The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2010, 08:15
Media kreują do momentu aż taki nadęty balon do granicy absurdu z napisem Amica zagra z ...pierwszym lepszym przeciętniakiem europejskim. I wtedy Borek i Kołtoń im już nie pomoże, a nabrane ludziska zobaczą, że zostali nabici w butelkę. Można się złapać raz, ale już nie drugi albo trzeci. Bo wtedy jest się zwyczajnym głupkiem. Poza tym biznes kieruje się innymi kryteriami niż prasowe wypociny pseudodziennikarzy, którzy piszą na zamówienie. Zbyt dobrze wiedzą, że medialne prostytutki nie wykreują prawdziwej rzeczywistości. Gdyby tak było to Odra Wodzisław też mogłaby zostać "najbardziej medialnym" klubem.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.05.2010, 09:22
Gwiaździsty nie zgadzam się z Tobą. Umiejętnie prowadzony marketing naprawdę może zdziałać cuda.

W zeszłym roku Lech też nie powalczył w eliminacjach do europejskich pucharów, ale czy komukolwiek przeszkodziło to w pianiu z zachwytu nad doskonała ekipa z Poznania? Nadal słyszymy opinie, że to wirtuozi i tylko kwestia czasu aż odniosą międzynarodowy sukces.

Na tym własnie polega marketing, że budujesz u klientów (tu kibiców) nie do końca prawdziwy obraz produktu. Dopóki w Lechu będą pracowali tacy fachowcy jak dotychczas, albo dopóki Kolejorz nie poniesie jakiejś spektakularnej klęski (vide Levadia) u przeciętnego kibica przeświadczenie, że w Poznaniu mamy taką małą Barcelonę.

Btw.

Nie wiem po co się tak emocjonujesz. "Medialne prostytuki", "wypociny pseudodziennikarzy", po co to wyszystko? Usiądz, odetchnij i zrozum, że tak działa współczesny świat.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 29.05.2010, 09:29
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Media kreują do momentu aż taki nadęty balon do granicy absurdu z napisem Amica zagra z ...pierwszym lepszym przeciętniakiem europejskim. I wtedy Borek i Kołtoń im już nie pomoże, a nabrane ludziska zobaczą, że zostali nabici w butelkę. Można się złapać raz, ale już nie drugi albo trzeci. Bo wtedy jest się zwyczajnym głupkiem. Poza tym biznes kieruje się innymi kryteriami niż prasowe wypociny pseudodziennikarzy, którzy piszą na zamówienie. Zbyt dobrze wiedzą, że medialne prostytutki nie wykreują prawdziwej rzeczywistości. Gdyby tak było to Odra Wodzisław też mogłaby zostać "najbardziej medialnym" klubem.

Przy okazji każdych wyborów upewniam się w przekonaniu że ludzi za pomocą mediów można nieskończoną ilość razy nabijać w butelkę.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.05.2010, 10:02
Media to nie jest czwarta wladza tylko pierwsza wladza. Wszystko co powiedza w tv, wszystko co chca zareklamowac to od razu ludzie lykaja i wierza w to. Istnieje taki mechanizm- powiedzieli w tv to i to wiec napewno jest to prawda. Przeciez mowia to w tv czyli w rzetelnym zrodle. I dlatego jak jest w tv nagonka na kibicow to zawsze beda oni najpierw kojarzeni z chuliganstwem, spojrzcie jak bylo z Lechem Kaczynskim. Przed tragedia byłnikim, posmiewiskiem mediow- poprostu tak go kreowaly. Po tragedii raptem, w kilka dni zrobili z niego patriote i w sumie rownego goscia, ktory bardzo kochal zone i kraj. I teraz te 50% Polakow ktore go mialo zaposmiewisko ma go za patriote bo tak w tv mowili. Ja sie nie podjmuje oceny bo jest to ponad moj rozum Nie chce byc manipulowany przez tv, przynajmniej w tej sprawie. Pewnie jeszcze by mozna tysiace przykladow podawac ale po co Wiadomo ze jak o Tobie mowia w tv to taki musisz byc- spokojnie polowa telewidzow wierzy w informacje uslyszane w telewizji jak w swiete slowo!
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 29.05.2010, 11:28
Przecież dzięki mediom znienawidzony brat-bliźniak Jarosław podskoczył w sondażach, a jego partia zmniejszyła dystans do PO o 9 punktów procentowych.

Dzięki mediom istnieją tacy "celebryci" jak Mroczkowie czy Kinga Rusin.

Media to potęga i Amika słusznie robi, podlizując się dziennikarzom. Już zbierają tego owoce, a będzie jeszcze lepiej przy nowym stadionie. Będą mogli przebierać w ofertach sponsorskich.

Zamiast w żenujący sposób na nich narzekać, trzeba naciskać na właściciela by wprowadził choćby namiastkę profesjonalnego zarządzania w naszym klubie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.05.2010, 12:19
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Media kreują do momentu aż taki nadęty balon do granicy absurdu z napisem Amica zagra z ...pierwszym lepszym przeciętniakiem europejskim. I wtedy Borek i Kołtoń im już nie pomoże, a nabrane ludziska zobaczą, że zostali nabici w butelkę.
Problem polega na tym, że już grali z takimi pierwszymi lepszymi przeciętniakami i Kołtoń z Borkiem nie musieli ich ratować. Bo pech chciał, że w tym samym czasie grała również Wisła z Legią i zaprezentowały się zdecydowanie słabiej. Od dwóch lat są jedynym klubem, którego nie jest wstyd pokazać w Europie. Mimo, że nic wielkiego nie osiągają to przynajmniej się nie kompromitują.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 29.05.2010, 15:36
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Przecież dzięki mediom znienawidzony brat-bliźniak Jarosław podskoczył w sondażach, a jego partia zmniejszyła dystans do PO o 9 punktów procentowych.
Zmień lekarza, albo dilera. Akurat, postkomunistyczne media od lat robią wszystko aby sondaże miał jak najgorsze. Szara masa karmiona była przez lata różnymi bzdetami stąd taki wpis jak Twój.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.05.2010, 16:00
Postkomunistyczne media? Już nie zaczynaj offtopować. Idz swoją frustracje wyładować gdzie indziej.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 29.05.2010, 17:52
Gwiaździsty, ja tu nie o polityce a roli mediów. Z lekarza jestem zadowolony, za to twoja polonistka źle cię przygotowała do życia, bo nie umiesz czytać ze zrozumieniem.

BTW: Jodłowiec w dobrej formie - ciekawe, że w tym okienku nic nie mówi się o jego transferze. Zostaje w Warszawie?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 29.05.2010, 19:03
Gwiaździsty, ja tu nie o polityce a roli mediów. Z lekarza jestem zadowolony, za to twoja polonistka źle cię przygotowała do życia, bo nie umiesz czytać ze zrozumieniem.

BTW: Jodłowiec w dobrej formie - ciekawe, że w tym okienku nic nie mówi się o jego transferze. Zostaje w Warszawie?
Jednak zmień lekarza, bo masz najzwyczajniej rozdwojenie jaźni. Skoro wtrącasz brednie o J.K , jego parti i PO, to chyba pomyliłeś tematy.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 30.05.2010, 15:05
Kolejna ciekawostka w sprawie transferu "Lewego":

Cytat:
Turecki potentat wykłada miliony za "Lewego"

fot. PAP/Adam Ciereszko

Dlaczego transfer reprezentanta Polski, Roberta Lewandowskiego, do Borussii Dortmund nie został jeszcze sfinalizowany? Według informacji Najnowsza koncepcja głosi, że powodem przeciągających się negocjacji jest kontroferta dla "Lewego" z... ligi tureckiej.
Robertowi nikt w Poznaniu nie zamierza stać na drodze do kariery w Bundeslidze. Trzeba jednak pamiętać, że Robert ma określoną markę. Wszyscy wiemy, jakie są ceny piłkarzy na rynku. My też musimy być zadowoleni z tego transferu - mówił niedawno dyrektor sportowy Lecha, Marek Pogorzelczyk.
Ile Kolejorz może zarobić na Lewandowskim? Może nawet sześć milionów euro. Taką kwotę podobno chce wyłożyć za króla strzelców polskiej ligi turecki potentat - Fenerbahce Stambuł. Takie informacje przekazali gospodarze "Cafe Futbol".
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 30.05.2010 o godz. 15:07.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 30.05.2010, 15:25
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Choto do Fenerbahce? No litości, Fenerbahce kupuje piłkarzy z zagranicy pokroju Roberto Carlosa czy Guizy a nie kopaczy z Polski. Litości. Oni z tego co mi wiadomo mają w Turcji limit piłkarzy "nie Turków" więc nie będą sobie blokować miejsca takiego pokroju kopaczem. Nie wspominając już że oni są tam zakochani w Brazylijczykach i jak Bilica odejdzie to pewnie na jego miejsca sprowadzą jakiegoś wysokiej klasy Brazylijczyka.

PS. Chyba że to o inny klub chodzi ale Bilica gra obecnie w Fenerbahce.
Odnośnie Lewego mam taki sam komentarz jak odnośnie Choto. Lewy i Fener? Już oczami wyobraźni widzę jak sadza Guize i Deivida na ławce rezerwowych
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 30.05.2010 o godz. 15:28.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.05.2010, 17:13
Odnośnie Lewego mam taki sam komentarz jak odnośnie Choto. Lewy i Fener? Już oczami wyobraźni widzę jak sadza Guize i Deivida na ławce rezerwowych
A niech sadza. Tego Mu życzę, ale jednocześnie życzę Lechowi żeby wziął za Lewandowskiego jak najmniej pieniędzy. A co potem? Niech robi karierę i gra dobrze. Dobrze w naszej reprezentacji przede wszystkim.

Peszkę polubię jak odejdzie w tym okienku do Niemiec z wykorzystaniem "słynnej" klauzuli
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 31.05.2010, 12:29
S. Peszko dogadany z Panathinaikosem Ateny. Spekulacje o tym klubie pojawiały się już jakiś czas temu.
Cytat:
Ani nie VfL Wolfsburg, ani Galatasaray czy Fenerbahce. Grecki portal Sport.gr donosi, że Sławomir Peszko porozumiał się z Panathinaikosem Ateny w sprawie transferu.

A. Radomski po 16 latach wraca do Polski. Ma zagrać w Cracovii.
Cytat:
Nie Lech Poznań, nie warszawska Polonia, jak wcześniej spekulowano, ale Cracovia będzie nowym klubem wracającego do Polski po 16 latach Arkadiusza Radomskiego. Według informacji Futbolnews.pl wszystkie szczegóły kontraktu są już ustalone.

J. Kiełb już prawie w Lechu Poznań.
Cytat:
W następnym sezonie Jacek Kiełb ma występować w ekipie mistrzów Polski. Zgodę na transfer wyraża Korona, piłkarz chce odejść, a Lech jest zainteresowany jego sprowadzeniem.

Korona przymierza się do transferu kogoś z trójki Sotirovic, Niedzielan, Robak
Cytat:
Drużyna z Kielc wiosną miała problemy z napastnikami, dlatego działacze chcą sprowadzić w letnim okienku transferowym kogoś z trójki Andrzej Niedzielan, Marcin Robak, Vuk Sotirovic. Najwyżej stoją akcje pierwszego z nich.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 31.05.2010, 17:23
Jednego nie rozumiem. Kiełb kosztował najpierw 1 mln €, teraz 1 mln złotych i jeszcze ta kwota może być obniżona.

Szczerze powiedziawszy Kiełba mało co oglądałem w akcji, więc nie mam zdania na jego temat. Ale 1 mln € za obiecującego ofensywnego pomocnika z ligi polskiej to absurd, zaś jakieś 800 tys. zł + wypożyczenie kogoś z szerokiego składu Amiki wygląda jednak na promocję.

Nie wiem, na czym to polega. Jak zgłasza się Legia czy Wisła, kwoty są astronomiczne. Dla Amiki mają je specjalnie zaniżać?

Jeśli mogę podzielić się moimi podejrzeniami: odnoszę wrażenie, że w ostatnich doniesieniach medialnych o transferach Amiki kwoty są mocno zaniżone. Siergiej Krivets raczej nie kosztował 300-400 tys. €. Kiełb też nie pójdzie za 200 tys. €, a Sobiech za 800 tys. €.

Natomiast takie pogłoski o genialnych zdolnościach negocjacyjnych szefów wronieckiego klubu mogą się w przyszłości przydać, przy ustalaniu kolejnych transferów.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 31.05.2010, 17:29
Jednego nie rozumiem. Kiełb kosztował najpierw 1 mln €, teraz 1 mln złotych i jeszcze ta kwota może być obniżona.

Szczerze powiedziawszy Kiełba mało co oglądałem w akcji, więc nie mam zdania na jego temat. Ale 1 mln € za obiecującego ofensywnego pomocnika z ligi polskiej to absurd, zaś jakieś 800 tys. zł + wypożyczenie kogoś z szerokiego składu Amiki wygląda jednak na promocję.

Nie wiem, na czym to polega. Jak zgłasza się Legia czy Wisła, kwoty są astronomiczne. Dla Amiki mają je specjalnie zaniżać?

Jeśli mogę podzielić się moimi podejrzeniami: odnoszę wrażenie, że w ostatnich doniesieniach medialnych o transferach Amiki kwoty są mocno zaniżone. Siergiej Krivets raczej nie kosztował 300-400 tys. €. Kiełb też nie pójdzie za 200 tys. €, a Sobiech za 800 tys. €.

Natomiast takie pogłoski o genialnych zdolnościach negocjacyjnych szefów wronieckiego klubu mogą się w przyszłości przydać, przy ustalaniu kolejnych transferów.
W jakimś artykule ostatnio czytałem jakoby Kiełb miał zapisaną w kontrakcie kwotę odstępnego ok. 200tys. euro. Podobno Korona chciała negocjować nowy kontrakt z zawodnikiem gdzie ta klauzula miała być usunięta ale nie doszli do porozumienia. Ile w tym prawdy nie wiem.
Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 31.05.2010, 17:59

Spisek

Faktem jest, że jest sporo niejasności wokół transferów Lecha (niektórych). Stilic przeszedł (podobno) za 100 tysięcy euro, choć początkowo media podawały kwoty nawet pięciokrotnie większe. Jednak nie ma co się łudzić, nie wystarczą chęci Lecha, by zachować kwotę transferu w tajemnicy. Jeżeli jest wysoka, to druga strona najczęśiej chce się pochwalić sporym zarobkiem.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 31.05.2010, 18:05
Klubu ściemniają jeśli chodzi o kwoty transferowe - przykład Janczyka. Pisano, że poszedł za 4 mln E,a w istocie było to 2,8 mln dolarów. Tak samo z Wawrzyniakiem - okazało się, że był wypożyczony za niecałe 500 tysc euro za sezon z opcją pierwokupu, a w prasie pisano, że poszedł za 1,5 mln.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.05.2010, 18:39
To media robia syf. Chyba juz zupelnie bez sensu stalo sie czytanie portali sportowych. Wszedzie tylko walka o to zeby jak najwiecej osob kliknelo w linki zamieszczone na ich stronie, wszedzie tylko jakies brednie oby tylko cos pisac. Ipozniej sie biora takie informacje bo jakis frajer a) dostanie jakas nieprawdziowa informacje, b) ktos dla jaj cos palnie, na odczep sie, c) ten frajer sam powymysla jakies ceny itp
Zygac sie chce po przeczytaniu polowy wiadomosci sportowych na wielu portalach ;/
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 31.05.2010, 19:48
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Klubu ściemniają jeśli chodzi o kwoty transferowe - przykład Janczyka. Pisano, że poszedł za 4 mln E,a w istocie było to 2,8 mln dolarów. Tak samo z Wawrzyniakiem - okazało się, że był wypożyczony za niecałe 500 tysc euro za sezon z opcją pierwokupu, a w prasie pisano, że poszedł za 1,5 mln.
Janczyk kosztował rosyjski klub 4,1 mln euro. Z tego Legia dostała 2,9 mln euro, a reszta to prozwizje dla managera (i pewnie samego zawodnika).

edit: a co do Wawrzyna, to z tego co kojarzę, to KP Legia mówiła coś o 700 tys euro za wypożyczenie (1,5 to miał kosztować, gdyby PAO go wykupiło)
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 31.05.2010 o godz. 20:16.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 31.05.2010, 19:56
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Janczyk kosztował rosyjski klub 4,1 mln euro. Z tego Legia dostała 2,9 mln euro, a reszta to prozwizje dla managera (i pewnie samego zawodnika).
nie zapominaj o 5% od kwoty transferu dla PZPN i 3,5% dla OZPN

Odnośnie Kiełba, gdzieś piszą że ma 1mln PLN kwoty odstępnego, gdzie indziej 1,5mln PLN... Pismaki
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 31.05.2010, 22:08
Polskie gazety czy tym bardziej portale juz dawno straciły wiarygodnosc i piszą byle co,bo czuja sie bezkarni.Moga mieszac ,jak ostatnio redaktor z Interii piszacy o Marcelo ,w zaleznosci kto komu bardziej sie podoba.
Niestety my na to nic nie poradzimy,ja juz dawno przestalem brac za cos pewnego wiadomosci z internetu no chyba ze sa to strony oficjalne.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.06.2010, 09:21
Pan Józek dokonał kolejnego transferu. Na swoją nierówną murawę zaprosił Pietrasiaka z Bełchatowa. Dziwi mnie to,że Pan Józek sciąga przeciętnych kopaczy a później się denerwuje,że jest na skraju spadku z ligi.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.06.2010, 09:45
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post

edit: a co do Wawrzyna, to z tego co kojarzę, to KP Legia mówiła coś o 700 tys euro za wypożyczenie (1,5 to miał kosztować, gdyby PAO go wykupiło)

A to ile Legia dostala za Janczyka bylo gdzies oficjalnie podane?
Jesli pamiec mnie nie myli to nie.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 01.06.2010, 10:29
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
A to ile Legia dostala za Janczyka bylo gdzies oficjalnie podane?
Jesli pamiec mnie nie myli to nie.

Było podane "oficjalnie" te właśnie 4 bańki z kawałkiem, a potem, oficjalnie to zostało zdementowane w chwili, kiedy Sandecja upomniała się ekwiwalent za wyszkolenie... i wyszło, że to jednak nie był najwyższy transfer w historii polskiej ligi, a Legia stwierdziła, że przecież nigdzie nie podali do publicznej wiadomości kwoty transferu, a po co mieli zaprzeczać "faktom prasowym" (no i jakby na to nie patrzeć, to mieli rację, bo to przecież dobry PR). Kwota tego transferu oscylowała w okolicy 2,9- 3 mln €. Do tej pory, z tego co wiem, najwyższym transferem w historii polskiej ligi pozostaje transfer Kuby do BVB.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
matheo91
Member

Od: 11.2008

Stary 02.06.2010, 16:19
Andrzej Niedzielan piłkarzem Korony
http://www.90minut.pl/news/125/news1...em-Korony.html

Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 02.06.2010, 20:16
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/inn...wiadomosc.html

Jeleń ma iść do Fenerbahce. No to już zaczyna być śmieszne, najpierw Choto, potem Lewy, teraz Jeleń a po drodze był ktoś tam jeszcze. To że jakiś skaut powiedział na jakieś kolacji Polska to nie znaczy że od razu będe kogoś od nas kupować. Przecież oni nawet nie wiedzą gdzie leży nas kraj.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.06.2010, 22:43
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/inn...wiadomosc.html

Jeleń ma iść do Fenerbahce. No to już zaczyna być śmieszne, najpierw Choto, potem Lewy, teraz Jeleń a po drodze był ktoś tam jeszcze. To że jakiś skaut powiedział na jakieś kolacji Polska to nie znaczy że od razu będe kogoś od nas kupować. Przecież oni nawet nie wiedzą gdzie leży nas kraj.

Ja nie wiem co pilkarze widzą w tej Turcjii.Na miejscu takiego Jelenia ,majac jakąs juz tam renome i nazwisko we Francjii wolalbym 100 razy zagrac w Marsylii ,niz grac z tymi brudasami(sory ,za okreslenie,ale tak mi sie od razu Turcy kojarzą ....)
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 03.06.2010, 21:39
Cytat:
NIESPODZIANKA!

Lato w Białymstoku będzie gorące. Jagiellonia, która zdobyła Puchar Polski i tym samym zapewniła sobie udział w Lidze Europejskiej zapowiada transferową ofensywę. Jednym z pierwszych wzmocnień Jagi ma być rezerwowy Szachtara Donieck Mariusz Lewandowski.

Były reprezentant Polski był widziany w ostatnich dniach w Białymstoku. Negocjował warunki przejścia do zdobywcy Pucharu Polski. Zawodnik i klub szybko dogadali sprawy indywidualnego kontraktu i wkrótce Lewandowski ma być zaprezentowany jako nowy piłkarz klubu przy Słonecznej.

Do uzgodnienia pozostały jeszcze warunki między obydwoma klubami. Jagiellonia chciałaby wypożyczyć Lewandowskiego, natomiast Szachtar chce go sprzedać za sumę 100 tys. euro. 31-letniemu zawodnikowi za rok kończy się kontrakt w ukraińskim klubie i za rok mógłby odejść za darmo. Według źródeł Gazety Donieckiej, Lewandowski już pożegnał się ze swoimi kolegami klubowymi i jest gotowy na powrót do ojczyzny.

Powodem dla którego Lewandowski chce wrócić do Polski jest fakt, że w Szachtarze stracił miejsce w pierwszym składzie i częściej przesiaduje na ławce rezerwowych niż gra. Lewy grając w Jagielloni chciałby przypomnieć się obecnemu selekcjonerowi Franciszkowi Smudzie, który pomija go w swoich powołaniach. Pomocnik, który w kadrze Leo Beenhakkera miał mocną pozycję zapowiada, że jeszcze nie złożył broni w walce o udział w Euro 2012.

zródło:transfery.info
To byłby niezły hicior, tylko trochę w Jadze za dużo defensywnych pomocników, ale jeśli by grał w środku obrony to byłby dużym wzmocnieniem przed pucharami.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.06.2010, 22:11
Przecież on w Doniecku z premiami wyciąga z 1,5 mln E na rok
Mało mi się prawdopodobne to wydaje
bardzo mało
w Rosji czy na Cyprze zarobiłby 3 x tyle co w Jadze
A na kadre i tak ma szanse mizerne - Smuda zupełnie go nie ceni
o czym parokrotnie wspominał w różnych wypowiedziach
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów