|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
heh życie jest okrutne a te dwie kasy biletowe bez komentarza już nawet nie chce się zaglądać to newsów odnośnie stadionu ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Panowie (i Panie)! Najtragiczniejsze jest to, że już nam tylko sarkazm został i jużnikt się nawet nie wścieka (no, prawie nikt) że cośtam to skandal itd.
Już tylko śmiejemy się przez łzy... |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
||
|
Cytat:
ten owszem nie da rady wjechać do garażu pod trybuną zachodnią. Cytat:
projekt konstrukcji NIE jest wykonywany przez architekta - architekt zatrudnia konstruktora który wykonuje obliczenia. W przypadku Stadionu Wisły projekt zadaszenia (konstrukcji stalowych) przygotowywali inżynierowie Polimex-Mostostal - nie ma żadnej potrzeby zmieniania konstrukcji przez nagłośnienie. |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
mav23 skad masz tak dokładne info
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
O "Scanii" nie ma co wspominać - informacja okazała się nieporozumieniem.
A co do karetki, czy mi się źle zdaje, że ona będzie stała za okrąglakiem, poza stadionem? Ten wjazd (pojazd zmieści się spokojnie) jest na wypadek, gdyby coś się stało, a nie tak, że na każdym meczu karetka będzie przejeżdżać przez okrąglak. Oby nigdy nie musiała. Ktoś ma inne zdanie? |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Od niedawna pracuje w biurze W. Obtułowicza - nie mam jeszcze niewyczerpalnej wiedzy na temat stadionu ale postaram się odpowiadać na wszelkie wątpliwości i pytania. Gdybym nie znał któregoś z tematów napewno dopytam kogoś starszego stażem.
Tak właśnie zrobię z kwestią tej nieszczęsnej karetki - osobiście nie pracowałem przy planie zagospodarowania więc nie będę pisał tego co nie pewne - jutro dopytam i napisze na forum.
Ostatnio edytowane przez mav23 : 10.06.2010 o godz. 20:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...nowione/34400/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri..._wyzszy/34233/ Po tych zdieciach widac ze z wjazdem jak i wyjazdem nie bedzie problemow bo spokojnie mozna tam wjechac autokarem, miejsca jest sporo. Wjazd i wyjazd jest na obu koncach trybuny wiec nic tam nie trzeba manewrowac, a wjechac i wyjechac po luku to taki kierowca z zamknietymi oczami potrafi. Odnosnie tej nieszczesnej karetki w okraglaku, to przypadkiem z okraglaka nie bedzie wyjscia z szatni zawodnikow na plyte boiska? bo jak tak tologiczne jest zrobic tam wjazd dla karetki na wypadek jakiejs powaznej kontuzji zawodnika blisko z obu szatni a nie bieganie z nim po schodach na noszach. A tak wjada zabiora a nie beda gonic po parkingu w deszczu.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 10.06.2010 o godz. 21:28.
![]() ,
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Patrzac na to co sie dzieje u nas to stadion Wisly zaczyna byc synonimem groteski, czy absurdu
Dzis czytam ze moziwle ze zagramy LE na Hutniku,......ciekaw jestem kto jest za ten burdel odpowiedzialny i jak to mozliwe ze dajemy sie tak robic w konia. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie bylo prezesa ani jednej kompetetnej osoby w klubie to Majcher z kumplami z Cracovi robilo co chcieli i mysleli jak by nam tu zycie uprzykszyc.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
![]() ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przeszło tak bez echa, że mamy człowieka na forum z biura Obtułowicza. Myślę, że teraz mamy szanse na szybsze odpowiedzi niż te z interpelacji, gdyż mav23 mógłbym co nieco się dowiedzieć i rozwiać niektóre wątpliwości.
Dlatego piszmy jak coś do mav23!!!!!!! mav23 co powiesz na temat elewacji stadionu? będzie czyszczona, malowana itp.
Ostatnio edytowane przez bravelukas : 10.06.2010 o godz. 22:35.
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
przejechac przez tunel to jedno. nieźle będzie się trzeba wygimnastykować na samym parkingu
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
mav23 - ja mam pytanko czy wasze biuro dostarczyło juz wszystkie potrzebne projekty Polimexowi ![]()
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
może zacznę od barierek na górnej trybunie:
-skąd 51 cm - 3 stopnie po 17cm (max w świetle prawa) -dlaczego 17 cm - dla uzyskania kąta i co za tym idzie lepszej widoczności oraz większej ilości miejsc -dlaczego np. nie 3 stopnie i 16 cm (= 48cm) - według prawa nie potrzeba barierki za fotelem - dowiedziałem się że przy 48cm czy 45cm wysokości stopni trybuny projektanci i tak podjęli by decyzje o zamontowaniu barierek ze względów bezpieczeństwa. Moim (prywatnym) zdaniem - słusznie. Nie jest to żadna nowość na stadionach (allianz arena). Siedziałem na tych zamontowanych już krzesełkach - barierka nic nie zasłania i w niczym nie przeszkadza wręcz jest przydatna przy siadaniu i wstawaniu no i masz pewność że nie przyjmiesz na plecy kibica ze stopnia wyżej. Co do garażu pod zachodnią - zapewniam że nie będzie żadnego problemu z wjazdem wyjazdem i manewrowaniem w środku dużym autokarem. I proszę nie wyżywajcie się na mnie pytaniami dlaczego coś nie zostało zaprojektowane inaczej, dlaczego coś tam jest zrobione tak a było by lepiej w inny sposób albo czemu były braki w projekcie lub opóźnienia - pracuje zbyt krótko, nie brałem udziału w procesie projektowania i na pewne pytania nie znam odpowiedzi na inne pewnie nie będę mógł odpowiedzieć ( zrozumcie chciał bym jeszcze pewien czas utrzymać posadę )Na tyle na ile będę mógł postaram się odpowiadać i wyjaśniać bieżące sprawy. co do elewacji i tej karetki - dopytam jutro dokładnie bo to nie jest moja działka w biurze a nie chce puszczać nie sprawdzonych w 100% informacji w sieć bo i tak już ich za dużo ![]()
Ostatnio edytowane przez mav23 : 10.06.2010 o godz. 23:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Tak w ogóle to są jakieś informacje jaką szerokość mają aktualnie montowane krzesełka i te na D/E?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
||
Na 100% nie jestem pewien , a szukać mi się nie chce ale coś podobnego miało miejsce. Pewny natomiast jestem że ostatecznie dach budowany był według projektu Polimex-Mostostal .
Ostatnio edytowane przez filip74 : 11.06.2010 o godz. 00:43.
|
||
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez filip74 : 11.06.2010 o godz. 00:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Z tym ruchem okrężnym w pawilonie to dobra faza jest
A tak na poważnie to odpowiedź na interpelacje to nie jest już policzek, on nam pluje w twarz, ma nas za nic. W nastepnej interpelacji trzeba zadać pytanie czy stadion budowany od 6 lat ma jakąś datę zakończenia budowy? Jeśli ona jest to jakie są kary za niedotrzymanie terminu? Oczywiście wiem że nie ma czegoś takiego ale chciałbym coś usłyszeć żeby mieć się do czego odnieść. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Miasto: kibice Wisły Kraków wrócą na Reymonta w lipcu
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...ipcu,id,t.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Ale pierd*****e!! Czekają z D na decyzje Wisły od 2008 roku, tak |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jak dla mnie to kolejna sciema .Mnie ciekawi jedno jakim cudem w sierpniu bedzie oświetlenie działać tzn dach trybuny zachdniej bedzie już gotowy?.Jak sie dowiem co i jak to napisze
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tekst o nowych wymogach p.poz. na kilometr wali sciema.
no chyba, ze ktos ma jakies info, ze zeczywiscie cos sie zmienilo ostatnio. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
to jest dobre,
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Po prostu sobie o tym zapomnieli, a teraz na to zwalają. Tylko skoro tak - czy na bliźniaczej trybunie E też konieczne są przeróbki...? ![]() Mój scenariusz na najbliższe tygodnie: miasto będzie torpedować rozmowy z Wisłą. Jako że jest kolejna obsuwa w terminach, to na początku lipca powie się, że stadion wprawdzie jest gotów do gry przy jednej trybunie, ale umowy z Wisłą nie ma, więc mecz będzie na Hutniku. Teoretycznie wystarczy główna konstrukcja dachu i masztów + lampki, bez wypełnienia tymi "dachówkami" poliwęglanowymi.
Ostatnio edytowane przez rav : 11.06.2010 o godz. 09:20.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
właśnie też się zastanawiam....wylanie daszku miesiąc, składanie dachu na ziemi miesiąc, montaż dachu i oświetlenia miesiąc...czyli 3 miesiące, optymistycznie połowa września
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak w temacie zmiany przepisow:
- ustawa o ochronie przeciwpozarowej - data ogloszenia 27.10.2009r., po 14 dniach wchodzi w zycie, brak zmian od tamtego czasu - rozporządzenie w sprawie ochrony przeciwpożarowej budynków, innych obiektów budowlanych i terenów - wejscie w zycie 19.05.2006, brak zmian - rozporządzenie w sprawie przeciwpożarowego zaopatrzenia w wodę oraz dróg pożarowych - wejscie w zycie - 21.08.2009r., brak zmian - rozporządzeniew sprawie uzgadniania projektu budowlanego pod względem ochrony przeciwpożarowej - wejscie w zycie 26.07.2003r., zmiany 14.08.2009r. - rozporządzenie w sprawie wykazu wyrobów służących zapewnieniu bezpieczeństwa publicznego lub ochronie zdrowia i życia oraz mienia, a także zasad wydawania dopuszczenia tych wyrobów do użytkowania (dotyczy p.poz) - wejscie w zycie 23.08.2007, zmiany weszla 03.06.2010 ale w zaden sposob nie dotyczy tematu stadnionu. ciekawe ktore pani miala na mysli? ![]()
Wisła Kraków
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|