The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Berni
Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2010, 15:01
mlynnek napisał(a):
Wasiu jeżeli miałeś na myśli mgr Jacka Dymela to niestety, ale już jest u nas (czyli w V )

Po pierwsze to już dr Dymel, po drugie uczy tylko pierwszą klasę z tego co mi wiadomo

blanco napisał(a):Wyświetl post
Ja wiem. Dostał więcej kasy ;]
Chyba nie za bardzo wiesz co piszesz?! Szczególnie że Dymel był dość długo kuszony większymi pieniędzmi przez dyrektora P. z V i jakoś był u nas tyle czasu, nie pasowało mu kilka rzeczy w V. Wpływ na jego odejście miały inne okoliczności, choćby otwarty konflikt z vice dyrektorem LL z II. Więc prosił bym byś zachował dla siebie takie komentarze.

Żeby nie było zbyt offtopowo to polecę V dla osób myślących o mat fizie (oczywiście takim którzy mają szansę się dostać), nie chodziłem tam więc nie wiem jak wygląda sytuacja na innych lekcjach ( chociaż wielu kumpli miałem w V i nigdy nie narzekali), ale matematyka z Dymelem jest świetna. Dymel jest wymagający jak cholera, nieustępliwy, ale maturę z majcy spokojnie po drugiej klasie można pisać. Jeśli jeszcze ma się naprawdę duże zdolności matematyczne jest to nauczyciel który potrafi wywindować taką osobę i bardzo dużo pracy wkłada w prace z olimpijczykami. Dodatkowo mozna o nim powiedzieć że to doskonały pedagog i nauczyciel z prawdziwego zdarzenia.
".... i w każdej chwili czy dobrej czy złej, będę kochał Wiseł....."
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.06.2010, 15:11
O której godzinie mają być te wyniki ?
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
unbelievable
Member

Od: 04.2007

Stary 17.06.2010, 16:14
Ja chodzilem i do II (mat-infAGH) i do V (mat-inf-algUJ) takze jak ktos ma jakies pytania to moge odpowiedziec. Jedna rada trzymajcie sie z dala od klas UJ w V Poza tym mysle, ze szkoly na prawde bardzo podobne.

Cytat:
Nie stoi matematyka w II na wysokim poziomie? Czyli co, jeśli chcę mieć ten przedmiot dobrze prowadzony ,to pozostaje mi tylko V? Proszę żeby ktoś mający rozeznanie w temacie się ustosunkował jeszcze do tego.
Zależy co rozumiesz przez dobre prowadzenie przedmiotu. Jeżeli jesteś na prawdę dobry i celujesz w OM itd. to może V będzie Ci odpowiadać. Ważna jest świadomość, że nie tyle szkołą co profil czy nauczyciel jaki się trafi mają znaczenie. Z mojej perspektywy czyli osoby, której celem jest dobre napisanie matury rozsz. z matematyki to mogę powiedzieć, że lekcje matematyki same w sobie odpowiadały mi i dały mi jakieś 10 razy w II LO więcej niż te w V w klasie UJ. Nauczanie w II jest typowo pod maturę i poziom jest zadowalający. W V - nieraz rzeczy spoza programu, lekcje nieraz prowadzone niejako dla 10 osób, 'pałowanie' ludzi i inne takie atrakcje Jednak nie chcę jednoznacznie skreślać V - po pierwsze, trzeba by 3 lata całe spędzić, żeby ocenić, po drugie zawsze kwestia nauczyciela itd., po trzecie - są jeszcze klasy mat-fiz, w których nauczanie majcy jest w porządku, a to mogę m.in. powiedzieć na podstawie zdania kolegi który chodził do klasy fizUJ i normalnego mat fizu właśnie. W każdym bądź razie to klas UJ nie polecam jak chcesz mnieć normalną majcę, poza tym w tych klasach jest beznadziejna atmosfera i w ogóle nie warto tam iść.
Ostatnio edytowane przez unbelievable : 17.06.2010 o godz. 16:26.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Stary 17.06.2010, 16:18
unbelievable napisał(a):Wyświetl post
Ja chodzilem i do II (mat-infAGH) i do V (mat-inf-algUJ) takze jak ktos ma jakies pytania to moge odpowiedziec. Jedna rada trzymajcie sie z dala od klas UJ w V Poza tym mysle, ze szkoly na prawde bardzo podobne.
A jeśli chodzi o mentalność ludzi do też jest podobnie ? I II ma chyba lepszą infrastrukturę,bo jest i hala i orlik ;p
Odpowiedz cytując
unbelievable
Member

Stary 17.06.2010, 16:36
Myślę, że patrząc całościowo na szkołę a nie na konkretne klasy (czyt. algo itd.) to w obu szkołach ludzie są podobni.

Co od infrastruktury to II ma zdecydowanie lepsze zaplecze sportowe - na każdym WFie gramy w nogę, ale za to V ma fajniejszy, większy budynek z dużym dziedzińcem czy też większe sale i większa aulę. W V na plus także pracownia informatyczna z której można sobie np. na przerwie skorzystać z czym w II jest problem i jak chcesz sobie coś sprawdzić np. w necie to trzeba się na bezczela jakoś na kompa wbić ; ). Także pod tym względem V lepsze.

Jeszcze kwestia przerw właśnie - w V same 15min. Po 8 lekcjach w II kończysz 15:05, w V 15:45. CZy długie przerwy to fajna sprawa to ciężko powiedzieć, osobiście wolę szybciej z tej szkoły wyjść ; )
Ostatnio edytowane przez unbelievable : 17.06.2010 o godz. 16:40.
Odpowiedz cytując
Alexander94
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.06.2010, 16:40
A myślisz ,że generalnie II bardzo odstaje poziomem od V? I czy II pomoże mi w wysokim zdaniu rozszerzonej matematyki? Bo na olimpiadę się raczej nie wybieram.I czy np. profil mat-geo-wos ma tak samo dobrą majcę co mat-fiz? Sorry za tyle pytań, ale to ważna decyzja ; ).
Odbierz priva unbelievable ;>.
Ostatnio edytowane przez Alexander94 : 17.06.2010 o godz. 16:50.
,,Tylko najwięksi potrafią wyrzec się zemsty"
Odpowiedz cytując
unbelievable
Member

Stary 17.06.2010, 16:49
Hm.. co dokładnie rozumiesz przez poziom. Myślę właśnie że szkoły są podobne, nawet algorytmika (mamy na AGHu) w II nie odstaje od tej w V. Uczniowie nieźli i tu i tu, nauczanie, ocenianie b. podobne. Jedyna róznica jaką zauważam to języki obce. W II niemiecki nawet na nieco wyższym poziomie niż w V ale angielski jest niestety lepiej nauczany w V. Poza tym majca, ale poziom w II jest ok, majca w V byla po prostu inna.
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.06.2010, 16:56
Kumpel się wybiera do II do biol-chem. Może ktoś z nim będzie chodził do klasy.
PS. Za Wisłą jest
Odpowiedz cytując
Alexander94
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.06.2010, 17:03
A masz jakąś wiedzę o mat-geo-wos? Czy majca jest tak samo dobra jak w mat-fizie? Mówię oczywiście o II.
Jeszcze raz sorry za ilość pytań.
,,Tylko najwięksi potrafią wyrzec się zemsty"
Odpowiedz cytując
unbelievable
Member

Stary 17.06.2010, 17:08
Nie wiem jaka jest majca w mat fizie.. ale myślę ze jest podobna.. na pewno ta w II jest ok. Nie ma się co bać iść do II, na pewno gorzej Cię do matury tam nie przygotują niż w V, zapewniam
Odpowiedz cytując
chemik85
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 17.06.2010, 17:13
Jak sądzicie warto iść do VII LO?Podobno Wiślacka szkoła w 100%.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Stary 17.06.2010, 18:09
bearex napisał(a):Wyświetl post
Kumpel się wybiera do II do biol-chem. Może ktoś z nim będzie chodził do klasy.
PS. Za Wisłą jest
Ja też chcę tam iśc Jak się dostaniemy to razem będziemy na mecze chodzić ;D
a nie wiesz ilu punktów się spodziewa ;>
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 17.06.2010, 19:52
chemik85 napisał(a):Wyświetl post
Jak sądzicie warto iść do VII LO?Podobno Wiślacka szkoła w 100%.
warto jak masz ze 150 punktów. mam tam paru znajomych i wszyscy potwierdzają że to Wiślacka szkoła. poziom też jest dobry. no i ja się tam wybieram
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
zuko1234
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 17.06.2010, 20:05
Tak z ciekawości wybiera się ktoś do ZSŁ szkoła wiślacka
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Stary 17.06.2010, 20:24
Ja też chcę tam iśc Jak się dostaniemy to razem będziemy na mecze chodzić ;D
a nie wiesz ilu punktów się spodziewa ;>
Wiesz co to ładny "kujonek" jest
Znaczy tak serio to zajebiscie sie uczy ale nie siedzi nad książkami 24h na dobe.
Średnią ma 5.4-5.5. Laureat kilku konkursów coś koło 170-180 myślę, że bedzie miał.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Stary 17.06.2010, 20:59
To dobry wariat krótko mówiąc ;D Najważniejsze,żeby mnie do szkoły przyjęli, potem będę próbował coś mieszać z profilami,bo punktów będę miał ok. 160
Odpowiedz cytując
zuko1234
Senior Member

Stary 17.06.2010, 21:14
To ja sie tu dziwnie czuje.. myślę koło 130-140 max jak ktoś myśli nad mat-inf lub-mat-inf-fiz i myśli o technikum to polecam ZSŁ jeśli chodzi o technika i te kierunki to najlepsza w Krk
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 17.06.2010, 23:32
jak tam wyniki? ja mam 70 ptk, łącznie wychodzi mi 146, czyli do 7 może się dostane a do 13 na pewno
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
PawełABG
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 18.06.2010, 05:25
69 PKT liczyłem na więcej no cóż łącznie do VII wychodzi mi 148 PKT a do IX 150 PKT
Powód: oczywiście Inglish 48 PKT
Ostatnio edytowane przez PawełABG : 18.06.2010 o godz. 05:32.
"Taka już nasza polska natura. Byle raz na koń siąść. Niemiec, Francuz, Angielczyk albo smagły Hiszpan od razu do oczu skoczy, a Polak pacjencję wrodzoną mając siła zniesie, długo się choćby takiemu Szwedzi- nie szarpać pozwoli, ale gdy się miara przebierze, jak huknie w pysk, to ci się taki Szwedzina trzy razy nogami nakryje... Bo fantazja jeszcze jest, a póki fantazja nie zginie, póty i Rzeczpospolita trwać będzie." - Pan Zagłoba BronoWice !!
Odpowiedz cytując
rainha
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 18.06.2010, 06:34
79pkt(-4 streszczenie). - do VII 140 lub 145 pkt...
Ostatnio edytowane przez rainha : 18.06.2010 o godz. 06:41.
Tylko jeden Klub,
Kocham aż po grób.
Kraków to nasz gród,

Wisełko naprzód!
Odpowiedz cytując
zuko1234
Senior Member

Stary 18.06.2010, 06:43
71 pkt ) w sumie 139
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Stary 18.06.2010, 08:49
W sumie 161 pkt Jest szansa na humana w dwójce ? ;>
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 18.06.2010, 13:47
Zdaje się, że powinieneś się dostać. Ja z tego co pamiętam (3 lata temu) miałem 164 pkt i się dostałem psim swędem (politolog). Więc 161 powinno styknąć a jak bardzo cchesz to zawsze jest odwołanie. Jeśli chodzi o matematykę w II to nie polecam - jest taki jeden gość, jego imię to Marek i ma trochę zrytą banię
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
kieu
Member

Od: 07.2009

Stary 18.06.2010, 13:56
W sumie 161 pkt Jest szansa na humana w dwójce ? ;>
Masz duże szanse na humana w II
Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Odpowiedz cytując
Kuba_WD
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 18.06.2010, 14:08
Jakie są licea profilowane w Krakowie ?(najlepiej wiślackie )
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Stary 18.06.2010, 14:20
Dzięki za odpowiedzi Kris i kieu Podnieśliście mnie na duchu
Odpowiedz cytując
Amptiq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 18.06.2010, 14:27
pietrasxd napisał(a):Wyświetl post
Czy ze 149pkt mam szanse dostać się do VII
Ja tyle miałem (3 lata temu) i się dostałem bez problemu (do hist/geo/wos, ale do mat-fizu i humana normalnego też bym się dostał). Więc myślę że szanse masz.
Odpowiedz cytując
PawełABG
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 18.06.2010, 16:13
O mój kumpel 157 PKt rok temu miał i ledwo do VII się dostał także nie wiem. Choc rok temu łatwy test był.
"Taka już nasza polska natura. Byle raz na koń siąść. Niemiec, Francuz, Angielczyk albo smagły Hiszpan od razu do oczu skoczy, a Polak pacjencję wrodzoną mając siła zniesie, długo się choćby takiemu Szwedzi- nie szarpać pozwoli, ale gdy się miara przebierze, jak huknie w pysk, to ci się taki Szwedzina trzy razy nogami nakryje... Bo fantazja jeszcze jest, a póki fantazja nie zginie, póty i Rzeczpospolita trwać będzie." - Pan Zagłoba BronoWice !!
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Stary 18.06.2010, 16:16
Blanco- Dowiedziałem się ile kumpel ma 179pkt
Odpowiedz cytując
rainha
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 18.06.2010, 16:51
Pisałeś że laureat wielu konkursów to na cholerę mu punkty ;p
W ogóle nie radzę patrzeć na pkt w porównaniu z tamtym rokiem bo np u nas w szkole są masakrycznie niższe...
Tylko jeden Klub,
Kocham aż po grób.
Kraków to nasz gród,

Wisełko naprzód!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów