The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2010, 20:30
wojti11795 napisał(a):Wyświetl post
Przeciesz i tak z tym herbem (SA) sie nie jednoczycie to o ch.. wam chodzi?
Ale z klubem tak. I zawsze mnie szlag trafia jak jakiś pierwszy lepszy grajek przyłazi i zaczyna się opowiadanie o miłości do klubu, choć pierwszy raz w Krakowie, a o Wiśle to pewnie słyszał piąte przez dziesiąte jeszcze miesiąc temu. Ten klub to lata tradycji, które trzeba szanować a nie używać do lansowania siebie i podlizywania komukolwiek. Mieliście już kilku gwiazdorów opowiadających o miłości do klubu, a jak im się kontrakty skończyły to szybciutko o tym zapomnieli. Zaraz pewnie kilku artystów zacznie opowiadać o szacunku dla niego za 100% wierności. To nie jest Groclin ani Amica tylko Wisła!
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.06.2010, 20:35
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To teraz wszyscy pełnoletni kibice mogą się upić ze szczęścia. Jest okazja.

Mam nadzieję, że drugim bramkarzem będzie jednak Pawełek, a nie Juszczyk...
a ja mam nadzieje, że drugim bramkarzem będzie jednak Navas
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.06.2010, 20:37
Evil_ napisał(a):Wyświetl post
Może utwierdzi Was w przekonaniu fakt, że serwis ten po raz pierwszy napisał o Alvarezie, Kirmie, kilku testowanych zawodnikach...

poczekajmy do przyszłego tygodnia, kilka kwestii na pewno się wyjasni.
Poczekajmy do 31 sierpnia wtedy się wszystko wyjaśni. Jeżeli coś takiego zostałoby załatwione to wielki szacunek dla zarządzających Wisełką !
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.06.2010, 20:46
Przymierzany może być nawet Maradona... ale czy są szanse na takie trasfery odpowiedzcie sobie sami ...
ja nie wierze w to i tyle ... jest to plotka medialna, a jeżeli mamy dyskutować o jakimś transferze to powinny takie inf o danym zainteresowaniu zawodnikiem zamieścić także inne źródła.
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 13.06.2010, 20:57
Szczerze mowiac to wolałbym jakis słabszy transfer ale żeby to był Polak. Zobaczcie jak moze wygladac nasz skład w przyszłym sezonie jezeli mamy sciagnac 2-3 zawodników z zagranicy i nikogo z Polski:

Jovanic
ZagranicznyObronca - Głowa/NowyZagranicznyStoper - Marcelo - Pi.Brozek
Łobo - Sobol - Garguła - Kirm
Brożek - NowyZagranicznyNapastnik

6 obcokrajowców, 5 Polaków. Zdecydowanie nie dla takich działań....Tyle mojego zdania. Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 13.06.2010, 21:01
Mishau napisał(a):Wyświetl post
Szczerze mowiac to wolałbym jakis słabszy transfer ale żeby to był Polak. Zobaczcie jak moze wygladac nasz skład w przyszłym sezonie jezeli mamy sciagnac 2-3 zawodników z zagranicy i nikogo z Polski:

Jovanic

6 obcokrajowców, 5 Polaków. Zdecydowanie nie dla takich działań....Tyle mojego zdania. Pozdrawiam
Jeśli wg twojego schematu ten obcokrajowiec ma posadzić na ławce Małeckiego i Boguskiego to musi być dobry. Ja jestem na tak. Nie dla Polaków za ceny typu 1,5mln e za S+S.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.06.2010, 21:04
verczett napisał(a):Wyświetl post
Baba? Dajcie spokój, "zakazana strona" wycenia go na 3,1 mln euro. To chyba tyle w temacie
To jeszcze nic nie przesądza i o niczym ostatecznie nie świadczy.

Naturalnie trudno wierzyć w taki transfer. Ale oczywiście byłby doskonałym ruchem sportowym i marketingowym. Nowy stadion wymaga innego, również nowego podejścia do polityki kadrowej. Wisła potrzebuje świetnych zawodników i gwiazd nie mniej niż Legia. Skoro oni mogą myśleć o poważnych wzmocnieniach nie grając w ogóle w pucharach, my możemy i powinniśmy mysleć tym bardziej.

Rozwój klubu wymusza kontraktowanie coraz lepszych i droższych w utrzymaniu zawodników. Jeśli chcemy traktować go poważnie, nie możemy przed tym wiecznie uciekać. A jeśli taki transfer dodatkowo byłby dźwignią dla zapuszczonego marketingu, to trzeba byłoby się bardzo cieszyć.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.06.2010, 21:09
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To teraz wszyscy pełnoletni kibice mogą się upić ze szczęścia. Jest okazja.

Mam nadzieję, że drugim bramkarzem będzie jednak Pawełek, a nie Juszczyk...
Byle się nie okazało, że Pawełek z jakichś względów zostanie pierwszym , ale wtedy to by mi nie było do śmiechu..
Ostatnio edytowane przez Chesteroski : 13.06.2010 o godz. 21:31.
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.06.2010, 21:10

Jovanic

Juz to kiedys tutaj pisalem i powtorze. Moje zdanie jest takie.

Istotną sprawą jest nie przepłacać za Polaków i szukać dobrych, ciekawych piłkarzy zagranicznych.

Wazne jest tez, zeby taki zagraniczny pilkarz z Brazylii czy innego kraju przyszedl, powiedzial "zapieldalać ćeba" i pokazał jak się profesjonalnie wypelnia kontrakt.

Bo w innym wypadku dalej takie Grzelaki czy inne wynalazki (łory niczym z c klasy) będą sobie tworzyć swoje własne, polskie "piłkarskie hollywood" naszym kosztem. Co z reszta robia juz skutecznie, cieszac sie do pustych trybun czy pokazujac fucki do kibicow... jeszcze jakby prosto podac pilke potrafili...

Problem jest jeszcze taki, ze dobrzy pilkarze przychodza tutaj i systematycznie pogarszaja swoja jakosc oraz zaanagozwanie dostosowywujac sie do naszych orlow. Tylko nieliczni graja na stalym poziomie lub coraz lepiej vide Marcelo.
Ostatnio edytowane przez sqallpl : 13.06.2010 o godz. 21:22.
Odpowiedz cytując
blac_kluk
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 13.06.2010, 21:12

Jovanic

Niech gra 11 obcokrajowców, a nie nasze darmozjady Smuda bardzo dobrze podsumował Małeckiego że jest leniem, a tacy miejsca w kadrze nie maja. Było to raczej ostatnie powołanie Małeckiego chyba ze zmieni swoje podejście. Polscy zawodnicy sa przepłacani, a do tego nie chce się im pracować na treningach dlatego dopóki to sie nie zmieni nie graja ci którym się chce, a nie pseudo gwiazdy z Polski
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 13.06.2010, 21:15
Czyli idziemy w stronę kibica, tzn. przyciągnięcie kibica na stadion poprzez sprowadzenie powiedzmy gwiazdy na polskie warunki, ruch byłby znakomity, koszty w jakimś stopniu na pewno się zwrócą- nowy większy stadion, bilety, reklamy, itp.

Wszyscy już widzieli ''starą Wisłę'' i wszyscy chcą zobaczyć ''nową Wisłę''. Jakoś do kibica trzeba dotrzeć.

Co do bramkarza, można powiedzieć w końcu jest mam nadzieję, że to nasz nowy number one. Mam nadzieję, że szybko się zaaklimatyzuje i będziemy mieli z niego pożytek i opchniemy go potem na zachód za dobrą kasę.
Czekam na następne ruchy transferowe w spokoju, bo jak widać warto być cierpliwym.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.06.2010, 21:20
Szczerze mowiac to wolałbym jakis słabszy transfer ale żeby to był Polak.
Ważne, żeby był to dobry zawodnik będący realnym wzmocnieniem. Tylko tyle i aż tyle.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 13.06.2010, 21:22
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/pilkanozna/268430,wisla-jest-nowy-bramkarz-ale-odchodzi-glowacki,id,t.html

"Być może transfer Glika lub Sadloka będzie jednym z tych, które Wisła przeprowadzi w tym tygodniu. Z naszych informacji wynika, że właśnie w najbliższych dniach krakowski klub przedstawi kolejnych nowych graczy (Mario Djurovski?). A na razie dzisiaj zespół pod wodzą Henryka Kasperczaka rozpocznie przygotowania do nowego sezonu. "
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 13.06.2010, 21:23
Markus napisał(a):Wyświetl post
Ważne, żeby był to dobry zawodnik będący realnym wzmocnieniem. Tylko tyle i aż tyle.
To sa wzmocnienia na polska lige ,a nie na puchary europejskie
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.06.2010, 21:29
Wisla dziala bardzo dyskretnie, jak informuje GK ze Jovanic kilka dni temu sie pojawil i bylo cicho
trzeba miec nadzieje ze podobnie dzialaja z Djurovskim i zastepca dla Glowackiego.

Odpowiedz cytując
blac_kluk
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 13.06.2010, 21:36
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Małecki leniem, jako jedyny chyba w naszej drużynie nim nie jest, gdy inny byli już w domu, to on zawsze zostawał na siłowni w przerwie zimowej. To był zrzut, że nie powinien tak ostro krytykować wszystkich.
No pokazał na kadrze jaki to pracowity jest hehhe. Uznano go za największego lesera ze wszystkich. To ze on zostaje i trenuje na siłowni to ja mam w nosie. Zobacz jak on gra kiedy traci piłke to zawsze staje, i mówiłem o tym wiele razy, teraz potwierdził to selekcjoner.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 13.06.2010, 21:37
nasi dzialacze nie chca chyba niczego obiecywac, chca byc pewnie ze maja zawodnika u siebie i dopiero przedstawic
jak GK pisze ze Jovanic juz kilka dni byl w Polsce i cicho o nim bylo, pewnie z reszta jest podobnie

Odpowiedz cytując
Pele77
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.06.2010, 21:38
Nie wiem skąd taka podnieta Djurovskim, koleś gra w lidze tylko ciut lepszej od polskiej, a ma przeciętne statystyki jako rozgrywający, 4 gole i 4 asysty mnie to jakoś zbytnie nie przekonuje jeżeli ma kosztować aż milion ojro, bo jak za 300- 400 tys. to jeszcze bym to potrafił zrozumieć.
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 13.06.2010, 21:39
Filmik jest..
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...em_szczesliwy/
Odpowiedz cytując
Fantomas
Banita

Od: 06.2010

Stary 13.06.2010, 21:43
... jak nie prawnik25 to notariusz27

nosz kurna gdzie Was hodują
Ostatnio edytowane przez Romy S. : 13.06.2010 o godz. 21:47.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 13.06.2010, 21:52
Dla schłodzenia głów i przyponienia - zimowe okienko transferowe - Wisła-Online

1) Teraz okazuje się, że Wisła zwleka z podpisaniem umowy z Juszczykiem, bo negocjuje z Wojciechem Kowalewskim, który niedawno rozwiązał kontrakt z Iraklisem Saloniki!

2) Na zawodnika czekają już w Krakowie nowi koledzy oraz...badania medyczne. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, Costly dołączy do przebywającej na zgrupowaniu Wisły.
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Stary 13.06.2010, 21:57
Nie wie ktoś czy będzie gdzieś transmisja z jutrzejszej konferencji ?
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 13.06.2010, 21:58

Jovanic

Jak dla mnie taki zestaw 6+5 jest idealną równowagą - czyli jest prawie równo Polaków i cudzoziemców, z minimalną przewagą tych, którzy teoretycznie powinni poziom gry podnosić. Popatrzcie na Legię, tam będzie prawdopodobnie 7+4 przy dobrych lotach...
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 13.06.2010, 21:59
Cytat:
Presja kibiców na transfery jest taka ogromna, że każde info podane przez serwis wiślacki jest traktowane niemalże jak łaska od boga Dlatego trzymajmy kciuki, żeby jednak się nie mylili.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Stary 13.06.2010, 21:59
sovinho_02 napisał(a):Wyświetl post
Nie wie ktoś czy będzie gdzieś transmisja z jutrzejszej konferencji ?
Możliwe, że Orange Sport Info.

Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Stary 13.06.2010, 22:00
Dean napisał(a):Wyświetl post
Możliwe, że Orange Sport Info.
A konferencja wogóle o 15.00 jest ?
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.06.2010, 22:03
Cieżko uwierzyć, że to już koniec wielkiej akcji: testujemu poziom bramkarzy z całego świata
a tak zupełnie poważnie to licze jeszcze na 5 transferów
prawy i środkowy obronca, prawy i ofensywny pomocnik, napastnik( a najlepiej 2)
i wtedy to bedzie dopiero kadra na powalczenie i w lidze i pucharach
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 13.06.2010, 22:06
Jovanić git, jeszcze podpisać tego Navasa nawet od zimy i gitara.
Prawie Pawełkowi skończy sie kontrakt.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Stary 13.06.2010, 22:07
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Cieżko uwierzyć, że to już koniec wielkiej akcji: testujemu poziom bramkarzy z całego świata
a tak zupełnie poważnie to licze jeszcze na 5 transferów
prawy i środkowy obronca, prawy i ofensywny pomocnik, napastnik( a najlepiej 2)
i wtedy to bedzie dopiero kadra na powalczenie i w lidze i pucharach
Realnie patrząc to będzie jeszcze jeden obrońca, jeden pomocnik i jeden napastnik, chociaż może zaskoczą pozytywnie. i nie będzie Arka Głowackiego...

Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 13.06.2010, 22:10
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post

1) Teraz okazuje się, że Wisła zwleka z podpisaniem umowy z Juszczykiem, bo negocjuje z Wojciechem Kowalewskim, który niedawno rozwiązał kontrakt z Iraklisem Saloniki!

2) Na zawodnika czekają już w Krakowie nowi koledzy oraz...badania medyczne. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, Costly dołączy do przebywającej na zgrupowaniu Wisły.
Dlatego tak to jest, ze nie wiadomo jak to jest..
Ktoś wcześniej napisał, że wisła-online jako pierwsi podali informacje, że interesujemy się Jovanicem, teraz ty sugerujesz, że piszą tam bzdury...człowiek głupieje.
Dlatego proponuję otworzyć nowy temat i wpisywać tam tylko newsy z pierwszej ręki dotyczące transferów do Wisły lub z Wisły. Chodzi o to, żeby była jasność, kto podał jako pierwszy informacje dot. transferu i czy potem okaże się to prawdą..
Np. Senegalczyk w Wiśle - źródło Wisla-online,
Makinwa w Wiśle - Gazeta Krk.
Kasperzak trenerem - ktoś z forum naszego
idt.
Temat podobny do "rynek transf. wg mediów" z tym, że tam często podawane są informacje z trzeciej ręki, np z wp...tutaj trzeba by było wyszukiwać kto jako pierwszy miał informacje. Trochę roboty z śledzeniem dat ale na zakończenie okienka mieli byśmy w miarę jasną sytuację które źródła są prawdziwe. Może okaże się, że Maci0s ma najlepsze info..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów