The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
czera84
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2010, 21:02
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
kiedy jest wyjazd do Barsinghausen?
28.06.do09.07.
Ps.Mam nadzieje,że skompletują kadrę i będzie super!!
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 18.06.2010, 11:16
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...vanic_w_akcji/

No niesamowice dynamiczne ten obrońca Zabawie się w proroka i powiem Wam że kolesia w poniedziałek już nie będzie
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.06.2010, 13:00
nie chciałem oceniać Alemało, ale musze powiedziec, ze myśle że byłbym lepszy na tej pozycji niż on.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 18.06.2010, 14:04
zobaczymy jak się spisze z Garbarnią bo trening to jednak co innego niż mecz
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 18.06.2010, 14:29
szprotson napisał(a):Wyświetl post
nie chciałem oceniać Alemało, ale musze powiedziec, ze myśle że byłbym lepszy na tej pozycji niż on.
Jesteś genialny szprotsonie skoro potrafisz na podstawie 2 minutowej migawki tak trafnie ocenicć zawodnika może zostaniesz naszym skautem?
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.06.2010, 14:33
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Jesteś genialny szprotsonie skoro potrafisz na podstawie 2 minutowej migawki tak trafnie ocenicć zawodnika może zostaniesz naszym skautem?
spokojnie. ocene mojej wypowiedzi, bedziesz mógł skonfrontować na żywo i sam sie wypowiedziec.
Ja swoje zdanie wyraziłem,tak własnie dzieki 2 minutowej migawce, widzialem jak zawodnik przyjął piłke, jak zawodnik podał. To mi wystarczy by ocenić go wg. swoich kryteriow.
Scoutem, owszem z chęcią bym został i licze ze w przeciągu paru lat tak bedzie
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.06.2010, 23:15
szprotson napisał(a):Wyświetl post
spokojnie. ocene mojej wypowiedzi, bedziesz mógł skonfrontować na żywo i sam sie wypowiedziec.
Ja swoje zdanie wyraziłem,tak własnie dzieki 2 minutowej migawce, widzialem jak zawodnik przyjął piłke, jak zawodnik podał. To mi wystarczy by ocenić go wg. swoich kryteriow.
Scoutem, owszem z chęcią bym został i licze ze w przeciągu paru lat tak bedzie

Jak ma sie taka profesonalna siatke scoutingu ktora sie nazywa towarzysz Zdzislaw Kapka ,to sie potem dziwic ze tacy Aleomao sa u nas
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.06.2010, 23:34
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Jak ma sie taka profesonalna siatke scoutingu ktora sie nazywa towarzysz Zdzislaw Kapka ,to sie potem dziwic ze tacy Aleomao sa u nas
Alemao to nie efekt pracy sieci scoutów, tylko zwykły podrzutek jakiegoś menago. Liczę, na to że za rok będziemy cieszyli się z kilku scoutów i zrezygnujemy z youtubowych podrzutków. Moim marzeniem jest abyśmy zapraszali na testy osoby, które spełniają jakieś znaczące role w swoich klubach nawet w nie najwyższych klasach rozgrywkowych i szukali kolejnych Błaszczykowskich, Lewandowskich czy to w Polsce czy to poza granicami.
Odpowiedz cytując
kondzio500
Member

Od: 01.2009

Stary 18.06.2010, 23:43
bedzie jakas relacja?
Uwaga ogloszenie: Jeśli mieszkasz w okolicach Warszawy i regularnie jezdzisz na mecze Wisełki lub znasz osobę, która odpowiada tym kryteriom proszę napisz do mnie na priv. Szukam osób z tych okolic, z którymi mógłbym udawać się na mecze i wspierać ABG. Dziękuję za uwagę

Śląsk - Wisla - Lechia

Braci się nie traci!

edit by Jaroo1

Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 19.06.2010, 08:39
szlag, ale mnie przemoczy a liczyłem na słoneczko.
Mam nadzieję, że unikną jakiś urazów na takim śliskim boisku...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
outbreak
Junior Member

Od: 01.2010

Stary 19.06.2010, 08:57
Oczywiscie jakby nie moglo zaczac padac po poludniu. Czlowiek by chcial kulturalnie dziewczyna wziasc na mecz to mu bedzie lalo jakby potop mial byc.
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 19.06.2010, 09:42
morgenes napisał(a):Wyświetl post
szlag, ale mnie przemoczy a liczyłem na słoneczko.
Mam nadzieję, że unikną jakiś urazów na takim śliskim boisku...
właśnie tego się obawiam najbardziej

kontuzja klops i od nowa brak drużyny przez pół sezonu
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.06.2010, 09:50
Według ustawienia gramy jednym napastnikiem ciekawie wygląda środek pomocy Jirsak, Sobolewski, Garguła oj żeby taki był zabójczy w lidze i w pucharach
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.06.2010, 09:53
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Według ustawienia gramy jednym napastnikiem ciekawie wygląda środek pomocy Jirsak, Sobolewski, Garguła oj żeby taki był zabójczy w lidze i w pucharach
na takie drużyny jak Garbarnia powinniśmy jednak grać dwoma napastnikami . Inna sprawa że prócz Boguskiego innego napastnika ( choc z niego raczej ofensywny pomocnik ) nie mamy .

skład wyjściowy Wisły: Jovanić - Alemao, Marcelo, Cleber, Piotr Brożek - Łobodziński, Jirsak, Sobolewski, Garguła, Junior Diaz - Paweł Brożek

czyli be or not to be dla Alemao ;p
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 19.06.2010, 09:57
Karherop napisał(a):Wyświetl post
na takie drużyny jak Garbarnia powinniśmy jednak grać dwoma napastnikami . Inna sprawa że prócz Boguskiego innego napastnika ( choc z niego raczej ofensywny pomocnik ) nie mamy .

skład wyjściowy Wisły: Jovanić - Alemao, Marcelo, Cleber, Piotr Brożek - Łobodziński, Jirsak, Sobolewski, Garguła, Junior Diaz - Paweł Brożek
Wg mnie nie ma znaczenia przeciwko jakiej drużynie gramy , nawet jeśli jest to słabeusz to systemem 4-5-1 można grać ofensywnie , atakować i grać ładnie dla oka. Myślę że ustawienie 4-4-2 z typowymi bocznymi pomocnikami w dzisiejszej piłce może sprawdzić się tylko przypadku kiedy w środku gra dwóch pomocników tzw. od czarnej roboty czyli ,np. Sobol a Guła i Jirsak pasują do 4-5-1 lub 4-3-3 a na ten drugi wariant to my nie mamy odpowiednich piłkarzy. Takie jest moje zdanie i mam nadzieję że Henry w końcu to zrozumiał.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 19.06.2010 o godz. 10:01.
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 19.06.2010, 10:08
nie ma żadnych niespodziewanych testowanych graczy (na ławce)?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 19.06.2010, 10:10
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie nie ma znaczenia przeciwko jakiej drużynie gramy , nawet jeśli jest to słabeusz to systemem 4-5-1 można grać ofensywnie , atakować i grać ładnie dla oka. Myślę że ustawienie 4-4-2 z typowymi bocznymi pomocnikami w dzisiejszej piłce może sprawdzić się tylko przypadku kiedy w środku gra dwóch pomocników tzw. od czarnej roboty czyli ,np. Sobol a Guła i Jirsak pasują do 4-5-1 lub 4-3-3 a na ten drugi wariant to my nie mamy odpowiednich piłkarzy. Takie jest moje zdanie i mam nadzieję że Henry w końcu to zrozumiał.
zgadza się , masz racje , jednakże na dzień dzisiejszy nie mamy możliwość przeprowadzenia jakichkolwiek roszad w ofensywnych formacjach zespołu i to mnie najbardziej boli .

na ławce .. Boguski , Mączyński i to tyle

Kirm na MŚ, Małecki ma urlop po wycieczce ( 3 minut gry z Finami ) ze Smudą

W takim systemie Paweł Brożek znowu może stać sam w polu karnym , bez jakiegokolwiek wsparcia , gdyś środkowi pomocnicy będą bardziej zajęci odebraniem piłki niż wyjściem na wolne pole ( a tak by się sprawa miała przy dwóch napastnikach . Owszem , w wielu meczach to może się sprawdzać , jednakże czy to Wisła , czy to kadra zawsze odnosiła najwieksze sukcesy grając dwoma napastnikami . Wszelkie eksperymenty wychodziły nam raczej na złe . ( gra 3 obońcami za Dana , diamenty Janasa czy zagęszczenie środka pola u Leo i mowa tutaj ogólnie o polskich piłkarzach )
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 19.06.2010, 10:14
"Cleber głową trafia w słupek!" Żeby nie miał wstrząsu mózgu xDxD Nie no może nie będzie potrzebny następca z Głowackiego bo mamy Clebera
Odpowiedz cytując
volasTSW
Member

Od: 07.2009

Stary 19.06.2010, 10:14
Kurto
Jarosiński
Singlar
Mączyński
Kowalski

ja cie krece..ale mamy ławke..szkoda gadac...i oni nie chcą robic transferow, bo nie maja kasy..to kim by bedziemy grac?
''...Ale każdy ma prawo wymagać od was ambitnej i nieustępliwej walki.." - Henryk Reyman

AVE WISŁA!
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.06.2010, 10:17
volasTSW napisał(a):Wyświetl post
Kurto
Jarosiński
Singlar
Mączyński
Kowalski

ja cie krece..ale mamy ławke..szkoda gadac...i oni nie chcą robic transferow, bo nie maja kasy..to kim by bedziemy grac?
A Boguski już kontuzjowany, że go nawet na ławce nie ma?
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
ardianek
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.06.2010, 10:17
a gdzie jest Boguski? Nie ma go ani na lawce, a nie w wyjscowym skladzie
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 19.06.2010, 10:20
A z drugiej strony to dlaczego Małecki dostał wolne po zagraniu minuty a Diaz który zagrał trzy mecze ( chyb w pełnym wymiarze) trenuje teraz z drużyną?
Karherop - to żę największe sukcesy osiągaliśmy grając 4-4-2 to bardziej zasługa tego że wtedy mieliśmy najlepszych piłkarzy a Szymkowiak który był takim rozgrywającym miał bardzo dobrą wydolność i odwalał kawał dorej roboty w środku również w destrukcji i trzeba dodać że wtedy większość drużyn grał 4-4-2 a teraz to się zmieniło i ciężko jest Wiśle grać dwoma pomocnikami w środku pola przeciwko trzem rywalom . Oczywiście Kasper zdecyduje jak chce grać ale myślę że najwyższa pora by "pomału" zmieniać ustawienie i transfery robić już bardziej pod 4-3-3 czy też 4-5-1.
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.06.2010, 10:25
Relacje się trochę różnią... Wg oficjalnej strzelił Paweł B, a wg nieoficjalnej Piotrek B.
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

To strzelił bramkę Piotrek czy Paweł bo na oficjalnej jest Paweł , a tu Piotr
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

bo Małecki to Polak i chlopak musi po ciezkim sezonie odpoczywac
ciekawe co z Rafalem Boguskim, bardzo uboga nasza lawka, 3 zawodnikow z pola ( w tym dwoch obroncow)

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 19.06.2010, 10:27
fanfan napisał(a):Wyświetl post
A z drugiej strony to dlaczego Małecki dostał wolne po zagraniu minuty a Diaz który zagrał trzy mecze ( chyb w pełnym wymiarze) trenuje teraz z drużyną?
Karherop - to żę największe sukcesy osiągaliśmy grając 4-4-2 to bardziej zasługa tego że wtedy mieliśmy najlepszych piłkarzy a Szymkowiak który był takim rozgrywającym miał bardzo dobrą wydolność i odwalał kawał dorej roboty w środku również w destrukcji i trzeba dodać że wtedy większość drużyn grał 4-4-2 a teraz to się zmieniło i ciężko jest Wiśle grać dwoma pomocnikami w środku pola przeciwko trzem rywalom . Oczywiście Kasper zdecyduje jak chce grać ale myślę że najwyższa pora by "pomału" zmieniać ustawienie i transfery robić już bardziej pod 4-3-3 czy też 4-5-1.
w obecnej sytuacji i tak nie mamy innego wyboru

tak poza tym martwi mnei fakt , że n ławce nawet nie żadnego młodego napastnika/ skrzydłowego z ME , czyżby byli aż tak słabi ? przeciez i Garbarnia nie jest żadną potęgą i można by sprobować Jelenia czy Rado
Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.06.2010, 10:57
Na oficjalnej już poprawili. Pierwszą strzelił Pietia
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 19.06.2010, 11:15
Haxijaj - poznajecie?
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 19.06.2010, 11:15
Jeżeli ktoś będzie miał jakąś informację dlaczego Bogusia zabrakło w tym sparingu to prosze o podzielenie się wieściami. Mam nadzieję, że nie kolejna kontuzja..
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.06.2010, 11:42
wlasnie tez zwrocilem uwage na tego goscia, kto to ten haxijaj?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów