The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2010, 23:55
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Ogolnie to nawet trener ktory ma charakter nic nie zdziala z hierarchia na lawce. Byl tutaj jeden taki, ale wylecial na zbity pysk. Heh i dziwic sie teraz czemu Kirm, ba! chyba nawet Lobodzinski gra ponizej swoich mozliwosci i czemu wielu pilkarzy do Wisly nie chce przychodzic...

A to prowadzi do wniosku ze hipokryzja jest wszedzie...

czy ja wiem

wg mnie Skorza nie byl dla naszych pilkarzy kims ktorego sluchali by kazde zdanie.Owszem byl ich trenerem,to on rządził ale odbywalo si to taka "lekką" reką .Wg mnie bylo tez zbyt miło i zespól stracił charakter.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.06.2010, 00:04
koyoot napisał(a):Wyświetl post

A to prowadzi do wniosku ze hipokryzja jest wszedzie...
Hipokryzja a właściwie chore układy panują tam gdzie zawodnik czuje się przynajmniej tak samo pewnie jak i trener.Często to jest niestety tam gdzie po prostu właściciel albo nie ma zaufania do trenera albo nie ma kasy by pozwolić sobie na takie zaufanie.

Dobrze może być tylko w takim klubie gdzie każdy zna swoją hierarchie i zawodnicy wiedzą że jak będą kopać dołki to oni wylecą a nie trener.

Ja też apeluje o zaprzestanie kozakowania - są ludzie których nic nie nauczyło i non stop popełniają grzech pychy - kiedys to było wyśmiewanie się choćby z Levadii, później parchów - stała beka z 'balona' - gdzie balon leci a my czyli kolos na glinianych nogach jebnął betami o glebę...Teraz widzę w modzie jest szydera pt - hahah Skorża w Legii - Skorża wg mnie jest przeciętnym trenerem ale nie można zapominać że początek to on miał u nas świetny a i do Levadii jakoś to szło.
Legia będzie miała nowy team, my na razie się osłabiamy - ja w żadnym razie nie przekreślał bym szans Legii tak na mistrza jak i na ukończenie przyszłego sezonu przed nami.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.06.2010, 00:25
Ludzie, naprawdę mogła nam się przydarzyć większa tragedia niż to, że Maciek poprowadzi Legię. Mogło być tak, że Urban przyszedłby do nas poprowadzić Wisłę. Więc chyba nie jest tak źle? Przynajmniej na razie. Bo jeśli ktoś myśli, że to jest niemożliwe to przypomnę w tym miejscu pana Okukę... Naprawdę, nie znamy dnia ani godziny...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.06.2010, 01:58
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ja też apeluje o zaprzestanie kozakowania - są ludzie których nic nie nauczyło i non stop popełniają grzech pychy - kiedys to było wyśmiewanie się choćby z Levadii, później parchów - stała beka z 'balona' - gdzie balon leci a my czyli kolos na glinianych nogach jebnął betami o glebę...Teraz widzę w modzie jest szydera pt - hahah Skorża w Legii - Skorża wg mnie jest przeciętnym trenerem ale nie można zapominać że początek to on miał u nas świetny a i do Levadii jakoś to szło.
Że "what"? Balon leci?
Zagrali taką samą żenadę jak my i gdyby nie "pomyłki" sędziowskie (mam swoje zdanie na ten temat, ale nieważne) to i tak bylibyśmy mistrzem. A graliśmy totalny piach przez cały sezon!
Balon jest cieniutki i słusznie się z niego nabijaliśmy. To, że się na koniec wyp... o własne sznurowadła niczego w tej kwestii nie zmienia.
Widzisz - nikt nie twierdził, że jesteśmy mocni - wręcz przeciwnie, ten sezon to była katorga. Ale nie mitologizujmy Amiki - byli tak samo ciency jak my (nawet bardziej, biorąc pod uwagę finisz).
Wszyscy byli żenująco słabi - my, Legia, Amika, Ruch.

Na rozluźnienie - Skorża chyba faktycznie dorobił się reputacji magicznego trenera
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.06.2010 o godz. 02:01.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 02.06.2010, 02:57
No leci - gdzie pewnie że to żena śpiewać Mariusz Jop - wiedząc że gdyby nie ta kosmiczna interwencja to nic z tego 'majstra' by nie było.Chodzi mi tylko o nielekceważenie przeciwnika z zasady że to lamus a nie rywal.Jestem pierwszy który wyśle 'gratulacje' do Legii i Skorży za 'wspaniały' sezon ale niech to się najpierw stanie.Legia to będzie totalna niewiadoma - Amica pewnie będzie mocna jak na ligę(niezależnie czy z Lewandowskim i Peszką)...my...też na dziś niewiadoma - miejmy nadzieje że nie słabsza kadrowo a choć trochę mocniejsza.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.06.2010, 06:20
na otrzeźwienie tekst z weszło
bardzo prawdziwy Legia czy Wisła? O czym marzył Skorża?

1 czerwca 2010 - 23:40

Kibice Wisły - przynajmniej niektórzy - wkurzyli się na Macieja Skorżę za to, że powiedział, iż praca w Legii to "spełnienie jego marzeń". Niepotrzebnie - w końcu obejmując zespół "Białej Gwiazdy" w 2007 roku stwierdził: - Życie przerosło marzenia.

Gdyby dokładnie interpetować jego słowa, wychodzi na to, że Wisłę ceni jednak bardziej od Legii. O Legii tylko marzył, trenowanie Wisły to coś, co wykraczało nawet poza sferę marzeń. Wniosek - zdenerwować powinni się kibice Legii: - Hej, gościu, co ty gadasz? Wolisz pracować w Wiśle to idź tam i błagaj, żeby cię przyjęli z powrotem!

A tak bardziej serio - dziwi nas, że są w ogóle ludzie, którzy takimi tekstami się przejmują. 99 procent piłkarzy i 99 procent trenerów ma głęboko w dupie to, kto im wypłaca pensję, byle była na czas (co nie jest ani specjalnie dziwne, ani specjalnie złe). Teksty o miłości do klubu i spełniających się marzeń wycelowane są w mamienie trzynastolatków. Jeśli ktoś je bierze poważnie - albo jest trzynastolatkiem dosłownie, albo mentalnie.

Skorża powiedział, co miał powiedzieć - przecież nie uzasadni przejścia do Legii tym, że dostanie blisko 100 tysięcy złotych miesięcznie plus premie.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 02.06.2010, 07:15
Ktoś z Wisłaportal się nieco ośmieszył.

Skorża został zwolniony, dostał (lub nie) odprawę i tyle. A nie regularną pensję. Nie sądzę by miał wpisany w kontrakt zakaz pracy u konkurencji z tym czasie. Ten 1 czerwca prędzej wynika z przepisów PZPN-owskich.

Rozumiem, że pili do sprawy Kasperczaka, ale ten nie został zwolniony, tylko cały czas był na umowie w klubie i pobierał pensję. A to dlatego, że z Cupiałem nie dogadali się co do warunków rozwiązania umowy - zatem ona cały czas obowiązywała, aż do momentu objęcia przez H.K. reprezentacji Senegalu.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.06.2010, 08:30
Witam,

W mojej ocenie taki scenariusz ,że Skorża sobie szybko znajdzie nową pracę w Legii czy w Lechu, mnie zupełnie nie zaskoczył. Maciej Skorża wskoczył na karuzelę i znając życie to pomimo,że jest słabym PeeMeSem będą go zatrudniać w każdym polskim klubie jak tylko nadarzy się taka możliwość. Za rok ,dwa poznają się i na talencie Macieja i w Warszawie i stamtąd też go przegnają. Wielu kibiców Wisły zrobiło ze Skorży wielki mit wybawcy (2xMP, historyczne ogranie Barcy) ale rzeczywistość jest bardzo bolesna ponieważ nawet na polskie warunki okazał się być słabym.
Mnie osobiście cieszy to ,że Skorża poszedł do Legii. Wiemy przynajmniej czego się spodziewać . Legia z takim trenerem wyżej wała nie skoczy. Zastanówcie się co by się na przykład stało jakby Legia na fali szastania sianem nagle sprowadziła sobie jakiegoś trenera z Holandii , Włoch ,Anglii czy Niemiec.... W takich krajach trener ,który pracuje w ichniejszej okręgówce ma większe zawodowe umiejętności i przygotowanie fachowe niż nasze PeeMeSy wszystkie razem do kupy...
Odpowiedz cytując
SB
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 02.06.2010, 08:32
Wg mnie Skorża sobie w Legii nie poradzi... nie ma twardej ręki, a tam przecież gwiazdeczki i "wyskokowcy" więksi niż u nas!
Nie ma, nie ma wody na pustyni...
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.06.2010, 08:35
jak by Legia zatrudniła jakiegoś fachowca przez duże F z reichu czy też z Holandii i dała mu wsparcie finansowe, to myślę że byśmy mieli pozamiatane szybciej niż by oni mogli o tym marzyć. No ale na szczęście w naszej lidze nie ma profesjonalizmy ewentualnie kilka klubów półprofesjonalnych
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 02.06.2010, 09:22
A ja tylko przypomnę co się działo jak Franz po wywaleniu z Wisły objął Legię.
Te okrzyki na meczach: "Smuda p...ł - Wisłe sprzedał".

Sytuacja była więc bardzo podobna, z tą tylko różnicą, że Franz miał cohones i nie właził w dupę SKWK, nie konsultował z niemi transferów a być może i składu na mecze.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.06.2010, 09:48
Taki prztyczek w nos dla tych, którzy kochali Maćka za przywiązanie do Wisły i kibiców. Każdy trener i piłkarz to sprzedajna *****a. Jak ktoś mówi inaczej - kłamie. Tak na przyszłość, choć można się było o tym przekonać już wielokrotnie.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 02.06.2010, 10:12
cassius31krakow napisał(a):Wyświetl post
A ja tylko przypomnę co się działo jak Franz po wywaleniu z Wisły objął Legię.
Te okrzyki na meczach: "Smuda p...ł - Wisłe sprzedał".

Sytuacja była więc bardzo podobna, z tą tylko różnicą, że Franz miał cohones i nie właził w dupę SKWK, nie konsultował z niemi transferów a być może i składu na mecze.

Ja *******e! Tak, i dietę i hotele na zgrupowania też z SKWK konsultował. Nie należę ani do SKWK, ani do zwolenników Skorży, ale jak czytam takie brednie, to mi się nóż w kieszeni otwiera. Co jeszcze kretyńskiego napiszesz? Podobno ta chujowa pogoda to też wina SKWK. Wszyscy przecież wiedzą, że działania Skorży były konsultowane ze Stowarzyszeniem- najlepszy przykład- zatrudnienie Łaciaka na trenera bramkarzy, kiedy to każdego w SKWK krew zalała.

Reasumując- myśl chłopie, a nie szerz tu swojej demagogi.

Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Ale do cholery konsultował powrót Frankowskiego z Nimi ! Sami o tym pisali !

Nie przeklinaj słoneczko.

Powrót Frankowskiego, to byłby obraz upadku wszelkich wartości, więc jeśli rzeczywiście mieli w to wkład, to chwała im za to, że do tego powrotu nie doszło. Wiem, że ty i tobie podobni nigdy nie zrozumiecie, że ileś tam goli w sezonie to nie wszystko i liczą się jeszcze wartości jak duma i honor, ale dzięki Bogu są jeszcze ludzie, którzy to rozumieją.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 02.06.2010 o godz. 12:09.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 02.06.2010, 10:44
Ale do cholery konsultował powrót Frankowskiego z Nimi ! Sami o tym pisali !
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 02.06.2010, 10:48
Cytat:
W jakim momencie ?! Człowieku ogarnij się ! Oni wywołują sensacje oraz podział takimi ''felietonami'' o Kasperczaku Biedne Skwk naprawdę.. Czyli oni mogą napisać wszystko i jest ok ?

P.S: Masz jakiś problem ? Nikt Ci tu nie każe wchodzić. Masz pewnie inne strony , które preferujesz ; ]
Tak masz rację to SKWK przesadziło w kilku tekstach. Z tym że tam wyrażają swoją opinie bezpośrednio i za to ich cenię. Zabawne jest to że niektóre z wislackich portali im odpowiadają. Personalnie nie mam nic do Skorży i jego pracy w Legii uważam tą decyzję za jak najbardziej normalną jak również jego słowa o spełnieniu marzeń nie wywołują u mnie niechęci.
Jako człowieka cenię Skorżę o tysiąc razy bardziej niż Kasperczaka i właśnie SKWK wskazało tą różnicę.

Nie staję po żadnej ze stron, to Wy wszyscy macie jakiś problem z interpretacją faktów.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 02.06.2010, 10:51
Cytat:
Trener Skorża jest OK

Data: 02-06-2010 10:50 Autor: (MARCIN)

Wielkie zdziwnie w szeregach SKWK wywołują niektóre głosy wiślackich fanów ('fanów") potępiające podjęcie przez trenera Skorżę pracy w Legii.

Przypomnijmy więc. Trener Skorża bardzo chciał wypełnić kontrakt w Wiśle. Nie było mu to dane, gdyż po 20 kolejce minionego sezonu i remisie z Jagiellonią został zwolniony przez właściciela Białej Gwiazdy oraz jego doradców. Otrzymał wypowiedzenie w momencie, gdy Wisła mimo kilku wpadek nadal była liderem ligowej tabeli, wręczone mu przez decydentów, którzy doskonale orientowali się w tym, że po młodego szkoleniowca Legia i Lech robiły podchody już w czasie jego pracy przy Reymonta.

Ruch właściciela Wisły i jego współpracowników był bardzo ryzykowny. Zwalniając Macieja Skorżę decydowali się oni bowiem automatycznie na wzmocnienie konkurencji.

Trener Skorża po tytule mistrzowskim Lecha orzymał jedyną bardzo konkretną ofertę od Legii. Inne kluby nie wyciągały do niego ręki jakby automatycznie wiedzac, że swoją ofertą nie przebiją propozycji jednego z ekstraklasowych potentatów. Pan Maciej miał więc do wyboru zdecydować się na pracę w konkurencyjnym klubie lub czekać nie wiadomo ile na bezrobociu na to, że zmieni się obecna opcja polityczna w Wiśle. Podjął taką a nie inną decyzją, dla trzeźwo myślących ludzi jak najbardziej normalną i zrozumiałą.

Mimo fatalnej wpadki z Levadią Tallin oraz przegranej w derby z Cracovią okres pracy w Wiśle trenera Skorży należy ocenić pozytywnie. W dodatku ów szkoleniowiec dał poznać się jako człowiek z klasą, umiejętnie przy R22 współpracując nie tylko z zawodnikami i działaczami, ale również i z kibicami. Gdy został zwolniony potrafił należycie pożegnać się z posadą, choć zabranie mu możliwości dalszej pracy gdy nadal liderował rozgrywkom napewno bardzo go zabolało.

Pozostaje nam jako fanom krakowskiej Wisły żywić nadzieję, że Maciej Skorża nie będzie kojarzył się ABG przez kilka lat jako trener który poprowadził nasz zespół po raz ostatni do tytułu mistrzowskiego. Ale czy tak będzie czy też nie zależy tylko i wyłącznie od Pana Cupiała, który jest głównym decydentem Wisły SA. To on ma największy o ile nie jedyny wpływ na to, jaką drogą kroczy nasza ukochana drużyna.

Nie obwiniajmy więc trenera Skorży za to, że nie chce być bezrobotnym, bo jego przenosiny z Reymonta na Łazienkowską nie były tylko i wyłącznie jego autorytarną decyzją.
Za oczywistym portalem.

Rozumiem, że można lubić jakiegoś trenera, czy innego pracownika klubu, ale czytając to, czuję się niemal jak na portalu jakiejś sekty.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Stary 02.06.2010, 10:52
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Nie staję po żadnej ze stron, to Wy wszyscy macie jakiś problem z interpretacją faktów.

Znakomite Wodzu.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.06.2010, 11:05
Cytat:
Mimo fatalnej wpadki z Levadią Tallin oraz przegranej w derby z Cracovią
Chyba niektorzy postradali rozum za to ze skorza ofiarowal im swoj dres...
Ja tak bez uczuc o porazce z Cracovia nie potrafie pisac... Pomijam juz notoryczny w***rdol jaki Wisla zbierala od Legii i Lecha na zmiane, czy to w lidze czy pucharach.
Ostatnio edytowane przez gooro33 : 02.06.2010 o godz. 11:08.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 02.06.2010, 11:10
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
...
Cytat:
Mimo fatalnej wpadki z Levadią Tallin oraz przegranej w derby z Cracovią okres pracy w Wiśle trenera Skorży należy ocenić pozytywnie. W dodatku ów szkoleniowiec dał poznać się jako człowiek z klasą, umiejętnie przy R22 współpracując nie tylko z zawodnikami i działaczami, ale również i z kibicami. Gdy został zwolniony potrafił należycie pożegnać się z posadą, choć zabranie mu możliwości dalszej pracy gdy nadal liderował rozgrywkom napewno bardzo go zabolało.
ten fragment raczej powinien wyglądać tak:

Cytat:
Mimo fatalnej wpadki z Levadią Tallin oraz przegranej w derby z Cracovią okres pracy w Wiśle trenera Skorży należy ocenić pozytywnie dlatego, że ów szkoleniowiec dał poznać się jako człowiek z klasą, umiejętnie przy R22 współpracując nie tylko z zawodnikami i działaczami, ale również i z kibicami. Gdy został zwolniony potrafił należycie pożegnać się z posadą, choć zabranie mu możliwości dalszej pracy gdy nadal liderował rozgrywkom napewno bardzo go zabolało.
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.06.2010, 11:10
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Za oczywistym portalem.

Rozumiem, że można lubić jakiegoś trenera, czy innego pracownika klubu, ale czytając to, czuję się niemal jak na portalu jakiejś sekty.
Ten Marcin to ma chyba jakąś obsesję Skorżową Szkoda, że nie podziękował Legii za podanie ręki jego ulubionemu trenerowi
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 02.06.2010, 11:14
Pisanie "oczywistych oczywistosci" o tym, ze Skorża podjął tam prace, bo nie chce byc bezrobotnym mija sie z celem, bo to... oczywiste . Z tego co zauwazylem, niektorzy mają mu za złe ten tekst o "spełnianiu marzen". Ja mam to w sumie gdzieś, lubiłem i lubie tego gościa, poszedł do Legii co jest normalne, teksty zawsze bedzie miał takie same, wiec zaskoczony nie jestem.

Natomiast bardzo zabawne jest porownanie tekstu o Skorży, z poprzednim tekstem tego samego autora o Kasperczaku.

Czas Skorży w Wiśle oceniamy "pozytywnie" - ok zdobył dwa mistrzostwa Polski. Porazki w pucharach i w najwazniejszych meczach sezonów zapominamy. Spoko.

A teraz popatrzmy na tekst o Kasperczaku, w ktorym mozemy przeczytac, ze po sukcesach w pucharach 2002/2003 "zespół pod wodzą Kasperczaka zaczął notować same niepowodzenia" (to wierny cytat z tekstu).

Śmiać sie czy płakać? Chyba jednak śmiać, bo brzmi to niepoważnie, zeby nie napisac dosadniej... heh
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 02.06.2010, 11:23
Fuks napisał(a):Wyświetl post
Pisanie "oczywistych oczywistosci" o tym, ze Skorża podjął tam prace, bo nie chce byc bezrobotnym mija sie z celem, bo to... oczywiste . Z tego co zauwazylem, niektorzy mają mu za złe ten tekst o "spełnianiu marzen". Ja mam to w sumie gdzieś, lubiłem i lubie tego gościa, poszedł do Legii co jest normalne, teksty zawsze bedzie miał takie same, wiec zaskoczony nie jestem.
Oczywiście. Nie miałbym też do gościa pretensji (na pewno robiłby sobie coś z tego...), nawet gdyby poszedł do Cracovii jeśli dostałby tam lukratywną ofertę. To jest praca, praca dzięki której osiągnął pewien poziom życia, z którego nikt by nie zrezygnował.

Fuks napisał(a):Wyświetl post
Natomiast bardzo zabawne jest porownanie tekstu o Skorży, z poprzednim tekstem tego samego autora o Kasperczaku.

Czas Skorży w Wiśle oceniamy "pozytywnie" - ok zdobył dwa mistrzostwa Polski. Porazki w pucharach i w najwazniejszych meczach sezonów zapominamy. Spoko.

A teraz popatrzmy na tekst o Kasperczaku, w ktorym mozemy przeczytac, ze po sukcesach w pucharach 2002/2003 "zespół pod wodzą Kasperczaka zaczął notować same niepowodzenia" (to wierny cytat z tekstu).

Śmiać sie czy płakać? Chyba jednak śmiać, bo brzmi to niepoważnie, zeby nie napisac dosadniej... heh
Właśnie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.06.2010, 11:28
(Znowu )Śmieszy mnie stanowisko SKWK.

W ostatnim sezonie przegralismy za Skorży 5 spotkań w lidze , zaliczylismy kompromitacje w pucharach przegraliśmy superpuchar Polski ,wśród nich były arcyważne mecze z Lechem , Legią oraz Cracovią .

Ci sami kibice ciagle uważaja że zwolnienie Skorzy było bezsensowne i niczym nie uzasadnione , wręcz dziwne ! Kto by sie tego spodziewał .

Pisząc : chciał pozostać w Wiśle , ja to rozpatruję jedynie jako : nie chciał stracic roboty , nie miał honoru żeby podać się do dymisji . U Skorży pomysłu na gre Wisły nie widziałem od 2 lat .

Jedynie czego nie można odmówić Skorży to sztuki dyplomacji i robienia dobrej miny do zej gry . Wygląda na to że nie ważne są wyniki , zwycięstwa , dobra gra ... ważne jest żeby trzymac z kibicami a nikt na ciebie zlego słowa nie może powiedziec .

PS. Frankowski zrobił dla Wisły 10 razy więcej niż Skorża , a jak jest traktowany wszyscy wiemy . Osobiście do tej pory żałuję że wiosną 2008 kibice nie pozwolili mu wrócić do Wisły , a była do tego okazja .
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 02.06.2010, 11:33
Zazwyczaj popieram działania, nawet te kontrowersyjne, SKWK, jednak ostatni tekst był poniżej krytyki. Przecież ludziom nie chodzi o to, że Skorża pracuje w Legii(chyba każdy, kto skończył podstawówkę wiedział, że to nastąpi).
A zdanie "mimo przegranej z Cracovią"... Jeśli dla Was przegrana z Cracovią może być "mimo", czymś "przy okazji", to mnie autentycznie brakuje słów.

Także miałem Skorżę za fajnego faceta, ale tutaj ktoś wyraźnie przegina pałkę.

Boli też to, że po raz kolejny mówimy o "kibicach". Szanujmy się wzajemnie, bo tylko tak zasłużyć możemy na szacunek innych.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 02.06.2010, 11:37
Cytat:
Mimo fatalnej wpadki z Levadią Tallin oraz przegranej w derby z Cracovią
Tylko tyle? Aby na pewno?

SKWK przypomina swobodnie dryfującą wysepkę w morzu kibiców Wisły, która drze się najmocniej, ma największe przebicie, a *******i takie głupoty ze szok.

Bądźcie z drużyną, nie z trenerami.

Cytat:
Muszę Cię przeprosić Masz zupełną rację Przecież wielki jest HK, który ma Wisłę w sercu, jawnie demonstrując to szantażowaniem klubu, dojeniem go na 95 000 za nic nie robienie i pomocą Cracovii w ograniu nas w derby
HK w porównaniu z MS ma realne sukcesy. Poza tym HK nigdy nie dał się poznać jako trener po którym było widać że łączy go coś więcej z Wisłą niż kontrakt. Od zawsze było wiadomo, że to najemnik, dobry najemnik, którzy przyszedł robić swoją robotę do kolejnej drużyny. Tyle. Po Skorży oczekiwałem czegoś więcej.

*Jezeli mam mu coś za złe to ta wazelina w strone kibiców Legii. Ktoś tu mądrze napisał, że mógł wyjść z tej sytuacji obronną ręką mówiąc chociażby że praca w takim wielkim klubie jak Legia jest marzeniem każdego szkoleniowca w Polsce czy cokolwiek w ten deseń. A tak? Niesmak. I SKWK która jak zwykle dzieli kibiców.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 02.06.2010 o godz. 11:46.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.06.2010, 11:40
Po tym zdaniu o tym, że Legia była marzeniem może Mu być nieco ciężej wrócić kiedyś znowu do Wisły. Moim zdaniem MS jest dobrym trenerem, który cały czas zdobywa nowe doświadczenia i staje się coraz lepszym. Jakbym był w sytuacji, że mam przyjmować trenera do Wisły i miał do wyboru MS i HK to wziąłbym MS. Przegrał trochę ważnych meczów u nas, ale z drugiej strony cały czas była olewka i obiecanki w temacie składu. Jakby dostał rozgrywającego i napastnika jak chciał i dał d... to możnaby mówić, że jest cienki. Wszyscy doskonale potrafimy doskonale wskazać dziury przez które drużyna kuleje, a jednocześnie oczekujemy pięknej gry i rozwalania wszystkich.
Reasumując - mam nadzieję, że w czasie pracy MS w Legii będziemy zawsze nad nimi i będziemy ich regularnie rozwalać, amen.
Odpowiedz cytując
Łukasz1987
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 02.06.2010, 11:47
Skorża był bardzo pozytywnie odbierany przez środowisko kibicowskie w Krakowie i co by nie mówić miał dobry kontakt z kibicami. Jednak nie ulega wątpliwości, że oprócz wywalczenia 2 tytułów mistrzowskich zespół pod jego wodzą notował sporo bardzo kosztownych wpadek. Nie potrafił wygrywać meczów z Legią, Lechem czy Cracovią. Jeśli 2 lata temu w pucharach europejskich mieliśmy naprawdę pecha w losowaniu tak w tym roku i meczach z Levadią to była aboslutna kompormitacja. Zespół prezentował się fatalnie a sam Skorża przyznał się do błędów kosztujących klub kilka milionów złotych!!! To że przejdzie do Legii dla mnie było wyłącznie kwestią czasu i nawet na wczorajszej konferencji Skorża z szacunkiem mówił o fanach ABG. Ale postawia naszego szanownego stowarzyszenia SKWK to przegięcie... Każdy z nas ma prawo do własnej oceny tej sytuacji, własnego zdania o Skorży, jego dokonaniach dla klub itd. Ale SKWK jak ma w zwyczaju dzieli kibiców na "swoich" i tych co mają inne zdanie. A przecież SKWK to tylko część kibiców Wisły, ale że są oficjalnym stowarzyszeniem to więcej im wolno przecież... SKWK może umieszczać na stronce swoje zdanie w danym temacie ale nie ma prawa narzucić ogółowi fanów Białej Gwiazdy co mają myśleć i mówić!!! Takie czasy już dawno się skończyły chciałem przypomnieć! SKWK z wielkim oburzeniem przyjęło informację że trenerem został powownie Henryk Kasperczak pragnąć aby to było zdanie wszystkich kibiców... Mamy wolność słowa, poglądów i demokrację... Niech ludzie decyzyjni z SKWK o tym pamiętają a nie dzielą kibiców Wisełki... A porażki z Cracovi, Lechem czy Legią ą to nie wypadki przy pracy... To był wstyd dla każdego fana Naszego klubu!!!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 02.06.2010, 11:47
Ten Marcin to taki nasz Fortart.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.06.2010, 11:55
Po postu SKWK ma manie Skorzy i nie cierpi Kasperczaka stad te kompromiyujace teksty. Powtarzam po raz enty mozna pisac eseje na temat tegojakimi ludzmi sa Kasperczak i Skorza i zawsze na plus wyjdzie ocena Skorzy bo jest to fajniejszy czlowiek, bardziej honorowy itd Ale jak sie wybiela porazki Skorzy z Levadia, Cracovia i maskuje sie zenujacy poiom sportowy druzyny za czasow Skorzy a oczernia sie prace Kasperczaka w Wisle, jego wyniki sportowe i porazki to to jest zenujace samo w sobie. Nie wiem czy SKWK sobie robi jaja czy tak na serio ale to chyba jakas jawna prowokacja. Jak mozna mowic ze wyniki ktore osiagnał Kasperczak to nic (oprocz sezonu 2002/2003) a wybaczac Skorzy porazki z Cracovia i Levadia.
SKWK nie idzcie ta droga! Nie osmieszajcie sie bo przeciez kazdy widzi ze Skorze lubicie za to jaki z niego czlowiek ale nie *******cie ze taki z niego dobry trener. Czy wyscie na glowy upadli?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 02.06.2010, 11:55
Dopierdalać się do aktualnego trenera jak zdarta płyta z tymi samymi tekstami od x lat, a nowemu trenerowi Legii który o tym marzył, stawiać ołtarzyk. To jest działanie na rzecz "Wielkiej Wisły" czy może dla 1906% poparcia dla tego klubu?

Jeszcze jedno. Jeśli jesteście fanami, to ja z miłą checią będę "fanem".

Wróciła stara dobra szkoła SKWK. My jesteśmy kibicami, my wiemy, my robimy. No chłopaki jak byście byli troche bardziej po myśli klubu to może jakieś miejsce by się znalazło w strukturach Idealna ścieżka kariery.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów