The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zaza
Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.06.2010, 10:44
Coś odnośnie naszej polityki transferowej:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html

Jonczyk...skąd ja go znam...
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 10.06.2010, 11:02
Sprawa z Jonczykiem pokazuje tylko w jakim kierunku powinniśmy iść. Powinno się wypożyczać tych 17-18 letnich zawodników do 1. ligi, nawet klasę niżej. Młoda Ekstraklasa niewiele im da, też nie zweryfikuje ich umiejętności. Mamy Chrapka, Czekaja, Rado, Kurto. Podobno są to zawodnicy z potencjałem jak mawiało kilka osób. Ci zawodnicy nie dostają szansy w 1. zespole, więc może by ich tak wypożyczyć. Wyjdzie to im na dobre, chyba, że trener zacznie im tutaj dawać szanse. Naprawdę nie trzeba daleko szukać jak wskazuje przykład piłkarza, który rok temu opuścił nasz zespół za darmo. Tylko, że my wolimy szukać piłkarzy za granicą. W niższych ligach, a nawet u siebie (w Młodej Ekstraklasie) możemy znaleźć nie gorszych piłkarzy, którzy może będą chociaż uzupełnieniem składu.

A co się dzieje z Sebastianem Leszczakiem? Jeszcze się okaże, że znajdzie klub i stanie się gwiazdą jak o nim uważał niegdyś Skorża. Wtedy znów będzie na forum żal, że pozbyliśmy się go tak łatwo.
Odpowiedz cytując
piotrekwrd
Member

Od: 08.2006

Stary 10.06.2010, 11:17
w tym bałaganie, który w klubie jest (był?) nie dziwie się że oddajemy takich graczy za frajer. Pamiętam, że nie mogłem pojąć jak mogą pozbywać się Jonczyka o którym mówiło się że jest dużym talentem. Domyślam się że po prostu nikt się nim nie zainteresował, a raczej nie miał kto bo chyba ludzie za bardzo nie orientowali się co do kogo należy. Oczywiście to jest tylko moje zdanie.To samo działo się z Leszczakiem, tyle że tu jeszcze ta historia z testami, w górniku i Twente chyba, doszła.
mam nadzieje, że nadeszły lepsze czasy xD
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 10.06.2010, 11:20
piotrekwrd napisał(a):Wyświetl post
w tym bałaganie, który w klubie jest (był?) nie dziwie się że oddajemy takich graczy za frajer. Pamiętam, że nie mogłem pojąć jak mogą pozbywać się Jonczyka o którym mówiło się że jest dużym talentem. Domyślam się że po prostu nikt się nim nie zainteresował, a raczej nie miał kto bo chyba ludzie za bardzo nie orientowali się co do kogo należy. Oczywiście to jest tylko moje zdanie.To samo działo się z Leszczakiem, tyle że tu jeszcze ta historia z testami, w górniku i Twente chyba, doszła.
mam nadzieje, że nadeszły lepsze czasy xD
Tylko jaki sens miało podpisywanie kontraktu z 17-letnim zawodnikiem na... pół roku?
Odpowiedz cytując
piotrekwrd
Member

Stary 10.06.2010, 12:06
no rzeczywiście tak było...Nieodgadnione są zamysły naszych 'działaczy' xD
Odpowiedz cytując
Marcinklon
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 10.06.2010, 12:09
wróżbici i tarociści milczą na onecie i wp cisza czyli będzie jakiś zakup
Ohghnom wasz jeśli wy przyjdziecie do Izraela byliście mordowane wy uważacie w aeroporcie my fiksujemy
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 10.06.2010, 12:12
Marcinklon napisał(a):Wyświetl post
wróżbici i tarociści milczą na onecie i wp cisza czyli będzie jakiś zakup

jakbyś zgadł...
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

ciekawe czy to prawda...
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 10.06.2010, 12:37
Rzeczywiście na tej serbskiej stronie jest taka informacja:

http://www.sportske.net/vest/domaci-...slu-22591.html

Tyle, że to najpewniej próba wywarcia presji na Partizanie, żeby szybko finalizowali umowę.

Edit: Chyba, że Partizan już kogoś kupił (bo chyba tak wynika z tego artykułu), to wtedy jest to zwyczajna, kolejna plotka. A w komentarzach, jeśli dobrze rozumiem, chwalą jego umiejętności- w takim wypadku wniosek jest prosty- Wisła go nie kupi.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 10.06.2010 o godz. 12:41.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
piotrekwrd
Member

Stary 10.06.2010, 13:00
zwłaszcza jeżeli popatrzymy na jego wartość,a kontrakt kończy mu się za rok.
No cóż, poczekamy zobaczymy
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.06.2010, 13:01
Co pisze jeden z serbskich kibiców:

ovanic chciał przyjść do Partizan, ale kluby nie są dogovorili.Pa Partizan po sprzedaży są drogie i nie zniżki cen (Kowalski) i przy zakupie (Jovanic) nie chce plati.Ma ludzi, którzy tam pracują są niekompetentni (administracja), dla Jovanic lepiej, gdyby udał się do Wisły Kraków i klub w ciągu ostatnich 10 Gogha. Był 7 razy mistrzem Polska i teraz kwalifikującą grę ligu.Sretno Jovanic .....

Jednak mamy jakąś markę na świecie
Brać go i Navasa! JJJBG
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.06.2010, 13:36
Jovanić z Navasem niech walczą o numer jeden, numerem 3 Juszczyk i sprawa bramkarzy załatwiona. Kontuzjowanemu Pawełkowi się skończył kontrakt.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 10.06.2010, 13:38
Wpisałem się w tym temacie po chyba dość długiej przerwie, ale po poście wyżej przypomniałem sobie dlaczego sobie tą przerwę zaaplikowałem.

Nadmienię tylko, że Pawełek ma kontrakt do końca ROKU- 31 grudnia 2010. Resztę przemilczę.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
WalkerLukeTS
Member

Od: 06.2010

Stary 10.06.2010, 13:46
Na tej serbskiej stronce jest chyba nawet napisane ze podpisał kontrakt. Heh, oczywiście jeśli dobrze rozszyfrowałem. Ale trudno mi w to uwierzyć. Jak na razie nie ma informacji Wisły dlatego lepiej się nie cieszyć jeszcze
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 10.06.2010, 13:53
Z tego co pamiętam to o transferach klub ma informować dopiero po otwarciu okienka.
Albo mi sie śniło
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.06.2010, 14:01
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Z tego co pamiętam to o transferach klub ma informować dopiero po otwarciu okienka.
Albo mi sie śniło
Przecież to był zwykły wykręt na rzecz opinii publicznej. Tak samo zresztą jak forsowanie poglądu, że upływający w październiku kontrakt uniemożliwia zakontraktowanie Nevesa (wystarczy po prostu dogadać się z jego klubem, składając ofertę).
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
WalkerLukeTS
Member

Stary 10.06.2010, 14:05
Markus napisał(a):Wyświetl post
Przecież to był zwykły wykręt na rzecz opinii publicznej. Tak samo zresztą jak forsowanie poglądu, że upływający w październiku kontrakt uniemożliwia zakontraktowanie Nevesa (wystarczy po prostu dogadać się z jego klubem, składając ofertę).
Racja, przecież gdyby Wisła zakupiła lub prędzej zakontraktowała kogoś teraz to przecież nie informowaliby o tym w lipcu, no bez żartów. Po prostu takim stwierdzeniem dali sobie spokój na jakiś czas z kibicami.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 10.06.2010, 14:13
Tak, tylko że to wszystko jest jakieś bez sensu... Co im szkodzi teraz podpisywać kontrakty, sprawdzać zawodników, w lipcu to można wiecie... jechać na wakacje!!! Kurde, że też oni się jeszcze nie nauczyli na błędach z przeszłości!!! Jak tak dalej pójdzie to nie będzie kim zagrać w tej upragnionej II rundzie eliminacyjnej... Lipa...
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 10.06.2010, 14:21
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Tak, tylko że to wszystko jest jakieś bez sensu... Co im szkodzi teraz podpisywać kontrakty, sprawdzać zawodników, w lipcu to można wiecie... jechać na wakacje!!! Kurde, że też oni się jeszcze nie nauczyli na błędach z przeszłości!!! Jak tak dalej pójdzie to nie będzie kim zagrać w tej upragnionej II rundzie eliminacyjnej... Lipa...

Skąd ta pewność, że nie negocjują kontraktów z piłkarzami
Być może ogłoszą je 1 lipca i dopiero od tego dnia będą mogli z nami trenować, co Ci to da że dziś podpiszą kontrakt z 10 zawodnikami jak i tak będą naszymi piłkarzami od lipca.

Edit:

Widocznie nasz klub prowadzi inną politykę transferową i zatrudnia piłkarzy od 1 lipca
Wszyscy doskonale wiemy jak wygląda/ wyglądała polityka transferowa naszego klubu, nic tego nie zmienią narzekania i lamenty na forum.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 10.06.2010 o godz. 15:39.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 10.06.2010, 14:48
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Skąd ta pewność, że nie negocjują kontraktów z piłkarzami
Być może ogłoszą je 1 lipca i dopiero od tego dnia będą mogli z nami trenować, co Ci to da że dziś podpiszą kontrakt z 10 zawodnikami jak i tak będą naszymi piłkarzami od lipca.
A ty dalej swoje. Nie ma znaczenia że 1 lipca będą oficjalnie zawodnikami nowego klubu. Stary klub zawodnika jeśli jego działacze są w miarę normalni bez problemu wyda zgodę na treningi sprzedanego piłkarza już w czerwcu.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 10.06.2010, 16:45
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post

Edit:

Widocznie nasz klub prowadzi inną politykę transferową i zatrudnia piłkarzy od 1 lipca
Wszyscy doskonale wiemy jak wygląda/ wyglądała polityka transferowa naszego klubu, nic tego nie zmienią narzekania i lamenty na forum.
I okazuje się, że tylko Wisła prowadzi tak hmm... dziwną politykę transferową.... Chłopie to jest cyrk, nie polityka. Nie napinam, tylko twierdze, że lista transferowa jest pewnie w fazie przygotowań, inaczej nie było by wymyślania że od 1 lipca!!! Jak się nie mylę to chłopaki zaczynają trenować 14 czerwca (za 4 dni). To jak Heniu ma to poskładać później, a przygotować, już nie mówię o zgraniu... pozdro!
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.06.2010, 17:06
To jest wlasnie ta "profesjonalna" polityka. Transfery za pięc dwunasta (patrz. nieudany Christov)
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.06.2010, 17:17
skeba napisał(a):Wyświetl post
To jest wlasnie ta "profesjonalna" polityka. Transfery za pięc dwunasta (patrz. nieudany Christov)
i tak będzie dalej... póki ktoś poważny nie weźmie się za zbudowanie skautingu i zatrudnienie profesjonalnego dyrektora sportowego... no i oczywiście kasa misiu kasa...
Odpowiedz cytując
WalkerLukeTS
Member

Stary 10.06.2010, 17:55
O ile dobrze pamiętam to pan Turzański powiedział że "prowadzimy intensywną rekrutację do zespołu". Ciekawi mnie czy powiedział to żeby zamknąć usta kibicom, czy naprawdę co się szykuje. Z drugiej strony jeśli jego słowa są nieprawdą to po nieudanym okienku mogą zostać mu wypomniane. Powinien więc postawić sprawę jasno: albo "będą transfery" albo "przykro mi odpuszczamy to okienko, liczymy na waszą wierność i obecność przy Reymonta w dużej liczbie pomimo braku wzrostu jakości sportowej" ...tak właśnie....
Odpowiedz cytując
Fantomas
Banita

Stary 10.06.2010, 18:09
Ten temat od wielu już lat nie istnieje w naszym klubie. Po co go więc ciągnąć - każdy widzi co się dzieje i działo w poprzednich okienkach transferowych....
W ostatnich latach jedynym tak naprawdę sensownym transferem było sprowadzenie Marcelo a resztę lepiej pominąć milczeniem... Jeden dobry zawodnik na kilka lat to najlepsze podsumowanie tego działu w klubie....
Ostatnio edytowane przez Fantomas : 10.06.2010 o godz. 18:22.
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Stary 10.06.2010, 21:38
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...en__ktory.html
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 10.06.2010, 22:00
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
I okazuje się, że tylko Wisła prowadzi tak hmm... dziwną politykę transferową.... Chłopie to jest cyrk, nie polityka. Nie napinam, tylko twierdze, że lista transferowa jest pewnie w fazie przygotowań, inaczej nie było by wymyślania że od 1 lipca!!! Jak się nie mylę to chłopaki zaczynają trenować 14 czerwca (za 4 dni). To jak Heniu ma to poskładać później, a przygotować, już nie mówię o zgraniu... pozdro!
Nie twierdzę, że Ty się napinasz. Jeżeli tak to odebrałeś to przepraszam.
Wiem o tym nie od dziś że polityka naszego klubu to jeden wielki cyrk w dodatku na kółkach, których z każdym okienkiem transferowym stacza się w dół.
Prowadzimy taką a nie inną politykę transferową i nic na to nie poradzimy.

Bardziej chodzi mi o to, że i tak nic nie zmienimy bo my w tym klubie nie rządzimy niestety, sam dobrze wiesz, że w temacie S-F podawane są nazwiska gości, którzy mogliby wzmocnić Wisłę są do wzięcia za darmo lub za małą opłatą, nie są to zawodnicy pierwsi lepsi z brzegu lecz tacy którzy byliby jakimś wzmocnieniem lecz nikt z zarządu niestety nie zagląda do tego działu i co okienko raczymy się wynalazkami typu: Beto, Hristov, Kryszałowicz, Dudu - wszyscy sprowadzeni jako osoby mające odmienić oblicze zespołu co z tego wyszło sami wiemy.

tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
i tak będzie dalej... póki ktoś poważny nie weźmie się za zbudowanie skautingu i zatrudnienie profesjonalnego dyrektora sportowego... no i oczywiście kasa misiu kasa...
Myślę, że ktoś poważny to jest - Bogdan Basałaj, który już pracuje w naszym klubie i mam nadzieję, że weźmie się za to wszystko porządnie - bo zapowiedzi były szumne.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 10.06.2010, 22:26
@WISŁAZWE Rozumiem Cię, my możemy gadać, a oni zrobią swoje! Czasami mam wrażenie, że jedynymi osobami wiedzącymi jak zarządzać klubem są kibice... cóż taki nasz los, trzeba czekać! JJJBG!
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 10.06.2010, 22:27
Na razie to jest nie dobrze , jeżeli chodzi o nasze zakupy. Każdy się zbroi , Legia dała nam świetny tego przykład. Na dzień dzisiejszy wyglądają już mocniej. U nas na razie bilans - 2 ( BA , Alvarez ) , Burliga prawdopodobnie nie wykuruje się na początek rundy , także juz jest problem z prawą obroną. Nie wiadomo , co z Łukaszem Gargułą.. aj nie ciekawie nam się to wszystko zapowiada na dzień dzisiejszy.. Zresztą do 6 sierpnia jest jeszcze trochę czasu a już się boje o Głowę i Marcelo. Nawet pasy się zbroja ( Radomski ) i Lech właśnie zakontraktował Kiełba. Peszko i Lewandowski nie odeszli jeszcze i wcale to nie jest pewne , także konkurencja się zbroi a my stoimy w miejscu..Zobaczymy co z tym golkiperem jeszcze wyjdzie. Nawet Polonia się zbroi ( Rachwał , Onyszko ) i jeszcze walczą o Sadloka , Sobiecha oraz Nowaka. coś mam złe przeczucia ,że znacznie się nie wzmocnimy przed początkiem rundy , niestety coś mi tak mówi. a my jak nikt inny tych wzmocnień potrzebujemy..
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 11.06.2010, 07:02
http://tsw.com.pl/news/Basalaj-Wisla...964cda8a5cf3c1

ciekawy wywiad z nowym prezesem właśnie o polityce w klubie
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 11.06.2010, 19:04
Cytat:
Wisła Kraków złożyła oficjalna ofertę za napastnika Lazio, Stephena Makinwę – poinformował dziś agent zawodnika, Paolo Fabbri. W ciągu kilku najbliższych dni może więc dojść do sfinalizowania transakcji. "Mogę potwierdzić, że otrzymałem oficjalną, pisemną ofertę od Wisły Kraków – przekonuje Fabbri – Chcę zaznaczyć jednak, że jest ona dosyć niska. W najbliższych dniach mój współpracownik Silvano Martina ma spotkać się z prezydentem Lotito i porozmawiać z nim, czy jest on skłonny do negocjacji. Chciałbym powtórzyć, że jest to na razie jedyna oficjalna oferta jaką otrzymaliśmy."
"Zmniejszenie wynagrodzenia piłkarza? Najpierw musimy dowiedzieć się co o całej sprawie myśli Lotito, a potem zastanowimy się co dalej. Przygotowujemy negocjacje? Nie wiem, bo każdy doskonale zdaje sobie sprawę, jak ciężko rozmawia się z Lotito (śmiech). Ważne jest, aby spróbować zamknąć transakcję." – zakończył agent zawodnika.
http://sslazio.pl/index.php?s=news&id=1048
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów