The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.06.2010, 11:12
Jakieś jaja z tym Navas'em mam nadzieję,że fifa szybko wyda decyzję bo zostajemy z Kurto i Jarosińskim ale mam nadzieję, że pozytywnie i szybko zapadnie decyzja podobnie przecież było z Marcelo .
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.06.2010, 11:30
bikowy napisał(a):Wyświetl post
Do jasnej cholery...My to po prostu jesteśmy w czepku urodzeni.
Jak już kogoś chcemy łykać,to zaraz jakieś kłody pod nogi.Jak to się mówi...jak nie urok,to sraczka.

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...kach_FIFA.html
To wiele nie zmienia, jeśli jest prawdą. W najgorszym wypadku po prostu trzeba będzie poczekać na Nevesa do października, co i tak jest sprawą wartą świeczki. Nie ma powodu, aby z tego tytulu zrywać rozmowy z tak wartościowym golkiperem.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.06.2010, 11:34
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Jakieś jaja z tym Navas'em mam nadzieję,że fifa szybko wyda decyzję bo zostajemy z Kurto i Jarosińskim ale mam nadzieję, że pozytywnie i szybko zapadnie decyzja podobnie przecież było z Marcelo .

Żadne jaja, wystarczy podpisac kontrakt od października
i negocjować wcześniejszy transfer za rozsądne pieniądze
żadna Fifa tu nie ma nic do rzeczy
najprawdopodobniej to jest kolejna fantazja podrzędnego dziennikarzyny
Odpowiedz cytując
falat
Member

Od: 06.2005

Stary 05.06.2010, 11:39
Kamil_mchw napisał(a):Wyświetl post
Glik grał zdaje się w 3 drużynie Realu, Król już w drugiej...(grzał ławę) ale nie byli na tyle dobrzy i perspektywiczni żeby podpisać z nimi zawodowe kontrakty... Glik gra w kadrze Polski... Król w Chicago Fire...
a ten Soriano regularnie był powoływany do drużyn under... Hiszpanii, gdzie strzelał bramki... w 2 drużynie Barcelony jest czołową postacią... zagrał nawet kilka min w pierwszej druzynie Barcy. Mnie to przekonuje!!
oczywiście patrząc tylko na jego statystyki i historię grania...
Patrząc na statystyki to można by ściągnąć 3/4 piłkarzy z rezerw w Hiszpanii ... Statystyki nie grają jak to ktoś tam kiedyś powiedział ;p
Nie ważne co o mnie powiedzą, jestem człowiekiem z pasją.
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 05.06.2010, 12:06
falat napisał(a):Wyświetl post
Patrząc na statystyki to można by ściągnąć 3/4 piłkarzy z rezerw w Hiszpanii ... Statystyki nie grają jak to ktoś tam kiedyś powiedział ;p

ale "podobno" Wisła interesuje się nie 3/4 rezerw Hiszpanii tylko tym jednym konkretnym zawodnikiem...
kolegę którego cytowałem nie przekonywały statystyki... dlatego rozjaśniłem sytuacje ze statystykami porównując je do naszych polskich zawodników mających przeszłość w rezerwach Realu... chodziło tylko i wyłącznie o te nieszczęsne statystyki, bo przecież większość z nas nie widziała tego zawodnika w akcji w kilku chociaż meczach...

dawiss napisał(a):Wyświetl post
Z tego co pamietam, nigdy nie byli w Castellon, a w Realu C.
ja tam nie wiem... zaufałem kumplowi, który od lat kibicuje realowi.
mówił że oboje grali w Real Madryt C(3 drużyna realu) ale po dobrych występach Króla został on przeniesiony do 2 drużyny (Real Castillo?) ale tam grał albo ogony albo grzał ławę...
porównanie Króla do Soriano (odpowiednio z pozycjami na których grają) to by było jak Burliga i Paweł Brożek.
Ostatnio edytowane przez Kamil_mchw : 05.06.2010 o godz. 12:11.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.06.2010, 12:07
falat napisał(a):Wyświetl post
3/4? To ja podziekuje za takich pilkarzy "bez glowy na karku" .
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
właśnie, że nie ... Przykład taki Dudka. Dariusz Dudka był zawodnikiem Wisły Kraków, który nie mieścił się w składzie Wisły Kraków! Był takim zapchaj dziurą, raz na lewej obronie, raz w środku pomocy i gra teraz w Auxerre można powiedzieć, że ostatnio regularnie, w pierwszej drużunie!. Większość zawodników, którzy z Wisły odchodzili grała regularnie w swoich klubach, nawet taki Kokoszka. Więc chyba mam dobry skład, mocną drużynę co nie ? Cała "11" Wisły grała by pewnie w silnych średnich klubach europejskich, takich na poziomie FC Koel. I dlaczego gracz II drużyny Auxerre ma być lepszy od zawodnika z naszego składu ? Gra w reprezentacji kraju ? ... nie ! Grał w młodzieżówce kraju jak chociażby Kalu Uche w Nigeri U-21 jak przechodził do nas z rezerw bodajże Espanyolu... nie!
Ten Cissokho to byłby zawodnik, który nie łapałby się do ME z racji, iż trener wolałby dać grać młodym Polakom niż jakiemuś Senegalskiemu przeciętniakowi, przykład Christowa, śmiem nawet twierdzić, że Christow jest od niego lepszy
Moze ktos mi powiedziec o co mu chodzi? Bo jedyna zrozumiala rzecz jaka napisal to nazwiska pilkarzy...

Cos czuje ze ten Cissokho jest sciagany na pozycje lewoskrzydlowego, a nie napastnika.
Odpowiedz cytując
piotrekwrd
Member

Od: 08.2006

Stary 05.06.2010, 12:09
ej ej goście przystopujcie...widzę euforię ogarniającą użytkowników, a przypominam Wam NIE mamy ani Navasa, ani Soriano, ani Cissokho, tak? Czy na oficjalnej jest jakiś news typu 'XY przyjachał podpisać kontrakt' lub coś w tym stylu? NIE! mamy tylko niepotwierdzone informacje. Więc nie podniecajmy się, jakimiś informacjami z Wyborczej, onetu czy innych faktów.
dziękuje dobranoc
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 05.06.2010, 12:21
Trzeba poczekać na prezesa, kto ma podpisać, Kasperczak?
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 05.06.2010, 12:50
Nie orientuje się ktoś gdzie można będzie zobaczyć mecz Słowacja - Kostaryka. Przydałoby się oglądnąć żeby zobaczyć co Navas potrafi xD
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 05.06.2010, 12:56
sovinho_02 napisał(a):Wyświetl post
Nie orientuje się ktoś gdzie można będzie zobaczyć mecz Słowacja - Kostaryka. Przydałoby się oglądnąć żeby zobaczyć co Navas potrafi xD
http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=sobota
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Stary 05.06.2010, 13:24
A na jakąś polską stację nie ma co liczyć ?
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.06.2010, 13:29
gigant napisał(a):Wyświetl post
Podobną jak Astiz?
Nie porównuj jakiegoś zawodnika Osasuny, z JAKIMKOLWIEK zawodnikiem Barcelony, jeszcze takim.
Odpowiedz cytując
EvilGearPL
Banita

Stary 05.06.2010, 13:40
http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=sobota

Proszę. Będzie na sopcaście i na stronkach www. W Polsce w TV chyba nie ma żadnej transmisji ale mogę się mylić.
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 05.06.2010, 13:42
Dlaczego tak długo nam schodzi na znalezienie wartościowego bramkarza - to proste my chcemy zawodników za darmo albo za czapkę gruszek dodatkowo na niskim kontrakcie - jeżeli jest jeszcze szansa na pozyskanie kogoś takiego o tyle problem jest z zawodnikami ofensywnymi, bocznymi obrońcami.....

Zobaczymy ile jesteśmy w stanie wydać podczas tego okienka transferowego, na razie wszyscy zawodnicy wiązani z Wisłą to co najwyżej uzupełnienia a nie gracze przewidziani do pierwszego składu....

Z tym, że informacje z ostatnich kilku dni które powziąłem odnośnie rzeczonych zawodników karzą przypuszczać że są to kaczki dziennikarskie a nie realnie wyglądające transfery....
Ostatnio edytowane przez kibicwisły1906 : 05.06.2010 o godz. 13:45.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 05.06.2010, 13:57
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Trzeba poczekać na prezesa, kto ma podpisać, Kasperczak?
Zdzisiu podpisze.
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Stary 05.06.2010, 16:21
Narazie Navas jedna w plecy, ale bez jego winy. Diaz w tym meczu gra na lewej pomocy?
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 05.06.2010, 16:49
Mishau napisał(a):Wyświetl post
Narazie Navas jedna w plecy, ale bez jego winy. Diaz w tym meczu gra na lewej pomocy?
Diaz gra na lewej obronie. Navas nie miał szans przy bramce, ale wybronił za to sytuację sam na sam z Hamsikiem.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 05.06.2010, 17:51
Ta Kostaryka jest beznadziejnie słaba nie dziwi w tym wypadku że najlepszym ich zawodnikiem jest bramkarz.....

Ciekawe czy w polskiej lidze by sobie poradził....
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 05.06.2010, 17:58
znawca.. bo obejrzal jeden mecz to nie jest normalny poziom Kostaryki, w ogole im ten mecz nie wyszedl, rozegrali mizerne zawody

boje sie tego ze sobie z nim dadza spokoj, bo u nas takie gluptaski pracuja ze zobacza ze 3-0 mimo ze przy zadnej bramce nie zawidnil i sobie odpuszcza.. musza zrozumiec ze taka rola bramkarza ze puszcza tez bramki.. tyle ze akurat w kolejnym meczu przy zadnej nie zawinil.. a do tego dochodzi znow jakis burdel z fifa..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 05.06.2010 o godz. 18:03.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 05.06.2010, 18:00
Przy drugiej bramce Navas również nie miał szans, poza tym wygrał kolejny pojedynek sam na sam tym razem z Holosko, niewiele również zabrakło aby sięgnął piłkę przy rzucie karnym.

Diaz po wejściu Gamboy w drugiej połowie przeszedł na lewą pomoc. Nic ciekawego nie pokazał, zresztą jak cały zespół Kostaryki.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.06.2010, 18:05
Cytat:
znawca.. bo obejrzal jeden mecz
ale on ma racje bo skoro my ogralismy Kostaryke na Mundialu 2006 i bylismy w meczu z nimi faworytem to Kostaryka naprawde jest slaba. I tylko pokazuje to nasza sile gdzie w takich reprezentacjach ktore w Europie bylyby jakas 4 liga (gdzie my powiedzmy jestesmy w 3) szukamy pilkarzy (Diaz). Co do bramkarza to jednak to jest zupelnie inna fucha niz gracz z pola. U nas tez prawie nikt nie umie grac w pilke a bramkarzy mamy calkiem dobrych. Bramkarz to prawie sport indywidualny Ja mam nadzieje ze sciagniemy tego Navasa bo chociaz nie widzialem go w akcji to widac ze chlop jest solidnym pilkarzem a ze musi po 3 bramki inkasowac bo koledzy nie umieja grac to trudno. Lepsza obrona to i z tylu bylby mniejszy wynik
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 05.06.2010, 18:08
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
znawca.. bo obejrzal jeden mecz

boje sie tego ze sobie z nim dadza spokoj, bo u nas takie gluptaski pracuja ze zobacza ze 3-0 mimo ze przy zadnej bramce nie zawidnil i sobie odpuszcza..
Też sie tego obawiam.
Wystarczy przypomnieć historię z Finem Silaanpą. Obserwowany dłuższy czas, chwalony, kazali mu przyjechać na sparing, niemal prosto z lotniska wszedł na 45 minut na boisko, zawalił gola czy dwa i się z nim pożegnali Mamy jajca w klubie mocne, więc dopóki nie zobaczę go na konferencji to nie uwierzę już w nic.

PS - u SŁowaków bronił Mucha ?
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 05.06.2010, 18:18
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
ale on ma racje bo skoro my ogralismy Kostaryke na Mundialu 2006 i bylismy w meczu z nimi faworytem to Kostaryka naprawde jest slaba.
acha, czyli my powinnismy co najmniej dojsc do polfinalu ligi Mistrzow bo wygralismy jeden mecz z Barcelona?
ewentualnie powinnismy grac w 3 lidze bo przegralismy z Levadia?
co za glupie rozumowanie..
nie zaprzeczam ze na 10meczow Polska wygralaby z nimi 7, tylko po prostu kibicwisly1906 ocenil ich poprzez pryzmat jednego meczu..a tak nie mozna oceniac sile danego zespolu bo brak w tym logiki.. ale tez nie sa to jakies ogorki , po prostu ten mecz im kompletnie nie wyszedl

Mucha bronil
Powód: wystarczy, bo zbijamy z tematu
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 05.06.2010 o godz. 18:27.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.06.2010, 18:24
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Przy drugiej bramce Navas również nie miał szans, poza tym wygrał kolejny pojedynek sam na sam tym razem z Holosko, niewiele również zabrakło aby sięgnął piłkę przy rzucie karnym.

Diaz po wejściu Gamboy w drugiej połowie przeszedł na lewą pomoc. Nic ciekawego nie pokazał, zresztą jak cały zespół Kostaryki.
Choc i tak byl najjasniejsza postacia tego meczu po stronie Kostaryki zaraz po Navasie...
Odpowiedz cytując
prorok
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 05.06.2010, 18:34
kibicwisły1906 napisał(a):Wyświetl post
Ta Kostaryka jest beznadziejnie słaba nie dziwi w tym wypadku że najlepszym ich zawodnikiem jest bramkarz.....

Ciekawe czy w polskiej lidze by sobie poradził....
we wtorek pokonali szwajcarie 1-0 oglądałeś...?aha nie dziękuje!pewnie po tym meczu byś mówił ,że są dobrzy...ale takto jest jak się ocenia po jednym meczu.
Odpowiedz cytując
WalkerLukeTS
Member

Od: 06.2010

Stary 05.06.2010, 19:22
Ja już mam dosyć tej polityki transferowej i w ogole o otoczki. Ciągle jakieś problemy. Już wydaje się, że mamy bramkarza, a tu nagle okazuje się, że coś nie tak w kontrakcie. Masakra. Makinwa też nie przyjdzie, za to ściągną jakieś przeszczepy typu Cissokho. Głowę daję, że pogra u nas ok. pół roku i go pogonią, bo przesiedzi na ławie wszystkie mecze. Ściągają chłam i liczą, że trener to będzie wystawiał. Nie róbcie sobie nawet nadziei, że ten "piłkarz Auxerre" coś pokaże. Ja postanowiłem się od tego zdystansować. Od dziś nie interesują mnie w ogóle ruch transferowe, skupiam się na grze naszej Wisły, reszta w poważaniu. Bo ile można się wku***ć z byle powodu. Wiem, że niemożliwa jest zmiana tej sytuacjii trudno. Jakby nie można było wydać raz 1 mln Euro i kupić sobie dwóch solidnych graczy to pierwszego składu. Ja nie mam zamiaru jarać się przyjściem jakiegos Boskvicia czy Cissokho, którzy pewnie prezentują poziom Polonii Bytom. W ogóle głupotą bylo pozbywanie się Issy Ba i Alvareza, skoro nie chcą nikogo w zamian wziąć. Już by ich zostawili i przynajmniej nie byłoby osłabień, wzmocnień też nie, ale przynajmniej może utrzymalibyśmy poziom. Po co w ogóle ktoś pisze że Cupiał nie znosi porażek i chce wzmocnić ten skład? Takie mydlenie oczu,wiadomo jak będzie...Do jakiegoś czasu wierzyłem ale teraz....koniec.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 05.06.2010, 19:39
WalkerLukeTS napisał(a):Wyświetl post
Jakby nie można było wydać raz 1 mln Euro i kupić sobie dwóch solidnych graczy to pierwszego składu.
Jirsak 700tyś €,Kirm 400 tyś €.są pewniakami w pierwszym skladzie?
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
WalkerLukeTS
Member

Od: 06.2010

Stary 05.06.2010, 19:49
Może nie sa pewniakami, ale coś sobą reprezentują i walczą o ten skład, podnoszą poziom przez rywalizację. Uważam, że to trafione transfery. Jednak Jirsak przyszedl 3 lata temu, Kirm rok.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.06.2010, 19:53
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
ale tez nie sa to jakies ogorki , po prostu ten mecz im kompletnie nie wyszedl
nawet jeśli by byli to akurat jest mało ważne.Ważne jakim bramkarzem jest ten Navas
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 05.06.2010, 19:55
WalkerLukeTS napisał(a):Wyświetl post
Może nie sa pewniakami, ale coś sobą reprezentują i walczą o ten skład, podnoszą poziom przez rywalizację. Uważam, że to trafione transfery. Jednak Jirsak przyszedl 3 lata temu, Kirm rok.
Wisla z 11 Jirsakami walczyla by o utrzymanie a dla Ciebie to dobrzy pilkarze, ktorzy podnosza rywalizacje... O ile 400k za Kirma jeszcze ujdzie, przynajmniej cos soba w reprze prezentuja i jest szansa na sprzedaz z zyskiem, o tyle Jirsak to jeden z najwiekszych niewypalow transferowych Wisly. Gdyby przyszedl za darmo to OK, fajne uzupelnienie skladu, ale za taka forse to porazka. Juz wole darmowych pilkarzy niz kolejne stracone pieniadze na takie "gwiazdy".

Edit. Ja sie przez 3 lata łudziłem, ze Jirsak jeszcze nie pokazal wszystkiego, ale niestety na daremno. On wcale nie gral malo, Moze nie byl podstawowym pilkarzem, ale ma juz ponad 100 meczów w Wisle. Dostawal szanse i u Skorzy, i u Kaspra. I jakos malo z tego wyniklo. Moze i potrafi zagrac i rozegrac, ale najwyzej na poziomie Poloni Bytom. Wisly nie stac zeby sciagac uzupelnienia skladu za 700k euro. To moga robic kluby niemieckie, wloskie czy francuskie. Stilic, Kriviec, Iwanski kosztowali mniej, a sa o wiele bardziej pozyteczni niz nasz Czech. Jezeli pojawilaby sie mozliwosc odzyskania pewnej kwoty za niego to sprzedac jak najszybciej. Issa Ba czy Maczynski nie prezentowali sie gorzej. A Diaz, mimo, ze defensywny, w ataku stwarzal wiecej sytuacji niz Tomek. Fajny z niego chlopak, ale zdecydowanie nie ten rozmiar kapelusza.
Ostatnio edytowane przez Wasiu : 05.06.2010 o godz. 20:09.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów