The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2010, 19:53
flamengista napisał(a):Wyświetl post
PS. Oczywiście na gazeta.pl wszystko działa bez zarzutu. Na onecie i legia.com - nie da się oglądać. Profesjonalizm pełną gębą
W sumie to dziwna sprawa. Legia.com, onet i gazetę.pl łączy to, że należą do iti
Dlaczego na gazecie dało się dobrze zrobić, a na dóch pozostałych już nie?
Na szczęście jako mieszkaniec Warszawy mam dostęp do TVN Warszawa i mogłem tam obejrzeć prezentację (konferencję)
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 01.06.2010, 19:58
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
W sumie to dziwna sprawa. Legia.com, onet i gazetę.pl łączy to, że należą do iti
Na szczęście jako mieszkaniec Warszawy mam dostęp do TVN Warszawa i mogłem tam obejrzeć prezentację (konferencję)
Na onecie działało ok (nie tylko u mnie ).
Na legia.com tylko ciągle buforowało.
Odpowiedz cytując
Neon
Member

Stary 01.06.2010, 20:02
ToTylkoJa napisał(a):
Legia.com, onet i gazetę.pl łączy to, że należą do iti
od kiedy? Myślałem że to Agora.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.06.2010, 20:04
murray wez usun ten swoj post bo jego przeczytanie grozi dlugotrwalym smiechem Nie no nie moge, koles sie zali ze musi 1 500 metrow przebec. Masakra, i to jest nasza gwiazda ligi? Wpierdala 5 czekolad na raz i placze ze musi biegac 600 lub 1500 metrow. Ja nie wiem czy naprawde ci pilkarze sa kalekami. Ciekawe czy sa sprawniejsi od przecietnego czlowieka...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.06.2010, 20:16
skorza na konferencji mówił ze to jego spełnienie marzeń wrócić do legły po tylu latach
czego nie mówił tego jak pracował u nas dwulicowiec
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 01.06.2010, 20:19
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
skorza na konferencji mówił ze to jego spełnienie marzeń wrócić do legły po tylu latach
czego nie mówił tego jak pracował u nas dwulicowiec
kto to jest legła

Kurde a skąd wiesz że w dziecinstwie nie marzył aby trenować Legie

PS: Skorza jak przychodził do Wisły to nie mówił że to jego spełnienie marzen, moze wiec marzeniem było trenowanie Legii .
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 01.06.2010, 20:23
Grzelak jakby przyszedł na choćby jeden poranny rozruch (~ 5km), jaki miałem na obozach w Bieszczadach, bądź na Mazurach to czekałby go roczny urlop. A standardowy interwał 100m - max + 100m - trucht x 10 powtórzeń oznaczałby dla niego koniec kariery. Juniorzy trenują kilka razy więcej niż taki patałach. W tamtym roku widziałem podczas Warsaw Open jak przy truchcie 10 km/h o mało co nie padał na glebę.

PS.
A co do Dysko-Boto-Polo to sprawdzają się moje opinie o kolejny zaciągach z Bełchatowa.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 01.06.2010 o godz. 20:27.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.06.2010, 20:34
Ja za "Ległą" dostałem bana więc lepiej zrobić edita jak się da. A co do sytuacji w lidze to czuje że nam się ostro wyrówna my bez wzmocnień Legia kupi coś tu coś tam no w sumie zmiana Urban na Skorża to jednak na lepsze. Amica się osłabi jak stracą Peszko i Lewego to ciężko im będzie znaleźć jakieś gotowe zmiennictwo. A my bez zmian na plus tyle że bez Ba, Alvareza i Jopa tak że u nas kadra po prostu węższa, na Ł0:3 trochę mocniej na Bułgarskiej słabiej to pewno i Dysko-Polonia nas dojdzie w przyszłym roku.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.06.2010, 21:03
pawelwislak napisał(a):Wyświetl post
. Amica się osłabi jak stracą Peszko i Lewego to ciężko im będzie znaleźć jakieś gotowe zmiennictwo. A my bez zmian na plus tyle że bez Ba, Alvareza i Jopa tak że u nas kadra po prostu węższa, na Ł0:3 trochę mocniej na Bułgarskiej słabiej to pewno i Dysko-Polonia nas dojdzie w przyszłym roku.

no nie wiem czy lech się osłabi. chodzą słuchy że peszko nie odejdzie a z lewym tez nie wiadomo bo chodzi o prowizje dla niego i jego menago ( 900 tys ojro)
nam kadra skurczy się o 3-4 zawodników. w razie kontuzji (odpukać) nie będzie miał kto grac
nie zapowiada się na transfery wiec będzie ciężko a jeśli jakieś będą to ten sam poziom co ba alvarez i ( BOŻE wybacz) jop
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.06.2010, 21:12
Myślisz że nie sprzedadzą Lewego realnie dla nich to jest ostatnia szansa żeby skasować go na jakieś 4 mln euro ? w zimie będzie warty 1,5mln maks a po sezonie tyle co kontrakt... A co do Peszki jak on ma klauzule 500tysięcy czy ile tam to jak będzie chciał odejść i znajdzie się chętny to nawet okiem nie mrugnie dla niego to jest jeden z ostatnich momentów żeby jeszcze coś zwojować a każdy przeciętny klub na zachodzie może mu z powodzeniem dać ze dwa razy więcej niż dostanie w Lechu, jeśli zostanie to będzie wielki sukces Amici.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 01.06.2010, 21:29
Neon napisał(a):Wyświetl post
od kiedy? Myślałem że to Agora.
Nie no tak masz rację. Zagalopowałem się
Pomyliło mi się z bojkotem 'produktów' iti i agory.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 01.06.2010, 22:26
Nie dziwię się Skorży. Ja też marzę o tym, by trenować Legię...

PS. po moim trenowaniu na Łazienkowskiej byłaby tylko spalona ziemia, posypana solą;-)
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.06.2010, 22:31
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Nie dziwię się Skorży. Ja też marzę o tym, by trenować Legię...

PS. po moim trenowaniu na Łazienkowskiej byłaby tylko spalona ziemia, posypana solą;-)
Wyślij CV. Wydaje mi się, że pasujesz jak ulał do planów ITI
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.06.2010, 22:44
Górnik wrócił do ekstraklasy.Ciekawe czy Allianz będzie tak samo z rozmachem jak rok temu wzmacniał drużyne ?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.06.2010, 22:48
Ufff to Maciek zabiera do Warszawy profesjonalny sztab ludzi

Jeden gdzie nie przygotowywuje zespolu do sezonu czy to Banik czy Wisla tam zostawia za soba tylko smród

a drugi "rozpracowywacz" .....heh ma szczescie Legia ze nie gra w tym roku w Pucharach .
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Oxydrene
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 01.06.2010, 22:55
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Górnik wrócił do ekstraklasy.Ciekawe czy Allianz będzie tak samo z rozmachem jak rok temu wzmacniał drużyne ?
Z całym szacunkiem do nich to powinni zacząć od zapewnienia widzom godziwych warunków do oglądania meczu. Mam na myśli stan i wygląd ich stadionu.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 02.06.2010, 09:49
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,79..._zaplacic.html

Odnoszę wrażenie, że sprawy by nie było gdyby nie postępujący "rozbiór" GKS. Przecież tak postępują wszyscy w naszej lidze, w dodatku są to "zapytania" do menedżera. Ciężko udowodnić klubom, że kaperują piłkarzy - konieczna byłaby współpraca menedżera piłkarza z władzami ekstraklasy, a to oznacza jego śmierć zawodową.

Z GKS odszedł Tosik, Rachwał, Pietrasiak. W kolejce czekają Cetnarski i Nowak. To trzon zespołu, w przyszłym sezonie GKS będzie walczyć o utrzymanie.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 02.06.2010, 09:51
A ja bym chciał zeby GKS spadl Male miasteczko, malo kibicow. Wolałbym zeby w lidze grały takie kluby jak Pogon czy LKS wtedy kibicowsko liga by zyskala. Juz w tym roku pozytywna zmiana Odra i Piast wylot i Widzew i Gornik awans ale za rok mogloby byc jeszcze fajniej.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.06.2010, 10:05
Mnie to najbardziej w tym okienku śmieszy Polonia. Mając tyle kasy wydają ja na średniaków z Bełchatowa i czego oni śię spodziewają, walki o mistrzostwo? Skończy sie na środku tabeli miejsca 4-8 i tyle. To troche jak sytuacja po połączeniu Amici z Lechem z dwóch średnich drużyn myśleli że zrobią jedną bardzo dobrą i sie ździwili się że nowy Lech był sportowo na tym samym poziomie co przed połączeniem. Tu będzie tak samo z dwóch średnich drużyn wyjmą najlepszych zawodników i połączą w jeden team i dalej ten team będzie tak samo średni.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.06.2010, 10:38
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post

do TVN Warszawa ma (NIESTETY) dostęp kazdy kto ma Cyfrę. Ja (NIESTETY) też mam dostęp do tej stacji choć mieszkam w Krakowie. Ale prezentacja (konferencja) jakos mnie nie skusiła
Ostatnio edytowane przez FraMat : 02.06.2010 o godz. 10:40.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 02.06.2010, 11:17
Baala napisał(a):Wyświetl post
Mnie to najbardziej w tym okienku śmieszy Polonia. Mając tyle kasy wydają ja na średniaków z Bełchatowa i czego oni śię spodziewają, walki o mistrzostwo? Skończy sie na środku tabeli miejsca 4-8 i tyle.
Myślę tak samo jak Ty. Nie chciałem tego pisać, bo jako kibic Legii mogę i pewnie jestem bardzo nieobiektywny w stosunku do tego klubu. No ale kto to jest Tosik, Rachwał czy Pietrasiak? Są to zwykli szarzy ligowcy, którzy mogą powalczyc o środek tabeli. Bałem się, że Wojciechowski sprowadzi Sadloka, Sobiecha, Kiełba, Glika (piłkarzy juz dobrych i cały czas rozwijający się), jakichś ciekawych zawodników z zagranicy itp. A on wydaje kasę bez żadnego pomysłu. Ten człowiek tak samo jak i Walter nie ma zielonego pojęcia o piłce nożnej.

FraMat to się ciesz, możesz poznać Warszawę bez przyjeżdzania tu
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.06.2010, 12:06
http://www.90minut.pl/news/125/news1...e-Francji.html
Szacunek, że im się udało takich sparingpartnerów załatwić
Można/ ba nawet powinno/się smiać ze sposobu zarządzania Legią przez ITI
ale ostatnio trzeba im oddać ,że zmierzają we właściwym kierunku
a takich meczów to im zwyczajnie zazdroszcze
pamietam ile dawały takie sparingi za pierwszej kadencji Kasperczaka
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 02.06.2010, 12:13
No i co, trzymalismy kciuki zeby Legia nie grala w pucharach bo sie skompromituje, za to zeby Ruch grał a sytuacja zmieni sie o 180 stopni w przeciagu kilku tygodni. To w Legii pod wzgledem sportowym zaczyna dziac sie ok, to oni maja nowego (dobrego jak na Polske trenra), to oni zrobia ciekawe transfery i pozbeda sie szrotu, to oni beda zbierali doswiadczenie w sparingach i to oni zdaje sie juz na pierwsze treningi beda mieli zamknieta ekipe- nic tylko sie przygotowywac na lige, za to w Ruchu same problemy, pewnie zero ciekawych transferow, pewnie beda oslabienia, problemy finansowe, plotki ze ich nawet nie stac na gre w Europie, zapewne mniej barwne przygotowania do sezonu- ale w sumie nawet nie ma o wyliczac. Jesli odejdzie Niedzielan, Sadlok i Sobiech to chyba oni nawet w lidze beda mieli problem zeby zajac miejsce w srodku tabeli.
drozd:
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 02.06.2010, 12:17
Za czasów Wdowca też mieliśmy mocnych sparingpartnerów przed sezonem (PSG, OM). Nawet wygrywaliśmy z nimi.
A potem i tak było ''tato, tato (Walter) kupa!'
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 02.06.2010, 12:51
Myślę, że to właściwy człowiek na właściwym miejscu - mówi o nowym trenerze Legii Warszawa, Macieju Skorży napastnik Jagiellonii Białystok, Tomasz Frankowski. Legia w ostatnich dniach dokonała trzech znaczących transferów. We wtorek oficjalnie przedstawiła nowego szkoleniowca. - Tych sprowadzonych z zagranicy piłkarzy nikt nie zna. Może będą gwiazdami ligi, a może nie. Natomiast każdy wie jakie dokonania ma na swoim koncie trener Skorża. Dlatego uważam, że na razie to najlepszy transfer w wykonaniu działaczy z Łazienkowskiej - mówi Frankowski.

- Znam tego szkoleniowca, lubię go i cenię. Myślę, że to właściwy człowiek na właściwym miejscu. Zresztą wyniki mówią za niego. W Wiśle pokazał, że zna się na tej robocie. A czy wyjdzie mu w Legii? życzę mu jak najlepiej, czyli żeby zajmował trzecie miejsce zaraz po Jagiellonii i Wiśle - zakończył "Franek".
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 02.06.2010, 14:25
A co Cie tak bawi ? Szacun dla Franka
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.06.2010, 16:09
Tak sie zastanawiam.Ekstraklasa 09/10 już się skonczyła,może by założyć nowy temat albo jakiś inny np sezon ogórkowy między rozgrywkami?
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 02.06.2010, 18:41
Każdemu normalnemu kibicowi wydawało się, że Skorża przyszedł do Legii, by odzyskać Mistrzostwo Polski dla klubu z Warszawy.

Poniekąd to prawda, okazuje się jednak że zadanie Pana Macieja jest dużo trudniejsze. Powiem szczerze, że jak mu się uda, to pełen szacun:

http://www.weszlo.com/news/5041

I jeszcze jeden uroczy tekścik z Weszło:

http://www.weszlo.com/news/5040

Cytat:
Kibice Wisły - przynajmniej niektórzy - wkurzyli się na Macieja Skorżę za to, że powiedział, iż praca w Legii to "spełnienie jego marzeń". Niepotrzebnie - w końcu obejmując zespół "Białej Gwiazdy" w 2007 roku stwierdził: - Życie przerosło marzenia.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 02.06.2010 o godz. 18:45.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 02.06.2010, 19:33
No właśnie już wczoraj wspominałęm to, że "życie przerosło marzenia".
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 02.06.2010, 21:13
Po Kokoszce mamy kolejnego miłośnika prawa Webstera:

http://www.90minut.pl/news/125/news1...elchatowa.html

ale pewnie chodzi o wymuszenie transferu do Polonii lub Amiki.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów