The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
~SKWARU~
Member

Od: 01.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.06.2010, 19:56
Fuks napisał(a):Wyświetl post
strefa mieszana, wywiady z zawodnikami po meczu , i nagle "sorry, musicie sie usunąc, karetka wyjezdza ze stadionu" . LOL
Spadłem z krzesła

Widząc to wszystko ręce opadają. Przejazd karetki przez pawilon medialny , ja pier.... kto to wymyślił.
Zaczynam się bać jutra , a konkretniej co nowego opublikują w sprawie budowy stadionu.
Rabka-Zdrój.
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 10.06.2010, 20:07
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Jezeli znikna te wjazdy po bokach trybun to jak dla mnie karetki moga jezdzic nawet przec szatnie pilkarzy. Odnosnie tego wjazdu to nie chce mi sie wierzyc zeby projektant byl az takim ulomem zeby tego nie sprawdzic. Ja rozumiem stadion to skomplikowany i ogromny projekt i nie kazdy moze to ogarnac ale wjazd to chyba w 1 klasie technikum budowlanego umieli by zaprojektowac, wiec spokojne.
co się czepiasz tego biura niby skąd mieli wiedzieć jak się projektuje stadiony jak to był ich debiut
heh życie jest okrutne
a te dwie kasy biletowe bez komentarza
już nawet nie chce się zaglądać to newsów odnośnie stadionu
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 10.06.2010, 20:30
Panowie (i Panie)! Najtragiczniejsze jest to, że już nam tylko sarkazm został i jużnikt się nawet nie wścieka (no, prawie nikt) że cośtam to skandal itd.
Już tylko śmiejemy się przez łzy...
Odpowiedz cytując
mav23
Member

Od: 02.2009

Stary 10.06.2010, 20:36
Cytat:
Pewnie jest zgodne z normą ale może Scania jest szersza.
Wjazdy boczne są napewno wystarczające w koncu tiry i dźwigi śmiagają.Nie wiem czy coś się nie zmieni przez fosy ale to wszystko jest nielogiczne .Mam nadzieję że pojawi sie wkrótce sprostowanie że to wszystko jakaś pomyłka
Przy projektowaniu wzięto pod uwagę wymiary największego autobusu spośród znanych marek - nie ma obecnie autobusu który nie zmieścił by się czy to na szerokość czy na wysokość - chyba że mówimy o angielskim piętrowcu ten owszem nie da rady wjechać do garażu pod trybuną zachodnią.

Cytat:
otóż: nasz wspaniały projektant stadionu pan O. ponoć nie uwzględnił w projekcie konstrukcji dachu obciążenia kolumnami nagłośnieniowymi o łączniej wadze ok 3ton
BZDURY
projekt konstrukcji NIE jest wykonywany przez architekta - architekt zatrudnia konstruktora który wykonuje obliczenia. W przypadku Stadionu Wisły projekt zadaszenia (konstrukcji stalowych) przygotowywali inżynierowie Polimex-Mostostal - nie ma żadnej potrzeby zmieniania konstrukcji przez nagłośnienie.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 10.06.2010, 20:39
mav23 skad masz tak dokładne info?
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 10.06.2010, 20:45
O "Scanii" nie ma co wspominać - informacja okazała się nieporozumieniem.

A co do karetki, czy mi się źle zdaje, że ona będzie stała za okrąglakiem, poza stadionem? Ten wjazd (pojazd zmieści się spokojnie) jest na wypadek, gdyby coś się stało, a nie tak, że na każdym meczu karetka będzie przejeżdżać przez okrąglak. Oby nigdy nie musiała.

Ktoś ma inne zdanie?
Odpowiedz cytując
mav23
Member

Stary 10.06.2010, 20:47
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
mav23 skad masz tak dokładne info?
Od niedawna pracuje w biurze W. Obtułowicza - nie mam jeszcze niewyczerpalnej wiedzy na temat stadionu ale postaram się odpowiadać na wszelkie wątpliwości i pytania. Gdybym nie znał któregoś z tematów napewno dopytam kogoś starszego stażem.
Tak właśnie zrobię z kwestią tej nieszczęsnej karetki - osobiście nie pracowałem przy planie zagospodarowania więc nie będę pisał tego co nie pewne - jutro dopytam i napisze na forum.
Ostatnio edytowane przez mav23 : 10.06.2010 o godz. 20:51.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 10.06.2010, 21:00
rav napisał(a):Wyświetl post

A co do karetki, czy mi się źle zdaje, że ona będzie stała za okrąglakiem, poza stadionem? Ten wjazd (pojazd zmieści się spokojnie) jest na wypadek, gdyby coś się stało, a nie tak, że na każdym meczu karetka będzie przejeżdżać przez okrąglak. Oby nigdy nie musiała.

Ktoś ma inne zdanie?
Jeśli chodzi o karetke to szkoda nawet pisać bo to chyba s-f.Teraz odniose sie do slawnej już marki Scania.Napisane to było z lekką ironia ale nie całkowicie.Bo z moich informacji wiem ,ze byla taka sytuacja ze ciezarowka jak wjechała pod trybune wjazdem to miala problem z zakretem w środku i ktoś powiedział ciekawe jak tu poradzi sobie duzy autokar.Z tego wyniklo cale zamieszanie .Tylko teraz pytanie czy to nie bedzie prawda jak rzeczywiscie autokar sie nie zmieści Sami widzimy ile bubli wychodzi na bieżąco a ile jescze wyjdzie ? Mam nadzieje ,ze normalni kibice zrozumieli gdzie była ironia w tym wszystkim
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.06.2010, 21:17
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...nowione/34400/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri..._wyzszy/34233/

Po tych zdieciach widac ze z wjazdem jak i wyjazdem nie bedzie problemow bo spokojnie mozna tam wjechac autokarem, miejsca jest sporo. Wjazd i wyjazd jest na obu koncach trybuny wiec nic tam nie trzeba manewrowac, a wjechac i wyjechac po luku to taki kierowca z zamknietymi oczami potrafi.

Odnosnie tej nieszczesnej karetki w okraglaku, to przypadkiem z okraglaka nie bedzie wyjscia z szatni zawodnikow na plyte boiska? bo jak tak tologiczne jest zrobic tam wjazd dla karetki na wypadek jakiejs powaznej kontuzji zawodnika blisko z obu szatni a nie bieganie z nim po schodach na noszach. A tak wjada zabiora a nie beda gonic po parkingu w deszczu.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 10.06.2010 o godz. 21:28.
,
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 10.06.2010, 21:38

Ktoś ma inne zdanie?
Nie pamiętam na jakim meczu dokładnie ale na jakiś ze dwóch jak jeszcze graliśmy u siebie karetka stała W OKRĄGLAKU Albo miałam zwidy
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.06.2010, 22:01
Patrzac na to co sie dzieje u nas to stadion Wisly zaczyna byc synonimem groteski, czy absurdu

Dzis czytam ze moziwle ze zagramy LE na Hutniku,......ciekaw jestem kto jest za ten burdel odpowiedzialny i jak to mozliwe ze dajemy sie tak robic w konia.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.06.2010, 22:05
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Patrzac na to co sie dzieje u nas to stadion Wisly zaczyna byc synonimem groteski, czy absurdu

Dzis czytam ze moziwle ze zagramy LE na Hutniku,......ciekaw jestem kto jest za ten burdel odpowiedzialny i jak to mozliwe ze dajemy sie tak robic w konia.
Nie bylo prezesa ani jednej kompetetnej osoby w klubie to Majcher z kumplami z Cracovi robilo co chcieli i mysleli jak by nam tu zycie uprzykszyc.
,
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.06.2010, 22:16
krakus76 napisał(a):Wyświetl post
Jak czyta się takie i podobne pytania dotyczące krzesełek ciśnie się tylko jedno na usta. Czy Was całkiem poj... ło ?
Krzesełka to najmniejszy problem a Ci w kółko tylko jedno ... kiedy będą montowane krzesełka na wschodniej, zachodniej itp.

Zachodnia trybuna jeszcze jest proszku, brak dachu a ci pytają o termin montażu krzesełek. Krzesełka to pikuś przy tym wszystkim.

Ogarnijcie się jeden z drugim.
Przepraszam Jaśnie Pana
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Stary 10.06.2010, 22:33
Przeszło tak bez echa, że mamy człowieka na forum z biura Obtułowicza. Myślę, że teraz mamy szanse na szybsze odpowiedzi niż te z interpelacji, gdyż mav23 mógłbym co nieco się dowiedzieć i rozwiać niektóre wątpliwości.

Dlatego piszmy jak coś do mav23!!!!!!!

mav23 co powiesz na temat elewacji stadionu? będzie czyszczona, malowana itp.? bo takie sprzeczne info było na forum
Ostatnio edytowane przez bravelukas : 10.06.2010 o godz. 22:35.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 10.06.2010, 22:44
przejechac przez tunel to jedno. nieźle będzie się trzeba wygimnastykować na samym parkingu

Odpowiedz cytując
sawko
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 10.06.2010, 22:49
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
Przeszło tak bez echa, że mamy człowieka na forum z biura Obtułowicza. Myślę, że teraz mamy szanse na szybsze odpowiedzi niż te z interpelacji, gdyż mav23 mógłbym co nieco się dowiedzieć i rozwiać niektóre wątpliwości.

Dlatego piszmy jak coś do mav23!!!!!!!

mav23 co powiesz na temat elewacji stadionu? będzie czyszczona, malowana itp.? bo takie sprzeczne info było na forum

mav23 - ja mam pytanko czy wasze biuro dostarczyło juz wszystkie potrzebne projekty Polimexowi jesli nie to na jakim etapie jestescie
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
mav23
Member

Stary 10.06.2010, 23:28
może zacznę od barierek na górnej trybunie:
-skąd 51 cm - 3 stopnie po 17cm (max w świetle prawa)
-dlaczego 17 cm - dla uzyskania kąta i co za tym idzie lepszej widoczności oraz większej ilości miejsc
-dlaczego np. nie 3 stopnie i 16 cm (= 48cm) - według prawa nie potrzeba barierki za fotelem - dowiedziałem się że przy 48cm czy 45cm wysokości stopni trybuny projektanci i tak podjęli by decyzje o zamontowaniu barierek ze względów bezpieczeństwa.
Moim (prywatnym) zdaniem - słusznie. Nie jest to żadna nowość na stadionach (allianz arena). Siedziałem na tych zamontowanych już krzesełkach - barierka nic nie zasłania i w niczym nie przeszkadza wręcz jest przydatna przy siadaniu i wstawaniu no i masz pewność że nie przyjmiesz na plecy kibica ze stopnia wyżej.

Co do garażu pod zachodnią - zapewniam że nie będzie żadnego problemu z wjazdem wyjazdem i manewrowaniem w środku dużym autokarem.

I proszę nie wyżywajcie się na mnie pytaniami dlaczego coś nie zostało zaprojektowane inaczej, dlaczego coś tam jest zrobione tak a było by lepiej w inny sposób albo czemu były braki w projekcie lub opóźnienia - pracuje zbyt krótko, nie brałem udziału w procesie projektowania i na pewne pytania nie znam odpowiedzi na inne pewnie nie będę mógł odpowiedzieć ( zrozumcie chciał bym jeszcze pewien czas utrzymać posadę )
Na tyle na ile będę mógł postaram się odpowiadać i wyjaśniać bieżące sprawy.

co do elewacji i tej karetki - dopytam jutro dokładnie bo to nie jest moja działka w biurze a nie chce puszczać nie sprawdzonych w 100% informacji w sieć bo i tak już ich za dużo
Ostatnio edytowane przez mav23 : 10.06.2010 o godz. 23:45.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.06.2010, 23:54
Tak w ogóle to są jakieś informacje jaką szerokość mają aktualnie montowane krzesełka i te na D/E?
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.06.2010, 23:57
Darson1986 napisał(a):Wyświetl post
My nawet nie wiemy o połowie problemów jakie są na tej budowie , może to i lepiej bo szkoda nerwów wczoraj od kolegi pracującego w jednej z firm na trybunie C usłyszałem kilka "ciekawych" informacji... otóż: nasz wspaniały projektant stadionu pan O. ponoć nie uwzględnił w projekcie konstrukcji dachu obciążenia kolumnami nagłośnieniowymi o łączniej wadze ok 3t ! ( trybuna wschodnia ) i być może trzeba bedzie poprawiać kontrukcje dachu bo może nie wytrzymać dodatkowego ciężaru.
mav23 napisał(a):Wyświetl post
BZDURY
projekt konstrukcji NIE jest wykonywany przez architekta - architekt zatrudnia konstruktora który wykonuje obliczenia. W przypadku Stadionu Wisły projekt zadaszenia (konstrukcji stalowych) przygotowywali inżynierowie Polimex-Mostostal - nie ma żadnej potrzeby zmieniania konstrukcji przez nagłośnienie.
A z projektem dachu wschodniej nie było przypadkiem tak że w dokumentacji tej co biuro pana O. przekazało , inżynierowie Polimex-Mostostal znaleźli wiele błędów i cały dach został przez ich ludzi przeprojektowany.
Na 100% nie jestem pewien , a szukać mi się nie chce ale coś podobnego miało miejsce.
Pewny natomiast jestem że ostatecznie dach budowany był według projektu Polimex-Mostostal .
Ostatnio edytowane przez filip74 : 11.06.2010 o godz. 00:43.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 11.06.2010, 00:07

Ktoś ma inne zdanie?
Dobra, ale czemu karetka nie może wjeżdżać tymi dziurami pod D? Czemu droga przez okrąglak miałaby być główną drogą wjazdu a nie jedną z 4 (w razie gdyby tamtymi się nie dało wjechać)?
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.06.2010, 00:25
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Z toaletami niewykonalne. Trzeba byłoby wykonać stropy, podciągać instalacje wodno-kanalizacyjne, wybudować pomieszczenia, wykończyć, rozprowadzić wentylacje i klimatyzację.
Jedyne co można zrobić to zamontować schody wewnątrz, prowadzące bezpośrednio na trybunę, ogrodzić barierkami przy czym trwałyby pozostałe prace. Ciekaw jestem tylko czy wydano by zgodę na przejście kibiców przez środek placu budow.
Parę stron wcześniej wkleiłem Ci zdjęcie ze schodami na trybunie D , a Ty dalej chcesz montować schody tam gdzie już istnieją . Dodam Ci że takie są zamontowane jak na tej fotce przy każdym zejściu z trybuny.
filip74 napisał(a):Wyświetl post
Piszecie o braku klatek schodowych na D a to co niby jest ?

Ostatnio edytowane przez filip74 : 11.06.2010 o godz. 00:38.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 11.06.2010, 08:33
Z tym ruchem okrężnym w pawilonie to dobra faza jest Ponoć od poczatku było wiadome że karetka będzie wyjeżdżać z pawilonu. Tymi szerokimi wjazdami pod E i D będa wpuszczane tygrysy. Stadion ma byc wielofunkcyjny i O. pomyślał także o igrzyskach.

A tak na poważnie to odpowiedź na interpelacje to nie jest już policzek, on nam pluje w twarz, ma nas za nic. W nastepnej interpelacji trzeba zadać pytanie czy stadion budowany od 6 lat ma jakąś datę zakończenia budowy? Jeśli ona jest to jakie są kary za niedotrzymanie terminu? Oczywiście wiem że nie ma czegoś takiego ale chciałbym coś usłyszeć żeby mieć się do czego odnieść.
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 11.06.2010, 08:43
Miasto: kibice Wisły Kraków wrócą na Reymonta w lipcu

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...ipcu,id,t.html
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 11.06.2010, 08:53
farben napisał(a):Wyświetl post
Miasto: kibice Wisły Kraków wrócą na Reymonta w lipcu

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...ipcu,id,t.html

Ale pierd*****e!! Czekają z D na decyzje Wisły od 2008 roku, tak To jakim cudem udało się wykończyć E dla kibiców? Jak to możliwe? Miasto zrobiło to bez zgody Wisły? To potrzebowali do tego zgody A przepraszam te przepisy przeciwpożarowe to weszły w życie wczoraj?
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 11.06.2010, 09:00
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Ale pierd*****e!! Czekają z D na decyzje Wisły od 2008 roku, tak To jakim cudem udało się wykończyć E dla kibiców? Jak to możliwe? Miasto zrobiło to bez zgody Wisły? To potrzebowali do tego zgody A przepraszam te przepisy przeciwpożarowe to weszły w życie wczoraj?
Jak dla mnie to kolejna sciema .Mnie ciekawi jedno jakim cudem w sierpniu bedzie oświetlenie działać tzn dach trybuny zachdniej bedzie już gotowy?.Jak sie dowiem co i jak to napisze
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 11.06.2010, 09:04
tekst o nowych wymogach p.poz. na kilometr wali sciema.

no chyba, ze ktos ma jakies info, ze zeczywiscie cos sie zmienilo ostatnio.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 11.06.2010, 09:07
to jest dobre,

Cytat:
Kibice Wisły czują się kolejny raz oszukani. Kilka tygodni temu zarówno Pani, jak i prezydent Jacek Majchrowski zapewnialiście, że na pierwszy mecz w lipcu oddane będą dla kibiców trzy trybuny. Teraz okazuje się, że tak się nie stanie.
Termin lipcowego powrotu piłkarzy Wisły na Reymonta jest aktualny. Różnica rzeczywiście polega na tym, że pierwsze mecze zostaną rozegrane przy jednej otwartej trybunie, wschodniej.
to tak jakby byl aktualny ale gra toczyłaby sie przy pustych trybunach, cwaniara z niej
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 11.06.2010, 09:17
Coglin napisał(a):Wyświetl post
tekst o nowych wymogach p.poz. na kilometr wali sciema.

no chyba, ze ktos ma jakies info, ze zeczywiscie cos sie zmienilo ostatnio.
Prawdopodobnie od wybudowania tej trybuny w obecnym jej stanie do dnia dzisiejszego przepisy się zmieniły. Tak rok czy dwa lata temu Po prostu sobie o tym zapomnieli, a teraz na to zwalają.
Tylko skoro tak - czy na bliźniaczej trybunie E też konieczne są przeróbki...?

Mój scenariusz na najbliższe tygodnie: miasto będzie torpedować rozmowy z Wisłą. Jako że jest kolejna obsuwa w terminach, to na początku lipca powie się, że stadion wprawdzie jest gotów do gry przy jednej trybunie, ale umowy z Wisłą nie ma, więc mecz będzie na Hutniku.

zbymak napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to kolejna sciema .Mnie ciekawi jedno jakim cudem w sierpniu bedzie oświetlenie działać tzn dach trybuny zachdniej bedzie już gotowy?.Jak sie dowiem co i jak to napisze
Teoretycznie wystarczy główna konstrukcja dachu i masztów + lampki, bez wypełnienia tymi "dachówkami" poliwęglanowymi.
Ostatnio edytowane przez rav : 11.06.2010 o godz. 09:20.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Stary 11.06.2010, 09:19
zbymak napisał(a):Wyświetl post
właśnie też się zastanawiam....wylanie daszku miesiąc, składanie dachu na ziemi miesiąc, montaż dachu i oświetlenia miesiąc...czyli 3 miesiące, optymistycznie połowa września
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 11.06.2010, 09:38
tak w temacie zmiany przepisow:
- ustawa o ochronie przeciwpozarowej - data ogloszenia 27.10.2009r., po 14 dniach wchodzi w zycie, brak zmian od tamtego czasu
- rozporządzenie w sprawie ochrony przeciwpożarowej budynków, innych obiektów budowlanych i terenów - wejscie w zycie 19.05.2006, brak zmian
- rozporządzenie w sprawie przeciwpożarowego zaopatrzenia w wodę oraz dróg pożarowych - wejscie w zycie - 21.08.2009r., brak zmian
- rozporządzeniew sprawie uzgadniania projektu budowlanego pod względem ochrony przeciwpożarowej - wejscie w zycie 26.07.2003r., zmiany 14.08.2009r.
- rozporządzenie w sprawie wykazu wyrobów służących zapewnieniu bezpieczeństwa publicznego lub ochronie zdrowia i życia oraz mienia, a także zasad wydawania dopuszczenia tych wyrobów do użytkowania (dotyczy p.poz) - wejscie w zycie 23.08.2007, zmiany weszla 03.06.2010 ale w zaden sposob nie dotyczy tematu stadnionu.

ciekawe ktore pani miala na mysli?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów