|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Media kreują do momentu aż taki nadęty balon do granicy absurdu z napisem Amica zagra z ...pierwszym lepszym przeciętniakiem europejskim. I wtedy Borek i Kołtoń im już nie pomoże, a nabrane ludziska zobaczą, że zostali nabici w butelkę. Można się złapać raz, ale już nie drugi albo trzeci. Bo wtedy jest się zwyczajnym głupkiem. Poza tym biznes kieruje się innymi kryteriami niż prasowe wypociny pseudodziennikarzy, którzy piszą na zamówienie. Zbyt dobrze wiedzą, że medialne prostytutki nie wykreują prawdziwej rzeczywistości. Gdyby tak było to Odra Wodzisław też mogłaby zostać "najbardziej medialnym" klubem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Gwiaździsty nie zgadzam się z Tobą. Umiejętnie prowadzony marketing naprawdę może zdziałać cuda.
W zeszłym roku Lech też nie powalczył w eliminacjach do europejskich pucharów, ale czy komukolwiek przeszkodziło to w pianiu z zachwytu nad doskonała ekipa z Poznania? Nadal słyszymy opinie, że to wirtuozi i tylko kwestia czasu aż odniosą międzynarodowy sukces. Na tym własnie polega marketing, że budujesz u klientów (tu kibiców) nie do końca prawdziwy obraz produktu. Dopóki w Lechu będą pracowali tacy fachowcy jak dotychczas, albo dopóki Kolejorz nie poniesie jakiejś spektakularnej klęski (vide Levadia) u przeciętnego kibica przeświadczenie, że w Poznaniu mamy taką małą Barcelonę. Btw. Nie wiem po co się tak emocjonujesz. "Medialne prostytuki", "wypociny pseudodziennikarzy", po co to wyszystko? Usiądz, odetchnij i zrozum, że tak działa współczesny świat. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przy okazji każdych wyborów upewniam się w przekonaniu że ludzi za pomocą mediów można nieskończoną ilość razy nabijać w butelkę. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Media to nie jest czwarta wladza tylko pierwsza wladza. Wszystko co powiedza w tv, wszystko co chca zareklamowac to od razu ludzie lykaja i wierza w to. Istnieje taki mechanizm- powiedzieli w tv to i to wiec napewno jest to prawda. Przeciez mowia to w tv czyli w rzetelnym zrodle. I dlatego jak jest w tv nagonka na kibicow to zawsze beda oni najpierw kojarzeni z chuliganstwem, spojrzcie jak bylo z Lechem Kaczynskim. Przed tragedia byłnikim, posmiewiskiem mediow- poprostu tak go kreowaly. Po tragedii raptem, w kilka dni zrobili z niego patriote i w sumie rownego goscia, ktory bardzo kochal zone i kraj. I teraz te 50% Polakow ktore go mialo zaposmiewisko ma go za patriote bo tak w tv mowili. Ja sie nie podjmuje oceny bo jest to ponad moj rozum
Nie chce byc manipulowany przez tv, przynajmniej w tej sprawie. Pewnie jeszcze by mozna tysiace przykladow podawac ale po co Wiadomo ze jak o Tobie mowia w tv to taki musisz byc- spokojnie polowa telewidzow wierzy w informacje uslyszane w telewizji jak w swiete slowo!![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Przecież dzięki mediom znienawidzony brat-bliźniak Jarosław podskoczył w sondażach, a jego partia zmniejszyła dystans do PO o 9 punktów procentowych.
Dzięki mediom istnieją tacy "celebryci" jak Mroczkowie czy Kinga Rusin. Media to potęga i Amika słusznie robi, podlizując się dziennikarzom. Już zbierają tego owoce, a będzie jeszcze lepiej przy nowym stadionie. Będą mogli przebierać w ofertach sponsorskich. Zamiast w żenujący sposób na nich narzekać, trzeba naciskać na właściciela by wprowadził choćby namiastkę profesjonalnego zarządzania w naszym klubie. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Problem polega na tym, że już grali z takimi pierwszymi lepszymi przeciętniakami i Kołtoń z Borkiem nie musieli ich ratować. Bo pech chciał, że w tym samym czasie grała również Wisła z Legią i zaprezentowały się zdecydowanie słabiej. Od dwóch lat są jedynym klubem, którego nie jest wstyd pokazać w Europie. Mimo, że nic wielkiego nie osiągają to przynajmniej się nie kompromitują.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zmień lekarza, albo dilera. Akurat, postkomunistyczne media od lat robią wszystko aby sondaże miał jak najgorsze. Szara masa karmiona była przez lata różnymi bzdetami stąd taki wpis jak Twój.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Postkomunistyczne media? Już nie zaczynaj offtopować. Idz swoją frustracje wyładować gdzie indziej.
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Gwiaździsty, ja tu nie o polityce a roli mediów. Z lekarza jestem zadowolony, za to twoja polonistka źle cię przygotowała do życia, bo nie umiesz czytać ze zrozumieniem.
BTW: Jodłowiec w dobrej formie - ciekawe, że w tym okienku nic nie mówi się o jego transferze. Zostaje w Warszawie? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Kolejna ciekawostka w sprawie transferu "Lewego":
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 30.05.2010 o godz. 15:07.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 30.05.2010 o godz. 15:28.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Peszkę polubię jak odejdzie w tym okienku do Niemiec z wykorzystaniem "słynnej" klauzuli ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|||
|
S. Peszko dogadany z Panathinaikosem Ateny. Spekulacje o tym klubie pojawiały się już jakiś czas temu.
Cytat:
A. Radomski po 16 latach wraca do Polski. Ma zagrać w Cracovii. Cytat:
J. Kiełb już prawie w Lechu Poznań. Cytat:
Korona przymierza się do transferu kogoś z trójki Sotirovic, Niedzielan, Robak Cytat:
![]()
|
||||
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Jednego nie rozumiem. Kiełb kosztował najpierw 1 mln €, teraz 1 mln złotych i jeszcze ta kwota może być obniżona.
Szczerze powiedziawszy Kiełba mało co oglądałem w akcji, więc nie mam zdania na jego temat. Ale 1 mln € za obiecującego ofensywnego pomocnika z ligi polskiej to absurd, zaś jakieś 800 tys. zł + wypożyczenie kogoś z szerokiego składu Amiki wygląda jednak na promocję. Nie wiem, na czym to polega. Jak zgłasza się Legia czy Wisła, kwoty są astronomiczne. Dla Amiki mają je specjalnie zaniżać? Jeśli mogę podzielić się moimi podejrzeniami: odnoszę wrażenie, że w ostatnich doniesieniach medialnych o transferach Amiki kwoty są mocno zaniżone. Siergiej Krivets raczej nie kosztował 300-400 tys. €. Kiełb też nie pójdzie za 200 tys. €, a Sobiech za 800 tys. €. Natomiast takie pogłoski o genialnych zdolnościach negocjacyjnych szefów wronieckiego klubu mogą się w przyszłości przydać, przy ustalaniu kolejnych transferów. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() Faktem jest, że jest sporo niejasności wokół transferów Lecha (niektórych). Stilic przeszedł (podobno) za 100 tysięcy euro, choć początkowo media podawały kwoty nawet pięciokrotnie większe. Jednak nie ma co się łudzić, nie wystarczą chęci Lecha, by zachować kwotę transferu w tajemnicy. Jeżeli jest wysoka, to druga strona najczęśiej chce się pochwalić sporym zarobkiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Klubu ściemniają jeśli chodzi o kwoty transferowe - przykład Janczyka. Pisano, że poszedł za 4 mln E,a w istocie było to 2,8 mln dolarów. Tak samo z Wawrzyniakiem - okazało się, że był wypożyczony za niecałe 500 tysc euro za sezon z opcją pierwokupu, a w prasie pisano, że poszedł za 1,5 mln.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
To media robia syf. Chyba juz zupelnie bez sensu stalo sie czytanie portali sportowych. Wszedzie tylko walka o to zeby jak najwiecej osob kliknelo w linki zamieszczone na ich stronie, wszedzie tylko jakies brednie oby tylko cos pisac. Ipozniej sie biora takie informacje bo jakis frajer a) dostanie jakas nieprawdziowa informacje, b) ktos dla jaj cos palnie, na odczep sie, c) ten frajer sam powymysla jakies ceny itp
Zygac sie chce po przeczytaniu polowy wiadomosci sportowych na wielu portalach ;/ ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
edit: a co do Wawrzyna, to z tego co kojarzę, to KP Legia mówiła coś o 700 tys euro za wypożyczenie (1,5 to miał kosztować, gdyby PAO go wykupiło)
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 31.05.2010 o godz. 20:16.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Odnośnie Kiełba, gdzieś piszą że ma 1mln PLN kwoty odstępnego, gdzie indziej 1,5mln PLN... Pismaki |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Polskie gazety czy tym bardziej portale juz dawno straciły wiarygodnosc i piszą byle co,bo czuja sie bezkarni.Moga mieszac ,jak ostatnio redaktor z Interii piszacy o Marcelo ,w zaleznosci kto komu bardziej sie podoba.
Niestety my na to nic nie poradzimy,ja juz dawno przestalem brac za cos pewnego wiadomosci z internetu no chyba ze sa to strony oficjalne. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Pan Józek dokonał kolejnego transferu. Na swoją nierówną murawę zaprosił Pietrasiaka z Bełchatowa. Dziwi mnie to,że Pan Józek sciąga przeciętnych kopaczy a później się denerwuje,że jest na skraju spadku z ligi.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
A to ile Legia dostala za Janczyka bylo gdzies oficjalnie podane? Jesli pamiec mnie nie myli to nie. ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Było podane "oficjalnie" te właśnie 4 bańki z kawałkiem, a potem, oficjalnie to zostało zdementowane w chwili, kiedy Sandecja upomniała się ekwiwalent za wyszkolenie... i wyszło, że to jednak nie był najwyższy transfer w historii polskiej ligi, a Legia stwierdziła, że przecież nigdzie nie podali do publicznej wiadomości kwoty transferu, a po co mieli zaprzeczać "faktom prasowym" (no i jakby na to nie patrzeć, to mieli rację, bo to przecież dobry PR). Kwota tego transferu oscylowała w okolicy 2,9- 3 mln €. Do tej pory, z tego co wiem, najwyższym transferem w historii polskiej ligi pozostaje transfer Kuby do BVB. ![]() |
|
|
|
Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/inn...wiadomosc.html
Jeleń ma iść do Fenerbahce. No to już zaczyna być śmieszne, najpierw Choto, potem Lewy, teraz Jeleń a po drodze był ktoś tam jeszcze. To że jakiś skaut powiedział na jakieś kolacji Polska to nie znaczy że od razu będe kogoś od nas kupować. Przecież oni nawet nie wiedzą gdzie leży nas kraj. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ja nie wiem co pilkarze widzą w tej Turcjii.Na miejscu takiego Jelenia ,majac jakąs juz tam renome i nazwisko we Francjii wolalbym 100 razy zagrac w Marsylii ,niz grac z tymi brudasami(sory ,za okreslenie,ale tak mi sie od razu Turcy kojarzą ....) ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Przecież on w Doniecku z premiami wyciąga z 1,5 mln E na rok
Mało mi się prawdopodobne to wydaje bardzo mało w Rosji czy na Cyprze zarobiłby 3 x tyle co w Jadze A na kadre i tak ma szanse mizerne - Smuda zupełnie go nie ceni o czym parokrotnie wspominał w różnych wypowiedziach |
|
|