The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakie piwo najbardziej lubicie?
Tyskie 345 28,89%
Warka 74 6,20%
Żubr 96 8,04%
Carlsberg 107 8,96%
Heineken 95 7,96%
Żywiec 172 14,41%
Tatra 51 4,27%
Harnaś 45 3,77%
Okocim 54 4,52%
Lech 155 12,98%
Głosujących: 1194. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2010, 15:53
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
jak do tyskacza czy okocim sie zgodze tak Zywca bede bronil , nie jest taki jak kiedys ale nic nie smakuje juz tak samo,tyczy sie to tez wodkil ,nie porownuje juz do Henka ktory w gardle sie zatrzymuje.
Zawsze pozostaje tani i dobrey Harnol
Faktycznie wśród tych trzech Żywiec jednak najlepszy, ale właśnie nie taki, jak kiedyś Choć do wypicia jak najbardziej. Co do Harnasia to nie i jeszcze raz nie. Jeśli nie jest na granicy zamarznięcia, to jest w ogóle nie do wypicia
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 08.06.2010, 15:56
Ja teraz głównie pije piwa niepasteryzowane a najczęściej to :
Żywe
Piast niepasteryzowany
Kasztelan niepasteryzowany
nie wiem czemu ale Żywiec mi teraz w ogóle nie smakuje,jakby za bardzo gazowany czy coś... z "masówek" jak już coś piję to Okocim zielony.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 08.06.2010, 15:58
1.Carlsberg
2.Żywiec
3.Heineken
4.Warka czerwona,

Tyskie kiedyś lubiłem ale strasznie się zepsuło..Piłem wspomnianego przez kogoś Goelsha i jak dla mnie jest tak jakby za słony ;p
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 08.06.2010, 16:25
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
W końcu widzę smakosza

Faktycznie piwa ostatnimi czasy się popsuły, szczególnie typowe "koncerniaki". Niegdyś całkiem dobre: Żywiec (fajna goryczka), Tyskie, czy zielony Okocim (tuż po wielkim powrocie) dziś są nijakie. A do rankingu Marszałka dodałbym: Amstel, Grolsch, Budweiser Dark Lager, Guiness.

PS. Zna może ktoś jakąś knajpkę z dużym wyborem polskich (i nie tylko) piw?
Omerta, na Kazimierzu. Mnóstwo rodzai piw. dokładniej nie pamiętam adresu, ale na pewno znajdziesz
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
markokrk
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 08.06.2010, 16:55
PrawdziwośćDlaGry napisał(a):Wyświetl post
Omerta, na Kazimierzu. Mnóstwo rodzai piw. dokładniej nie pamiętam adresu, ale na pewno znajdziesz
Dodałbym jeszcze Czerwony? Smok na Miodowej zaraz na rogu tejże ulicy ze Starowiślną.
Odpowiedz cytując
LeQ
Member

Od: 05.2009

Stary 08.06.2010, 17:42
Ostatnimi czasy zawsze 1 lokatę zajmowało u mnie Tyskie Gronie ale od pewnego czasu być możliwe że z monotonii napiłem się Żywca i całkiem całkiem. Tak wiec:
1: Żywiec
2:Warka czerwona
3:Mosel Bier
4:Tatra Pils
5:Leżajsk niebieski

Pewnego razu kupiłem u siebie 2 Żubry w puszce i i mój nie fart polegał na tym że oba były zepsute. , innego próbując nowych skosztowałem Wojaka zielonego i muszę przyznać że w skali dostał 3,5/5.
Będąc na wczasach we Francji napotkałem taki o to trunek - polecam. Za to w Bristolu jest popyt na nasze alkohole duży pełne półki Żywca,Tyskiego, Lecha

