|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Member
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
Nie ważne co o mnie powiedzą, jestem człowiekiem z pasją.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
ale "podobno" Wisła interesuje się nie 3/4 rezerw Hiszpanii tylko tym jednym konkretnym zawodnikiem... kolegę którego cytowałem nie przekonywały statystyki... dlatego rozjaśniłem sytuacje ze statystykami porównując je do naszych polskich zawodników mających przeszłość w rezerwach Realu... chodziło tylko i wyłącznie o te nieszczęsne statystyki, bo przecież większość z nas nie widziała tego zawodnika w akcji w kilku chociaż meczach... ja tam nie wiem... zaufałem kumplowi, który od lat kibicuje realowi. mówił że oboje grali w Real Madryt C(3 drużyna realu) ale po dobrych występach Króla został on przeniesiony do 2 drużyny (Real Castillo?) ale tam grał albo ogony albo grzał ławę... porównanie Króla do Soriano (odpowiednio z pozycjami na których grają) to by było jak Burliga i Paweł Brożek.
Ostatnio edytowane przez Kamil_mchw : 05.06.2010 o godz. 12:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
||
Cos czuje ze ten Cissokho jest sciagany na pozycje lewoskrzydlowego, a nie napastnika. |
||
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
ej ej goście przystopujcie...widzę euforię ogarniającą użytkowników, a przypominam Wam NIE mamy ani Navasa, ani Soriano, ani Cissokho, tak? Czy na oficjalnej jest jakiś news typu 'XY przyjachał podpisać kontrakt' lub coś w tym stylu? NIE! mamy tylko niepotwierdzone informacje. Więc nie podniecajmy się, jakimiś informacjami z Wyborczej, onetu czy innych faktów.
dziękuje dobranoc |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Trzeba poczekać na prezesa, kto ma podpisać, Kasperczak?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Nie orientuje się ktoś gdzie można będzie zobaczyć mecz Słowacja - Kostaryka. Przydałoby się oglądnąć żeby zobaczyć co Navas potrafi xD
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A na jakąś polską stację nie ma co liczyć ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=sobota
Proszę. Będzie na sopcaście i na stronkach www. W Polsce w TV chyba nie ma żadnej transmisji ale mogę się mylić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Dlaczego tak długo nam schodzi na znalezienie wartościowego bramkarza - to proste my chcemy zawodników za darmo albo za czapkę gruszek dodatkowo na niskim kontrakcie - jeżeli jest jeszcze szansa na pozyskanie kogoś takiego o tyle problem jest z zawodnikami ofensywnymi, bocznymi obrońcami.....
Zobaczymy ile jesteśmy w stanie wydać podczas tego okienka transferowego, na razie wszyscy zawodnicy wiązani z Wisłą to co najwyżej uzupełnienia a nie gracze przewidziani do pierwszego składu.... Z tym, że informacje z ostatnich kilku dni które powziąłem odnośnie rzeczonych zawodników karzą przypuszczać że są to kaczki dziennikarskie a nie realnie wyglądające transfery....
Ostatnio edytowane przez kibicwisły1906 : 05.06.2010 o godz. 13:45.
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Narazie Navas jedna w plecy, ale bez jego winy. Diaz w tym meczu gra na lewej pomocy?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Diaz gra na lewej obronie. Navas nie miał szans przy bramce, ale wybronił za to sytuację sam na sam z Hamsikiem.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Ta Kostaryka jest beznadziejnie słaba nie dziwi w tym wypadku że najlepszym ich zawodnikiem jest bramkarz.....
Ciekawe czy w polskiej lidze by sobie poradził.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
znawca.. bo obejrzal jeden mecz
to nie jest normalny poziom Kostaryki, w ogole im ten mecz nie wyszedl, rozegrali mizerne zawodyboje sie tego ze sobie z nim dadza spokoj, bo u nas takie gluptaski pracuja ze zobacza ze 3-0 mimo ze przy zadnej bramce nie zawidnil i sobie odpuszcza.. musza zrozumiec ze taka rola bramkarza ze puszcza tez bramki.. tyle ze akurat w kolejnym meczu przy zadnej nie zawinil.. a do tego dochodzi znow jakis burdel z fifa..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 05.06.2010 o godz. 18:03.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Przy drugiej bramce Navas również nie miał szans, poza tym wygrał kolejny pojedynek sam na sam tym razem z Holosko, niewiele również zabrakło aby sięgnął piłkę przy rzucie karnym.
Diaz po wejściu Gamboy w drugiej połowie przeszedł na lewą pomoc. Nic ciekawego nie pokazał, zresztą jak cały zespół Kostaryki. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Ja mam nadzieje ze sciagniemy tego Navasa bo chociaz nie widzialem go w akcji to widac ze chlop jest solidnym pilkarzem a ze musi po 3 bramki inkasowac bo koledzy nie umieja grac to trudno. Lepsza obrona to i z tylu bylby mniejszy wynik![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wystarczy przypomnieć historię z Finem Silaanpą. Obserwowany dłuższy czas, chwalony, kazali mu przyjechać na sparing, niemal prosto z lotniska wszedł na 45 minut na boisko, zawalił gola czy dwa i się z nim pożegnali Mamy jajca w klubie mocne, więc dopóki nie zobaczę go na konferencji to nie uwierzę już w nic.PS - u SŁowaków bronił Mucha ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
ewentualnie powinnismy grac w 3 lidze bo przegralismy z Levadia? co za glupie rozumowanie.. nie zaprzeczam ze na 10meczow Polska wygralaby z nimi 7, tylko po prostu kibicwisly1906 ocenil ich poprzez pryzmat jednego meczu..a tak nie mozna oceniac sile danego zespolu bo brak w tym logiki.. ale tez nie sa to jakies ogorki , po prostu ten mecz im kompletnie nie wyszedl Mucha bronil Powód: wystarczy, bo zbijamy z tematu
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 05.06.2010 o godz. 18:27.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
we wtorek pokonali szwajcarie 1-0 oglądałeś...?aha nie dziękuje!pewnie po tym meczu byś mówił ,że są dobrzy...ale takto jest jak się ocenia po jednym meczu.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ja już mam dosyć tej polityki transferowej i w ogole o otoczki. Ciągle jakieś problemy. Już wydaje się, że mamy bramkarza, a tu nagle okazuje się, że coś nie tak w kontrakcie. Masakra. Makinwa też nie przyjdzie, za to ściągną jakieś przeszczepy typu Cissokho. Głowę daję, że pogra u nas ok. pół roku i go pogonią, bo przesiedzi na ławie wszystkie mecze. Ściągają chłam i liczą, że trener to będzie wystawiał. Nie róbcie sobie nawet nadziei, że ten "piłkarz Auxerre" coś pokaże. Ja postanowiłem się od tego zdystansować. Od dziś nie interesują mnie w ogóle ruch transferowe, skupiam się na grze naszej Wisły, reszta w poważaniu. Bo ile można się wku***ć z byle powodu. Wiem, że niemożliwa jest zmiana tej sytuacjii trudno. Jakby nie można było wydać raz 1 mln Euro i kupić sobie dwóch solidnych graczy to pierwszego składu. Ja nie mam zamiaru jarać się przyjściem jakiegos Boskvicia czy Cissokho, którzy pewnie prezentują poziom Polonii Bytom. W ogóle głupotą bylo pozbywanie się Issy Ba i Alvareza, skoro nie chcą nikogo w zamian wziąć. Już by ich zostawili i przynajmniej nie byłoby osłabień, wzmocnień też nie, ale przynajmniej może utrzymalibyśmy poziom. Po co w ogóle ktoś pisze że Cupiał nie znosi porażek i chce wzmocnić ten skład? Takie mydlenie oczu,wiadomo jak będzie...Do jakiegoś czasu wierzyłem ale teraz....koniec.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jirsak 700tyś €,Kirm 400 tyś €.są pewniakami w pierwszym skladzie?
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Może nie sa pewniakami, ale coś sobą reprezentują i walczą o ten skład, podnoszą poziom przez rywalizację. Uważam, że to trafione transfery. Jednak Jirsak przyszedl 3 lata temu, Kirm rok.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
nawet jeśli by byli to akurat jest mało ważne.Ważne jakim bramkarzem jest ten Navas
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
Edit. Ja sie przez 3 lata łudziłem, ze Jirsak jeszcze nie pokazal wszystkiego, ale niestety na daremno. On wcale nie gral malo, Moze nie byl podstawowym pilkarzem, ale ma juz ponad 100 meczów w Wisle. Dostawal szanse i u Skorzy, i u Kaspra. I jakos malo z tego wyniklo. Moze i potrafi zagrac i rozegrac, ale najwyzej na poziomie Poloni Bytom. Wisly nie stac zeby sciagac uzupelnienia skladu za 700k euro. To moga robic kluby niemieckie, wloskie czy francuskie. Stilic, Kriviec, Iwanski kosztowali mniej, a sa o wiele bardziej pozyteczni niz nasz Czech. Jezeli pojawilaby sie mozliwosc odzyskania pewnej kwoty za niego to sprzedac jak najszybciej. Issa Ba czy Maczynski nie prezentowali sie gorzej. A Diaz, mimo, ze defensywny, w ataku stwarzal wiecej sytuacji niz Tomek. Fajny z niego chlopak, ale zdecydowanie nie ten rozmiar kapelusza.
Ostatnio edytowane przez Wasiu : 05.06.2010 o godz. 20:09.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|