The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.06.2010, 11:13
Smuda dobrym trener nie jest. On jest w porządku na ligę,bardzo słabą dodajmy. Ale na imprezę gdzie trzeba wykazać się wiedzą taktyczną, to facet nie istnieje. Do tego jak zauważymy,że mamy marncyh kopaczy to na Euro nalezy się liczyć z wynikami co najmniej kompromitującymi. To mniej więcej tak jaby Luksemburg dostał organizację Euro.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.06.2010, 17:29
Cichy napisał(a):Wyświetl post
Pamietam jak wtedy wszyscy z nim jechali, że sodówka, że gwiazdor... Kto miał rację?
No właśnie. Ale Patryk jest zły, bo wyłożył prawdę o naszej młodzieżówce.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.06.2010, 17:46
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Niestety na Orlikach mozna spotkac glownie facetow po 20-stce. Mlodzi owszem graja ale najwyzej w PESa na konsoli. Jedyna nadzieja sa moim zdaniem akademie pilkarskie w stylu tej Frankowskiego i Szymkowiaka oraz pilkarzy wyszkoleni za granica (Obraniak, Matuszczyk w kolejce czekaja Koscielny, Perquis - o nich PZPN powinien powalczyc). W Polsce nie ma samorodnych talentow. Jezeli jakis chlopaczek nie dostanie porzadnie w dupe to nigdy nie osiagnie sukcesu w footballu.
Oj święta prawda, wiem bo sam już kilka razy byłem na orliku. Widzę to na przykładzie choćby mojego brata, ja w jego wieku nie widziałem świata po za piłką, a on nie widzi świata po za komputerem...
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.06.2010, 17:51
http://demotywatory.pl/1733222/--Pat...hac-na-Mundial
Powinno być: Patrz! on chciał moją koszulkę
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 10.06.2010, 22:39
No ja do końca nie jestm przekonany. Moje dziecka jak tylko mają chwilę biorą piłkę i z kolegami jazda a w miejscowym klubie trzeba czekać w kolejce by się dostać do młodzików.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 11.06.2010, 07:52
Awe napisał(a):Wyświetl post
Z przodu mieliśmy 5 piłkarzy ofensywnych i Murawskiego, który też nie jest człowiekiem od czarnej roboty.
Oglądnij sobie mecz w Rubinie, tam Murawski w rozegraniu piłki kompletnie nie istnieje, ma cały mecz spełniać rolę tego co biega, odbiera i podaje do najbliższego. I głównie dzięki niemu drużyny grające na Rubin mają sporo problemów z rozegraniem piłki, co wpływa na znikomą ilość traconych bramek przez drużynę z Kazania.
Odpowiedz cytując
Mahamed_isin Sahad
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 11.06.2010, 07:58
[QUOTE=Wojtas;911587]Przeciez Smuda został wybrany przez ten beton z PZPN nie dlatego ze jest super tylko dla tego ze przy nim oni i cala reszta bedzie miala super.
Troche pogada,pokrzyczy ,i jakos sklad posklada a na pracodawcow i caly system szkolenia zlego slowa nie powie.

Może i ten beton go wybrał ale zauważ że ciężko o bardzo dobrego trenera.
Smuda był najlepszy w tym czasie po sukcesach z Lechem i go wybrano.

Poza Smudą, Kasperczakiem i Skorza

Nie licząc tych starszysz którzy już pracowali na stanowisku selekcjonera.
To pozostaje na trener z zagranicy na którego nas po prostu nie stać!
"Najważniejsze w życiu to by nauczyć się,
które mosty przekraczać a które palić"

"Silnym jest ten kto przezwycięża innych
Wielkim jest ten kto przezwycięża sam siebie"

Mam pomysł na grę przez przeglądarkę
Chetnie go sprzedam w 65%
Wszystko już opisane.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 11.06.2010, 08:09
Wiadomo, że 6:0 to kompromitacja, ale trzeba wziąć pod uwagę, że ta reprezentacja jest dopiero w początkowej fazie budowy to raz. Dwa graliśmy z mistrzami Europy, którzy jadą na mistrzostwa świata jako jeden z faworytów, więc jakoś specjalnie ten wynik mnie nie dziwi.
Mecze z Serbią i Finlandią wypadły w miarę dobrze wg mnie.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.06.2010, 08:37
Mahamed_isin Sahad napisał(a):Wyświetl post

Nie licząc tych starszysz którzy już pracowali na stanowisku selekcjonera.
To pozostaje na trener z zagranicy na którego nas po prostu nie stać!
O pieniądze bym się tu nie martwił, bo one by się znalazły na trenera z zagranicy. PZPN to bogata organizacja, o czym nie jednokrotnie sami informowali. Smuda został wybrany bo taka było wola narodu. Na Franza była moda, a PZPN był poddawany nieustannej krytyce. "Chcieliście Smude to go macie, a my znów możemy usiąść na wygodnym fotelu". No cóż zagrali beznadziejnie, spodziewałem się 3, 4 goli, ale nie 6, sądziłem, że skoro dał samych ofensywnych zawodników, to strzelą jakaś bramkę. Weźmy po uwagę fakt że, Hiszpania to obecnie jedna z najlepszych reprezentacji i przez wielu, moim zdaniem słusznie uznawana za głównego faworyta Mundialu. Kopacze zagrali poniżej krytyki, a ich zachowanie, po meczu(bezradny Sobiech walczący o koszulkę Fabregasa) pokazało tylko, że na boisko wyszli już jako przegrani, coś Smuda, nie przemówił im do główek... Oni byli wprost bezradni, zachowywali się na boisku jak Sam Marino, oglądając mecz nie jednokrotnie zgadywałem gdzie teraz będzie podanie, bo to widać po ruchach zawodników, nasi niestety się nie ruszali, popełniali wciąż te same banalne błędy...
PS: Komentarz Trzeciaka był jeszcze gorszy niż Szczęsnego. Po stracie drugiej bramki, średnio co kilka minut mówił, ze Smuda musi w przerwie zebrać zespół i odbyć porządną rozmowę...
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
Mahamed_isin Sahad
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 11.06.2010, 09:46
Fakt zagrali fatalnie.
Nie liczyłem na zwycięstwo ale nie spodziewałem się też takiej porażki.
Choć ta porażka wiele pokazuje zwłaszcza poziomy gdzie jesteśmy "my" i gdzie Europa.

Osobiście uważam że lepiej oglądać kopaczy i coś budować mimo iż możemy nie zdarzyć na ME2012 niż oglądanie wieczne "młodych"...

a tak troche z innej beczki

Michael Delura - zawodnik który też może ( albo mógł nie wiem dokładnie) grać z orzełkiem na piersi. Co się z nim dzieje? Jest jakieś zainteresowanie PZPN-u jego osobą czy skończyło się to tak jak z Podolskim czy Trochowskim?
"Najważniejsze w życiu to by nauczyć się,
które mosty przekraczać a które palić"

"Silnym jest ten kto przezwycięża innych
Wielkim jest ten kto przezwycięża sam siebie"

Mam pomysł na grę przez przeglądarkę
Chetnie go sprzedam w 65%
Wszystko już opisane.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.06.2010, 17:11
Chciałbym zapytać wszystkich obrońców Smudy z jego debilną taktyką oraz naszych reprezentacyjnych gwiazdeczek, co mają do powiedzenia po meczu Hiszpanii ze Szwajcarią?

Widać, co znaczy na ławce prawdziwy trener, a nie atrapa...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 16.06.2010, 17:14
Widać co znaczy chcieć!!!!!!!!!!!
Ale umknął wszytskim jeden fakt Szwajcaria jest znana z dobrych obrońców gdyż istnieje ogolnokrajowy program szkolenia młodzieży właśnie pod katem pozycji obrońców. Nie piłkarzy, ale włąsśnie obrońców
Generalnie po każdym meczu na tym mundialu mam wrażenie, że my jestesmy gdzieś na oinnej planecie pod względem taktyki, organizacji gry..Techniki to juz w ogóle.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.06.2010, 17:27
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Widać co znaczy chcieć!!!!!!!!!!!
Ale umknął wszytskim jeden fakt Szwajcaria jest znana z dobrych obrońców gdyż istnieje ogolnokrajowy program szkolenia młodzieży właśnie pod katem pozycji obrońców. Nie piłkarzy, ale włąsśnie obrońców
Generalnie po każdym meczu na tym mundialu mam wrażenie, że my jestesmy gdzieś na oinnej planecie pod względem taktyki, organizacji gry..Techniki to juz w ogóle.
Ale przecież gwiazdy Hiszpanii każdego wkręcają tak jak naszych.

Żenada.

A najgorsze, że Hiszpania puknęła nas na luzie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.06.2010, 17:33
Wolfy, szukaj światła w tunelu. Ja np. znalazłem.

Jeżeli Leszek wtopi w LM (czego mu życzę) z burakami, a Smuda będzie przegrywać to kibice wymuszą zatrudnienie trenera z zagranicy.

Inicjatywa SOS dla Polskiej Piłki wg mnie to jedyna akcja, która wg mnie może cokolwiek zdziałać. Do momentu Euro pewnie ch**a zdziałamy bo UEFA zagrozi nam odbiorem mistrzostw, ale po czemu nie? Pogonić świnie od koryta i zrobić czystkę.

Szkoda że śp. Kazimierz Górski tego nie doczekał. Pamiętam jak miałem 11 lat słyszałem o rozdu**eniu całych struktur PZPN po nieudanych kwalifikacjach do EURO 2004 i LM w wykonaniu Wisły.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.06.2010, 17:41
Hitzfeld to troche lepszy coach niż Smuda.Wygrał dwa razy lige mistrzów (Borussia,Bayern) a nasz Franio ostatnie poważne sukcesy w pucharach miał z Widzewem 14 lat temu
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.06.2010 o godz. 17:44.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.06.2010, 17:43
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym zapytać wszystkich obrońców Smudy z jego debilną taktyką oraz naszych reprezentacyjnych gwiazdeczek, co mają do powiedzenia po meczu Hiszpanii ze Szwajcarią?

Widać, co znaczy na ławce prawdziwy trener, a nie atrapa...
Ale przeciez juz sie wytlumaczyli ze byli zmeczeni sezonem, a w Hiszpani byli na wakacjach. Nie widziales opalonego na Lepera Peszki.

Do poki u nas beda rzadzic kopacze a nie trenerzy to bedzie jak bedzie i nie oszukujmy sie nie ma zadnego planu na euro2012.
,
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 16.06.2010, 17:45
Cytat:
Hitzfeld to troche lepszy coach niż Smuda.
To co, my jesteśmy tylko troche gorsi od Szwajcarów? I nie ty mi tu nie pie**ol że mecz meczowi nierówny. A nawet jeśli tak to właśnie Szwajcarzy mieli w ****u trudniej.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 16.06.2010, 17:46
Po drugie nasi ostro zajechali Hiszpanów dlatego już na Szwajcarów nie mieli siły
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.06.2010, 17:46
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Wolfy, szukaj światła w tunelu. Ja np. znalazłem.
Światła w tunelu? Przy tej pozbawionej ambicji bandzie patałachów, która myśli tylko o tym, żeby się opalić a po meczu dostać koszulkę?

Jedyne co mają na swoje usprawiedliwienie to to, że trenował ich Smuda.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 16.06.2010, 17:47
Ale przynajmniej gorzej już nie będzie. DNO osiągnięte. Teraz można się tylko odbić.

Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.06.2010, 17:54
Ale przynajmniej gorzej już nie będzie. DNO osiągnięte. Teraz można się tylko odbić.
Ponizej dna jes jeszcze metr mulu i mysle ze my w tym kierunku zmierzamy
,
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.06.2010, 17:58
Żebyś się nie zdziwił. Przed meczem z Hiszpanami też pojawiały się takie opinie, ale futbol jest okrutny ( szczególnie dla nas ) - zawsze można stracić tę jedną bramkę więcej, jeszcze bardziej olać kibiców, zaprosić więcej panienek do pokoju przed meczem, wychlać więcej wódy na zgrupowaniu ( choć tu faktycznie są pewne granice ).

Nasi piłkarze dawali nam tego przykłady nie raz i nie dwa.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 16.06.2010, 18:07
Nie futbol jest okrutny, tylko kto z Hiszpanami gra ofensywnie ? Zwłaszcza jak nie ma kim?

Wiem, że dawali. Teraz do PZPN-u nie mogą się dopier**lić bo mamy za 2 lata euro. Ale potem możemy zrobić czystkę -> przykład Serbii.

Zrobili czystkę i co? Przynajmniej budują nową drużynę, walczą o dogonienie Europy. Nie pozostaje nic innego jak wiara.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.06.2010, 18:26
Nie futbol jest okrutny, tylko kto z Hiszpanami gra ofensywnie ? Zwłaszcza jak nie ma kim?

Wiem, że dawali. Teraz do PZPN-u nie mogą się dopier**lić bo mamy za 2 lata euro. Ale potem możemy zrobić czystkę -> przykład Serbii.

Zrobili czystkę i co? Przynajmniej budują nową drużynę, walczą o dogonienie Europy. Nie pozostaje nic innego jak wiara.
Ja byłem od dawna za tym, żeby zrobić czystkę. Ale argumenty przeciw zawsze były te same:
  • zdyskwalifikują Reprezentację ( nie awansowaliśmy, kompromitacja )
  • nie dopuszczą Wisły do Pucharów ( no comments, ale przynajmniej kibice Levadii są zadowoleni )
  • odbiorą nam EURO ( jasne ).
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 16.06.2010, 18:29
Wiecie co, ja uważam, że obojętnie jaki trener by tu nie przyszedł to i tak będzie krytykowany. Czy to Engel, Janas, Beenhakker czy Smuda. Każdy z nich popełniał mniejsze lub większe błędy ale do cholery jasnej, to nie Beenhakker, Smuda czy Janas biega po boisku. Z czego tu wybierać? W takiej malutkiej Szwajcarii jest międzynarodowe, naturalizowane towarzystwo, a u Nas nawet naturalizować nie ma zbytnio kogo...
Mamy pokolenie piłkarzy kompletnie słabych, a następcy będą jeszcze słabsi. Nie ma mody na grę w piłkę i nie będzie. Jesteśmy już na dnie. Pora się przyzwyczaić.
Tu by nawet najlepszej klasy trener nic nie zwojował.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.06.2010, 18:51
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Wiecie co, ja uważam, że obojętnie jaki trener by tu nie przyszedł to i tak będzie krytykowany. Czy to Engel, Janas, Beenhakker czy Smuda. Każdy z nich popełniał mniejsze lub większe błędy ale do cholery jasnej, to nie Beenhakker, Smuda czy Janas biega po boisku. Z czego tu wybierać? W takiej malutkiej Szwajcarii jest międzynarodowe, naturalizowane towarzystwo, a u Nas nawet naturalizować nie ma zbytnio kogo...
Mamy pokolenie piłkarzy kompletnie słabych, a następcy będą jeszcze słabsi. Nie ma mody na grę w piłkę i nie będzie. Jesteśmy już na dnie. Pora się przyzwyczaić.
Czyli tak:
  • mamy nędznych piłkarzy
  • trener chce grać ofensywnie z Hiszpanią

IMHO jest różnica między przegraną dwiema, trzema, a sześcioma bramkami. I winę ponosi trener.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 16.06.2010, 18:51
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Ale może jednak zaryzykować i choć raz jeden zatrudnić trenera z najwyższej półki? Bo Beenhaker sukcesy odnosił już baaardzo dawno temu... O nie udacznikach, którzy poza Polską nigdy nic nie osiągną, typu Engel, szkoda gadać...

Nie przesadzajmy też znowu z umiejętnościami naszych, bo jednak paru w tej Borussi, czy innym Auxerre gra... Na pewno aż takiej przepaści nie ma między nami, a Szwajcarami... Ten napastnik z Twente, to była naprawdę kaleka. Ale trener umiał ich tak ustawić, aby te kaleki wykorzystać...
Ddf
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.06.2010, 19:43
żaden trener, nawet z najwyższej półki sam nic z naszymi grajkami nie zrobi. Musi mieć lojalne poparcie PZPN i współpracę na każdym szczeblu. Tego nie dostanie w życiu. Cała wierchuszka związku jest doskonale okopana na swoich pozycjach i jedyne , na czym im zależy to żeby im się żadna krzywda nie stała i nic nie zakłóciło ich dolce farniente.

Jak tylko poczują, że wymagania kołcza zagrożą ich błogiemu spokojowi i stałemu dopływami sianka z najróżniejszych nieformalnych układów (choćby z menedżerami, sędziami, czy sponsorami) to zrobią wszystko by takiego wymagającego wykopać w kosmos . Jak Leo.

A co zrobi taki choćby Hitzfeld przed podpisaniem kontraktu z PZPN? Pojedzie do Holandii, zaprosi dziadka na dobry obiadek w jakiejś luksusowej knajpie, gdzie sobie uczciwie pogadają, jak obwarować kontrakt . Bo gdy złotousty wąsaty czy kominkowy Antoni zaczną kopać dołki ważne dla Otto będzie już tylko, by dostać odprawę jak najwyższy w niebiesiech przykazał.

Do ME 2012 po mojemu nic się nie zmieni, Franz będzie odstawiał jaja z powoływaniem dziwnych nazwisk , wyniki będą na poziomie tego z Murcji a na samych mistrzostwach będzie tylko śmiech. Dla nas gorzki.
Przez te dwa lata nie ma siły , by beton z góry i powiązane z tym układy cokolwiek ruszyło.
Nie dali sobie krzywdy zrobić mimo trzystu wsadzonych do Wrocka, to tym bardziej będą nie do ruszenia pod parasolem ochronnym ME.

Co będzie później - nikt nie wie, ja tam czarno na dobre 20-30 lat widzę. Kierunek węgierski nas czeka. Czyli dno mimo wielkich osiągnięć w historii. To nasi działacze, ci co są i co przyjdą na pewno potrafią.

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.06.2010, 20:07
Więcej ich nie oglądam. Ciekawe jak długo wytrwam w postanowieniu
Aha i zgadzam się z Wojtkiem. Kto liczy na to, że kolejne pokolenie będzie lepsze, to się przeliczy. Będzie coraz gorzej.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.06.2010, 21:56
tofik napisał(a):Wyświetl post
Więcej ich nie oglądam. Ciekawe jak długo wytrwam w postanowieniu
Aha i zgadzam się z Wojtkiem. Kto liczy na to, że kolejne pokolenie będzie lepsze, to się przeliczy. Będzie coraz gorzej.

A później będzie koniec świata w 2012. Majowie już to przewidzieli

Jasnowidz jesteś?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów