|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Polecam filmiki:
- nowa wersja spotu Komorowskiego http://www.youtube.com/watch?v=rJYrvs7sUZI - z serii Autorytety Platformy Obywatelskiej z Bartoszewskim http://www.youtube.com/watch?v=scllK0i36QA (cała seria jest bardzo fajna) - i z Wałęsą http://www.youtube.com/watch?v=-zvym5r8WjU
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 09.06.2010 o godz. 20:04.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
zdjęcia z wiecu. http://fakty.interia.pl/raport/wybor...,1279201,1,903
Głowiłem się od rana po co ten wiec Palikota i już wiem. Zamiarem było rozmycie w mediach tego co miał mówić Kaczyński. Gdyby nie szopka tego pana każdy serwis informacyjny zaczynałby się od informacji "Wiec Jarosława Kaczyńskiego w Lublinie i jakieś słówko o tym co mówił... " a tak jest "W Lublinie odbył się wiec JK i szopka JP na szczęscie odbyło się bez incydentów" Swoją droga nie wiem czy widzieliście w TVN24 (az specjalnie włączyłem na tę okoliczność) jak prezenterka na zywo z rynku w Lublinie zapowiadała te wiece. Prawie jak walkę stulecia. "nie ma barierek odgradzających uczestników spotkań, do rękoczynów JESZCZE nie doszło" ... ![]()
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
http://www.tokfm.pl/Tokfm/0,106612,7864337.html
debata wszystkich kandydatów. Na żywo ![]() Nie ma Kaczyńskiego i Napieralskiego. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
||
Spójrz na to z tej strony, że jeżeli wygra Komorowski to wszystko to co zawetował wcześniejszy Prezydent wróci i zostanie poparte przez Komorowskiego : - sprywatyzowanie szpitali - ustawa o zoz-ach - o pracownikach zoz-ów Cytat:
Cytat:
Tylko, jeżeli twierdzisz że Prezydent ma głównie nie przeszkadzać to powinien się zgadzać na wszystkie ustawy, które podsunie mu Tusk, bo za pewne jak będzie Komorowski prezydentem to ta będzie, lecz tu nie chodzi o to czy ma przeszkadzać czy nie, w moim odczuciu bardziej powinien skupić się na tym aby być w pełni świadomym tego, co podpisuje bo to do niego będą zgłaszać pretensję ludzie którym ta ustawa przykładowo odbierze pracę, zmniejszy emerytury ( kolejarze, nauczyciele). Swój głos oddam na Jarosława Kaczyńskiego ![]() |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Palikot miał w planach małą prowokację z wynajętym "kamieniarzem".
Stare metody rodem z SB. Nie wiem tylko dlaczego się nie udało. Zdjęcia Palikota z "imprezy" wskazują, iż nie spodziewał się aż tylu ludzi u Kaczyńskiego. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po czym poznać, że Bronisław Komorowski zaraz palnie coś niemądrego? Po tym, że otwiera usta.
http://www.rp.pl/artykul/426902,4912..._w_sieci_.html ![]()
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
przecież wcześniejszy Prezydent nie tylko wetował uchwały, lecz je także podpisywał np: - ustawa hazardowa - koszyk świadczeń lekarskich - podatek akcyzowy - Karta nauczyciela - ustawa abonamentowa Więc nie widzę obawa przed tym jak twierdzisz ''uniemożliwieniem rządzenia PO" . Tylko w mediach większy szum robiono wtedy kiedy Prezydent nie podpisał jakieś ustawy a o podpisanej tylko wspominano i przechodzono do innych wydarzeń, ot tak prawda. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
I bardzo, bardzo dobrze. Szpitale powinny być prywatne, lub częściowo prywatne. Ponadto Ministerstwo Zdrowia nie powinno istnieć, bo wykonuje tę samą pracę co NFZ - to tylko dodatkowa biurokracja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
chętnie głosowałbym na kogoś z PIS-u ale nie na Jarka, to zbyt nieprzewidywalny człowiek ,gotowy wywołac jakiś konflikt międzynarodowy,szukający wiecznie konfrontacji pozatym będzie wetował wszystkie ustawy PO.Żadnym wielkim opozycjonistą nie był a obrażał innych znacznie bardziej zasłużonych że są po stronie zomo.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() Co do kwestii historycznych , to wlasnie najsmieszneijsze jest to ze Kaczynski sobie uzurpuje pozycje bylego czynnego opozycjonisty z Solidarności , a Komorowski co siedział w wiezieniu (skazał go Kryże ) czy Niesiołowski to agenci i zdrajcy i Zomowcy |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Pozwolę sobie zacytować ś.p profesora Religę: Cytat:
W moim odczuciu wolałbym aby zlikwidowano NFZ, bo nieporadność ludzi tam pracujących mnie porostu przeraża. |
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Bo w życiu są tylko 2 drogi w praw i w lewo. Można jeszcze iść na skróty ale ta droga nigdzie nie prowadzi. I taka właśnie jest wizja prezydentury Bronisława Komorowskiego. Gdyby nie było TVNu to niektórym by argumentów zabrakło. Porównajcie sobie weta Kwaśniewskiego i Kaczyńskiego i dopiero potem piszcie. Skoro wetował te ustawy to najwidoczniej miał ku temu powód. Jako prezydent Kaczyński dbał o dobro Polski.
Macie teraz namiastkę prezydentury Komorowskiego i to co wyprawia ten Pan to jest istna kompromitacja tego urzędu państwowego. A co do tego obrażania to nazwał rzecz po imieniu. A kogo to najbardziej zabolało ? Tych wszystkich co mieli coś na sumieniu w tamtym okresie. Kaczyńscy nie uczestniczyli w rozkradaniu Polski przed i po okrągłym stole a mieli propozycje. Jarek ma moralne prawo do tego aby aby powiedzieć : TAK ty byłeś sprzedajnym łajdakiem a TY zachowałeś się jak człowiek. ![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
To ze Kaczynski wskazuje kto jest lajdakiem to tylko przyklad tego jakim jest szkodnikiem ten polityk i jak dzieli ludzi od 2005 roku . |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
Dokładnie, 29 kwietnia Komorowski podpisał ustawę o IPN, którą wcześniej Kaczyński zawetował i najprawdopodobniej odesłałby do TK, czyli wiadomo jak wyglądać będzie rządzenie Komorowskiego podpisze wszystko a Prezydent z opozycyjnej partii gwarantuje przynajmniej, że nie wszystkie ustawy zostaną podpisane, w tym wiele nie korzystnych i uderzających w szarych zwykłych ludzi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
2001 - wygrywa SLD, a Kwach jest Preziem
2005 - wygrana PiS i wygrana Kaczyńskiego. |
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
AS82 - czy Ty jesteś spokorniałą wersją K_2? Był tu już jeden taki, co formułował swoje polityczne myśli i widzę, że Ty robisz podobnie.
------------------- Dla mnie to jest jednak skandal, że nie ma transmisji dzisiejszej debaty kandydatów. Skandal, że nie ma tam ani Jarosława ani Napieralskiego. Czyżby Kaczyński przestraszył się wykształciuchów? W końcu znalazłby się w jaskini tego plemienia Edit: ponoć kandydaci znali wcześniej pytania - taka debata trochę traci
Ostatnio edytowane przez sambo : 09.06.2010 o godz. 21:43.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Zresztą nie dziwie się. Całe PO skupiało się jedynie na obrażaniu i wyśmiewaniu - wręczanie Komorowskiemu kaczek, jego wypowiedzi : "jaki prezydent taki zamach" czy o tym że nie startuje by odebrać Lechowi żyrandol, nazywanie Kaczyńskiego małpką fiki-miki czy nekrofilem. Z ich dokonań to zapamiątam tyle: -drugi płatny kierunek (a zastanawiałem się nad drugim, dzięki PO już nie muszę) -emerytura od 67 -spocony Chlebek (swoją drogą Drzewko powrócił już podobno do "dzikiego kraju" i już dostał stołek) -tajemniczy arabski szejk. To wszystko już ku**a trąca groteską, i to niezłą. Dziwie się ludziom że jeszcze chcą na PO głosować. Skoro oceniasz ludzi tylko po wyglądzie to dlaczego akceptujesz partie w której jest miejsce dla kogoś kto robi cyrk z powaznych rzeczy - czyt. Palikot. Ktoś tutaj mówił o Januszu Korwin-Mikke "kosmita". Być może wydaje się być kosmitą. Ale to dlatego że on jedyny ma swoje poglądy za którymi twardo obstaje i nie zmienia sie jak choragiewka na wietrze, nie lata z SLD do PO z PO do PIS byle by być u władzy. Tak, poglądy ma skrajne ale stałe i nie jest szmatą która lata z kąta do kąta. A co do ich realizacji sam wie że wszystkiego nie da się wprowadzić o czym nie raz mówił. Nie jestem z mlodzieżówki WiP, poprostu facet przekonał mnie do siebie konkretami a nie bajkami pod tytułem "By żylo się lepiej"... pierd*lenie.
Ostatnio edytowane przez Q13SON : 09.06.2010 o godz. 22:52.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeszcze zrozumiem, że można w emocjach powiedzieć "mam przyjemność wizytować tereny powodziowe", ale polityk z ponad 20-letnim stażem utożsamia dług publiczny z deficytem budżetowym?! Wielki Europejczyk nie wie, że Norwegia nie jest w UE?! O gazie łupkowym już wspominał nie będę, bo prawdopodobnie nie jedno dziecko po gimnazjum, a może i już po podstawówce wie na ten temat więcej. No i wreszcie zgłaszanie kandydata na szefa NBP i brak wiedzy na temat tego jakie on stanowisko obecnie zajmuje?! Po prostu IDEAŁ! ![]() I najświeższy rarytas - "autonomia to niewkraczanie w obszary autonomiczne" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skąd to?... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Sam Komorowski kojarzy mi sie jeszcze z tekstem o "przyjemnosci odpwiedzania powodzian"i wydrukiem z Wikipedii ,a sam gosc az bije po oczach tandetą i sztucznoscią. Jak jezdzill wizytowac powodzian to bylo dobrze,jak pokazal sie tam Kaczynski,to zaraz jeczał jak to on cos robi a nie pokazuje sie na wałach. a dzien pozniej zlotousty Bronek spacerowal sobie po Stadionie Narodowym ..... to ktos jak Tusk - plastikowa lala wytworzona dla "ludu" ,i bełkocząca o "cudach".
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 09.06.2010 o godz. 22:58.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jeszcze dowalił z tym, że Prezydent powinien być ponadpartyjny i on czuje, że "sam zaczyna tak działać", bo powołał RBN. Rzeczywiście, jak otworzy usta, to gafa "wisi w powietrzu", bo codziennie można coś wyczytać.
Ostatnio edytowane przez murray : 09.06.2010 o godz. 22:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Debata całkiem niezła i szkoda że nigdzie nie pokazywana (taki problem dać w TVn 24 czy polsat news? - żenada). Ciężko określić kto najlepiej wypadł. Jeśli chodzi o reakcje zgromadzonych to największa wrzawa to oczywiści bojówka Komorowskiego, później chyba Korwin miał spory aplauz ale jakiś zorganizowanych sympatyków nie miał. Jasno można powiedzieć kto zaprezentował się najgorzej. Był to Kornel Morawiecki. Sympatyczny dziadek i jakoś mi smutno że on żyje chyba w innej galaktyce. No w każdym razie nie daje rady. Nr 2 jeśli chodzi o kompromitacje to Ziętek. Zaprezentował się dobrze ale on też żyje chyba na Marsie. Taki głęboki socjal jaki on proponuje to paranoja. W ogóle to śmieszyło mnie mówienie o bezpłatnej służbie zdrowia i edukacji? Jaka ona jest bezpłatna? Już nie mówię że poziom świadczeń jest żenujący.Lepper dostawał jakieś pytania o dbania o historię i kulturę czyli chyba jakoś go nie potraktowali poważnie bo ogólnie miał najsłabsze pytania.
Nawet ciekawa debata ale bez historii bo między sobą nie gadali także taka nie do końca debata. A z Komorowskim faktycznie coś było o tym że już zaczyna działać. Utwierdziłem się tylko w beznadziejności TOK FM gdzie mówili że Olechowski wygrał i złapał świetny kontakt z publiką... (a słychać było hasła "do bezpieki" ;]) Żenująca ocena. Moim zdaniem (choć ciężko to ocenić) dobrze zaprezentowali się Korwin, Jurek, Olechowski i Ziętek (choć oczywiście jego program to żenada, mówię o samej prezentacji swoich poglądów czyli ktoś to mógł kupić)
Ostatnio edytowane przez UniaTarnówZKS1928 : 09.06.2010 o godz. 22:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Teraz na TVN24 oglądałem jakieś wiadomości i było o wiecu w Lublinie.
Oczywiście 2 inne światy jeśli chodzi o poziom debaty i wygłaszanych przemówień czy nawet żartów. Trafiłem akurat na moment jak Palikot mówił, że Jarek nie ma rodziny, nie miał dziewczyny, nie moa żony i nie wie co to rodzina i jak on może rządzić i rozumieć rodzinę. Mówił że Bronek to ma żonę dzieci i wie co to jest rodzina. Najśmieszniejsze jest to, że mówi to człowiek,którego niedawno własna żona i dzieci kopnęły w dupę. Rodziną Jarosława Kaczyńskiego jest ojczyzna i Święta Rodzina. To co reprezentował Palikot na tym wiejskim festynie w mieście woła o pomstę. To już lepiej było postawić Zulu Gula z PO i niech kawały opowiada przez 2 godziny. Jestem zażenowany poziomem debaty publicznej Platformy Obywatelskiej. Jest mi szkoda elektoratu PO, że muszą się wstydzić za taką osobę jak Palikot. ![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Olechowski potrafił wiele razy podczas tej debaty obrócić sytuację w żart (skierowany do publiczności) , który to żart publiczność podchwytywała i stąd zapewne taka opinia komentatorów. Ale to akurat nic nowego jeżeli chodzi o Olechowskiego , bo w podejmowaniu tego typu relacji , to on chyba nigdy nie miał problemów. Cytat:
Który to podpis notabene nie jest wcale na żenującym poziomie. Toż to czysta kultura potyliczna.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 09.06.2010 o godz. 23:06.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Na pewno nie padło tylko raz bo on spytał "co wy krzyczycie gorzko, gorzko?" i padło wtedy raz jeszcze i nie wydaje mi się aby to była jedna osoba
Nie będę więc liczył ile razy padło ale nie uznaje go za zwycięzce debaty i raczej stawiałbym zwycięstwo Jurka. Zawsze spokojny i mówi sensownie ale nie do końca popieram jego jego katolicką wizje państwa. Wiara to jedno a funkcjonowanie państwa to drugie w każdym razie wypadł dobrze. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzisz ja nie jestem politykiem a jedynie niezadowolonym obywatelem z obecnej sytuacji politycznej. Nie należę do żadnej partii a jedynie utożsamiam się z programem wyborczym partii, która mi odpowiada.
Wstyd mi jako zwykłemu obywatelowi Polski za takiego pseudo polityka. Ten człowiek nic merytorycznego nie oferuje poza prostackimi i żenującymi wypowiedziami żeby to chociaż jeszcze śmieszne było ale to jest tragiczne. Ale w Polsce do każdego elektoratu trzeba dotrzeć a chamów,prostaków i głupków w Polsce dużo. ![]() Kod:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
) . Jak zarzucił ten tekst o ,,gorzko , gorzko'' , to jakiś koleś wyskandował 2-3 razy ,,do bezpieki'' . Cytat:
Piszac na forum publicznym w temacie politycznym , tez w pewnym sensie bierzesz udział w debacie publicznej. Skoro jest taki beznadziejny , to po co go lansujesz utrwalajac jego wizerunek za posrednictwem prostackiego podpisu ? [quote]
Ostatnio edytowane przez Mareq : 09.06.2010 o godz. 23:50.
|
||
|
|
Звезда изнад свега
Offline |
|
|||||||
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez MCDave : 10.06.2010 o godz. 00:08.
![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
||||||||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Palikot robi wieś i to jest fakt, przed którym nie uciekniecie. Gdyby PO chciało się od niego odciąć, to by już dawno to zrobiło. Tyle, że jest on jak widać zbyt użyteczny. "Zgoda buduje" Co za porażająca hipokryzja.,![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|