Mosel Bier dobre piwo w butelce 0,33l poręczne a zarazem ... fajnie leci

badź wyraźniejsza puszka
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 08.06.2010, 17:53
Faktycznie wśród tych trzech Żywiec jednak najlepszy, ale właśnie nie taki, jak kiedyś Choć do wypicia jak najbardziej. Co do Harnasia to nie i jeszcze raz nie. Jeśli nie jest na granicy zamarznięcia, to jest w ogóle nie do wypicia
wybredny jak sie nie ma co sie lubi ,to sie kradnie co popadnie a tak serio Harnol ok mi smakuje a duza zaleta ze promocja algidy obowiazuje ,kup jednego na nim szukaj nastepnego ,tak w ogole to na samym poczatku nalezalo napisac ze sa rozni ludzie i rozne smaki maja
moja hot lista 30 ton
zywiec,
a nie pogardze Harnaś, Książ,Wojak czarny,Łomża,Perła mocna,Żubr,Warka
wiadomo ze od nastroju tez zalezy jak chce ktos szybko impmreze skonczyc to pare wojakow czarnych,albo Kapery i kimono a tak dla smaku do Zywiec albo cos podobnego
>dlaczego nie ma tematu o smakoszach mocniejszych trunkow
Ostatnio edytowane przez DominoForza : 08.06.2010 o godz. 18:05.
.....
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 08.06.2010, 18:07
PrawdziwośćDlaGry napisał(a):Wyświetl post
W Non Iron'ie też jest spory wybór.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.06.2010, 18:16
1. Perła Chmielowa
2. Kasztelan (niepasteryzowany)
3. Leżajsk (niebieski)

Nie lubię tych wielce popularnych piw jak Lech, Carlsberg, Tyskie i Żywiec.
Odpowiedz cytując
swirson
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.06.2010, 18:16
Kupując piwo patrzcie na datę produkcji, im wcześniej je spożyjecie tym lepiej oraz na opakowanie ( im bardziej nosi ślady działania warunków atmosferycznych tym gorzej.
Ostatnio edytowane przez swirson : 08.06.2010 o godz. 18:18.
PIJACZKI OSIEDLOWE '97 - KTO NIE PIJE TEN SPRZEDAJE
Zrobisz loda, będzie zgoda.
Odpowiedz cytując
Byku
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 08.06.2010, 18:19
W Katedrze na Poselskiej również znajdziecie sporo piwek.
Wściekły byk!
Odpowiedz cytując
Kameleon
Member

Od: 11.2003

Stary 08.06.2010, 18:34
Widzieliście gdzieś w Krakowie Łomżę niepasteryzowaną w bączku?
Odpowiedz cytując
DrewniaQ
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 08.06.2010, 19:59
Mi ostatnio posmakowało Irlandzkie Mocne, lecz ponoć przestali produkować :/
Ciechana Wybornego lubię od czasu do czasu, tak samo Stouta.
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 08.06.2010, 20:30
Kameleon napisał(a):Wyświetl post
Polo Market na Bohaterów Września
Odpowiedz cytując
LoRd
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.06.2010, 20:46
Raz jeszcze w sprawie roboty własnego piwa. Pił ktoś z was kiedyś takie ? Zakładam, że po poważnym wzięciu się za temat uważyłbym takie piwo jak w przepisie tylko czy ono by smakowalo osobie, która dotychczas piła "koncerniaki". A przepisów pewnie mniej więcej tyle ile piwowarów ... i jak tu wybrać
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 08.06.2010, 20:49
Mozna w Krakowie kupic gdzies Bulmersa? (Irlandzki 'jabol' )

Pytalem kiedys... w Almie nie ma
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Stary 08.06.2010, 20:51
LoRd napisał(a):Wyświetl post
Raz jeszcze w sprawie roboty własnego piwa. Pił ktoś z was kiedyś takie ? Zakładam, że po poważnym wzięciu się za temat uważyłbym takie piwo jak w przepisie tylko czy ono by smakowalo osobie, która dotychczas piła "koncerniaki". A przepisów pewnie mniej więcej tyle ile piwowarów ... i jak tu wybrać
pilem takie piwo i mnie odpychalo jak cholera,nie wiem moze zle dobrane skladniki ale da sie wyczuc ze to nie zwykla pucha
takie cos to bylo http://www.allegro.pl/item1064454516...rowar_23l.html
.....
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 08.06.2010, 21:09
W końcu widzę smakosza

Faktycznie piwa ostatnimi czasy się popsuły, szczególnie typowe "koncerniaki". Niegdyś całkiem dobre: Żywiec (fajna goryczka), Tyskie, czy zielony Okocim (tuż po wielkim powrocie) dziś są nijakie. A do rankingu Marszałka dodałbym: Amstel, Grolsch, Budweiser Dark Lager, Guiness.

PS. Zna może ktoś jakąś knajpkę z dużym wyborem polskich (i nie tylko) piw?
Jest taka w Warszawie przy ul Foksal. Wybór taki że głowa mała. Niestety ceny także i najtańsze rodzime to 10 PLN za 0.5 L...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.06.2010, 11:07
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post

Nie lubię tych wielce popularnych piw jak Lech, Carlsberg, Tyskie i Żywiec.
Bo tego nie da się pić a co dopiero lubić. Dodałbym jeszcze takie coś jak Heineken. To są browary,które mają kasę na reklamę a ich piwska są tworami marketingowymi niczym więcej. Jest wyrobiona moda na w/w piwa. A dobre to w ogóle nie jest.

Jeszcze z lepszych piw poleciłbym z pełną odpowiedzialnością piwo gronkowe. Dzień,dwa ma datę przydatności. Dobre. Nie znakomite ale dobre. Dostępne w sklepach alkoholem,czy w marketach są nie wiem, nie chodzę do tak owych.

Poruszony został temat wódki. Kilka spostrzeżeń, smakowo - obyczajowych. Za dobrą wódkę ciężko uznać Sobieskiego, Absolwenta. Może się coś zmieniło w tej kwestii ale skoro ładują się na rynek amerykański to nie sądzę aby jakość poprawili. Dobra jest natomiast wódka o miłej nazwie - Stock. Obojętnie wchodzi,niczym płyn ustrojowy. Podobnie czysta żołądkowa. Wyborowa także daje radę. Niemniej jest to kwestia smaku,wyrobienia,gustu. O wódce i jej walorach ciężko dyskutować niźli o piwie. Ale jest jedna rzecz,która nie powinna podlegać dyskusji i być oczywista a widzę,że nie jest. Otóż wódkę podajemy zmrożoną. Podać wódkę o temperaturze pokojowej uważam za sabotaż. Jest to mniej więcej tak samo dobre i sensowne jak picie zimnej kawy rano. U cioci na imieninach podają ciepłą wódkę i robią z niej szumnie zwany napój,drinkiem. Znaczy wódka ciepła plus ciepły sok pomarańczowy. I wytrzymać takie coś. Makabra. A pić trzeba,bo ileż na trzeźwo człowiek wysiedzi u cioci na imieninach. No ale każdy wie w co się ładuje idąc na imieniny. Niemniej idąc do lokalu, chyba oczywistym powinno być,że wódkę w kieliszkach podają zmrożoną. No to się nie zdziwcie jak tak nie będzie. Także nie denerwujcie się jak dostaniecie wódkę ciepłą w kieliszku 40 mln, a liczone jest jak za 50 tkę. To jest chyba norma. Oszukiwanie to oczywista rzecz w Polsce więc nie robi to na mnie wrażenia. Ale ciepła wódka już tak,i to bardzo. Tym bardziej jak lokal che się mienić nie wiadomo jaki a wódkę ciepłą podają. A kelner jest wiele zdziwiony jak mu mówię,że chcę zmrożoną wódkę. Dlatego w Krakowie polecam knajpy mniej znane,takie na uboczu. Lub bary hotelowe. Nie dość,że zmrożona wódka to i kieliszki. No ale to hotele, tam mają światowe standardy.
Nie chcę za bardzo wchodzić w jakoś lokali w Krakowie a ceny,bo to osobny temat ale wódka ciepła w zasadzie jest wszędzie normą. Dlatego sami się szanujmy i wódkę taką jak Pan Bóg przykazał pijmy, zimną,schłodzoną. Aby pić i się delektować a nie pić i wymiotować.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.06.2010, 11:27
z wiekiem człowiek zaczyna gustowac w mocniejszych piwach dlatego bardzo lubie Śląskie 7 % i Książ Czarny Specjał.
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.06.2010, 16:45
AYALA napisał(a):Wyświetl post
z wiekiem człowiek zaczyna gustowac w mocniejszych piwach dlatego bardzo lubie Śląskie 7 % i Książ Czarny Specjał.
Dla mnie mocne piwa to Kaper i Porter Żywiecki(około 9%) oraz(ale to jedynie okazjonalnie) Amsterdam maxmiator(11%)
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Stary 10.06.2010, 17:04
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Bo tego nie da się pić a co dopiero lubić. Dodałbym jeszcze takie coś jak Heineken. To są browary,które mają kasę na reklamę a ich piwska są tworami marketingowymi niczym więcej. Jest wyrobiona moda na w/w piwa. A dobre to w ogóle nie jest.

Jeszcze z lepszych piw poleciłbym z pełną odpowiedzialnością piwo gronkowe. Dzień,dwa ma datę przydatności. Dobre. Nie znakomite ale dobre. Dostępne w sklepach alkoholem,czy w marketach są nie wiem, nie chodzę do tak owych.

Poruszony został temat wódki. Kilka spostrzeżeń, smakowo - obyczajowych. Za dobrą wódkę ciężko uznać Sobieskiego, Absolwenta. Może się coś zmieniło w tej kwestii ale skoro ładują się na rynek amerykański to nie sądzę aby jakość poprawili. Dobra jest natomiast wódka o miłej nazwie - Stock. Obojętnie wchodzi,niczym płyn ustrojowy. Podobnie czysta żołądkowa. Wyborowa także daje radę. Niemniej jest to kwestia smaku,wyrobienia,gustu. O wódce i jej walorach ciężko dyskutować niźli o piwie. Ale jest jedna rzecz,która nie powinna podlegać dyskusji i być oczywista a widzę,że nie jest. Otóż wódkę podajemy zmrożoną. Podać wódkę o temperaturze pokojowej uważam za sabotaż. Jest to mniej więcej tak samo dobre i sensowne jak picie zimnej kawy rano. U cioci na imieninach podają ciepłą wódkę i robią z niej szumnie zwany napój,drinkiem. Znaczy wódka ciepła plus ciepły sok pomarańczowy. I wytrzymać takie coś. Makabra. A pić trzeba,bo ileż na trzeźwo człowiek wysiedzi u cioci na imieninach. No ale każdy wie w co się ładuje idąc na imieniny. Niemniej idąc do lokalu, chyba oczywistym powinno być,że wódkę w kieliszkach podają zmrożoną. No to się nie zdziwcie jak tak nie będzie. Także nie denerwujcie się jak dostaniecie wódkę ciepłą w kieliszku 40 mln, a liczone jest jak za 50 tkę. To jest chyba norma. Oszukiwanie to oczywista rzecz w Polsce więc nie robi to na mnie wrażenia. Ale ciepła wódka już tak,i to bardzo. Tym bardziej jak lokal che się mienić nie wiadomo jaki a wódkę ciepłą podają. A kelner jest wiele zdziwiony jak mu mówię,że chcę zmrożoną wódkę. Dlatego w Krakowie polecam knajpy mniej znane,takie na uboczu. Lub bary hotelowe. Nie dość,że zmrożona wódka to i kieliszki. No ale to hotele, tam mają światowe standardy.
Nie chcę za bardzo wchodzić w jakoś lokali w Krakowie a ceny,bo to osobny temat ale wódka ciepła w zasadzie jest wszędzie normą. Dlatego sami się szanujmy i wódkę taką jak Pan Bóg przykazał pijmy, zimną,schłodzoną. Aby pić i się delektować a nie pić i wymiotować.
nie zgodze sie z Toba kolego ,zbrodnia jest stawianie w jednej lidze Absolwenta i Sobieskiego.Jak zaczynalem "przygode" z wodka to absolwent byl nie bardzo dobra wodka a dobra i zjadliwa ,teraz to tylko wspomnienie Sobieski jest mniej wiecej do niej jak Polska reprezentacja nie do Hiszpanow a do Portugalii czyli tak czy siak duzo lepsza.Wodka Stock jak wchodzila bardzo mi wpadla w gardlo ale kupilem ja na dwie imprezy z rzedu i calkiem inny alkohol ,czysta zoladkowa ok ona kiedys i dzis jest ok ,jesczcze jej kuzynka "delux" jak pajeczyna w kieszenie to wole ja od absolwenta.Wiadomo nie ma to jak wodka Finlandia limonka ale na czeste "degustacje" oproznila by kieszen do zera ,sa tansze i dobre alkohole Soplica , Sobieski, i zawsze dobra Wyborowa
.....
Odpowiedz cytując
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 10.06.2010, 17:22
Kameleon napisał(a):Wyświetl post
widzę że jesteś z Nh więc Ci powiem że bliżej masz ją na Placu Bieńczyckim w takim sklepie z tyłu obok Awiteksu.
Odpowiedz cytując
WALDI TSW
Senior Member

Stary 10.06.2010, 17:24
Ostatnio posmakowalem Kasztelana i jest to naprawde zajebiste piwko POLECAM
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 10.06.2010, 17:44
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
nie zgodze sie z Toba kolego ,zbrodnia jest stawianie w jednej lidze Absolwenta i Sobieskiego.Jak zaczynalem "przygode" z wodka to absolwent byl nie bardzo dobra wodka a dobra i zjadliwa ,teraz to tylko wspomnienie Sobieski jest mniej wiecej do niej jak Polska reprezentacja nie do Hiszpanow a do Portugalii czyli tak czy siak duzo lepsza.Wodka Stock jak wchodzila bardzo mi wpadla w gardlo ale kupilem ja na dwie imprezy z rzedu i calkiem inny alkohol ,czysta zoladkowa ok ona kiedys i dzis jest ok ,jesczcze jej kuzynka "delux" jak pajeczyna w kieszenie to wole ja od absolwenta.Wiadomo nie ma to jak wodka Finlandia limonka ale na czeste "degustacje" oproznila by kieszen do zera ,sa tansze i dobre alkohole Soplica , Sobieski, i zawsze dobra Wyborowa
przeciez czysta zaladkowa a delux to to samo
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 10.06.2010, 19:28
LoRd napisał(a):Wyświetl post
To zależy jaki rodzaj piwa chcesz robić. Jeśli zrobisz starannie - to moim zdaniem, powinno Ci wyjść piwo o kilka klas lepsze niż koncerniaki. I nie obawiaj się , że nie będą Ci smakować

Moje pierwsze zetknięcie z piwami domowymi mialo miejsce mniej więcej 8 lat temu i od tej pory popularne piwa piję tylko gdy nie mam innego wyjścia
Staram się pić te z mniejszych browarów ( probje wyszukiwać nieszablonowe piwa ) lub minibrowarow.
Ostatnim moim odkryciem są piwa wędzone.Szczególnie polecam Schlenkerla z Bambergu.

Koźlaki też są ok
Ostatnio edytowane przez Ela : 10.06.2010 o godz. 19:32.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Stary 10.06.2010, 19:41
Kamil napisał(a):Wyświetl post
przeciez czysta zaladkowa a delux to to samo
sorki zle doczytalem chodzilo mi w sensie o moj bład ,szkole skonczylem w maju i sa efekty
.....
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 10.06.2010, 20:07
Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie mocne piwa to Kaper i Porter Żywiecki(około 9%) oraz(ale to jedynie okazjonalnie) Amsterdam maxmiator(11%)
Ostatnio bylem na imprezie i poczastowano mnie mocnym piwem Tennys ile to mialo nie wiem ale padlem w polowie trzeciego, w smaku nie najlepsze ale robote robi.
Z mocnych tylko Okocim Mocne w butelce
,
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 15.07.2010, 20:06
ostatnio wśród moich znajomych popularne stało się piwo produkowane przez Carlsberga Polska zwane Kasztelanem, całkiem dobre, reklamowane jako piwo niepasteryzowane, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 15.07.2010, 20:24
Oczywiście, że to ściema. Jak widzisz, że piwo jest z którejś większych firm od razu odkładaj na półkę
http://wildwezyr.wordpress.com/2010/...rowaru-sierpc/

Co do niepasteryzowanych to obecnie dobrą renomę mają:
- Ciechan
- Żywe
- Dawne
- Koźlak z browaru Amber
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów