|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wybaczcie za ignorancje i lenistwo, ale może mi ktoś tu napisać, w jakim mniej więcej terminie sa wybory samorządowe?
Ciekawy jestem, czy ich temin "przez przypadek" zbiegnie się z terminem otwarcia R22 ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
^^^ Taaa już byli tacy co podskoczyli za wysoko ścigając (albo próbując ścigac) korupcję to było larum że jak można po babę o 6 rano przychodzić i chirurga oskarzać że on brał kopertya on myslał że tam znaczki były bo kolekcjoner przecież
Sorry za offtop ![]()
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 09.06.2010 o godz. 10:23.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Państwowa Komisja Wyborcza ogłosiła, że zbliżające się wybory samorządowe odbędą się w terminie pomiędzy 14 listopada 2010 r. a 9 stycznia 2011 r. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jak pisałem wcześniej pare dni temu Wisla jest wstępnie dogadana z miastem w sprawie wynajmu stadionu i tutaj nic sie nie zmieniło.Teraz ustalane sa szczególy i z ostatnich doniesień sprawa wygląda nastepująco:Wisla ma wejsc w spólke z miastem i zostać operatorem calosci stadionu .Z rznych względów jest to najbardziej korzystne dla Wisły.Opłata roczna ma wynosić 1% wartości stadionu i nie bedzie robiony podzial na czesc sportową i komercyjną( dlatego Wisła zgodzła sie wziąsc cały stadion ale za mniejszą opłate)Co do firmy SportFive sprawa wyglada nastepująco.Wiadomo ,że dla nich liczy sie tylko biznes i sentymentów nie bedzie bo będą chcieli wyrwać jak najwicej kasy dla sebie a chyba nie o to w tm wszystkim chodzi?Przy społce z miastem Wisła zarobi wiecej i dlatego ma zostać zastosowane takie rozwiazanie.Możliwa jest za to wspołpraca z SportFive na innej plaszczyżnie marketing organizacja imprez poszukiwanie i pozyskiwanie sponsorów(juz takie działania sa prowadzone).Wczoraj B.Basałaj spotkał sie z Niedziałkowską i przedstawił jej cała liste życzen z rzeczami do poprawki i niedoróbkami.Tak wygląda sprawa stadionu na dziś i rozmowy maja być kontynuowane tak żeby do 2 tygodni podpisać umowe najmu stadionu.Wiem ,ze Basałaj ciśnie miasto ,zeby jak najszybciej oddali do użytku 3 trybuny ale wiemy ,ze sa uzasadnione obawy co do tego czy pierwsze mecze nie bedziemy rozgrywac na stadionie Hutnika.Dzis moze bede znał kolejne szczegóły to sie z wami podziele na forum.Jeszcze jedna pozytywna sprawa tak troche nie zwiazana ze stadionem.B.Basałaj bardzo ostro zabrał sie do pracy bo jak na pierwszy dzien urzedowania to spotkał sie z pracownikami klubu i zapowiedział im że wakacje juz sie skończyły i zabieramy sie ostro do pracy .Potem wizytował budowe stadionu ,spotkał sie z wszystkimi kierownikami budowy i nastepnie udał sie do UM na rozmowy .I jeszcze przeglądał dużą ilośc dokumentow umów i miał 2 spotkania z ludzmi biznesu.Tak wiec widac ,że ostro wzieli sie do pracy bo zaległości cala masa.Tak powinno być!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie rozumiem, co takiego stało się od maja, że nagle trybuna E będzie musiała być wyłączona, choć w maju jeszcze wyłączona być nie musiała?
Dlaczego wyłączona ma być też D z powodu planowanych prac, skoro miasto nie rozpisało na razie żadnych przetargów na jej dokończenie? Który imbecyl w UM z imienia i nazwiska podjął decyzję o wyborze murawy wiadomej firmy, specjalizującej się w fuszerowaniu tychże? Dobra, konkretnie. Jeszcze raz potwierdza się tragiczny nadzór nad tą budową, jej prowadzenie, rozplanowanie i wykonanie ze strony miasta i po części Wisły również (klub nie reagował publicznie na nic przez ostatnie lata, a absurdów i geszeftów było przez ten czas co niemiara, nie dbaliśmy należycie o swój interes). Dlatego już dzisiaj zapowiadam, że za cholerę nie zagłosuję w nadchodzących wyborach na Majchrowskiego, wraz z całą tą jego niekompetentną i specjalizującą się w prowizorkach świtą. Mam nadzieję że pojawi się inny kandydat, który lepiej zadba o stadion i okaże więcej kompetencji oraz szacunku interesowi Wisły, a także kibiców, należących wszak do mieszkańców Krakowa, mających prawo oczekiwać choć cienia fachowości i profesjonalizmu. Dość popieprzonej ideologi pt. "darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby", prezentowanej przez część środowiska wiślackiego. Popieram też pomysł zorganizowania publicznej demonstracji przeciwko opóźnieniom w budowie oraz publicznego napiętnowania sposobu prowadzenia przez miasto tej inwestycji.
Ostatnio edytowane przez Markus : 09.06.2010 o godz. 13:06.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Jako najpoczytniejsza wiślacka strona macie ogromną siłę przekazu (rażenia). Pierwsza sprawa to demonstracja, której przez forum nie zorganizujemy, musi się tym zająć SKWK, a TWSD musi to maksymalnie nagłośnić i nakręcić atmosferę. Sam artykuł to mało, sama organizacja to jeszcze mniej... W tej sprawie trzeba to połączyć. Druga sprawa to wybory. Wiem, że nie chcecie być postrzegani jako zaangażowani politycznie. Myślę jednak, że pokazanie w serii artykułów ludzi ewidentnie działających na szkodę Wisły nie będzie przez czytelników odebrane w tych samych kategoriach, co agitacja polityczna (bo nią de facto nie jest). Nie zniósłbym chyba, gdyby siwy Buc (tak go będę tytułował - sam nie uważa tego słowa za obraźliwe, a szanując sprawowany urząd - z dużej litery), który nas znieważa publicznie każdym słowem, uczynkiem i zaniedbaniem mógł kontynuować psucie miasta. To przede wszystkim pokazałoby, jak słabi jesteśmy... Pls, potraktujcie to w kategoriach... misyjnych |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Podejrzewam że dzisiaj wkradły się jakieś nieścisłości do infa o stadionie.
Skoro zachodnia wg.obietnic jaśnie panującego miała być w październiku to kontenery przed E jak słały tak miały stać, a trybuna miała być czynna. Obawiam się że albo zagramy na SS albo jednak przy 2 trybunach wsch i E i kluczowym tu jest czy wschodnia będzie wykończona a nie E bo kontenery można w najgorszym razie przesunąć jednym dźwigiem- niech już nie bredzą że to problem -jakby chociaż wieża Eiffla tam stała ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jak to jest z tą murawą?Teraz będą kładli rury, zakrywali ziemią i kładli murawę, czy dalej będą obniżali?
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
|
A co z odpowiedzią na pytania Pana Olszówki?
|
|
|
|
Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Troche z innej beczki - a wiadomo może, kiedy Sląsk Wrocław bedzie grał pierwsze mecze na nowym stadionie (Maślice) ?
![]()
A wicky wicky wick wicky wicky wick,
Fresh Cowboy form the Westside. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Jeśli skończą stadion w nowym terminie (czerwiec 2011) to nie wcześniej niż w sierpniu 2011.
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
To powinno zakończyć kwestię zasłaniania widoku przez barierki.
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
I tak imo kiepsko że są te barierki :/ dużo estetyczniej by było gdyby ich nie było, szkoda. Pozatym małym dzieciom może zasłaniać ;P. Krzesełka prezentują się niezle, lepiej niż wtedy jak były wybierane.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
a barierki mają ten plus ze wiecej na plecy nikt nikomu nie poleci co miałem juz 'przyjemnosc' przezyc nie raz zwlaszcza przez kolesi w stanie >2.0 %![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I bardzo dobrze i wdac ze siedziska tez sa montowane, tylko co sie stalo ze wszystkimi kamerkami, u mnie zadne nie dzialalaja...
![]()
Wisła najlepszym klubem na świecie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Zeby nie bylo oftopa to mi jedynie przeszkadza kolor tych barierek, no ale nie ma co narzekac ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Takiego czlowieka jak B.Basalaj to na tu trzeba bylo juz dawno. Czlowieka ktory wie o co chodzi w tym biznesie. Jestem ciekawy co jest do poprawienia(tz co prezes sobie zazyczyl), ale wydaje mi sie ze ostro z nimi pojechal skoro udalo sie wynegocjowac takie warunki.
Oby tak dalej, tylko to jest wszystko o klika lat za pozno.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 09.06.2010 o godz. 17:41.
![]() ,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Rozumiem ze drugie pietro bedzie tylko dla doroslych. Nie ma sensu brac 10latka ze soba na mecz. Choc byc moze kat zaklamuje nieco obraz i nawet dzieci beda mialy dobry widok.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Przecież stało się to,czego spodziewaliśmy się już od kilku miesięcy... chyba tylko niepoprawni optymiści wierzyli w to,że zapewnienia UM są prawdziwe. Cieszę się,że Wisła,a konkretnie Basałaj zaczęła w końcu działać bo obojętność klubu w sprawie stadionu była do jak tej pory irytująca.
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Już nie przeginajcie z tymi dziećmi. Zawsze się znajdzie takie, które barierkę będzie miało na wysokości oczu.
Ludzie z dnia na dzień nie przeskakują z powiedzmy 100 cm na 130 cm Co do krzesełek. Szkoda wielka tych krzesełek w sektorze gości. Przecież wiadomo jaki je spotka los. Chyba, że monitoring będzie faktycznie spełniał swą funkcję w 100 % i w momencie gdy jakieś bydło coś zniszczy to później zostanie to bydełko odpowiednio uhonorowane rachunkiem, tak samo jak i prezes klubu gości odpowiednią karą. |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez mav23 : 09.06.2010 o godz. 18:59.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Powiem wam jedną rzecz wczoraj sie dowiedziałem JA OSOBISCIE NIE WIERZE że jeszcze jest mozliwośc ze Euro 2012 bedzie rozgrywane w Krakowie i Chorzowie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ja także nie wierzę.
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018