The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2010, 22:10
AS82 napisał(a):Wyświetl post
To sa wzmocnienia na polska lige ,a nie na puchary europejskie
Jeszcze długo polskich zespołów nie będzie stać na coś takiego, jak "wzmocnienia na puchary europejskie", bo za takich zawodników płaci się 2 mln euro wzwyż. Wszystko niżej jest objęte ryzykiem - można ustrzelić Marcelo, Lewandowskiego czy Kalu Uche, można Matusiaka lub Arruabanerę. Próbować trzeba i nic tylko się cieszyć, że nasze kluby w końcu zaczynają kupować czy celować w zawodników wyróżniających się w najlepszych klubach z lig porównywalnych z naszą (Kirm, Krivets, Knezevic, Vrdoljak, Jovanic lub Stilic), lub wyróżniających się w co najmniej średniakach z lig lepszych (Manu, Marcelo, Gancarczyk itp.) - zobaczycie, że za dwa, trzy lata będą tego efekty w pucharach i coraz mniej będzie Levadii, a coraz więcej Beitarów czy Austrii Wiedeń - oczywiście zachowując umiar w tym optymiźmie i biorąc pod uwagę słabość naszych aktualnych wyników...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.06.2010, 22:13
Dean napisał(a):Wyświetl post
Realnie patrząc to będzie jeszcze jeden obrońca, jeden pomocnik i jeden napastnik, chociaż może zaskoczą pozytywnie. i nie będzie Arka Głowackiego...
No licze już z odejściem Głowackiego
i definitywnym pozbyciu sie Alvareza, Hristova i Ba co nie zostało jeszcze oficjalnie potwierdzone
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 13.06.2010, 22:25
Dean napisał(a):Wyświetl post
Tak naprawdę to tylko z Alvarezem Wam się udało, ale jego już nie ma.
Ja pamiętam jeszcze Kirma, testy Vaska, Kasperczaka, pozostawienie na stanowisku Skorży, późniejsze zwolnienie Skorży. Nie dam sobie głowy uciąć, ale wydaje mi się, że o czymś jeszcze informowali jako pierwsi.

W żadnym stopniu ich nie wybielam, bo pamiętam też wtopy czyli sprawę z Kowalewskim i Costlym.

Uważam jednak, że jest to normalny portal Wiślacki - ani posiadający gorsze(co niektórzy starają się na siłę udowodnić), ani lepsze(sorry, Panowie) informacje.

Czasem mi się wydaje, że najchętniej byście się pozagryzali. Niedawno jeszcze ataki na Zbymaka i Maci0sa, teraz na wisła-online, ktokolwiek by za nimi nie stał.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.06.2010, 22:26
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
No licze już z odejściem Głowackiego
i definitywnym pozbyciu sie Alvareza, Hristova i Ba co nie zostało jeszcze oficjalnie potwierdzone
No tak, podsumowując konieczne jest w tej chwili jeszcze tak z 5 transferów, ale z 3-4 będę zadowolony.
Wypożyczyć Kurto żeby się ogrywał bo ma papiery na dobrego bramkarza.

Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.06.2010, 22:36
blac_kluk napisał(a):Wyświetl post
No pokazał na kadrze jaki to pracowity jest hehhe. Uznano go za największego lesera ze wszystkich. To ze on zostaje i trenuje na siłowni to ja mam w nosie. Zobacz jak on gra kiedy traci piłke to zawsze staje, i mówiłem o tym wiele razy, teraz potwierdził to selekcjoner.
A chyba, ze o to chodzi, to racja, Paweł Brożek również tak robi...
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 13.06.2010, 22:38
Brawo. W końcu przyszedł bramkarz i to wydaje się być dobry transfer, nie jakiś z przypadku gościu. I chyba naprawdę się cieszy, że będzie grał w Wiśle, obyśmy się też cieszyli
Sympatyczny facet z niego- to na pewno, oby się na naszych "genialnych" treningach nie zmarnował.

Cóż, czekamy na jeszcze jakieś fajne wzmocnienia. Przydałoby się do ataku i w dalszej kolejności pomoc, obrona (odejście Głowy więc konieczne wzmocnienie).

PS. Z Jopem to my się na bank rozstajemy, ale mam pytanie- z Juszczykiem też, tak? I jak sprawa z Hristovem- miałkontrakt do czerwca czy grudnia w końcu?
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
gris
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.06.2010, 22:38
MCDave napisał(a):Wyświetl post
Ale z klubem tak. I zawsze mnie szlag trafia jak jakiś pierwszy lepszy grajek przyłazi i zaczyna się opowiadanie o miłości do klubu, choć pierwszy raz w Krakowie, a o Wiśle to pewnie słyszał piąte przez dziesiąte jeszcze miesiąc temu. Ten klub to lata tradycji, które trzeba szanować a nie używać do lansowania siebie i podlizywania komukolwiek. Mieliście już kilku gwiazdorów opowiadających o miłości do klubu, a jak im się kontrakty skończyły to szybciutko o tym zapomnieli. Zaraz pewnie kilku artystów zacznie opowiadać o szacunku dla niego za 100% wierności. To nie jest Groclin ani Amica tylko Wisła!
Jop jest wierny, wyrzucili go raz i wrócił, czyli ma pełno prawo do całowania herbu? Jakbyś poszedł do firmy która by Ci zapłaciła dobrą kasę to byś całował ich logo. Sorry za off ale nie mogłem wytrzymać. Więcej luzu ludzie!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.06.2010, 22:41
Ludzie. Przestańcie robić aferę. Koleś z Biura Prasowego wymyślił sobie pomysł na fotkę, a Wy najeżdżacie na chłopaka...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 13.06.2010, 22:45
Ja zadnych atakow na Wisla online tutaj nie zauwazylem, sa to normalne glosy rozsadku. Nie mozna zrobic z tej strony wyroczni, ktora bedzie glownym zrodlem informacji. Mieli wiele sukcesow i tego im nikt nie zabierze. Mieli rowniez wtopy. To w/w dodam jeszcze Makinwe na Balichach w zimie. Takie ciagle oglaszanie "pewnych" informacji zle wplywa na wizerunek klubu. Bo czym innym jest artykul w neutralnej gazecie, ktory pisze ktos kto musi - bo nie dostanie pieniedzy, a co innego strona kibicowska, ktora rzekomo ma informacje z pierwszej reki. Na forum jest duzo spragnionych wiesci nieodpowiedzialnych jeszcze osob, ktora kazda taka informacje biore za pewnik i potem informacje zaczynaja krazyc, w razie braku transferu wystepuje rozdraznienie, kibice innych klubow maja oczywiscie ubaw. Niepotrzebne emocje.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 13.06.2010, 22:48
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Ludzie. Przestańcie robić aferę. Koleś z Biura Prasowego wymyślił sobie pomysł na fotkę, a Wy najeżdżacie na chłopaka...
Nie wymyślił Zostałam już "naprostowana" w tej kwestii, to inicjatywa własna była.
Ostatnio edytowane przez Żmijka : 13.06.2010 o godz. 22:52.
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 13.06.2010, 22:51
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Nie wymyślił Zostałam już "naprostowana" tej kwestii, to inicjatywa własna była.
Mogłaś ten fakt jednak zostawić dla siebie..
Dojdzie do tego, że na dzień dobry w pierwszym meczu zostanie wygwizdany bo pocałował herb
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 13.06.2010, 23:03
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Mogłaś ten fakt jednak zostawić dla siebie..
Dojdzie do tego, że na dzień dobry w pierwszym meczu zostanie wygwizdany bo pocałował herb
Odejdź ...

Fakt mi się nie podoba, gwizdać nie mam zamiaru. I sądzę, że pozostali też. Weź nie szukaj już problemów tam gdzie ich nie ma. Poza tym zawsze możesz głosniej klaskać jeszcze!
Odpowiedz cytując
matti220
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.06.2010, 23:07
lepiej żeby zasłużył na całowanie Tego herbu
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.06.2010, 23:12
Jest bramkarz to trzeba na coś innego ponarzekać, ach ta polska mentalność...
Odpowiedz cytując
mikereg
Member

Od: 11.2006

Stary 13.06.2010, 23:30
Jestesmy zajebisci. Nie mamy bramkarza wszyscy placza, mamy bramkarza wszystkim sie cos nie podoba..... bo za cienki bo sie zle zachowal..... trzgedia. Ja sadze tak . koles ma 24 lata i w ostatnim sezonie zostal wybrany najlepszym bramkazem ligi serbskiej wiec sadze ze ma pojecie o graniu na bramce
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.06.2010, 23:51
No jesli Jovanovic mial tez porpozycje z Partizana ale my bylismy szybsi,to raczej nie jest to typ "kota w worku" ,ale ktos na kim Marcelo czy ktos z obrony bedzie mogl polegac.
Bramkarz to musi byc pewny punkt,tak zeby obronca wiedzial ze za placami ma kogos kto jakby co wyjdzie do pilki i gola strzelic nie da.CO by nie mowic o Pawleku,choc sam uwazam go za bramkarza solidnego,on nie daje obroncom 100% pewnosci siebie,taką jaką np Mucha dawal w Legii .

Teraz czekajmy jak roziwnie sie sytuacja z Glowackim,Wolałbym zeby zostal,ale jesli sam chcial sporbowac sil gdzie indziej ,no i zarobic wiecej to trzymac go tez bez sensu.W to miejsce z pary Glik -Sadlok wole tego drugiego ale jeszcze nie ma co gdybac.

W kwestii ataku ktora jest dla nas bardzo wazna ,Wisla musi kogos pozyskac i to naprawde solidnego.Eskperymenty z przeszlosci czyli Beto i Hrristov pokazaly jednoznacznie ze za frytki to my nie znajdziemy nikogo.Albo gosci na ich poziomie. Tu trzeba wypalic kase i tyle.takie realia,jesli chcemy myslec powaznie w tym roku o LE.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.06.2010, 00:41
Zeby byc na topie i wpisac sie w ten nurt narzekaczy:

Lepiej zeby nie sprowadzali za duzo tych serbow bo nam bedzie ciezko zapamietac tych wszystkich iciów :( Jeden zdecydowanie wystarczy.

Niektorzy zamiast sie cieszyc ze cos tam szumi powoli to szukaja bolca do dupy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.06.2010, 01:51
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Odejdź ...

Fakt mi się nie podoba, gwizdać nie mam zamiaru. I sądzę, że pozostali też. Weź nie szukaj już problemów tam gdzie ich nie ma. Poza tym zawsze możesz głosniej klaskać jeszcze!
Mnie też się to nie podobało, ale nie ma sensu drążyć tematu. Tylko najemnik, ale jeśli będzie uczciwie pracował i zachowywał się fair wobec klubu i kibiców, to zasłuży sobie na szacunek.

Chłopaka poniósł entuzjazm, młody jest, trzeba mu wybaczyć.

Proponuję zakończyć temat.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Skrzat
Member

Od: 12.2008

Stary 14.06.2010, 07:38
W końcu koniec!Mam nadzieję że to rozwiąże nasz problem na lata!
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 14.06.2010, 09:05
Mixu napisał(a):Wyświetl post
Jak Marcelo całował herb na prezentacji to nikt jakoś po nim nie jeździł a teraz nagle oburzenie..Chłopak sie cieszył,tryskał szczęsciem niech całuje a najlepiej niech całuje przez najbliższe lata i dobrze broni.

.
Kilku troli znalazło sobie problem życiowy i nie podoba im się to..ale za to odnaleźli sens życia Będą narzekać, że pocałował herb
Odpowiedz cytując
Waldus88
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 14.06.2010, 09:12
masterlag napisał(a):Wyświetl post
PS. Z Jopem to my się na bank rozstajemy, ale mam pytanie- z Juszczykiem też, tak? I jak sprawa z Hristovem- miałkontrakt do czerwca czy grudnia w końcu?
No Juszczyk ma kontrakt do 1 lipca, także u nas nie będzie grał. Natomiast Hristov na pewno miał kontrakt do grudnia, tyle że Wisła najpewniej go skróciła, bo ktoś tutaj ostatnio wrzucił fotke Hristova z treningu Levskiego.

Co do nowego bramkarza, to na pewno cieszy fakt, że jest to młody bramkarz, którego możemy mieć na lata, a nie ten 33-letni Macho np.

Czekamy na więcej
Odpowiedz cytując
sounds_good
Member

Od: 06.2009

Stary 14.06.2010, 09:17
Ważniejszym chyba dziś jest, od tego czy dany zawodnik przychodząc do Wisły pocałował herb, czy też nie jest fakt, iż tracimy Arka Głowackiego. To powinien być temat przewodni, a nie rozmyślanie, czy mógł, czy powinien. Chciał pokazać, że będzie oddany Wiśle, zrobił to w taki, a nie inny sposób i tyle. Nie ma co rozkminiać. Swoją drogą wg mnie pokazał to co mają wpojone bałkańscy gracze - drużyna na pierwszym miejscu. Który polski zawodnik odważyłby się na coś takiego przychodząc do Wisły? Nie ma co narzekać, mamy bramkarza, szybko się dogadali, poziom na pewno obiecujący, oby potwierdził to jak najszybciej i pewnie 99% aktualnych maruderów nie będzie mu wypominało tego co zrobił przychodząc do nas.

Co do Arka Głowackiego to będzie to niepowetowana strata dla naszego zespołu. Jedyne co przychodzi mi na myśl to fakt, że jesteśmy dogadani z innym środkowym obrońcą(Sadlok?) w innym przypadku możemy mieć bardzo duży problem, bo o ile bramki zdobywać może każdy, to już w obronie nie każdy potrafi zagrać, a jeszcze do poziomu Głowackiego, to prawdopodobnie 2-3 zawodników w całej lidze mogłoby dorównać.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez sounds_good : 14.06.2010 o godz. 09:19.
Na zawsze Wisła!
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 14.06.2010, 09:25
sounds_good napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co narzekać, mamy bramkarza, szybko się dogadali, poziom na pewno obiecujący, oby potwierdził to jak najszybciej i pewnie 99% aktualnych maruderów nie będzie mu wypominało tego co zrobił przychodząc do nas.
No i w tej śmiesznej dyskusji chodzi tylko i wyłącznie o to, żeby nie szerzyć niepotrzebnie nienawiści do tego bramkarza, nie nastawiać się do niego antypatycznie i żeby przede wszystkim nie narobić sobie wstydu jak grupka idiotów zacznie mu wypominać, że pocałował herb.
Ludzie jak się wam to nie podoba to zostawcie sobie ten problem dla siebie.

Żmijka każdy wie, że darzysz sympatią Pawełka i jest tobie i jemu na rękę jak kibice nie "pokochają" lub wręcz znienawidzą nowego bramkarza...ale reszta kibiów woli w bramce solidnego, prawdziwego bramkarza a nie znajomego, którego się faworyzuje na forum, bo się go zna i lubi.
Ostatnio edytowane przez Kordel_Walker : 14.06.2010 o godz. 09:32.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Stary 14.06.2010, 10:01
Komu Pawełek będzie pokazywał środkowy palec, jeżeli przestanie bronić? Wg Przeglądu jesteśmy zainteresowani obrońcą Hajduka Ante Araciciem, ale napisali to pewnie przez ,,listę transferową", która wyciekła, bo nie jest to piłkarz na miarę Wisły.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 14.06.2010, 10:10
Ta róbmy z Wisły zbiorowisko bałkańskich odpadow. Jestem wniebowzięty Przecież ci konkretni do nas nie przyjdą, najwyżej kopacz pokroju Radovadovica.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.06.2010, 10:14
Billy napisał(a):Wyświetl post
Troszkę źle mnie zrozumiałeś. Jak najbardziej jestem za przyjściem tego zawodnika tylko mi brakuje inwestowania w naszych, polskich piłkarzy. Oczywiście żebym chciał tego Milinkovicia, ale przynajmniej ze dwóch wartościowych graczy z naszego kraju. Niech będzie chociaż równowaga
Też bym chciał, żeby w Polsce pojawiały sie talenty piłkarskie na miarę Brazylii, dodatkowo, dobrze prowadzone przez fachowców i mające w głowie coś więcej niż pęd do imprez, żelu i alkoholu...
Na razie to sfera marzeń
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 14.06.2010, 10:17
tofik napisał(a):Wyświetl post
Ta róbmy z Wisły zbiorowisko bałkańskich odpadow. Jestem wniebowzięty Przecież ci konkretni do nas nie przyjdą, najwyżej kopacz pokroju Radovadovica.
A z jakiego kraju Wisła jest w stanie ściągać "konkretnych" graczy?

Może z Portugalii, co?

Byłbym wniebowzięty.
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 14.06.2010, 10:19
Wiem że Fakt to nie jest najlepsze żródło informacji ale podobno Djurovski ma się już stawić dzisiaj na treningu...
Mnie się bardzo podoba to załatwiane transferów przez Wisłę. Po cichu, dowaidujemy się dopiero jak już piłkarz podpisze kontrakt (albo napisze zbymak lub macios. Widać że coś się ruszyło a w sumie wolę piłkarzy z bałkanów, Brazylii, itp. niż przepłacane polskie gwiazdki, lansowane przez media za które trzeba płacić krocie.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 14.06.2010, 10:19
Ale jak to ma prawo wypalić. W ilu meczach był obserwowany i przez kogo ten bramkarz ? Przecież to jest typowy transfer "na pałę" bo trzeba coś robić, żeby się Cupiał nie zdenerwował.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.06.2010, 10:21
Ja tam wolę średnich zawodników z bałkanów niż Alko-leszczaka. Póki co w Polsce mówi się tylko o dwóch super zawodnikach na SS a innego porządnego Polaka ciężko znaleźć bo w ekstraklasie nie było takiego na miarę naszego klubu który od razu by się przebił przecież nawet panowie SS są przymierzani raczej w kwestiach uzupełnieniowo-perspektywicznych a nie jako pewniaki do pierwszego składu. Więc gdzie mamy znaleźć tych graczy do pierwszej jedenastki może gdzieś są chłopaki grające po 2,3,4 lidze którzy wyciągnięci do Wisły byli by wstanie pokazać że stać ich na pierwszą 11 ale w ekstraklasie ich nie ma. A póki nie mamy dobrego systemu szkolenia młodzieży, zamordyzmu żeby po pierwszym stypendium nie szkli do knajpy zalać się to ściąganie młodych zdolnych jest wielce ryzykowne, nie każdy ma mentalność Błaszczykowskiego który urodził się by być profesjonalnym piłkarzem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów