The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.06.2010, 14:55
o czym Ty piszesz?^^przeciez OBOK pawilonu medialnego nie ma zadnej "szczeliny"
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 10.06.2010, 14:58
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
o czym Ty piszesz?^^przeciez OBOK pawilonu medialnego nie ma zadnej "szczeliny"
Jak nie ma szczeliny? a co jest między pawilonem a trybuną główną? Jebana szczelina i to pewnie tamtedy będa wjeżdżać. Jeśli nie to sam nie wiem którędy. Ponoć jest pomysł że będzie wyjeżdżać razem z zawodnikami z szatni.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.06.2010, 15:04
http://img153.imageshack.us/f/cotoo.jpg/
sory za głupie pytanie... ale czy to nie będzie przypadkiem, skybox? jak się mylę to mnie poprawcie
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 10.06.2010, 15:07
^^bo cięzko było zamiast 4 metrów szerokości zaprojektować 6 metrów........
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 10.06.2010, 15:11
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Jak nie ma szczeliny? a co jest między pawilonem a trybuną główną? Jebana szczelina i to pewnie tamtedy będa wjeżdżać. Jeśli nie to sam nie wiem którędy. Ponoć jest pomysł że będzie wyjeżdżać razem z zawodnikami z szatni.
W tej szczelinie stoi niemały agregat klimatyzacyjny i na 100% wiem że go stamtąd nie ruszą. Więc musiałaby karetka jechać przez środek pawilonu.Niby jak?.
Pytanie wogóle po co w takim razie byyby 3 pozostałe wjazdy skoro karetka miałaby dymać przez pawilon.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 10.06.2010, 15:15
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Teraz jeszcze niech sie okarze ,ze wjazd dla autokarów jest za mały.Jak twierdzi Maci0s wjazd byl mierzony Autosanem a Scania już sie nie mieści.
Ch...przytnie się scanie. Dla mnie wjazdy do parkingu podziemnego na oko wydają się za wąskie.Nawet rok temu była mowa że jak wjedzie tam autokar i nie daj boże się zepsuje to przez dach będą wychodzić bo drzwi nie otworzą.

P.S. Ale byłaby szopka np.Real wyłazi dachem na Reymonta
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 10.06.2010, 15:21
Z tymi wjazdami to juz absurd. Nawet jezeli sie okaze ze kazdy autobus sie zmiesci to i tak po co robic takie stykowe sytuacje ? Jak sobie ktos buduje dom i ma 185 cm wzrostu to przeciez nie robi sobie drzwi wysokich na 186 cm ? Ehhh
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 10.06.2010, 15:25
Szczezre to ja juuz nic nie chce.
Wiem ze jest tyle rzeczy zjeba...na tym stadionie ze szok.
Wiem ze jakby sie tym zajmowaili naprawde profesjonalisci to nie byloby takich jaj.

Ale teraz z tym wjazdem to juz jest kur....szopka do kwadratu.
Ja moze wjechac karetek przez budynek ktory ma byc przeznaczony dla mediow,ktory byl budowany z tyl zalozeniem.

Kur...to wezmy otworzmy drzwi od klatek zeby karetki mogly parkowac na podworkach..
Szczerze to przebija juz wszytko co jet zwiazane z tym stadionem.

Dac kur...debilom troche wladzy...kur...
Wstyd porsortu wstyd.

A gdzie jest wo wielkie SKWK co ma tak wiele zawsze do powiedzeniano gdzie jestescie medrcy
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 10.06.2010, 15:28
strefa mieszana, wywiady z zawodnikami po meczu , i nagle "sorry, musicie sie usunąc, karetka wyjezdza ze stadionu" . LOL

A jak rzeczywiscie wjazdy dla autobusow są za małe dla ktorejs marki, to byłaby niezła parodia, ale co tam, miasto kupi 1 autokar o dobrych wymiarach , ktory bedzie woził druzyny z hotelu na stadion i po problemie...
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 10.06.2010, 15:29
Tędy wjazd

A tedy przejazd?

Odpowiedz cytując
Emilio
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.06.2010, 15:34
Przez tę "jebaną szczelinę" karetka na pewno się nie zmieści

Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Miały być ale wisla.krakow.pl podała że wolą pawilon (pewnie bardzie ekskluzywnie) i jeszcze budują pomost dla karetki .
A teraz poważnie - nie wierzcie w te brednie o pawilonie.Przecież to nie możliwe technicznie , którędy by miała karetka wjeżdzać?Bo wyjeżdzać to jeszcze wiem. Fotograf sie upił i głupotę wpisał na stronie.Ot co.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...ybrana//37461/ a tu wg. ciebie co jest budowane?

tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
sory za głupie pytanie... ale czy to nie będzie przypadkiem, skybox? jak się mylę to mnie poprawcie
NIE. Tu jest narożnik dla kibiców.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 10.06.2010, 15:41
Emilio napisał(a):Wyświetl post

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...ybrana//37461/ a tu wg. ciebie co jest budowane?

.
Może miejsce pod ławki rezerwowych. Kto ich tam wie. Ważniejsze że nie ma jak tam dojechać.Jakby zrobili przejazd przez pawilon znaczy że mamy debili w klubie , bo o projektancie i ludziach odpowiadających w UM to już wiemy
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.06.2010, 15:44
a co to znaczy mierzony autosanem? przecież są określone normy dotyczące szerokości dróg, wjazdów dojazdów itp.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 10.06.2010, 15:55
joshi napisał(a):Wyświetl post
a co to znaczy mierzony autosanem? przecież są określone normy dotyczące szerokości dróg, wjazdów dojazdów itp.
Pewnie jest zgodne z normą ale może Scania jest szersza.
Wjazdy boczne są napewno wystarczające w koncu tiry i dźwigi śmiagają.Nie wiem czy coś się nie zmieni przez fosy ale to wszystko jest nielogiczne .Mam nadzieję że pojawi sie wkrótce sprostowanie że to wszystko jakaś pomyłka
Odpowiedz cytując
Darson1986
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 10.06.2010, 15:58
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Szczezre to ja juuz nic nie chce.
Wiem ze jest tyle rzeczy zjeba...na tym stadionie ze szok.
Wiem ze jakby sie tym zajmowaili naprawde profesjonalisci to nie byloby takich jaj.
My nawet nie wiemy o połowie problemów jakie są na tej budowie , może to i lepiej bo szkoda nerwów wczoraj od kolegi pracującego w jednej z firm na trybunie C usłyszałem kilka "ciekawych" informacji... otóż: nasz wspaniały projektant stadionu pan O. ponoć nie uwzględnił w projekcie konstrukcji dachu obciążenia kolumnami nagłośnieniowymi o łączniej wadze ok 3t ! ( trybuna wschodnia ) i być może trzeba bedzie poprawiać kontrukcje dachu bo może nie wytrzymać dodatkowego ciężaru. Jeśli to prawda to ręce opadają kolejna rzecz to ciągłe zmiany(?!) na C w planach różnych instalacji ( ppoż , dso etc ) co wiąże sie z uciążliwym przekładaniem kabli. Przypomniałem sobie też o sytuacji sprzed kilku miesięcy kiedy to skradziono ok 160m kabla ( już położonego! ) więc jak widać nawet pożądnie zabezpieczyć placu budowy nie potrafią.
Kiedy go zapytałem o to czy zdążą do lipca z robotą to wybuchł śmiechem i powiedział , że może tak ale 2011 roku. Mówi , że terminy ich gonią ale nie zdążą a za opóźnienia i tak nie dostają kar. Niema sie też co dziwić , że robota idzie im jak idzie , skoro sam szef "motywuje" ich słowami: "spokojnie chłopaki , bylebyście na Eoro 2012 zdążyli. ISTNA PATOLOGIA!
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 10.06.2010, 16:05
zbymak napisał(a):Wyświetl post
strony trybuny E... I nawet drzwi sa chyba wystarczająco wysokie...
Drzwi na murawe złożone są z dwóch skrzydeł prostopadłych które po naciśnieciu guzika cofają się robiąz wyjazd...
zbymak jak dobrze pamiętam to przy powstawaniu pawilonu medialnego mówiło się, że tam będzie wjazd dla karetek i dlatego tak szerokie i wysokie drzwi w tym obiekcie.

W sumie to żaden nowy i zaskakujący pomysł bo tak to miało być od momentu jego wznoszenia.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.06.2010, 16:05
Ta budowa to istny zart... im blizej konca tym jest ciekawiej...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.06.2010, 16:08
Ale słuchajcie ,nigdzie na świecie karetki nie stoją na murawie .To jakaś paranoja chyba ,przecież karetka może stać na parkingu ,są służby medyczne ,melexy itp ... kto do cholery ubzdurał sobie karetke obok lini boiska i po co? Przeciez nawet respiratory są przenośne a nic tam więcej w tej karetce nie ma ,a jak mamy poje... przepisy to postawmy tam atrape ,a za drzwiami sektora karetke ...,a straż? po jakiego głąba tony wody stoją obok lini? naprawdę nie wiem co to za przepisy !
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 10.06.2010, 16:14

Że niby jaka szczelina?

Nie widzę technicznej możliwości przejazdu przez okrąglak - jedyny "wjazd i wyjazd" z niego to najnormalniejsze drzwi, na oko o szerokości 2m. Wjazd dla karetek musi mieć przepisowo bodajże min 4,5m.
Wjazdy dla autokarów mają po 4,5m szerokości, więc żaden autobus nie powinien mieć problemu z wjechaniem tam.
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
To co zaznaczyłeś to narożnik trybuny zachodniej - u góry będzie pusty, a między poziomami trybun na kondygnacji +1 będą skyboksy, przy skrajnej części od trybuny północnej będzie wyjście z restauracji na mały balkonik.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.06.2010, 16:26
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
Ale słuchajcie ,nigdzie na świecie karetki nie stoją na murawie .To jakaś paranoja chyba ,przecież karetka może stać na parkingu ,są służby medyczne ,melexy itp ... kto do cholery ubzdurał sobie karetke obok lini boiska i po co? Przeciez nawet respiratory są przenośne a nic tam więcej w tej karetce nie ma ,a jak mamy poje... przepisy to postawmy tam atrape ,a za drzwiami sektora karetke ...,a straż? po jakiego głąba tony wody stoją obok lini? naprawdę nie wiem co to za przepisy !
Te przepisy sa chyba jeszcze z lat dziewiedziesiatych kiedy zadyma na stadionie byla codziennoscia a na trybunach dzialo sie wiele.
Ale te czasy minely ale przepisy zostaly i stad te wjazdy i dleglosc lini bocznej do trybyny. Nasza pierwsza trybune E zaprojektowana taka szeroka aby z obu stron bylo odpowiednio wiele miejsca dla karetki itp.
,
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.06.2010, 16:26
Wreszcie można obserwować postęp z montowania krzesełek na kamerce
http://kamera2012.eu/krakow3/
http://www.krakow.pl/kamera/wisla/
Powód: poprawa linku
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 10.06.2010 o godz. 16:46.
Odpowiedz cytując
MarciN90
Member

Od: 09.2006

Stary 10.06.2010, 16:42
cos nie dziala ten link
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 10.06.2010, 18:25
Ale syf. To wygląda jakby miało być oddane do użytku za rok. Ja się nie łudzę - będziemy grac pierwszą rundę na Hutniku. Nie dość, że budują archaiczny kurnik (nowoczesne kurniki wyglądają ładniej, nie mówiąc o stadionach) to jeszcze nie mogą się wyrobić na czas. Żal...
Ostatnio edytowane przez thechris : 10.06.2010 o godz. 18:48.
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.06.2010, 18:51
Coś ciężko im idzie to montowanie krzesełek.Miejmy nadzieję że w przyszłym tygodniu
przyspieszą.
I tu moje pytanie czy ktoś może napisać do kiedy jest planowany montaż nowych siedzisk na trybunie zachodniej?
I drugie pytanie do kiedy ma być zamontowana nowa murawa?
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.06.2010, 19:01
Może być u nas kiedyś normalnie ?
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 10.06.2010, 19:12
W normalnym kraju ktoś za takie przekręty by ładnie beknął, a znając życie wszystko rozejdzie się po kościach. Precz z komuną !
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 10.06.2010, 19:16
sergio napisał(a):Wyświetl post
Coś ciężko im idzie to montowanie krzesełek.Miejmy nadzieję że w przyszłym tygodniu
przyspieszą.
I tu moje pytanie czy ktoś może napisać do kiedy jest planowany montaż nowych siedzisk na trybunie zachodniej?
I drugie pytanie do kiedy ma być zamontowana nowa murawa?
Jak czyta się takie i podobne pytania dotyczące krzesełek ciśnie się tylko jedno na usta. Czy Was całkiem poj... ło ?
Krzesełka to najmniejszy problem a Ci w kółko tylko jedno ... kiedy będą montowane krzesełka na wschodniej, zachodniej itp.

Zachodnia trybuna jeszcze jest proszku, brak dachu a ci pytają o termin montażu krzesełek. Krzesełka to pikuś przy tym wszystkim.

Ogarnijcie się jeden z drugim.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.06.2010, 19:29
maxim napisał(a):Wyświetl post
....trwa też budowa pochylni dla karetek, które na stadion będą wjeżdżały przez pawilon medialny.

A kto tam będzie miał pierwszeństwo?
pawilon jest okrągły?okrągły-to rondo zrobią i z pierszeństwem nie będzie problemu
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.06.2010, 19:35
picasso napisał(a):Wyświetl post
pawilon jest okrągły?okrągły-to rondo zrobią i z pierszeństwem nie będzie problemu
mogli słupa nie wywalać wokół niego by sie odbywał ruch okręzny

http://zapodaj.net/30921cca5a92.jpg.html

znak by na słupie powiesili i wszyscy byli by zadowoleni..
Ostatnio edytowane przez medyk : 10.06.2010 o godz. 19:40.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.06.2010, 19:54
Jezeli znikna te wjazdy po bokach trybun to jak dla mnie karetki moga jezdzic nawet przec szatnie pilkarzy. Odnosnie tego wjazdu to nie chce mi sie wierzyc zeby projektant byl az takim ulomem zeby tego nie sprawdzic. Ja rozumiem stadion to skomplikowany i ogromny projekt i nie kazdy moze to ogarnac ale wjazd to chyba w 1 klasie technikum budowlanego umieli by zaprojektowac, wiec spokojne.
,
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów