The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2010, 00:40
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Andraž Kirm - gdyby tak dobrze pokazał się akurat na Mistrzostwach można by go dobrze sprzedać. Nie ma życia w klubie po tym jak zrobił rękę w ostatniej minucie meczu z Cracovią.
Tytułem małego off: co zrobił Andraż? Jakoś mi to umknęło.

A co do Widzewa, to w tym sezonie widziałem tylko jeden jego mecz, z Sandecją w Nowym Sączu. W sumie nieźle prezentował się Sernas, ponoć reprezentant Litwy.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.05.2010, 01:31
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Mało tego, Widzew interesuje się piłkarzami z Ekstraklasy. I słusznie, bo ci, którzy deklasowali resztę w I Lidze to trochę truchło - nie wiem, czy widziałeś jakiś skrót, mecz.
nie kuźwa te stałe fragmenty gry Dudu sam sobie wymyśliłem
no nie luz, tak chciałem poruszyć ten temat, bo w sumie Widzew nieźle sobie radzi w 1 lidze,ale niekoniecznie musicie się ze mną zgadzać. %%%
Odpowiedz cytując
MichalD13
Junior Member

Od: 01.2007

Stary 27.05.2010, 08:25
Jak dla mnie powinni zainteresować się Glikiem. Po tym jak Piast spadł nie będzie kosztował majątku. Do tego wyłożyć trochę kasy na Sadloka i Sobiecha, kupić bramkarza Pogonii, a reszcie kazać wziąć się do roboty. Byłaby super paka.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.05.2010, 09:55
myślę że za kasę którą trzeba by było wydać na grajków Ruchu można kupić znacznie lepszych zawodników za granicą. Nie jestem orędownikiem polskich graczy. W większości mają takie samo podejście - gwiazdeczki.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.05.2010, 10:21
pawelwislak napisał(a):Wyświetl post
myślę że za kasę którą trzeba by było wydać na grajków Ruchu można kupić znacznie lepszych zawodników za granicą. Nie jestem orędownikiem polskich graczy. W większości mają takie samo podejście - gwiazdeczki.
Tak sie sklada, ze najwieksze sukcesy osiagalismy kiedy kupowalismy wyrozniajacych sie graczy w naszej lidze.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Glova91
Member

Od: 07.2008

Stary 27.05.2010, 11:12
Jak ktos wyzej zauwazył. Widzew, moze namieszac, mial sporo punktow przewagi nad drugim zespolem, co prawda to druga liga, ale jednak(dla mnie ekstraklasa to 1, a 1 to druga, po staremu...)Napewno nie beda zespołem ktory bedzie sie bronił przed spadkiem, jak np. cracowia, piast, odra.
Sadlok i Sobiech wybijaja sie jak na polska lige, wiec mysle, ze warto po nich siegnac. Oczywiscie bariera sa pieniadze. Ja od siebie dodam, ze jest kilku polakow "na wolnym kontrakcie" Paweł Golański, on w tym Bukareszcie kokosow napewno nie zarabia, co nie znaczy, ze nie zarabia przyzwoicie. Teraz moze sie kto oburzyc...Sebastian Szałachowski, konczy mu sie kontrakt, przed kontuzja (zlamana noga) bil sie z Kuba Blaszczykowskim o pierwszy sklad. Szybki, zwinny...o niebo lepszy od Wojtka Łobodzinskiego. Z tych nie polakow, to marzy sie powrot Paulisty, bo technicznie w tej lidze, to jedynie teraz Issa Ba dorównuje. Przez te kilka lat nie bylo tak swietnie grajacego technicznie pilkarza jak Jean. Kazdy z wyzej wymienonych zawodnikow moim zdaniem, podniosłby poziom druzyny.
Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 28.05.2010, 10:05
Gdybym miał głos w sprawie polityki transferowej to podziękowałbym za współpracę takim zawodnikom jak:
-Pablo Alvarez gra tego piłkarza "nie rzucała na kolana" Pablo ponadto ma kłopoty zdrowotne (bodajże przeciążone kolana)
-Mariusz Jop piłkarz ten nie prezentuje już odpowiedniego poziomu w kadrze jes już jeden doświadczony stoper (Cleber) , który może służyć doświadczenie w razie kontuzji Głowy lub Marcelo.
-Kondrat Gołoś- długo wierzyłem w tego piłkarza i dalej wierze ale Wisła to nie ośrodek rehabilitacyjny.
-Issa Ba komentarz podobny jak przy Alvarezie
- Georgi Hristov- wypożyczenie tego piłkara to kompletne nieporozumienie. Mam nadzieje że jego macierzysty klub zgodzi się na skrócenie okresu wypożyczenia.
Ponadto zrobiłbym mała rewolucje w drużynie Młodej Ekstraklasy: Wystawiłbym na liste transferową: Jarośińskiego, Trele, Rosłonia, Łapuszka, Cyzio, Cygala, Zalewskiego, Kozieł'a, Brud'a, Jelenia i Batko. Trzcionką pogrubioną zaznaczeni gracze których pozbyłbym sie definitywnie. Ponadto do wypożyczenia do zespołu Ekstraklasy: Burliga oraz Mączyński bądź Jirsak.
Z wypożyczeń ciągnąć Kowalskiego, Kubowicza i Janika do kadry pierwszego zespołu, a Jałoche i Kubickiego do Młodej Ekstraklasy.
Co do wzmocnień to proponuje: Pawła Golańskiego, Przemysława Kaźmierczaka oraz Juraja Halenar'a ze Slovana Bratysława cała trójka za darmo.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.05.2010, 10:45
ten rozgrywajacy Reprezentacji Białorusi Anton Putiło z Dynama Mińsk by sie przydał.Jeśli Kapka dysponuje jakimiś wogóle pieniędzmi na transfery to mógłby sie nim zainteresowac.500-700 tyś € powinno starczyc, na Białorusi nie dyktują cen w milionach jak w Chorzowie.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.05.2010, 10:48
Lepiej Sergey Kislyak. Dynamo Mińsk również. 22 lata nadzieja białoruskiej piłki
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 29.05.2010, 12:37
Tak się zastanawiałem nad obsadą bramki i przyszedł mi do głowy Łukasz Sapela z Bełchatowa. Klub się teraz wyprzedawać zaczyna, a on w sezonie zbierał pochlebne opinie.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.05.2010, 12:48
Grosicki z Jagi
Sadlok i Sobiech z Ruchu
No i bramkarz jakiś..

Cena za wszystkich to pewnie z ponad 2 mln euro,ale pomarzyć moge
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 29.05.2010, 16:19
Zgadzam się,że Grosicki (500 tysięcy euro) plus duet Sadlok-Sobiech (1,5-2 mln euro) to świetna inwestycja w przyszłość.Ale przydałby się też Michał Żewłakow,kapitan reprezentacji Polski,którego możemy mieć za darmo.A pewnie wolałby wrócić do Polski i grać w mocnym klubie niz tułać się po jakiś tureckich klubach typu Ankaragucu.To świetna alternatywa dlai pewnych odejścia Jopa i Clebera oraz byc moze dla Głowackiego,który może odejść do Trabzonsporu.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.05.2010, 17:02
WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
Grosicki z Jagi
Sadlok i Sobiech z Ruchu
No i bramkarz jakiś..

Cena za wszystkich to pewnie z ponad 2 mln euro,ale pomarzyć moge
Wydaję mi się, że powinniśmy pozwolić odejść Głowackiemu do jakiegoś klubu aby przynajmniej zarobił na porządne życie w Polsce, bo jemu kariera zagraniczna się należy tylko nie miał do niej szczęścia. Za to powinniśmy zakupić Sadloka + zatrudnić Michała Żewłakowa. Tylko najbardziej boli mnie to, że nie ma już najlepszego PO ligi Alvareza ;/ nawet nie to mnie boli tylko ten brak stabilizacji klubu i niepewność jutra. Nie wiadomo co się z naszym klubem stanie, czy przepadnie, utonie czy podniesie. Potrzeba nam na pewno młodych chcących wyzwań graczy jak Sadlok Grosicki, Sobiecha akurat bym nie zatrudniał skoro taki drogi (ok. 1mln euro), wolałbym jakiegoś Argentyńczyka czy Brazylijczyka
Podsumowując:
MAM DOŚĆ STARYCH CAPÓW !
Dość Jopów, Singlarów itp.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.05.2010, 17:16
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Podsumowując:
MAM DOŚĆ STARYCH CAPÓW !
Oczywiście a Żewłak to młodzieniaszek i powinien do nas trafić .
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.05.2010, 17:29
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
MAM DOŚĆ STARYCH CAPÓW !
ale w Wiśle wielkich pieniędzy na transfery nie ma a tacy wiekowi zawodnicy zazwyczaj nic nie kosztują.

tu bym w kilku Reprezentantów U-18 zainwestował (Białorusinów oczywiście chyba nie sa na tyle wyceniani co Sobiech i Sadlok).Tak robi Wenger od lat w Arsenalu i dobrze na tym wychodzi.http://www.90minut.pl/news/124/news1...-0-Polska.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 29.05.2010 o godz. 17:31.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 29.05.2010, 17:40
Ayala- ale Wenger w Arsenalu ma pomocników, którzy porządnie zaopiekują się młodymi graczami, nauczą ich czegoś jeszcze.
Podobnie z resztą jak Legia ma z Dowhaniem- mogą ściągnąć młodego bramkarza, bo Dowhań im go wychowa.
U nas nie tyle kuleje "brak talentów" co brak dobrych trenerów. Mniejsza już o boiska, bo w Polsce warunki sa podobne wszędzie i najwięcej zależy od trenerów. Więc o młodych moze nie mówmy, bo jeśli taki nie będzie gotów od razu wskoczyć do pierwszego zespołu, to niech idzie gdzie indziej i sobie czasu nie marnuje.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.05.2010, 18:42
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ale w Wiśle wielkich pieniędzy na transfery nie ma a tacy wiekowi zawodnicy zazwyczaj nic nie kosztują.

tu bym w kilku Reprezentantów U-18 zainwestował (Białorusinów oczywiście chyba nie sa na tyle wyceniani co Sobiech i Sadlok).Tak robi Wenger od lat w Arsenalu i dobrze na tym wychodzi.http://www.90minut.pl/news/124/news1...-0-Polska.html
Tylko że Wenger po pierwsze może pozwolić sobie na błędy. Kupi 10 z czego z 1 coś będzie i też git. Po drugie ma całą siatkę skautów i dużo specjalistów którzy wcześniej zobaczą "to coś" w kopaczu. Bo łatwo zobaczyć że Sadlok ma potencjał jak ma 22 lata i gra w ekstraklasie, ale wytropić takiego Sadloka który ma 17 lat już dużo trudniej. Działa to też w drugą stronę. Trudniej całkowicie zawalić transfer na kopaczu który już coś gra w ekstraklasie, co najwyżej można sporo przepłacić z pensją (Łobo) My żeby iść tą drogą to musielibiśmy naprawdę sporo zainwestować i czekać długo na efekty. Owszem warto jak "maszyna skautngu" już działa, ale żeby zadziałało trzeba sporo włożyć i długo poczekać. Wbrew pozorom taniej i bezpieczniej jest kupić właśnie teraz Sobiecha i Sadloka dla takiego klubu jak nasz bez żadnych struktur i bazy treningowej i przede wszystkim bez wiedzy.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.05.2010, 19:00
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Może Ty po jednym meczu (zobaczyłeś po raz pierwszy Mierzejewskiego) i sam się dziwisz że jest taki kopacz, brałbyś go do Wisły ale inni (w tym ja) widzieli Adriana w wielu meczach. Uświadomie cię. On tak gra od dłuższego czasu w słabiutkiej Polonii i jest tam liderem 2 linii.

Taa lepszych od Mierzejewskiego i Sadloka - pewnie Jirsak 2 i Kirm 2 - weź ochłoń
Prawdziwi piłkarze to Messi czy Xavi - a inni to imitacje. Jeśli nas nie stać na "prawdziwych" to wolę dobrych ligowców z których coś będzie niż eksperymenty które proponujesz (a właściwie dałbyś przykład kogo to widziałbyś w Wiśle zamiast Sadloka i Sobiecha? )
Nie po raz pierwszy widze Mierzejewskiego jak dla mnie nie jest to wybitny gracz nie mówię że słaby ale zwyczajnie przecietny,a czy Jirsak i Kirm sa do niego lepsi? mojim zdaniem jak najbardziej tak .Co do ostatniego pytania dotyczacego innych piłkarzy w wiśle to ja szukałbym za granicą ,myśle że Marcelo nie jest przypadkiem i można szukać takich piłkrzy za grosze ale do tego potrzebny dobry skaut.

PS:Nie podoba mi się poprostu że każdy może ubrać koszulke z białą gwiazdą nawet gdy nie potrafi zupełnie grać

Hristow,Beto i reszta

Z polskiej ligi można by przetestować Traore,Tshibambe,Micanskiego z Zagłębia
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 29.05.2010 o godz. 19:12.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.05.2010, 19:07
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Nie poraz pierwszy widze Mierzejewskiego jak dla mnei nie jest to wybitny gracz,a czy Jirsak i Kirm sa do niego lepsi? mojim zdaniem jak najbardziej tak .Co do ostatniego pytania dotyczaćego innych piłkarzy w wiśle to ja szukałbym za granicą ,myśle że Marcelo nie jest przypadkiem i można szukać takich piłkrzy za grosze ale do tego potrzebny dobry skaut.

PS:Nie podoba mi się poprostu że każdy może ubrać ksozulke z białą gwiazdą nawet gdynie potrafi zupełnie grać

Hristow,Beto i reszta
Nie są lepsi od Mierzejewskiego (Kirm i Jirsak) - oceniając ich grę w tym sezonie. A Marcelo trafił nam się 1 i już będziemy szukać kolejnych Marcelo...a Beto pamiętasz? takich jak Marcelo za darmo ciężko trafić... tacy się trafiają nieregularnie.

Za grosze piszesz piłkarze za granicą? Owszem ale najczęściej są to weterani, którzy jak Ba, albo nie domagają na zdrowiu, albo są już starzy. Owszem tacy też są potrzebni, żeby trzymali poziom sportowy ale ich nikt (poza wyjątkami) od Nas nie kupi. A ja nie chciałbym Wisły jak Polonii Bytom złożonej z weteranów, bo znaczyłoby to że już nie mamy co liczyć na większe sukcesy.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.05.2010, 19:57
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Z polskiej ligi można by przetestować Traore,Tshibambe,Micanskiego z Zagłębia
Traore już testowaliśmy .
Tak serio to nie widzę konsekwencji w Twoim rozumowaniu. Zarówno Traore, Tshibamba i Micanski jak i Mierzejewski, Sobiech i Sadlok to na dziś dzień podobna klasa (para)piłkarzy, z tą różnicą, że ci wymienieni przez Ciebie są starsi i przez to mniej perspektywiczni. Do tego taki Traore ma przebijane numery i trza by go datować po zębach albo jakimś radiowęglem, a Tshibamba ma nierówno pod kopułą i wszędzie widzi antytshimbambowe spiski.
Odpowiedz cytując
Karlos
Senior Member

Stary 29.05.2010, 20:42
z innej beczki z Tego Co mi wiadomo to Ebi Smolarek prowadzi negocjacje z Feyenordem i mozna juz calkowicie stwierdzic ze tam bedzie gral w nastepnym sezonie.
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 29.05.2010, 20:52
Karlos napisał(a):Wyświetl post
z innej beczki z Tego Co mi wiadomo to Ebi Smolarek prowadzi negocjacje z Feyenordem i mozna juz calkowicie stwierdzic ze tam bedzie gral w nastepnym sezonie.
Że tak się zapytam... A co to ma do polityki transferowej Wisły?

Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 29.05.2010, 20:58
wojtole14 napisał(a):Wyświetl post
Że tak się zapytam... A co to ma do polityki transferowej Wisły?
A pewnie to, że skoro zagra w Feyenoordzie, to nie zagra w Wiśle ;-)
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Karlos
Senior Member

Stary 29.05.2010, 21:11
No przeciez napisalem ze z innej Beczki tako taka ciekawostka.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 29.05.2010, 22:24
taki ktos jak mierzejewski by sie nam przydał
Odpowiedz cytując
someonewisp
Banita

Od: 09.2009

Stary 29.05.2010, 22:48
Nie ma to jak były gracz Cracovii w naszych szeregach, prawda bravelukas?
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 29.05.2010, 22:52
jeżeli miałby podnieść poziom sportowy Wisły to nie widze problemu
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.05.2010, 22:54
Jeśli mówicie o Mierzejewskim, który grał dzisiaj w reprezentacji to muszę was zmartwić ale to jest zawodnik Polonii Warszawa
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 29.05.2010, 22:59
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
taki ktos jak mierzejewski by sie nam przydał
Ale znając Wojciechowskiego będzie chciał za niego chorych pieniędzy, tak jak za Przyrowskiego czy za Jodłowca, dobrze że Majewskiemu udało się uciec od niego.
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.05.2010, 23:12
someonewisp napisał(a):Wyświetl post
Nie ma to jak były gracz Cracovii w naszych szeregach, prawda bravelukas?
Pomyliłeś sobie Mierzejewskich... Co do Adriana to widziałem go w paru meczach Polonii i sobie myślałem, że gdybym był trenerem to wziąłbym go do kadry. Parę tygodni później widzę go w powołaniach Dzisiejszy występ nie był więc dla mnie zaskoczeniem, bo wiedziałem na co stać tego piłkarza. Szczególnie pamiętam efektowną asystę nożycami (chyba z Piastem). Niestety, nie dla nas on, bo gra w KSP Ale życzę mu jak najlepiej, bo widać, że dojrzał. Koniec OT.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów