|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
A co do Widzewa, to w tym sezonie widziałem tylko jeden jego mecz, z Sandecją w Nowym Sączu. W sumie nieźle prezentował się Sernas, ponoć reprezentant Litwy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
no nie luz, tak chciałem poruszyć ten temat, bo w sumie Widzew nieźle sobie radzi w 1 lidze,ale niekoniecznie musicie się ze mną zgadzać. %%% |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Jak dla mnie powinni zainteresować się Glikiem. Po tym jak Piast spadł nie będzie kosztował majątku. Do tego wyłożyć trochę kasy na Sadloka i Sobiecha, kupić bramkarza Pogonii, a reszcie kazać wziąć się do roboty. Byłaby super paka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
myślę że za kasę którą trzeba by było wydać na grajków Ruchu można kupić znacznie lepszych zawodników za granicą. Nie jestem orędownikiem polskich graczy. W większości mają takie samo podejście - gwiazdeczki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Tak sie sklada, ze najwieksze sukcesy osiagalismy kiedy kupowalismy wyrozniajacych sie graczy w naszej lidze.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jak ktos wyzej zauwazył. Widzew, moze namieszac, mial sporo punktow przewagi nad drugim zespolem, co prawda to druga liga, ale jednak(dla mnie ekstraklasa to 1, a 1 to druga, po staremu...)Napewno nie beda zespołem ktory bedzie sie bronił przed spadkiem, jak np. cracowia, piast, odra.
Sadlok i Sobiech wybijaja sie jak na polska lige, wiec mysle, ze warto po nich siegnac. Oczywiscie bariera sa pieniadze. Ja od siebie dodam, ze jest kilku polakow "na wolnym kontrakcie" Paweł Golański, on w tym Bukareszcie kokosow napewno nie zarabia, co nie znaczy, ze nie zarabia przyzwoicie. Teraz moze sie kto oburzyc...Sebastian Szałachowski, konczy mu sie kontrakt, przed kontuzja (zlamana noga) bil sie z Kuba Blaszczykowskim o pierwszy sklad. Szybki, zwinny...o niebo lepszy od Wojtka Łobodzinskiego. Z tych nie polakow, to marzy sie powrot Paulisty, bo technicznie w tej lidze, to jedynie teraz Issa Ba dorównuje. Przez te kilka lat nie bylo tak swietnie grajacego technicznie pilkarza jak Jean. Kazdy z wyzej wymienonych zawodnikow moim zdaniem, podniosłby poziom druzyny. Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Gdybym miał głos w sprawie polityki transferowej to podziękowałbym za współpracę takim zawodnikom jak:
-Pablo Alvarez gra tego piłkarza "nie rzucała na kolana" Pablo ponadto ma kłopoty zdrowotne (bodajże przeciążone kolana) -Mariusz Jop piłkarz ten nie prezentuje już odpowiedniego poziomu w kadrze jes już jeden doświadczony stoper (Cleber) , który może służyć doświadczenie w razie kontuzji Głowy lub Marcelo. -Kondrat Gołoś- długo wierzyłem w tego piłkarza i dalej wierze ale Wisła to nie ośrodek rehabilitacyjny. -Issa Ba komentarz podobny jak przy Alvarezie - Georgi Hristov- wypożyczenie tego piłkara to kompletne nieporozumienie. Mam nadzieje że jego macierzysty klub zgodzi się na skrócenie okresu wypożyczenia. Ponadto zrobiłbym mała rewolucje w drużynie Młodej Ekstraklasy: Wystawiłbym na liste transferową: Jarośińskiego, Trele, Rosłonia, Łapuszka, Cyzio, Cygala, Zalewskiego, Kozieł'a, Brud'a, Jelenia i Batko. Trzcionką pogrubioną zaznaczeni gracze których pozbyłbym sie definitywnie. Ponadto do wypożyczenia do zespołu Ekstraklasy: Burliga oraz Mączyński bądź Jirsak. Z wypożyczeń ciągnąć Kowalskiego, Kubowicza i Janika do kadry pierwszego zespołu, a Jałoche i Kubickiego do Młodej Ekstraklasy. Co do wzmocnień to proponuje: Pawła Golańskiego, Przemysława Kaźmierczaka oraz Juraja Halenar'a ze Slovana Bratysława cała trójka za darmo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ten rozgrywajacy Reprezentacji Białorusi Anton Putiło z Dynama Mińsk by sie przydał.Jeśli Kapka dysponuje jakimiś wogóle pieniędzmi na transfery to mógłby sie nim zainteresowac.500-700 tyś € powinno starczyc, na Białorusi nie dyktują cen w milionach jak w Chorzowie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Lepiej Sergey Kislyak. Dynamo Mińsk również. 22 lata nadzieja białoruskiej piłki
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Tak się zastanawiałem nad obsadą bramki i przyszedł mi do głowy Łukasz Sapela z Bełchatowa. Klub się teraz wyprzedawać zaczyna, a on w sezonie zbierał pochlebne opinie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Grosicki z Jagi
Sadlok i Sobiech z Ruchu No i bramkarz jakiś.. Cena za wszystkich to pewnie z ponad 2 mln euro,ale pomarzyć moge |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Zgadzam się,że Grosicki (500 tysięcy euro) plus duet Sadlok-Sobiech (1,5-2 mln euro) to świetna inwestycja w przyszłość.Ale przydałby się też Michał Żewłakow,kapitan reprezentacji Polski,którego możemy mieć za darmo.A pewnie wolałby wrócić do Polski i grać w mocnym klubie niz tułać się po jakiś tureckich klubach typu Ankaragucu.To świetna alternatywa dlai pewnych odejścia Jopa i Clebera oraz byc moze dla Głowackiego,który może odejść do Trabzonsporu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
jak Sadlok Grosicki, Sobiecha akurat bym nie zatrudniał skoro taki drogi (ok. 1mln euro), wolałbym jakiegoś Argentyńczyka czy BrazylijczykaPodsumowując: MAM DOŚĆ STARYCH CAPÓW !Dość Jopów, Singlarów itp. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Oczywiście a Żewłak to młodzieniaszek i powinien do nas trafić .
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ale w Wiśle wielkich pieniędzy na transfery nie ma a tacy wiekowi zawodnicy zazwyczaj nic nie kosztują.
tu bym w kilku Reprezentantów U-18 zainwestował (Białorusinów oczywiście chyba nie sa na tyle wyceniani co Sobiech i Sadlok).Tak robi Wenger od lat w Arsenalu i dobrze na tym wychodzi.http://www.90minut.pl/news/124/news1...-0-Polska.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 29.05.2010 o godz. 17:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ayala- ale Wenger w Arsenalu ma pomocników, którzy porządnie zaopiekują się młodymi graczami, nauczą ich czegoś jeszcze.
Podobnie z resztą jak Legia ma z Dowhaniem- mogą ściągnąć młodego bramkarza, bo Dowhań im go wychowa. U nas nie tyle kuleje "brak talentów" co brak dobrych trenerów. Mniejsza już o boiska, bo w Polsce warunki sa podobne wszędzie i najwięcej zależy od trenerów. Więc o młodych moze nie mówmy, bo jeśli taki nie będzie gotów od razu wskoczyć do pierwszego zespołu, to niech idzie gdzie indziej i sobie czasu nie marnuje. ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
PS:Nie podoba mi się poprostu że każdy może ubrać koszulke z białą gwiazdą nawet gdy nie potrafi zupełnie grać Hristow,Beto i reszta Z polskiej ligi można by przetestować Traore,Tshibambe,Micanskiego z Zagłębia
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 29.05.2010 o godz. 19:12.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Za grosze piszesz piłkarze za granicą? Owszem ale najczęściej są to weterani, którzy jak Ba, albo nie domagają na zdrowiu, albo są już starzy. Owszem tacy też są potrzebni, żeby trzymali poziom sportowy ale ich nikt (poza wyjątkami) od Nas nie kupi. A ja nie chciałbym Wisły jak Polonii Bytom złożonej z weteranów, bo znaczyłoby to że już nie mamy co liczyć na większe sukcesy. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Traore już testowaliśmy
.Tak serio to nie widzę konsekwencji w Twoim rozumowaniu. Zarówno Traore, Tshibamba i Micanski jak i Mierzejewski, Sobiech i Sadlok to na dziś dzień podobna klasa (para)piłkarzy, z tą różnicą, że ci wymienieni przez Ciebie są starsi i przez to mniej perspektywiczni. Do tego taki Traore ma przebijane numery i trza by go datować po zębach albo jakimś radiowęglem, a Tshibamba ma nierówno pod kopułą i wszędzie widzi antytshimbambowe spiski. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
z innej beczki
z Tego Co mi wiadomo to Ebi Smolarek prowadzi negocjacje z Feyenordem i mozna juz calkowicie stwierdzic ze tam bedzie gral w nastepnym sezonie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Że tak się zapytam... A co to ma do polityki transferowej Wisły?
![]() |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A pewnie to, że skoro zagra w Feyenoordzie, to nie zagra w Wiśle ;-)
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No przeciez napisalem ze z innej Beczki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
taki ktos jak mierzejewski by sie nam przydał
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Nie ma to jak były gracz Cracovii w naszych szeregach, prawda bravelukas?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
jeżeli miałby podnieść poziom sportowy Wisły to nie widze problemu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jeśli mówicie o Mierzejewskim, który grał dzisiaj w reprezentacji to muszę was zmartwić ale to jest zawodnik Polonii Warszawa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Pomyliłeś sobie Mierzejewskich... Co do Adriana to widziałem go w paru meczach Polonii i sobie myślałem, że gdybym był trenerem to wziąłbym go do kadry. Parę tygodni później widzę go w powołaniach
Ale życzę mu jak najlepiej, bo widać, że dojrzał. Koniec OT. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|