The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.06.2010, 20:11
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...kany,id,t.html

dzis o 15:53 napisałem:

maci0s napisał(a):Wyświetl post
i sie casting zacznie od nowa... kolejny chętny do programu "mam talent" bramkarz z bałkanów...

ehhh szkoda, ale moze jeszcze sie dogadają... :/ juz nie raz mielismy taką sytuacje, licze ze podniosą kontrakt a on troche zjedzie z oczekiwaniami i sie spotkają...
tyle ze Navas ma lepsze karty w tym pokerze bo dostał po ostatnich występach inne zapytania...

to tak żeby pewnym Panom którzy mnie tu obrażają coś uświadomić....

co do Marcelo i Clebera to ten drugi go ze skladu nie wygryzł... wszyscy trzej przy Skorży rotowali... raz ta dwójka, raz ta....
Zgadzam sie ze Głowa to kręgosłup druzyny, ale jeśli da sie za niego wziąc jeszcze dobre pieniądze to trzeb to zrobic bo piłka nożna to biznes... a to 1,5 akurat starczy na duecik z Ruchu

artykuł na wislasoccer zrobiony na podstawie źródeł tureckich .... to od Turków wiedzą ze będą w Polsce w poniedziałek i wtorek... ponoć władze trazbonu dały trenerowi zapewnienie ze Głowacki już jest piłkarzem do jego dyspozycji
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 06.06.2010, 20:30
Kurde czyli z tym Navasem maci0s nie zartował, i raczej do nas nie przyjdzie :/
TO jest poprost parodia !! znowu bedziemy testować jakies ogórki ;/
Odpowiedz cytując
crapmaster
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.06.2010, 21:29
A ja uslyszalem o bramkarzu z Austrii JM Temat podobno sie ostro rozwija
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 06.06.2010, 21:47
Teraz pytanie St.Etienne daje Wiśle 800 tyś euro za Diaza dobra cena czy nie ?
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 06.06.2010, 21:49
Dobra, nie dobra.. lepiej zostawic jak jest i dokupic kogos .. bez niepotrzebnego ryzyka ze moze sie uda z transferami, majac nawet 3 mln euro mozna nie trafic z transferami, dlatego Glowa, Sobol, Marcelo, Malecki, Brozki zostawic.. Alvarez za duzo zarabial i lapal kontuzje.. Ba taki sobie, nie wiem w sumie czemu tak sie nim ludzie podniecali.. Jop, Hristov i Golos wiadomo

"za te pieniadze..." a kto powiedzial ze pieniadze ze sprzedazy pojda na transfery? dlatego jestem zdania zeby zostawiac pewnych zawodnikow i dokupic
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 06.06.2010 o godz. 21:55.
Odpowiedz cytując
cisse1906
Member

Od: 05.2010

Stary 06.06.2010, 21:50
Ani trochę. Każdego innego piłkarza w Wiśle da się zastąpić, ale nie Diaza i Sobola. Do nieobecności tego drugiego trzeba się przyzwyczajać i szukać zastępstwa. Wątpię, że nasz środek za niedługo będzie wyglądał Garguła - Jirsak.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.06.2010, 21:52
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Teraz pytanie St.Etienne daje Wiśle 800 tyś euro za Diaza dobra cena czy nie ?
Wg mnie dobra.

Za te pieniądze możemy mieć przykładowo:

1. Kiełb - podobno 250 tysięcy euro
2. Sadlok - myślę że 550 tysięcy powinno wystarczyć

Albo

1. Micanski - 600 tysięcy
+ 200 tysięcy na jakiegoś kopacza... np Pazdan
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 06.06.2010, 21:56
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie dobra.

Za te pieniądze możemy mieć przykładowo:

1. Kiełb - podobno 250 tysięcy euro
2. Sadlok - myślę że 550 tysięcy powinno wystarczyć

Albo

1. Micanski - 600 tysięcy
+ 200 tysięcy na jakiegoś kopacza... np Pazdan
Jest to cena wyjsciowa myśle ze Wisła bedzie chciała 1mln.Kielb raczej odpada napalony na Leszka
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 06.06.2010, 21:58
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Jest to cena wyjsciowa myśle ze Wisła bedzie chciała 1mln.Kielb raczej odpada napalony na Leszka
To tylko przykłady

Oczywiście wszystko przy założeniu że całość albo większość pieniędzy zostanie reinwestowanych. Bo jeśli wszystko weźmie Cupiał do kieszeni to i 2 mln euro będzie "kiepską" ceną jeśli nic z tego nie pójdzie na zespół.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
cisse1906
Member

Stary 06.06.2010, 22:00
kto to jest Kiełb?
Nie dość, że trzeba szukać lepszych graczy niż Łobo, Jirsak, to jeszcze za gości po 30-stce - Sobol, Głowa.
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 06.06.2010, 22:01
@Zbymak
jak dla mnie to za mało za gościa który regularnie gra w reprezentacji swojego kraju i miał pewne miejsce w pierwszym składzie Wisły...
Jak Ci już pisałem nigdy nie byłem zwolennikiem jego umiejętności... ( wkurza mnie to jak on te nogi podnośi wysoko i ciągle piłke kolankiem podbija...), ale jak dadzą 1,1 to niech biorą...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 06.06.2010, 22:05
cisse1906 napisał(a):Wyświetl post
kto to jest Kiełb?
Nie dość, że trzeba szukać lepszych graczy niż Łobo, Jirsak, to jeszcze za gości po 30-stce - Sobol, Głowa.
Kolejny "anonim" jakim był Peszko zanim trafił do Amici. Tam eksplodował jego talent. (Był nawet za darmo do wzięcia ale my woleliśmy płacić za skrzydłowego z zagranicy....)
Z Kiełbem będzie tak samo. Niestety dla nas. Zostanie gwiazdą w Poznaniu.
(Anonim dla laików - dla tych co oglądają ligę Polską mogli zauważyć spory potencjał gościa. Pomijam już bramkę którą nam strzelił, trochę jak młody Kosowski)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 06.06.2010 o godz. 22:09.
Odpowiedz cytując
cisse1906
Member

Stary 06.06.2010, 22:12
Łobo też miał u nas eksplodować, wyszło jak wyszło...Mi skrzydłowy kojarzy się z taką pchełką, mały i zapieprza 11sek/100m, potrafi kiwnąć 2 rywali na pełnej szybkości i w miarę wrzucić. Kiełb nie pasuje mi jakoś do tego opisu. Może mam błędne skojarzenia
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 06.06.2010, 22:16
cisse1906 napisał(a):Wyświetl post
Łobo też miał u nas eksplodować, wyszło jak wyszło...Mi skrzydłowy kojarzy się z taką pchełką, mały i zapieprza 11sek/100m, potrafi kiwnąć 2 rywali na pełnej szybkości i w miarę wrzucić. Kiełb nie pasuje mi jakoś do tego opisu. Może mam błędne skojarzenia
Tylko ze Łobo przychodząc do nas miał już 25 lat i za sobą swoją jedyną dobrą rundę.

Kiełb to rówieśnik Małeckiego. Duża szybkość, przyzwoita technika, ciąg na bramkę + dobre warunki fizyczne. Jedynie celność strzałów słaba. Oczywiście nie gra równo w każdym meczu. Gdyby tak było kosztowałby z 2 mln euro

Ale właśnie takich piłkarzy trzeba kupować, którym brakuje tego 1 kroku żeby być "gwiazdą" - jak Lewandowski, Peszko....
Kim byli wcześniej? Takimi Kiełbami za przeproszeniem. Teraz jest Sobiech i Sadlok.... a my? Znowu szukamy na Bałkanach.
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.06.2010, 23:06
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Tylko ze Łobo przychodząc do nas miał już 25 lat i za sobą swoją jedyną dobrą rundę.

Kiełb to rówieśnik Małeckiego. Duża szybkość, przyzwoita technika, ciąg na bramkę + dobre warunki fizyczne. Jedynie celność strzałów słaba. Oczywiście nie gra równo w każdym meczu. Gdyby tak było kosztowałby z 2 mln euro

Ale właśnie takich piłkarzy trzeba kupować, którym brakuje tego 1 kroku żeby być "gwiazdą" - jak Lewandowski, Peszko....
Kim byli wcześniej? Takimi Kiełbami za przeproszeniem. Teraz jest Sobiech i Sadlok.... a my? Znowu szukamy na Bałkanach.
Zgadzam się z tobą w 100procentach.
Wkurzają mnie te stwierdzenia, a kto to jest ten(np.Kiełb) i gadanie że Łobo też miał eksplodować. Czyli że przez Wojtka już nigdy nie kupujemy polskich piłkarzy i wszyscy są kiepscy a szczególnie jak nie grają u nas?
Było tak interesowaliśmy się nimi gdy nie byli jeszcze tacy dobry i nie kupiliśmy: Grosicki(gdy grał w Pogoni), Lewandowski(był w Zniczu),Sotirovic( na pewno by się przydał, gwarant goli, grał wtedy bodajże w Zawiszy), Majewski(miał przyjść ze Skorżą),na Jelenia czyhaliśmy ze 3 lata w końcu zabłysnął na mundialu i poszedł za grube miliony do Francji, miał być też Grzelak z Kaźmierczakiem, nie wiem jak było z Peszką(ale cholera wiadomo było że on ciągnął w dużej mierze młodzieżówkę i gra w 2 lidze i jest za małą kasę do wyciągnięcia).
Oczywiście uniknęliśmy też pomyłek ja:Grzelak, Ivanowski, Mąka, Zakrzewski.
Ale gwarant że kupimy kogoś z zagranicy i wystrzeli jest jeszcze mniejszy niż jak kupimy kogoś z rodzimej ligi. Szczególnie że z zagranicy zazwyczaj kupujemy już wypromowany grajków, nie mamy scoutów za granicą i nie jesteśmy wstanie wyciągnąć np.20-letniego Serba który wystrzeli, a raczej kupujemy takiego Kirma który coś tam zwojował i ma 25 lat.
Więc cholera chyba mając na bieżąco rozgrywki polskiej ligi i je śledząc mamy większą szansę wytypować człowieka, który ma szanse dobrze grać. Największe sukcesy mieliśmy jak ktoś postanowił:Głowackiego, Baszczyńskiego, Kosowskiego, Szymkowiaka, Żurawskiego, Frankowskiego kupić.
Nie może nami kierować pomyłka z :Kukiełką, Kwiekiem, Łobodzińskim. Bez działania nie ma żadnego ryzyka ale i nie ma żadnego efektu. Patrzymy z zazdrością za jaką kasę może pójść Lewy, ale to Amica i reszta patrzyła z zazdrością za jaką kasę idą: Żuraw, Dudka, Szymkowiak i Błaszczykowski.
Odpowiedz cytując
cisse1906
Member

Stary 06.06.2010, 23:24
W sumie mnie chłopaki przekonaliście. Tyle tylko, że do nowych Lewadowskich, Boguskich, Peszków, Błaszczykowskich trzeba skautów i koło się zamyka, bo kupujemy o rok, dwa za późno, kiedy kosztują setki tysięcy ojrasów
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 06.06.2010, 23:37
W odpowiedzi na emaile na priv z tego co wiem konferencja prasowa jest o godzinie 14 .Jest to wiadomośc jeszcze nie potwierdzona na 100%
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 07.06.2010, 01:13
Zartujecie sobie z tym, ze kiedy kogos sprzedamy, to te pieniadze trafia na zakup nowych zawodnikow ? Od lat nie ma takiej prawidlowosci w naszym klubie...
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 07.06.2010, 08:41
Mógł by ktos z kumatych foumowiczów ( zbymak, maci0s) napisać czy zeczywiscie interesujemy sie tym Djurovskim ?
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 07.06.2010, 08:52
interesować to się interesujemy, kwestią czasu natomiast jest kiedy przeczytamy, że Djurovski nie dla Wisły...
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.06.2010, 08:54
Donki napisał(a):Wyświetl post
Mógł by ktos z kumatych foumowiczów ( zbymak, maci0s) napisać czy zeczywiscie interesujemy sie tym Djurovskim ?
****a
ogarnijcie się ludzie bo to żałosne się zaczyna robić
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Austerlitz
Member

Od: 11.2007

Stary 07.06.2010, 09:01
Chesteroski napisał(a):Wyświetl post
Ja gdybym był bogaty to bym chyba starał się przebić ofertę poznaniaków, i nie tylko dlatego że są to duże talenty, i że kiedyś z ich sprzedaży możemy sporo zarobić, ale też po to by pokazać, że Wisła pozostaje cały czas w grze, i że trzeba się z nami liczyć. Taki wyraźny sygnał wysłany w Polskę, moim zdaniem zawocowałby m.in. wzrostem w sprzedaży karnetów na przyszły sezon
Tak .... pamiętam historię młodych talentów ściąganych do Wisły ... K.Gołoś, T.Dawidowski, W.Łobodziński ... wymieniać dalej ? Na nich Wisła na pewno zarobiła kokosy ! A poziom sportowy wzrósł niepomiernie

"Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą."
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 07.06.2010, 09:13
"00:11:08
byc moze w najblizszych dniach bedziemy mieli nowego rozgrywajacego
00:12:04
niezatapialny zdzisław załatwia sprawę
i00:15:16
Djurovski
00:15:20
Macedończyk"

takie info dostałem w nocy... i tyle ...
nie wypowiadam sie bo jak byk stoi "być może"
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.06.2010, 09:15
Austerlitz napisał(a):Wyświetl post
Tak .... pamiętam historię młodych talentów ściąganych do Wisły ... K.Gołoś, T.Dawidowski, W.Łobodziński ... wymieniać dalej ? Na nich Wisła na pewno zarobiła kokosy ! A poziom sportowy wzrósł niepomiernie
A ja pamiętam Kosowskiego Żurawskiego (5 mln Euro przychodu) Głowackiego (może być 1,5 mln) i ich wiek w którym przychodzili do Wisły. Weź się może głębiej zastanów i spójrz trochę dalej niż czubek własnego nosa, może załapiesz.
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.06.2010, 09:33
Cytat:
Kim my się nie interesujemy...
Kostarykanczyk nie wypali, bo trzeba bagatela zaplacic 200tys euro - niepojeta suma. W pale sie miesci jakie kokosy on kosztuje. Ja rozumie, gdyby to było 2 tysiace euro to moze i by dzialacze wylozyli takie kokosy, ale zeby 200 - klub mistrza Polski przeciez nie moze sobie pozwolic na takie straty....
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 07.06.2010, 09:43
skeba napisał(a):Wyświetl post
Kim my się nie interesujemy...
Kostarykanczyk nie wypali, bo trzeba bagatela zaplacic 200tys euro - niepojeta suma. W pale sie miesci jakie kokosy on kosztuje. Ja rozumie, gdyby to było 2 tysiace euro to moze i by dzialacze wylozyli takie kokosy, ale zeby 200 - klub mistrza Polski przeciez nie moze sobie pozwolic na takie straty....
Juz pomijajac Twoja ironie to 200k euro za zawodnika z ligi panstwa trzeciego swiata, ktoremu kontrakt konczy sie za 3 miesiace to rzeczywiscie niepojate pieniadze. Podpisac kontrakt od stycznia a runde jesienna niech graja Pawelek i Juszyk. naklad fanansowy potrzebny jest do budowy silnego zespolu, ale tez nie mozemy dawac sie dymac.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 07.06.2010, 09:48
Wasiu no bez przesady nie ważne ile ma do końca kontraktu 200 tys to jest nic w dzisiejszych czasach to jest tyle ile zgarniał Łobo przez czas który siedział na ławce u nas pewnie
Nie bądźmy skąpcami ;/. Dla porównania bo ciągle się piszę o tym że kasa w błoto że trzeba oszczędzać, czasem naprawdę warto sypnąć groszem:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/bar...wiadomosc.html

pozdro dla optymistów

Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.06.2010, 09:52
Cytat:
Juz pomijajac Twoja ironie to 200k euro za zawodnika z ligi panstwa trzeciego swiata, ktoremu kontrakt konczy sie za 3 miesiace to rzeczywiscie niepojate pieniadze. Podpisac kontrakt od stycznia a runde jesienna niech graja Pawelek i Juszyk. naklad fanansowy potrzebny jest do budowy silnego zespolu, ale tez nie mozemy dawac sie dymac
Wiesz kolego bardzo, jak jeden zawodnik moze zepsuc sezon, prawda ?
Zauwaz, ze te 200 tys euro sie moze zwrocic, gdy Wisla przejdzie runde wstepna LE.
Cale zycie zulimy kasy na transfery.
Kiedys to tylko my dyktowalismy warunki, a teraz to nas wyprzedza Lech, Legia, a nawet Polonia - wstyd
Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Stary 07.06.2010, 09:56
Chesteroski napisał(a):Wyświetl post
A ja pamiętam Kosowskiego Żurawskiego (5 mln Euro przychodu) Głowackiego (może być 1,5 mln) i ich wiek w którym przychodzili do Wisły. Weź się może głębiej zastanów i spójrz trochę dalej niż czubek własnego nosa, może załapiesz.

Jeszcze Kuba Błaszczykowski, Kalu Uche - mieli po 20 lat chyba jak trafili do zespołu. Oczywiście to dwie różne postacie przede wszystkim pod względem stosunku do klubu...
Ostatnio edytowane przez pablo92TSW : 07.06.2010 o godz. 09:58.
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 07.06.2010, 10:25
massoud napisał(a):Wyświetl post
Piszę to w tym temacie, bo wiem to z "pewnych źródeł", że wkrótce usłyszymy więcej o tym Panu.
http://www.austriantimes.at/news/Spo..._opportunities

Szybciej jeśli upadnie transfer Kostarykańczyka. A będzie to pół-polska niespodzianka

a nie mówiłem?

http://wislaportal.pl/news.php?id=17885

a wiecie dlaczego to pólpolska niespodzianka?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów