The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2010, 14:41
Jeśli rzeczywiście o to chodzi co napisałeś SpoXsteR, to obie strony zachowują się jak 12-sto letnie dzieci.

Nie wiem od czego się zaczęło, życie pokazuje że wina zazwyczaj jest po środku więc podejrzewam, że w tym przypadku jest podobnie i obie strony mają coś za uszami.

Żal, żal, żal. Wisła jest jedna i o tym powinny obie strony wiedzieć. Najwyraźnieji o tym nie pamiętają i tylko przez ich prywatę zaczynają się problemy wśród wszystkich kibiców. Sami oceńcie, czy działacie na chwałę czy na szkodę WISŁY KRAKÓW
Hiroji Hanzo
Banita

Od: 01.2010

Stary 18.06.2010, 14:42
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
Alez daje.. bo oni sa jej czlonkami, maja swojego prezesa i oni ustalaja co jak ma byc na walnych zgromadzeniach.. i nie liczy sie w tym glos internetu, dochodzi? dla Ciebie moga to byc pier.doly, dla kogos innego juz, takze kazdego nie zadowolisz.. 30 tys bedzie jak bedzie tyle czlonkow zapisanych w SKWK (czynnych czlonkow, a nie tych ktorzy zapisali sie po to zeby dostac tanszy karnet) i jak chociaz kazdy z nich raz na pol kilka miesiecy przyjdzie na spotkanie i wezmie udzial w dyskusji
i to nie jest zadna wladza..chec sterowaniem ludzmi.. to nie jest ich praca za ktora dostaja pieniadze.. to jest ich pasja , chec robienia czegos wiecej dla Wisly z milosci do niej, zupelnie za darmo, a czesto i doplacajac do interesu czy zaniedbujac rodziny, szkole, prace itd..
chcac to zmienic tak jak wyzej juz napisalem.. tyle
SpoXter,więc po primo uważam że nie jesteś w tym sporze bezstronny(mniemam że należysz jednak do stowarzyszenia).
Jeżeli ilość członków SKWK( nie wiem ilu ich jest) hołubiących pod niebiosa trenera Skorżę wynosi 500 osób,to niech te 500 osób wrzeszczy na cały stadion nazwisko swojego ulubieńca,a niech nie pod wpływem terroru wymusza na pozostałej części publiki takie właśnie zachowanie.
Jeśli ta sama liczba sympatyków SKWK ma w dupie Łaciaka,to niech ona go ma,a nie zmusza by w dupie miał go cały stadion.
Na marginesie nie znam sprawy ale pamiętam Łaciaka jak był w ekipie Wisły,i jak w związku z tym miał przejebane,w związku z wjazdami chasydów podczas jego gry w Proszowiance.
Nie wiem co się potem wydarzyło jak ktoś wie to proszę na p.w.
Ja zauważam że SKWK,w nieodległej przyszłości będzie chciało mieć decydujący głos kto w Wiśle ma zagrać,kto ma trenować.
Pytanie miażdżące.
Czy nie pojebały się priorytety ludziom ze SKWK?Czy dają pieniądze na funkcjonowanie klubu?Jak się daje to można wymagać,ale pozwolę sobie zauważyć że SKWK jest ugrupowaniem nie zrzeszonym w strukturach klubu,tylko jest ruchem kibicowskim.
To co zaczyna wyprawiać jest nie do pomyślenia,bo przecież jest na łasce swoich członków i zapewne stawek członkowskich.
Mniemam że liczba członków zwiększać się nie będzie na pewno,z tendencją do drugiej opcji.
SKWK od jakiegoś czasu forując swoje przekonania na łamach Internetu(SpoXter,mówisz że ludzi internetu SKWK ma głęboko w dupie...to po jasną cholerę umieszczają swoje jakże marne oświadczenia?),przypominają grupę skrajnie prawicowych rebeliantów których celem jest napsucie krwi wśród swoich.Czym się to może skończyć,pokazał przykład Legii Warszawa.Ochłońcie.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.06.2010, 14:53
michu-k ale Wislakow nie ma 30 tys. To ze ktos pojdzie na mecz raz na miesiac czy na wszystkie 15 meczow u siebie w sezonie to nie znaczy ze ma taki sam glos w dyskusji. To jest wlasnie chora demokracja. Kazdy kto tylko kocha Wisle by chcial rzadzic Ruchem Kibicowskim. CHyba to chore takie pojmowanie sprawy. Przypomne ze na fecie bylo 40 tys ludzi, na R22 chodzi po 15-20 a do Sosnowca nawet 2 tys ciezko bylo uzbierac. W takim razie jak tutaj pojac to slowo kibic? Po prostu SKWK piszac w imieniu kibicow rozumiem ze pisze w imieniu swoich czlonkow. A oni sa wlasnie najbardziej godni uzurpowania sobie tego tytulu kibic. Bo sa to ludzie ktorzy sa z druzyna na dobre i na zle i sa realnie a nie przez internet a nie na co 5 meczu. Trzeba takie cos zaakceptowac i sie nie obrazac ze SKWK napisalo jakis artykul z ktorym sie nie zgadza iles tam kibicow. Co z tego ze z artykulem nie zgadza sie 20 tys kibicow ktorzy przyszli na fete ale do Sosnowca bylo juz ciezko. CHyba bardziej liczy sie to zdanie najbardziej wtajemniczonych z SKWK a jak pisze Spoxter to nie jest jakies zamkniete grono. Jesli ktos chce miec realny wplyw na dyskusje, na sprawy kibicowskie to niech wybierze sie na zebranie SKWK albo wstapi do SKWK. Wtedy za swoja prace zyskuje prawo do reprezentowania kibicow i pokazuje ze na to zasluguje a nie napina sie tylko w internecie a w realu glosu nie zabiera.
Przez internet wyplywa na wierzch wiele glupich nieporozumien i problemow. Jak mozna najezdzac na SKWK samemu nic nie robia ku poprawie. Ok mozna cos co napisalo SKWK skrytykowac, mozna sie z czyms nie zgodzic, jak najbardziej ale jesli ktos bedac kibicem Wisly odcina sie od SKWK, tylko narzeka i tworzy jakies spory to nie jest godzien dyskusji. Bo pelno takich osob w internecie a w rzeczywistosci nikt nie chce narzekac.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Kuba
Senior Member

Stary 18.06.2010, 14:57
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Prosiłem o artykuły
Kominek napisałem kilka postów wcześniej o meczu z Hiszpanią.
To jest dobry przykład.
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 18.06.2010, 15:01
Cytat:
SKWK od jakiegoś czasu forując swoje przekonania na łamach Internetu(SpoXter,mówisz że ludzi internetu SKWK ma głęboko w dupie...to po jasną cholerę umieszczają swoje jakże marne oświadczenia?),
hmm.. jesli dochodzi do transferu to lubisz byc o tym poinformowany? no wiec to na takiej samej zasadzie dziala.. skoro na spotkaniu jest dajmy na to iles tam osob, to nastepnie daja to do wgladu wszystkim chetnym ktorzy chca sie z tym zapoznac, proste?

Cytat:
przypominają grupę skrajnie prawicowych rebeliantów których celem jest napsucie krwi wśród swoich.Czym się to może skończyć,pokazał przykład Legii Warszawa.Ochłońcie.
Hmm.. lekko nie trafiony przyklad bo tam byl spor i jest do teraz jeszcze miedzy kibicami (wlasnie Stowarzyszeniem Legii i najpopularniejsze strony LegiaLive.pl z klubem i kibicami wyznajacymi zasade "Walter jest cool!")

Ich LegiaLive to takie nasze TWSD.. tyle ze jest zajebisty kontakt miedzy SKLW a LegiaLive.. o ich klasie niech swiadczy fakt ze chociaz klub zmienil herb na czarna trumne to LegiaLive pozostala przy swoim rozpierdalajac prawdziwy herb Legii na pol strony zeby az kulo w oczy...

U nich wyznawcy "Walter jest Cool!" to cos takiego jak u nas "Po co te teksty o Laciaku i Skorzy?", tyle tylko ze gdyby sytuacja byla podobna na Legii jaka u nas jest wzgledem tych osob to zachowywalibysie tak samo... bo dla nich Legia to tak samo wartosc, zasady i honor.. tak jak dla SKWK .. dlatego widocznie nie chca Laciaka w swoich szeregach.. i nic tu nie ma do rzeczy jego umiejetnosci (co nie znaczy ze SKWK wymusilo na klubie decyzje o Laciaku, bo gdyby tak bylo to zostalby zwolniony z Wisly a nie przeniesiony do rezerw)

i uwierz ze tam ich Stowarzyszenie i LegiaLive (nasz odnosnik TWSD, tyle ze dobrego kontaktu z SKWK nie maja juz nie) dziala ramie w ramie i tak samo nie biora pod uwage glosu internetu tylko robia swoje, ku chwale Legii

Cytat:
Jeżeli ilość członków SKWK( nie wiem ilu ich jest) hołubiących pod niebiosa trenera Skorżę wynosi 500 osób,to niech te 500 osób wrzeszczy na cały stadion nazwisko swojego ulubieńca,a niech nie pod wpływem terroru wymusza na pozostałej części publiki takie właśnie zachhowanie.
Mnie tam nikt nie terroryzowal i nie terroryzuje.. spiewam co mi sie podoba, nie chce to nie spiewam,

i nie jestem z SKWK! SKWK jak kazdemu innemu Stowarzyszeniu czy to Legii, Widzewa, Gornika czy Wiary Lecha na 1 miejscu zawsze zalezy na dobru swojego klubu, pewne zasady, priorytety i honor to podstawa
i nie zawsze umiejetnosci danego pracownika ida w parze z tym jakim jest czlowekiem! Dlatego Legia ma wyjebane na Waltera mimo ze ma chlop kupe kasy i robi chocby w tym sezonie jak na Polska lige konkretne transfery! oni w zamian tych transferow i dobrej gry wola zeby Walter od nich odszedl a ich zespol zajal 5 miejsce! I tak samo SKWK ma niechec chocby do Frankowskiego bo uciekl z Wisly, jakby to nie znaczylo.. i dla nich malo jest wazne jakie ma umiejetnosci sportowe.. ma bardzo wysokie... i bylby na pewno wzmocnieniem ale oni wola nie miec go w skladzie i miec czyste sumienie niz brud na honorze ze nikt nic z tym nie zrobil! ma niechec do Laciaka bo zrobil swoje w przeszlosci.. tak mozna wymieniac i wymieniac.. dla ludzi ktorzy zyja Wisla pewne zasady sa ponad wszystko, wola zajac 3 miejsce niz zeby gral u nich Uche, Kosowski czy Frankowski, a trenerem bramkarzy byl Laciak! Dla kogos to moze wydawac sie glupie, ale dla ludzi dla ktorych Wisla jest calym zyciem i nie traktuja ja jak tylko 90 min raz w tygodniu jest czyms normalnym, w kazdym Stowarzyszeniu w Polsce dla ktorych swoje ekipy to 24h na dobe!
ktos moze ich posadzic ze dzialaja na szkode Wisly, wrecz przeciwnie, gdy beda mieli po 70 lat i siedziec w sektorze piknikowym (wielu z nich zapewne bedzie drzec pyska na meczach ) z czystym sumieniem sobie powiedza ze przeszli przez Wislackie zycie jak nalezy, i ze honor Wisly byl najwazniejszy. Dla nich po prostu Wisla to nie tylko umiejetnosci pilkarzy i trenerow.. to cos wiecej..

PS: byla niegdys sytuacja bodaj z kims z 3 nowej ligi, i jakis typ chcial zainwestowac w klub wydostajac ja z klopotow finansowych, a ze chlop byl taki i owaki ktory nie przypodobal sie kibicom powiedzieli stanowcze nie, a ze w przeciwienstwie do Waltera wiedzial co go moze czekac odpuscil sobie.. kibice woleli tonac w dlugach niz wydostac sie z nich! dla jednych moze wydawac sie to glupie, oni jednak woleli spasc do A klasy i zachowac resztki honoru

Cytat:
Spoxter żeby była jasność.SKWK jest ruchem kibicowskim.Nie ich sprawą jest kto ma grać a kto trenować zespół!Na miłośc boską!!!
Nie dojdziemy do porozumienia.. masz inny tok rozumowania, ja inny.. ja to widze inaczej, Ty inaczej.. ja ich po prostu rozumiem..

Cytat:
Dziękuję za uwagę.
Ja rowniez
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 18.06.2010 o godz. 15:24.
Hiroji Hanzo
Banita

Stary 18.06.2010, 15:09
Spoxter żeby była jasność.SKWK jest ruchem kibicowskim.Nie ich sprawą jest kto ma grać a kto trenować zespół!Na miłośc boską!!!
Idąc tokiem myślenia ruchu SKWK,powinni znienawidzić Cupiała za to że od kilku lat nie inwestuje w Wisłę,wręcz ją osłabiając.
I najważniejsza rzecz.
Niech SKWK pod swoimi oświadczeniami nie podpisuje się za wszystkich kibiców Wisły.Bo ja nie mam z nimi nic wspólnego,a takich jak ja jest zdecydowana większość.Dziękuję za uwagę.
Ostatnio edytowane przez Hiroji Hanzo : 18.06.2010 o godz. 15:12.
Jaroo1
Senior Member

Stary 18.06.2010, 15:19
Przeczytajcie posty SpoXteRa i sprobujcie zrozumiec osoby ktore mysla inaczej niz Wy. Mniemam ze wiekszosc ktorzy nazekaja to osoby ktore owszem kochaja Wisle ale ich rola konczy sie na tym ze pojda na mecz, zazwyczaj mecz u siebie, raz na 2 tygodnie. A dla osob z SKWK Wisla to cos wiecej niz jeden mecz na 2 tygodnie, dla nich to mecze, dlugie wyjazdy, turnieje, akcje charytatywne, to zycie Wisla i dla Wisly. Dlatego oni moga sie nazywac prawdziwymi kibicami i moga zabierac glos w wielu kwestiach. Jednemu sie w glowie nie miesci ze kibice mowia Laciak won, ale Tobie sie to w glowie nie miesci bo tylko uczeszczasz na mecze, a osoby z SKWK ktore oddaja czesc zycia dla Wisly czuja ze maja wiecej do powiedzenia i to robia. Stad dbanie o interes niejako SKWK ale tak naprawde Wisly i proba napietnowania zdrajcow tak aby w Wisle tacy nie pracowali.
I wlasnie mamy tutaj problem demokracji. Kazdy chcialby miec tyle samo do powiedzenia, nie wazne czy jest w SKWK czy raz na rok jest na stadionie, kazdy by chcial zeby artykul pod tytulem Skorza jest OK zanim zostanie opublikowany zostal zaakceptowany przez 51% ogolu ludnosci polskiej do publikacji! Przeciez tak sie nie da. Musi byc grupa ktora ma wiecej do powiedzenia i ktora wszystko robi. I takie jest wlasnie SKWK robi cos za darmo, dla wszystkich wiec za to ma prawo do wypowiedzi w imieniukibicow. A narzekacze zawsze beda. I tak jak na Legii ktos ma wyjebane na zasady i dla nich Walter jest fajny to bedzie nadawal na kibicow i sie cieszyl ze prezesem Legii jest Walter. Tak samo tutaj widze dla niektorych zasady sa mniej wazne niz sukces. Tylko ze wlasnie ci narzekacze nadmuchuja konflikt do takich rozmiarow. Czesto piszecie ze kibice, ze wiekszosc mysli inaczej tylko czemu ci kibice, ta wiekszosc widoczna jest tylko w siecie? Moze jakies kutas z Cracovii sie loguje na forum i podjudza a Wy z nim nadajecie na SKWK. Jak sie chce byc realna sila to trzeba sie zaprezentowac w realu wiec jesli chcecie udowodnic ze narzekaczy jest chociazby 100 to zbierzcie sie w koncu i pojdzcie na zebranie SKWK. Przeciez to nie wykracza ponad ludzkie mozliwosci a jakos NIKT nie moze sie pofatygowac z tych narzekajacych na to pieprzone zebranie. Powinna byc cenzura bo inaczej to mamy co mamy. Wystrczy sie zalogowac na forum, opluc SKWK ale zeby to samo powiedziec w swiecie rzeczywistym to nikomu z 20 tysiecy narzekaczy sie nie chce- no przeciez to jest smieszne samo w sobie

Cytat:

Niech SKWK pod swoimi oświadczeniami nie podpisuje się za wszystkich kibiców Wisły.Bo ja nie mam z nimi nic wspólnego,a takich jak ja jest zdecydowana większość.Dziękuję za uwagę.
A czy oni gdzies pisza WSZYSCY kibice Wisly? Podpisuja sie jako kibice bo sa kibicami a z ta wiekszoscia z Twojego posta to jak pisalem wyzej. Gdzie jest ta wiekszosc? W internecie? Czemu nawet 100 osob nie ma ktore postawi sie na zebraniu badz na stadionie? Przeciez to sa jakies jaja. Piszecie ze ktos karze krzyczec na laciaka czy innego Jopa. Moze mi powiesz ze kilkaset osob z SKWK zmusza 5 tys osob na R22 do krzyczenia? Kolego nie fantazjuj bo przesadzasz.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 18.06.2010 o godz. 15:21.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
SpoXsteR
Senior Member

Stary 18.06.2010, 15:30
Prosze bardzo .. tak na deser

Cytat:
Spotkanie SKWK w Czwartek!!!

W Najbliższy czwartek tj. 24 czerwca między godzinami 18-20 odbędzie zebranie Stowarzyszenia Kibiców Wisły Kraków .

W związku z pojawiającymi się oszczerstwami oraz różnego rodzaju insynuacjami pod naszym adresem, prezes SKWK wraz zarządem podjęli decyzję o zwołaniu w trybie nagłym zebrania członków SKWK oraz wszystkich osób mających wątpliwości co do sposobu działania Stowarzyszenia.

Na zebraniu udostępnione będą sprawozdania finansowe oraz wszelkie inne informację.

W związku z w/w treścią, wszelkie komentarze na stronie SKWK będą kasowane, aż do odwołania
chce ktos sie dowiedziec ile co kosztuje, jest prowadzona ksiegowosc (kazdy moze zobaczyc ile np. kosztuja pociagi specjalne, bo niektorym sie wydaje ze to koszt kilku tysiecy zlotych) co takiego Laciaka zrobil, a co takiego Skorza, dlaczego to i tamto.. a moze ktos chce dodac cos od siebie, cos komus nie pasuje i chce to zmienic? wszystkiego sie dowiecie na spotkaniu, a takze bedziecie mogli wyrazic swoje zdanie, w internecie o niczym sie nie dowiecie

QBAS
po dwoma oswiadczeniami na TWSD tez sa wylaczone komentarze, czyzbys tego nie zauwazyl? czy moze nie chciales zauwazyc..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 18.06.2010 o godz. 15:37.
QBAS
Senior Member

Stary 18.06.2010, 15:33
W związku z w/w treścią, wszelkie komentarze na stronie SKWK będą kasowane, aż do odwołania

To jest merytoryczne rozwiązanie problemu
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 18.06.2010, 15:36
Na TWSD też są wyłączone komentarze pod oświadczeniem i "wynurzeniami" (cytat) Nikol.
To normalnie w takich sytuacjach - nikt nie ma czasu ani ochoty moderować steku bzdur, obelg i opluwania się wzajemnego (co ma miejsce w komentarzach) czy to na SKWK czy TWSD.
QBAS
Senior Member

Stary 18.06.2010, 15:45
SpoXsteR, jakbyś przeczytał moje posty to wiedziałbyś że nie jestem stroną w tym konflikcie. Wyłączonych komentarzy na TWSD nie zobaczyłem zwyczajnie, jeśli tak jest to ten komentarz tyczy się obu stron.

Zresztą napisałem już wielokrotnie (także w tym temacie), że to co musimy obserwować jest żenujące i godzi w dobre imię obu zamieszanych w konflikt stron.

SKWK robi dużo dobrego. Organizuje wyjazdy, akcje charytatywne i sporo innych rzeczy.
TWSD też przyczynia się dla dobra kibiców. Galerie z meczy, imprez, zgrupowań, informacje o klubie i też inne sprawy, o których teraz nie wspomniałem.

Jedni to stowarzyszenie, które z założenia działa non-profit. Portal zarabia i kasa idzie do portfela właściciela.

Mimo wszystko jestem zdania, że jeśli OBIE strony nie unosiłby się honorem, mogli by wspólnie stworzyć super silny front prowiślacki. Ale widzę, że jest to niemożliwe i każdy woli toczyć swoje wojenki i pamiętać najmniejsze nieczyste zgrania przeciwnika. A można by zacząć na nowo wszystko z czystą kartą.. I Wisła zyskałaby na tym, i jej kibice. Pytanie tylko czy obu stronom na tym zależy...
Hiroji Hanzo
Banita

Stary 18.06.2010, 15:45
Napiszę ostatni raz.

SKWK jest ruchem kibicowskim i niech tym się zajmuje!!!Niech sie nie wpierdala kto ma w Wiśle grać i kto ma Wisłę trenować,bo to jest przekroczenie ich kompetencji!!!

Pytanie do zwolenników SKWK z mojego poprzedniego posta,na które merytorycznie nikt nie odpowiedział:

Idąc tokiem myślenia ruchu SKWK,powinni znienawidzić Cupiała za to że od kilku lat nie inwestuje w Wisłę,wręcz ją osłabiając.

Czemu nikt z SKWK Cupiała nie bojkotuje?
Żałosne jest to co poniektórzy tu piszą.Wystarczy tylko otworzyć oczy.
SpoXsteR
Senior Member

Stary 18.06.2010, 15:48
Moze dlatego ze Cupial juz od dawna nie inwestuje w Wisle.. Wisla jest samowystarczalna.. i pracuje sama na siebie..
poza tym nie wiem co do tego wszystkiego ma Cupial, przyznam ze dziwny masz tok rozumowania.. tyle co Cupial zrobil to nie zrobil nikt inny od czasow Henryka Reymana, Mieczyslawa Gracza czy Kmiecika i im podobnym..

poza tym na kazdym ze stadionow masz czesto jakies transparenty z podobiznami pilkarzy, jakies hasla, i tak dalej.. co w tym zlego ze kibice wyrazaja swoj poglad na temat danego pilkarza czy trenera? tak jest na calym swiecie.. od siatkowki, pilke nozna, koszykowke konczywszy na szczypiorniaku
pierwsze lepsze foto z google http://img204.imageshack.us/img204/3655/56305948qk0.jpg
a teraz jak ma czas przejrzyj pozostale 2 miliony zdjec..

blackluk napisał(a):
A 5mil to daje miś uszatek?
nic mi o tym nie wiadomo.. no moze raz na czas cos tam rzuci groszem.. jak bedzie mial zachcianke
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 18.06.2010 o godz. 15:58.
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 18.06.2010, 15:52
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
Moze dlatego ze Cupial juz od dawna nie inwestuje w Wisle..
A 5mil to daje miś uszatek?
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 18.06.2010, 16:03
jakie oburzenie na Skwk ! Dziwicie się ? Jak takie durne teksty pisze jeden z '' redaktorów'' na temat obecnego trenera? W sumie to śmieszne , że uwaga STOWARZYSZENIE KIBICÓW WISŁY broni trenera Legii
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 18.06.2010, 16:05
QBAS napisał(a):Wyświetl post

Mimo wszystko jestem zdania, że jeśli OBIE strony nie unosiłby się honorem, mogli by wspólnie stworzyć super silny front prowiślacki. Ale widzę, że jest to niemożliwe i każdy woli toczyć swoje wojenki i pamiętaćnajmniejsze nieczyste zgrania przeciwnika. A można by zacząć na nowo wszystko z czystą kartą.. I Wisła zyskałaby na tym, i jej kibice. Pytanie tylko czy obu stronom na tym zależy...

Dokładnie, szczególnie teraz kiedy wracamy na nowy stadion i trzeba go zapełnić, nie potrzeba podziałów, wojenek, toczonych bądź co bądź w kibicowskim ruchu skupionym wokół JEDNEJ drużyny - WISŁY.

Dobro klubu jest najważniejsze, czasem wydaje mi się że takie podejście doprowadzi do tego że na stadionie będzie widać podział wśród NAJLEPSZYCH kibiców w Polsce.

Opluwanie się nawzajem nic tu nie zmieni, a tylko pogorszy całą sytuację.
Czego chcecie:
podziału, kłótni, opluwania w internecie to są wasze priorytety na dzisiejszy dzień

Jeżeli tak to gratuluję. Znając życie żadna ze stron nie odpuści, nie widać żadnych przesłanek do tego aby ktoś pierwszy wyciągnął rękę do pojednania, zakończenia waśni z prostego powodu dlaczego ja mam być pierwszy, to przecież oni zaczęli i tak w kółko, a cierpi na tym dobro i wizerunek kibiców Wisły Kraków.

To tyle.
Mateusz91
Senior Member

Stary 18.06.2010, 16:12
Jakbyś nie zauważył Marcinno tekst na SKWK dotyczący działań TWSD miał ch.. wspólnego z tekstem MARCINA o Macieju Skorży. Trenera Legii nikt nie broni to było wałkowane tysiąc razy. Autor wyraził swój stosunek do jego osoby.
Marcinnno
Senior Member

Stary 18.06.2010, 16:18
Kolego zauważyłem : ) Nawet wyobraz sobie , że czytałem Mówie niech się się Skwk nie dziwi skoro prowokuje ludzi takimi tekstami na temat obecnego trenera Każdemu należy się szacunek, a tu szacunku nie było za grosz. Ten gość może mieć sobie jego ołtarzyk i pewnie ma nic mnie to nie obchodzi naprawdę, ale jako stowarzyszenie MOIM zdaniem nie powinni wypuszczać takich tekstów. Wislakrakow.com to najlepsza strona o Wiśle, Skwk znowu szuka sensacji. Skończył się temat Skorży i Kasperczaka, Łaciak w rezerwach więc nie ma się do kogo przywalić padło niestety na tą stronę. Wislakrakow.com ma prawo mieć zyski, reklamy, to dzięki tej stronie jesteśmy bliżej Wisły codziennie. Niestety s.k.w.k.pl brakuje do tej strony brak video, mało wywiadów i przede wszystkim brakuje tej stronie OBIEKTYWIZMU.

Serdecznie pozdrowienia dla administratora Wislakrakow.com
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 18.06.2010 o godz. 16:20.
Jaroo1
Senior Member

Stary 18.06.2010, 16:20
Tylko problem w tym ze w tym wojsku kazdy by chcial byc dowodca a jak przychodzi co do czego to nawet na poligon (zebranie SKWK ) Ci ktorzy by chcieli rzadzic nie chca przyjsc. Nie rozumiem Was ludzie, macie tyle do powiedzenia w sprawie Wisły ale tylko w internecie. Stad mozna wysnuwac wnioski ze Wy nie chcecie budowac tylko jatrzayc bo skoro tak jednemu, czy drugiemu czyli "wiekszosci" czyli kilku tysiacom osob zalezy na zmianach w SKWK to czemu nic nie zrobi nawet 10 osob w tym kierunku. Czemu w internecie narzekacie a jak pada przyjdz na zebranie SKWK to nikt juz nie narzeka tylko pisze ze nie ma czasu czy checi. Przeciez to jest smieszne! Nagle wiekszosc (czyli kilka tysiecy osob) nie ma czasu i checi. Trzeba jasno powiedziec ze tych placzkow to jest max 100-200 i tylko podzegaja reszte do klotni i rozwazan na temat SKWK. Wezcie zalozcie temat albo ankiete kto jest przeciw SKWK i ciekawe ile osob zaglosuje czy sie wpisze. Pewnie z setka, a pozniej niech jeszcze ta setka napisze czy pojdzie na zebranie. Pewnie nie bo po co, lepiej siedziec przed komputerem i sobie glupoty pisac.
drozd:
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.06.2010, 16:20
Co więcej, TWSD to był najlepszy serwis o Wiśle, jest, i już nim pozostanie. Szkoda tylko że autorytet Rava jest nadszarpywany przez bandę żerujących hien.

Nikt nie ma i nie będzie miał monopolu na władzę nad innymi kibicami.
Jaroo1
Senior Member

Stary 18.06.2010, 16:28
Cytat:
Nikt nie ma i nie będzie miał monopolu na władzę nad innymi kibicami.
Ale dajcie spokoj z takimi tekstami. To ze SKWK napisze swoje zdanie na temat Skorzy, Kasperczaka czy Laciaka, albo wywiesi flage Laciak won to jest jakas wladza nad innymi. Bez przesady. Ludzie dzialaja wiec i wyrazaja swoja opinie na tematy zwiazane z Wisla, przeciez nikt Ci nie kaze myslec tak jak pisze SKWK. Tak samo jak nikt Ci nie kaze utozsamiac sie ze zdaniem TWSD na temat Skorzy, Kasperczaka czy Laciaka.
Wyolbzymiacie wszystko i dorabiacie niepotrzebne ideologie.
drozd:
Mateusz91
Senior Member

Stary 18.06.2010, 16:29
Dobra Marcinno. Ołtarzyk moża masz Ty administratora TWSD. Tekst o TWSD niejako podsumował ich działalność "promującą" SKWK. Szkoda że nie komentowali protestu o Łaciaku wtedy kiedy on trwał. Nagle przypomnieli sobie o nim, kedy został zwolniony. Dobra ciach bajera. Wy i tak wiece swoje.
Pozdrawiam autora kontrowersycjnych artykułów

A tekst kolegi micha o bandzie żerujących hien... No ,mogłeś chłopie coś lepszego wymyśleć...
Ostatnio edytowane przez Mateusz91 : 18.06.2010 o godz. 16:32.
Marcinnno
Senior Member

Stary 18.06.2010, 16:32
Tak pewnie i to nie jeden Tylko ja nie pisze jakiś chorych tekstów na temat Kasperczaka = ) i bronie trenera Legii , który jest przecież ok : ] Martwi mnie, że młode pokolenie tak wierzy we wszystko co pisze Skwk i nie ma swojego zdania . Jak tak ich bronisz to czemu tu wchodzisz ? Pokaż solidarność i odwiedzaj wiesz którą strone
Mateusz91
Senior Member

Stary 18.06.2010, 16:36
Nie martw sie o młode pokolenie.
Tekst o Kasperczaku był opinią autora, który uwierz mi ma swoje powody by tak pisać. Stwierdzenie "trener Skorża jest okej" tyczyło się jego osoby jako człowieka, a nie w jakim dresie teraz będzie pracował. Nie szata zdobi człowieka. Nieraz miałem okazję przekonać się o tym jakim człowiekiem jest Skorża, lecz wcale nie mam zamiaru mu kibicować w Legii. To są dwie różne sprawy. A jak czytam teksty o tym że będziemy kibicować Legii w meczu z Nami, to mi się śmać chce.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.06.2010, 16:44
michu-k napisał(a):Wyświetl post
Co więcej, TWSD to był najlepszy serwis o Wiśle, jest, i już nim pozostanie. Szkoda tylko że autorytet Rava jest nadszarpywany przez bandę żerujących hien.
Dobra, ja Ci radzę, żebyś się jednak w temacie nie wypowiadał. Tylko zaogniasz, a naprawdę nie trzeba tu więcej "żołnierzy", po żadnej ze stron. Idź na spotkanie z SKWK i tam zabierz głos.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 18.06.2010, 16:49
Hiroji Hanzo napisał(a):Wyświetl post
Napiszę ostatni raz.

SKWK jest ruchem kibicowskim i niech tym się zajmuje!!!Niech sie nie wpierdala kto ma w Wiśle grać i kto ma Wisłę trenować,bo to jest przekroczenie ich kompetencji!!!
.
A Ty mieszkasz w Barcelonie więc nie interesuj się tym co się dzieje w Krakowie. Sugeruję Ci żebyś się nie w.pierdalał w to co dzieje się w Krakowie i zajął się swoim lokalnym podwórkiem. Gdybyś pytał dlaczego to Ci powiem że to przekracza twoje kompetencje które kończą się na administracyjnych granicach miasta Barcelona. Idź sobie na mecz Barcelony, zapłać za bilet i oglądnij sobie mecz i nie wymagaj niczego więcej bo dla nich jesteś tylko klientem z którego można wycisnąć kasę.
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 18.06.2010, 16:50
Krakusie, w Barcelonie chociaż socios mają faktyczną władzę i prawnie zagwarantowany wpływ na klub, a u nas są socios od napisów na pościeli : )
Kamell
Banita

Od: 12.2007

Stary 18.06.2010, 17:09
Ciekawe ile płaczków będzie na spotkaniu w czwartek. Skonczcie *******ić na necie bo to i tak nic nie da a tylko zaogniacie atmosfere jeszcze bardziej.
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 18.06.2010, 17:17
Watts. Zdziwiłbyś się bardzo jeśli chodzi o ruch kibicowski w niektórych klubach w Polsce. Jeśli myślisz że udał Ci się cięty żart to się grubo mylisz Tak jak część osób już tu pisało. Gdzie są Ci wszyscy niezadowoleni i Ci którzy mają złote pomysły. Przeskoczenie do rzeczywistego świata jest dla nich czymś nieosiągalnym. Więc płaczcie, piszcie bo tylko to Wam zostało .... i żyjcie w swoim wirtualnym świecie
element
Senior Member

Stary 18.06.2010, 17:29
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
jakie oburzenie na Skwk ! Dziwicie się ? Jak takie durne teksty pisze jeden z '' redaktorów'' na temat obecnego trenera? W sumie to śmieszne , że uwaga STOWARZYSZENIE KIBICÓW WISŁY broni trenera Legii
Za to Ty broniłeś piłkarza Jagiellonii, który grał przeciwko nam. I życzyłeś mu wszystkiego najlepszego. Zapewne zaklaskałbyś gdyby strzelił gola przeciwko Wiśle.
Przecież to piłkarz Jagiellonii. Przy okazji pochwal się ołtarzykiem z Frankowskim.

Jakież to durne i śmieszne że UWAGA - kibic Wisły broni piłkarza Jagiellonii.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów