|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
To jeszcze jedną rzecz możesz zdradzić
"Niespodzianki" gotówkowe czy z kartą w ręku? |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
zbymak, tylko jedno pytanie do Ciebie odnośnie tego, co pisałeś kilka dni temu. Że Durovski ma w tym tygodniu przylecieć na badania medyczne. Przyleciał? W ogóle ta sprawa dalej jest aktualna?
Kolego poniżej, poluzuj łydkę. Jakbyś nie zauważył, nie piszczę tutaj jak inni: "zbymak, kiedy będą transfery?", "Maci0s. kogo kupimy?". Chciałem tylko wiedzieć, czy to o czym pisał kilka dni temu w tym temacie zbymak okazało się prawdą. Mam nadzieję, że to Cię choć troszkę uspokoiło.
Ostatnio edytowane przez verczett : 13.06.2010 o godz. 15:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
CZytac umiecie
Pisze tylko pewne info i koniec... Zbymak to a zbymak tamto...kur...jestescie nudni az do przesady. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że z pary Glik-Sadlok przyjdzie ten drugi.
Co do tematu można popatrzeć i popytać o niektórych graczy RPA np. Nie wszyscy są jak Steven P., że grają w Premier League i kto wie może by się zgodzili przyjść do Wisły. Można też na tym mundialu popatrzeć na inne słabsze reprezentacje i na graczy w nich grających. Czemu by nie? No dobra, to koniec marzeń, mam nadzieję, że przybędzie jakiś porządny napastnik... ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Osobiście chciałbym żeby sprzedali Głowę, Kowalskiego i Pawełka (zejście z kontraktu+ 100tys Euro moze by dostali jeszcze).
Chciałbym żeby przyszedł Jovanic pewnie z 300tys Euro Sadlok pewnie z 600tys Euro Durovski pewnie z 700tys Euro + młody napadzior i prawy obronca Razem potrzebowaliby z 3 mil Euro z czego blisko połowa byłaby z transferow z klubu. Realne.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 13.06.2010 o godz. 16:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
@Acapelo
Tylko zauważ, że jesli chcemy Sadloka prawdopodobnie musimy kupić też Sobiecha i wyjdzie dużo więcej. :/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Djurovski na 99% nie będzie grał w Wiśle. a 600tys euro za Sadloka byłoby jakąś kpiną. za 450tys to przyszedł ofensywny pomocnik, reprezentatnt swojego kraju Kirm.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ciekaw jestem jak będzie wyglądał przyszły tydzień...jeśli zbymak ma rację to byłoby super. Tylko obawiam się jednej rzeczy, którą mieliśmy w wakacje ubiegłego roku. Odszedł Baszczu i Zieniu, a naszymi transferami do klubu byli "tylko" zawodnicy którzy mieli ich zastąpić. Nic ponadto. A przeciez to nie wzmocniło Wisły.
ZBYMAK: jeśli można, czy tam jest jakiś skrzydłowy lub napastnik? ( w tych niespodziankach ;P) Ale tak głownie to chciałem napisać o zawodnikach z Ghany. Podczas dzisiejszej transmisji komentator zwrócił uwagę na to że w ekipie są mistrzowie świata z 2009 z reprezentacji U-20. Niektórzy wciąż grają w Ghanie. Może by tak któregoś z nich chwycić Sancezz: Skad wiesz ze Djurovski nie bedzie grał w Wiśle...?
Ostatnio edytowane przez WalkerLukeTS : 13.06.2010 o godz. 17:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Najbardziej utalentowani zostali sprowadzeni przez najlepsze europejskie kluby (Adiyah-krol strzelcow MŚ U-20 gra w Milanie), a ci z ławki rezerwowych nie koniecznie muszą prezentować odpowiedni poziom (Kassenu był na testach w Legii i wrócił tam skąd przybył...)
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Byc odstrzelonym na testach w Legii to akurat dobra rekomendacja dla zawodnika hehe. Tego ruska co gra w Levatywie Tallin klub z Łazienkowskiej odesłał po testach/treningach, a on jest napewno lepszy niz Ci Grzelaki i Mieciele.
Co do Glika, to jak ja to mowie...kleska! Chlopak drewniany, malo zwrotny i malo dynamiczny. W meczu z Hiszpanami mogl wyleciec jakos na poczatku meczu. Iniesta(chyba) mial pilke na lewej, a on zlapal ich pilkarza za koszulke (napastnika w okolicach naszego pola karnego) i zaczal nim targac jak "szmata", jak by tamten sie przewrocil to czerwona jak nic. Co najlepsze to bylo bez piłki! Nie wiem czy to jest gdzies na necie, ale ktos kto uwaznie ogladał ten pogrom to powinien skojarzyc ta sutuacje. Jak to zobaczylem, to stwierdzilem, ze chlopak ma cos z glowa hehe. Sadlok? Jezeli bylby obcokrajowcem to szkoda, na niego kasy, bo takich to na peczki sa, ale Polak, wiec to troszke za nim przemawia. Sobiech? Ciekawy młody napastnik, ale kto wie czy nie krol jednej rundy. Bardziej niz, on podoba mi sie gra Micanskiego. "Czibamba" jest blisko Legii, a pozatym on jakis taki dziki jest... Kierunek dla nas to Segunda B, i gleboka lawka zespolow z Primiera Division. Powód: Primiera Division,a nie Segunda Divison...
Ostatnio edytowane przez Glova91 : 13.06.2010 o godz. 21:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
tu link do transmisji meczu Barcy athletic tam gra ten gosc przymierzany do Wisly:
http://www.fcbarcelona.cat/web/caste...cions2010.html |
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Chodzi Ci o Nikite Andrejev'a , który przeszedł z Levadi do Almerii.....
![]() A.K napisał(a):
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Dokładnie tak
Panie Salman17, choc nie wiedzialem, ze juz odszedl z Tallina. Na Legie za slaby byl no ale coz...W Legii sie wyroznił tylko tym, ze komus łeb rozwalił na treningu. A wracajac do tematu, to dzieje sie tak jak myslalem, robimy transfery, ale po cichutku i powolutku. Najwazniejsze, ze cos sie dzieje w sprawie transferow. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wracając do tematu. Bardzo dobrze, że ściagnęlismy tego bramkarza i mam nadzieję, że pokaże swoją wartość. Jak dla mnie przyszła "Jedynka", ale jak to sie mowi - wszystko wyjdzie w praniu. Zbymak napisał coś o Marko Milinkoviciu. Troszkę poszperałem i okazuję się, że to może być ciekawy zawodnik. Wszystko ładnie, pięknie tylko brakuje mi Polaków. Wiem, wiem ciężko znaleść wartościowego gracza. Ja jestem jak najbardziej za ściągnięciem Sadloka lub Sobiecha albo Sadloka i Sobiecha. Ktoś mi powie, że pokazali ile są warci w meczu przeciwko Hiszpanii, czyli tyle co nic. Jednak nie od razu Kraków zbudowano i myślę, że trzeba o nich powalczyć.(Oczywiście w przypadku zainteresowania samej Wisły, bo ja sobie mogę mówić żeby przyszli ) Taki Głowacki też kiedyś był takim Sadlokiem, a Żurawski, Sobiechem. Przychodząc do Wisły uważam, że rozwinęliby się w ogromnym stopniu na przełomie następnych sezonów.Ale... ciekawym rozwiązaniem byłoby ściągnięcie tego Senegalczyka w kontekście gry w Pucharach.
Ostatnio edytowane przez Billy : 14.06.2010 o godz. 00:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
ten mlodzian naprawde bedzie w niedlugim czasie bardzo dobrym pilkarzem. Milinkovic to taki lewonozny Blaszczykowski(z jego charakterem, a nie np. Grosickiego). Bradzo szybki, dobry technicznie i charakteryzujacy sie czyms co rzadko spotykane u pilkarzy w jego wieku czyli dojrzalosc gracza a takze cos co tylko niektorzy pilkarze maja cos takiego czyli instynkt pilkarza. Jesli jego uda sie pozyskac to bede bardzo szczesliwy bo to moze byc odpowiednik Kosowskiego, ktorego nam tutaj brakuje. Oczywsice tylko pod wzgledem sportowym niestety bo w innym wzgledzie mu na to szatnia nie pozwoli.Dodatkowo Koszyce nie wyceniaja go na wiecej niz 750 tysiecy euro(przynajmniej tak bylo jeszcze 3 miechy temu...). Ale to tak OT.
Ostatnio edytowane przez koyoot : 14.06.2010 o godz. 00:13.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Jeżeli chodzi o Milinkovicia:
http://www.youtube.com/watch?v=y0gyOc5KbFs Rzeczywiście wydaje się ciekawym zawodnikiem. Raczej ciiężko mu odebrac piłkę, jest waleczny, potrafi niekonwencjonalnie zagrac. W swojej drużynie pewnie taki Messi - na miarę Koszyc, oczywiście - wybiegany, młody, dobry technicznie. Wydaje się że robi sporo wiatru. Do młodzieżówki na ładne oczy się pewnie tez nie dostał. Z drugiej strony statystyki na kolana nie powalają... Ciieszyłoby gdybyśmy się nim rzeczywiście interesowali, lepiej miec na oku takiego młodego wilczka niż Makinwy myślące głównie o tym gdzie więcej kasy wyciupac zanim kariera zacznie się chylic ku końcowi. Co do bramkarza to też nie widzę problemu. Jesteśmy zdaje się pierwszym poważnym klubem w jego karierze, jeżeli taki Isajlovic gra przed nim w reprze a gra w Zagłębiu to dla Jovanicia propozycja z Wisły jest ogromną szansą. Pod jakimś wrażeniem klubu jest na pewno. Gest nie bezzasadny, choc może na wyrost, ale nie ma się czego czepiac. Dajmy mu szansę grą i zaangażowaniem udowodnic że te gesty nie są puste. Facet był najlepszym bramkarzem w Serbii, zajął ze swoją prowincjonalną drużyną 4 miejsce przy wielu głosach że miał w tym sukcesie spory udział... ogórek to nie jest. edit: W ogóle cieszy że w transferach coś jakby drgnęło. Interesujemy się poważnymi graczami, z jakimś potencjałem, a jeżeli prawdą jest że uprzedziliśmy Partizan to pozytywnie świadczy o powolnym przełamywaniu organizacyjnej niemocy która nas cechowała przez ostatnie miesiące. Nie wiem czy jakakolwiek w tym zasługa niezatapialnego Zdzisia, nowego prezesa czy kogokolwiek innego ale modlę się żeby to był początek jakiejś trwalszej tendencji. Parę dobrych transferów, nowy stadion i daj Panie Boże umiejętności Kasperczaka w ustawianiu ofensywnej gry i będziemy w stanie wrócic na należne nam miejsce...
Ostatnio edytowane przez tramp : 14.06.2010 o godz. 00:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jeszcze odnosnie tego Milinkovica.
Strzelil w zeszlym roku Romie gola w eliminacjach do LE. Warto zobaczyc ten film, szczegolnie wlasnie jego wystep z Roma i bramke. Obroncy mieli sporo problemow. http://www.youtube.com/watch?v=dDCU4LbxKAE Dodam ze w katalonskiej prasie w maju pojawialy sie infomracje o zainteresowaniu ze strony Barcelony i kilku klubow Premiership. Jak sam Basałaj mowil, nie powinno sie kupowac zawodnikow z youtube. Jednak po zobaczeniu tych parunastu minut mozna powiedziecc, ze gosc ma predyspozycje na najlepszego skrzydlowego ligii...
Ostatnio edytowane przez sqallpl : 14.06.2010 o godz. 04:31.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://eng.mfkkosice.sk/c/portal_pub...cleCountUpdate
Profil Milinkovicia na oficjalnej stronie MFK |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Witam
Czy mógłby ktoś podać żródło o tym że jesteśmy zainteresowani Milinkovicem? Czy to kolejny FAKT MEDIALNY? |
|
|
|
Guest
|
|
ulubione żarcie: pizza (kurczak) ulubiony napój: coke Profi pełną gębą... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
PS. Parafrazując Stefana Majewskiego ja tego Milinkovica dobrze znam, bo pisałem o nim w "Gdybym był bogaty" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Jak Marcelo całował herb na prezentacji to nikt jakoś po nim nie jeździł a teraz nagle oburzenie..Chłopak sie cieszył,tryskał szczęsciem niech całuje a najlepiej niech całuje przez najbliższe lata i dobrze broni.
Milinkowić zawodnik marzenie jak dla mnie, ma taką lekkość poruszania się jak własnie Messi czy Ronaldo. Może być ciekawy piłkarz w przyszłości. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Takiego Milinkovica chętnie bym u nas zobaczył. Chłopak charakteryzuje się świetnym przeglądem gry, dobrym wykończeniem akcji, niezłą techniką i przede wszystkim ogromną pewnością. Każde jego zagranie robione na wielkim luzie z przekonaniem w umiejętności, ktoś już tu wspomniał że przypomina Błaszczykowskiego. Oczywiście to na podstawie tego co udało mi się zobaczyć na filmiku. Bardzo bym chciał aby do nas trafił bo skrzydłowych to my wybitnych nie mamy. Mam nadzieje że Kirm odżyje bo ułomkiem nie jest, ale zbyt często odstawia nogę. I w głębokim poważaniu mam że możemy mieć mało Polaków w "11".
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Być może czegoś nie zauważyłem, ale gdzie w tym temacie jest jakieś info o naszym zainteresowaniu Milinkoviciem?
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Niejaki zbymek napisał o nim. Czas pokaże czy miał racje.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|