The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.06.2010, 11:21
kibicwisły1906 napisał(a):Wyświetl post
Faktem jest że Wisła chce sprowadzić zawodnika, który w perspektywie zastąpiłby Sobola w pierwszym składzie - teraz jest to już konieczne wszak Radek ma 34 lata i grać we wszystkich spotkaniach na równym poziomie nie da rady....

Co do Soriano i jego porównywania z Uche swego czasu - Uche miał lat 18-19 jak do nas z rezerw przychodził, a Hiszpan ma 25 lat....

My potrzebujemy zawodników na odpowiednio wysokim poziomie i w formie - gra w rezerwach przez większość część kariery to nie to samo co gra o puchary etc...
Rzeczywiście , My potrzebujemy zawodników na wysokim poziomie a nie takich z rezerw Barcelony, co z tego że o mało co jeden z nich pojechałby na Mundial , to są rezerwy. My mamy kupować zawodników z pierwszych drużyn takich jak Barcelona, Atletico, Almeria . Tam są napastnicy na wysokim poziomie, wystarczy tylko zaoferować jakieś 10 mln. euro za jednego i dać kontrakt w wysokości kilku baniek i mamy napastnika na wysokim poziomie. Puknij się w łeb! W rezerwach Barcy jest kilku dobrych piłkarzy i żeby tam grać w pierwszej 11 coś trzeba umieć , podobnie z młodzieżówkami Hiszpanii . U nas taki zawodnik z rezerw może być wzmocnieniem i wolę jego niż połamanego Nowaka który chce najwyższy kontrakt!
Ostatnio edytowane przez fanfan : 06.06.2010 o godz. 11:27.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.06.2010, 12:01
Jak czytam jak ktoś mówi, że napastnik z rezerw Barcelony, w dodatku tak skuteczny, nie będzie dla nas wzmocnieniem to ogarnia mnie pusty śmiech, naprawdę. Ludzie ogarnijcie się, piłkarsko jesteśmy w Europie trzecim światem. Smutne, ale prawdziwe. Weźmy dwa przykłady z brzegu. Primo - Alvarez. Ledwie 20 meczów w Serie A, w drużynie, która zajęła ostatnie miejsce w lidze. Przyjeżdża do Polski. I co? Z miejsca staje się, według mnie, najlepszym prawym obrońcą w lidze, a przynajmniej jednym z najlepszych, mimo tego, że w Regginie nie zawsze miał miejsce nawet w pierwszym składzie. Przykład numer dwa. Iniaki Astiz. Rezerwy Osasuny, bez szans przebicia się do pierwszego składu, a rok w rok jest w jedenastce sezonu i myślę, że wszyscy z radością przyjęliby jego transfer do Wisły. Ludzie, czego wy chcecie? Żebyśmy penetrowali kadry zachodnich klubów i proponowali ich zawodnikom jakieś atrakcyjne warunki? Jak dla mnie nie tędy droga. Patrząc realnie nie mamy najmniejszych szans wyciągnąć żadnego zawodnika z kadry pierwszego zespołu z jakiejkolwiek zachodniej drużyny. Dlatego staranie się o najlepszego strzelca rezerw najlepszej drużyny świata, to i tak za wysoko jak dla nas, a wy jeszcze marudzicie. Inną kwestią jest to, że ostatnio w naszej polityce transferowej właśnie można zaobserwować taki trend - szukamy na zachodzie. Dlaczego? Naszymi głównymi targetami powinny być Bałkany, Słowacja, Czechy, Białoruś i przede wszystkim Ameryka Południowa i Środkowa. Tam powinniśmy zbudować sieć skautów, dokładnie obserwujących wybijających się graczy, których poźniej będziemy sprowadzać i sprzedawać z zyskiem na zachód. Inwestycja w skauting owszem wymaga dosyć sporych środków, ale patrząc długofalowo przynosi kolosalne zyski. Naprawdę warto wydać trochę kasy na skautów, żeby poźniej cieszyć się z milionów euro, które zachodnie kluby będą płacić za wyszukane przez nas perełki. No ale to są tylko moje pobożne życzenia. Na razie nasza "siatka" nazywa się Zdzisek Kapka. Żenada. Jarosz do roboty, to naprawdę wstyd jak wygląda nasza polityka transferowa. Zamiast dogłębnej analizy i weryfikacji umiejętności piłkarzy, my pozyskujemy ich na podstawie jakichś szemranych kolokacji klubowo-menedżerskich. Trochę Europy by się tu w tej kwestii przydało.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 06.06.2010, 12:11
fialo napisał(a):Wyświetl post
Jak czytam jak ktoś mówi, że napastnik z rezerw Barcelony, w dodatku tak skuteczny, nie będzie dla nas wzmocnieniem to ogarnia mnie pusty śmiech, naprawdę. Ludzie ogarnijcie się, piłkarsko jesteśmy w Europie trzecim światem. Smutne, ale prawdziwe. Weźmy dwa przykłady z brzegu. Primo - Alvarez. Ledwie 20 meczów w Serie A, w drużynie, która zajęła ostatnie miejsce w lidze. Przyjeżdża do Polski. I co? Z miejsca staje się, według mnie, najlepszym prawym obrońcą w lidze, a przynajmniej jednym z najlepszych, mimo tego, że w Regginie nie zawsze miał miejsce nawet w pierwszym składzie. Przykład numer dwa. Iniaki Astiz. Rezerwy Osasuny, bez szans przebicia się do pierwszego składu, a rok w rok jest w jedenastce sezonu i myślę, że wszyscy z radością przyjęliby jego transfer do Wisły. Ludzie, czego wy chcecie? Żebyśmy penetrowali kadry zachodnich klubów i proponowali ich zawodnikom jakieś atrakcyjne warunki? Jak dla mnie nie tędy droga. Patrząc realnie nie mamy najmniejszych szans wyciągnąć żadnego zawodnika z kadry pierwszego zespołu z jakiejkolwiek zachodniej drużyny. Dlatego staranie się o najlepszego strzelca rezerw najlepszej drużyny świata, to i tak za wysoko jak dla nas, a wy jeszcze marudzicie. Inną kwestią jest to, że ostatnio w naszej polityce transferowej właśnie można zaobserwować taki trend - szukamy na zachodzie. Dlaczego? Naszymi głównymi targetami powinny być Bałkany, Słowacja, Czechy, Białoruś i przede wszystkim Ameryka Południowa i Środkowa. Tam powinniśmy zbudować sieć skautów, dokładnie obserwujących wybijających się graczy, których poźniej będziemy sprowadzać i sprzedawać z zyskiem na zachód. Inwestycja w skauting owszem wymaga dosyć sporych środków, ale patrząc długofalowo przynosi kolosalne zyski. Naprawdę warto wydać trochę kasy na skautów, żeby poźniej cieszyć się z milionów euro, które zachodnie kluby będą płacić za wyszukane przez nas perełki. No ale to są tylko moje pobożne życzenia. Na razie nasza "siatka" nazywa się Zdzisek Kapka. Żenada. Jarosz do roboty, to naprawdę wstyd jak wygląda nasza polityka transferowa. Zamiast dogłębnej analizy i weryfikacji umiejętności piłkarzy, my pozyskujemy ich na podstawie jakichś szemranych kolokacji klubowo-menedżerskich. Trochę Europy by się tu w tej kwestii przydało.

Wszystko fajnie, ale dlaczego nie przedstawiasz pilkarzy, ktorzy stamtad przyszli(zaciag Legijny i "gwiazda" Polonii), a sie kompletnie nie sprawdzili? Czyzby nie pasowalo, to do postawionej przez ciebie tezy? Dla mnie i jak widze tez dla wielu innych, Soriano to wielka niewiadoma. Moze wypalic, ale tez moze byc totalna klapa.
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.06.2010, 12:14
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Rzeczywiście , My potrzebujemy zawodników na wysokim poziomie a nie takich z rezerw Barcelony, co z tego że o mało co jeden z nich pojechałby na Mundial , to są rezerwy. My mamy kupować zawodników z pierwszych drużyn takich jak Barcelona, Atletico, Almeria . Tam są napastnicy na wysokim poziomie, wystarczy tylko zaoferować jakieś 10 mln. euro za jednego i dać kontrakt w wysokości kilku baniek i mamy napastnika na wysokim poziomie. Puknij się w łeb! W rezerwach Barcy jest kilku dobrych piłkarzy i żeby tam grać w pierwszej 11 coś trzeba umieć , podobnie z młodzieżówkami Hiszpanii . U nas taki zawodnik z rezerw może być wzmocnieniem i wolę jego niż połamanego Nowaka który chce najwyższy kontrakt!
Człowieku a kto Ci karze kupować piłkarzy z Barcelony i innych klubów którym nie dorastamy do pięt pod każdym względem...

Poza ligą hiszpańską są też inne chciałbym zauwać....Gość gra w rezerwach bo jest za słaby na grę w zespołach Primera Division i Secunda Divsion i chcesz go sprowadzić bo w rezerwach strzelił 25 goli (ma 25 lat). Puknij się w łeb.....!!!

Dwa Alvarez to ten co nie potrafił celnie dośrodkować na głowę ani razu (zero asyst)......
Ostatnio edytowane przez kibicwisły1906 : 06.06.2010 o godz. 12:18.
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.06.2010, 12:41
fialo napisał(a):Wyświetl post
a co powiesz kolego o Descardze i Arraburenie?kij ma zawsze dwa konce....
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.06.2010, 12:48
Czy mógł by ktoś podać jakieś źródło tego newsa o tym kolesiu z Barcelony? ?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.06.2010, 12:51
KibicWisły, jeżeli przyjąć krytierium, że w Wiśle mogą grać tylko tacy gracze, którzy nie są za słabi na Primera/Secunda Division, to na R22 wybiegałby tylko cheerleaderki przed meczem.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.06.2010, 13:06
Panowie moze to glupio zabrzmi ale Soriano to gwiazda 3 ligi Hiszpanskiej, ktora jest porownywalna poziomem, lub chyba nawet lepsza od polskiej ekstraklasy. Jego przyjscie tutaj to dla niego duza szansa. Osiagniecia czegos w karierze(Mistrzostwo, Puchar itp. itd.)

Tak samo jest z Cissokho. Co z tego ze byl po wypadku samochodowym? Saganowski tez byl po wypadku motocyklowym a co robil w polskiej lidze i Southampton? Znamienne tez jest to ze Auxerre, chce go tylko wypozyczyc nam, a nie sprzedac definitywnie.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.06.2010, 13:24
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Soriano - jakim cudem piłkarz jeżeli strzela 25 bramek na zapleczu Primera w Hiszpanii nie dostał szansy w Realu Saragossa, Valladolid czy Sportingu Gijon? A jeśli dostał to ile strzelił 2 bramki jak w Albacete? Może to drugi Arrubarena jest? Jest też jakiś Hiszpan w Polonii Warszawa co to Bóg wie ile miał zdziałać (Andreu) a nie umywa się do Adriana Mierzejewskiego.
Przyczyny mogą być różne, czasem bardzo prozaiczne. Po prostu kluby Primera Division dysponują jeszcze lepszymi napastnikami w składach, a w Hiszpanii nie ma tej typowo polskiej ideologii "dawania szans" gorszemu zawodnikowi mając do dyspozycji lepszych, bo tam się o polityce kadrowej myśli w zupełnie inny, bardziej profesjonalny sposób niż u nas.

A to, że ktoś jest za slaby na Primera Division, jak niegdyś Kalu Uche, nie oznacza, że nie przewyższa o lata świetlne umiejętnościami i jakością gry wszystkiego, co rusza się w polskiej ekstraklasie. Tam również w niższych ligach ogromna większość zawodników bije na głowę w każdym elemencie wszystkich polskich ligowców, trzeba tylko upewnić się, czy ów Soriano należy do tej większości, by nie popelnić błedu Trzeciaka w Legi.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 06.06.2010, 14:25
Człowieku a kto Ci karze kupować piłkarzy z Barcelony i innych klubów którym nie dorastamy do pięt pod każdym względem...

Poza ligą hiszpańską są też inne chciałbym zauwać....Gość gra w rezerwach bo jest za słaby na grę w zespołach Primera Division i Secunda Divsion i chcesz go sprowadzić bo w rezerwach strzelił 25 goli (ma 25 lat). Puknij się w łeb.....!!!

Dwa Alvarez to ten co nie potrafił celnie dośrodkować na głowę ani razu (zero asyst)......
Barcelonę i inne kluby Hiszpańskie podałem tylko jako przykład co nie zmienia faktu że bez względu na to czy w Hiszpanii czy Chorwacji dobry napastnik o wysokich umiejętnościach kosztuje. Chodzi mi o napastnika który od razu jest wzmocnieniem . Co do tego Soriano to widziałeś go w akcji w jakimś meczu? Ja powiem że nie ale pewnie Ty też nie więc dlaczego twierdzisz że jest słaby?To że narazie nie zrobił kariery w Hiszpanii nie znaczy że u nas nie będzie wzmocnieniem , u nas może być gwizadą, może ale nie musi . Podam Ci jeden przykład : Adrian Sikora w Polsce jeden z najlepszych napastników a w Secunda Division grzał ławę i nawet rzadko kiedy wchodził z niej. W rezerwach Barcelony gra kilku naprawdę dobrych piłkarzy i żeby tam mieć miejsce w pierwszej 11 trzeba sporo umieć. Ja nie nalegam na to by sprowadzić tego napastnika bo dla mnie jest najważniejsze by do Wisły przyszedł dobry napastnik a kto nim będzie to już sprawa drugorzędna byle by był dobry . Wydaje mi się że taki Nowak który chce najwyższy kontrakt mógłby co najwyżej pomarzyć o wchodzeniu z ławki w Secunda Division .
Każdy ma prawo mieć swoje zdanie , Ty uważasz że on jest za słaby , ja jest lepszym wyjściem niż Nowak, Sosin czy Bosković. Jeśli wg Ciebie jest za słaby to kogo chciałbyś na jego miejsce?
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 06.06.2010, 14:57

Odważne stwierdzenie. Gość gra w rezerwach najlepszego zespołu klubowego na świecie, gdzie nawet nasz polski Ibrahimović z Leszna p. Warszawą pocałowałby klamkę. Pragnę zauważyć, że jego kariera się na tym nie kończy. W rezerwach Espanyolu swoje pograł i swoje strzelił, ale ma też 43 występy w pierwszym zespole, na co składa się rzecz jasna Primera Division, krajowy puchar i może jakieś ogony w europejskich puchatach. To nie jest ogórek. Ktoś tu podał przykład Uche, który do transferu do nas mógł sobie Primera Division pooglądać w telewizji, a Soriano w tej lidze zadebiutował w wieku 17 lat.

No ale skoro lepszy jest podstarzały półamator z Czarnogóry, którego największym osiągnięciem w życiu było strzelenie dwudziestu paru zespołów w półzawodowej lidze to nie ma o czym dyskutować. Będę bronił Soriano, bo jego metryczka jak na naszą ligę jest imponująca i nie widzę przeszkód, żeby nie warto było go chociaż wypróbować. Z kolei nie rozumiem entuzjastów Boskovića, który nie przebił się przez szlusującą do czołówki ligi serbskiej Vojvodinę i średniaka z Čačaku, a strzela gole w lidze, która jest ekstraklasą tylko dzięki niepodległości Czarnogóry, a do wydzielenia się tego państwa była drugim (!!!) szczeblem rozgrywek w Serbii i Czarnogórze, gdzie grały te wszystkie Grbalje, Mogreny i inne półamatorskie zespoły. Dochodzi do tego aspekt reprezentacyjny; w kadrze Czarnogóry grają kopacze Rudaru, Mogrenu i Petrovacu, więc fakt że Bosković mając 28 lat nie łapie się nawet do szerokiej kadry narodowej jednoznacznie świadczy o jego "poważaniu" w ojczyźnie.
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.06.2010, 15:13
Przepraszam was a gdzie napisałem że Bosković jest lepszym rozwiązaniem od Soriano - kilka dni temu mówiłem że z graczy łączonych z Wisłą i tak Hiszpan wypada najlepiej...Swoją drogą jakim sensem byłoby sprowadzanie 28 latka do ataku ze słabej ligi - już na nim nic byśmy nie zarobili (zanim by się zaaklimatyzował w Polsce)....

A tak na marginesie Głowacki na 99% odchodzi do Turcji - kontrakt ma zostać podpisany we wtorek, środę to zależy też od kiedy oficjalnie prezesem zostanie Basałaj - także my tu gadu gadu o wzmocnieniach a szykuje się odejście jednego z dwóch najlepszych stoperów Wisły i to nie koniec odpływu krwi z naszego klubu ale jeszcze za wcześnie pisać o tym coś więcej....
Odpowiedz cytując
WalkerLukeTS
Member

Od: 06.2010

Stary 06.06.2010, 15:28
kibicwisly1906: jak juz zacząłeś to dokończ. Co znaczy nie koniec odpływu krwi? Kto jeszcze ma odejść? Jeśli o mnie chodzi to dla mnie najwazniejsze zeby wlasnie trzon druzyny został
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 06.06.2010, 16:06
WalkerLukeTS napisał(a):Wyświetl post
kibicwisly1906: jak juz zacząłeś to dokończ. Co znaczy nie koniec odpływu krwi? Kto jeszcze ma odejść? Jeśli o mnie chodzi to dla mnie najwazniejsze zeby wlasnie trzon druzyny został
A Ty chyba nie wierzysz każdemu w każde słowo napisane na tym forum? Jak ja napiszę że jutro Sobol podpisze kontakt z innym klubem to też w to uwierzysz? Na forum już wielu pisał o rzekomych transferach z i do klubu i też pisali że na 99 % tylko że później nic z tego się nie sprawdzało.
Odpowiedz cytując
someonewisp
Banita

Od: 09.2009

Stary 06.06.2010, 16:28
Jeśli nie przeczytam w przyszłym tygodniu wiadomości o przyjściu Bsałaja i odejściu Sobola to będę pierwszy by żądać specjalnego perbamana dla was: maci0sa i kibicawisly1906. Co chwila macie jakieś wiadomości i mijają kolejne tygodnie i żadne się nie spełniają. Na razie traktowałem to jak żart niewyżytych młodocianych kibiców ale co za dużo to nie zdrowo. Przeginacie i mam nadzieje, że takie oszołomy jak wy nie będą wypisywały więcej bzdur.
Odpowiedz cytując
Faitmen
Senior Member

Stary 06.06.2010, 16:36
Orientuje sie ktoś może, czy jest w Wiśle jakiś temat przyjścia Żewłakowa... Bo słyszałem to gdzieś, ale nigdzie potwierdzenia tego nie mogę znaleźć?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.06.2010, 16:36
Przepraszam was a gdzie napisałem że Bosković jest lepszym rozwiązaniem od Soriano .
to raczej jest zbliżony poziom.Umiejętnościami bliżej im do Radovanovica,Hristova a w najlepszym wypadku do Jaśka Paulisty niż do Franka czy Żurawia.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Stary 06.06.2010, 17:10
Jeśli pchną Głowackiego za 1,5 mln E to będzie jedna z najlepszych transakcji Wisły w historii. Po Diazie również będzie łatwo zapełnić lukę. Za 2,5 mln E można sprowadzić 6,7 dobrych zawodników gruntownie przebudowując drużynę i to bez napinania i tak nadwątlonego budżetu. gdyby te informacje się potwierdziły, to byłaby wspaniała sprawa, bo wierzę, że tym razem wszystkie pieniądze zostałyby reinwestowane. Ponadto defensywnych zawodników najłatwiej jest zastąpić, czego przykładem było sprowadzenie Clebera czy Marcelo.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Stary 06.06.2010, 17:49
Dla mnie obecna kadra kojarzy mi się z frajerskimi porażkami. Trzeba dopuścić świeżej krwi, dlatego nie wahałbym się sprzedać każdego, za kogo przyjdzie sensowna oferta. Trzeba tylko wszystkie pieniądze przeznaczyć na nowych zawodników. Nie sztuka było zdobyć 2 razy mistrza w tak słabej lidze, przy tak słabych rywalach i stosunkowo mocnej kadrze Wisły. Sztuką było pohańbić się z Levadią i wpieprzyć wszystkie ważne meczy w tym sezonie.
Odpowiedz cytując
WalkerLukeTS
Member

Stary 06.06.2010, 17:51
Ale nie może być tak ze ta "świeża" krew jest bardziej zatęchła od tej którą mamy. Jak dla mnie musi zostać Sobol, a odejście Diaza negocjowac od conajmniej 1,5 mln w górę...Bo inaczej dziękujemy. Gdzie my drugiego takiego Juniora znajdziemy? Tym bardziej że już odszedł Alvarez i Ba. Na razie to my się osłabiamy. Nie wróży to dobrze przed natępnym sezonem i pucharami. Cholera, zostało jakieś półtorej miesiąca przed LE a nasz kadra jest w rozsypce...oj Basałaj musi to poukładać...
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Stary 06.06.2010, 17:55
WalkerLukeTS napisał(a):Wyświetl post
Ale nie może być tak ze ta "świeża" krew jest bardziej zatęchła od tej którą mamy. Jak dla mnie musi zostać Sobol, a odejście Diaza negocjowac od conajmniej 1,5 mln w górę...Bo inaczej dziękujemy. Gdzie my drugiego takiego Juniora znajdziemy? Tym bardziej że już odszedł Alvarez i Ba. Na razie to my się osłabiamy. Nie wróży to dobrze przed natępnym sezonem i pucharami. Cholera, zostało jakieś półtorej miesiąca przed LE a nasz kadra jest w rozsypce...oj Basałaj musi to poukładać...
Wrócił Mateusz Kowalski, Peter Singlar i Łukasz Garguła po kontuzji. Spokojnie, wcale to nie wygląda tak, że nagle nie ma kim grać.

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 06.06.2010, 18:01
wojtole14 napisał(a):Wyświetl post
Wrócił Mateusz Kowalski, Peter Singlar i Łukasz Garguła po kontuzji. Spokojnie, wcale to nie wygląda tak, że nagle nie ma kim grać.
Tak, "uspokajajcie" się tak dalej...Szczególnie Kowalskim, wielką gwiazdą ligi...

Dobrze, dość ironii. Owszem, każdego można sprzedać, ale pod określonymi warunkami, wśród których sprowadzenie naprawdę wartościowych następców i wzmocnienie kadry musi być priorytetem.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.06.2010, 18:03
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie obecna kadra kojarzy mi się z frajerskimi porażkami. Trzeba dopuścić świeżej krwi, dlatego nie wahałbym się sprzedać każdego, za kogo przyjdzie sensowna oferta. Trzeba tylko wszystkie pieniądze przeznaczyć na nowych zawodników. Nie sztuka było zdobyć 2 razy mistrza w tak słabej lidze, przy tak słabych rywalach i stosunkowo mocnej kadrze Wisły. Sztuką było pohańbić się z Levadią i wpieprzyć wszystkie ważne meczy w tym sezonie.
Tu to pełna zgoda.Tyle że te frajerskie porażki to nie Głowa,Alvarez,Ba,czy Diaz a Brożek,Łobo,Kirm,Małecki,Boguski,Jirsak - jednym zdaniem - Ci którzy są odpowiedzialni za akcje ofensywne.

To bardzo ciekawe że wietrzenie zaczynamy od tych którzy przyczynili się do tego że te porażki to były po 0-1 a nie 0-3 a nie od tych którzy swoim kalectwem spowodowali to że w pewnym momencie o gola czy jakąś sensowną akcje to trzeba było się modlić.

I na końcu zgodzę się tez z Markusem bo ja też nie mam zaufania co do tego jak te hipotetyczne pieniądze będą spożytkowane i jak ta 'świeża krew' będzie wyglądała.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Stary 06.06.2010, 18:04
Markus napisał(a):Wyświetl post
Tak, "uspokajajcie" się tak dalej...Szczególnie Kowalskim, wielką gwiazdą ligi...

Dobrze, dość ironii. Owszem, każdego można sprzedać, ale pod określonymi warunkami, wśród których sprowadzenie naprawdę wartościowych następców i wzmocnienie kadry musi być priorytetem.

Że niby jest gorszy od Jopa? Bo chyba brniemy w tym kierunku. Odszedł Alvarez to mamy znów Singlara, Odszedł Ba jest Garguła, odszedł Jop wrócił Kowalski. Moim zdaniem Wisła 'wzmocniła się' na każdej pozycji poza środkiem pomocy, bo Garguła jest wielką niewiadomą.

Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Stary 06.06.2010, 18:05
Warto zwrócić uwagę na fakt, że Diazowi stosunkowo niedługo kończy się kontrakt, więc albo go należy sprzedać albo podpisać nowa umowę. Ponadto mam nadzieję, że nasi transferowi decydenci mają na uwadze fakt, iż ,,świeża krew", to nie jest pojęcie tożsame ze sprowadzaniem wyłącznie młodych piłkarzy. Inter Mediolan pokazał, co znaczy posiadać zespół złożony z doświadczonych, ale żądnych sukcesu piłkarzy. Powinny być zachowane odpowiednie proporcje, gdyż klub musi zarabiać na transferach. Nie jest wskazana taka polityka transferowa, którą prowadzi Rutkowski w Amice, gdyż on graczy po 28 roku życia w ogóle nie bierze pod uwagę jeśli chodzi o transfer do klubu. Zgodzę się z tym, że odchodzą piłkarzy, którzy grali dobrze i nie zawiedli w tym sezonie, ale przecież właśnie dlatego dostali oferty z zagranicy. Rzadko się zdarza, że ktoś kupi zawodnika będącego pod formą. Aczkolwiek my z Christovem podjęliśmy ryzyko wypożyczenia, co kosztowało prawie tyle kasy ile Wisła zarobiła na Ćwielongu.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 06.06.2010 o godz. 18:10.
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.06.2010, 18:08
Wrócił Mateusz Kowalski
Niestety życie pokazało że jest to ogórek, razem z Glikiem stracili najwięcej bramek w lidze. Oglądałem go w paru meczach i raczej bardziej przypomina mi takiego Magdonia niż Głowę. Mało zwrotny, często źle ustawiony, łatwo daje się mijać. O ile w zeszłym sezonie można wiązać było z nim jakieś nadziej, to ten pokazał że nie ma umiejętności odpowiednich by grać w Wiśle.
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Stary 06.06.2010, 18:09
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Warto zwrócić uwagę na fakt, że Diazowi stosunkowo niedługo kończy się kontrakt, więc albo go należy sprzedać albo podpisać nowa umowę. Ponadto mam nadzieję, że nasi transferowi decydenci mają na uwadze fakt, iż ,,świeża krew", to nie jest pojęcie tożsame ze sprowadzanie wyłącznie młodych piłkarzy. Inter Mediolan pokazał, co znaczy mieć zespół złożony z doświadczonych, ale żądnych sukcesu piłkarzy. Powinny być zachowane odpowiedni proporcje, gdyż klub musi zarabiać na transferach. Nie jest wskazana taka polityka transferowa, którą prowadzi Rutkowski w Amice, gdyż on graczy po 28 roku życia w ogóle nie bierze pod uwagę jeśli chodzi o transfer do klubu.
No niedługo będziemy brnęli w kierunku klubu z Mediolanu, ale AC Milanu.

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 06.06.2010, 18:10
Że niby jest gorszy od Jopa? Bo chyba brniemy w tym kierunku. Odszedł Alvarez to mamy znów Singlara, Odszedł Ba jest Garguła, odszedł Jop wrócił Kowalski. Moim zdaniem Wisła 'wzmocniła się' na każdej pozycji poza środkiem pomocy, bo Garguła jest wielką niewiadomą.
W prowadzeniu zdrowej polityki kadrowej naprawdę nie chodzi o Jopa i to nie on weryfikuję wartość danego zawodnika.

Widzę, że masz zadatki na nowego Dawida Cooperfielda - klub nie sprowadził nikogo, stracił przynajmniej dwóch zawodników, ale Ty ogłaszasz, że się wzmocniliśmy . Dobre. Innymi słowy, u nas jak zwykle wszystko musi stac na głowie
(...)
"
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.06.2010, 18:11
ps - i na koniec żeby nie było - ok 1.5 mln za Głowę to świetna cena...ok 1 mln za Diaza - też nie jest to mało - natomiast pozostaje pytanie co dalej, szczególnie że pilotuje to Zdzichu vel Bełkot którego ostatnim genialnym posunięciem było sprowadzenie Okuki wraz ze swoim przydupasem Svitlicą.

wiśnia napisał(a):Wyświetl post
my stracimy Głowę, to jestesmy w wielkiej d...
W dupie to będziemy jak odejdzie Głowa i przyjdzie dobra oferta na Marcelo - wtedy jedyna formacja dobrze działająca od lat przestanie istnieć a następcy zawsze są niewiadomą.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 06.06.2010 o godz. 18:16.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.06.2010, 18:13
o zgrozo myslałem, że Głowa jednak zostanie, szkoda, naprawdę szkoda, w tej sytuacji oczekuje na jego miejsce Sadloka lub Glika, to jest poważne osłabienie,więc wzmocnienie musi byc poważne, nie jakieś pół środki w stylu darmowego grajka z Bałkanów, itp
jeśli Lech zgarnie Sadloka a my stracimy Głowę, to jestesmy w wielkiej d...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów