The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.06.2010, 12:07
Na SKWK znow sie przyjebali do Laciaka. Tym razem w kontekscie 0:6 z Hiszp
Boia chi molla !
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.06.2010, 18:59
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...tadion,1490998
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 11.06.2010, 08:11
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
O tym powinno sie pomyslec minute po przejeciu Wisly przez Cupiala a nie po 10 latach.

Tyle, że Cupiał chce już! Nie myśli przyszłościowo, tylko jest napalony na efekt doraźny. Gdzie nas to podejście zaprowadziło każdy widzi. Gdyby zamiast zatrudniać Svitlicę czy innego Vidlickę kasę z ich uposażeń przeznaczyć na początek szkółki, to już teraz pewnie zaczynałyby być widoczne efekty jej działania. Może nie w postaci zawodników już teraz stanowiących o sile Wisły, ale w postaci zawodników wypożyczonych z Wisły, a grających w, powiedzmy nowej I lidze, i tam odnoszącym sukcesy. Ale nie. Miało być tu i teraz. Z resztą tak samo chce większość kibiców na tym forum, którzy za jakiś, jakikolwiek, gotówkowy transfer do Wisły sprzedałoby własną matkę, a potem tydzień kręciło nad nim śmigłami.

Wiadomo, niewiele klubów, wzorem Ajaksu czy Leeds Utd. może wychowywać młodzież a potem sprzedawać piłkarzy za kolosalną kasę, ale na pewno, skoro ****a w tym kraju nie ma słownie ŻADNEGO klubu, który można by nazwać dostarczycielem talentów, można by pod względem młodzieży zostać liderem w Polsce.

Ale tak jak mówię- ma być już, tu i teraz, a to jest głupota.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 11.06.2010, 15:27
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Już to chyba gdzieś pisałem, ale się powtórzę: podoba mi się co i jak Basałaj mówi. Scouting, marketing, pełny stadion, szkolenie młodzieży, boiska treningowe itd

Za jakiś czas zobaczymy czy tylko mówi czy działa też tak kolorowo jak to przedstawia
żeby spokojnie realizować te cele musi mieć zapewnione wyniki sportowe: walkę o mistrzostwo i przynajmniej niezły występ w LE to raz, a dwa - sam zrobi niewiele musi mieć odpowiednich ludzi i zobaczymy czy potrafi ich sobie dobrać.
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 14.06.2010, 19:40
Cytat:
Jak udało nam się dowiedzieć Artur Łaciak nie jest już trenerem bramkarzy Wisły Kraków.

Przypomnijmy. Artur Łaciak pracował najpierw z grupami młodzieżowymi, a następnie zastąpił Jacka Kazimierskiego, który został trenerem bramkarzy reprezentacji Polski w kadrze prowadzonej przez Franciszka Smudę.
SKWK.........
Reser
Senior Member

Stary 14.06.2010, 19:43
Kolejna dobra wiadomość. Poproszę teraz jakiegoś prawdziwego specjalistę od GK coby nam nowego nabytku nie zmarnował.
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.06.2010, 20:57
Ale skąd te przypuszczenia, że przyjdzie ktoś dobry? To normalne, że przy zmianie trenera następuje też wymiana jego sztabu. Zawsze tak jest. U nas w mniejszym stopniu, bo zmiany częste, oj częste, ale też jest.

Nienaturalnie długo czekano ze sztabem dla Henia, bo nie było wiadomo, czy zostanie. Został - to mu wymienią asystentów. Ale nie spodziewałbym się specjalistów z Milan Labs, tylko raczej Rysia Szula, którego tak tu wszyscy kochają , żeby nie wspomnieć wspaniałych referencji, wręcz laurek, które wystawiają mu kibice Legii.
Reser
Senior Member

Stary 14.06.2010, 21:03
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Ale skąd te przypuszczenia, że przyjdzie ktoś dobry? To normalne, że przy zmianie trenera następuje też wymiana jego sztabu. Zawsze tak jest. U nas w mniejszym stopniu, bo zmiany częste, oj częste, ale też jest.

Nienaturalnie długo czekano ze sztabem dla Henia, bo nie było wiadomo, czy zostanie. Został - to mu wymienią asystentów. Ale nie spodziewałbym się specjalistów z Milan Labs, tylko raczej Rysia Szula, którego tak tu wszyscy kochają , żeby nie wspomnieć wspaniałych referencji, wręcz laurek, które wystawiają mu kibice Legii.

A od kiedy Szul to trener bramkarzy
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 14.06.2010, 21:06
Ciekawe, ilu z wyznawców "Łaciak won" widziało choć jeden prowadzony przez niego trening. I miał okazję porównać te zajęcia z tym co odstawiał Kazimierski.
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 14.06.2010, 21:11
Popieram rav!! Wreszcie trener mial pomysł na trening a nie tylko robił pompki...:/
Zwolnienie uważam za błąd...:/
QBAS
Senior Member

Stary 14.06.2010, 22:08
To czy błąd, to zobaczymy jak się dowiemy kto przyjdzie na jego miejsce. Marzy mi się, żeby W KOŃCU treningiem bramkarzy zajął się SPECJALISTA z prawdziwego zdarzenia. A nie..
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.06.2010, 22:46
rav napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe, ilu z wyznawców "Łaciak won" widziało choć jeden prowadzony przez niego trening. I miał okazję porównać te zajęcia z tym co odstawiał Kazimierski.
A co to ma do rzeczy, że treningi były ciekawe? Gość ma takie 'papiery', że od Wisły ma się trzymać z daleka i tyle. A Pawełek i Juszczyk też jakoś przy nim formą nie zaczęli błyszczeć, także to czy kazał im robić przewroty zamiast pompek nie ma nic do gadania.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 14.06.2010, 22:57
Res napisał(a):Wyświetl post
A od kiedy Szul to trener bramkarzy
Nic takiego nie napisałem.
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.06.2010, 23:09
Jeśli chodzi o trenera bramkarzy, to nie wiem jakim problemem dla klubu z 40 milionowym budżetem jest zatrudnienie trenera choćby ze szkółki w Szamotułach, która słynie z bramkarzy.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
QBAS
Senior Member

Stary 15.06.2010, 00:23
Kaziu został II trenerem. Mam nadzieję, że się sprawdzi w tej roli, bo zawsze lepiej mieć na ławie ludzi od lat oddanych klubowi, a nie zwykłych najemników.

Rysiu Czerwiec straci (czy już stracił?) posadę kierownika drużyny i ma się zająć scoutingiem. Skoro taka zmiana jest czyniona to wierzę, że na prawdę bardziej nadaje się do tej funkcji. Pytanie tylko kto zostanie kierownikiem drużyny w takiej sytuacji?

Co do trenera bramkarzy to wątpię, żeby udało się kogoś z Szamotuł ściągnąć. Choć z drugiej strony jestem pewien, że gdyby klubowi na prawdę zależało to byłby w stanie ściągnąć do nas 9 na 10 trenerów bramkarzy w kraju. Trzeba tylko wiedzieć w którego warto zainwestować. Bo że gdy wybierze się dobrego to będzie to znakomita inwestycja na przyszłość nie trzeba nikogo na przykładzie Dowhania przekonywać (sprzedaż Boruca, Fabiańskiego, Muchy itd)

Trochę to naiwne, ale jestem kibicem i ufam, że w końcu zarząd zbuduje struktury klubowe (scouting, dyrektor sportowy, sztab trenerski, lekarski itd) tak jak wyglądać powinny w topowym klubie 40-to milionowego kraju UE.
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 15.06.2010, 07:46
Każdy polski trener bramkarzy powinien się bić piętami po dupie, aby pracować w Wiśle więc nie widzę problemu - wystarczy złożyć komuś sensowną propozycję. Może lansowany przez TVP Dawidziuk by się nadał?
nesta
Senior Member

Stary 15.06.2010, 14:04
rav napisał(a):Wyświetl post
To, ze ktos byl lepszy od Kazimierskiego nie oznacza, ze byl dobry
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 16.06.2010, 14:25

Cytat:
Daniel Michalczyk ma 29 lat. Już wcześniej pracował z piłkarzami, m.in. z Łukaszem Gargułą, ale po raz pierwszy ma okazję pracować w klubie
Hahahaha, miałem rację. Niektórzy narzekali na Łaciaka, a ten pan ma jeszcze mniejsze doświadczenie. Pracował z piłkarzami - Łukaszem Gargułą. No, naprawdę.

Rewelacja.

Ja zagrałem w trzech ostatnich meczach kadry tylko 2 minuty mniej niż Sobiech i 5 mniej niż Małecki - taki jestem dobry!
Reser
Senior Member

Stary 16.06.2010, 14:28
Hahahaha, miałem rację. Niektórzy narzekali na Łaciaka, a ten pan ma jeszcze mniejsze doświadczenie. Pracował z piłkarzami - Łukaszem Gargułą. No, naprawdę.

Rewelacja.

Ja zagrałem w trzech ostatnich meczach kadry tylko 2 minuty mniej niż Sobiech i 5 mniej niż Małecki - taki jestem dobry!

Tylko, że ty mówiłeś w kontekście trenera bramkarzy, natomiast Pan Michalczyk bramkarzy trenować nie będzie.
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 16.06.2010, 18:01
Przecież napisałem Ci, że nie - zwłaszcza, że jak to się obaj zgodziliśmy, Szul raczej bramkarzy nie trenuje. Zresztą, to nie ma żadnego znaczenia, bo na żadną fuchę nie weźmiemy żadnego fachowca.
tofik
Senior Member

Stary 16.06.2010, 19:46
Czy ten Kurdziel to jakiś wybitny fachowiec ? A przynajmniej ponad przeciętny w skali ligi polskiej ?
Jeśli nie, to co zadeycdowało o zatrudnieniu tego człowieka tutaj ?
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.06.2010, 19:56
SKWK bo Łaciak był be.

Wygląda na to że zamienił stryjek kijek na kijek
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 16.06.2010, 19:58
Potrzebni sa nowi ludzie. Nie mozemy obraca sie wciaz wokol betonu. Moskal, Michalczyk, moze Kurdziel. Wg mnie dobre decyzje.
nesta
Senior Member

Stary 16.06.2010, 21:38
Ale chodzi o to, ze w takim klubie jak Wisla powinni pracowac najlepsi w swojej dziedzinie.
Kuba
Senior Member

Stary 16.06.2010, 21:42
Hypocrite napisał(a):Wyświetl post
SKWK bo Łaciak był be.

Wygląda na to że zamienił stryjek kijek na kijek

Prosze Cie.
SKWK nie prowadzi polityki personalnej w klubie.
A tymbardziej klub nie jest na posyłki SKWK.
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.06.2010, 22:38
nesta napisał(a):Wyświetl post
Ale chodzi o to, ze w takim klubie jak Wisla powinni pracowac najlepsi w swojej dziedzinie.

No tak ale patrzac o sie dzialo w tym klubie ostatnimi czasy trzeba cieszyc sie ze tak to idzie jakos do przodu

widac ze to juz ma jakies rece i nogi,ciesze sie berdzo z zawsze oddanego Wisle Kazia Moskala ze bedzie 2 trenerem

teraz skoro mamy juz jako tao ten pion ,trzeba robic transfery bo do pierwszego meczu w LE zostal miesiac......
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Bartosz
JLB

Stary 17.06.2010, 09:24
Zapowiadana wcześniej zmiana, potwierdzona oficjalnie:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rem_bramkarzy/
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
KOALIK
Banita

Stary 17.06.2010, 10:06
Jakie Kurdziel ma kwalifikacje, aby pracować w wicemistrzu Polski?
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.06.2010, 10:09
ciekawe czy jakiś wychowanek Kurdziela zrobił kariere w ekstraklasie ?
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 17.06.2010, 10:18
Chłopak robił staż u Matyska i Dowhania, nie przekreślajmy jego szans.
Dawidziuk, Dowhań czy tam inni też musieli od czegoś zacząć..

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów