The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.06.2010, 10:57
http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2...ktualnosc.html

Czuje w kościach, że może to być przełomowy moment "kampanii"...
To, że spięcia (choćby słowne wyzwiska Palikota) będą to więcej jak pewne. Nie, że Kaczyński będzie wyzywał- jego wyczula i nie da się sprowokować. Prędzej część z jego elektoratu. I pójdzie w świat fama o prostactwie itp. Gdyby to był wiec z udziałem np. Rostowskiego czy innego Michała Boni to ok. Ale Janusz wzbudzi agresję.

Swoją drogą to nie pierwszy taki myk PO. Pamiętam jak rok temu na spotkanie Z. Ziobro z wyborcami w Nowohuckim Centrum Kultury przyszły niezapowiedzianie Róża Thun i Senyszyn
http://www.tvn24.pl/0,1603398,0,1,cz...wiadomosc.html

Lud to kupi. Bardzo to sprytne ze strony Platformy.
Ostatnio edytowane przez felipe : 09.06.2010 o godz. 11:00.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 09.06.2010, 10:58
MCDave napisał(a):Wyświetl post
Ja nadal nie widzę w tym tekście nic co by świadczyło o tym, że MSZ miał przygotowywać jakieś lotniska, a ich nie przygotował. Mówił o tym zresztą Sikorski we wczorajszej "Kropce nad i". Lotniska przygotowuje kraj przyjmujący i jego obsługa ruchu powietrznego. Na chłopski rozum drogi JEDRKU - leci samolot z jakimkolwiek prezydentem do Polski i co? Służby dyplomatyczne tego kraju blokują pasy na innych polskich lotniskach i podstawiają wszędzie kolumny "na wszelki wypadek"? Pokaż mi dokładnie słowo w słowo fragmenty na ten temat i jeszcze pokaż przykłady z innych delegacji (polskich, zagranicznych), a nie zarzucaj mi że próbuję być mądrzejszy od kogokolwiek.

Patrz wyżej. Każdy może sobie dowolnie naginać i mylnie interpretować pewne teksty. Nie mam zamiaru dyskutować na ten temat (na inne zresztą też nie) ale tutaj napisałeś po prostu nieprawdę i mącisz ludziom w głowach, dlatego krótko skomentowałem. Tylko tyle.

Czy ja dobrze zrozumiałem, czy Twoja wiedza wynika z oświadczenia Sikorskiego, który broni siebie?

Ciekawe czy jak Sikorski pójdzie na jakąś imprezę plenerową ze swoim małym synem, to pomyśli że w sumie to on sie nie musi troszczyć o jego bezpieczeństwo - wszak wg ustawy o imprezach masowych to do organizatora należy zapewnienie bezpieczeństwa - czy też jednak miałby oko nad nim ? Jak myślisz?

Po drugie - jak ten kraj (tzn Rosja) - może zabezpieczać cokolwiek - jak on nawet nie dba o swoich obywateli - co dobitnie pokazali nie raz i to nie tylko w Biesłanie.

Po wtóre - ja nie wiem bo sie nie znam ale co tzn. kraj przyjmujący? Bo ja rozumiem gdyby tam Kaczor leciał na zaproszenie ruskich władz z oficjalną delegacją - a wydaje mi się, że na zaproszenie Putina to leciał tylko Tusk parę dni wcześniej.

Nawiasem mówiąc to chyba pierwszy raz ktoś z naszych władz zdaje sie mówić- to nie my - to ruscy - nonono

=
PALIKOT napisał(a):
Chcę przypomnieć jego obłudę, oszustwa, pokazać to, jaką jest dzisiaj podróbką Bronisława Komorowskiego - wyjaśniał Palikot.
jakby tak dokładnie przeanalizować to zdanie Palikota, to chyba pierwszy raz powiedział coś mądrego zarówno o Kaczyńskim, jak i Komorowskim. W jednym zdaniu i celnie - obłuda, oszustwa - jeden marniejszy od drugiego

- tu jeż jest dobry kwiatek

Cytat:
To był błąd. Był źle przygotowany. Ludzie, którzy przygotowują go do tego typu wypowiedzi, powinni ponieść konsekwencje. Nie musi się znać na różnicy między gazem łupkowym a łupkach naftonośnych.
Komorowski sam nie wie co mówi bo mówi to co mu nakazują
Ostatnio edytowane przez sambo : 09.06.2010 o godz. 11:26.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
MCDave
Звезда изнад свега

Stary 09.06.2010, 11:35
sambo napisał(a):Wyświetl post
Czy ja dobrze zrozumiałem, czy Twoja wiedza wynika z oświadczenia Sikorskiego, który broni siebie? Ciekawe czy jak Sikorski pójdzie na jakąś imprezę plenerową ze swoim małym synem, to pomyśli że w sumie to on sie nie musi troszczyć o jego bezpieczeństwo - wszak wg ustawy o imprezach masowych to do organizatora należy zapewnienie bezpieczeństwa - czy też jednak miałby oko nad nim ? Jak myślisz?
Niespecjalnie mnie obchodzi czy pan Sikorski siebie broni, czy kogokolwiek innego. Wyjątkowo mnie irytuje i drażni ten człowiek, choć temu co mówi trudno nie przyznać racji. Zresztą żadnych zarzutów kierowanych do niego bezpośrednio nie słyszałem poza nagłym atakiem na tym forum, że niby MSZ miał lotniska dla delegacji przygotowywać co jest po prostu bzdurą.

Cytat:
Po drugie - jak ten kraj (tzn Rosja) - może zabezpieczać cokolwiek - jak on nawet nie dba o swoich obywateli - co dobitnie pokazali nie raz i to nie tylko w Biesłanie.
No i w tym momencie powinienem skończyć jakąkolwiek dyskusję, bo już widzę jak się skończy. Czyli cały świat powinien zaniechać lotów do Rosji jak rozumiem?

Cytat:
Po wtóre - ja nie wiem bo sie nie znam ale co tzn. kraj przyjmujący? Bo ja rozumiem gdyby tam Kaczor leciał na zaproszenie ruskich władz z oficjalną delegacją - a wydaje mi się, że na zaproszenie Putina to leciał tylko Tusk parę dni wcześniej.
Kraj przyjmujący to kraj na terenie którego znajduje się lotnisko docelowe. Lotnisko w Smoleńsku miało przyjąć samolot prezydencki, w przypadku kłopotów to wieża ze smoleńska odsyła na inne lotnisko, które znajduje się najbliżej i jest możliwe na nim lądowanie. Nie ważne czy to samolot rządowy czy pasażerski. Tak jest ten świat skonstruowany i radzę się z tym pogodzić. Niedługo wulkan będzie winą niedopatrzenia rządu i PO... Wrzućcie na luz.
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.06.2010, 11:43
Apel o powstrzymanie Palikota.Co tu dużo mówic Janusz sie mocno rozbujał a może chce tylko zapytac Jarka o czym z Lechem rozmawiał przez telefon na 10 minut przed katastrofą samolotu ?
http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2...ktualnosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 09.06.2010 o godz. 11:52.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 09.06.2010, 11:44
McDave

Stosujesz chwyty retoryczne zupełnie bez powodu - pisząc o wulkanie nie musisz ze mnie robić oszołoma - ja już i tak nim jestem.

Jeśli pisałem o Rosji - to w kontekście ograniczonego zaufania - tak jak o zasadzie ograniczonego zaufania Sikorskiego z małym synkiem na imprezie plenerowej do sprawności służb porządkowych.

Jest niesłychane - kiedy minister polskiego rządu mówi, że o przedstawicieli swojego kraju powinien dbać kraj obcy.

Ogólnie sytuacja jaka ostatnio panuje - jako żywo przypomina mi to co mogłem sobie poczytać o Polsce saskiej. Po kilka dni wiszą niusy co rosyjska prasa mysli o naszych pilotach i kto jest winny. Nastepne dni wiszą niusy o tym co pisze prasa niemiecka a wszelkie pytania są aktem wrogości wobec sąsiada
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
felipe
Senior Member

Stary 09.06.2010, 11:50

Komorowski sam nie wie co mówi bo mówi to co mu nakazują
Jak nie jestem fanem ani J.P. ani B.K. to tu muszę przyznać, że ten pierwszy dobrze gada.

Chłopy nie znają się na wszystkich dziedzinach życia. Dlatego ich wypowiedzi (zwłaszcza w trakcie kampanii) reżyserują ci słynni pijarowcy.
Czasem jednak muszą palnąć coś "z głowy". I walą głupoty - jak Bronek tutaj czy o stanie wyjatkowym, czy J.K. kiedyś jak to nie kojarzył zależności między marihuaną a konopiami Bywa.

To są pomyłki. Gorzej jak się gada głupoty bo ma sie chore przekonania.
MCDave
Звезда изнад свега

Stary 09.06.2010, 12:02
Jest niesłychane - kiedy minister polskiego rządu mówi, że o przedstawicieli swojego kraju powinien dbać kraj obcy.
Nie rozumiem. Gdzie coś takiego powiedział? Jak ktoś jedzie do obcego kraju, to znajduje się na jego terenie. Jeśli ktoś przylatuje do Polski i nie da się wylądować na Okęciu to polska kontrola powietrzna wysyła go na inne lotnisko. Nie mówi mu "ląduj gdzie chcesz". Co w tym dziwnego? Tak samo jest z samolotami pasażerskimi. Strona polska w tym przypadku musiała zadbać jedynie o to, żeby konwój znalazł się na lotnisku zastępczym i załatwić logistycznie podróż np. z Mińska do Katynia. Tyle też powiedział Sikorski i akurat w tym przypadku jest to rozsądne. A to co napisałeś wyżej to mieszanie ludziom w głowach.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.06.2010, 14:15
Cytat:
Swoją drogą to nie pierwszy taki myk PO. Pamiętam jak rok temu na spotkanie Z. Ziobro z wyborcami w Nowohuckim Centrum Kultury przyszły niezapowiedzianie Róża Thun i Senyszyn
http://www.tvn24.pl/0,1603398,0,1,cz...wiadomosc.html
Tylko to było trochę inaczej motywowane , bo wynikało z tego iż Ziobro nie miał zamiaru debatować ani z Thun ani z Senyszyn i one postanowiły debatować w ten właśnie dosyć specyficzny sposób , czyli przychodząc na jego spotkania.
Owszem była to prowokacja , ale usprawiedliwiona unikaniem przez Ziobry konfrontacji politycznej w ramach debaty a nie nastawiona na to aby sprowokować wyborców PiSu do znieważania Thun czy Seneszyn

http://wiadomosci.onet.pl/2181750,11,item.html

Cytat:
Pomoc dla terenów Polski dotkniętych przez powódź, priorytety polskiej prezydencji w połowie 2011 roku - m.in. te tematy zostaną poruszone podczas środowego spotkania polskiego rządu z Kolegium Komisarzy Europejskich.
- To będzie pierwsze takie wspólne posiedzenie Komisji Europejskiej z rządem kraju członkowskiego - powiedział minister ds. europejskich Mikołaj Dowgielewicz.
Dobry ruch Tuska . Zarówno jeżeli chodzi o promocję prezydencji na zewnątrz , jak i wystosowanie jasnego sygnału do KE.
Jeżeli jednak nie skrócą kadencji sejmu wczesną wiosną 2011 , to i tak będzie wtopa z prezydencją.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 09.06.2010 o godz. 14:17.
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 09.06.2010, 16:14
Na rozluźnienie: Jak jest Donald Tusk w języku migowym? http://www.youtube.com/watch?v=yVSVwo27Bss Ktoś to potwierdzi? Bo może on migał jeszcze o czymś innym?

A tu, jak ktoś napisał w komentarzach na YT, babcia masakruje młodego lewaka: http://www.youtube.com/watch?v=0WoFYG1nIWY
Ta debata na UW, w której mają brać udziały wszyscy kandydaci, to mogła by się zamienić w prawdziwą masakrę i rzeź, gdyby ich wszystkich Korwin-Mikke konkretnie wypytywał i ripostował. Niestety nie mam złudzeń, że JKM się zapędzi w jakiś głupi wątek o pedałach, niepełnosprawnych lub kobietach i znów wyjdzie na idiotę w oczach 99% społeczeństwa...
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.06.2010, 16:35
Awe napisał(a):Wyświetl post
Ta debata na UW, w której mają brać udziały wszyscy kandydaci, to mogła by się zamienić w prawdziwą masakrę i rzeź, gdyby ich wszystkich Korwin-Mikke konkretnie wypytywał i ripostował. Niestety nie mam złudzeń, że JKM się zapędzi w jakiś głupi wątek o pedałach, niepełnosprawnych lub kobietach i znów wyjdzie na idiotę w oczach 99% społeczeństwa...
Tyle, że na wszystkie pomysły JKMa wystarczy jedna riposta - "a jak chciałby Pan to zrealizować"?
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
LoRd
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 09.06.2010, 16:46
Z godzine temu był wiec Jarosława Kaczyńskiego i tam delikatnie mówąc "uszczypnął" Komorowskiego tymi tekstami o ulatnianiu się gazu, członkostwie Norwegii w UE etc. No własnie ... o tych 2 wypowiedziach Komorowskiego pierwsze słyszę i tu moje pytanie. Kiedy takie mądre słowa padły ?
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
Mareq
Senior Member

Stary 09.06.2010, 16:50
O Norwegii z dwa lata temu , a z tym ulatnianiem się gazu , to nie wiem o co chodzi.
Genio
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.06.2010, 16:56
http://www.test-wyborczy.pl/

w ramach ciekawostki
Sędzia
Senior Member

Stary 09.06.2010, 16:58
Mareq napisał(a):Wyświetl post
O Norwegii z dwa lata temu , a z tym ulatnianiem się gazu , to nie wiem o co chodzi.
Ta kwestia gazu łupkowego to chyba najkoszmarniejsza wpadka Komorowskiego z dotychczasowych, no może jeszcze kwestia tego, że nie rozróżnia deficytu budżetowego od długu publicznego. Pozostałe wpadki to głównie (mniej lub bardziej) wpadki humorystyczne. Te dwie świadczą o tym, że Komorowski jest zwyczajnie głupi, żeby nie użyć dosadniejszych słów.

Dziwię się, że koledzy nie słyszeli, bo ostatnio było o tym głośno. Ponoć nawet europosłowie PO pukali się w głowy jak to usłyszeli.

A chodzi konkretnie o to:

Cytat:
Eksploatacja gazu z łupków musiałaby oznaczać zastosowanie metod odkrywkowych, jak w przypadku węgla brunatnego, a zatem byłaby to "dewastacja obszarów krajobrazowych Polski" - powiedział marszałek Sejmu Bronisław Komorowski.
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...cja,nId,281508

3 czerwca w Londynie.

Biorąc pod uwagę walory intelektualne Komorowskiego, to gdybym był sympatykiem PO chyba bym na te wybory nie poszedł.

----

Mnie jeszcze to : http://www.youtube.com/watch?v=rJYrv...layer_embedded
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 09.06.2010 o godz. 17:05.
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 09.06.2010, 17:10
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Tyle, że na wszystkie pomysły JKMa wystarczy jedna riposta - "a jak chciałby Pan to zrealizować"?
Wszystkie?

Widzę że poza grupą korwinistów kształtuje się grupa antykorwinistów i co Korwin nie powie to jest źle
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 09.06.2010, 17:10
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Ta kwestia gazu łupkowego to chyba najkoszmarniejsza wpadka Komorowskiego z dotychczasowych, no może jeszcze kwestia tego, że nie rozróżnia deficytu budżetowego od długu publicznego. Pozostałe wpadki to głównie (mniej lub bardziej) wpadki humorystyczne. Te dwie świadczą o tym, że Komorowski jest zwyczajnie głupi, żeby nie użyć dosadniejszych słów.

Dziwię się, że koledzy nie słyszeli, bo ostatnio było o tym głośno. Ponoć nawet europosłowie PO pukali się w głowy jak to usłyszeli.

A chodzi konkretnie o to:

http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...cja,nId,281508

3 czerwca w Londynie.

Biorąc pod uwagę walory intelektualne Komorowskiego, to gdybym był sympatykiem PO chyba bym na te wybory nie poszedł.

----

Mnie jeszcze to : http://www.youtube.com/watch?v=rJYrv...layer_embedded
TVN nie rozdmuchał to i nikt nie wie

PS. Przeczytałem nagłówek dla kogo ten test wyborczy jest robiony i myślałem, że obojętnie co zaznaczę to Komorowski mi wyjdzie Ale się zawiodłem i Korwin Mikke wygrał w teście dziwi mnie 2 miejsce Leppera i 3 Pawlaka ale Komorowski na 7 a Grzesiek na 8 to mnie zadowala
Ostatnio edytowane przez harimata : 09.06.2010 o godz. 17:21.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
Mareq
Senior Member

Stary 09.06.2010, 17:11
Cytat:

w ramach ciekawostki
Biorąc ten test na poważnie , to trzeba się zastanowić , czy między kandydatami faktycznie są jakieś różnice
U mnie 5 kandydatów zmieściło się w widełkach 62-67 %
Chociaż trzeba przyznać , że gdyby wyautować jednego zawodnika , który znalazł się w tej 5 i przetransferować na jego miejsce tego który się nie znalazł , to lista generalnie odzwierciedla 5 kandydatów , których wybór dopuszczam.

Cytat:

Nie no o tym to słyszałem.
Myślałem , że JarKacz do czego innego nawiązywał , nie oglądałem tego przemówienia.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 09.06.2010 o godz. 17:15.
Sędzia
Senior Member

Stary 09.06.2010, 17:25
UniaTarnówZKS1928 napisał(a):Wyświetl post
Wszystkie?

Widzę że poza grupą korwinistów kształtuje się grupa antykorwinistów i co Korwin nie powie to jest źle
Wiesz, to taka konwencja - skoro Awe generalizuje (mówiąc, że wszystkich pozostałych konkurentów JKM by zmasakrował) to ja generalizuję, że na jego (JKMa) wypowiedzi jest prosty kontrargument.

Nie, na wszystkie nie. Np. obowiązek zapinania pasów dość łatwo byłoby zlikwidować.

-------------

Nowak też jest wyjątkowo głupi.

Cytat:
Sławomir Nowak: To jest metoda odkrywkowa, bo żeby coś znaleźć trzeba najpierw odkryć.
http://www.radiozet.pl/Programy/Gosc...awomir-Nowak9/

Muszę przyznać, że obecna kampania, w szczególności wypowiedzi Komorowskiego, ale i powyższa wypowiedź Nowaka powodują, że patrzę z większym uznaniem na Tuska. Jednak ten facet, pomimo iż nie zgadzam się z nim w wielu rzeczach, a przede wszystkim w sposobie uprawiania polityki, to ten facet stoi o kilka klas wyżej niż cała Platforma.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 09.06.2010 o godz. 17:40.
LoRd
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 09.06.2010, 17:46
Chciałbym zaproponować wam przy okazji pisania swoich opinii aby każdy zrobił swój subiektywny ranking na kogo zagłosowałby w drugiej, trzeciej i tak dalej kolejności. Do tego mile widziany krótki 1-2 zdania komentarz. Proponuję aby jeśli są osoby na które za żadną cenę byśmy nie zagłosowali też uzasadnić.

Dla przykładu
1. Jan ixiński - odpowiada mi jego polityka zagraniczna a to uwazam za nadrzedne
2. Zenon ygrek - bo ma takie a takie cechy.
3. ktośtam-

Pozwolę sobie zacząć.

1. Jarosław Kaczyński - silny polityk, posiada mocne zaplecze polityczne a więc to co mówi może być zrealizowane, obecny program kandata oraz działalnośc jego obozu politycznego za czasów tworzenia rządu pokazują, że (moim zdaniem) stawiają na funamentalne sprawy dla kraju.
2. Marek Jurek - ideowy polityk. Potrafiłby porozumieć się z prawicą i z pewnością znalazłby w niej szybko politycznego sojusznika. Jego silne odwołanie do chrześcijaństwa i wartości ogólnoludzkich (które ja osobiście uważam za nadrzędne) sprawiają, że spokojnie mógłbym ufać jego poglądom np na kształcenie i wychowywanie w Polsce. Myślę, że bardzo rozsądnie podchodziłby do wszelkich pomysłów implikowania do Polski różnych naleciałości z kultur innych krajów. Pokazał w wywiadach, że rozumie na czym polega globalna polityka i jak mamy w niej szukać swojego interesu.
3. Kornel Morawiecki - Głośno mówi o problemach jakie nas trawią po nieudanej transformacji ustrojowej. Lepszy od wszystkich uplasowanych na pozycjach od 4-10. Partia którą ja popieram (PiS) znalazłaby z nim wspólny język.
4. Bogusław Ziętek - Kompletnie nie znam tego kandydata z uwagi na niemal całkowity brak jego osoby w mediach. Niemniej jednak jeśli musiałbym powierzyć komuś głos to wolę jemu niż pozostałym kandydatom poniżej (za wyjątkiem JKM) których uważam za osoby działające na szkodę Polski.
5. Waldemar Pawlak - Oddałbym na niego głos gdyby pozostał on lub ktoś z miejsc 6-10. Robiłbym to z bólem w sercu i dużą niepewnością pamiętając jego udział w obalaniu legalnie wybranego rządu Jana Olszewskiego. Jego wybór traktowałbym jako "mniejsze zło" aby nie dopuścić do prezydentury któregokolwiek z panów poniżej.

Na żadnego z poniższych bym nie zgałosował teraz krótko dlaczego
6. Janusz Korwin Mikke - choć czesto mówi o rzeczach prawdziwych z którymi się zgadzam to niestety jego postulaty są całkowicie oderwane od realiów politycznych więc nie można jego wypowiedzi traktować poważnie.
7. Andrzej Lepper - człowiek niepewny, "kryminalista", do dziś nie mogę zrozumieć dlaczego nawet dla własnego interesu nie chciał współpracować z PiSem tworząc rząd. Dziś pewnie miałby znacznie lepszą pozycję i możnaby traktować go poważnie (nawet nie zgadzając się z nim).
8. Andrzej Olechowski - ktoś kto był agentem w państwie uzależnionym politycznie od naszego wroga jest dla mnie skończony jako polityk.
9. Grzegorz Napieralski - gdybym na niego zagłosował to oddałbym swego rodziaju wotum wdzięczności wszystkim komunistom. WYKLUCZONE ! Kandydat ludzi którzy rozgrabili Polskę (uwłaszczenie nomenklatury etc)
10. Bronisław Komorowski - wpadki których nie sposób zliczyć pomijam. Marionetka. On na pewno nie będzie bronił interesów naszego kraju a taka jest rola polityka. Od czasu gdy pełni obowiązki prezydenta utwierdza mnie w tym przekonaniu. Kandydat ludzi, o których co rusz słyszymy, że są zamieszani w afery na szczytach władzy.
Ostatnio edytowane przez LoRd : 09.06.2010 o godz. 17:58.
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
harimata
Senior Member

Stary 09.06.2010, 17:56
TVN24 relacjonując spotkanie kandydata PiS na prezydenta w Lublinie dała taki tytuł:
"Nie jesteśmy takimi samymi Polakami, panie Palikot"

W rzeczywistości pani, która przemawiała powiedziała:
"Panie pośle Palikot. A jednak nie jesteśmy takimi samymi Polakami - ja bym panu jako zwykła wiejska kobieta nie przeszkadzała."
W wypowiedzi przemawiającej pani chodziło wyraźnie o brak kultury posła Palikota. A TVN24 próbuje to sprzedać jako kolejną próbę dzielenia Polaków na lepszych i gorszych. Obrzydliwa manilpulacja!źródło: salon24.pl

LoRd... widzę, że mamy takie same upodobania polityczne. Tylko ja przy Pawlaku napisałbym: prostytutka polityczna.
Kod:

Sędzia
Senior Member

Stary 09.06.2010, 18:02
1. Jarosław Kaczyńskiego, ponieważ ma spójną wizję Polski, z którą niekoniecznie we wszystkim się zgadzam, ale uważam, że obecnie jest to "najlepsza oferta na rynku". Kaczyński obniżał podatki, obniżał deficyt itp. itd. Dodatkowo jest to polityk kompromisowy (jeśli ktoś się przy tym uśmiecha to zastanówcie się jak bardzo trzeba być kompromisowym by mieć w rządzie Gilowską, Gęsicką czy Religą oraz Giertycha i Leppera), nie bał się podejmować trudnych decyzji (koalicja).

2. Marek Jurek - zagłosowałbym na niego, gdyby nie startował Kaczyński, a Marek Jurek był kandydatem PiSu. Uważam że popełnił ogromny błąd, odchodząc z Prawa i Sprawiedliwości, gdzie byłby dzisiaj albo kandydatem na Prezydenta, albo jednym z głównych kandydatów na szefa partii przy wygranej Kaczyńskiego. Tak poważny błąd moim zdaniem wyklucza tego polityka, skądinąd człowieka dużej klasy. Pomimo że do jego poglądów bardzo mi daleko, to w pewnych warunkach (o których pisałem wcześniej) bez problemu bym na niego zagłosował.

3. Zagłosowałbym w 2 turze na każdego, gdyby jego kontrkandydatem był Komorowski. Dotyczy to także Napieralskiego, Olechowskiego czy Leppera. W innym przypadku nikt nie wchodzi w grę.

ps. dajcie spokój Pawlakowi, chłop się na stare lata mocno wyrabia.
Mareq
Senior Member

Stary 09.06.2010, 18:04
Ja zacznę od końca , bo tak łatwiej.
Metoda eliminacji.

Na pewno nie zagłosuję na

1. Lepper - Nie wiem czy takie typy w ogóle trzeba uzasadniać. Socjalista-populista-warchoł
2. Mikke - Przeważnie bredzi . Jeżeli już nie bredzi , to ciężko mi się z nim zgodzić w kwestiach merytorycznych. Utopista i nerwus. Wypowiada się jakby był znawcą od wszystkiego , a kto zna się na wszystkim ten się na niczym nie zna.
3. Ziętek - Pewnie gdyby nie to miejsce urodzenia i nie te czasy , to by był w RAFie . Socjalistyczny uliczny fajter . Na dodatek po przeczytaniu kilku wywiadów i wysłuchaniu kilku wypowiedzi , wydaje się być średnio bystry.
4. Napieralski - SLD - nie

Co do typów pozytywnych , to przemyślenia są w toku .

Cytat:
3. Zagłosowałbym w 2 turze na każdego, gdyby jego kontrkandydatem był Komorowski. Dotyczy to także Napieralskiego, Olechowskiego czy Leppera. W innym przypadku nikt nie wchodzi w grę.
Nieźle..

Gratuluje wszystkim przeszło się wypowiadającym i potencjalnym przyszłym , którzy woleli by aby urząd Prezydenta sprawował Andrzej Lepper niż Komorowski.
Nienawiść zaślepia.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 09.06.2010 o godz. 18:15.
Sędzia
Senior Member

Stary 09.06.2010, 18:47
Cytat:
Gratuluje wszystkim przeszło się wypowiadającym i potencjalnym przyszłym , którzy woleli by aby urząd Prezydenta sprawował Andrzej Lepper niż Komorowski.
Nienawiść zaślepia.
Niech będzie, bez Leppera

Nienawiść to nie jest najlepsze słowo, to nie jest tak silne uczucie.
AS82
Banita

Stary 09.06.2010, 19:02
1. Nie wiem czy pójde na wybory
2. Jak pójde to zagłosuje na Napieralskiego,bo ma lewicowe poglady
3. Jesli bedzie 2 tura glosuje przeciwko Kaczynskiemu , bo uwazam tego czlowieka za anty-teze prezydenta
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.06.2010, 19:21
Waham się wciąż między Korwinem, Jurkiem a Kaczyńskim. O ile Kaczyńskiemu oddam głos w II turze, o tyle w pierwszej raczej skłaniam się ku Korwinowi lub Jurkowi. Zdecyduje pewnie 20 czerwca

Odnośnie Komorowskiego - zagłosowałbym na niego tylko i wyłącznie gdybym musiał - czytaj jego bezpośrednim kontrkandydatem byłby człowiek typu Napieralski/Lepper/Ziętek/Olechowski i temu podobni.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
MCDave
Звезда изнад свега

Stary 09.06.2010, 19:29
Genio napisał(a):Wyświetl post

w ramach ciekawostki
Dooobre Też myślałem że wyjdzie Komorowski bo szczerze mówiąc... nie wiem jakie on ma poglądy, tak jak cała Platforma. A tu niespodzianka! Bronisław na przedostatnim miejscu Wynika z tego że bardziej mi tylko Ziętek nie pasuje
AS82
Banita

Stary 09.06.2010, 19:31
Dooobre Też myślałem że wyjdzie Komorowski bo szczerze mówiąc... nie wiem jakie on ma poglądy, tak jak cała Platforma. A tu niespodzianka! Bronisław na przedostatnim miejscu Wynika z tego że bardziej mi tylko Ziętek nie pasuje
ta mi wyszlo ze Kornel Morawiecki

na 3 cim miejscu Napieralski
na przedostatnim Kaczynski i ostatni Jurek czyli sie zgadza
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 09.06.2010, 19:37
Ja nadal nie widzę w tym tekście nic co by świadczyło o tym, że MSZ miał przygotowywać jakieś lotniska, a ich nie przygotował. Mówił o tym zresztą Sikorski we wczorajszej "Kropce nad i". Lotniska przygotowuje kraj przyjmujący i jego obsługa ruchu powietrznego. Na chłopski rozum drogi JEDRKU - leci samolot z jakimkolwiek prezydentem do Polski i co? Służby dyplomatyczne tego kraju blokują pasy na innych polskich lotniskach i podstawiają wszędzie kolumny "na wszelki wypadek"? Pokaż mi dokładnie słowo w słowo fragmenty na ten temat i jeszcze pokaż przykłady z innych delegacji (polskich, zagranicznych), a nie zarzucaj mi że próbuję być mądrzejszy od kogokolwiek.[...]
Jeżeli przez to co określiłem "przygotowaniem zapasowego lotniska" zrozumiałeś opróżnienie i zabezpieczenie pasa, podjazd samochodu ze schodkami, rozwinięcie czerwonego dywanu to masz rację tym zajmuje się "kraj przyjmujący i jego obsługa ruchu powietrznego". Ja przez "przygotowanie, na wszelki wypadek lotniska zapasowego" ze strony polskiego MSZ-tu rozumiem poza wymienieniem tych lotnisk (w tym przypadku Witebska, i Moskwy) i wcześniejszym uzgodnieniem z jego gospodarzami warunków przebywania na nim osób zabezpieczających przybycie, zapewnienie szybkiego załatwienia formalności proceduralnych i transport delegacji do Katynia, czyli logistykę, o której przecież mówił Sikorski.

Bo przecież, nie chcesz mi chyba tutaj powiedzieć, że to gospodarze lotniska winni zapewnić polskiej delegacji bezpieczeństwo i transport do Katynia Ciekawie wyglądałoby to w kontekście białoruskiego Witebska. Już widzę ludzi Łukaszenki, załatwiających transport Prezydenta RP i towarzyszących Mu osób do Katynia.

Jak w tej chwili już wiemy ani w Witebsku, ani w Moskwie nie było ani osób, które w przypadku konieczności lądowania tam polskiej delegacji zabezpieczałyby zarówno bezpieczeństwo jak i szybkie przemieszczanie się. Nie było również przygotowanego transportu. Mam wrażenie, że po prostu czepiasz się słówek, a właściwie dowolnie je sobie interpretujesz.

MCDave napisał(a):
[...] Patrz wyżej. Każdy może sobie dowolnie naginać i mylnie interpretować pewne teksty. Nie mam zamiaru dyskutować na ten temat (na inne zresztą też nie) ale tutaj napisałeś po prostu nieprawdę i mącisz ludziom w głowach, dlatego krótko skomentowałem. Tylko tyle.
Jak widać w naginaniu tekstu i dowolnej jego interpretacji Jesteś specjalistą. A kogo intencją było tutaj mącenie i pisanie nieprawdy, to każdy czytelnik ma możliwość osądzić samodzielnie. Tylko tyle.

JEDREK76 napisał(a):
[...]Kolejna sprawa to w świetle przedstawionych dokumentów bezspornym wydaje się fakt, iż za organizację wizyty głowy Naszego Państwa w Rosji byli przedstawiciele MSZ-tu w tym śp. Podsekretarz Stanu Kremer i śp. dyrektor protokołu Kazana. Tak więc to polski MSZ miał w obowiązku przygotować na wszelki wypadek zapasowe lotnisko jak i przejazd z niego do Katynia. Tutaj idąc tropem snucia hipotez przez "niezależnych dziennikarzy", można byłoby wysnuć teorię, iż dyrektor Kazana mówiąc "no to mamy problem" przyznawał, iż nie został przygotowany wariant transportu delegacji z lotnisk zapasowych[...]
MCDave napisał(a):
To jest bzdura. MSZ nie miał obowiązku tego przygotowywać i nikt czegoś takiego nie praktykuje. JEDREK chyba powoli zaczynasz przesadzać. Nie podejrzewam Cię o znajomość procedur lotniczych (tak jak zresztą całej reszty tego forum) natomiast widzę, że jeden mądrzejszy od drugiego, a każda ocena konsultowana jest najpierw z wewnętrznym światopoglądem politycznym. Wrzućcie na luz, bo coś mi się wydaje, że nawet gdybyście dostali czarno na białym niepodważalne dowody przyczyn katastrofy, to gdyby były niezgodne z Waszym "widzimisie" uznalibyście to za kolejny spisek, oszustwo i działalność obcego wywiadu.
harimata
Senior Member

Stary 09.06.2010, 19:41
AS82 napisał(a):Wyświetl post
ta mi wyszlo ze Kornel Morawiecki

na 3 cim miejscu Napieralski
na przedostatnim Kaczynski i ostatni Jurek czyli sie zgadza
Z ciekawości zapytam czy jesteś za adopcją dzieci przez homoseksualistów i za legalizacją związków homoseksualnych ? Ale to raczej pytanie retoryczne bo skoro Ci tak wyszło ...

PS. Są może już jakieś zdjęcia z Lublina ? Jak ilościowo wyglądały oba spotkania ?
Ostatnio edytowane przez harimata : 09.06.2010 o godz. 19:43.
Kod:

AS82
Banita

Stary 09.06.2010, 19:44
harimata napisał(a):Wyświetl post
Z ciekawości zapytam czy jesteś za adopcją dzieci przez homoseksualistów i za legalizacją związków homoseksualnych ? Ale to raczej pytanie retoryczne bo skoro Ci tak wyszło ...

PS. Są może już jakieś zdjęcia z Lublina ? Jak ilościowo wyglądały oba spotkania ?
Jestem za legalizacja zwiazkow homoseksualnych ale przeciwny adopcji dzieci przez pary homoseksualne

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów