The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
maxim
Junior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.06.2010, 09:45
Jak wejdziemy jednym półdupkiem na stadion, to dopiero się zacznie. Jesienią wybory samorządowe, jaka droga się zapadnie, kryzys, budżety napięte czy cóś- znajdzie się mnóstwo powodów, by olewać terminy. Zresztą raz czy dwa razy skłamać- co za różnica. Nie będzie specjalnie nawet z kim gadać. A my ponarzekamy i przywykniemy do prowizorki i poczekamy sobie.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 09.06.2010, 09:59
Wybaczcie za ignorancje i lenistwo, ale może mi ktoś tu napisać, w jakim mniej więcej terminie sa wybory samorządowe?
Ciekawy jestem, czy ich temin "przez przypadek" zbiegnie się z terminem otwarcia R22

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 09.06.2010, 10:02
maxim napisał(a):Wyświetl post
Jak wejdziemy jednym półdupkiem na stadion, to dopiero się zacznie. Jesienią wybory samorządowe, jaka droga się zapadnie, kryzys, budżety napięte czy cóś- znajdzie się mnóstwo powodów, by olewać terminy. Zresztą raz czy dwa razy skłamać- co za różnica. Nie będzie specjalnie nawet z kim gadać. A my ponarzekamy i przywykniemy do prowizorki i poczekamy sobie.
Poza panem Darkiem nie słyszę żadnych politycznych głosów sprzeciwu wobec polityki Majchrowskiego. Żaden kandydat na prezydenta z ramienia jakiejkolwiek partii nie mówi nic na temat jawnego oszustwa i minimalizmu rządzącej kliki.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 09.06.2010, 10:21
^^^ Taaa już byli tacy co podskoczyli za wysoko ścigając (albo próbując ścigac) korupcję to było larum że jak można po babę o 6 rano przychodzić i chirurga oskarzać że on brał kopertya on myslał że tam znaczki były bo kolekcjoner przecież .Więc teraz tylko samobójcy się wychylają żeby nie podpaść Zbychowi i Rychowi.
Sorry za offtop
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 09.06.2010 o godz. 10:23.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
maxim
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 09.06.2010, 10:29
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Wybaczcie za ignorancje i lenistwo, ale może mi ktoś tu napisać, w jakim mniej więcej terminie sa wybory samorządowe?
Ciekawy jestem, czy ich temin "przez przypadek" zbiegnie się z terminem otwarcia R22

Państwowa Komisja Wyborcza ogłosiła, że zbliżające się wybory samorządowe odbędą się w terminie pomiędzy 14 listopada 2010 r. a 9 stycznia 2011 r.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 09.06.2010, 11:16
Jak pisałem wcześniej pare dni temu Wisla jest wstępnie dogadana z miastem w sprawie wynajmu stadionu i tutaj nic sie nie zmieniło.Teraz ustalane sa szczególy i z ostatnich doniesień sprawa wygląda nastepująco:Wisla ma wejsc w spólke z miastem i zostać operatorem calosci stadionu .Z rznych względów jest to najbardziej korzystne dla Wisły.Opłata roczna ma wynosić 1% wartości stadionu i nie bedzie robiony podzial na czesc sportową i komercyjną( dlatego Wisła zgodzła sie wziąsc cały stadion ale za mniejszą opłate)Co do firmy SportFive sprawa wyglada nastepująco.Wiadomo ,że dla nich liczy sie tylko biznes i sentymentów nie bedzie bo będą chcieli wyrwać jak najwicej kasy dla sebie a chyba nie o to w tm wszystkim chodzi?Przy społce z miastem Wisła zarobi wiecej i dlatego ma zostać zastosowane takie rozwiazanie.Możliwa jest za to wspołpraca z SportFive na innej plaszczyżnie marketing organizacja imprez poszukiwanie i pozyskiwanie sponsorów(juz takie działania sa prowadzone).Wczoraj B.Basałaj spotkał sie z Niedziałkowską i przedstawił jej cała liste życzen z rzeczami do poprawki i niedoróbkami.Tak wygląda sprawa stadionu na dziś i rozmowy maja być kontynuowane tak żeby do 2 tygodni podpisać umowe najmu stadionu.Wiem ,ze Basałaj ciśnie miasto ,zeby jak najszybciej oddali do użytku 3 trybuny ale wiemy ,ze sa uzasadnione obawy co do tego czy pierwsze mecze nie bedziemy rozgrywac na stadionie Hutnika.Dzis moze bede znał kolejne szczegóły to sie z wami podziele na forum.Jeszcze jedna pozytywna sprawa tak troche nie zwiazana ze stadionem.B.Basałaj bardzo ostro zabrał sie do pracy bo jak na pierwszy dzien urzedowania to spotkał sie z pracownikami klubu i zapowiedział im że wakacje juz sie skończyły i zabieramy sie ostro do pracy .Potem wizytował budowe stadionu ,spotkał sie z wszystkimi kierownikami budowy i nastepnie udał sie do UM na rozmowy .I jeszcze przeglądał dużą ilośc dokumentow umów i miał 2 spotkania z ludzmi biznesu.Tak wiec widac ,że ostro wzieli sie do pracy bo zaległości cala masa.Tak powinno być!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.06.2010, 13:00
Nie rozumiem, co takiego stało się od maja, że nagle trybuna E będzie musiała być wyłączona, choć w maju jeszcze wyłączona być nie musiała?

Dlaczego wyłączona ma być też D z powodu planowanych prac, skoro miasto nie rozpisało na razie żadnych przetargów na jej dokończenie?

Który imbecyl w UM z imienia i nazwiska podjął decyzję o wyborze murawy wiadomej firmy, specjalizującej się w fuszerowaniu tychże?

Dobra, konkretnie. Jeszcze raz potwierdza się tragiczny nadzór nad tą budową, jej prowadzenie, rozplanowanie i wykonanie ze strony miasta i po części Wisły również (klub nie reagował publicznie na nic przez ostatnie lata, a absurdów i geszeftów było przez ten czas co niemiara, nie dbaliśmy należycie o swój interes). Dlatego już dzisiaj zapowiadam, że za cholerę nie zagłosuję w nadchodzących wyborach na Majchrowskiego, wraz z całą tą jego niekompetentną i specjalizującą się w prowizorkach świtą.

Mam nadzieję że pojawi się inny kandydat, który lepiej zadba o stadion i okaże więcej kompetencji oraz szacunku interesowi Wisły, a także kibiców, należących wszak do mieszkańców Krakowa, mających prawo oczekiwać choć cienia fachowości i profesjonalizmu.

Dość popieprzonej ideologi pt. "darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby", prezentowanej przez część środowiska wiślackiego.

Popieram też pomysł zorganizowania publicznej demonstracji przeciwko opóźnieniom w budowie oraz publicznego napiętnowania sposobu prowadzenia przez miasto tej inwestycji.
Ostatnio edytowane przez Markus : 09.06.2010 o godz. 13:06.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Grzesiek7
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 09.06.2010, 13:37
Markus napisał(a):Wyświetl post
. Dlatego już dzisiaj zapowiadam, że za cholerę nie zagłosuję w nadchodzących wyborach na Majchrowskiego, wraz z całą tą jego niekompetentną i specjalizującą się w prowizorkach świtą.

Popieram też pomysł zorganizowania publicznej demonstracji przeciwko opóźnieniom w budowie oraz publicznego napiętnowania sposobu prowadzenia przez miasto tej inwestycji.
Markus, moim zdaniem przed Wami (TWSD) jest teraz ważne zadanie i spora odpowiedzialność.
Jako najpoczytniejsza wiślacka strona macie ogromną siłę przekazu (rażenia).

Pierwsza sprawa to demonstracja, której przez forum nie zorganizujemy, musi się tym zająć SKWK, a TWSD musi to maksymalnie nagłośnić i nakręcić atmosferę. Sam artykuł to mało, sama organizacja to jeszcze mniej... W tej sprawie trzeba to połączyć.

Druga sprawa to wybory. Wiem, że nie chcecie być postrzegani jako zaangażowani politycznie. Myślę jednak, że pokazanie w serii artykułów ludzi ewidentnie działających na szkodę Wisły nie będzie przez czytelników odebrane w tych samych kategoriach, co agitacja polityczna (bo nią de facto nie jest).
Nie zniósłbym chyba, gdyby siwy Buc (tak go będę tytułował - sam nie uważa tego słowa za obraźliwe, a szanując sprawowany urząd - z dużej litery), który nas znieważa publicznie każdym słowem, uczynkiem i zaniedbaniem mógł kontynuować psucie miasta. To przede wszystkim pokazałoby, jak słabi jesteśmy...

Pls, potraktujcie to w kategoriach... misyjnych
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 09.06.2010, 13:49
Podejrzewam że dzisiaj wkradły się jakieś nieścisłości do infa o stadionie.
Skoro zachodnia wg.obietnic jaśnie panującego miała być w październiku to kontenery przed E jak słały tak miały stać, a trybuna miała być czynna.
Obawiam się że albo zagramy na SS albo jednak przy 2 trybunach wsch i E i kluczowym tu jest czy wschodnia będzie wykończona a nie E bo kontenery można w najgorszym razie przesunąć jednym dźwigiem- niech już nie bredzą że to problem -jakby chociaż wieża Eiffla tam stała
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 09.06.2010, 14:03
Jak to jest z tą murawą?Teraz będą kładli rury, zakrywali ziemią i kładli murawę, czy dalej będą obniżali?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Grzesiek7
Senior Member

Stary 09.06.2010, 14:17
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Jak to jest z tą murawą?Teraz będą kładli rury, zakrywali ziemią i kładli murawę, czy dalej będą obniżali?
Od razu obniżyli o 140 cm, więc już pogłębiać nie będą.
Teraz z instalacją i resztą podniosą poziom płyty o 60 cm.
Odpowiedz cytując
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2010

Stary 09.06.2010, 15:24
A co z odpowiedzią na pytania Pana Olszówki?
Odpowiedz cytując
soilworker
Member

Od: 05.2003

Stary 09.06.2010, 15:57
Troche z innej beczki - a wiadomo może, kiedy Sląsk Wrocław bedzie grał pierwsze mecze na nowym stadionie (Maślice) ?
A wicky wicky wick wicky wicky wick,
Fresh Cowboy form the Westside.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 09.06.2010, 16:08
Jeśli skończą stadion w nowym terminie (czerwiec 2011) to nie wcześniej niż w sierpniu 2011.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 09.06.2010, 16:21
To powinno zakończyć kwestię zasłaniania widoku przez barierki.

Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Valdaer
Member

Od: 12.2009

Stary 09.06.2010, 16:41
I tak imo kiepsko że są te barierki :/ dużo estetyczniej by było gdyby ich nie było, szkoda. Pozatym małym dzieciom może zasłaniać ;P. Krzesełka prezentują się niezle, lepiej niż wtedy jak były wybierane.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.06.2010, 16:53
Valdaer napisał(a):Wyświetl post
I tak imo kiepsko że są te barierki :/ dużo estetyczniej by było gdyby ich nie było, szkoda. Pozatym małym dzieciom może zasłaniać ;P. Krzesełka prezentują się niezle, lepiej niż wtedy jak były wybierane.
to samo miałem napisać gdy prezentowano model tych krzesełek to byłem raczej sceptyczny ale teraz po zmontowaniu na trybunie wygladają naprawde dobrze a barierki mają ten plus ze wiecej na plecy nikt nikomu nie poleci co miałem juz 'przyjemnosc' przezyc nie raz zwlaszcza przez kolesi w stanie >2.0 %
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Stary 09.06.2010, 17:17
PvD napisał(a):Wyświetl post
To powinno zakończyć kwestię zasłaniania widoku przez barierki.

I bardzo dobrze i wdac ze siedziska tez sa montowane, tylko co sie stalo ze wszystkimi kamerkami, u mnie zadne nie dzialalaja...
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 09.06.2010, 17:17
Cytat:
kolesi w stanie >2.0 %
rekordzista!!

Zeby nie bylo oftopa to mi jedynie przeszkadza kolor tych barierek, no ale nie ma co narzekac
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 09.06.2010, 17:19
medyk napisał(a):Wyświetl post
to samo miałem napisać gdy prezentowano model tych krzesełek to byłem raczej sceptyczny ale teraz po zmontowaniu na trybunie wygladają naprawde dobrze a barierki mają ten plus ze wiecej na plecy nikt nikomu nie poleci co miałem juz 'przyjemnosc' przezyc nie raz zwlaszcza przez kolesi w stanie >2.0 %
Cieszę się.Bo to właśnie na koniec pracy należy efekt oceniać
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 09.06.2010, 17:30
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Teraz ustalane sa szczególy i z ostatnich doniesień sprawa wygląda nastepująco:Wisla ma wejsc w spólke z miastem i zostać operatorem calosci stadionu .Z rznych względów jest to najbardziej korzystne dla Wisły.Opłata roczna ma wynosić 1% wartości stadionu i nie bedzie robiony podzial na czesc sportową i komercyjną( dlatego Wisła zgodzła sie wziąsc cały stadion ale za mniejszą opłate)....................Wczoraj B.Basałaj spotkał sie z Niedziałkowską i przedstawił jej cała liste życzen z rzeczami do poprawki i niedoróbkami.
No to "Miasto" ma teraz przej ...ne ;-) A dla nas to super wiadomość. Powstanie pewnie odpowiedni załacznik do umowy który będzie precyzował różne kwestie związane ze stadionem w zakresie tego co trzeba poprawić, zmienić, dołożyć, wybudować. Jako operator stadionu zarząd Wisły stanie teraz na rzęsach żeby w maksymalny sposób wypunktować Miasto i zapisać odpowiednie klauzule które będą Wisłę zabezpieczały i jednoczeście wymuszały od Miasta odpowiednie kroki. Teraz pewnie Niedziałkowska po takich spotkaniach przez kilka godzin dochodzi do siebie bo wcześniej wszystkim to latało co będzie i jak będzie. A tu taka zmiana
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.06.2010, 17:38
Takiego czlowieka jak B.Basalaj to na tu trzeba bylo juz dawno. Czlowieka ktory wie o co chodzi w tym biznesie. Jestem ciekawy co jest do poprawienia(tz co prezes sobie zazyczyl), ale wydaje mi sie ze ostro z nimi pojechal skoro udalo sie wynegocjowac takie warunki.

Oby tak dalej, tylko to jest wszystko o klika lat za pozno.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 09.06.2010 o godz. 17:41.
,
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 09.06.2010, 18:24
Rozumiem ze drugie pietro bedzie tylko dla doroslych. Nie ma sensu brac 10latka ze soba na mecz. Choc byc moze kat zaklamuje nieco obraz i nawet dzieci beda mialy dobry widok.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.06.2010, 18:34
Przecież stało się to,czego spodziewaliśmy się już od kilku miesięcy... chyba tylko niepoprawni optymiści wierzyli w to,że zapewnienia UM są prawdziwe. Cieszę się,że Wisła,a konkretnie Basałaj zaczęła w końcu działać bo obojętność klubu w sprawie stadionu była do jak tej pory irytująca.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 09.06.2010, 18:40
Już nie przeginajcie z tymi dziećmi. Zawsze się znajdzie takie, które barierkę będzie miało na wysokości oczu. Ludzie z dnia na dzień nie przeskakują z powiedzmy 100 cm na 130 cm
Co do krzesełek. Szkoda wielka tych krzesełek w sektorze gości. Przecież wiadomo jaki je spotka los. Chyba, że monitoring będzie faktycznie spełniał swą funkcję w 100 % i w momencie gdy jakieś bydło coś zniszczy to później zostanie to bydełko odpowiednio uhonorowane rachunkiem, tak samo jak i prezes klubu gości odpowiednią karą.
Odpowiedz cytując
mav23
Member

Od: 02.2009

Stary 09.06.2010, 18:49
Cytat:
Rozumiem ze drugie pietro bedzie tylko dla doroslych. Nie ma sensu brac 10latka ze soba na mecz. Choc byc moze kat zaklamuje nieco obraz i nawet dzieci beda mialy dobry widok.
Gdyby 10latek z którym przyszedłeś na mecz przyjął na plecy chłopa 90kg ze stopnia wyżej mówiono by że architekt nie zadbał o bezpieczeństwo. Dzieciak z barierką na wysokości oczu sobie poradzi w ten czy inny sposób a opiekun zadowolony będzie bo maluch ani nie poleci do przodu ani z tyłu ktoś na niego nie poleci.
Ostatnio edytowane przez mav23 : 09.06.2010 o godz. 18:59.
Odpowiedz cytując
Grzesiek7
Senior Member

Stary 09.06.2010, 18:53
Z forum SSC :

http://www.skyscrapercity.com/showpo...ostcount=11552
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 09.06.2010, 19:05
Powiem wam jedną rzecz wczoraj sie dowiedziałem JA OSOBISCIE NIE WIERZE że jeszcze jest mozliwośc ze Euro 2012 bedzie rozgrywane w Krakowie i Chorzowie
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.06.2010, 19:15
Powiem wam jedną rzecz wczoraj sie dowiedziałem JA OSOBISCIE NIE WIERZE że jeszcze jest mozliwośc ze Euro 2012 bedzie rozgrywane w Krakowie i Chorzowie
Ja także nie wierzę.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 09.06.2010, 19:15
Ja to wiem już od 2009 roku. UEFA podpisała umowy z 4 miastami i nie może się od tak wycofać, nawet jakby wybudował ktoś jakąś super arene to nie byłoby szans ... bo umowa jest umową.
Tak samo Ukraina zorganizuje Euro w 4 miastach
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów