The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.06.2010, 08:02
Sancezz napisał(a):Wyświetl post
rozumowanie proste, ale złe. Ja uważam, że jest kilku takich napastników liderujących w biedniejszych ligach, których kontrakt z klubem dobiega końca. Oni specjalnie nie przedłużają kontraktów żeby wyrwać się do mocniejszej ligi. Poza tym są takie kluby jak Barcelona, PSV, Ajax, Sporting czy Benfica, które mają nawet zaplecze drużyny rozwinięte na wysokim poziomie a tam zawodnikom też się kończą kontrakty. Są zawodnicy, którzy się w tych drużynach wyróżniają, ale i tak nie dostają szansy, bo jednak nie dorównują tym medialnym zawodnikom wartych po 30mln euro i siedzą sobie dalej w tych rezerwach aż tu nagle kończy się kontrakt i należałoby zmienić otoczenie... Ja uważam, że piłkarz grający w drugiej drużynie Barcelony czy nawet AZ Alkmar jest lepszy od najskuteczniejszego zawodnika np. Travnika czy Domzale.
ilu tych graczy ofensywnych co przyszli za darmo z zagranicy sie sprawdziło w Wiśle ? Radovanovic,Chiacu,Svitlica,Beto,Hristov,Ba,Berett a raczej nie zapisali sie w historii Wisły złotymi zgłoskami.Przyzwoity poziom reprezentował tylko Jasiu Paulista a przyszedł pamiętam z 2 ligi Portugalskiej.Nie twierdze że w tych klubach które wymieniłeś nie ma zawodników co by sie przydali ale obawiam sie że oni wolą grac w słabszych klubach w swoim kraju i zarabiac te same pieniądze
Ostatnio edytowane przez AYALA : 10.06.2010 o godz. 08:07.
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 10.06.2010, 08:41
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ilu tych graczy ofensywnych co przyszli za darmo z zagranicy sie sprawdziło w Wiśle ? Radovanovic,Chiacu,Svitlica,Beto,Hristov,Ba,Berett a raczej nie zapisali sie w historii Wisły złotymi zgłoskami.
Myśle, że Berett był dobry..tak Berett się nadawał

Ogólnie moim zdaniem - nie dla Polaków. Nie za takie pieniądze i kontrakty.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.06.2010, 08:54
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Myśle, że Berett był dobry..tak Berett się nadawał

Ogólnie moim zdaniem - nie dla Polaków. Nie za takie pieniądze i kontrakty.
nie dla przepłaconych Polaków w rodzaju Sadlok, Glik, Sobiech
tak dla wychowanków
bo czy ci najemnicy ze wszystkich stron świata będą umierać za Wisłę w derby z C?
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 10.06.2010, 09:00
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
dokładnie! już kiedyś o tym pisałem... rozstanie się z tym zawodnikiem jest dla mnie wielkim nieporozumieniem.... mielibyśmy zawodnika na lata... jestem ciekaw kto jest za to odpowiedzialny :/
Nie wiem kto jest za to odpowiedzialny ale mam nadzieje ze nie bedziemy miec podobnej sytuacji z Filipem...

Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 10.06.2010, 09:02
Podobno w Górniku ma być czystka więc moża wziąć za darmo Pazdana którego już kiedyś testowaliśmy?
Przydałby się rezerwowy obrońca ewentualnie mógłby grać w przypdaku ,,niedyspozycji" Sobola jako defensywny pomocnik
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 10.06.2010, 09:06
kolarz90 napisał(a):Wyświetl post
Podobno w Górniku ma być czystka więc moża wziąć za darmo Pazdana którego już kiedyś testowaliśmy?
Przydałby się rezerwowy obrońca ewentualnie mógłby grać w przypdaku ,,niedyspozycji" Sobola jako defensywny pomocnik
w zimie kosztował milion zł Pazdan jak go Wisełka testowała, teraz cena pewnie spadła do 800 tyś.
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Stary 10.06.2010, 09:08
Jak chcą się pozbyć wysokich kontaktów to może zjadą bardziej z ceny? Warto ponegocjować bo mógłby się nam przydać.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 10.06.2010, 09:19
Tylko żeby Kasperczakowi nie zamarzyło się ściągnięcie do Krakowa z powrotem Strąka i Gorawskiego.
Może lepiej powalczyć o Roberta Szczota choć nie wiem jak on się tam ostatnio prezentował na tle pierwszoligowych zespołów.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 10.06.2010, 09:24
Szczot to byl zawodnik jednej rundy. W Gorniku juz niczym sie nie wyroznil. Jedynie Pazdan by sie nadawal. W miejsce Jopa akurat sie wpasuje. Niecale 23 lata, Krakus, moze grac na stoperze albo defensywnym pomocniku. Mozna by wyslac zapytanie.
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 10.06.2010, 10:17
DP napisał dzis o bramkarzu, ale nie mam dostępu

http://dziennik.krakow.pl/pl/aktualn...-gieldzie.html

Jeśli ktos ma, to poproszę o skana, lub zrzut ekranu (print screen)
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 10.06.2010, 10:43
Teraz Wisła ma dylemat co zrobic bo Turcy chca albo zaplacić więcej za Głowe ale w ratach albo gotowka do ręki ale mniej o 300 tyś .Teraz tylko zalezy od tego komu bardziej bedzie zalezalo na Glowackim
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 10.06.2010, 11:03
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Teraz Wisła ma dylemat co zrobic bo Turcy chca albo zaplacić więcej za Głowe ale w ratach albo gotowka do ręki ale mniej o 300 tyś .Teraz tylko zalezy od tego komu bardziej bedzie zalezalo na Glowackim
Rozłożyć im na raty. Problemu nie widze. To nie średniowiecze. Nie będą spłacali to komornik
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.06.2010, 11:05
Ja tam na raty bym sie nie godził
Wszyscy wiemy jak kruchy jest Głowacki,
złapie kontuzje w 3 kolejce i już widze te regularne przelewy od Turków
Odpowiedz cytując
WalkerLukeTS
Member

Od: 06.2010

Stary 10.06.2010, 11:05
hm...widmo odejścia Arka coraz bardziej zagląda nam w oczy. Zachwycony nie jestem, bo już teraz na wielu pozycjach mamy wakat i potrzebę nowych a teraz dojdzie nam środek obrony.

Zbymak a nie wiesz czy dzieję się coś w kierunku wzmocnień? Z góry dzięki.
Odpowiedz cytując
blac_kluk
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 10.06.2010, 11:07
K4millo napisał(a):Wyświetl post
No i co z tego, że okienko się rozpoczyna 1 lipca. My zaczynamy przygotowania 14 czerwca, a pierwszy mecz już 15 lipca. Jestem przekonany, że trener Kasperczak wolałby mieć 3 nowych zawodników od początku przygotowań niż jednego 1 lipca drugiego 10, a trzeciego 13. Żaden normalny klub nie bedzie robił przeszkód zawodnikowi aby przed 1 lipca zaczął trenować z nowym klubem.
To z tego ze jeśli zawodnik ma kontrakt z jakim kolwiek klubem to kończy się on 30 czerwca i nie może zacząć trenować wcześniej niż 1 lipca. Analogicznie z zawodnikami wypożyczanymi i kupionymi.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 10.06.2010, 11:10
massoud napisał(a):Wyświetl post
DP napisał dzis o bramkarzu, ale nie mam dostępu

http://dziennik.krakow.pl/pl/aktualn...-gieldzie.html

Jeśli ktos ma, to poproszę o skana, lub zrzut ekranu (print screen)
Chodzi o bramkarza Milana Jovanovica było to info już wczoraj poszukaj w Polityce transferowej bodaj tomasz_19 wrzucał info o tym bramkarzu.

O 300 tys. mniej to znacz ile 900 tys ojro do ręki, bo powiem szczerze zgubiłem się już w tym ile Turcy oferowali za Głowackiego na początku 1,2 mln ojro

Ciekawe, czy po odejściu Głowackiego jest już pewniak do zastąpienia go w składzie czy rozpocznie się kolejne testowanie tym razem obrońców.
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Stary 10.06.2010, 11:12
To ja proponuje w ogóle go nie sprzedawać. Jak ich nie stać to do widzenia. Odejście Głowy byłoby błędem takim jak odejście Kosowskiego. W linii obrony musi być doświadczony zawodnik, to dzięki Arkowi Marcelo gra tak dobrze, jest przy nim dużo pewniejszy jak i cała linia obrony, którą trzyma w ryzach. Nie pozbywajmy się takiego piłkarza, jednego z niewileu charyzmatycznych i mających posłuch w drużynie. Początkowo byłem za tym transferem jeżeli Arek chce dorobić przed ,,emeryturą" a potem wróci do nas np. jako trener młodzieży ale przy takich zawirowaniach to lepeij nie pakować w raty od Turków bo nie są zbyt wiarygodni. Pozatym jak będą płacić w ratach to nie będziemy mieli funduszy na sprowadzenie zastępcy od zaraz.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 10.06.2010, 11:14
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Chodzi o bramkarza Milana Jovanovica było to info już wczoraj poszukaj w Polityce transferowej bodaj tomasz_19 wrzucał info o tym bramkarzu.

O 300 tys. mniej to znacz ile 900 tys ojro do ręki, bo powiem szczerze zgubiłem się już w tym ile Turcy oferowali za Głowackiego na początku 1,2 mln ojro

Ciekawe, czy po odejściu Głowackiego jest już pewniak do zastąpienia go w składzie czy rozpocznie się kolejne testowanie tym razem obrońców.
Jaka kwota była ustalona to nie wiem ale "rabat" wynosi 300 tys .Turcy obstaja przy swoim Wisła przy swoim jak sie to wszystko zakonczy zobaczymy.Turcy powiedzieli swoje i wyszli ze spotkania a czy wyjechali do Turcji czy na wycieczke do Wieliczki nie wiadomo.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 10.06.2010, 11:38
No to faktycznie ciekawie, tylko żeby się nie okazało, że po sprzedaży kapitana zostaniemy bez środkowego obrońcy ( Marcelo i Cleber to raczej na długo nie starczy) nie straszcie mnie nawet że przedłużą wtedy kontrakt z Jopem, a właśnie co ze stoperem Mateuszem Kowalskim wraca z wypożyczenia czy dalej zostaje w Gliwicach

massoud łap:

dzisiaj, 09:03 Dziennik Polski
Cytat:

Na transferowej giełdzie pojawiło się nowe nazwisko bramkarza, którego zatrudnić miałaby Wisła Kraków. Jak donosi "Dziennik Polski" działacze wicemistrzów Polski obserwują Serba Milana Jovanicia.
25-letni golkiper FC Zlatibor Voda Subotica występował wcześniej w kilku serbskich klubach i australijskim Perth Glory. W rozmowie z jednym z lokalnych dzienników zawodnik przyznał, że pytali o niego wysłannicy Twente Enschede i "jeden klub z Polski".
Inny bramkarz, którym interesuje się Wisła, Austriak Jurgen Macho nadal nie podpisał umowy z nowym zespołem, choć nad jego pozyskaniem poważnie zastanawia się LASK Linz.
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 10.06.2010, 11:49
Czyli rozumiem, że Linz chce znowu zatrudnić Jurgena. Przecież właśnie mu sie kończy z nimi kontrakt
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.06.2010, 11:58
Jaka kwota była ustalona to nie wiem ale "rabat" wynosi 300 tys .Turcy obstaja przy swoim Wisła przy swoim jak sie to wszystko zakonczy zobaczymy.Turcy powiedzieli swoje i wyszli ze spotkania a czy wyjechali do Turcji czy na wycieczke do Wieliczki nie wiadomo.
A to Głowacki ma takie ciśnienie na transfer
Bo jeśli nie to bym ich pogonił w cholere,
za milion E oddawać kapitana
Przecież to sie mija z celem całkowicie
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 10.06.2010 o godz. 12:03.
Odpowiedz cytując
cisse1906
Member

Od: 05.2010

Stary 10.06.2010, 15:25
NIE dla rat.
TAK na transfer. *

* - tylko w wypadku, gdy dostaniemy ponad 1mln euro i gdy wcześniej zakontraktowany będzie nie gorszy obrońca od Arka.
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.06.2010, 16:33
Wczoraj widziałem Mariusza Jopa na oddziale paszportowym. Jedzie na wakacje albo szykuje sie na jakis dluzszy wyjazd...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 10.06.2010, 22:16
skoro nie ma kasiory na Sobiechów,Sadloków itd. to może warto zaiwestowac w kilku tych Reprezentantów U-15 ? Ładnie wygrali ze Szwajcarią, myśle że ich jeszcze nie skaziła polska myśl szkoleniowa a za pare lat Wisełka miałaby z nich pocieche.Tak robi słynny Wenger i dobrze na tym wychodzi
http://www.90minut.pl/news/125/news1...zwajcaria.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 10.06.2010 o godz. 22:25.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 10.06.2010, 22:37
http://www.weszlo.com/news/5068

Najważniejsza drużyna - reprezentacja.
Najważniejszy w niej człowiek - Franek Smuda.

Z tekstu wynika, że selekcjoner doradza piłkarzom przy wyborze klubów i nie zawsze ma na pierwszym planie ich interes. Mniejsza z tym, w każdym razie przypomniało mi się od razu o tym, że przecież Smuda spotkał się z Cupiałem właśnie w celu "doradzania" przy transferach...
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 10.06.2010, 23:09
AYALA napisał(a):Wyświetl post
skoro nie ma kasiory na Sobiechów,Sadloków itd. to może warto zaiwestowac w kilku tych Reprezentantów U-15 ? Ładnie wygrali ze Szwajcarią, myśle że ich jeszcze nie skaziła polska myśl szkoleniowa a za pare lat Wisełka miałaby z nich pocieche.Tak robi słynny Wenger i dobrze na tym wychodzi
http://www.90minut.pl/news/125/news1...zwajcaria.html
Z tym trzeba poczekać trochę bo polska myśl szkoleniowa może ich skazić przecież w Wiśle. Z tego co widzę po pierwszej drużynie jakiś wybitnych szkoleniowców młodzieży w Krakowie nie ma.
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Stary 10.06.2010, 23:13
http://www.90minut.pl/news/125/news1...bia-Lubin.html

Piłkarz pewnie i lepszy od tego Kiełba i pewnie za nieduże pieniądze poszedł, nie rozumiem czemu się nim nie interesowaliśmy.
Odpowiedz cytując
Lombardino
Banita

Od: 05.2010

Stary 10.06.2010, 23:44

W Wieliczce ich Zbymak nie widziano...
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 11.06.2010, 06:31
proszę takie Zagłębie potrafi dobrego grajka kupić, a my?...my nie możemy mamy czas,bo okienko otwiera sie pierwszego, bo mamy mocny skład bo czekamy na 1 lipca bla bla bla... i po pierwszym będzie tak jak zawsze czyli wielkie nic w Piaście jest jeszce Glik do wyciągnięcia, czas nagli ale gdzie tam, będziemy wciskac Glowe komu popadnie nawet cene spuszczać o 300 tyś euro byle tylko opylić naszego kapitana....na razie turcy wzieli nas na przeczekanie a może uda sie jeszcze troche cene zniżyć
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.06.2010, 07:07
I znowu ktoś musiał wyjechać z tym Glikiem...

Przypomnę w takim razie raz jeszcze, chociaż to powoli staje się nudne. Kamil Glik był podstawowym obroncą klubu, który nie dość, że spadł z naszej beznadziejnie słabej ekstraklasy, to jeszcze stracił przy tym największą ilość bramek (50!). Jeżeli to nie przekonuje was do tego, że Glik jednak wirtuozem nie jest, to nie wiem czego więcej wam potrzeba.

Dla przykładu można jeszcze podać, że Cracovia, która wcale nie była dużo lepszą drużyną od Piasta straciła tych bramek zaledwie 39. Nie słyszę jednak głosów, żeby spróbwać wyciągnąć Polczaka i Tupalskiego.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów