The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2010, 21:13
Mi to sie Naspieralski wydaje takim cwaniaczkiem. Tutaj posmaruje, tam posmaruje i mysli ze go wybiora. A to za invitro (glosy od osob borykajacych sie z bezplodnoscia), a to homoseksualistom praw chce naobiecywac. Ciekawe co z tego wyjdzie. Narazie mamy to co zawsze. Kielbasa przedwyborcza az sie zygac chce, kazdy taki slodziutki, dobry, kochany, wszystko wie jak zrobic a pozniej po wyborach zapomina jak wyglaszal obiecanki cacanki.
Ogolnie jestem wkurzony na to ze w tej debacie moglismy zobaczyc tylko 4 kandydatow i akurat tych. Co z tego ze w sondazach sa najwyzej. Sondaze to sondaze one nie decyduja. Mysle ze kazdy z 10 kandydatow powinien miec rowna szanse dana od telewizji publicznej. Tymczasem tworzy sie na sile jakas czolowke kandydatow, dlaczego? Z tego co wiem mialy byc wczesniej dwie ebaty reszty kandydatow ale juz nie w TVP1/2 tylko w TVP INFO, dlaczego? Dlaczego tamtym sie nie daje szansy zeby sie zaprezentowac szerszej publicznosci. Slysze ze kandydyje Olechowkski, Mikke i inni a czemu w tv do wyboru mam tylko Napieralskiego, Pawlaka i glownie Kaczynskiego i Komorowskiego. To jest jawna manipulacja ludzmi, nie daje sie wyboru tylko skazuje sie duza czesc ludzi na glosowanie na ta czolowa czworke. Ok, ja mam internet, ja sobie moge na YT obejrzec wystapienia innych kandydatow ale zapewne z polowa Polakow tak nie uczyni. I co oni maja zaglosowac na Jurka ktorego wcale w tv nie pokazuja? Nie oni maja ograniczony wybor i wybieraja sposrod dzisiejszej czworki niestety. Wielka szkoda dla Polski i dla takich kampanii, sa one poniekad oszukane. Ja bym chcial zobaczyc Kaczynskiego i Komorowskiego jak dyskutuja z Olechowskim, Jurkiem czy Mikke ale tamci sa traktowani jak kandydaci drugiej kategorii, jak jakies tlo :O
Moim skromnym zdaniem takie debaty powinny odbywac sie z jakims miesiecznym wyprzedzeniem. Powinny byc debaty losowo tworzone i do obejrzenia 3 dni pod rzad w tv publicznej pokazywani wszystkie debaty. Moznaby tez po dwoch tygodniach skonfrontowac innych kandydatow ze soba i znowoz dac Polakom szerszy wybor niz tylko 4 nazwiska.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.06.2010, 21:14
Dubi napisał(a):Wyświetl post
no widzisz kolego, ja odebrałem to w inny sposób, a ogladalismy chyba ta sama debatę. Moim zdaniem każdy z kandydatów mówił całkiem do rzeczy, powtarzając znane nam regułki jednen za drugim, mimo wszystko liderem był Komorowski, najbardziej szczery, wyluzowany.
ja też odebralem to w inny sposób: Pawlak i Kaczyński byli najsensowniejsi (ale to tylko moja opinia, a opinię każdy ma swoją)
Chyba nie ma sensu spieranie się o nasz osobisty odbiór?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Jaroo1
Senior Member

Stary 13.06.2010, 21:21
Cytat:
Dlatego młodzież bedzie na niego głosowała (przeciw PO i przeciw PiS)
No tak tylko co mam zaglosowac na slodkiego Bronka ktory jest wykreowany? Tu wystapienie z premierem, tu to tu tamto i tworzy sie wizja Komorowskiego ktory naprawde pasuje do roli prezydenta.
Mam zaglosowac na Kaczynskiego ktory wycofal z funkcji premiera Marcinkiewicza i sam nim zostal bo czul ze mu moze Kazik wladze odebra, ktory jak byl premierem to cyrki sie dzialy w Polsce (dobrze pamietam jak sie z nas caly swiat smial gdy sie PO z PiSem klocily w rzadzie ;/).
Oczywiscie kazdy ma minusy jak i plusy. Ja tutaj nie mowie ze Mikke to Bog czy cos ale taki swoj chlop mi sie on wydaje. Najbardziej szczery, stojacy przy swoim. A reszta to by za glos sie sprzedala... Poza tym wole jakas alternatywe niz znowu PO lub PiS
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 13.06.2010, 21:29
Kamyk napisał(a):Wyświetl post
Podsumowanie debaty:
Kaczyński - nie odpowiedział konkretnie na żadne pytanie. Dno (zawsze było)
Komorowski - Rozważny, porządny kandydat (pieprzyć poglądy idiotów vel PiSiorków)
Pawlak - Nieźle, ale czy zawsze musi być taki wystraszony?
Napieralski - Pomimo lewicowych poglądów bardzo dobrze wypadł, mądre spostrzeżenia.

P.S. Z mlaskania Kaczyńskiego nie można było nic wywnioskować
Jak zwykle merytoryczny przekaz a'la PO. Nie odpowiem "pięknym na nadobne" sami pokazujecie swój poziom wraz ze swoim kandydatem, poziom mulistego dna.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.06.2010, 21:29
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Mi to sie Naspieralski wydaje takim cwaniaczkiem. Tutaj posmaruje, tam posmaruje i mysli ze go wybiora. A to za invitro (glosy od osob borykajacych sie z bezplodnoscia), a to homoseksualistom praw chce naobiecywac. Ciekawe co z tego wyjdzie. Narazie mamy to co zawsze. Kielbasa przedwyborcza az sie zygac chce, kazdy taki slodziutki, dobry, kochany, wszystko wie jak zrobic a pozniej po wyborach zapomina jak wyglaszal obiecanki cacanki.
Napieralski nie walczy o zwycięstwo, ale o pozycję swoją w partii i swojej partii w najbliższych wyborach samorządowych. Mówił o tym dziś Kwaśniewski.
Buduje swój wizerunek z nadzieją na wykorzystanie go w przyszłych wyborach. Stąd różne eksperymenty ( w szczególności muzyczne ).
Jego naturalnym wrogiem nie jest Komorowski, ale Tusk, stąd pewnie ten aerodynamiczny wizerunek ściągnięty od Wodza.

Kamyk - jesteś żenujący i nic więcej nie napiszę na twój temat.

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Poza tym wole jakas alternatywe niz znowu PO lub PiS
Alternatywa która do Sejmu nie wejdzie?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 13.06.2010, 21:32
Dubi napisał(a):Wyświetl post
mimo wszystko liderem był Komorowski, najbardziej szczery, wyluzowany.
Przypomniałeś mi wypowiedź mojego sąsiada, że on na pewno nie zagłosuje na Kaczyńskiego, bo "jak on wygląda? Karzeł, jak się ubiera, jakie ma buty, jak się wysławia, sepleni..i on ma reprezentować Polskę?" Podobnie z twoją opinią "wyluzowany lider". Ludzie jak chcecie ładnych, dobrze ubranych, wyluzowanych kandydatów to poproście Majdana, żeby startował na prezydenta...
W kandydaturze nie chodzi o to kto jak sie ubiera, jak wygląda, kto robi wrażenie lidera, kto jest mniej zestresowany tylko co ma do powiedzenia, jaki ma program, jaką wizje przyszłości Polski i czy jest ona realna do zrealizowania.
To jak to w końcu jest z PO chce tej prywatyzacji szpitali? Bo Komorowski coś tam gadał, że niby on nie chce...Z tą prywatyzacją przypomniał mi się Prison Break, jak ten murzyn przyszedł z umierającą córka do szpitala i mówi, żeby ją leczyli. Baba do niego, żeby dał ubezpieczenie. On, że nie ma...to do widzenia Panu. Takie coś jak ma być w Polsce to koniec. Jeszcze sprywatyzują jak w Niemczech lasy, energetyke, cały przemysł morski, porty, sprzedadzą Amerykaną prawa do wydobywania i sprzedawania gazu z łupków skalnych i POrządzone. Będziemy zieloną wyspa na mapie Europy.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.06.2010, 21:36
Cytat:
no widzisz kolego, ja odebrałem to w inny sposób, a ogladalismy chyba ta sama debatę. Moim zdaniem każdy z kandydatów mówił całkiem do rzeczy, powtarzając znane nam regułki jednen za drugim, mimo wszystko liderem był Komorowski, najbardziej szczery, wyluzowany.
Generalnie nie było jakichś super odchyłów w ta czy w druga stronę . Nikt się nie wyróżnił aż tak aby można było z pewnością powiedzieć , ze położył przeciwników na łopatki , ani tez z drugiej strony nikt nie odstawił kompletnej chały. Jednak mimo tych niewielkich różnic uważam , że najlepiej byli przygotowani i najlepiej zaprezentowali siebie , właśnie Ci dwaj wymienieni przeze mnie politycy , czyli Kaczyński i Napieralski.
Parafrazując pewne znane powiedzonko ,,odbiór jest jak dupa , każdy ma swoją'' . Szczególnie więc przy braku zdecydowanego lidera i zdecydowanego outsidera , jest możliwy różnorodny odbiór tego kto się najlepiej zaprezentował.
Ogólnie debata była raczej bezbarwna.
Kandydaci nie mówili nic co mogło by zaskoczyć osoby , które interesują się polityką częściej niż od święta , również starali się(kilka wyjątków na linii Komorowski-Napieralski) powstrzymywać od bezpośrednich konfrontacji.
Np przy takiej debacie Kaczyński-Tusk z 2007 r , ta wypadła bardzo mdło.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 13.06.2010 o godz. 21:45.
wolfy
Senior Member

Stary 13.06.2010, 21:42
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Np przy takiej debacie Kaczyński-Tusk z 2007 r , ta wypadła bardzo mdło.
Pewnie brakło bojówek PO wyjących i buczących podczas czasu Kaczyńskiego.
Dla mnie fajerwerkiem był Komorowskiego dzień bez wpadki. Ciekawe, czy jutro odreaguje?

Mareq napisał(a):Wyświetl post
Kandydaci nie mówili nic co mogło by zaskoczyć osoby , które interesują się polityką częściej niż od święta , również starali się(kilka wyjątków na linii Komorowski-Napieralski) powstrzymywać od bezpośrednich konfrontacji.
Napieralski musi udowodnić, że różni się czymś od Tuska (SLD od PO).
Dlaczego Komorowski pozwala sobie na takie akcje - nie mam zielonego pojęcia.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.06.2010 o godz. 21:44.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 13.06.2010, 21:43
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Kamyk - jesteś żenujący i nic więcej nie napiszę na twój temat.
Wybacz ale żenujący to jesteś Ty.
Jak można ufać zakłamanemu Kaczyńskiemu? Jak można ufać Prawu i Sprawiedliwości?
Kaczyński się zmienił? Taaaa właśnie było to widać w tym tygodniu i podczas dzisiejszej debaty.
Abstrahując od tego to nie jestem POwcem.

Mimo wszystko pozdrawiam.
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.06.2010, 21:52
Wojny socjologów

http://www.tvn24.pl/-1,1660555,0,1,c...wiadomosc.html
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 13.06.2010, 21:52
Pewnie brakło bojówek PO wyjących i buczących podczas czasu Kaczyńskiego.
Dla mnie fajerwerkiem był Komorowskiego dzień bez wpadki. Ciekawe, czy jutro odreaguje?

Napieralski musi udowodnić, że różni się czymś od Tuska (SLD od PO).
Dlaczego Komorowski pozwala sobie na takie akcje - nie mam zielonego pojęcia.
Wpadka była jak Marszałek, na pytanie o politykę regionalną zaczął opowiadać o Afganistanie i USA...
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.06.2010, 21:54
Cytat:
Jak można ufać zakłamanemu Kaczyńskiemu? Jak można ufać Prawu i Sprawiedliwości?
Kaczyński się zmienił? Taaaa właśnie było to widać w tym tygodniu i podczas dzisiejszej debaty.
Abstrahując od tego to nie jestem POwcem.
Zgadza sie ale jak mozna glosowac na osobe z partii w ktorej jest Palikot ktory tak perfidnie atakuje rywali. A jak komorowski dostaje wibratorem po glowie i pada pytanie czy wywala Palikota z partii to nie odpowiada na nie tylko zmienia temat. Kazdy ma wady z tych glownych kandydatow, byc moze dlatego ze wlasnie to oni sa pokazywani najwiecej w tv=maja wiecej szans na popelnienie bledow, bledy sa bardziej widoczne i analizowane. Byc moze stad moje poparcie dla Mikke ktorego w tv widac bardzo malo wiec i nie mogl sie zblaznic. Tak czy siak uwazam ze Ci wszyscy kandydaci ktorzy byli dzisiaj w studio maja w dupie Polakow i Polske a jedynie maja jakas manie wladzy, dla wladzy poswieciliby wszystko a tak naprawde nie sa kompetentni aby ja sprawowac.

W ogole temat Palikota jest fascynujacy. Historia z nim ciagnie sie juz od dawna a nadal nikt z PO nie zadecyduje o jego wywaleniu czy utemperewaniu. Moze dla PO wygodne jest miec takiego oszoloma ktory opluje rywala bo wiadomo ze Tuskowi i Komorowskiemu nie wypada.
drozd:
Wizard
Senior Member

Stary 13.06.2010, 22:01
Jeśli już miałbym wskazać na zwycięzców debaty, to byliby to Kaczyński i Pawlak. Obaj dosyć sprawnie przedstawiali swoje poglądy i w miarę pewnie odpowiadali na pytania, nie popełniając przy tym jakichś większych czy mniejszych błędów. Bardzo mnie raziła postawa Napieralskiego, niesamowity populista. Puste hasełka, wszystko refundować, wszystko jak najtaniej i najlepiej... Taaaaa.
Komorowski - już na początku moim zdaniem strzelił sobie samobója z tym "gniazdem os" i tłumaczeniem się, często przechodził do ataków - moim zdaniem wypadł blado.

Szkoda, że do debaty została zaproszona tylko ta czwórka. Szanse imho powinny być równe, a dyskusje z Jurkiem, Korwinem itp mogłyby wiele wnieść do debaty.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
wolfy
Senior Member

Stary 13.06.2010, 22:08
grzechu1991 napisał(a):Wyświetl post
Wpadka była jak Marszałek, na pytanie o politykę regionalną zaczął opowiadać o Afganistanie i USA...
E tam, taka wpadka...
Coś takiego mało kto wyłapie, ludzie Bronisławowi stawiają już poprzeczkę o wiele wyżej.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Boomcha
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 13.06.2010, 22:10
UniaTarnówZKS1928 napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem że ma udawać że go nie zna? (...).
Oczywiście, że nie ale niech nie udaje że tak strasznie go nienawidzi.

ps:
Polecam wszystkim zainteresowanym Kresami blog: http://65-lat-temu.salon24.pl/
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.06.2010, 22:11
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Powolna likwidacja tego (utrzymywanie wpłat tych już zaczęli wpłacać i spłacenie obecnych emerytów) musi nastąpić, a wskazałem jako wade Korwina to, że on chcialby wszystko przeprowadzić radykalnie.
To nie jest wada, to jest czynnik eliminujący polityka. Korwin może to napisać jako publicysta, ale jako polityk musi albo mieć gotowy scenariusz jak taką operację przeprowadzić (a z uwagi na jej ciężar gatunkowy musi to być wiedza powszechnie znana), albo jako polityk deklarować wyraźnie, że to jest jedynie cel, a dochodzić do niego ma zamiar "drobnymi kroczkami".

Reszta cytatów już nie do mnie.

---

Mareq, wielki szacunek.

---

Czy ktoś może wie jak wyglądają debaty w USA? Bo z tego co kojarzę tam również debatuje tylko dwójka, a reszta nie.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
wolfy
Senior Member

Stary 13.06.2010, 22:12
Wizard napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że do debaty została zaproszona tylko ta czwórka. Szanse imho powinny być równe, a dyskusje z Jurkiem, Korwinem itp mogłyby wiele wnieść do debaty.
Fakt, każdy dostałby po 20 sekund, albo cała debata trwałaby parę godzin. Tak czy owak wartość informacyjna byłaby porażająca.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Boomcha
Senior Member

Stary 13.06.2010, 22:22
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
(...)Czy ktoś może wie jak wyglądają debaty w USA? Bo z tego co kojarzę tam również debatuje tylko dwójka, a reszta nie.
Tak, ale wcześniej masz prawdziwe partyjne prawybory. Tu przykład. Jak technicznie zorganizować debatę, np. 10 kandydatów? Każdy po 15 minut to 2,5h a co można w 15 minut powiedzieć?
Kamyk
Bene meritus

Stary 13.06.2010, 22:25
Fakt, każdy dostałby po 20 sekund, albo cała debata trwałaby parę godzin. Tak czy owak wartość informacyjna byłaby porażająca.
Żenująca to była wartość informacyjna Kaczyńskiego. Wymlaskał coś tam i żal było na niego patrzeć i go słuchać - jedynie kłamstwa i pierdoły.
Fakt faktem powinna być debata z uczestnictwem wszystkich kandydatów.

Jeszcze raz powtórzę - nie jestem pro POwcem, tylko zwolennikiem lepszych rządów.

EDIT: P.S. Też jestem za prywatyzacją szpitali.

Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 13.06.2010, 22:27
Szkoda ze JKM nie było na debacie. Ale w sumie publiczna go nigdy nie zaprosi ponieważ jest za prywatyzacją.
Bardzo ciekawy natomiast jest sondaż na telegazecie na TVP 1. Faworyzowany przez media Bronek sromotnie przegrywa z Kaczyńskim. Bodajże 11% - 62%. Na trzecim miejscu JKM posiadający 9%.
Bardzo jestem ciekawy tych wyborów.
A co do dzisiejszej debaty, to wypowiedź Komorowskiego po, że był bardzo szczęśliwy jak zobaczył zdziwioną twarz Jarosława Kaczyńskiego. On jest tak pewny siebie że to się na nim zemści. Oby. I ten płacz do kamery że media nie lubią PO i dlatego nie chciał przyjść. Jak już chce żeby wszyscy wszystkich równo traktowali to niech każdy kandydat ma tyle samo czasu na antenie a nie że ten ma więcej w sondażach to niech gada dłużej a ten mniej to krócej.

Kamyk :
Cytat:
Wybacz ale żenujący to jesteś Ty.
A jak można ufać Komorowskiemu? To że będziesz głosował na tego wyreżyserowanego cwaniaczka nie oznacza że inni mogą mieć inne zdanie.
Ostatnio edytowane przez Arkas : 13.06.2010 o godz. 22:32.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Sędzia
Senior Member

Stary 13.06.2010, 22:31
Boomcha napisał(a):Wyświetl post
Tak, ale wcześniej masz prawdziwe partyjne prawybory. Tu przykład. Jak technicznie zorganizować debatę, np. 10 kandydatów? Każdy po 15 minut to 2,5h a co można w 15 minut powiedzieć?
Dobra, ale partyjne prawybory masz u Republikanów i Demokratów.

A kandydatów w USA było w ostatnich wyborach,zgodnie z tym co podaje Wiki, ponad 40.

http://en.wikipedia.org/wiki/United_...er_nominations
http://en.wikipedia.org/wiki/United_...ndidates,_2008
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 13.06.2010, 22:36
W moim odczuciu wszyscy kandydaci wypadli blado. Bardzo niewiele było konkretnych odpowiedzi, w większości obietnice wszystkiego wszystkim.
W bezpośrednim starciu Kaczyński vs Komorowski, ten drugi zyskał na wstępie, że w ogóle przyszedł na debatę. Stracił jednak z naddatkiem przez swoją agresję. Gdyby Kaczyński dał mu się sprowokować sytuacja byłaby podobna jak w przypadku debaty Kaczyński-Tusk. Jednak tym razem Kaczyński trzymał nerwy na wodzy (dzięki Bogu nie było wyjących "Kamyków") i dlatego wydaje mi się osobiście, że wypadł lepiej od marszałka.

P.S. i jeszcze a'propo rzekomej braku wpadki złotoustego... Czy mi się wydaje czy też sądy są 24 a nie 48-godzinne
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 13.06.2010 o godz. 22:45.
AYALA
Senior Member

Stary 13.06.2010, 22:38
ani domu, ani syna , drzewo uschło.Jarek to życiowy pechowiec,ktoś taki moze sprowadzic kłopoty n nasz kraj.Z chęcią glosowałbym na kogoś z PiS-u ale nie na niego.
Boomcha
Senior Member

Stary 13.06.2010, 22:39
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
(...)A kandydatów w USA było w ostatnich wyborach,zgodnie z tym co podaje Wiki, ponad 40.(...)
Zgoda. To jest jakoś bardziej skomplikowane jednak. Tu jest [opis] wyborów z 2008.

AYALA napisał(a):Wyświetl post
ani domu, ani syna , drzewo uschło.Jarek to życiowy pechowiec,ktoś taki moze sprowadzic kłopoty n nasz kraj.Z chęcią glosowałbym na kogoś z PiS-u ale nie na niego.
Jak mam być w tym samym... elektoracie z kimś kto tak argumentuje swoje wybory to zgadzam się. Nie głosuj na Kaczyńskiego.
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.06.2010, 22:40
Wybaczcie ze wracam do katastrofy w Smolensku ale prawdopodobnie moze byc tak ze nikt nie maczal palcow w niej. Otoz dzia 5 kwietnia 2010 roku na sloncu wybuchla wielka burza magnetyczna ktora w 5-cio stopniowej skali naukowcy okreslaja na 4 KG. sa hipotezy ze ona mogla spowodowac trzesienie ziemi w Tybecie w ktorymzginelo 2000 osob(prawie 9 stopni w skali richtera) oraz wybuch wylkanu na Islandii. Ta burza magnetyczna miala tez bardzo duzy wplyw na dzialanie urzadzen elektronicznych co notowalo wiele urzadzen rejestrujacych rozne rzeczy na swiecie(poczawszy od sejsmografow a skonczywszy na generatorach przypadku). Mogla tez miec wplyw na urzadzenia elektroniczne tak w samolocie prezydenckim jak i na samym lotnisku.
LoRd
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.06.2010, 22:48
To i ja sobie pozwolę skomentować tę debatę.
Przede wszystkim sztab Komorowskiego pewnie przekalkulował, że na nieobecności może jednak stracić a nie zyskać. Efektem wprowadzenia kandydata do studia w ostatniej chwili będzie to, że w komentarzach jutrzejszej prasy będzie właśnie ten fakt często podkreślany i w ten sposób można było rozmyć ewentualne niepowodzenie w dziejszym wystąpieniu. Dobrze sobie to rozegrali. Skupili na sobie uwagę w sposób, w który tylko mogą zyskać choć to jasne udział w debacie planowali i się do niej przygotowali. Jeśli choci o moje oceny kandydatów (pomijam całkowicie moje sympatie, poglądy i znajomość ich dotychczasowej dziłalności politycznej mowię teraz o wizerunku). Na pierwszym miejscu Pawlak - mówił najkonkretniej drugie miejsce Kaczyński potrafił się odnieść do wypowiedzi innych i nie wyglądał sztucznie przy widowisku które jest wyreżyserowane co do sekundy trzeci Komorowski próbował przyatakować, wybrał moment w którym Kaczyński mu nie może odpowiedzieć również dlatego trzecie moejsce, że Napieralski gadał tak pięknie od rzeczy że nawet nie wiedziałem, że tak można. Napieralski najsłabiej.
Podsumowując - Komorowski przyszedł nie stracił, Kaczyński swoją postawą nic nie stracił Pawlak - jesli coś mógł urgać to kosztem Kaczyńskiego (chociaż wątpię, żeby to miało mieć istotne znaczenie dla wyników), Napieralski podobnie jak i Pawlak wie, że nie gra o zwycięstwo a o jak najlepszy wynik więc zawalczył o elektorat który im Platforma "ukradła".
Ot moja opinia.
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
hunter
Senior Member

Stary 13.06.2010, 22:52
Matko Boska. Jak nie masz nic ciekawe do napisania to daj sobie spokój i nic nie pisz.

Zauważyłem u Ciebie AYALA częstą manierę wpisywania się bez ładu i składu w wielu tematach, byle coś napisać, byle zaistnieć.

Co do debaty. Równie dobrze mogłaby się w ogóle nie odbyć. Żaden z kandydatów nie jest z mojej bajki, więc myślę że mogę ich ocenić obiektywnie. Nie wiem kto wypadł najlepiej, ale najbardziej konkretny w swoim przekazie był Kaczyński. Napieralski jak zawsze, same obietnice i "pieprzenie o szopenie". Pawlak podobnie, co on ma z tą "zieloną stroną mocy"?

Co do Komorowskiego, to z dnia na dzień upewniam się że ten człowiek nadaje się do roli jakiegoś gajowego, który siedzi przy kominku i czyta dzieciom bajki albo własnoręcznie napisane wiersze. Niestety ten człowiek za nic nie pasuje mi do polityki, już w ogóle nie mówiąc o urzędzie prezydenta.
LoRd
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.06.2010, 23:16
Odkąd członkiem honorowego komitetu poparcia Komorowskiego został Franciszek Smuda kadra narodowa nie strzeliła ani jednej bramki i zaliczyła porażke z Hiszpania 0:6 ... a ty mówisz, że Kaczyński jest pechowy ? prosze Cię.
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.06.2010, 23:25
Ja debate skomentuje cytując Sawke z Polityki:

"Nigdy nie wybaczę Kaczyńskiemu, ze muszę głosowac na Komorowskiego"

Kamyk
Bene meritus

Stary 13.06.2010, 23:39
****a ludzie! Błagam (już nie prosze) ochłońcie! Enty raz powtarzam - kaczyński to totalne dno i zło polityki. Proszę przejrzyjcie na oczy.
Niestety wiem o tym, że ludzie w Krakowie są niestety za PiSiorkami, ale wierzę w to, że ten zakłamany s****iel nie wygra. AMEN.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów