The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.06.2010, 12:13
Broniłam Skorży zawsze, byłam jak najbardziej za nim, lubiłam go...
I nawet nie to mnie boli, że sobie poszedł do Legii, ale to, że nagle ku**a jest jej wręcz wielbicielem! W takim razie po kiego grzyba tak bardzo chwalił zawsze Wisłę, skoro to Legia jest jego spełnieniem marzeń (swoją droga to słabe ma te marzenia i ambicje, ale przynajmniej realne ^^).
Kłamca jakich wiele w "publicznym świecie" i się niestety dałam (nie tylko ja) nabrać.

Mam nadzieję, że mu się nie uda "przygoda" z Legią

PS. W Wiśle bardzo chwalił kibiców, którzy równiez swoim poparciem wiele zrobili [...] Kogo będzie chwalił w Legii?
Ostatnio edytowane przez masterlag : 02.06.2010 o godz. 12:15.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 02.06.2010, 13:02
westersyl napisał(a):Wyświetl post
(...) niektóre wislackich portali im odpowiadają. (...)
Masz jakieś urojenia (skoro używasz liczby mnogiej - portale - to rozumiem, że TWSD też masz na myśli).
Nikt Kempesowi na jego majaczenia u nas nie odpowiadał. Jego wypociny wywołują u większości redakcji uśmiech politowania; nie warte są tego by sobie o nie pióro strzępić.

A skoro wcześniej wspominasz o "TAKIM MOMENCIE." Nie razi Cie nazywanie "fanami" osób o odmiennym zdaniu w ostatniej kempesowej odpowiedzi na głosy z forum? Nie razi, że w takim momencie były kibic Hutnika (nieprawdaż?) próbuje nas skłócić?
Ostatnio edytowane przez rav : 02.06.2010 o godz. 13:04.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 02.06.2010, 13:19
Cytat:
Nie razi Cie nazywanie "fanami" osób o odmiennym zdaniu w ostatniej kempesowej odpowiedzi na głosy z forum? Nie razi, że w takim momencie były kibic Hutnika (nieprawdaż?) próbuje nas skłócić?
Masz już riposte w wiadomym miejscu

*Swoją drogą udaje mu się.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 02.06.2010, 13:22
Ludzie z SKWK jak widać nadal nie potrafią zrozumieć, że słowa "kibice" i "Wisła", które odmieniają w swojej nazwie, nakladają na nich - czy tego chcą, czy nie - szczególną, zbiorową odpowiedzialność za każde działanie jakie podejmują i obowiązek prezentowania godnych treści, a nie szkodliwych urojeń czy obsesji paru delikwentów, aktualnie będących u steru (nie chcę pisać: "na odwyku").

Nagonka na Kasperczaka i gloryfikowanie Skorży to jedna wielka kompromitacja SKWK. Znów tylko mącą, tworzą sztuczne problemy i dzielą kibiców. Podejrzewam, że gdyby dziś postawić pytanie, "czy odpowiada Ci sposób reprezentowania Wisly przez SKWK i działania jego felietonistów?" ludzie miażdżącą większością głosów wysłaliby ich do diabła (przepraszam za dosadność).

W klubie mamy burdel i groteskę, a wśród kibiców hucpę. "Brawo".
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 02.06.2010, 14:48
Kolejny ośmieszający nas Kibiców tekst jakiegoś człowieka z kompleksami. Zal się robi, bo znam mnóstwo chłopaków z SKWK i maja odmienne zdanie od tych prezentowanych w tych tekstach, wiec nawet nie można tego nazwać stanowiskiem SKWK tylko urojeniami autorów tych tekstów. Rozumiem ze ktoś zapomniał o demokracji, ale czy to coś nowego ze SKWK pisze o bzdurach zanim zajać sie rzeczami ważnymi.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.06.2010, 15:09
Alez panstwo moi drodzy. Wogole nie rozumiem czym wy sie tak podniecacie? Przeciez to tylko wypociny czyjes. To tak jakby podniecac sie postem moim na forum pudelka. Blagam was, troche dystansu do tego co sie dzieje w klubie a takze do tego co pojawia sie w internecie, bo jak widac ten brak dystansu udziela sie rowniez wam moi drodzy.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.06.2010, 15:13
Maciek jest fajny i ch*j" - brniemy w to do końca. Ot, cała ideologia w tej kwestii SKWK.

Kiedyś się wkurzałem, irytowałem, teraz natomiast czytam te wypociny nadwornych skrybów (strzelam, że elita intelektualna stowarzyszenia) z lekkim uśmiechem. Bawcie sie chłopaki
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 02.06.2010, 15:40
Goebbels nie powstydziłby się takiego zaklinania rzeczywistości , SKWK = monopol na słuszność, oraz najprawdziwszość prawdy.
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 02.06.2010 o godz. 15:41.
Odpowiedz cytując
Evil_
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.06.2010, 15:52
Niedzielan na 2 lata w Koronie Kielce.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 02.06.2010, 16:16
rav napisał(a):Wyświetl post

A skoro wcześniej wspominasz o "TAKIM MOMENCIE." Nie razi Cie nazywanie "fanami" osób o odmiennym zdaniu w ostatniej kempesowej odpowiedzi na głosy z forum? Nie razi, że w takim momencie były kibic Hutnika (nieprawdaż?) próbuje nas skłócić?

Kłamstwo kłamstwo!

Raczej piłkarz grup młodzieżowych Hutnika.

Jeszcze brakuje zarzutów pod moim adresem. Wg twojej "wiedzy" jestem byłym kibicem Nadwiślanu i Garbarnii.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 02.06.2010, 16:20
felipe napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś się wkurzałem, irytowałem, teraz natomiast czytam te wypociny nadwornych skrybów (strzelam, że elita intelektualna stowarzyszenia) z lekkim uśmiechem. Bawcie sie chłopaki
Niestety, niektórzy tam nie rozumieją, że nie mogą sie "bawić", bo mając w nazwie Stowarzyszenie Kibiców Wisły i "paskudząc" na oficjalnej stronie tejże "instytucji", kompromitują siłą rzeczy wszystkich sympatyków Białej Gwiazdy, postępują nieodpowiedzialnie i szkodzą klubowi.

W SA mamy rozkład struktur, degrengoladę, brak polityki rozwojowej i inwestycji, brak marketingu, prezesa, uzgoodnień stadionowych, brak wzmocnień, jeden wielki niepoważny burdel, a oni biorą się za "poprawianie" wizerunku Skorży i Kasperczaka. Czy to nie jakaś farsa? Dorównali poziomem do skandalicznego zarządzania klubu. SKWK nie unosi odpowiedzialności za siebie i Wisłę, jest bezradne i dziecinne w obliczu prawdziwych problemów, podejmuje fatalne decyzje, nie myśli nowocześnie, miota się.
Ostatnio edytowane przez Markus : 02.06.2010 o godz. 16:24.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.06.2010, 16:24
Ale lipa. Zamiast sie godzic to wy sie chcecie porozniac. Co za sens ma pisanie na stronie SKWK nieobiektywnego artykułu na temat Kasperczaka? Co za sens ma nadawanie tutaj na SKWK? Typowo polskie zamiast budowac wolimy burzyc. Ani ten tekst o Henku ani narzekania tutaj nie pomoga Wisle w budowaniu mocnej ekipy sportowej a tym bardziej kibicowskiej wiec prosze Was przestancie sie klocic i smiac jedni z drugich bo sie roz*******imy od srodka. A jak ktos uwaza ze sie nie roz*******imy to spojrzcie na to:
"Kiedyś się wkurzałem, irytowałem, teraz natomiast czytam te wypociny nadwornych skrybów (strzelam, że elita intelektualna stowarzyszenia) z lekkim uśmiechem. Bawcie sie chłopaki ", "SKWK = monopol na słuszność, oraz najprawdziwszość prawdy". Juz sa podzialy, juz sie od srodka psujemy, juz czesc kibicow pewnie najchetniej nie chcialoby miec nic wspolnego z SKWK. I do czego to doprowadzi. Jak myslicie? Czy to polepszy doping czy pogorszy? Czy ciagle narzekanie i trzymanie w sobie nienawisci pomoze czy pogorszy jeszcze bardziej sprawe?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 02.06.2010, 16:48
PvD napisał(a):Wyświetl post
Kłamstwo kłamstwo!

Raczej piłkarz grup młodzieżowych Hutnika.

Jeszcze brakuje zarzutów pod moim adresem. Wg twojej "wiedzy" jestem byłym kibicem Nadwiślanu i Garbarnii.
Nie wkładaj w moje usta słów, których nie wypowiedziałem, ani nie napisałem.

Znałeś go wtedy? Zaręczasz, że nie chodził w szaliku Hutnika, czy po prostu wierzysz na słowo?

Jeśli to drugie, to Ty wierz jemu, a ja biorę pod uwagę to co mówią inni.

Toćka
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 02.06.2010, 17:40
rav napisał(a):Wyświetl post
Nie wkładaj w moje usta słów, których nie wypowiedziałem, ani nie napisałem.

Znałeś go wtedy? Zaręczasz, że nie chodził w szaliku Hutnika, czy po prostu wierzysz na słowo?

Jeśli to drugie, to Ty wierz jemu, a ja biorę pod uwagę to co mówią inni.

Toćka
Tyle lat czekałeś zeby to ujawnić.
Pewnie nie podasz na privie kto takie rzeczy ci przekazał. Pewnie też jak spotkasz z Marcinem to też mu tego nie powiesz ale może zdarzy się cud. Może trener Łaciak?

Może ci inni co ci tak mówią powiedzą na jakim meczu widzieli go z szalem Hutnika,a może na jakim wydarzeniu?

Ty go chcesz rozliczać z jego działalności kibicowskiej? Może pozostaw te sprawy decydentom.

A nie widzieli mnie w szaliku Garbarni albo jak za gówniarza z ojcem chodzilem na Wawel gdy Wisła nie grała?

Może też jestem kibicem Hutnika, gdyż oglądnąłem mecz Hutnik-AS Monaco.

jak dorzucę do tego mecz Korony Kraków z Widzewem Łódź w koszykówce to powoli staję sie kibicem wielu krakowskich klubów

teraz się trochę dziwię, że tobie nie kazano reprezentować ABG na zjeździe OZSK tylko jemu.
Ostatnio edytowane przez PvD : 02.06.2010 o godz. 17:46.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 02.06.2010, 17:45
Nie no jaja...

A ja się dziwiłem że w klubie burdel... a tu jeszcze sramy we własne gniazdo.

Bo to Polska właśnie.
http://polish-law.strefa.pl/
Przykre, że wdają się w przepychanki słowne ludzie, którzy dla mnie od dawna stanowili jakiś autorytet w różnych kwestiach, kibicowskich i nie tylko.
Szkoda.
Powinniśmy chyba jeden za drugim murem stać. A może tylko mi się wydaje.
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 06.03.2015 o godz. 13:55.
Odpowiedz cytując
Kwasiarz1986
Member

Od: 10.2009

Stary 02.06.2010, 19:09
Oto cytat jednego z kibiców na forum. Czy może ktoś mi i jemu to wytłumaczyć dlaczego Smuda był "be" a Skorża "OK" po odejściu do (L) ? PS: Zgoda buduje, niezgoda rujnuje. Takie podziały na lepszych i gorszych kibiców do niczego dobrego nie doprowadzą. Przestańcie się kłucić o trenerów" Henio vs. Maciuś" - ponieważ mamy wystarczająco dużo wrogów w Polsce którzy na tym tylko skorzystają , idźmy więc do przodu by dobrze zaprezentować się w Lidze Europejskiej oraz na nowym stadionie pod względem wokalnym, wyjazdowym itp. Pozdrwiam Was i i idę oglądać mecz Polska-Serbia,

andero, 02.06.2010, 16:16

"We wrześniu 1999 roku, po jednej porażce został zwolniony Franz Smuda. Wcześniej z Wisłą zdobył tytuł mistrza Polski. Po zwolnieniu został zatrudniony w Legii. Na naszym stadionie skandowano: "Smuda pedał, Wisłę sprzedał" albo "Smuda! co! Ty k..rwo!". Teraz słyszę, że pomimo podjęcia pracy w Legii, w identycznych okolicznościach, trener Skorża jest ok. Zaznaczam, że trenera Skorżę uważam za jednego z najlepszych w Polsce, pewnie będzie następcą Smudy w kadrze, ale mam pytanie: jak to jest, że jeden trener, który traci pracę i zatrudnia się w Legii jest ok ("no bo gdzie pójdzie? do Piasta?") a drugi to k..wa i pedał. Ktoś może to wyjaśnić?"
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 02.06.2010, 19:21
To co k*** Skwk będzie kibicować Legii na Reymonta ? Mam nadzieje, że nie będzie żadnych okrzyków typu '' Maciej Skorża '' , a jeśli takie się pojawią to ludzie zaczną gwizdać. To jest skandal ciekawe co Maciej takiego zrobił , że go tak uwielbiają.

P.S: Maciej się pytał ich czy może Franek wrócić , a Smuda się nic nie pytał i dlatego Smuda to pedał :]
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 02.06.2010 o godz. 19:26.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.06.2010, 19:25
Marcinnno
gdyby o cokolwiek sie pytal to pierwszy na wylocie bylby Laciak wiec skoncz tworzyc chore teorie..
gdyby SKWK mialo cos do powiedznia na szczeblu sportowym to Wisla awans do Ligi Mistrzow mialaby juz dawno w kieszeni
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 02.06.2010, 20:24
skWK nawet nie umie zająć stanowiska w tej sprawie wszyscy ich krytykują, ale ktoś, kto ma kiełbie we łbie pozwala oszołomom publikować takie artykuły. Jestem już chyba za stary, bo kompletnie nie rozumiem ich sensu. Jeśli stowarzyszenie odwraca sie od własnego klubu jest to żałosne. Widzę ze koledzy z SKWK zauroczyli sie "kolegami" z Legi i teraz w Wiśle chcą skłócić kibiców. Brawo piszcie takie bzdety dalej na pewno przybędzie wam członków i ludzie będą dawać na oprawę ludziom, którzy maja obecnego trenera za śmiecia, a byłego (Legionistę) całują po rekach. Zal.pl
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 02.06.2010, 20:26
Stanowisko SKWK jest jasne i klarowne.. przyjsc na spotkanie, wybrac swojego czlowieka, pojsc do glosowania, wybrac prezesa, reszte sztabu i bedziecie kierowac wszystkim po swojemu.. skoro jak ktos juz napisal jest to miazdzaca ilosc osob to nie bedziecie miec problemu z wybranianiem nowego prezesa..
sam nie jestem z SKWK ale juz politowanie mnie bierze jak to czytam.. nie jestem, nie przychodze na spotkania, wiec nie mam prawa glosu, bo jestem osobom anonimowa.. oni natomiast przychodza na REAL i wymieniaja sie pogladami , po to sa przeciez takie walne zgromadzenia zeby przyjsc i powiedziec jesli cos mi nie pasuje (nie pasuje mi stanowisko w sprawie Skorzy i Kasperczaka to przychodze na takie spotkanie i mowie co mnie boli i co chialbym zmienic, po to sa takie spotkania, nikt nikomu nie broni przyjsc , kazdy bedzie wysluchany).. zbierzcie sie, zapiszcie do SKWK, przyjdzie na wybory, wybierzcie kandydata, zaglosujcie i po sprawie
zrozumcie ze nikt na serio nie bedzie traktowal uzytkownikow z internetu.. to jest po prostu smieszne.. krzykaczy setki tysiace, a jak nadchodzi walne zgromadzenie to jak sami pisza w wiekszosci sa to same znane twarze.. to zle swiadiczy o Was, a nie o SKWK, strach oblecial? tu wyzywacie, a prosto w twarz nie powiecie? jest Was przeciez miazdzaca ilosc osob, a SKWK jest 5 osob
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 02.06.2010 o godz. 20:34.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 02.06.2010, 20:32
Skorża był bardzo OK. Najlepszy Polski trener razem ze Smudą.
Jak przyjdzie na R22 z Legią, to zakrzyknę razem z SKWK "Maciek Skorża!" mimo, że do nich nie należę.

A że teraz trenerem Kasperczak, to i "Kasperczak" zakrzyknę, bo naszych trzeba wspierać, a nie dołować.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Stary 02.06.2010, 20:34
Wywiad ze Skorżą:
- W 2007 roku mówił Pan, że koledzy ze środowiska odradzali Panu pracę w Wiśle. Czy teraz ktoś odradzał Panu podjęcie pracy w Legii?
- Gdy pojawiłem się na kursie trenerskim w Sheratonie, tuż po zakończeniu obecnego sezonu, chociaż nie było wiadomo nic oficjalnie, to wszyscy mi gratulowali, a jednocześnie współczuli (śmiech). Ale ta osoba, która odradzała mi wtedy pójście do Wisły, teraz bardzo namawiała, żeby iść do Legii.
- Kto to taki?
- Aktualny selekcjoner reprezentacji Polski (śmiech).

Jak dobrze wiemy Skorża powiedział to bo jak sam jakiś czas temu przyznał nie lubią się z Franzem. Smuda to jeden z głównych doradców Cupiała jak to ostatnio media informowały, więc teraz pytanie: dla czego w momencie gdy Cupiał bądź jego pracownik negocjowali ze Skorżą Smuda namawiał go by z oferty zrezygnował? Czy próbował kopać dołki pod Wisłą czy wiedział, że Skorża słaby i próbował działać na korzyść Wisły co tłumaczy dla czego teraz popychał go do Legii?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.06.2010, 21:27
kilu byłych Wiślaków grających w Niecieczy awansowało do 1 ligi pod dowództwem byłego prawego obrońcy Białej Gwiazdy Marcina Jałochy.W kadrze Niecieczy pelno byłych graczy Wisełki-Dzierżanowski,Kwiek,Patryk Jałocha (syn Marcina),Smólka,Szałega,Radosław Jacek,Metz,Zontek,Trela
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 02.06.2010, 21:54
AYALA napisał(a):Wyświetl post
kilu byłych Wiślaków grających w Niecieczy awansowało do 1 ligi pod dowództwem byłego prawego obrońcy Białej Gwiazdy Marcina Jałochy.W kadrze Niecieczy pelno byłych graczy Wisełki-Dzierżanowski,Kwiek,Patryk Jałocha (syn Marcina),Smólka,Szałega,Radosław Jacek,Metz,Zontek,Trela
Treli już dawno w NIecieczy nie ma ( http://www.90minut.pl/kariera.php?id=10884 ) - obecnie Olkusz
podobnież Patryka Jałochy ( http://www.90minut.pl/kariera.php?id=13869 ) - teraz w Kmicie
tak gwoli ścisłości
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 02.06.2010, 22:05
Wg mnie stanowisko SKWK odnośnie Skorży jest jak najbardziej uzasadnione. Dał nam dwa Mistrzostwa Polski, frajdę zwycięstwa z Barceloną i zawsze godnie się zachowywał – a przecież całe życie nie będzie byłym trenerem Wisły.

Natomiast zestawiając ten artykuł z drugim artykułem o Kasperczaku to może ogarnąć tylko śmiech przez łzy.

Ja rozumiem że kogoś można nie lubić nie cenić że ktoś zawiódł nasze zaufanie i nie chcemy mieć z nim odczynienia ale na litość boską pisanie że Kasperczak to człowiek porażka – no proszę Was nie ośmieszajmy się.

Piszecie o tchórzliwej przegranej z Lechem i remisie z Cracovia nie wspominając demolki Legii i nie pisząc nic o tym że w tym sezonie Maciek Skorża przegrał i z Lechem i z Legią i z Cracovią ludzie miejcie umiar.

Nie lubicie Kasperczaka uważacie że zawiódł nasze zaufanie OK. ale trzeba mieć umiar i jak się krytykuje to z
głową. SKWK jest reprezentacją kibiców Wisły i należy wymagać by na ich stronie artykuły miały sens a nie ośmieszały kibiców Wisły.
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.06.2010, 22:34
Moim zdaniem autorowi tych nędznych artykułów w stylu żałosnego weszlo.pl brakuje odrobiny samokrytyki i uwagi innych, dlatego stara się podzielić ludzi i stworzyć wokół siebie szum.
Szanuję Macieja Skorżę jako trenera i doceniam to co zrobił dla Wisły, ale tak na prawdę nie zrobił nic więcej niż Kasperczak. Powiem więcej, Kasperczak zrobił o wiele więcej dla tego klubu.
A że chłopaki z SKWK dostawali od Skorży ubrania, gadżety, a on sam pojawiał się na spotkaniach nie znaczy, że nie wolno rozliczać go za wyniki. Trochę roboty pod publiczkę i nagle całe stowarzyszenie pokochało człowieka, który faktycznie w jeden rok stworzył zespół, zespół, który przez dokładnie 6 miesięcy grał piłkę, którą dało się oglądać.
Nazywanie Kasperczaka nieudacznikiem i przegranym człowiekiem stawia w złym świetle całe SKWK, które powinno dzielić się obiektywnymi opiniami na temat funkcjonowania klubu.

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.06.2010, 23:01
Kwasiarz1986 napisał(a):Wyświetl post
andero, 02.06.2010, 16:16

"We wrześniu 1999 roku, po jednej porażce został zwolniony Franz Smuda. Wcześniej z Wisłą zdobył tytuł mistrza Polski. Po zwolnieniu został zatrudniony w Legii. Na naszym stadionie skandowano: "Smuda pedał, Wisłę sprzedał" albo "Smuda! co! Ty k..rwo!". Teraz słyszę, że pomimo podjęcia pracy w Legii, w identycznych okolicznościach, trener Skorża jest ok. Zaznaczam, że trenera Skorżę uważam za jednego z najlepszych w Polsce, pewnie będzie następcą Smudy w kadrze, ale mam pytanie: jak to jest, że jeden trener, który traci pracę i zatrudnia się w Legii jest ok ("no bo gdzie pójdzie? do Piasta?") a drugi to k..wa i pedał. Ktoś może to wyjaśnić?"
No a dawniej kibice rzucali nożami na meczach. Jaki z tego wniosek? Wszyscy się uczymy na błędach? No proszę Was... To tak jakby rozkminiać dlaczego nie rzucono nożem w głowę np. Nikity Andreeva. Swoją drogą tamten rzut więcej napsuł sportowo niż wszelkie zmiany trenerów.
Ostatnio edytowane przez thechris : 02.06.2010 o godz. 23:04.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 02.06.2010, 23:30
Wstyd mi czytając ostatnie "artykuły" na stronie skwk. Wstyd mi, że w świat idzie wiadomość, że opublikowane wypociny przyjmowane są jako stanowisko kibiców Wisły Kraków.

SKWK powinno być w moim mniemaniu instytucją, której NAJBARDZIEJ zależeć powinno na JEDNOCZENIU wszystkich "nurtów" kibicowskich na Reymonta. Szkoda, że jest inaczej i to właśnie SKWK w największym stopniu tworzy niepotrzebne podziały.

Jeśli podejście SKWK się nie zmieni, już niedługo ruch kibicowski na Wiśle zostanie tak podzielony, że nie będzie mogło dochodzić do współpracy w najprostszych sprawach. Ucierpi doping, reputacja, straci drużyna - stracimy MY WSZYSCY. Czy taki jest cel?

A co z prezesem SKWK? Rozumiem, że podpisuje się pod wszystkim co jest publikowane na jego stronie? No chyba, że woli umyć ręce i powiedzieć, że są to opinie pojedynczych osób.. Jeśli tak to pytam: Panie Prezesie, w takim razie jakie jest stanowisko SKWK w temacie, które zostały poruszone w artykułach? Odwracacie się od Kaspra i w sezonie 2010/11 będziecie zajmować się wspieraniem Maćka S?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.06.2010, 23:37
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie stanowisko SKWK odnośnie Skorży jest jak najbardziej uzasadnione. Dał nam dwa Mistrzostwa Polski, frajdę zwycięstwa z Barceloną i zawsze godnie się zachowywał – a przecież całe życie nie będzie byłym trenerem Wisły.

Natomiast zestawiając ten artykuł z drugim artykułem o Kasperczaku to może ogarnąć tylko śmiech przez łzy.

Ja rozumiem że kogoś można nie lubić nie cenić że ktoś zawiódł nasze zaufanie i nie chcemy mieć z nim odczynienia ale na litość boską pisanie że Kasperczak to człowiek porażka – no proszę Was nie ośmieszajmy się.

Piszecie o tchórzliwej przegranej z Lechem i remisie z Cracovia nie wspominając demolki Legii i nie pisząc nic o tym że w tym sezonie Maciek Skorża przegrał i z Lechem i z Legią i z Cracovią ludzie miejcie umiar.

Nie lubicie Kasperczaka uważacie że zawiódł nasze zaufanie OK. ale trzeba mieć umiar i jak się krytykuje to z
głową. SKWK jest reprezentacją kibiców Wisły i należy wymagać by na ich stronie artykuły miały sens a nie ośmieszały kibiców Wisły.

Mi osobiisice tez bardzo nie spodobal sie artykul SKWK i pokazanie osoby Kasperczaka.

pełny szyderstwa i jakiejs złosci ,pokazujacy tylko te zle momenty.TO naprawde bezcelowe tak stawianie sprawy ,gdzie po drugiej stronie stoi czysty,nieskazitelny Maciej.

nierobmy podzialow,nie robmy kłopotow.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.06.2010, 23:47
Dla mnie przykre jest to że SKWK zamiast zająć się poważnymi sprawami, a jest tego od cholery, bawi się w jakieś żałosne gierki
Ja rozumiem że mają ciśnienie na Kasperczaka, lubią Skorżę ale to dla mnie nie do pojęcia że przy takim cyrku jaki się w klubie dzieje, zajmować się takimi rzeczami.

Co do Smudy to faktycznie jak dziś pamiętam różne przyśpiewki - pewnie i sam coś tam krzyczałem - co prawda nie pamiętałem kontekstu i jeśli faktycznie był on taki , to tylko można się uśmiechnąć co się za młodu wyprawiało, gdzie to już 20 jak nic miałem.

A co do Maciusia - ja tam nie jaram się słowami i gestami - jeśli już to tylko czyny a ogólnie to wiadome jest że większość która przychodzi to słodzi - ale jak widzę jak wchodzi do tyłka teraz Legii to pusty śmiech mnie bierze.
On w tym jest po prostu idealny i tak sztuczny że aż się żygać chce
Dlatego życzę mu wszystkiego najgorszego(w sensie sportowym oczywiście) a jak komuś przyjdzie do łba skandować jego imię i nazwisko - w meczu z Legią to może powinien zamienić kibicowanie Wiśle na kibicowanie Skorży.
Od wczoraj to nasz przeciwnik = wróg.To oczywiście nie znaczy że ma być tak jak ze Smudą - są wrogowie którym należy się szacunek i Skorża takim jest.Natomiast czy ktoś wyobraża sobie skandowanie imienia generała wrogiej armii w bezpośredniej potyczce?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów