The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.06.2010, 20:01
Polska U21 przegrała z Luksemburgiem. Jesteśmy na dnie. Niżej w Europie być już nie można.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 09.06.2010, 20:06
fialo napisał(a):Wyświetl post
Polska U21 przegrała z Luksemburgiem. Jesteśmy na dnie. Niżej w Europie być już nie można.
a Luksemburg nie ma nawet 500 tyś obywateli
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.06.2010, 20:07
Jesteś optymistą, polecam Leca

" Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu." - Stanisław Jerzy Lec
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.06.2010, 20:40
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Jesteś optymistą, polecam Leca

" Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu." - Stanisław Jerzy Lec
I kto pukał Andora, reprezentacja Watykanu czy "europejska" część Izraela?

A poważniej jesteśmy przeraźliwie słabi, to było oczywiste i nie wymagało meczu z Hiszpanią. Tylko kiedy ten Franz miał próbować grac ofensywnie? Za dwa lata ? (i tak oberwiemy po tylnej części ciała) a wtedy krytycy wytoczyliby działa, że nie trenował ofensywnych wariantów w meczu o pietruszkę.
Tylko czy tutaj jakakolwiek taktyka ma sens, gdy Hiszpanie robią z naszymi kopaczami co im się żywnie podoba?

Żyjemy złudzeniami i marzeniami jak grający w totka, że kiedyś się uda. Owszem kiedyś tak.....Ale naprawdę liczyć się będziemy gdy zmieni się mentalność zawodników, struktura PZPN i podejście ludzi do sportu już na amatorskim poziomie. Tak aby możliwa była selekcja a nie odp..nie kilku godzin wuefu w szkole.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 09.06.2010, 20:52
Smuda: tacy jak Małecki u mnie nie grają

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rep...wiadomosc.html

Jak widać naszemu Patryczkowi za bardzo się gwiazdorzy.Powinien trochę ochłonąć i wziąść się do roboty,bo oprócz talentu konieczne jest zaangażowanie i ciężka praca.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.06.2010, 21:00
Małecki za bardzo gwiazdorzy to fakt, ale skoro Smuda z góry zakłada że Małecki nie zagra to za przeproszeniem po gówno go powołuje ?

"Jak ktoś traci piłkę i sobie stoi to u mnie grać nie będzie"

Ciekawe że u Lewandowskiego mu to nie przeszkadza.

W ogóle krytykowanie piłkarzy których się powołuje mija się z celem. I nie chodzi tutaj tylko o Małeckiego, ale i o każdego innego łebka. Takie gadanie w mediach na pewno piłkarza nie motywuje, a wręcz przeciwnie - zniechęca. Smuda powinien zdecydowanie ograniczyć swój kontakt z mediami bo nie dość że wygaduje głupoty to próbuje z siebie zrobić gwiazdę reprezentacji nr. 1. Niech błędy tłumaczy piłkarzom osobiście, a nie gazetom.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 09.06.2010, 21:07
Faktycznie, młodzieżówka przegrała z Luksemburgiem a nie tak dawno dostała ostry łomot od Azerbejdżanu.
Po co w ogóle mówić o jakimś sukcesie na Euro
Tutaj potrzeba rewolucyjnych zmian a efekty mogą przyjść najwcześniej za 10-15 lat.
Począwszy od zmiany mentalności w szkoleniu młodzieży, poprzez opłacanie trenerów młodzieży bez względu na bieżące wyniki, zmianę systemu rozgrywek id.
Wtedy jest szansa na solidną reprezentację.
Ale tego nie zrobi nikt z obecnego PZPN czy związków okręgowych.Nawet Łazarek z Komisją Wysokiego Wyczynu nie da rady.
Tutaj trzeba wyrwać, zaorać i sadzić od nowa.
Ale póki co nie ma na to nadziei.Przynajmniej ja jej nie widzę.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.06.2010, 21:08
No po prostu Franz jest żałosny w którym niby meczu miał Mały pokazać że walczy o piłkę jak stracił bo w czasie który mu wspaniałomyślny trener dał zagrać raczej piłki nie straci. Prawdą jest że Mały troche czasem przegina i robi z siebie wielką gwiazdę ale co jak co jego zaangażowanie na tle reszty naszej mega kadry poza Kubą i Sławkiem jest wręcz wzorowe...
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 09.06.2010, 21:14
W Polsce ogólnie jest burdel, nie tylko w piłce...
Atomówka i zaorać.
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.06.2010, 21:17
pawelwislak napisał(a):Wyświetl post
No po prostu Franz jest żałosny w którym niby meczu miał Mały pokazać że walczy o piłkę jak stracił bo w czasie który mu wspaniałomyślny trener dał zagrać raczej piłki nie straci. Prawdą jest że Mały troche czasem przegina i robi z siebie wielką gwiazdę ale co jak co jego zaangażowanie na tle reszty naszej mega kadry poza Kubą i Sławkiem jest wręcz wzorowe...
trening mój drogi, od pokazania się jest trening i o nim pewnie mówił Smuda
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
someonewisp
Banita

Od: 09.2009

Stary 09.06.2010, 21:20
A kto z was się przejmuje tym pajacem Smudą? Małecki nawet nie zagrał dłużej niż 1 minutę więc nie wiem jako można go po tym oceniać? Ważne, że ten wielki treneiro sam lobbuje swoich ulubionych kopaczy - byłych i obecnych piłkarzy Lecha (w wyjściowej jedenastce na mecz z Hiszpanią - 5). Ogólnie powinniśmy martwić się o własne tyłki a tą pseudoreprezentacją nie zaprzątać sobie głowy. Następnym razem jak Małecki dostanie powołanie od niego, niech pokarze środkowy palec i odmówi. Po co tracić urlop na tą bandę nierobów?

edit. No dobrze, może i nie spodobała się Smudzie jego reakcja na treningu. Ale można śmiało powiedzieć, że to bzdura. Powołał go na Puchar Króla i tam jakoś mu nie podpadł. Jeden wielki hipokryta z tego Smudy. Powiem szczerze, że jak przeczytałem jego wypowiedź to we mnie zawrzało.
Ostatnio edytowane przez someonewisp : 09.06.2010 o godz. 21:54.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 09.06.2010, 21:42
someonewisp napisał(a):Wyświetl post
A kto z was się przejmuje tym pajacem Smudą? Małecki nawet nie zagrał dłużej niż 1 minutę więc nie wiem jako można go po tym oceniać? Ważne, że ten wielki treneiro sam lobbuje swoich ulubionych kopaczy - byłych i obecnych piłkarzy Lecha (w wyjściowej jedenastce na mecz z Hiszpanią - 5). Ogólnie powinniśmy martwić się o własne tyłki a tą pseudoreprezentacją nie zaprzątać sobie głowy. Następnym razem jak Małecki dostanie powołanie od niego, niech pokarze środkowy palec i odmówi.Po co tracić urlop na tą bandę nierobów?

Tylko od tego czy zagrasz 1 minutę czy 90 minut zależy to jak się prezentujesz na treningach patrząc na fakt że w Wiśle nie miał konkurencji na treningach nie walczył w 100%, tak samo było zapewne w reprezentacji, tylko że kadra to nie to samo co klub tu trzeba dać więcej z siebie jeszcze na treningu a nie tylko w meczu. (Chodzi mi o to że kadrze jest większa konkurencja)

Z tego co da się wywnioskować z rozmowy Smudy to Małecki może zapomnieć o powołaniu do czasu kiedy przestanie gwiazdorzyć, stroić fochy a zacznie zapierdzileać na boisku wsczególności treningowym!!

Swoją drogą ciekawe czy Małecki na treningach kadry zachowuje się tak samo jak na meczach Wisły, on może spierdzielić a inni już nie.

Chłopak niech lepiej zejdzie na ziemie bo E2012 to oglądnie ale z trybun.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 09.06.2010, 21:47
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
A ja tu bylem besztany przez wiele osob, bo osmielilem(!) sie krytykowac Smude(zdecydowanie wczesniej przed tym meczem) za ofensywne ustawienie. Na wielkich imprezach(MS, ME) bedziemy mieli w grupie 2 swiatowe potegi i 1 sredniaka...z tymi ekipami mamy grac ofensywnie ? Przede wszystkim dobrze poukladana gra obronna, wypracowane stale fragmenty gry i kontrataki...tak to ma wygladac, a nie wychodzenie na Hiszpanow z 3 napastnikami, bo to samobojstwo. Majac lepszych pilkarzy(zaledwie kilka lat temu) wlasnie tak gralismy. Teraz mamy pilkarskich inwalidow(z kilkoma wyjatkami, mowie o pokoleniu 85+) i probujemy jakas dziwna gre .
Gdzie ty chłopie widziałeś to ofensywne ustawienie? Chyba tylko na papierze. Ja zrozumiałbym gdyby ktoś krytykował złe wymienianie się strefami, odpuszczanie krycia, za mało agresywne doskakiwanie do rywali, złe przesuwanie się, ale ofensywne ustawienie? Gdzie ono było? Przecież broniliśmy się dziesiątką ludzi. Ci nasi napastniko-skrzydłowi grali pomocników. To było praktycznie ustawienie 4-5-1, a nie żadne 4-3-3.
Obejrzyj sobie gole. Hiszpanie zdobywali bramki przy nasze przewadze liczebnej.
Ostatnio edytowane przez jova : 09.06.2010 o godz. 22:07.
Odpowiedz cytując
rzep
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 09.06.2010, 22:05
w składzie Jakub Kosecki, pewnie za dużo na facebooku poklikał i się zmęczył biedaczyna, nie było sił przeciwstawić się jednej z europejskich potęg- Luksemburgowi
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.06.2010, 22:21
Baala napisał(a):Wyświetl post
Co to za różnica czy grałby Mały za Rybusa, Brożek za Dudke czy ktoś inny za Sobiecha i tak i tak byłoby to samo czyli pogrom z Hiszpanią i przepaść, tu nie chodzi o nazwiska. Całe szkolenie, mentalność jako narodu, mentalność pilkarzy, dzieci, podejscie trenerów. Śmieszne głosy, że oni się czegoś nauczyli po tym meczu. San Marino czegoś sie nauczyło po pogromie w Kielcach. Różnica edzie tylko rosnąć a nie maleć i taka jest prawda, z roku na rok wychodzą z Polskiej młodzieży coraz gorsi zawodnicy, regularnie w dół.

Dodać też trzeba to że Smuda nie ma pojęcia najmniejszego o taktyce i to juz wiedziałem od dawna, to dobry motywator i nic więcej. Wyjść takim ustawieniem na obecną Hiszpanie to mogła Argentyna lub Holandia. Reszta nawet z Brazylią, Włochami, Francją, Niemcami i Anglią by się zamurowała, bo wiedzą ze inaczej to się źle skończy. Wyjść bez defensywnego pomocnika z Glikiem, Sadlokiem, którzy na oczy nie widzieli poważnej piłki i mają 2-3 występy w kadrze to samobójstwo. Prawda jest taka, że powinniśmy się cieszyć że skończyło sie tylko na 6-0 bo Hiszpanie nawet nie podkręcali tempa. To juz lepiej było postawić autobus w bramce i by sie skończyło pewnie na 3-0 i tez byśmy mieli jakąś jedna sytuacje bramkową. Najbardziej boli, że kiedys sie mówiło, że technike zniwelujemy wybieganiem, walką, ale żeby walczyć trzeba być perfekcyjnie przygotowanym fizycznie, nam nawet w tym przygotowaniu fizycznym świat odjechal na lata.

Przeciez Smuda został wybrany przez ten beton z PZPN nie dlatego ze jest super tylko dla tego ze przy nim oni i cala reszta bedzie miala super.
Troche pogada,pokrzyczy ,i jakos sklad posklada a na pracodawcow i caly system szkolenia zlego slowa nie powie.

Zygac mi sie chce jak widze jak skażony jest polski futbol .

Na Euro 2012 to bedziemy kwiczec ,bo tak slabi bedziemy ,no ale do tego czasu bedą nam wmawiac ze "jest dobrze".tak jak wczoraj komentatorzy z TVP.

A teraz zeby narod zobaczyl ze jednak jestesmy zajebisci czas zagrac z kims slabszym ale w sumie obok Malty, San Marino i Luksemburga z Europy nikt mi do glowy juz nie przychodzi.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 09.06.2010, 22:58
jova napisał(a):Wyświetl post
Gdzie ty chłopie widziałeś to ofensywne ustawienie? Chyba tylko na papierze. Ja zrozumiałbym gdyby ktoś krytykował złe wymienianie się strefami, odpuszczanie krycia, za mało agresywne doskakiwanie do rywali, złe przesuwanie się, ale ofensywne ustawienie? Gdzie ono było? Przecież broniliśmy się dziesiątką ludzi. Ci nasi napastniko-skrzydłowi grali pomocników. To było praktycznie ustawienie 4-5-1, a nie żadne 4-3-3.
Obejrzyj sobie gole. Hiszpanie zdobywali bramki przy nasze przewadze liczebnej.
No wybacz, ale jesli wystawia sie tylu pilkarzy, ktorzy nie potrafia bronic(Peszko, Blaszczykowski, Nowak, Lewandowski, Mierzejewski i boki obrony...), a maja preferencje raczej ofensywne(przynajmniej w naszej lidze ogorkowej)...to chyba jest to ustawienie do przodu ?
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 09.06.2010, 23:19
No wybacz, ale jesli wystawia sie tylu pilkarzy, ktorzy nie potrafia bronic(Peszko, Blaszczykowski, Nowak, Lewandowski, Mierzejewski i boki obrony...), a maja preferencje raczej ofensywne(przynajmniej w naszej lidze ogorkowej)...to chyba jest to ustawienie do przodu ?
Ustawienie taktyczne to jedno, a dobór wykonawców to inna bajka. Smuda konsekwentnie próbuje wprowadzić swoje ustawienie, choć poszczególnych piłkarzy próbuje na różnych pozycjach.
Poza tym akurat we wczorajszym meczu straty goli wynikały raczej z tego, że to zawodnicy broniący nie wywiązywali się ze swoich zadań, a nie z tego, że gracze ofensywni dawali im niewystarczające wsparcie.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 09.06.2010, 23:44
jova napisał(a):Wyświetl post
Ustawienie taktyczne to jedno, a dobór wykonawców to inna bajka. Smuda konsekwentnie próbuje wprowadzić swoje ustawienie, choć poszczególnych piłkarzy próbuje na różnych pozycjach.
Poza tym akurat we wczorajszym meczu straty goli wynikały raczej z tego, że to zawodnicy broniący nie wywiązywali się ze swoich zadań, a nie z tego, że gracze ofensywni dawali im niewystarczające wsparcie.
Widac mamy kompletnie inne spojrzenie na futbol. Wedlug mnie w XXIw. wszyscy pilkarze danej druzyny musza uczestniczyc i musza tworzyc gre obronna(zeby daleko nie szukac - Hiszpania). Diagnoze postawilbym wrecz przeciwna...formacje graly za daleko od siebie i Hiszpanie mogli robic co im sie zywnie podobalo. Nie odmawiam tego, ze nasi nie biegali, ale biegac, a przede wszystkim ustawiac sie, trzeba umiec.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.06.2010, 00:17
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie, młodzieżówka przegrała z Luksemburgiem a nie tak dawno dostała ostry łomot od Azerbejdżanu.
Możemy oficjalnie uznać, że zaliczyliśmy dno.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 10.06.2010, 00:32
Pozostaje nam zagrac mecz z : http://pl.wikipedia.org/wiki/Repreze...ce_no%C5%BCnej

Jedyna chyba druzyna z ktora na 100% wygramy bo.... w sumie w linku jest wszystko Chociaz znajac naszych grajkow to kto wie...

6:0 seniorow, juniorzy przegrywaja z Luksemburgiem... szkoda slow...

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 10.06.2010, 01:27
Widac mamy kompletnie inne spojrzenie na futbol. Wedlug mnie w XXIw. wszyscy pilkarze danej druzyny musza uczestniczyc i musza tworzyc gre obronna(zeby daleko nie szukac - Hiszpania). Diagnoze postawilbym wrecz przeciwna...formacje graly za daleko od siebie i Hiszpanie mogli robic co im sie zywnie podobalo. Nie odmawiam tego, ze nasi nie biegali, ale biegac, a przede wszystkim ustawiac sie, trzeba umiec.
Ale to nie jest kwestia doboru ustawienia tylko wykonania przez piłkarzy zadań powierzonych im w ramach ustawienia. Moim zdaniem założenia taktyczne były prawidłowe, ale zespół ich nie wypełniał. Taktyka nie była zbyt ofensywna. Nie graliśmy zbyt wysoko. Cofaliśmy się, ale bezmyślnie. Nie kontrolowaliśmy ruchu rywali i nie korygowaliśmy ustawienia gdy zmieniali pozycje. Zawodnicy ofensywni pomagali bronić, ale cała drużyna nie atakowała wystarczająco agresywnie i odpuszczała krycie. Zawodzili przede wszystkim obrońcy, którzy indywidualnie prezentowali się po prosty fatalnie. Choćby w pomocy grało trzech defensywnych pomocników to przy takiej grze obrońców i tak dostalibyśmy wpieprz.

Gdybyśmy wychodzili z jakimiś szaleńczymi atakami, po których obrona była ustawiona zbyt wysoko, Hiszpania przeprowadzała kontry i w ten sposób zdobywała gole, to przyznałbym Ci rację. Rzecz w tym, że bramki dostawaliśmy w sytuacjach, w których nasi mieli przewagę liczebną, ale bronili się nieumiejętnie. Gra nie była ani zbyt ofensywna, ani zbyt defensywna. Zawiodło wykonanie taktyki.
Ostatnio edytowane przez jova : 10.06.2010 o godz. 01:31.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 10.06.2010, 08:12
Założenia taktyczne ustawia się pod zespół a nie odwrotnie. Patrzę, jakich mam piłkarzy patrzę, z kim gram i dopiero dobieram taktykę a nigdy na odwrót to chyba logiczne.

Mówienia ja chcę grać odważnie do przodu ofensywnie, bo tak lubię jest głupotą i kończy się tak jak się skończyło z Hiszpanią.

Ja nienawidzę ,,włoskiego” stylu grania ale jak się gra z Barceloną czy z Hiszpanią czy z Brazylią to niestety jedyną szansą na pozytywny rezultat jest murownia bramki i brzydka gra polegająca na wybijaniu przeciwnika z rytmu oraz nadzieja że pójdzie jedna dwie akcje i coś się strzeli.

Inter ograniczył możliwości Barcelony i wygrał półfinał, a potem i finał Ligi Mistrzów.

Smuda - Ale wszyscy narzekali, że grał brzydko. My mamy się uczyć. Dziś zmienię taktykę, za trzy miesiące znowu zmienię, bo przegram jakiś mecz i efekt będzie taki, że na Euro zostanę bez drużyny i założeń.

- tyle w temacie my mamy grać ładnie - no to grajmy
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 10.06.2010 o godz. 08:46.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 10.06.2010, 08:41
rzep napisał(a):Wyświetl post
w składzie Jakub Kosecki, pewnie za dużo na facebooku poklikał i się zmęczył biedaczyna, nie było sił przeciwstawić się jednej z europejskich potęg- Luksemburgowi

Tylko niech nie mówią że byli zmęczeni, bo Smuda tak chciał w jakimś stopniu usprawiedliwić kopaczy "" zagraliśmy dobry mecz z Serbią 90 minut w ciężkich warunkach, może stąd brak sił na Hiszpanię.

Na to cięta riposta Roman Koseckiego, jak my możemy być zmęczeni jak nasi chłopcy rozegrali 35 meczy a taki Xavi 70, więc ciekawe co teraz powie o swoim synku. Przecież nie mógł być zmęczony...

Jesteśmy w dupie ze szkoleniem młodzieży i to wychodzi po takich meczach jak ten z Luksemburgiem staczamy się. Smutne ale prawdziwe, brak baz treningowych, brak pieniędzy na szkolenia lepiej wydawać na kolejne idiotyczne zjazdy PZPN i tam debatować co by tu zmienić i oprócz tego że jedyną zminą jest to że na następnym spotkaniu jets więcej wódki to polska piłka jak z tyłu było to i jest dalej, ale sukcesów się wymaga bo tak i już, nie patrząc na to że powoli kraje wschodnie będą nas ogrywać z palcem w dupie ( w szczególności tyczy się to kadr młodzieżowych), póki nie dojdzie to jakieś zmian pokoleniowych w PZPN leśne dziadki nigdy nie znikną i dalej gnić będziemy w tym gównianym miejscu.

Jestem ciekaw jak Smuda przez 2 lata przygotuje tą drużynę do E2012, ja osobiście widzę to kiepsko znów 3 mecze ale tym razem zaoszczędzą na biletach do domu.
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.06.2010, 08:46
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Pozostaje nam zagrac mecz z : http://pl.wikipedia.org/wiki/Repreze...ce_no%C5%BCnej

Jedyna chyba druzyna z ktora na 100% wygramy bo.... w sumie w linku jest wszystko Chociaz znajac naszych grajkow to kto wie...

6:0 seniorow, juniorzy przegrywaja z Luksemburgiem... szkoda slow...
chciałbyś żeby w rubryczce Najwyższa wygrana widniał wynik Wyspy Sark- Polska 1-0
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.06.2010, 08:54
Patryk Małecki w październiku 2009 po meczu z Holandią napisał(a):
Czas przejrzeć na oczy, bo połowa zawodników z kadry U-21 nie nadaje się do tego poziomu. Rozmawiałem po meczu z kilkoma osobami i też się dziwią, że tacy piłkarze występują w reprezentacji.
(...)
Z zespołem przebywałem 10 dni i mówię otwarcie, że połowa się nie nadaje. To nie tylko moja opinia, trener też to powinien wiedzieć.
Pamietam jak wtedy wszyscy z nim jechali, że sodówka, że gwiazdor... Kto miał rację?
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 10.06.2010, 09:11
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzaj!
My nawet potrafimy wygrać z San Marino wysoko - co prawda na własnym terenie,
bo na wyjeździe gdyby ten z San Marino strzelił z karnego Fabiańskiego to mogliby
nie dowieźć 3 punktów do końca.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.06.2010, 09:16
rzadko już sie zdarzają na poziomie międzynarodowym porażki 0-6 i jeszcze ten wczorajszy blamaż młodzieżówki z Luksemburgiem.Co tu dużo mówic kelnerami jesteśmy w piłke, trzeba poczekac aż te Orliki zaczną za kilka(naście ?) lat procentowac.

Co do Smudy to nie wiem czy jak jeszcze nas ktoś jesienią tak wysoko oklepie to nie będzie come backu Jurka Engela ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 10.06.2010 o godz. 09:23.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.06.2010, 09:26
someonewisp napisał(a):Wyświetl post
A kto z was się przejmuje tym pajacem Smudą? Małecki nawet nie zagrał dłużej niż 1 minutę więc nie wiem jako można go po tym oceniać? Ważne, że ten wielki treneiro sam lobbuje swoich ulubionych kopaczy - byłych i obecnych piłkarzy Lecha (w wyjściowej jedenastce na mecz z Hiszpanią - 5). Ogólnie powinniśmy martwić się o własne tyłki a tą pseudoreprezentacją nie zaprzątać sobie głowy. Następnym razem jak Małecki dostanie powołanie od niego, niech pokarze środkowy palec i odmówi. Po co tracić urlop na tą bandę nierobów?
Smuda pajac bo nie wystawil biednego Patryczka.
Mysle, ze zrobil to z premedytacja, to miala byc dla Maleckiego lekcja pokory i jak chce zaistniesc w tej kadrze to musie zacisnac zeby, przyjac to na klate i wziac sie do roboty - jak zacznie znowu narzekac w prasie to w tej kadrze zostanie skreslony.

Ogladajac ostatni mecz Wisly z Odra doszedlem to wniosku, ze wg. Maleckiego jedynie sluszne rozegranie taktyczne to pilka do
mnie, a jak nie to pretensje, machanie lapami czy krzyk. Szczerze jakbym mial grac z tak irytujacym kolesiem w jednej druzynie
to wolalbym przylutowac z dystansu niz mu podac nawet gdybym widzial go na lepszej pozycji. Gdyby byl taki dobry faktycznie
to by koledzue do niego grali czesciej tak jak do Kuby kiedys.
Mielcarski powiedzial kiedys na temat Iwanskiego, ze nie jest prawdziwym liderem Legii, ze zamiast kogos pochwalic, zmoblizowac za probe jakiegos zagrania nawet nieudanego tylko krzyczy i opieprza, a to wprowadza niepotrzebna
nerwowosc na boisku i psuje atmosfere. To samo tyczy sie Maleckiego w Wisle.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 10.06.2010, 09:47
AYALA napisał(a):Wyświetl post
rzadko już sie zdarzają na poziomie międzynarodowym porażki 0-6 i jeszcze ten wczorajszy blamaż młodzieżówki z Luksemburgiem.Co tu dużo mówic kelnerami jesteśmy w piłke, trzeba poczekac aż te Orliki zaczną za kilka(naście ?) lat procentowac.
Niestety na Orlikach mozna spotkac glownie facetow po 20-stce. Mlodzi owszem graja ale najwyzej w PESa na konsoli. Jedyna nadzieja sa moim zdaniem akademie pilkarskie w stylu tej Frankowskiego i Szymkowiaka oraz pilkarzy wyszkoleni za granica (Obraniak, Matuszczyk w kolejce czekaja Koscielny, Perquis - o nich PZPN powinien powalczyc). W Polsce nie ma samorodnych talentow. Jezeli jakis chlopaczek nie dostanie porzadnie w dupe to nigdy nie osiagnie sukcesu w footballu.
Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 10.06.2010, 10:42
Dla mnie najlepszym przykładem jak myśli się w Polsce o piłce są obiekty sportowe na placu na Groblach.
Kiedyś znajdowały się tam dwa betonowe boiska do piłki ręcznej, na których oczywiście grało się w nogę.
Potem nieopodal ruszyła budowa Sheratona i obiekt zmieniono na parking dla maszyn budowy. W umowie było jednak iż po zakończeniu prac w zamian za korzystanie z placu wykonawca odnowi wszystkie boiska.
Tak też się stało, z tym że po kilku latach, obiekt ten znów zmienił się w plac budowy, kiedy zaczęto tworzyć tam parking podziemny. Kiedy niedawno roboty dobiegły końca, okazało się, że boiska betonowe zamieniła piękna zielona murawa, która już zdążyła zmienić się w błoto. Nie wiem kto za to odpowiada, ale według mnie
nie ma to nic wspólnego z zachęcaniem dzieci do sportu. Przecież przy odpowiednio sformułowanej umowie, całość kosztów stworzenia boisk ze sztuczną nawierzchnią mógł ponieść inwestor. Myślę że dużo łatwiej było by przyciągnąć dzieci na boiska ze sztuczną trawą, oświetlone wieczorem, niż na błotne pastwiska.
Oczywiście, kiedyś to nie przeszkadzało, człowiek całymi dniami grał w upale, nie zważając na zmęczenie i to, że nieraz boisko trzeba było opłacić kilkoma sińcami, gdy chętnych do gry było więcej, ale jak wszyscy wiemy czasy się zmieniły i dzieci trzeba do piłki zachęcić.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów