The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
volasTSW
Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2010, 11:21
a jak tam sprawy z Navasem? słyszał ktoś coś? Rodak Juniora wydaje się dobrym bramkarzem i z pewnością byłby wzmocnieniem. chyba, ze woa kogos znowu brac na testy..może Basałaj przemowił do rozsądku Cupiałowi, ze bez bramkarza ani rusz i wylozy kase a ego bramkarza..chciałabym zobaczyc Sadloka, ale nie wiadomo co Ruch na to..podobno chca ich sprzedac w pakiecie..a Sobiech chce do Lecha, Sadlok sklania sie bardzie do Wisły..moze..kurcze..sprzedalibysmy Marcelo, byloby troche kasy..Sadlok bylby dobrym nastepeca..zobaczymy...
Quo Vadis Wisło? mam nadzieję, że w przyszłym sezonie znowu po mistrzostwo..
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Stary 03.06.2010, 11:23
wojtole14 napisał(a):Wyświetl post
No to pytanie nie jest raczej do nas. Takie pytania do działaczy... których w Wiśle teoretycznie NIE MA.
Pytanie skierowałem do zbymaka, bo jak czytam to ma jakieś informacje. Zresztą dopóki nie zobaczę piłkarza z koszulką Wisły w rękach to nie uwierzę, że go mamy...

W poniedziałek ma być wiadomo co z Basałajem. Miejmy nadzieję, że w końcu coś ruszy.
Ostatnio edytowane przez Billy : 03.06.2010 o godz. 11:36.
Odpowiedz cytując
volasTSW
Member

Stary 03.06.2010, 11:31
Billy - ja też... Cupial jednak niecierpi przegrywac i chyba zdaje sobie spawe, ze bez wzmocnien raczej nie odzyskamy msitrzostwa..tym bardziej, ze Legia kupuje wartosciowych pilkarzy ( przynajmniej za spora kase) zatrudnili korże....Lech ma juz Kiełba, pewnie Sobiech tez bedzie.. a to nie koniec..musimy sie wzmocnic..ale to chyba wszyscy kibice wiedza..
''...Ale każdy ma prawo wymagać od was ambitnej i nieustępliwej walki.." - Henryk Reyman

AVE WISŁA!
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.06.2010, 12:32
a co wy tak z tym Sadlokiem?widzieliscie wczorajszy mecz reprezentacji?wozili go jak dziecko,to jeszcze nie jest zawodnik na miare europejskich pucharow a na pewno nie jest wart miliona euro!to byl raptem jego pierwszy udany sezon w ekstraklasie podobnie jak i calego Ruchu,dopiero ten nastepny go zweryfikuje idac tym tokiem myslenia mozna do Wisly przymierzac Grodzickiego,Piecha ,Jakubowskiegi i tym podobnych graczy...
Odpowiedz cytując
Chlopek123
Member

Od: 09.2008

Stary 03.06.2010, 12:34
mozna do Wisly przymierzac Grodzickiego,Piecha ,Jakubowskiegi i tym podobnych graczy...

Co to za ogórki?

A co do Sadloka to nie oceniaj go po meczu w takich warunkach, a popatrz na mecz z Finlandia i mecze Ruchu
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Stary 03.06.2010, 12:36
krzysztofff napisał(a):Wyświetl post
a co wy tak z tym Sadlokiem?widzieliscie wczorajszy mecz reprezentacji?wozili go jak dziecko,to jeszcze nie jest zawodnik na miare europejskich pucharow a na pewno nie jest wart miliona euro!to byl raptem jego pierwszy udany sezon w ekstraklasie podobnie jak i calego Ruchu,dopiero ten nastepny go zweryfikuje idac tym tokiem myslenia mozna do Wisly przymierzac Grodzickiego,Piecha ,Jakubowskiegi i tym podobnych graczy...
Na takiej murawie to bym specjalnie nie weryfikował poczynań. Ale idąc za Twoją myślą, to czego się obawiasz? Przecież na odzyskanie mistrzostwa wystarczy. Chyba, że na przeciw mu wyjdziesz 5 mln euro man - Robert może uda się przyjąć Lewandowski.

@vola

Navas jest na zgrupowaniu i wszystko się zapewne wyjaśni po jego powrocie z kadry. Tak samo pewnie zresztą jak z Sadlokiem.
Ostatnio edytowane przez Pawlolek : 03.06.2010 o godz. 12:39.
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.06.2010, 12:50
Pawlolek napisał(a):Wyświetl post
Na takiej murawie to bym specjalnie nie weryfikował poczynań. Ale idąc za Twoją myślą, to czego się obawiasz? Przecież na odzyskanie mistrzostwa wystarczy. Chyba, że na przeciw mu wyjdziesz 5 mln euro man - Robert może uda się przyjąć Lewandowski.

@vola

Navas jest na zgrupowaniu i wszystko się zapewne wyjaśni po jego powrocie z kadry. Tak samo pewnie zresztą jak z Sadlokiem.
uwazam,ze za takie pieniadze mozna sciagnac doswiadczonego defensora ,ktorych jest pelno w europie i nie bedzie to juz ryzyko,nas juz nie stac na transferowe pomylki za duzo bylo ich w ostatnim czasie...na odzyskanie mistrzostwa przy wzmocnieniach z przodu wystarczy nawe Cleber ale chodzi o dobra gre w lidze europejskiej bo to jest najwazniejsze dla naszego bossa i tam mozna najwiecej zarobic przy zapelnieniu stadionu...
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 03.06.2010, 13:10
Co do Navasa to troszkę poszperałem i znalazłem wypowiedź zawodnika. Jeśli translator wujka Googla w miarę oddał sens wypowiedzi to żadnej oferty Wisły nie było. http://www.everardoherrera.com/notic...la-%28AUDIO%29
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
Chlopek123
Member

Stary 03.06.2010, 13:14
"Powiedzmy, że oficjalnie nic nie wiem, mówię z Keylor i zarówno dla mnie, bo nie dojechać, ale to nic dziwnego,"

powiedzmy wiec jesli transator dobrze to przetlumaczyl to jednak cos jest na rzeczy

Jednak Cabanas powiedział, że decyzja będzie w lipcu, po World Cup 2010. Na razie, Navas ma umowę z Saprissa do października.
Ostatnio edytowane przez Chlopek123 : 03.06.2010 o godz. 13:26.
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 03.06.2010, 13:37
Sancezz napisał(a):Wyświetl post
A co z Soriano z Barcy Athletic? Chłopak sporo strzelał bramek w rezerwach w ostatnim sezonie. Poza tym to były reprezentant każdej z młodzieżówek hiszpanii, gdzie też strzelał sporo bramek.

Niby ma przejść z wolnego transferu
Cytat:
Another player coveted by several teams due to their excellent season with the club Atlètic is Jonathan Soriano.
Uno de los clubs más interesados es el Wisla de Cracovia, subcampeón de Liga en Polonia.
One of the most interested clubs is Wisla Krakow in Poland League runners-up.
Sin embargo, el delantero esperará a que termine el 'play-off' antes de tomar una decisión ya que su principal objetivo sería continuar con el filial barcelonista en Segunda División A.
However, the striker will wait to complete the 'play-off' before making a decision and that its main objective would be to continue with Barcelona's subsidiary in the second division A.
http://www.sport.es/default.asp?idpu...icia_PK=718509
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.06.2010, 13:48
Powiem szczerze, ściągając takiego gracza jak ten Soriano naprawdę robimy jakiś krok do przodu. Koleś na pewno jest świetnie wyszkolony taktycznie i technicznie, ma za sobą kilkadziesiąt meczy w Primera Division i myślę, że u nas miałby szanse się pokazać w dorosłej piłce, tak jak np Napoleoni w Widzewie. Pytanie czy rzeczywiście jesteśmy nim zainteresowani. Wydaje mi się, że raczej nie miałby kosmicznych wymagań finansowych.
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 03.06.2010, 13:58
http://www.wisla-online.pl/news/burl...tuzjowany-1106

Priorytetem na wczoraj powinno być pozyskanie wysokiej klasy bocznego obrońcy i bramkarza....
Na 90% Sadlok do nas nie trafi, w ten sposób Wisła będzie się wzmacniać (jeśli do tego w ogóle dojdzie) zawodnikami zagranicznymi...
Do klubu mogą wrócić Mielcarski i Bednarz - Basałaj prowadzi rozmowy na temat ich powrotu na Reymonta....
Dopiero po załatwieniu wszystkich organizacyjnych spraw można się spodziewać zwołania konferencji na której zostanie przedstawiony nowy prezes.....
Transferów nie ma się co spodziewać przez obozem w Niemczech (będziemy tam testować ok. 8 zawodników)....
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 03.06.2010, 14:05
Micanski 600tys ojro odstępnego
Kiełb 250tys ojro odstępnego.
Zdecydowanie bardziej jestem przekonany do Micanskiego niż Sobiecha, jestem moim zdaniem o klasę lepszy... Sobiech w tej rundzie tyle setek przestrzelił, tymczasem Micanski był najskuteczniejszy Wiosną...
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 03.06.2010, 14:05
kibicwisly1906:
Fantazjujesz sobie czy jestes kolejna osoba z dostepem do tajemniczych informatorow?
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.06.2010, 14:09
kibicwisły1906 napisał(a):Wyświetl post

Priorytetem na wczoraj powinno być pozyskanie wysokiej klasy bocznego obrońcy i bramkarza....
Przynajmniej jednego klasowego napastnika i kreatywnego pomocnika również. Sadlok z Sobiechem w pakiecie byliby idealni - młodzi, sporo potrafiący, o stale rosnącej wartości, przyszlościowi, rozwojowi... Nie bez przyczyny Lech gotów jest sprowadzić ich w pakiecie. Ale oczywiście u nas, optymalnych rozwiązań się nie stosuje. Wszyscy mają pieniądze na wzmocnienia niezbędne dla zapełniania nowych stadionów i coraz lepszej postawy, tylko nie my. My mamy nieśmiertelnego Zdzisia i równie twardo trzymający się wewnątrzklubowy burdel.

Cytat:
Transferów nie ma się co spodziewać przez obozem w Niemczech (będziemy tam testować ok. 8 zawodników)....
Jak widać szopka pt. "Testy w Wiśle" trwa nadal, ba, jak pięknie się rozwija, już dotyczy nie tylko bramkarzy...
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.06.2010, 14:09
w ten sposób Wisła będzie się wzmacniać (jeśli do tego w ogóle dojdzie) zawodnikami zagranicznymi...
To już nie jest śmieszne. To się nazywa prowokacja.
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 03.06.2010, 14:13
a ja bym tak nie dramatyzował...jeśli garguła po kontuzji bedzie grał tak dobrze jak przed to nie bedzie zle...Paweł brozek gdy strzelał najwiecej to byl kto mu podawac m.in.źenczuk.a teraz nie ma co strzelać.A na transfery poczekajmy chocicaż nie spodziewam sie cudow...
ps.ja też wole micanskiego od sobiecha.
Odpowiedz cytując
domenica90
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 03.06.2010, 15:47
Witoldon napisał(a):Wyświetl post
Co do Navasa to troszkę poszperałem i znalazłem wypowiedź zawodnika. Jeśli translator wujka Googla w miarę oddał sens wypowiedzi to żadnej oferty Wisły nie było. http://www.everardoherrera.com/notic...la-%28AUDIO%29
Pozwoliłam sobie przetłumaczyć ten artykuł, dla zainteresowanych:

Przed publikacją polskiej prasy o zainteresowaniu Wisły Kraków kostarykańskim bramkarzem Keylorem Navasem, jego reprezentant Ricardo Cabañas powiedział www.everardoherrera.com, że wciaż nie pojawiło się nic oficjalnego, ale nie wyklucza podejścia (zbliżenia) w kolejnych dniach.

"Powiedzmy, że oficjalnie o niczym nie wiemy, rozmawiałem z Keylorem i zarówno do mnie jak i do niego nic na razie nie dotarło, lecz nie jest to dziwne" wyznał Cabanas, z pochodzenia Hiszpan.

Ponadto mówił także o tym, co wydarzyło się w środę podczas towarzyskiego meczu z Francją, kiedy to Navas zaliczył doskonały występ.

"Kluby, które znały go już wcześniej, potwierdziły swoją ocenę jego umiejętności. Są też ekipy takie jak ta, o których ja nic wcześniej nie wiedziałem, a które go odkryły oraz inne, które przyjechały obejrzeć mecz (przeciw Francji) i nawet nie szukając, odkryły bramkarza" podsumował Cabanas, który przyznał dodatkowo, że przez ostatnie dni kontaktowali się już z nim niektórzy zainteresowani.
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.06.2010, 16:41
TRNKRN napisał(a):Wyświetl post
Powiem szczerze, ściągając takiego gracza jak ten Soriano naprawdę robimy jakiś krok do przodu. Koleś na pewno jest świetnie wyszkolony taktycznie i technicznie, ma za sobą kilkadziesiąt meczy w Primera Division i myślę, że u nas miałby szanse się pokazać w dorosłej piłce, tak jak np Napoleoni w Widzewie. Pytanie czy rzeczywiście jesteśmy nim zainteresowani. Wydaje mi się, że raczej nie miałby kosmicznych wymagań finansowych.
Na 100% to byłby duży krok do przodu. A sądzę, że coś jest na rzeczy, bo kilku zawodników z Barcelony Athletic którym teraz kończyły się kontarkty podpisało już kontrakty z innymi klubami (tj kapitan Rueda 22l i Espasandín 25l obaj do Omonii Nikosia). Barca raczej nie chce trzymać w rezerwach zawodników co mają powyżej 22-23 lat i mają nikłe szanse na 1szy zespół. Myślę, że przejście Soriano, to kwestia tylko złożenia odpowiedniej mu oferty.
Odpowiedz cytując
Chlopek123
Member

Stary 03.06.2010, 16:45
Najlepsi w Barca Atlethic(czy jakoś tak ) zarabiają 200k euro wiec ten Soriano jak najbardziej w zasiegu ale nie wydaje mi się żeby jednak było coś na rzeczy
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 03.06.2010, 16:46
domenica90 napisał(a):Wyświetl post

Przed publikacją polskiej prasy o zainteresowaniu Wisły Kraków kostarykańskim bramkarzem Keylorem Navasem, jego reprezentant Ricardo Cabañas powiedział www.everardoherrera.com, że wciaż nie pojawiło się nic oficjalnego, ale nie wyklucza podejścia (zbliżenia) w kolejnych dniach.

"Powiedzmy, że oficjalnie o niczym nie wiemy, rozmawiałem z Keylorem i zarówno do mnie jak i do niego nic na razie nie dotarło, lecz nie jest to dziwne" wyznał Cabanas, z pochodzenia Hiszpan.

Ponadto mówił także o tym, co wydarzyło się w środę podczas towarzyskiego meczu z Francją, kiedy to Navas zaliczył doskonały występ.

"Kluby, które znały go już wcześniej, potwierdziły swoją ocenę jego umiejętności. Są też ekipy takie jak ta, o których ja nic wcześniej nie wiedziałem, a które go odkryły oraz inne, które przyjechały obejrzeć mecz (przeciw Francji) i nawet nie szukając, odkryły bramkarza" podsumował Cabanas, który przyznał dodatkowo, że przez ostatnie dni kontaktowali się już z nim niektórzy zainteresowani.
Dajcie juz spokoj rozmawiaja z Navasem a co wyjdzie czas pokaże a moze juz najblizsze dni
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Stary 03.06.2010, 16:46
Pytanie tylko, czy naprawdę się nim interesujemy. Bo nie wątpię, że jesteśmy w stanie dać mu akceptowalny kontrakt (w tych rezerwach przecież kokosów nie zarabia). I jeżeli mamy go testować na obozie, to podejrzewam, że wcale nie będzie mu się chciało jechać. Takich graczy powinniśmy klepać bez testów na rok lub dwa a jak się sprawdzi to przedłużać.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 03.06.2010, 17:03

Na 90% Sadlok do nas nie trafi, w ten sposób Wisła będzie się wzmacniać (jeśli do tego w ogóle dojdzie) zawodnikami zagranicznymi...
Do klubu mogą wrócić Mielcarski i Bednarz - Basałaj prowadzi rozmowy na temat ich powrotu na Reymonta....
Dopiero po załatwieniu wszystkich organizacyjnych spraw można się spodziewać zwołania konferencji na której zostanie przedstawiony nowy prezes.....
Fajnie napisane bo jak sie sprawdzi to bedzie okey a jak nie to masz alibi " przecież pisałem na 90% lub jeśli do tego dojdzie albo do klubu moga wrocić itd itd.Wszystko to było już pisane albo na forum a lbo w gazetach o Mielcarskim jak sie nie mylę 2 tygodnie temu pisał Maci0s.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.06.2010, 17:03
po kiego grzyba brac ogorka z 3 ligi hiszpanskiej, ktory przyjdzie do Polski i nie dosc ze bedzie zarabial duze pieniadze to bedzie udawal gwiazdke i a na boisku gowno pokaze tak jak hiszpanski zaciag w Legii..?
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.06.2010, 17:29
zbymak napisał(a):Wyświetl post
domenica90 napisał(a):Wyświetl post

Dajcie juz spokoj rozmawiaja z Navasem a co wyjdzie czas pokaże a moze juz najblizsze dni
Sam daj spokój, dziewczyna tylko przetłumaczyła wcześniej wrzucony artykuł z hiszpańskiego na polski, nic od siebie nie dodała, wszystko, co w jej poście było w oryginalnym linku. Wisła interesuje się graczem, pojawia się artykuł u zagranicznego dziennikarza- naturalnym jest chyba to, że jako kibice się tym interesujemy.

Jak sam tyle wiesz to albo idź do tematu s-f i się podziel, za to nie dostaniesz bana. A jak nie masz zamiaru się dzielić informacjami, to przynajmniej nie obnoś się z tym, bo zachowujesz się jak szczeniak, który szpanuje przed kumplami nowym rowerem, ale nikomu nie da się przejechać i jednocześnie uzurpuje sobie prawo do bycia jedynym autorytetem w sprawie rowerów.
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.06.2010, 17:36
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Cytat:
Po rozwiązaniu kontraktu z Kavalą, Łukasz Sosin może przebierać w ofertach. Chętnych do jego zatrudnienia nie brakuje, mimo, że w Grecji zagubił formę. Interesuje się Wisła Kraków. Musi się jednak spieszyć, bo na Cyprze Sosin to wciąż uznana marka.

- Jestem w kontakcie z klubami z Polski i Cypru. Napłynęła też propozycja z izraelskiego Hapoelu, ale ją odrzuciłem - przyznaje Sosin.
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Stary 03.06.2010, 17:59
Mam nadzieje, że jakiś cypryjski klub sprzątnie go nam sprzed nosa, dość już trzydziestoletniego drewna jest w tym lesie.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 03.06.2010, 18:17
Ja juz wole takiego Sosina niz kolejnego Hristova czy Beto. Kiedys sporo strzelal, napewno nie zgubil swojego instrynktu. Troche popracuje i bedzie wzmocnieniem.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 03.06.2010, 18:31
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Ja juz wole takiego Sosina niz kolejnego Hristova czy Beto. Kiedys sporo strzelal, napewno nie zgubil swojego instrynktu. Troche popracuje i bedzie wzmocnieniem.
Hristov też kiedyś sporo strzelał w Bułgarii.A taki Grzegorz Piechna był królem strzelców.Moze jego też byś chciał
A i zapomniałem,jest jeszcze Bartek Grzelak,może uda sie go wyciągnąć z Legii.Swego czasu był gwiazdą w Widzewie,na pewno nie zapomniał jak się strzela.

Boże,chroń od transferów typu Sosin czy Żurawski.
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 03.06.2010 o godz. 18:37.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.06.2010, 18:49
Dla mnie to będzie ośmieszenie jeśli weżniemy zawodnika, którego nie chcą na Cyprze... ok możemy wziąć zawodnika którego nie chcą w Bundeslidze, we Francji ale nie z Cypru ludzie przecież my takie kluby powinniśmy okładać pucharach a nie zbierać od nich niechcianych zawodników.
(tak wiem ostatnio grał w Grecji)
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.06.2010 o godz. 18:52.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów