The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.06.2010, 14:15
Kurcze Marko Milnković wygląda tutaj na naprawdę porządnego grajka. Jeśli naprawdę jesteśmy bliscy podpisania z nim to jest całkiem nieźle.
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 15.06.2010, 14:48
Adamek21 napisał(a):Wyświetl post
http://tsw.com.pl/news/Nowi-pilkarze...d8eb4a4024c445

A co tam pisało odnośnie nowych zawodników mógłby ktoś napisać
Było napisane, to co mówił Jarosz. Nic nowego.

Chyba jednak to czegoś innego dotyczyło. Za szybko napisałem.
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez rabi86 : 15.06.2010 o godz. 14:51.
Odpowiedz cytując
WalkerLukeTS
Member

Od: 06.2010

Stary 15.06.2010, 15:03
brasilia79 napisał(a):Wyświetl post
mógłbym ale mi sie nie chce
Ale było coś nowego? no napisz, nie bądź taki ;D

Co do wisla-online.pl to oni czerpią info z tego forum więc nie ma co się ekscytować...to jeszcze młodziutkie chłopaczki chyba
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 15.06.2010, 15:04
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Postępowanie z Sadlokiem i Glikiem prawidłowe. Ruch ma ogromne problemy finansowe, a duktuje ceny z kosmosu. Czy ktoś tam myśli? Nie lepiej sprzedać Sadloka i Sobiecha i zarobione pieniądze (realnie patrząc byłoby to okolo 5 mln złotych) przeznaczyć na długi i zaległe pensje/premie? Szkoda gadać. Skończą z Sadlokiem i Sobiechem, bez kasy, a kto wie czy będą grali na tym samym poziomie co w tym sezonie.
Nie przesadzajmy, mają solidnego sponsora w postaci Taurona, długi są stosunkowo niewielkie, na poziomie 1 mln, max. 1,5 mln, a taką kwotę (a nawet większą) można spokojnie zarobić dochodząc do III rundy el. LE i grając tam z mocniejszą, znaną ekipą. Z tego założenia wychodzi ponoć niejaki Dariusz Smagorowicz, najaktywniejszy aktualnie członek zarządu tego klubu - te informacje mam akurat z dość pewnego źródła, zresztą żeby to wywnioskować nie trzeba specjalnych znajomości, wystaczy pod tym kątem przeanalizować wypowiedzi prasowe i czyny tego pana w ostatnim czasie. No chyba, że po prostu ja widzę związek tych spraw dodatkowo wiedząc to, co wiem.

Możecie być pewni, że gdyby Ruchowi się piliło do sprzedaży tego młodego duetu, to już dawno by do transferu doszło - teraz im się nie pali, skusić ich może tylko naprawdę zdecydowanie przepłacona oferta, którą zresztą innym klubom proponują. Szczególnie, że i Sadlok, i Sobiech są ważnymi postaciami tego klubu, a po odejściu Niedzielana, przy przygotowaniach do sezonu połączonych z grą w LE (zazwyczaj wiąże się to z trudną rundą jesienną z tego powodu) i sporych planach wzmocnień średnich i słabszych zespołów z Ekstraklasy Ruchowi też nie śpieszno osłabiać drużyny, bo może się okazać, że po jesieni będą drugą Polonią W-wa czy Górnikiem z jesieni 2008 roku, a spadek wiązałby się dla nich z olbrzymimi kłopotami.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 15.06.2010, 15:08
Pisało, że cena za Milinkovica już ustalona i pozostaje uzgodnić kontrakt.
Kto w to uwierzy to już jego sprawa.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 15.06.2010, 15:14
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Pisało, że cena za Milinkovica już ustalona i pozostaje uzgodnić kontrakt.
Kto w to uwierzy to już jego sprawa.
Jeśli to prawda, to nic tylko pogratulować władzom Wisły. Póki co jednak, nie ma się co podniecać, bo już nie jeden piłkarz w.g. mediów był w Krakowie podpisywać kontrakt, a rzeczywistość okazywała się inna.
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 15.06.2010, 15:23
Transfery, ktore zrodzily sie Tu na forum, brzmia bardzo obiecujaco i wskazywalyby, ze ktos zaczal sie realnie interesowac klubem. Boje sie jednak, ze to tylko wymysly, majacena celu podtrzymanie tematu transferow do Wisly. Gdyby wypalily transfery napastnika z Lazio lub Barcy oraz Milinkovica automatycznie nasza sila razenia wzroslaby, a wartosc druzyny podniesiona. Nie wspomne o euforii sympatykow BG. Pozdrawiam i sobie i wam zycze wysnionych transferow.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 15.06.2010, 15:55
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
rano podłapał już onet.pl.
W dzisiejszym Dzienniku Polskim o tym napisali, na futbolnews przepisali, a onet jak więkoszość wiadomości piłkarskich przepisał z innego źródła tym razem z futbolnews.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 15.06.2010, 16:08
Milinkovic bardzo przypomina Stilicia z filmiku wyzej
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 15.06.2010, 16:16
Raczej są to bujdy lub pobożne życzenia, tak więc radziłbym schłodzić głowy aby potem nie było płaczu i masowo wylewanych żali na forum jacy to nasi działacze są ujowi bo Kluiverta nie kupili- czyli tak jak co pół roku.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 15.06.2010, 16:17. Włoski łacznik informuje
Tyle serwisów "podprowadza" nasze informacje, że może nasza strona powinien wprowadzić mikropłatności (tylko jak?) od dziennikarzy, a pozyskane $$$ byłoby na oprawy meczowe lub dalszą działalność wislakrakow.com

Do rzeczy. Jeszcze nieco informacji o Makinwie ze strony rzymskiego Lazio. Według Włochów, sytuacja rozwijała się tak:

Cytat:
L’offerta presentata dai polacchi del Wisla non è molto convincente considerando la cifra pagata dalla Lazio per il nigeriano, ma il club biancoceleste ha quasi completato l’ammortamento del costo del suo cartellino.
13 czerwca - Oferta przedstawiona przez Polaków z Wisły nie jest zbyt przekonująca w porównaniu do sumy, jaka Lazio zapłaciło za Nigeryjczyka, ale klub biało-niebieskich już prawie sfinalizował "zamortyzowanie" (jak?) kosztów za jego (Makinwy) kartę zawodniczą.

Cytat:
Sul fronte Makinwa restano in corsa il Wisla Cracovia, che ha ufficializzato una proposta via fax e il Quatar.Le sirene del suo addio suonano ormai da tempo, ma si fatica molto a concretizzare l’uscita definitiva del nigeriano dalla Lazio.
14 czerwca - Zainteresowane Makinwą pozostały Wisła Krakow, która przysłała oficjalną propozycję faxem, oraz klub z Kataru. Pożegnalne syreny trąbią od pewnego czasu, ale odejście Nigeryjczyka z Lazio finalizuje się z bardzo dużymi trudnościami.

Z 15 czerwca póki co nie znalazłem żadnej świeżej informacji. Włosi podają jedynie, że odejście Makinwy do "Wisla Cracovia" (wrr!!!) jest oceniane na 80%.
Odpowiedz cytując
moskit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.06.2010, 16:57
Wracając do tematu środkowego obrońcy, to wydaje mi się, że bliżej Wisły jest Glik niż Sadlok. Glik jest bardziej ofensywny i chyba lepszy(przynajmniej na moje oko)
Odpowiedz cytując
twardybidon
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.06.2010, 16:59
Według jakiejś stronki Lazio Wisła przysłała faks z ofertą kupna rozgrywającego z Algierii - Mourada Meghniego - http://www.lalaziosiamonoi.it/?actio...dnotizia=12650

Trochę debilny ten news - piszą, że Lazio wycenia go na 2 mln euro, a sam zawodnik wraca po kontuzji i będzie do grania za... 3-4 miesiące.
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 15.06.2010, 17:00
moskit napisał(a):Wyświetl post
Glik jest bardziej ofensywny i chyba lepszy(przynajmniej na moje oko)
Glik jest na maxa drewniany i wcale nie jest ofensywny
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.06.2010, 17:06
twardybidon napisał(a):Wyświetl post
Według jakiejś stronki Lazio Wisła przysłała faks z ofertą kupna rozgrywającego z Algierii - Mourada Meghniego - http://www.lalaziosiamonoi.it/?actio...dnotizia=12650

Trochę debilny ten news - piszą, że Lazio wycenia go na 2 mln euro, a sam zawodnik wraca po kontuzji i będzie do grania za... 3-4 miesiące.
Podstawowy piłkarz reprezentacji Algierii z ładnym stażem w lidze włoskiej. Podejrzewam, że było tylko zapytanie o piłkarza, a żadne konkrety nie padły. Tacy piłkarze nie przechodzą do Polski, nawet jeśli byli długo kontuzjowani. Nie te realia i nie te pieniądze, skoro agent Makinwy otwarcie wyśmiał ofertę Wisły. (dla nich nasze 300tyś. euro to 1/4 zarobków)

Odpowiedz cytując
moskit
Senior Member

Stary 15.06.2010, 17:14
PotiWisla napisał(a):Wyświetl post
Glik jest na maxa drewniany i wcale nie jest ofensywny
Wiem, że jednak jaskółka wiosny nie czyni ale zerknij sobie na ten filmik http://www.xn--maopolska-rub.tv/portal/?p=1412
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 15.06.2010, 17:17
Wiem, że jednak jaskółka wiosny nie czyni ale zerknij sobie na ten filmik http://www.xn--maopolska-rub.tv/portal/?p=1412
Bardziej niż ten filmik przekonuje mnie jego nieudana runda wiosenna , chociaż lepszy Glik niż nikt
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Stary 15.06.2010, 17:18
A Ty sobie zerknij na ten filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=YpQdj8YFsEQ

Ładnie co nie? Szkoda, że tylko na filmiku.

Glik to drewno, koniec i kropka.

Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 15.06.2010, 17:22
wojtole14 napisał(a):Wyświetl post

Cale szczescie, ze to nie od Ciebie zalezy kto bedzie w Wisle gral. Jest takim samym drewnem jakimi byli Glowa, Baszczu 10 lat temu. Przejscie do Wisly wiele by mu dalo. To ciagle mlody zawodnik, a gra od 2 lat pod duza presja. Kazdemu zdarza sie gorszy okres. Wole jakis zagranicznych zawodnikow, ale ewentualnie jego przyjscie nie bedzie oslabieniem. I sie wyrobi.
Odpowiedz cytując
moskit
Senior Member

Stary 15.06.2010, 17:23
wojtole14 napisał(a):Wyświetl post
A Ty sobie zerknij na ten filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=YpQdj8YFsEQ

Ładnie co nie? Szkoda, że tylko na filmiku.

Moim zdaniem problem Beto była psychika, facet się nie odnalazł w naszych realich. A Kamil Glik to perspektiwiczny młody grajek który jest z tego co sie orientuje do wyjęcia za friko (mam rację? czy nie)
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 15.06.2010, 17:24
Zobacz to http://www.youtube.com/watch?v=exjupgy89Mc
Glik miał kilka udanych meczy, a potem już jechał na etykiecie "młodego talentu", którą przylepiły mu media. Prawda jest taka, że to przeciętny piłkarz z tragiczną szybkością i zwrotnością. Wzrost to nie wszystko, jeśli mamy załatac dziurę po Głowie to kimś z zagranicy.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
moskit
Senior Member

Stary 15.06.2010, 17:28
A najlepiej by było jakby udało się sprowadzić drugiego Marcelo chcociaz koncówkę sezonu miał taką sobie
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Stary 15.06.2010, 17:31
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Cale szczescie, ze to nie od Ciebie zalezy kto bedzie w Wisle gral. Jest takim samym drewnem jakimi byli Glowa, Baszczu 10 lat temu. Przejscie do Wisly wiele by mu dalo. To ciagle mlody zawodnik, a gra od 2 lat pod duza presja. Kazdemu zdarza sie gorszy okres. Wole jakis zagranicznych zawodnikow, ale ewentualnie jego przyjscie nie bedzie oslabieniem. I sie wyrobi.
Ten bardzo młody piłkarz grając w Piaście Gliwice (pod presją) zapewnił swojej drużynie najwięcej straconych bramek w lidze. Jeśli ktoś ma zająć miejsce Głowackiego to jest nim jedynie (z Polski) Sadlok. Nie ukrywam, że jestem zdecydowanie za pakietem Sadlok-Sobiech. Pożyjemy zobaczymy, ale osobiście Glika nie chcę tutaj. No chyba, że to jak wjeżdzał na Marcelo już dawno zapomnieliście... On przecież z Murzynami nie gra.

Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 15.06.2010, 17:44
Wg. tego co pisze Kołtoń Glik był w ekipie imprezowej z Nalepą i Kwapiszem. Nie wiem czy to prawda, ale wzbudza to pewne wątpliwości, co do strony pozasportowej tego piłkarza.
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 15.06.2010, 17:45
WalkerLukeTS napisał(a):Wyświetl post
Ale było coś nowego? no napisz, nie bądź taki ;D

Co do wisla-online.pl to oni czerpią info z tego forum więc nie ma co się ekscytować...to jeszcze młodziutkie chłopaczki chyba
było np takie coś że piorytetem jest stoper zagraniczny a dopiero później Sadlok i Glik, za Glika Wisła może oddać Kowalskiego i dopłacić jeszcze 250 tys €, Wisłe bez problemu stać na kontrakty ponad 300 tys € a taki zaoferowała Makinwie, Wisła woli kupić zagranicą niż w Polsce bo np za te 1,5 mln € za Głowackiego można zakontraktować 4-5 piłkarzy za 300-400 tys. € a za jednego Sadloka chyba w Ruchu chcą 700 tys €
coś takiego było, troche jeszcze było ale nie pamietam za dobrze i przeprasza za takie chaotyczne przekazanie tego co zapamiętałem
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 15.06.2010, 17:55
JAk czytam niektóre dyrdymały tutaj to po prostu muszę się włączyc do dyskusji. (rzadko pisze a śledze forum regularnie od 7 lat
Po pierwsze Ci sami kibice krórzy wynosili Glika pod niebiosa (sam się do nich zaliczam) głównie po meczach w reprezentacji teraz wieszają na nim psy. PORÓWNUJĄ DO ARKA GŁOWACKIEGO to taki sam debilizm jak by zapytac Jolę Rutowicz o stolicę Azerbejdżanu. Odpowiedź jest wiadoma.
Po pierwsze Arkowi Głowackiemu bliżej zakończenia kariery niż Glikowi do jej rozpoczęcia. Młody chłopak który pokazał że jednak coś potrafi teraz jest gnojony... to takie Polskie...
Zamiast wesprzec chłopaka to po nim jedziecie. Może troche wiary? Co osiągał Głowacki będąc w GLika wieku? Dlaczego odbieracie mu szansę na to by np stał się ikoną Wisły tak samo jak Arek? Pamiętacie skąd przyszedł do nas Głowa? Przypomnę że klub z którego pochodzi Arek nie jest tu mile widziany. I co przypuszczalibyście że Arek nagle stał się w waszych oczach piłkarzem nie do zastąpienia! A pamiętacie Anglię, Totenham i wiele pechowych interwencji Arka.? Co wtedy mówiliście?
Dajcie szanse GLikowi (Sadlokowi też

Więcej obiektywimu życze

pOOZDRO DLA KUMATYCH
Odpowiedz cytując
WalkerLukeTS
Member

Od: 06.2010

Stary 15.06.2010, 18:03
brasilia79 napisał(a):Wyświetl post
było np takie coś że piorytetem jest stoper zagraniczny a dopiero później Sadlok i Glik, za Glika Wisła może oddać Kowalskiego i dopłacić jeszcze 250 tys €, Wisłe bez problemu stać na kontrakty ponad 300 tys € a taki zaoferowała Makinwie, Wisła woli kupić zagranicą niż w Polsce bo np za te 1,5 mln € za Głowackiego można zakontraktować 4-5 piłkarzy za 300-400 tys. € a za jednego Sadloka chyba w Ruchu chcą 700 tys €
coś takiego było, troche jeszcze było ale nie pamietam za dobrze i przeprasza za takie chaotyczne przekazanie tego co zapamiętałem
Aha, dzięki wielkie... Hm....to w sumie nic nadzwyczajnego tam nie było,to dlaczego usunęli? ...
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.06.2010, 18:42
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Wg. tego co pisze Kołtoń Glik był w ekipie imprezowej z Nalepą i Kwapiszem. Nie wiem czy to prawda, ale wzbudza to pewne wątpliwości, co do strony pozasportowej tego piłkarza.
Wg. mnie jego czysto sportowa strona wzbudza spore wątpliwości.
Niech go w końcu kupi ta Legia lub Amika i nie straszą nas więcej takimi talentami.
Odpowiedz cytując
Cfaniak
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 15.06.2010, 18:52
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
JAk czytam niektóre dyrdymały tutaj to po prostu muszę się włączyc do dyskusji. (rzadko pisze a śledze forum regularnie od 7 lat
Po pierwsze Ci sami kibice krórzy wynosili Glika pod niebiosa (sam się do nich zaliczam) głównie po meczach w reprezentacji teraz wieszają na nim psy. PORÓWNUJĄ DO ARKA GŁOWACKIEGO to taki sam debilizm jak by zapytac Jolę Rutowicz o stolicę Azerbejdżanu. Odpowiedź jest wiadoma.
Po pierwsze Arkowi Głowackiemu bliżej zakończenia kariery niż Glikowi do jej rozpoczęcia. Młody chłopak który pokazał że jednak coś potrafi teraz jest gnojony... to takie Polskie...
Zamiast wesprzec chłopaka to po nim jedziecie. Może troche wiary? Co osiągał Głowacki będąc w GLika wieku? Dlaczego odbieracie mu szansę na to by np stał się ikoną Wisły tak samo jak Arek? Pamiętacie skąd przyszedł do nas Głowa? Przypomnę że klub z którego pochodzi Arek nie jest tu mile widziany. I co przypuszczalibyście że Arek nagle stał się w waszych oczach piłkarzem nie do zastąpienia! A pamiętacie Anglię, Totenham i wiele pechowych interwencji Arka.? Co wtedy mówiliście?
Dajcie szanse GLikowi (Sadlokowi też

Więcej obiektywimu życze

pOOZDRO DLA KUMATYCH

Zgadzam sie w 100% !!
My jesteśmy Wisła, My nigdy nie poddamy się !

Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 15.06.2010, 18:55
Też uważam,że z polskiej ligi to tylko Sadlok.Powiem szczerze,że Glik nigdy mnie nie przekonywał i nie przekonuje nadal.Jest strasznie wolny i mało zwrotny,przypomina mi Jopa.Do tego sam fakt,że spuścił drużynę z ligi mowi samo za siebie.Wolałbym dopłacić te 500 tysięcy euro za dwa lata młodszego Sadloka niż potem męczyć się przez lata z Glikiem na środku obrony.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów