The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.06.2010, 09:51
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
właśnie też się zastanawiam....wylanie daszku miesiąc, składanie dachu na ziemi miesiąc, montaż dachu i oświetlenia miesiąc...czyli 3 miesiące, optymistycznie połowa września
Tak na logikę: wylewać daszek i składać dach można niemal równocześnie.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 11.06.2010, 10:07
rav napisał(a):Wyświetl post
No tak masz rację, ale w tej budowie brakuje logiki od początku....równie dobrze już teraz mogli by składac dach za zachodnia...cz tez wylewac ostatnie stopnie na zachodniej by jak najszybciej zaczac stawiac daszek, ale niestety tak sie nie dzieje
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 11.06.2010, 10:34
rav napisał(a):Wyświetl post
i tak na logike to wylewć daszek można przed skończeniem stopnic trybun co pokazali w narożniku - a z jakiś powodów na głównej już nie
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 11.06.2010, 10:38
filip74 napisał(a):Wyświetl post
Parę stron wcześniej wkleiłem Ci zdjęcie ze schodami na trybunie D , a Ty dalej chcesz montować schody tam gdzie już istnieją . Dodam Ci że takie są zamontowane jak na tej fotce przy każdym zejściu z trybuny.
Zwracam honor, z rozpędu pisałem i zapomniałem o tych schodach.

Co do wypowiedzi Niedziałkowskiej:
Cytat:
[A jak wygląda sprawa wykończenia trybuny północnej?
Cytat:
Zakładaliśmy, że udostępnimy ją w takim zakresie, który umożliwiłby wpuszczanie kibiców. W obecnej sytuacji doszło nam jednak zabezpieczenie przeciwpożarowe zgodnie z nowymi wymogami. Rozmawiałam z prezesem Basałajem na temat wyglądu trybuny północnej. Jeszcze nie określił, jak jego zdaniem ma wyglądać powierzchnia komercyjna pod trybuną. Nie będziemy zatem stawiać ścianek, żeby nie okazało się, że za chwilę trzeba wszystko zmieniać. Zrobimy to zatem w sierpniu.
Jaka komercja? Jakie ścianki?

Kondygnacja 00:

Kondygnacja +1

Oczywiście da się zorganizować przestrzeń jako klub kibica z magazynami na flagi itd, jednak żadnej większej komercji to oni na tej trybunie nie zrobią. Znowu karmią nas bajką o złej komercji, która im strasznie przeszkadza.
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 11.06.2010, 10:40
jeszcze kamerka 360 stopni widok z pawilony, z południowej, od strony Błoń

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...ly_Krakow.html

dobre
Ostatnio edytowane przez massoud : 11.06.2010 o godz. 10:42.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.06.2010, 10:49
mam pytanie, jaki jest obecnie stan wnętrza trybuny D, ma ktoś jakieś fotki?
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 11.06.2010, 10:56
Ale jakim snesie pytasz? Nic się tam nie zmieniło.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.06.2010, 11:00
ktoś wrzucił zdjęcie schodów i mnie to zaciekawiło, może ktoś ma zdjęcia z wnętrza D, albo wie gdzie takie można znaleźć?
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 11.06.2010, 11:10
Cytat:
ktoś wrzucił zdjęcie schodów i mnie to zaciekawiło, może ktoś ma zdjęcia z wnętrza D, albo wie gdzie takie można znaleźć?
Są galerie na oficjalnej:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...1_17_27/12848/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...2006_10_09_89/

Tutaj widać schodki na trybunę i ich część na kondygnację +1 (tam będą toalety dla kibiców, kioski gastronomiczne), ale jak widać samego stropu nie ma.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...1_15_25/13451/
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 11.06.2010, 11:26
Aaa o to Ci chodziło to ino stoją schody (jak kolga wyzej wrzucił), nic poz tym. Trybuna D wnętrza nadal nie ma za bardzo ...
Odpowiedz cytując
Marsinel
Junior Member

Od: 06.2005

Stary 11.06.2010, 11:30
Ja mam pytanie z nieco innej beczki - Ktos pisał, że wstrzymano wydawanie KK ponieważ mają być wprowadzone nowe ze zdjęciem. Czy wiadomo coś na ten temat?
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.06.2010, 11:37
Marsinel napisał(a):Wyświetl post
Ja mam pytanie z nieco innej beczki - Ktos pisał, że wstrzymano wydawanie KK ponieważ mają być wprowadzone nowe ze zdjęciem. Czy wiadomo coś na ten temat?
Nie ten temat.
Bedzie wiadomo w lipcu czy maja byc nowe czy stare zostaja. Do lipca nic nie bedzie wydawane
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
zenobiusz27
Member

Od: 08.2003

Stary 11.06.2010, 12:03
Takie info dla zainteresowanych.

Zapraszamy na czat

Inwestycje i komunikacja zbiorowa na terenie Krakowa – te dziedziny zdominują najbliższy czat na www.krakow.pl. We wtorek (15 czerwca) o godz. 12.00 z internautami spotka się Joanna Niedziałkowska, dyrektor Zarządu Infrastruktury Komunalnej i Transportu w Krakowie.

Zarząd Infrastruktury Komunalnej i Transportu pełni funkcję zarządcy dróg publicznych – krajowych (z wyłączeniem autostrad i dróg ekspresowych), wojewódzkich, powiatowych i lokalnych - położonych na terenie Krakowa. Odpowiada za stan drogowych obiektów inżynierskich (mostów, estakad itp.), oświetlenia ulic i placów, będących w zarządzie Miasta oraz iluminację obiektów zabytkowych i architektonicznych. Nadzoruje transport publiczny i jest inwestorem - w imieniu Miasta - ważnych zadań drogowych, a także innych inwestycji zleconych przez Prezydenta Krakowa. Obecnie do zadań jednostki należy m.in. nadzór inwestorski na przebudową stadionu przy ul. Reymonta. (M)
zenio
Odpowiedz cytując
Czarny
Member

Od: 12.2005

Stary 11.06.2010, 12:08
Jeśli dobrze zrozumiałem pierwszy mecz na obiekcie przy Reymonta ma się odbyć 15 lipca. Biorąc pod uwagę ile dotychczas ułożono krzesełek, ile im to zajęło i ile jeszcze zostało do ułożenia, to mam wątpliwości, czy się wyrobią. mam nadzieje, że przyspieszą z tymi pracami.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 11.06.2010, 12:13
zenobiusz27 napisał(a):Wyświetl post
Takie info dla zainteresowanych.

Zapraszamy na czat

Inwestycje i komunikacja zbiorowa na terenie Krakowa – te dziedziny zdominują najbliższy czat na www.krakow.pl. We wtorek (15 czerwca) o godz. 12.00 z internautami spotka się Joanna Niedziałkowska, dyrektor Zarządu Infrastruktury Komunalnej i Transportu w Krakowie.
Nyaa~
Ciekawe czy moderator tym razem będzie przepuszczał wszystkie "niewygodne" pytania, a nie jak podczas czatu z prezydentem wyłącznie te wygodne.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Stary 11.06.2010, 12:22
Czarny napisał(a):Wyświetl post
Jeśli dobrze zrozumiałem pierwszy mecz na obiekcie przy Reymonta ma się odbyć 15 lipca. Biorąc pod uwagę ile dotychczas ułożono krzesełek, ile im to zajęło i ile jeszcze zostało do ułożenia, to mam wątpliwości, czy się wyrobią. mam nadzieje, że przyspieszą z tymi pracami.
Podobno na ułożenie krzesełek mają czas do 26 czerwca...czyli w zasadzie 2 tyg.
Ale do 15lipca jest to wykonalne, wystarczy, że od poniedziałku zaangażują więcej ludzi

P.S prowadzone sa jakies prace nocne na zachodniej? pogoda ewidentnie sprzyja, ale ja nie dostrzegłem nocą, by palone były tam jakies swiatła...
Ostatnio edytowane przez bravelukas : 11.06.2010 o godz. 12:28.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.06.2010, 13:06
z krzesełkami to nie ma problemu bo jak na razie to raczej "na pol gwizdka" je montuja. Jakby trzeba bylo to pewnie i w 10 dni by wszystkie ulozyli. Niech lepiej sie skupia na wykonczeniu trybuny w srodku tak zeby ja zrobic na 100% a nie do 15 lipca na 90% a pozniej znowu sie beda babrac... a patrzac na to jak ten stadion jest budowany to bym sie nie zdziwil :(
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 11.06.2010, 14:31
Czarny napisał(a):Wyświetl post
Myślisz że żeby móc grać przy trybunie wschodniej wystarczy zamontować krzesełka? Tam jest jeszcze sporo roboty w środku, a przede wszystkim popatrz sobie jak wygląda na dzień dzisiejszy ul. Reymana... Na razie nie ma żadnych konkretów co do udostępnienia tej ulicy dla pieszych, więc nie wiadomo czy pierwszy mecz w lipcu Wisła zagra na Reymonta... Na Hutniku jak wiadomo nie da się grać w LE, więc zapewne Sosnowiec - na to się szykujcie.
Odpowiedz cytując
mav23
Member

Od: 02.2009

Stary 11.06.2010, 15:24
Kontrowersyjna sprawa z karetką wygląda tak - owszem istnieje możliwość przejazdu karetki pogotowia przez Pawilon Medialny jednak nie jest to jedyna możliwość do dyspozycji służb medycznych pozostają też 3 wjazdy między trybunami. Nigdzie nie jest powiedziane czy tez narysowane że ambulans będzie stał podczas meczu w pawilonie.

Cytat:
mav23 co powiesz na temat elewacji stadionu? będzie czyszczona, malowana itp.? bo takie sprzeczne info było na forum
Projekt S.A zakładał wykonanie elewacji stadionu z betonu architektonicznego w części kolorowej barwionego w masie który nie wymaga malowania, wykonawca w porozumieniu z inwestorem dokonał zmiany na zwykły beton konstrukcyjny który teraz ma zostać oszlifowany i pomalowany.
Ostatnio edytowane przez mav23 : 11.06.2010 o godz. 15:35.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 11.06.2010, 16:31
Jesli mozna skorzystać z okazji i zadać pytanie koledze Mav23 to proszę odpowiedzieć na nastepujące pytania:
1.Jakie blędy popełnilo wasze biuro przy projektowaniu stadionu Wisly i musiało je poprawiać w trakcie budowy ( tylko nie pisz ,ze zadne bo bedzie wstyd)
2.Ile macie jeszcze projektow do poprawy i jakimi ciekawymi rozwiązaniami zostaniemy jeszcze uraczeni?
Jeszcze mam pytanie czy nie boisz sie ,że zostaniesz zdemaskowany przez swojego szefa ,ze piszesz na forum i udzielasz być może poufne informacje?.Jest jeszcze inna możliwośc ,że piszesz na forum za zgoda Obtułowicza i wystepujesz tu jako jego arbiter bo jak przeglądalem twoje posty na forum to w zadnym nie było napisane ,ze w czym kolwiek wasze biuro jest winne bo wszystko albo miasto(inwestor) albo Polimex jako wykonawca pozmienial.Pozdrawiam i czekam na odpowiedż.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 11.06.2010, 16:48
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
z krzesełkami to nie ma problemu bo jak na razie to raczej "na pol gwizdka" je montuja. Jakby trzeba bylo to pewnie i w 10 dni by wszystkie ulozyli. Niech lepiej sie skupia na wykonczeniu trybuny w srodku tak zeby ja zrobic na 100% a nie do 15 lipca na 90% a pozniej znowu sie beda babrac... a patrzac na to jak ten stadion jest budowany to bym sie nie zdziwil :(
1906% racji
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.06.2010, 17:37
Ja czekam na przyszły tydzień, bo dzisiaj zaczęli układać krzesełka na tym sektorze gdzie jest literka "A". Ciekawi mnie, jak będzie komponował się napis z tymi barierkami, czy nie będzie zbyt zamazane.
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
Ral
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 11.06.2010, 17:37
Powiedzcie mi proszę po kiego ch**a są te barierki ? Przecież ona okropnie wyglądają, a nie wydaje mi się by były niezbędne przy składanych krzesełkach...?
Ajde Zvezdo Sand Nad Goool !
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 11.06.2010, 17:41
Ral napisał(a):Wyświetl post
Powiedzcie mi proszę po kiego ch**a są te barierki ? Przecież ona okropnie wyglądają, a nie wydaje mi się by były niezbędne przy składanych krzesełkach...?
Weźże przeglądnij 2 ostatnie strony , gdzieś tam są odpowiedzi, bo właśnie co tyle stron ktoś o to pyta

Barierki są tylko ze względów bezpieczeństwa żeby ludzie czuli się bezpiecznie.

BTW dzisiaj był program o stadionach i powiedzieli że zanim zamontują dach to będą wcześniej montowane słupy oświetleniowe.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 11.06.2010, 17:42
Ral napisał(a):Wyświetl post
Było już pisane 100 tysiecy razy !!
Wymogi bezpieczenstwa.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.06.2010, 17:47
crazykaro napisał(a):Wyświetl post

BTW dzisiaj był program o stadionach i powiedzieli że zanim zamontują dach to będą wcześniej montowane słupy oświetleniowe.
Jakie k... slupy oswietleniowe? gdzie i po po co?
,
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Stary 11.06.2010, 17:53
pewnie takie małe tymczasowe jak na Amice
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 11.06.2010, 18:04
Nie słupy tylko wysięgniki z oświetleniem takie jak na wschodniej (źle się wyraziłem) Najpierw oświetlenie potem dach
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 11.06.2010, 18:27
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Nie słupy tylko wysięgniki z oświetleniem takie jak na wschodniej (źle się wyraziłem) Najpierw oświetlenie potem dach

ale czy to przypadkiem nie jest jedno i to samo? I tak muszą te wszystkie niebieskie rury tam poustawiac z tyłu i "stelaż" z przodu nad trybuną, bo niby jak sie to oswietlenie utrzyma? W powietrzu wisiec nie bedzie.. wiec co za roznica? Chyba ze chodzi im o to, ze oświetlenie zrobią zanim pokryją cały dach tym materiałem... dziwny tekst.
Odpowiedz cytując
Valdaer
Member

Od: 12.2009

Stary 11.06.2010, 19:22
Byc może chodziło im o to że wyśięgniki na których będzie zamontowane oświetlenie tym razem zamontują podczas montowania poszczególnych części dachu na ziemi przed umocowaniem nad trybuną i być może dzięki temu montaż oświetlenia pójdzie troche szybciej niż w przypadku sposobu z wschodniej.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów