The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.06.2010, 08:11
Morgenes ja myślę, że i tak to nie jest najgorszy wybór. Kolesia chciał Partizan, zadebiutował w kadrze Serbii. Nie ma go co prawda na MŚ ale warto mieć takiego zawodnika. Zwłaszcza, jeśli nie mamy zbyt wielkiej alternatywy.
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 12.06.2010, 08:12
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Piłkarzom ściąganym do ataku, którzy mają bardzo wygórowane wymagania finansowe, można zaproponować specyficznego rodzaju kontrakty motywacyjnego. Dla takiego Makinwy np. 200 tys E podstawy + 4 tys E za każdy występ + 10 tys E za każdą strzeloną bramkę. Jeśli piłkarz potwierdzi status gwiazdy i będzie zdrowy, to drugie tyle zarobi premiemiami za bramki i występy w meczach. Takie premiowanie jest bardzo słuszne, gdyż piłkarze do ostatniej minuty walczą o kolejne bramki nawet, gdy prowadzą już różnicą kilku goli. A przecież nie ma lepszego sposobu na zapełnienie stadionu, aniżeli piękna, ofensywna gra.
Jaja sobie robisz taki pilkarz chce co najmniej 500tyś podstawy.
DZISIAJ RECE KLASZCZĄ, JUTRO CIE UDUSZA. TAK WYGLĄDA KIBICOWANIE W POLSCE Z IDOLA DZISIAJ , JUTRO ROBI SIE DEBILA I NIEUDACZNIKA!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.06.2010, 08:18
morgenes napisał(a):Wyświetl post
25 bramek puszczonych w 29 meczach, tse tse tse
No ale najważniejsze, że był pewnie najtańszy ze wszystkich potencjalnych kandydatów

show must go on...
Przegladajac lige to znakomita wiekszosc zespołów ma stracone 35-40 goli w lidze.

http://www.fkspartakzlatiborvoda.com...detaljnije/37/

Cytat:
postati novi član ovog poznatog klub
''stał się nowym członkiem tego słynnego klubu''

Cytat:
Zanim trafił do Zlatibora rok spędził w Graficarze Belgrad, a dwa sezony w FK Novi Sad. Najbardziej udany miał właśnie ten sezon. M.in. dzięki jego dobrej grze Spartak zajął wysokie czwarte miejsce w lidze tylko za stołecznymi Partizanem, Crveną Zvezdą i OFK. Nic dziwnego, że zainteresował się nim mistrz Serbii. Jednak według serbskiej gazety nie chciał dłużej czekać na zdecydowany ruch ze strony Partizana i miał przyjechać do Polski. Na stronie internetowej napisano wręcz, że podpisał kontrakt z Wisłą. Krakowski klub zaprzecza, by doszło do transferu.
Ostatnio edytowane przez gooro33 : 12.06.2010 o godz. 08:22.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.06.2010, 08:18
Jeśli Makinwa chce 500 tys E podstawy, to raczej nie ma sensu o nim rozmawiać w tym temacie. W kwestii bramkarzy, to nie wiem czemu, ale mam wrażenia, że Navas byłby lepszy od Jovanovivia. No ale obojętnie, który przyjdzie to i tak będzie lepszy od Pawełka. Na razie nic nie słychać o tym, gdzie wylądował Żurawski, więc może negocjuje z Wisłą.
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Stary 12.06.2010, 08:29
Czyli bramkarza już mamy, w końcu zakończyła się ta epopeja.
Odpowiedz cytując
cisse1906
Member

Od: 05.2010

Stary 12.06.2010, 08:37
Chesteroski napisał(a):Wyświetl post
Jeśli tylko nie skończy się na egoistycznej grze, bo inaczej Małecki z Brożkiem zaczną go tak j^%#% że chłopak zapomni, że jest czarny, a w Wyborczej spod pióra Steca i Błońskiego będą wydobywać się cotygodniowe felietony jaki to Wisła rasistowski klub i ch^&^ strzeli cały marketing.
Myślę, że Makinwa czułby się u nas jak GWIAZDA i to od niego by zależało, czy inni czuliby szacunek. Jeżeli czułby się jak GWIAZDOR to mogłoby być w szatni nieciekawie, bo Mały z Brożkiem nie daliby sobie odebrać tego jakże zasłużonego miana
Odpowiedz cytując
endriu133
Member

Od: 01.2010

Stary 12.06.2010, 08:49
cisee1906 słuszna racja) Makinwa na pewno nie przyjdzie, a tez myślę ze najlepiej by było sprzedać Pawełka i kupić bramkarza pogoni jako rezerwa...a co do żurawskiego to po co on nam. on jest stary i pies na pieniądze...jakiegos napastnika z 1ligi nie ma ciekawego tez trzeba w krajowe podwórko inwestowac
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Stary 12.06.2010, 08:52
Nie wiem czy wszystko dobrze przetłumaczone. Jest to news z włoskiej strony: http://www.lalaziosiamonoi.it/?actio...dnotizia=12636

Negocjacji pomiędzy Lazio i Wisły Kraków do Ayodele Makinwa może zamknąć się w najbliższych dniach, aby potwierdzić to agent nigeryjskiego napastnika Paolo Fabbri mikrofony wyłączne de Lalaziosiamonoi.it: "Mogę potwierdzić, otrzymaliśmy un'offerta napisane na oficjalnej firmowy z Wisłą Kraków -zaczyna-Fabbri. Ale muszę także powiedzieć, że oferuje skromnie żenujące. W najbliższych dniach na spotkanie z moim partnerem Silvano Martina Lotito i zrozumieć, jeśli prezydent jest skłonny do negocjacji na tej podstawie. Powtarzam, jest tylko oferta urzędowych, które zostały przedstawione, są także graczem niemieckiego klubu, który jednak tylko prosty w obsłudze badań. Zmniejszenie zaangażowania? Niech najpierw zdecydować, co Lotito i pomyśleć o tych szczegółów. Negocjacji w rurociągu? Nie wiem, bo jak wiadomo nie jest łatwo rozmawiać z Lotito (śmiech). Ważne jest, aby spróbować zamknąć tej transakcji, która uczyni nas szczęśliwy, że Lazio. " Tak, ponieważ zniknięcie " Atakujący Lagos pozostawi pole poza UE.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 12.06.2010, 08:54
Mnie ten serbski bramkarz pasuje. Nie jest stary, a interesował się nim mocny Serbski klub. To zapewne sporo znaczy.

Co do Makinwy, to teraz gra słabo, albo wogóle. Widziałem jednak wcześniej jego mecze w Palermo. Chłopak grał naprawdę świetnie, pokazywał dużo większy potencjał niż Ba w Auxurre. Swego czasu obok Martinsa i Obinny najlepszy nigeryjczyk w Serie A. Bardzo wysoko go ceniono. W Lazio jest jednak specyficznym klubem i tam wielu czarnych piłkarzy zmarnowało swoje kariery. Co gorsza wielu już nigdy nie wróciło do wcześniejszej formy.

Widząc jednak potencjał Makinwy zaryzykowabym bo to jest pikarz, który (przy odpowiednim przepracowaniu okresu przygotowawczego i zgraniu z drużyną) może być dużo lepszy niż Brożek, Boguski i Małecki.

Druga sprawa to żeby nie kupować piłkarzy na 5 min. przed startem ligi, bo się skończy podobnie jak z Christowem.
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Stary 12.06.2010, 08:58
http://www.wisla-online.pl/news/koni...mkarskiej-1113 - to już jest pewne, w końcu bramkarz!
Ostatnio edytowane przez TRNKRN : 12.06.2010 o godz. 09:00.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.06.2010, 08:59
Albo z drugiej strony by go przygarnęli by gwiazdora w swoje szeregi, z cyklu machaj rękami tak jak my a co?! Nie no wydaje mi się że mało realny transfer raczej jakaś zasłona bo ciężko myśleć że stać nas na jego żądania płacowe, z drugiej strony myślę że przychodząc do ekstraklasy mógłby robić dużą furore...
Odpowiedz cytując
Joaquin
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 12.06.2010, 09:16
Z powyższego artykułu: "O transfer z drużyną Białej Gwiazdy walczył m.in Partizan Belgrad, który nie potrafił jednak przebić oferty krakowskiego klubu.".
Wiem, że to niepotwierdzona informacja, ale dawno takie słowa nie padały w kontekście Wisły.
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::..
... i nie zmienia sie nic!!
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.06.2010, 09:26
Joaquin napisał(a):Wyświetl post
Z powyższego artykułu: "O transfer z drużyną Białej Gwiazdy walczył m.in Partizan Belgrad, który nie potrafił jednak przebić oferty krakowskiego klubu.".
Wiem, że to niepotwierdzona informacja, ale dawno takie słowa nie padały w kontekście Wisły.
Właśnie dlatego nie wierzę w ten transfer...
Odpowiedz cytując
Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 12.06.2010, 09:27
No nareszcie mamy bramkarza...
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.06.2010, 09:29
No aż się wierzyć nie chce zapewne tym co lamentowali, że nie będzie transferów za kasę i w ogóle. A że przebiliśmy ofertę Partizana, to już znaczy że w Wiśle Basałaj zaczyna mieć większą władzę, a ta cała Rada Nadzorcza dostała solidną reprymendę od Bogusia Cupiała, który obiecał sypnąć groszem w tym sezonie. Jeśli faktycznie przyszedł za 400tyś. ojro, to ten klub wraca wreszcie na właściwe tory.

Odpowiedz cytując
LukaszK111
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 12.06.2010, 09:32
W koncu mamy bramkarza.Jak ja się cieszę!!!Czuję, ze ten bramkarz bedzie bardzo dobry.W zyciu bym sie nie spodziewał dziś takiego newsa
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 12.06.2010, 09:33
Ma ktoś jakieś filmiki z jego interwencjami?
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.06.2010, 09:33
Nie wiem, czy nie lepiej byłoby kupić reprezentanta Kostaryki. Koles był z tego co wynika - tańszy.
Ja jednak poczekam na moment, kiedy założy trykoty naszej Wiselki
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.06.2010, 09:37
MCX napisał(a):Wyświetl post
Ma ktoś jakieś filmiki z jego interwencjami?
http://www.youtube.com/watch?v=1pnc2ytQHYg
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

skeba napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, czy nie lepiej byłoby kupić reprezentanta Kostaryki. Koles był z tego co wynika - tańszy.
Jedno nie wyklucza drugiego .W planach jest sprowadzenie 2 bramkarzy
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Info pochodzi z oficjalnej strony drużyny Spartaka, więc jest potwierdzone. To że Wisła nic nie potwierdziła oznacza, że czekają na poniedziałek, żeby go zaprezentować. Ale tak czy owak jest nasz.
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.06.2010, 09:38
Myślę, że on wciąż jest brany pod uwagę. Wolą poczekać spokojnie na decyzję FIFA i wtedy zapadnie decyzja czy Navas czy Pawełek.

Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 12.06.2010, 09:39
sorry ale moze Casillasa albo Bufona , ja Bogu dziekuje za tego golkipera
jak sie nie ma co sie lubi to sie kradnie co popadnie
a ten zawodnik nie jest zly a nawet jest dobry
.....
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.06.2010, 09:52
Prawdopodobnie dla samego Jovanovicia nie będą robić konferencji prasowej w poniedziałek, dlatego wydaje mi się, że są finalizowane kolejne transferu, tak żeby chociaż ze 3 nowych piłkarzy pokazać dziennikarzom.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 12.06.2010, 09:56
Cytat:
Jedno nie wyklucza drugiego .W planach jest sprowadzenie 2 bramkarzy
Oj myślę jednak, że wyklucz. Nie mogliśmy przez tyle lat 1 bramkarza znaleźć, a ty wierzysz w 2 na raz ?
Pewnie Keylor był taką potrawką dla mediów, by odciagnac uwage od Serba.

Cytat:
sorry ale moze Casillasa albo Bufona
Sorry, ale reprezentant Kostaryki był tańszy od Serba, a gra w reprezentacji swojego kraju.
Jeszcze o rok młodszy.
Bo kariera reprezentacyjna serbskiego bramkarza to tylko 5 minut w meczu Serbii z Japonią, więc to taki Przyrowski Polskiej kadry
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 12.06.2010, 09:57
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Prawdopodobnie dla samego Jovanovicia nie będą robić konferencji prasowej w poniedziałek, dlatego wydaje mi się, że są finalizowane kolejne transferu, tak żeby chociaż ze 3 nowych piłkarzy pokazać dziennikarzom.
Racja. dla samego Jovanicia nie będzie konferencji. Na konferencji będzie także trener Kasperczak i opowie o przygotowaniach do sezonu, wszak w poniedziałek jest 14 czerwiec - dzień w którym Wiślacy zaczynają przygotowania.

Proximus napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie do tych użytkowników forum "lepiej poinformowanych". Czy pozyskanie tego bramkarza oznacza że nie ędziemy już nikogo testować na pozycję bramkarza nr 2 na obozach?
A co jeszcze Ci się nie znudziło?
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 12.06.2010 o godz. 10:00.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 12.06.2010, 09:58
Mam pytanie do tych użytkowników forum "lepiej poinformowanych". Czy pozyskanie tego bramkarza oznacza że nie ędziemy już nikogo testować na pozycję bramkarza nr 2 na obozach?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 12.06.2010, 09:59
Ja chyba jeszcze śpię i nie wierzę jeszcze 2-3 piłkarzy i wraca Wielka Wisełka bać się kurde
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 12.06.2010, 10:00
Proximus napisał(a):Wyświetl post
Prawdopodobnie...mamy przecież najlepszego bramkarza ligi http://www.youtube.com/watch?v=WMXLosK7GOw
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 12.06.2010, 10:03
Oj myślę jednak, że wyklucz. Nie mogliśmy przez tyle lat 1 bramkarza znaleźć, a ty wierzysz w 2 na raz ?
Pewnie Keylor był taką potrawką dla mediów, by odciagnac uwage od Serba.

Sorry, ale reprezentant Kostaryki był tańszy od Serba, a gra w reprezentacji swojego kraju.
Jeszcze o rok młodszy.
Bo kariera reprezentacyjna serbskiego bramkarza to tylko 5 minut w meczu Serbii z Japonią, więc to taki Przyrowski Polskiej kadry
nie porównuj reprezentacji Kostaryki do Serbii. Twój argument jest tak abstrakcyjny że aż człowiek nie wie jak to skomentować. Czyli wg Ciebie tak Lewandowski jest lepszym zawodnikiem od np. Lavezziego bo gra w reprezentacji Polski a Argentynczyk w swojej reprezentacji nie gra? taki Ronaldinho nie powinien być brany pod uwagę bo nie jest powoływany do kadry?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów