The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Genio
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2010, 09:44
tez tak to czytam, probuje poznac korzenie tej 'afery' i do tej pory nie poznalem argumentow ktore swiadczylyby ze zwolniono wybitnego szkoleniowca bramkarzy, skoro nie padaja zadne to znaczy ze czlowiek nie posiadal umiejetnosci o ktorych mozna nawet napisac
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 18.06.2010, 09:49
Jedyni , którzy w ostatnim czasie dzielą kibiców jest - SKWK. To oni piszą kontrowersyjne teksty na temat Kasperczaka i bardzo mocno bronią Macieja Skorży. Ja mam pytanie czy głównym celem Skwk jest podzielenie kibiców ? Nie ma ważniejszych spraw ? Udowodniliście , że macie w dupie Kasperczaka okej. Jak o to Wam chodziło wielkie brawa. Nie rozumiem też Waszego pojęcia kibic. Na nowym stadionie jest miejsce dla każdego dla krawaciarzy, fanatyków, dzieci i kobiet. Każdemu należy się szacunek czy chodzi dla klubu czy chodzi bo po prostu lubi danego zawodnika czy ma inny powód swoich wizyt na Reymonta. I tak w ostatnim czasie podzieliście kibiców, proszę się nie dziwić jak wyniki jakiekolwiek zbiórki będą mizerne.
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 18.06.2010 o godz. 09:52.
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 18.06.2010, 10:00
Kuba napisał(a):Wyświetl post
A powracając do głownego wątku to przedwczoraj nie odpisałem Ci Rafał, więc pisze teraz.
Tutaj tekst Marcina z SKWK
...........
W tej kłotni nikt nie jest święty. Ze strony niektórych ludzi z SKWK też zdarzają się mocne wpadki, ale nie można tez w tym ferworze walki sugerować, że ktoś napisał coś czego nie napisał lub ograniczać pośrednio czyjeś działania tylko dlatego, że w tym konkretnym momencie zgodził się z SKWK lub TWSD.
Ok tylko zobacz że tekst Marcina który ma tytuł ,, Pogrom Polaków z Wiślakiem w składzie" ma około 14 wersów z czego 3 - słownie trzy wersy poświęcone są meczowi a pozostałe Łaciakowi.

Wygląda to tak jak gdyby tytuł artykułu był tylko pretekstem tego by przyłożyć Łaciakowi i jeszcze to pokreślenie tchórzliwie. Nie ważne czy Łaciak był dobrym czy złym trenerem ważne, że ma na pieńku z SKWK, że zdradził ruch kibicowski.

Wiadomi, że zgoda buduje itd. a jak widać tu są takie emocje, że aż strach
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 18.06.2010 o godz. 10:03.
Kuba
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.06.2010, 10:01
Marcinnno w ostatnim meczu akurat wyniki zbiórek były rekordowe już po kontrowersyjnych felietonach
Gdyby osoby piszace "te" art patrzyły na kase to akurat ton felietonó byłby zdecydowanie inny.

Kominek w adwokata ilości emocji w art nie będe się tutaj bawić.
Z mojego punktu widzenia tj osoby, która od 2-3 lat jest troche oddalona od piłki CV Łaciaka wydaje się mocno średnie (nowego trenera bramkarzy zresztą też). Natomiast zgodzę się, że większość ludzi wśród tych działających w SKWK absolutnie nie ocenia zawodników, trenerów, sztab etc tylko po osiągnięciach oraz po tym jakimi są profesjonalistami. Przynajmniej ja mam taki stosunek, opraz wiele osób, które znam podziela to zdanie.

Jesli powiedzmy piłkarz A byłby wychowankiem Cracovii, na swoim osiedlu powiedzmy Oświecenia gonił młodych za to, że są za Wisłą i jednocześnie był najlepszym polskim piłkarzem od lat nagle zażyczył sobie przejścia do Wisły nigdy bym do tego ręki nie przyłożył i prędzej położyłbym się pod autem wysłannika klubu, który chce podpisać z nim umowę niż zgodził sie, żeby taka łajza grała w naszym klubie.
Dlatego np protestoweano ws ew zatrudnienia w Wiśle bardzo dobrego szkoleniowca jakim był Stawowy (bynajmniej nie jest on zwykłym kibicem ksc)
W SKWK ludzie dzielą się natomiast co do konkretnych zasad czy też kryteriów doboru sztabu czy pilkarzy. Zapewne znalazłbyś ludzi, którzy pewnie nie pałają sympatią do Frankowskiego, ale nie protestowaliby przeciwko jego zatrudnieniu, znajdziesz też ludzi, którzy uważają, że to co zrobił jest nie do zaakceptowania i nie powinien mieć z Wisłą nigdy nic więcej wspólnego. Stowarzyszenie to nie monolit o czym nawet Rav dobrze wie. Chociaż akurat w kwestii Łaciaka za wyjątkiem jednostek panuje raczej powszechna zgoda (min za sprawy pozaboiskowe).

Z mojej strony kończe dyskusje. Ja akurat mam w Stowarzyszeniu inną działkę niż personalia tj sprawy infrastruktury stadionu i organizacji. Starałem się jedynie wytłumaczyć szarym i mniej szarym kibicom ocb.
Ostatnio edytowane przez Kuba : 18.06.2010 o godz. 10:16.
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.06.2010, 10:11
A nie lepiej zawrzeć rozejm ? Teraz najważniejszą sprawą jest stadion, po co wdawać się w przepychanki ze swoimi ? Wisła powinna łączyć,a nie dzielić !
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 18.06.2010, 10:20
A Laciak pracujacy z mlodzieza juz nie przeszkadza ? Czy dalej krucjata bedzie trwala ?

Z ciekawosci pytam, bo afera o podzialy jest a Laciak w Wisle dalej pracuje.
Boia chi molla !
Kuba
Senior Member

Stary 18.06.2010, 10:22
blanco - nie wszystko jest takie łatwe do zrealizowania.
To już mój ostatni post w temacie w tym tygodniu. Za mało mam czasu do zajmowania się tą wojną. Ważniejsze sprawy są w toku.
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Stary 18.06.2010, 10:59
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To chyba Ty nie czytałeś moich postów, ew. postanowiłeś się za coś odegrać ale nie wyszło. Teza, ze Łaciak to ofiara SKWK wyszła od rav-a, dla mnie jest "średnio" wiarygodna.
Bynajmniej. Takiego obrotu sprawy z Łaciakiem spodziewało się wielu. Tak jak napisał rav - dziennikarze, obserwatorzy i różne osoby związane z piłkarskim światkiem w Krakowie to nie są idioci i nie żyją zamknięci pod kloszem. Oni doskonale widzą co się dzieje i wiedzą też dlaczego. Mogę Cię zapewnić, że są znacznie lepiej poinformowani od Ciebie.

Cytat:
Skorża zrobił go trenerem pierwszej drużyny - to chyba jednak nie to samo co grupy juniorskie, prawda?
No nie to samo. Masz racje. Tylko czy ja twierdziłem coś innego? Zgodnie z Twoim tokiem rozumowanie dojdziemy do tego, że dr. Chemicz jest nikim przy Skorży. Albo wręcz, że w Wiśle go nie ma jak raczyłeś zauważyć w przypadku Łaciaka.

Cytat:
Ogarnij się, człowieku! To, że Skorża go wciągnął na tą pozycję nie znaczy, że będzie tutaj siedział wiecznie. Zwolnienie pracownika to zwykły ruch biznesowy - uznano że jest za słaby i nie ma sensu dorabiać do tego ideologii. Bo ewidentnie - nie ma żadnych argumentów przemawiających ZA Łaciakiem.
No widzisz - nie wiesz, czegoś się domyślasz i wypisujesz dyrdymały. Tylko jakoś zawsze najgłośniej i najbardziej zajadle.

Cytat:
Skąd wiem, że brak mu kwalifikacji? Może stąd, że brak mu doświadczenia, osiągnięć, o ile się orientuję (za SKWK) to również wykształcenia. Mówimy tu o trenowaniu bramkarzy wartych po kilkaset tysięcy euro w klubie wicemistrza Polski! Gość był słabym piłkarzem, trenował juniorów - tyle ma w CV.
Poza tym rav twierdzi, że miał fajniejsze treningi niż Kazimierski - co akurat sztuką nie jest...
Jak ktoś już słusznie zauważył - do pewnego momentu nikogo nie obchodził trener bramkarzy w Wiśle. Był Holocher, była Stangaciu i nie wiem czy choć raz ktoś o nich wspominał na forum. O Łaciaku mówiło się pozytywnie po jego nominacji - o świeżej krwi i dobrym kierunku po latach zmarnowanych przez Kazimierskiego. Później ktoś przypuścił na niego atak, często bezmyślnie popierany przez osoby, które dotąd nie wiedzą dlaczego krzyczały, że nie chcą Łaciaka.

Cytat:
Gość jest w piłce kompletnym no namem i gdyby rav nie zrobił afery to pies z kulawą nogą by się nim nie zainteresował.
Zdecydowanie. To rav namalował transparenty z nazwiskiem Łaciaka i wywieszał je na meczach najbardziej zainteresowanych koszykarek... No jak z Tobą rozmawiać?

Cytat:
Chciałbym więc się dowiedzieć co jest tak wyjątkowego w Łaciaku, co każe robić z jego powodu awanturę
Jest po prostu człowiekiem, który moim zdaniem niczym sobie nie zasłużył na to, co go spotkało. Tak jak napisałem wcześniej - najprościej kogoś opluć i zniszczyć, a potem jeszcze stwierdzić, że przecież nie był to nikt wyjątkowy. Teraz pewnie będziesz znów odwracał kota ogonem, pisał o jakimś odgrywaniu, albo oceniał wartość argumentów. Możesz sobie darować bo ja już nie mam zamiaru dalej o tym dyskutować. A oskarżenia pod adresem niektórych osób są poniżej pasa i jest to zwyczajnie przykre. Tyle.
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
QBAS
Senior Member

Stary 18.06.2010, 11:12
To wszystko jest żałosne. Szkoda, że ważniejsza jest dla Was chora ambicja niż interes klubu.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.06.2010, 11:21
Poprostu Laciak mial na pienku z SKWK i dobrze ze wylecial (zostal zdegradowany). Zadna szuja ktora leci sobie w kulki z Wisla i jej kibicami nie powinna byc godna reprezentowania ABG chociazby byl najlepszym pilkarzem/trenerem na swiecie. Sa inne wartosci niz tylko sukces.
To co nam funduje obecnie SKWK i TWSD to jest cios ponizej pasa dla kibicow. To jest walka dwoch ston ktore kiedys tam w przeszlosci sie poroznily i teraz chca zaspokoic swoje ambicje, podniesc wlasne ego za pomoca tak poczytnych, waznych portali czy organizacji probuja na swoja strone przeciagnac jak najwiecej kibicow bo w tej walce jeden kibic= jeden punkt. Kto zbierze wiecej wyznawcow jest fajniejszy i wygral wojne. I przez to mamy multum nieobiektywnych artykulow na stronie SKWK i TWSD, stad wojna o Laciaka i Kasperczaka, o wszystko co moze tylko poroznic. Wszedzie gdzie mozna osmieszyc SKWK badz TWSD jest wykorzystywane do tej wojny. Jest to wstydem dla kibicow Wisly ze organizacja ktora dziala najbardziej w realu i ktora skupia najwiecej kibicow w swiecie wirtualnym walcza miedzy soba zamiast wspolpracowac na najwyzszym poziomie. Wy sie ****a powinniscie uzupelniac a nie obrzucac sie blotem i dzielic kibicow. Ktos powinien ustapic ale jak sie dwoch glupkow bije to zaden nie ustapi wiec nadszedl czas gdy kibice musza sie podzielic i stanac po stronie SKWK badz TWSD. Inaczej jesli nadal bedzie tak ze SKWK ma monopol na prawde w realu a TWSD monopol na prawde w wirtualu to predzej czy pozniej znowu obie strony sie poroznia. Dla mnie idealnym rozwiazaniem byloby aby SKWK posiadalo rownie poczytna strone jak witryna TWSD i swoje forum ktore by przyciagalo ludzi. Jak wiemy wspolpraca SKWK z TWSD jest raczej niemozliwa a wiec najlepiej aby SKWK swoje forum zalozylo i przez forum zaczeloprzkonywac do siebie ludzi.
Czy wy nie widzicie ze to jest chore ze kibic Wisly nadaje na SKWK? Jak mozna taka pozyteczna organizacje swojego klubu obrazac. Moze i pisza nieobiektywnie czesto, moze i maja braki ale walcza o swoje racje i skoro ktos ich nie rozumie to trudno.
Wspolpraca miedzy TWSD a SKWK jest slaba a w dobie gdzie kazdy ma internet niekorzystnie dla ruchu kibicowskiego jest aby tak bylo. SKWK musi miec rownie poczytna strone na ktorej by informowalo o akcjach itp Inaczej dalej bedziemy mieli to co nam serwuja Panowie "z gory"
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.06.2010, 11:39
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Poprostu Laciak mial na pienku z SKWK i dobrze ze wylecial (zostal zdegradowany). Zadna szuja ktora leci sobie w kulki z Wisla i jej kibicami nie powinna byc godna reprezentowania ABG chociazby byl najlepszym pilkarzem/trenerem na swiecie. Sa inne wartosci niz tylko sukces.
"
ale on nie reprezentuje ABG
dziękuję za uwagę
Lewy'88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 18.06.2010, 11:39
QBAS napisał(a):Wyświetl post
To wszystko jest żałosne. Szkoda, że ważniejsza jest dla Was chora ambicja niż interes klubu.

Popieram, niby dla wszystkich Wisła jest na 1 miejscu, a tu wychodzi szydło z wora i ważniejsze są chore kłótnie i swoje racje. Oby tak dalej panowie, nie zdziwcie się jak na tych kłótniach pejsy skorzystają i Wisła w Krakowie będzie 2, albo 3 siłą. Ich propaganda będzie się szerzyć,a te kłótnie dają jej przyzwolenie, oni też budują nowy stadion który trzeba zapełnić... Tyle z mojej strony
"Każdy ma w życiu swoje Westerplatte"
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 18.06.2010, 11:54
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
. I przez to mamy multum nieobiektywnych artykulow na stronie SKWK i TWSD,
Tak dla mojej ciekawości możesz wskazać jakieś nieobiektywne artykułu na TWSD
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 18.06.2010, 11:59
chocby ostatnia sonda odnosnie Skorzy
"Maciej Skorża: Praca w Legii to moje marzenie"
a powiedzial: Praca w Legii to spelnienie marzen DZIECIECYCH.. (mieszkal na Mazowszu, pierwsze kroki stawial w Legii i chcial za mlodu prowadzic pierwsza druzyne Legii)
chyba jest roznica? no i odpowiedzi, z ktorych ostatecznie musialem wybrac "Mógł się powstrzymać, ale nadal go cenię -" , tyle tylko ze kazda z nich jest negatywnie do niego nastawiona.. bo ja sie nie zgadzam z tym "mogl sie powstrzymac" ale wybralem ja bo jest najbardziej lagodna.. brakuje chocby "a co takiego zlego powiedzial?"
a wybierajac "rozumiem go" jednoznacznie daje do zrozumienia ze jednak cos jest na rzeczy.. niby jest to niezauwazalne albo bardzo cwaniacko to rozwiazane

nie wiem czy beda zamieszczone slowa prezesa SKWK i zdjecie jakie dostal, ale mozna to znalezc na oficjalnej,
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 18.06.2010 o godz. 12:07.
SB
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 18.06.2010, 12:00
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Tak dla mojej ciekawości możesz wskazać jakieś nieobiektywne artykułu na TWSD
Zdjęcie oraz szalik wręczył także prezes SKWK.

jak dla mnie niedokładne info. Chyba można było napisać co Prezes SKWK powiedział i jaki ładny napis był na zdjęciu... ale oczywiście nie ma co chwalić SKWK...
Nie ma, nie ma wody na pustyni...
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 18.06.2010, 12:04
A teraz tak popatrzcie szczerze i obiektywnie. Niby dajemy temu klubowi kase za bilety, zeby sie utrzymywal, rowniez na innych plaszczyznach pozwalamy temu klubowi zarobic. Wisla jest nasza pasja, a mimo to czasami nasze dzialania moga byc na szkode klubu. Chocby sprawa z przeciekami informacji na forum, teraz casus Laciaka. A co jesli okaze sie ze Laciak jest lepszym trenerem bramkarzy od Kurdziela? Gdzieniegdzie, ludzkie zacietrzewienie i zawisc nie pozwalaja nam przymknac oko na niektore rzeczy i zawsze jestesmy sklonni znalezc dziure w calym byle tylko "poczuc" ze ma sie racje.

Ja tam sie nie wtracam w spor SKWK z TWSD, bo na tym moim zdaniem najbardziej moze ucierpiec jedynie Wisla. Kto mial racje - czas pokaze.

Tyle.

EDIT. SpoXteR: pamietaj tylko ze to zawsze jest jedynie interpretacja. Taki maly zarcik
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 18.06.2010, 12:10
Prosiłem o artykuły
Cytat:
mamy multum nieobiektywnych artykulow na stronie SKWK i TWSD,
Jaroo1
Senior Member

Stary 18.06.2010, 12:32
Te artykuly na stornie TWSD odnosnie Skorzy i Laciaka. Nie sa do konca obiektywne oraz powstaly jedynie po to aby okazalo sie ze TWSD jest madrzejsze od SKWK. Co by zlego SKWK napisalo to zaraz TWSD pisze riposte ze co oni chca od Laciaka a Skorza to ****. Jestescie smieszni, wykorzystujecie Wisle do wojen miedzy soba ale zaden sie do tego nie przyzna bo wazniejsze wlasne ego od dobra Wisly. Zalosne
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
bozar
Senior Member

Stary 18.06.2010, 12:43
Generalnie dyskusja sprowadza się do tego że jedni chcą pokazać jak to nie są "bardziej wiślaccy" od drugich a ci drudzy, nie wiedzieć czemu, wdają się w tą demagogiczną retorykę. Typowo k...a polską notabene.
Weźcie się wszyscy porządnie palnijcie w łeb raz a dobrze i zastanówcie się NAD PRIORYTETAMI . Władze budują klub od nowa, jest szansa na powrót Wielkiej Wisły i fajnie by było gdyby wszyscy zainteresowani w obecnej sytuacji odłożyli na bok animozje i wzięli się ostro do roboty! Trzeba pomóc klubowi zapełnić ten stadion!
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.06.2010, 13:20
rav - jeśli to ma tak wyglądać, że będziesz się odgryzał sugerując moje nieczyste intencje, to dajmy sobie spokój. W tej chwili zwyczajnie przeginasz - nie jestem Twoim giermkiem i nie masz mojego bezwarunkowego poparcia, szczególnie w jakichś głupawych krucjatach z SKWK. Zapytam wprost - masz jakiekolwiek podstawy do takich złośliwych insynuacji? "Jechałem z Tobą" wcześniej? Czy może to już jest taka optyka, że kto nie z wami ten przeciw wam?

Pomijając manipulację którą wytknął Ci Kuba, to cała ta sprawa jest mocno dęta. Tego, że Łaciak poleci spodziewałem się również, ale dlatego że był zwykłą zapchajdziurą po Kazimierskim. Co byś nie pisał: kolesiowi brak kwalifikacji, a że przy okazji nagrabił sobie u kibiców - tym gorzej dla niego.

SKWK ma prawo mieć do niego pretensje, decyzje podejmuje jednak klub. Zrzucanie winy na Stowarzyszenie to zwykła gówniażeria, szczególnie tak "dobrze" udokumentowane. Jesteś pewien, że nie usłyszałeś tego co chciałeś słyszeć?
Stanowisko SKWK "wywołało" temat? Jasne. A biedny prezes tak bardzo się wystraszył, że od razu naszego genialnego trenera zredukował na jego dawną pozycję. Jesteś w stanie powiedzieć, że niesłusznie? Że Łaciak ma kompetencje na stanowisko trenera pierwszego składu?
Prosty rachunek zysków i strat - Łaciak jest trenersko nikim (pisze tu o sportowej pozycji, nazwisku) i w dodatku ma na pieńku z kibicami. Co przemawia za nim?

Faktem jest, że rzuciłeś wątpliwe oskarżenie, którego nie chcesz (nie jesteś w stanie) niczym poprzeć, czym wywołałeś ostrą reakcję SKWK (zasłużoną, bo zmanipulowałeś tekstem i rzuciłeś zarzut bez pokrycia), a teraz wydajesz oświadczenia i robisz z siebie ofiarę.
Jeżeli o mnie chodzi, to możesz dalej nawalać się z SKWK, Twój cyrk i Twoje małpy. Tyle, że nie wiem komu to ma służyć, bo czemu szkodzi, to akurat wiadomo. Klubowi. Ale grunt, że jesteś tutaj jedynym sprawiedliwym.

MCDave - daruj sobie Te teksty o "niezasłużonej" martyrologii Łaciaka, bo one kompletnie mnie nie wzruszają. Został po prostu zdjęty ze stanowiska, do którego nie miał kwalifikacji i to jest fakt, cała reszta to Twoje dywagacje. Dla Ciebie "świeża krew, dla mnie człowiek kompletnie bez doświadczenia". Potrafisz to zanegować? Ale najlepiej grać na uczuciach.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.06.2010 o godz. 13:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.06.2010, 13:40
Dobra k**wa, a nie możymy po prostu uznać, że oboje (Kurdziel i Łaciak) są za słabi jak na potrzeby takiego klubu jakim jest niewątpliwie Wisła Kraków? Nie możemy w końcu przestać na siebie (za przeproszeniem) szczekać, ujadać i c**j wie co jeszcze? Druga strona Błoń tylko na to czeka, parchy i leszki będą się napierdalać że (cytat) : "pieski się zagryzą" ? SKWK przesadza z miłością do Skorży i jego współpracowników, ale też nie należy ich besztać z błotem bo robią wiele dobrego dla Wisełki. Każdy powinien zatroszczyć się o Wisłę, powinniśmy być sobie braćmi nie? Gdzie ta wiślacka brać? Bo tego k**rwa za ch**a tu nie widzę. Jak macie dalej wąty to po razie i zapominamy o sprawie.

Odpowiada takie rozwiązanie?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Jaroo1
Senior Member

Stary 18.06.2010, 13:41
No i wlasnie o to chodzi co pisze Wolfy. To nie jest wojna o jakas ideologie, o sluszna sprawe tylko wojna miedzy pewnymi osobami z TWSD i SKWK o udowodnienie swojej madrosci (tzn im sie tak wydaje ze ten kto wygra jest madrzejszy, fajniejszy i w ogole ma wiecej znajomych na naszej klasie). Parodia po prostu, klotnia miedzy SKWK i TWSD. Obrzucanie sie blotem w artykulach i podzial kibicow. Przeciez wiadomo ze artykuly ze stron SKWK i TWSD doprowadzaja do podzialu ludzi, widac to po tekstach pod artykulami chociazby. Szkoda tylko ze Wy tacy Wislacy wielcy, nie chcecie tego widziec i dzialacie na szkode Wisly tworzac obozy anty SKWK i anty TWSD. Artykulami chcecie zmanipulowac zwyklych kibicow ktorzy nawet nie zdaja sobie sprawy w co sa wciagani, poslugujecie sie ludzmi jak zywa amunicja. Bo powiedzcie co z tego ze SKWK wyrazilo swoja opinie na temat Kasperczaka, Skorzy, Laciaka, czy to jest naprawde godne pisania poematow na temat SKWK? Rozumiem jakby napisali ze Basałaj to smiec a Wisla to stara..., ale to tylko zdanie o jakichs najemnikach ktore nie powinno rzutowac na opinie ze SKWK jest zle lub dobre. Bo to tak jakby mnie jako czlowieka oceniac po tym jakie mam zdanie na temat noszenia skarpetek. Przeciez to nie jest ****a wazne ale wy nadmuchaliscie konflikt do takich rozmiarow ze jestescie sie poklocic na pokaz o to czy Laciak dzis byl ladnie ubrany czy o to ze Kasperczak nosi za krotkie spodnie. Hanba dla obu organizacji a cierpia na tym osoby zwiazane z SKWK i TWSD z pasji i milosci ktore wcale nie chcialyby sie wplatywac w ta wojne a sila rzeczy sa lub musza.
drozd:
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.06.2010, 13:42
kolesiowi brak kwalifikacji, a że przy okazji nagrabił sobie u kibiców - tym gorzej dla niego.
.
U mnie sobie nie nagrabił, z resztą uważam że u większości osób też, więc jakim prawem piszesz o kibicach?

Może nagrabił sobie u członków SKWK i ludzi ślepo wierzących w ich intencje i działania, ale wątpię żeby normalnego obiektywnego kibica interesowały sprawy zakulisowe.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 18.06.2010 o godz. 13:44.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.06.2010, 13:48
michu-k napisał(a):Wyświetl post
Może nagrabił sobie u członków SKWK i ludzi ślepo wierzących w ich intencje i działania, ale wątpię żeby normalnego obiektywnego kibica interesowały sprawy zakulisowe.
To nagrabił sobie u tych nienormalnych.
Pasuje, czy będziemy się ciągnąć za słówka?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.06.2010 o godz. 13:52.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
michu-k
Senior Member

Stary 18.06.2010, 14:00
To nagrabił sobie u tych nienormalnych.
Pasuje, czy będziemy się ciągnąć za słówka?
Nie musimy się ciągnąć, to nie o to tu chodzi.

A chodzi o to, że chcąc nie chcąc SKWK wyraża skrajnie subiektywne opinie w imieniu wszystkich kibiców. Opinie w wielu sprawach narzucane są z góry. Niestety, ale nie wszyscy podzielają ich zdanie i nie wszyscy z tym zdaniem się zgadzają, a jednak muszą bo przecież są kibicami a wypowiada się stowarzyszenie kibiców.

Co gorsze- tu nie ma sposobu żeby ten problem rozwiązać.

Nie mniej w poprzednim poście popełniłem gafę dzieląc niefortunnie kibiców na gorszych i lepszych. Przepraszam za to, nie bierzcie tego pod uwagę. Wyraziłem się niefortunnie.
SpoXsteR
Senior Member

Stary 18.06.2010, 14:06
michu-k napisał(a):Wyświetl post

Co gorsze- tu nie ma sposobu żeby ten problem rozwiązać.
a co maja robic? pytac sie na forum co o jakiejs sprawie ktos sadzi? przeciez od tego sa spotkania, na zywo , po ludzku.. poza tym jest sposob, zapisac sie do SKWK, przyjsc na walne zgromadzenie i wybrac nowego prezesa, moze Ty bedziesz kandydatem? bez zlosliwosci ..po prostu skoro cos Cie zniesmacza to zbierz ludzi z podobnymi pogladami co do Twoich, wybierzcie jednego kandydata i zaglosujcie na niego, i w taki o to sposob problem jest rozwiazany, ale nie.. lepiej ciagle sie skarzyc w internecie.. pisac ze SKWK jest 5 gora 10 osob.. ze jest to 1% z calosci.. skoro tak to reszty jest z 30 tys osob.. wiec jakim to sposobem nie potrafi sie te 30 tys osob zebrac chocby w 5 tys i przejac paleczke? smiech mnie ogarnia ze 10 osob ma wieksza wladze od 30 tys osob... ciagle powtarzam ze SKWK ma w powazaniu to co ktos pisze w internecie (czy to sie tyczy roznych feletionow, wyjazdow , organizowania jakichs akcji) ktos ma pomysl, ktos chce sie podzielic swoim zdaniem, cos zmienic, to niech przyjdzie na walne zebranie SKWK i wyrazi swoj poglad.. sam nie jestem z SKWK i patrze na to z boku.. i nie pojmuje ze wedlug niektorych SKWK to kilka osob.. skoro kilka osob, to gdzie te pozostale kilkadziesiat tysiecy ktore sa przeciw nim? czyzby to nie bylo tak ze ta wiekszosc ma w powazaniu sprawy zwiazane z Wisla ktorym sie najzwyczajniej nic nie chce robic dla niej, natomiast wymagac od kogos potraficie non stop.. siedzisz jeden z drugim w internecie, klikasz, psioczysz i sterujesz osobami z SKWK nakazujac im robic to tak , a nie inaczej.. skoro tak Wam zalezy na Wisle to zapiszcie sie do SKWK, przyjdzcie na spotkanie a najlepiej wybierzcie swojego kandydata i zaglosujcie na niego, czyzby Was to przerastalo? ano tak.. bedac czynnym czlonkiem SKWK to skonczy sie laba, a zacznie ciezka praca.. nie chce sie nie? ale od kogos wymagac to pierwszy, lepiej przeciez siedziesz w rozgrzanym foteliku, najezdzac na ludzi robiacych cos dla Wisly i wymagac najwiecej, nie dajac od siebie kompletnie nic
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 18.06.2010 o godz. 14:17.
michu-k
Senior Member

Stary 18.06.2010, 14:17
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
a co maja robic? pytac sie na forum co o jakiejs sprawie ktos sadzi? przeciez od tego sa spotkania, na zywo , po ludzku.. poza tym jest sposob, zapisac sie do SKWK, przyjsc na walne zgromadzenie i wybrac nowego prezesa, moze Ty bedziesz kandydatem? bez zlosliwosci ..po prostu skoro cos Cie zniesmacza to zbierz ludzi z podobnymi pogladami co do Twoich, wybierzcie jednego kandydata i zaglosujcie na niego, i w taki o to sposob problem jest rozwiazany, ale nie.. lepiej ciagle sie skarzyc w internecie.. pisac ze SKWK jest 5 gora 10 osob.. ze jest to 1% z calosci.. skoro tak to reszty jest z 30 tys osob.. wiec jakim to sposobem nie potrafi sie te 30 tys osob zebrac chocby w 5 tys i przejac paleczke? smiech mnie ogarnia ze 10 osob ma wieksza wladze od 30 tys osob... ciagle powtarzam ze SKWK ma w powazaniu to co ktos pisze w internecie (czy to sie tyczy roznych feletionow, wyjazdow , organizowania jakichs akcji) ktos ma pomysl, ktos chce sie podzielic swoim zdaniem, cos zmienic, to niech przyjdzie na walne zebranie SKWK i wyrazi swoj poglad.. sam nie jestem z SKWK i patrze na to z boku.. i nie pojmuje ze wedlug niektorych SKWK to kilka osob.. skoro kilka osob, to gdzie te pozostale kilkadziesiat tysiecy ktore sa przeciw nim?
Nie mam chęci władzy.

Nazwa stowarzyszenia nie daję pozwolenia na wypisywanie pierdół na stronie internetowej, w imieniu kibiców jako 30 tysięcy.
SpoXsteR
Senior Member

Stary 18.06.2010, 14:18
Alez daje.. bo oni sa jej czlonkami, maja swojego prezesa i oni ustalaja co jak ma byc na walnych zgromadzeniach.. i nie liczy sie w tym glos internetu, dochodzi? dla Ciebie moga to byc pier.doly, dla kogos innego juz, takze kazdego nie zadowolisz.. 30 tys bedzie jak bedzie tyle czlonkow zapisanych w SKWK (czynnych czlonkow, a nie tych ktorzy zapisali sie po to zeby dostac tanszy karnet) i jak chociaz kazdy z nich raz na pol kilka miesiecy przyjdzie na spotkanie i wezmie udzial w dyskusji
i to nie jest zadna wladza..chec sterowaniem ludzmi.. to nie jest ich praca za ktora dostaja pieniadze.. to jest ich pasja , chec robienia czegos wiecej dla Wisly z milosci do niej, zupelnie za darmo, a czesto i doplacajac do interesu czy zaniedbujac rodziny, szkole, prace itd..
chcac to zmienic tak jak wyzej juz napisalem.. tyle
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 18.06.2010 o godz. 14:25.
QBAS
Senior Member

Stary 18.06.2010, 14:21
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
... ciagle powtarzam ze SKWK ma w powazaniu to co ktos pisze w internecie...
To kwestią czasu jest jak to wszystkie jebnie w ****u...

Szkoda tylko, że wszystkie strony konfliktu zapominają, że to Wisła jest najważniejsza w tym wszystkim.
Szkoda, że nikt nie chce przyjąć do wiadomości, że TYLKO w jedności siła.
Szkoda, że każdy chce ZA WSZELKĄ CENĘ postawić na swoim.

Przypomina to trochę PO i PIS. Nikt nikomu nie popuści. Zawsze to ja muszę mieć ostatnie zdanie w każdej sprawie. A dobro obywateli? Przecież nie o to tutaj chodzi, prawda?
SpoXsteR
Senior Member

Stary 18.06.2010, 14:27
Jeblo odkad TWSD zaczelo kropkowac strone SKWK (tzn juz wczesniej..) ale to byl gwozdz do trumny.. skoro dla kogos z Wisly strona SKWK (PRO-PRO-PRO-WISLACKA!!) to konkurencja to ja nie mam pytan. i ja sie nie dziwie obrotem takich spraw, dlatego do porozumienia zapewne nigdy nie dojdzie.. a szkoda
strony Cracovii, Amiki czy Rafalow Stecow nie sa blokowane, a Wislacka strona juz tak.. niesamowite
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 18.06.2010 o godz. 14:34.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów