|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Mi to sie Naspieralski wydaje takim cwaniaczkiem. Tutaj posmaruje, tam posmaruje i mysli ze go wybiora. A to za invitro (glosy od osob borykajacych sie z bezplodnoscia), a to homoseksualistom praw chce naobiecywac. Ciekawe co z tego wyjdzie. Narazie mamy to co zawsze. Kielbasa przedwyborcza az sie zygac chce, kazdy taki slodziutki, dobry, kochany, wszystko wie jak zrobic a pozniej po wyborach zapomina jak wyglaszal obiecanki cacanki.
Ogolnie jestem wkurzony na to ze w tej debacie moglismy zobaczyc tylko 4 kandydatow i akurat tych. Co z tego ze w sondazach sa najwyzej. Sondaze to sondaze one nie decyduja. Mysle ze kazdy z 10 kandydatow powinien miec rowna szanse dana od telewizji publicznej. Tymczasem tworzy sie na sile jakas czolowke kandydatow, dlaczego? Z tego co wiem mialy byc wczesniej dwie ebaty reszty kandydatow ale juz nie w TVP1/2 tylko w TVP INFO, dlaczego? Dlaczego tamtym sie nie daje szansy zeby sie zaprezentowac szerszej publicznosci. Slysze ze kandydyje Olechowkski, Mikke i inni a czemu w tv do wyboru mam tylko Napieralskiego, Pawlaka i glownie Kaczynskiego i Komorowskiego. To jest jawna manipulacja ludzmi, nie daje sie wyboru tylko skazuje sie duza czesc ludzi na glosowanie na ta czolowa czworke. Ok, ja mam internet, ja sobie moge na YT obejrzec wystapienia innych kandydatow ale zapewne z polowa Polakow tak nie uczyni. I co oni maja zaglosowac na Jurka ktorego wcale w tv nie pokazuja? Nie oni maja ograniczony wybor i wybieraja sposrod dzisiejszej czworki niestety. Wielka szkoda dla Polski i dla takich kampanii, sa one poniekad oszukane. Ja bym chcial zobaczyc Kaczynskiego i Komorowskiego jak dyskutuja z Olechowskim, Jurkiem czy Mikke ale tamci sa traktowani jak kandydaci drugiej kategorii, jak jakies tlo :O Moim skromnym zdaniem takie debaty powinny odbywac sie z jakims miesiecznym wyprzedzeniem. Powinny byc debaty losowo tworzone i do obejrzenia 3 dni pod rzad w tv publicznej pokazywani wszystkie debaty. Moznaby tez po dwoch tygodniach skonfrontowac innych kandydatow ze soba i znowoz dac Polakom szerszy wybor niz tylko 4 nazwiska. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Chyba nie ma sensu spieranie się o nasz osobisty odbiór? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Mam zaglosowac na Kaczynskiego ktory wycofal z funkcji premiera Marcinkiewicza i sam nim zostal bo czul ze mu moze Kazik wladze odebra, ktory jak byl premierem to cyrki sie dzialy w Polsce (dobrze pamietam jak sie z nas caly swiat smial gdy sie PO z PiSem klocily w rzadzie ;/). Oczywiscie kazdy ma minusy jak i plusy. Ja tutaj nie mowie ze Mikke to Bog czy cos ale taki swoj chlop mi sie on wydaje. Najbardziej szczery, stojacy przy swoim. A reszta to by za glos sie sprzedala... Poza tym wole jakas alternatywe niz znowu PO lub PiS ![]() ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Buduje swój wizerunek z nadzieją na wykorzystanie go w przyszłych wyborach. Stąd różne eksperymenty ( w szczególności muzyczne ). Jego naturalnym wrogiem nie jest Komorowski, ale Tusk, stąd pewnie ten aerodynamiczny wizerunek ściągnięty od Wodza. Kamyk - jesteś żenujący i nic więcej nie napiszę na twój temat. Alternatywa która do Sejmu nie wejdzie? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Przypomniałeś mi wypowiedź mojego sąsiada, że on na pewno nie zagłosuje na Kaczyńskiego, bo "jak on wygląda? Karzeł, jak się ubiera, jakie ma buty, jak się wysławia, sepleni..i on ma reprezentować Polskę?" Podobnie z twoją opinią "wyluzowany lider". Ludzie jak chcecie ładnych, dobrze ubranych, wyluzowanych kandydatów to poproście Majdana, żeby startował na prezydenta...
W kandydaturze nie chodzi o to kto jak sie ubiera, jak wygląda, kto robi wrażenie lidera, kto jest mniej zestresowany tylko co ma do powiedzenia, jaki ma program, jaką wizje przyszłości Polski i czy jest ona realna do zrealizowania. To jak to w końcu jest z PO chce tej prywatyzacji szpitali? Bo Komorowski coś tam gadał, że niby on nie chce ...Z tą prywatyzacją przypomniał mi się Prison Break, jak ten murzyn przyszedł z umierającą córka do szpitala i mówi, żeby ją leczyli. Baba do niego, żeby dał ubezpieczenie. On, że nie ma...to do widzenia Panu. Takie coś jak ma być w Polsce to koniec. Jeszcze sprywatyzują jak w Niemczech lasy, energetyke, cały przemysł morski, porty, sprzedadzą Amerykaną prawa do wydobywania i sprzedawania gazu z łupków skalnych i POrządzone. Będziemy zieloną wyspa na mapie Europy.![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Parafrazując pewne znane powiedzonko ,,odbiór jest jak dupa , każdy ma swoją'' . Szczególnie więc przy braku zdecydowanego lidera i zdecydowanego outsidera , jest możliwy różnorodny odbiór tego kto się najlepiej zaprezentował. Ogólnie debata była raczej bezbarwna. Kandydaci nie mówili nic co mogło by zaskoczyć osoby , które interesują się polityką częściej niż od święta , również starali się(kilka wyjątków na linii Komorowski-Napieralski) powstrzymywać od bezpośrednich konfrontacji. Np przy takiej debacie Kaczyński-Tusk z 2007 r , ta wypadła bardzo mdło.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 13.06.2010 o godz. 21:45.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie brakło bojówek PO wyjących i buczących podczas czasu Kaczyńskiego.
Dla mnie fajerwerkiem był Komorowskiego dzień bez wpadki. Ciekawe, czy jutro odreaguje?
Dlaczego Komorowski pozwala sobie na takie akcje - nie mam zielonego pojęcia.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.06.2010 o godz. 21:44.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Bene meritus
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Wybacz ale żenujący to jesteś Ty.
Jak można ufać zakłamanemu Kaczyńskiemu? Jak można ufać Prawu i Sprawiedliwości? Kaczyński się zmienił? Taaaa właśnie było to widać w tym tygodniu i podczas dzisiejszej debaty. Abstrahując od tego to nie jestem POwcem. Mimo wszystko pozdrawiam. ![]()
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz
![]() ![]() KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad) |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
W ogole temat Palikota jest fascynujacy. Historia z nim ciagnie sie juz od dawna a nadal nikt z PO nie zadecyduje o jego wywaleniu czy utemperewaniu. Moze dla PO wygodne jest miec takiego oszoloma ktory opluje rywala bo wiadomo ze Tuskowi i Komorowskiemu nie wypada. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli już miałbym wskazać na zwycięzców debaty, to byliby to Kaczyński i Pawlak. Obaj dosyć sprawnie przedstawiali swoje poglądy i w miarę pewnie odpowiadali na pytania, nie popełniając przy tym jakichś większych czy mniejszych błędów. Bardzo mnie raziła postawa Napieralskiego, niesamowity populista. Puste hasełka, wszystko refundować, wszystko jak najtaniej i najlepiej... Taaaaa.
Komorowski - już na początku moim zdaniem strzelił sobie samobója z tym "gniazdem os" i tłumaczeniem się, często przechodził do ataków - moim zdaniem wypadł blado. Szkoda, że do debaty została zaproszona tylko ta czwórka. Szanse imho powinny być równe, a dyskusje z Jurkiem, Korwinem itp mogłyby wiele wnieść do debaty. ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Coś takiego mało kto wyłapie, ludzie Bronisławowi stawiają już poprzeczkę o wiele wyżej. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Oczywiście, że nie ale niech nie udaje że tak strasznie go nienawidzi.
ps: Polecam wszystkim zainteresowanym Kresami blog: http://65-lat-temu.salon24.pl/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Reszta cytatów już nie do mnie. --- Mareq, wielki szacunek. --- Czy ktoś może wie jak wyglądają debaty w USA? Bo z tego co kojarzę tam również debatuje tylko dwójka, a reszta nie. ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fakt, każdy dostałby po 20 sekund, albo cała debata trwałaby parę godzin. Tak czy owak wartość informacyjna byłaby porażająca.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Bene meritus
Offline |
|
Fakt faktem powinna być debata z uczestnictwem wszystkich kandydatów. Jeszcze raz powtórzę - nie jestem pro POwcem, tylko zwolennikiem lepszych rządów. EDIT: P.S. Też jestem za prywatyzacją szpitali. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Szkoda ze JKM nie było na debacie. Ale w sumie publiczna go nigdy nie zaprosi ponieważ jest za prywatyzacją.
Bardzo ciekawy natomiast jest sondaż na telegazecie na TVP 1. Faworyzowany przez media Bronek sromotnie przegrywa z Kaczyńskim. Bodajże 11% - 62%. Na trzecim miejscu JKM posiadający 9%. Bardzo jestem ciekawy tych wyborów. A co do dzisiejszej debaty, to wypowiedź Komorowskiego po, że był bardzo szczęśliwy jak zobaczył zdziwioną twarz Jarosława Kaczyńskiego. On jest tak pewny siebie że to się na nim zemści. Oby. I ten płacz do kamery że media nie lubią PO i dlatego nie chciał przyjść. Jak już chce żeby wszyscy wszystkich równo traktowali to niech każdy kandydat ma tyle samo czasu na antenie a nie że ten ma więcej w sondażach to niech gada dłużej a ten mniej to krócej. Kamyk : Cytat:
Ostatnio edytowane przez Arkas : 13.06.2010 o godz. 22:32.
![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A kandydatów w USA było w ostatnich wyborach,zgodnie z tym co podaje Wiki, ponad 40. http://en.wikipedia.org/wiki/United_...er_nominations http://en.wikipedia.org/wiki/United_...ndidates,_2008 ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
W moim odczuciu wszyscy kandydaci wypadli blado. Bardzo niewiele było konkretnych odpowiedzi, w większości obietnice wszystkiego wszystkim.
W bezpośrednim starciu Kaczyński vs Komorowski, ten drugi zyskał na wstępie, że w ogóle przyszedł na debatę. Stracił jednak z naddatkiem przez swoją agresję. Gdyby Kaczyński dał mu się sprowokować sytuacja byłaby podobna jak w przypadku debaty Kaczyński-Tusk. Jednak tym razem Kaczyński trzymał nerwy na wodzy (dzięki Bogu nie było wyjących "Kamyków") i dlatego wydaje mi się osobiście, że wypadł lepiej od marszałka. P.S. i jeszcze a'propo rzekomej braku wpadki złotoustego... Czy mi się wydaje czy też sądy są 24 a nie 48-godzinne
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 13.06.2010 o godz. 22:45.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ani domu, ani syna , drzewo uschło.Jarek to życiowy pechowiec,ktoś taki moze sprowadzic kłopoty n nasz kraj.Z chęcią glosowałbym na kogoś z PiS-u ale nie na niego.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wybaczcie ze wracam do katastrofy w Smolensku ale prawdopodobnie moze byc tak ze nikt nie maczal palcow w niej. Otoz dzia 5 kwietnia 2010 roku na sloncu wybuchla wielka burza magnetyczna ktora w 5-cio stopniowej skali naukowcy okreslaja na 4 KG. sa hipotezy ze ona mogla spowodowac trzesienie ziemi w Tybecie w ktorymzginelo 2000 osob(prawie 9 stopni w skali richtera) oraz wybuch wylkanu na Islandii. Ta burza magnetyczna miala tez bardzo duzy wplyw na dzialanie urzadzen elektronicznych co notowalo wiele urzadzen rejestrujacych rozne rzeczy na swiecie(poczawszy od sejsmografow a skonczywszy na generatorach przypadku). Mogla tez miec wplyw na urzadzenia elektroniczne tak w samolocie prezydenckim jak i na samym lotnisku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
To i ja sobie pozwolę skomentować tę debatę.
Przede wszystkim sztab Komorowskiego pewnie przekalkulował, że na nieobecności może jednak stracić a nie zyskać. Efektem wprowadzenia kandydata do studia w ostatniej chwili będzie to, że w komentarzach jutrzejszej prasy będzie właśnie ten fakt często podkreślany i w ten sposób można było rozmyć ewentualne niepowodzenie w dziejszym wystąpieniu. Dobrze sobie to rozegrali. Skupili na sobie uwagę w sposób, w który tylko mogą zyskać choć to jasne udział w debacie planowali i się do niej przygotowali. Jeśli choci o moje oceny kandydatów (pomijam całkowicie moje sympatie, poglądy i znajomość ich dotychczasowej dziłalności politycznej mowię teraz o wizerunku). Na pierwszym miejscu Pawlak - mówił najkonkretniej drugie miejsce Kaczyński potrafił się odnieść do wypowiedzi innych i nie wyglądał sztucznie przy widowisku które jest wyreżyserowane co do sekundy trzeci Komorowski próbował przyatakować, wybrał moment w którym Kaczyński mu nie może odpowiedzieć również dlatego trzecie moejsce, że Napieralski gadał tak pięknie od rzeczy że nawet nie wiedziałem, że tak można. Napieralski najsłabiej. Podsumowując - Komorowski przyszedł nie stracił, Kaczyński swoją postawą nic nie stracił Pawlak - jesli coś mógł urgać to kosztem Kaczyńskiego (chociaż wątpię, żeby to miało mieć istotne znaczenie dla wyników), Napieralski podobnie jak i Pawlak wie, że nie gra o zwycięstwo a o jak najlepszy wynik więc zawalczył o elektorat który im Platforma "ukradła". Ot moja opinia. ![]()
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zauważyłem u Ciebie AYALA częstą manierę wpisywania się bez ładu i składu w wielu tematach, byle coś napisać, byle zaistnieć. Co do debaty. Równie dobrze mogłaby się w ogóle nie odbyć. Żaden z kandydatów nie jest z mojej bajki, więc myślę że mogę ich ocenić obiektywnie. Nie wiem kto wypadł najlepiej, ale najbardziej konkretny w swoim przekazie był Kaczyński. Napieralski jak zawsze, same obietnice i "pieprzenie o szopenie". Pawlak podobnie, co on ma z tą "zieloną stroną mocy"? Co do Komorowskiego, to z dnia na dzień upewniam się że ten człowiek nadaje się do roli jakiegoś gajowego, który siedzi przy kominku i czyta dzieciom bajki albo własnoręcznie napisane wiersze. Niestety ten człowiek za nic nie pasuje mi do polityki, już w ogóle nie mówiąc o urzędzie prezydenta. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Odkąd członkiem honorowego komitetu poparcia Komorowskiego został Franciszek Smuda kadra narodowa nie strzeliła ani jednej bramki i zaliczyła porażke z Hiszpania 0:6 ... a ty mówisz, że Kaczyński jest pechowy ? prosze Cię.
![]()
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja debate skomentuje cytując Sawke z Polityki:
"Nigdy nie wybaczę Kaczyńskiemu, ze muszę głosowac na Komorowskiego" |
|
|
|
Bene meritus
Offline |
|
|
****a ludzie! Błagam (już nie prosze) ochłońcie! Enty raz powtarzam - kaczyński to totalne dno i zło polityki. Proszę przejrzyjcie na oczy.
Niestety wiem o tym, że ludzie w Krakowie są niestety za PiSiorkami, ale wierzę w to, że ten zakłamany s****iel nie wygra. AMEN. ![]()
|
|