedy co mieliśmy stare C? bez jaj. nowe krzesełka są lepsze od tych co były wcześniej na e i d, i w związku z tym płacz na forum.
Odpowiedz cytując
Kamell
Banita

Od: 12.2007

Stary 18.06.2010, 16:11
Tak w ogóle to na trybunie A/B jaki będzie wzór z krzesełek? taki sam jak na C?
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 18.06.2010, 17:13
Kamell napisał(a):Wyświetl post
Tak w ogóle to na trybunie A/B jaki będzie wzór z krzesełek? taki sam jak na C?
NIE. Na trybunie A i B nie będzie wzoru.
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 18.06.2010, 18:32
Dagobert napisał(a):Wyświetl post
stadion bardziej nie spójny niż kiedy niż wtedy co mieliśmy stare C? bez jaj. nowe krzesełka są lepsze od tych co były wcześniej na e i d, i w związku z tym płacz na forum.
Dobrze, że tylko na płaczu się skończy, bo biorąc pod uwagę setki milionów, które poszły na ten stadion to jest to największa porażka, za którą ktoś beknąć powinien.
Ktoś mi powie kto odpowiada za kolor nowych krzesełek? Pewnie w fabryce się pytali jaki ma być kolor...to powiedzieli, że niebieski - i jest niebieskiJaki problem. Chcesz- masz.
Jakiś półamator dorwał się do władzy i decydowania w jaki sposób będą wydawane publiczne pieniadze i efektem - haniebna partanina. Za chuja bym się pod tym projektem nie podpisał.
Nie wierzę, że nie można było dobrać odpowiedniego pigmentu.
Byłem już pogodzony ze wszystkimi niedociągnięciami, a tu prosze..błękitne krzesełka.

Nie pisz mi tu, że płacz na forum, bo za tą partanine powinna być kara w postaci pieniężnej i dożywotni zakaz wykonywania zawodu dla projektanta i osoby która wybierała kolor krzesełek.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.06.2010, 18:44
Różnice widać gołym okiem.
Z bliska nie wydają się być już tak "błękitne". Mimo wszystko, za dużo narzekacie
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Od: 06.2010

Stary 18.06.2010, 18:46
W projekcie znalazłem info ze na górnej trybunie będzie 24 rzędy. Teraz przeliczyłem i już są zamontowane 24 rzędy oparć krzesełek. Pytanie czy na samej górze będzie jeszcze jeden rząd krzesełek bez barierek bo wydaje mi się ze powinny być.
Może precyzyjnie odpowie mi kolega La Furia Dell' Est.
Odpowiedz cytując
satori
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.06.2010, 18:57
Tak patrze sobie na to zdjecie :
http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg

i mysle sobie ze ta nowa trybuna ze stara jakos zupelnie ze soba nie pasuja... Wiem ze stadion nie jest gotowy ale ciekawi mnie jak bedzie wygladac na koncu kolorystyka bo te odcienie niebieskiego sa diametralnie inne. Dziwnie tez wyglada miejsce gdzie nakladaja sie dachy starej z nowa trybuna.. jak by z zupelnie innego stadionu wziete.. wiem wiem czepiam sie ale takie sa moje odczucia a chyba od tego jest forum by o tym pisac ;-)
Odpowiedz cytując
Dagobert
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 18.06.2010, 19:01
ok projektant źle dobrany, wiele spraw nie przypilnowano, ale kolor krzesełek nie robi żadnej różnicy, i tak jak będzie (daj Boże) 30 tys kibiców to krzesełek nie będzie widać wiec jaki problem....
trzeba się cieszyć że stadion jest, wielu krakowian nawet kibiców Wisły nie koniecznie chciało wydawać 600 milionów na stadion a wolałoby za tą cenę np tunel pod kopcem żeby rozładować aleje...
inna sprawa to (ktoś to pisał), że brak profesjonalizmu ze strony Wisły to skandal, na pewno jakby była osoba w klubie która by to nadzorowała można by było wybrać odcień niebieskiego.
ale Wisła miła w nosie choć de fakto miasto (a tym samym my wszyscy) budujemy stadion który będzie głownie dla Wisły. Co by nie mówić o Basałaju to może teraz zadba o te różne detale. jak to mówią pańskie oko konia tuczy....
Odpowiedz cytując
wojtala88
Banita

Od: 12.2009

Stary 18.06.2010, 19:03
Na tych krzesełkach są jeszcze folie i dlatego są takie wyblakłe.tak samo jak na Legii.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 18.06.2010, 19:06
satori napisał(a):Wyświetl post
Tak patrze sobie na to zdjecie :

i mysle sobie ze ta nowa trybuna ze stara jakos zupelnie ze soba nie pasuja... Wiem ze stadion nie jest gotowy ale ciekawi mnie jak bedzie wygladac na koncu kolorystyka bo te odcienie niebieskiego sa diametralnie inne. Dziwnie tez wyglada miejsce gdzie nakladaja sie dachy starej z nowa trybuna.. jak by z zupelnie innego stadionu wziete.. wiem wiem czepiam sie ale takie sa moje odczucia a chyba od tego jest forum by o tym pisac ;-)
Ciesze sie ze podjales nowy watek mysle, ze ta kwestia jest niezmiernie wazna i dziwie sie ze nie byla dokladnie przedyskutowana na poprzednich kilkuset stronach.
Jak do tej pory Obtulowiczowi udalo sie uniknac krytyki zwiazanej z bryla stadionu ale teraz kiedy celnie wskazales te mankamenty napewno mu sie dostanie.
Odpowiedz cytując
greko1
Junior Member

Od: 11.2004

Stary 18.06.2010, 19:08
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
^^^ Robiąc sektor w narożniku tracimy 1 x bufor (1 tyś) na E + 1x bufor (1 tys) na C -znacznie droższych cenowo. Na E można dać gościom 1,5 sektora - bo tyle mają mieć zgodnie z prawem i tylko 0,5 sektora przeznaczyć na bufor.Myśleć ludzie, mysleć
No i należy dodać że bezpieczniej jest mieć kibiców przyjezdnych z jednej strony, niż ochraniać Nas przed nimi z obu stron.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 18.06.2010, 19:08
Zadnych folii nie ma ,
co oczywiscie jest dziwne, ale krzeselka to najmniejszy problem

jak sie maja dachy na siebie nakladac skoro trybuna C jest duzo wyzsza od E i D..
natomiast mogliby zaslonic boki trybuny w naroznikach
jak to jest na Chelsea czy Manchesterze
http://stadiony.net/pictures/eng/sta...d_bridge16.jpg
http://stadiony.net/pictures/eng/old...trafford10.jpg

koszt przeciez niewielki.. to zamiast tych wymian krzeselek na D i E (jakby wpadli na tak debilny pomysl) lepiej byloby przeznaczyc te pieniadze na zamkniecie stadionu..
kazdemu cos sie nie podoba w tym stadionie, a u mnie sa to dwie rzeczy.. okraglak i wlasnie te szczeliny w naroznikach.. gdyby tylko to zrobili to stadionik bylby luksus, juz bym nawet zapomnial o okraglaku (ale z bolem serca byl on calkowicie niepotrzebny, tyle pomieszczen w srodku trybun do konferencji itp.. coz, stalo sie, nalezy liczyc ze jakos zaslonia go od zewnatrz)

wjazd dla karetek tez dobry

co do sektora gosci to SKWK stara sie o to zeby byl on ulokowany tam gdzie powinien, czyli obok okraglaka.. zreszta nie tylko o to walcza.. oby wszystko przeszlo pomyslnie, co bedzie niestety bardzo trudne do zrealizowania..

No bedzie wygladal, bo jest poskladany, to i tak dobrze ze jakos to zlaczyli (obawialem sie ze bedzie wygladac jak Highbury, ale chociaz z tej realizacji w miare dobrze wyszli).. sam dach z perspektywy patrzac na wprost trybuny nie rzuca sie tak w oczy, gorzej natomiast z tej perspektywy http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg i te boki powinno sie pokryc czyms.. poza tym mozna i od gory zlaczyc dach (wiec to co Ci nie pasuje)
oczywiscie to plany raczej nie zrealizowania.. ale moze, moze.. pomarzyc zawsze mozna

ogolem rzecz biorac stadion pozytywny, tylko te szczeliny w naroznikach... razi to strasznie.. okraglak wiadomo
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 18.06.2010 o godz. 19:24.
Odpowiedz cytując
satori
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.06.2010, 19:18
Ok wiem ze nie nakladaja sie te dwa dachy ale chyba przyznasz ze patrzac w tamto zdjecie to ma sie wrazenie jak by to byl jakis fotomontaz marny na dodatek. Owszem ciesze sie ze mamy stadion ale nie zapominajmy ze suma za ten stadion nie jest mala i skoro taka decyzja z tym projektem juz zapadla ok stalo sie.. ale zeby byl tak rozny odcien kolorow to juz jest jakies nieporozumienie.. Jesli tak bedzie wygladalo to na koniec to ten stadion bedzie wygladal jak by byl poskladany z roznych trybun. Coz jak by nie bylo to tak jest..
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Od: 06.2010

Stary 18.06.2010, 19:22
Zgadzam się z SpoXsteR'em ze szczeliny i okrąglak to największe wady stadionu. A poza tym to będzie fajny stadion. Nie wybrzydzajcie tak strasznie.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.06.2010, 19:31
Z tym podjazdem pod okrąglak trochę przesadzili.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Stary 18.06.2010, 19:34
Mea napisał(a):Wyświetl post
W projekcie znalazłem info ze na górnej trybunie będzie 24 rzędy. Teraz przeliczyłem i już są zamontowane 24 rzędy oparć krzesełek. Pytanie czy na samej górze będzie jeszcze jeden rząd krzesełek bez barierek bo wydaje mi się ze powinny być.
Może precyzyjnie odpowie mi kolega La Furia Dell' Est.
Precyzyjnie rzecz biorąc- będzie tyle rzędów ile jest w projekcie.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.06.2010, 19:36
Mea napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się z SpoXsteR'em ze szczeliny i okrąglak to największe wady stadionu. A poza tym to będzie fajny stadion. Nie wybrzydzajcie tak strasznie.

a trybuny 17 metrów od boiska nie będą czasem największą wadą ? w tv pewnie to będzie wyglądało jakby w ogóle nie było trybuny tylko samych 10 rzędów bannerów reklamowych...

PS. ale dobra,nie napierdalajmy już tak,bo ludzie czytają forum i każdego zwykłego sympatyka to zniechęca do przychodzenia na mecze... dlatego stadion jest zajebisty i niech tak zostanie !
Ostatnio edytowane przez blanco : 18.06.2010 o godz. 19:39.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Stary 18.06.2010, 19:40
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Różnice widać gołym okiem.
Z bliska nie wydają się być już tak "błękitne". Mimo wszystko, za dużo narzekacie
Podpisując kontrakt dostaliśmy wytyczne co do koloru RAL. Niestety, MY musimy sie trzymać palety ralowskiej, a nie trubun D i E..................

ps.proszę nie miejcie pretensji do firmy która realizuje zapisy kontraktu, a do tego kto taki a nie inny RAL zapisał w kontrakcie...........
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 18.06.2010, 20:23
Ale w palecie ral jest dużo odcieni niebieskiego i granatowego, który kolor to nasze krzesełka? (wg mnie powinien być 5002 )
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 18.06.2010 o godz. 20:28.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Stary 18.06.2010, 21:21
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Ale w palecie ral jest dużo odcieni niebieskiego i granatowego, który kolor to nasze krzesełka? (wg mnie powinien być 5002 )
Powinien........................Crazykaro......... ....uwierz mi powinien
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.06.2010, 21:29
blanco napisał(a):Wyświetl post
a trybuny 17 metrów od boiska nie będą czasem największą wadą ? w tv pewnie to będzie wyglądało jakby w ogóle nie było trybuny tylko samych 10 rzędów bannerów reklamowych...

PS. ale dobra,nie napierdalajmy już tak,bo ludzie czytają forum i każdego zwykłego sympatyka to zniechęca do przychodzenia na mecze... dlatego stadion jest zajebisty i niech tak zostanie !
Grajmy na lotnisku czyli jakieś maksymalne rozmiary boiska
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.06.2010, 21:40
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
Powinien........................Crazykaro......... ....uwierz mi powinien
A co wybrano? 5015 czy może 5017?
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 18.06.2010, 21:49
Właśnie tak teraz mi przyszło do głowy jakie wymiary ma mieć płyta boiska, bo przy tak dużym placu mam nadzieje ze będą to maksymalne wymiary dopuszczalne. Np jak w Barcelonie tam to jest lotnisko bodajże 120x80. Pytanie tylko czy przypadkiem nowe boiska nie mają już stałych wymiarów 105x68 .
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 18.06.2010, 21:51
blackluk napisał(a):Wyświetl post
Właśnie tak teraz mi przyszło do głowy jakie wymiary ma mieć płyta boiska, bo przy tak dużym placu mam nadzieje ze będą to maksymalne wymiary dopuszczalne. Np jak w Barcelonie tam to jest lotnisko bodajże 120x80. Pytanie tylko czy przypadkiem nowe boiska nie mają już stałych wymiarów 105x68 .
Niestety z tego co mi wiadomo to nowe boiska muszą mieć wymiary 105x68.
Odpowiedz cytując
ewcia
Wyjazd Rzecz Święta!

Stary 18.06.2010, 22:36

jesteś pewien - bo zdaje mi się ,że jednak będzie i w tej sprawie trwają konsultacje.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.06.2010, 23:00
blanco napisał(a):Wyświetl post

jak stare C bylo ok 25-26 metrow i w TV bylo widoczne ,tzn plot i pare rzedow kibicow

teraz i tak jest blizej ,moze nie jest to super ale az tak tragicznie chyba tez nie
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
sqbi
Member

Stary 18.06.2010, 23:22
ewcia napisał(a):Wyświetl post
jesteś pewien - bo zdaje mi się ,że jednak będzie i w tej sprawie trwają konsultacje.
Mam nadzieję, że jednak nie będzie. Już chyba wystarczy tych napisów - nie ma co przeginać w drugą stronę.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 19.06.2010, 01:06
Inwestor zastepczy zlozyl juz zamowienia na trybune AiB jako w całosci niebieską?

Wyprodukowaliscie juz te krzesełka?

Jeśli tak to okaże się, że miasto przekroczyło pewną granicę.
Ostatnio edytowane przez Kuba : 19.06.2010 o godz. 01:09.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.06.2010, 07:44
ewcia napisał(a):Wyświetl post
Jeśli tak... to kolorowy cyrk.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów