|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
mlynnek napisał(a):
![]() Wasiu jeżeli miałeś na myśli mgr Jacka Dymela to niestety, ale już jest u nas (czyli w V ) Po pierwsze to już dr Dymel, po drugie uczy tylko pierwszą klasę z tego co mi wiadomo ![]() Chyba nie za bardzo wiesz co piszesz?! Szczególnie że Dymel był dość długo kuszony większymi pieniędzmi przez dyrektora P. z V i jakoś był u nas tyle czasu, nie pasowało mu kilka rzeczy w V. Wpływ na jego odejście miały inne okoliczności, choćby otwarty konflikt z vice dyrektorem LL z II. Więc prosił bym byś zachował dla siebie takie komentarze. Żeby nie było zbyt offtopowo to polecę V dla osób myślących o mat fizie (oczywiście takim którzy mają szansę się dostać), nie chodziłem tam więc nie wiem jak wygląda sytuacja na innych lekcjach ( chociaż wielu kumpli miałem w V i nigdy nie narzekali), ale matematyka z Dymelem jest świetna. Dymel jest wymagający jak cholera, nieustępliwy, ale maturę z majcy spokojnie po drugiej klasie można pisać. Jeśli jeszcze ma się naprawdę duże zdolności matematyczne jest to nauczyciel który potrafi wywindować taką osobę i bardzo dużo pracy wkłada w prace z olimpijczykami. Dodatkowo mozna o nim powiedzieć że to doskonały pedagog i nauczyciel z prawdziwego zdarzenia. ![]()
".... i w każdej chwili czy dobrej czy złej, będę kochał Wisełkę....."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
O której godzinie mają być te wyniki ?
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ja chodzilem i do II (mat-infAGH) i do V (mat-inf-algUJ) takze jak ktos ma jakies pytania to moge odpowiedziec. Jedna rada trzymajcie sie z dala od klas UJ w V
Poza tym mysle, ze szkoly na prawde bardzo podobne.Cytat:
Jednak nie chcę jednoznacznie skreślać V - po pierwsze, trzeba by 3 lata całe spędzić, żeby ocenić, po drugie zawsze kwestia nauczyciela itd., po trzecie - są jeszcze klasy mat-fiz, w których nauczanie majcy jest w porządku, a to mogę m.in. powiedzieć na podstawie zdania kolegi który chodził do klasy fizUJ i normalnego mat fizu właśnie. W każdym bądź razie to klas UJ nie polecam jak chcesz mnieć normalną majcę, poza tym w tych klasach jest beznadziejna atmosfera i w ogóle nie warto tam iść.
Ostatnio edytowane przez unbelievable : 17.06.2010 o godz. 16:26.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A jeśli chodzi o mentalność ludzi do też jest podobnie ? I II ma chyba lepszą infrastrukturę,bo jest i hala i orlik ;p
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Myślę, że patrząc całościowo na szkołę a nie na konkretne klasy (czyt. algo itd.) to w obu szkołach ludzie są podobni.
Co od infrastruktury to II ma zdecydowanie lepsze zaplecze sportowe - na każdym WFie gramy w nogę, ale za to V ma fajniejszy, większy budynek z dużym dziedzińcem czy też większe sale i większa aulę. W V na plus także pracownia informatyczna z której można sobie np. na przerwie skorzystać z czym w II jest problem i jak chcesz sobie coś sprawdzić np. w necie to trzeba się na bezczela jakoś na kompa wbić ; ). Także pod tym względem V lepsze. Jeszcze kwestia przerw właśnie - w V same 15min. Po 8 lekcjach w II kończysz 15:05, w V 15:45. CZy długie przerwy to fajna sprawa to ciężko powiedzieć, osobiście wolę szybciej z tej szkoły wyjść ; )
Ostatnio edytowane przez unbelievable : 17.06.2010 o godz. 16:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
A myślisz ,że generalnie II bardzo odstaje poziomem od V? I czy II pomoże mi w wysokim zdaniu rozszerzonej matematyki? Bo na olimpiadę się raczej nie wybieram.I czy np. profil mat-geo-wos ma tak samo dobrą majcę co mat-fiz? Sorry za tyle pytań, ale to ważna decyzja ; ).
Odbierz priva unbelievable ;>.
Ostatnio edytowane przez Alexander94 : 17.06.2010 o godz. 16:50.
![]()
,,Tylko najwięksi potrafią wyrzec się zemsty"
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Hm.. co dokładnie rozumiesz przez poziom. Myślę właśnie że szkoły są podobne, nawet algorytmika (mamy na AGHu) w II nie odstaje od tej w V. Uczniowie nieźli i tu i tu, nauczanie, ocenianie b. podobne. Jedyna róznica jaką zauważam to języki obce. W II niemiecki nawet na nieco wyższym poziomie niż w V ale angielski jest niestety lepiej nauczany w V. Poza tym majca, ale poziom w II jest ok, majca w V byla po prostu inna.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Kumpel się wybiera do II do biol-chem.
Może ktoś z nim będzie chodził do klasy.PS. Za Wisłą jest |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
A masz jakąś wiedzę o mat-geo-wos? Czy majca jest tak samo dobra jak w mat-fizie? Mówię oczywiście o II.
Jeszcze raz sorry za ilość pytań. ![]()
,,Tylko najwięksi potrafią wyrzec się zemsty"
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Nie wiem jaka jest majca w mat fizie.. ale myślę ze jest podobna.. na pewno ta w II jest ok. Nie ma się co bać iść do II, na pewno gorzej Cię do matury tam nie przygotują niż w V, zapewniam
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Jak sądzicie warto iść do VII LO?Podobno Wiślacka szkoła w 100%.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
a nie wiesz ilu punktów się spodziewa ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
warto jak masz ze 150 punktów. mam tam paru znajomych i wszyscy potwierdzają że to Wiślacka szkoła. poziom też jest dobry. no i ja się tam wybieram
![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Tak z ciekawości wybiera się ktoś do ZSŁ
![]() ![]() WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Znaczy tak serio to zajebiscie sie uczy ale nie siedzi nad książkami 24h na dobe. Średnią ma 5.4-5.5. Laureat kilku konkursów coś koło 170-180 myślę, że bedzie miał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To dobry wariat krótko mówiąc ;D Najważniejsze,żeby mnie do szkoły przyjęli, potem będę próbował coś mieszać z profilami,bo punktów będę miał ok. 160
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To ja sie tu dziwnie czuje..
jak ktoś myśli nad mat-inf lub-mat-inf-fiz i myśli o technikum to polecam ZSŁ jeśli chodzi o technika i te kierunki to najlepsza w Krk![]() WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
jak tam wyniki? ja mam 70 ptk, łącznie wychodzi mi 146, czyli do 7 może się dostane a do 13 na pewno
![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
69 PKT
liczyłem na więcej no cóż łącznie do VII wychodzi mi 148 PKT a do IX 150 PKTPowód: oczywiście Inglish 48 PKT
Ostatnio edytowane przez PawełABG : 18.06.2010 o godz. 05:32.
![]()
"Taka już nasza polska natura. Byle raz na koń siąść. Niemiec, Francuz, Angielczyk albo smagły Hiszpan od razu do oczu skoczy, a Polak pacjencję wrodzoną mając siła zniesie, długo się choćby takiemu Szwedzi- nie szarpać pozwoli, ale gdy się miara przebierze, jak huknie w pysk, to ci się taki Szwedzina trzy razy nogami nakryje... Bo fantazja jeszcze jest, a póki fantazja nie zginie, póty i Rzeczpospolita trwać będzie." - Pan Zagłoba BronoWice !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
79pkt(-4 streszczenie). - do VII 140 lub 145 pkt...
Ostatnio edytowane przez rainha : 18.06.2010 o godz. 06:41.
![]()
Tylko jeden Klub,
Kocham aż po grób. Kraków to nasz gród, Wisełko naprzód! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
71 pkt
) w sumie 139 ![]() WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W sumie 161 pkt
Jest szansa na humana w dwójce ? ;>![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Zdaje się, że powinieneś się dostać. Ja z tego co pamiętam (3 lata temu) miałem 164 pkt i się dostałem psim swędem (politolog). Więc 161 powinno styknąć a jak bardzo cchesz to zawsze jest odwołanie. Jeśli chodzi o matematykę w II to nie polecam - jest taki jeden gość, jego imię to Marek i ma trochę zrytą banię
![]()
PSIA KREW
"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma... ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Masz duże szanse na humana w II
![]() ![]()
Si Deus nobiscum, quis contra nos?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Jakie są licea profilowane w Krakowie ?(najlepiej wiślackie )
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzięki za odpowiedzi Kris i kieu
Podnieśliście mnie na duchu ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
O mój kumpel 157 PKt rok temu miał i ledwo do VII się dostał także nie wiem. Choc rok temu łatwy test był.
![]()
"Taka już nasza polska natura. Byle raz na koń siąść. Niemiec, Francuz, Angielczyk albo smagły Hiszpan od razu do oczu skoczy, a Polak pacjencję wrodzoną mając siła zniesie, długo się choćby takiemu Szwedzi- nie szarpać pozwoli, ale gdy się miara przebierze, jak huknie w pysk, to ci się taki Szwedzina trzy razy nogami nakryje... Bo fantazja jeszcze jest, a póki fantazja nie zginie, póty i Rzeczpospolita trwać będzie." - Pan Zagłoba BronoWice !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Blanco- Dowiedziałem się ile kumpel ma
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Pisałeś że laureat wielu konkursów to na cholerę mu punkty ;p
W ogóle nie radzę patrzeć na pkt w porównaniu z tamtym rokiem bo np u nas w szkole są masakrycznie niższe... ![]()
Tylko jeden Klub,
Kocham aż po grób. Kraków to nasz gród, Wisełko naprzód! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|