|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
| Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
|
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...kany,id,t.html
dzis o 15:53 napisałem:
to tak żeby pewnym Panom którzy mnie tu obrażają coś uświadomić.... co do Marcelo i Clebera to ten drugi go ze skladu nie wygryzł... wszyscy trzej przy Skorży rotowali... raz ta dwójka, raz ta.... Zgadzam sie ze Głowa to kręgosłup druzyny, ale jeśli da sie za niego wziąc jeszcze dobre pieniądze to trzeb to zrobic bo piłka nożna to biznes... a to 1,5 akurat starczy na duecik z Ruchu ![]() artykuł na wislasoccer zrobiony na podstawie źródeł tureckich .... to od Turków wiedzą ze będą w Polsce w poniedziałek i wtorek... ponoć władze trazbonu dały trenerowi zapewnienie ze Głowacki już jest piłkarzem do jego dyspozycji |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Kurde czyli z tym Navasem maci0s nie zartował, i raczej do nas nie przyjdzie :/
TO jest poprost parodia !! znowu bedziemy testować jakies ogórki ;/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
A ja uslyszalem o bramkarzu z Austrii JM Temat podobno sie ostro rozwija
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Teraz pytanie St.Etienne daje Wiśle 800 tyś euro za Diaza dobra cena czy nie ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Dobra, nie dobra.. lepiej zostawic jak jest i dokupic kogos .. bez niepotrzebnego ryzyka ze moze sie uda z transferami, majac nawet 3 mln euro mozna nie trafic z transferami, dlatego Glowa, Sobol, Marcelo, Malecki, Brozki zostawic.. Alvarez za duzo zarabial i lapal kontuzje.. Ba taki sobie, nie wiem w sumie czemu tak sie nim ludzie podniecali.. Jop, Hristov i Golos wiadomo
"za te pieniadze..." a kto powiedzial ze pieniadze ze sprzedazy pojda na transfery? dlatego jestem zdania zeby zostawiac pewnych zawodnikow i dokupic
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 06.06.2010 o godz. 21:55.
![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Ani trochę. Każdego innego piłkarza w Wiśle da się zastąpić, ale nie Diaza i Sobola. Do nieobecności tego drugiego trzeba się przyzwyczajać i szukać zastępstwa. Wątpię, że nasz środek za niedługo będzie wyglądał Garguła - Jirsak.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Wg mnie dobra.
Za te pieniądze możemy mieć przykładowo: 1. Kiełb - podobno 250 tysięcy euro 2. Sadlok - myślę że 550 tysięcy powinno wystarczyć Albo 1. Micanski - 600 tysięcy + 200 tysięcy na jakiegoś kopacza... np Pazdan ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest to cena wyjsciowa myśle ze Wisła bedzie chciała 1mln.Kielb raczej odpada napalony na Leszka
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Oczywiście wszystko przy założeniu że całość albo większość pieniędzy zostanie reinwestowanych. Bo jeśli wszystko weźmie Cupiał do kieszeni to i 2 mln euro będzie "kiepską" ceną jeśli nic z tego nie pójdzie na zespół. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
kto to jest Kiełb?
Nie dość, że trzeba szukać lepszych graczy niż Łobo, Jirsak, to jeszcze za gości po 30-stce - Sobol, Głowa. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
@Zbymak
jak dla mnie to za mało za gościa który regularnie gra w reprezentacji swojego kraju i miał pewne miejsce w pierwszym składzie Wisły... Jak Ci już pisałem nigdy nie byłem zwolennikiem jego umiejętności... ( wkurza mnie to jak on te nogi podnośi wysoko i ciągle piłke kolankiem podbija...), ale jak dadzą 1,1 to niech biorą... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z Kiełbem będzie tak samo. Niestety dla nas. Zostanie gwiazdą w Poznaniu. (Anonim dla laików - dla tych co oglądają ligę Polską mogli zauważyć spory potencjał gościa. Pomijam już bramkę którą nam strzelił, trochę jak młody Kosowski)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 06.06.2010 o godz. 22:09.
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Łobo też miał u nas eksplodować, wyszło jak wyszło...Mi skrzydłowy kojarzy się z taką pchełką, mały i zapieprza 11sek/100m, potrafi kiwnąć 2 rywali na pełnej szybkości i w miarę wrzucić. Kiełb nie pasuje mi jakoś do tego opisu. Może mam błędne skojarzenia
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kiełb to rówieśnik Małeckiego. Duża szybkość, przyzwoita technika, ciąg na bramkę + dobre warunki fizyczne. Jedynie celność strzałów słaba. Oczywiście nie gra równo w każdym meczu. Gdyby tak było kosztowałby z 2 mln euro ![]() Ale właśnie takich piłkarzy trzeba kupować, którym brakuje tego 1 kroku żeby być "gwiazdą" - jak Lewandowski, Peszko.... Kim byli wcześniej? Takimi Kiełbami za przeproszeniem. Teraz jest Sobiech i Sadlok.... a my? Znowu szukamy na Bałkanach. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Wkurzają mnie te stwierdzenia, a kto to jest ten(np.Kiełb) i gadanie że Łobo też miał eksplodować. Czyli że przez Wojtka już nigdy nie kupujemy polskich piłkarzy i wszyscy są kiepscy a szczególnie jak nie grają u nas? ![]() Było tak interesowaliśmy się nimi gdy nie byli jeszcze tacy dobry i nie kupiliśmy: Grosicki(gdy grał w Pogoni), Lewandowski(był w Zniczu),Sotirovic( na pewno by się przydał, gwarant goli, grał wtedy bodajże w Zawiszy), Majewski(miał przyjść ze Skorżą),na Jelenia czyhaliśmy ze 3 lata w końcu zabłysnął na mundialu i poszedł za grube miliony do Francji, miał być też Grzelak z Kaźmierczakiem, nie wiem jak było z Peszką(ale cholera wiadomo było że on ciągnął w dużej mierze młodzieżówkę i gra w 2 lidze i jest za małą kasę do wyciągnięcia). Oczywiście uniknęliśmy też pomyłek ja:Grzelak, Ivanowski, Mąka, Zakrzewski. Ale gwarant że kupimy kogoś z zagranicy i wystrzeli jest jeszcze mniejszy niż jak kupimy kogoś z rodzimej ligi. Szczególnie że z zagranicy zazwyczaj kupujemy już wypromowany grajków, nie mamy scoutów za granicą i nie jesteśmy wstanie wyciągnąć np.20-letniego Serba który wystrzeli, a raczej kupujemy takiego Kirma który coś tam zwojował i ma 25 lat. Więc cholera chyba mając na bieżąco rozgrywki polskiej ligi i je śledząc mamy większą szansę wytypować człowieka, który ma szanse dobrze grać. Największe sukcesy mieliśmy jak ktoś postanowił:Głowackiego, Baszczyńskiego, Kosowskiego, Szymkowiaka, Żurawskiego, Frankowskiego kupić. Nie może nami kierować pomyłka z :Kukiełką, Kwiekiem, Łobodzińskim. Bez działania nie ma żadnego ryzyka ale i nie ma żadnego efektu. Patrzymy z zazdrością za jaką kasę może pójść Lewy, ale to Amica i reszta patrzyła z zazdrością za jaką kasę idą: Żuraw, Dudka, Szymkowiak i Błaszczykowski. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
W sumie mnie chłopaki przekonaliście. Tyle tylko, że do nowych Lewadowskich, Boguskich, Peszków, Błaszczykowskich trzeba skautów i koło się zamyka, bo kupujemy o rok, dwa za późno, kiedy kosztują setki tysięcy ojrasów
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W odpowiedzi na emaile na priv z tego co wiem konferencja prasowa jest o godzinie 14 .Jest to wiadomośc jeszcze nie potwierdzona na 100%
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Zartujecie sobie z tym, ze kiedy kogos sprzedamy, to te pieniadze trafia na zakup nowych zawodnikow
? Od lat nie ma takiej prawidlowosci w naszym klubie... |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Mógł by ktos z kumatych foumowiczów ( zbymak, maci0s) napisać czy zeczywiscie interesujemy sie tym Djurovskim ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
interesować to się interesujemy, kwestią czasu natomiast jest kiedy przeczytamy, że Djurovski nie dla Wisły...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
ogarnijcie się ludzie bo to żałosne się zaczyna robić ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
![]() "Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą." |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
"00:11:08
byc moze w najblizszych dniach bedziemy mieli nowego rozgrywajacego 00:12:04 niezatapialny zdzisław załatwia sprawę i00:15:16 Djurovski 00:15:20 Macedończyk" takie info dostałem w nocy... i tyle ... nie wypowiadam sie bo jak byk stoi "być może" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
A ja pamiętam Kosowskiego Żurawskiego (5 mln Euro przychodu) Głowackiego (może być 1,5 mln) i ich wiek w którym przychodzili do Wisły. Weź się może głębiej zastanów i spójrz trochę dalej niż czubek własnego nosa, może załapiesz.
![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Kostarykanczyk nie wypali, bo trzeba bagatela zaplacic 200tys euro - niepojeta suma. W pale sie miesci jakie kokosy on kosztuje. Ja rozumie, gdyby to było 2 tysiace euro to moze i by dzialacze wylozyli takie kokosy, ale zeby 200 - klub mistrza Polski przeciez nie moze sobie pozwolic na takie straty.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wasiu no bez przesady nie ważne ile ma do końca kontraktu 200 tys to jest nic w dzisiejszych czasach to jest tyle ile zgarniał Łobo przez czas który siedział na ławce u nas pewnie
Nie bądźmy skąpcami ;/. Dla porównania bo ciągle się piszę o tym że kasa w błoto że trzeba oszczędzać, czasem naprawdę warto sypnąć groszem: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/bar...wiadomosc.html pozdro dla optymistów ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Zauwaz, ze te 200 tys euro sie moze zwrocic, gdy Wisla przejdzie runde wstepna LE. Cale zycie zulimy kasy na transfery. Kiedys to tylko my dyktowalismy warunki, a teraz to nas wyprzedza Lech, Legia, a nawet Polonia - wstyd |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeszcze Kuba Błaszczykowski, Kalu Uche - mieli po 20 lat chyba jak trafili do zespołu. Oczywiście to dwie różne postacie przede wszystkim pod względem stosunku do klubu...
Ostatnio edytowane przez pablo92TSW : 07.06.2010 o godz. 09:58.
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
a nie mówiłem? http://wislaportal.pl/news.php?id=17885 a wiecie dlaczego to pólpolska niespodzianka? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|