|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie potrafią, czy nie muszą?
Ja na ich miejscu też bym się nie przykładał, co najwyżej pogrubił to w co odbiorcy mają wierzyć. Gdyby wrzucili neutralne pytania, to w głowach inteligencji (tej bystrzejszej) mogłaby się ulędz myśl, że jednak istnieje jakaś alternatywa.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.05.2010 o godz. 17:28.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy "Orliki" ochroniły nas przed powodzią? Ja wiem, rozumiem - edukacja poprzez sport etc. Ale są chyba jakieś priorytety? Zdrowie obywateli, dorobek ich życia - takie pierdoły...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.05.2010 o godz. 17:56.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Nie mam do Jarka pretensji że ludzie będą głosować z żalu. Napisałem skąd się wziął ten wzrost poparcia bo zostałem wywołany do odpowiedzi. Co do ludzi od PR to chyba nie uważasz że PiS tego nie robi. Ja nie mówie o samym PR ale polityków się poznaje przez ich wypowiedzi. Jeśli ktoś odpowiada na pytania przez internet to nie jest to jego szczera odpowiedz taka jak by była przy pytaniu zadanym przez dziennikarza przy kamerach. Jesli wierzysz w nagłą przemianę Jarka w zrównoważonego polityka który wypowiada się w sposób wyważony, to powiem że w tym wieku ludzie się już nie zmieniają. Ale jeśli się będzie tak rzadko wypowiadał w mediach to wiadmo że może sobie budowć wizerunek jaki chce. Kto ma odwagę niech wypełni ten test polityczny i zamiesci wynik ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|||
A dwa, to dziwi mnie ta chęć elektoratu PO by Kaczyński występował publicznie. Po co? Jego poglądy są znane, więc jako kandydat nie musi ich przedstawiać. To nie jest Kornel Morawiecki czy Bogusław Ziętek, żeby musiał się przedstawić wyborcom. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Startuje np. Bronisław Komorowski, którego poglądy mało kto zna. Ostatnio się dowiedzieliśmy np., że Komorowski jest za przyjęciem euro dopiero wtedy, gdy gospodarka strefy euro będzie się rozwijać szybciej, niż Polska gospodarka, bo inaczej nie ma to sensu. I ja uważam, że jest to pogląd zasługujący na szeroką akceptację społeczeństwa. Oznacza on, że - wedle różnych ocen - do strefy euro będziemy przystępować za około 30 do 50 lat, bo wówczas dojdziemy do takiego etapu, że strefa euro będzie się rozwijać szybciej. Mam co prawda pewne wątpliwości, czy Bronisław Komorowski nie jest po prosty analfabetą ekonomicznym i po prostu nie rozumie co mówi, ale chcę wierzyć, że tak nie jest. A poza Komorowskim jest jeszcze kilku innych kandydatów, którzy muszą mieć nieco więcej czasu, by dać się poznać wyborcom. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Inna sprawa, że śmieszny jest brak odwagi ze strony Romana Gutka, aby publicznie przed kamerami powiedzieć skąd ta decyzja, bardzo to dziecinne. I inna sprawa, że firma się ośmiesza i traci wiarygodność u twórców i producentów, skoro kwestia wprowadzenia filmu do kin była już w zasadzie ustalona. Ale to ich decyzja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
mi też sie tak wydaje
![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fajnie, że to Twój jedyny argument.
A tak na poważnie, Kaczyński ma konto w banku, robił też zakupy w sklepach internetowych. Cała sprawa wzięła się zaś z tego, że każdy może Ci wpłacić pieniądze na konto, a potem nagłośnić sprawę medialnie, że oto np. dostajesz kasę od mafii albo łapówkę. Co z tego, że po kilku tygodniach wyjdzie, że to prowokacja, do dużej części wyborców sprostowanie nie dotrze. ![]()
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
Pewnie Panowie - a przed 89r. na pochody pierwszomajowe też szło się bo parafrazując kolegę " Gutek był firmą prywatną, jej wspólnicy mogli więc chodzić na pochody pierwszomajowe lub nie jak im się podoba" Poczekajcie chwilę - jeszcze chwileczkę - za 2 miesiące będziecie mieli rządy jedynej słusznej opcji. Podsłuchiwania przez ABW w czasach rządów miłości - dziennikarzy Cezarego Gmyza i Bogdana Rymanowskiego albo wbicie się o 6 rano do domu Sumlimskiego po to aby dostać jego akta z dziennikarskiego śledztwa - to mały pikuś. A monopartia powie - patrzcie to jest nasze i to nie jest nasze ostatnie zdanie. A wy powiecie - to jest miś na miarę naszych możliwości. My tym misiem otwieramy oczy niedowiarkom!
Ostatnio edytowane przez sambo : 27.05.2010 o godz. 19:35.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Naiwnym pozostaje wiara, ze żyjemy w tzw. "państwie prawa". która to śpiewka trwa już długie lata, a lubiała się tym terminem posługiwać Michnikowszczyzna, kiedy wzburzeni Polacy mówili np. o cwaniakach rozkradajacych ich zakłady. Wtedy z uśmiechem mówiono im w TV lub GW-nie "no to zgłoście to do prokuratury". A prokurator był właśnie na grillu u tych cwaniaków. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jesteś trollem.
Tak chcesz prowadzić "dyskusję"? Przerzucać się na denne grepsy bez żadnych argumentów? Jeżeli tak, to gratuluję. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Co do reszty twojej wypowiedzi to zostawie to bez komentarza. Bo to nie ma sensu... 1q2, nie pytam sie ciebie co bylo, tylko co jest, tylko podaj mi choc jeden argument swiadczacy o tym ze to ty masz racje w ktory i Ja i pozostali trzezwo myslacy ludzie beda mogli uwierzyc, bez dawania kontrargumentow. Bo poki co tak wyglada ze wszyscy ci mowia o tym samym a ty z ulanska fantazja dalej lecisz w zaparte nie swiadom tego co do ciebie inni mowia widzac tylko swoje argumenty. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na rozluźnienie
http://www.youtube.com/watch?v=mDOAj...eature=channel |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Nie wiem czy padło takie pytanie w toku tej wartkiej dyskusji, ale czy jest możliwość edycji ankiety ?
![]() Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy. Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
"Nie można lekceważyć krakowiaków, poznaniaków, kaszalotów, kaczystów, Pospieszalskich, bandytów spod znaku NSZZ, frondziarzy i innych reakcyjnych kreatur. Wróg ma wiele twarzy, ale jeden cel: zgasić Słońce Peru i zamienić naszą ojczyznę w wieczny ciemnogród." ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawe ze dzisiaj dumni z Gutka sa ci sami ludzie, ktorzy jeszcze nidawno oburzeni byli przeniesieniem festiwalu z Cieszyna do Wroclawia czy jego ostrym stanowiskiem odnosnie napisy.org :]
ps-jesli ktos do okresleni swoich pogladow potrzebuje testow na internecie to moze niech lepiej nie wypowiada sie o polityce bo nie ma o niej zielonego pojecia. Dawno juz wykazano ze testy sa robione w taki sposob zeby wiekszosci wyszedl wynik taki ktory odpowiada tym ktorzy test ukladaja. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Najpoważniejszy zarzut według autora felietonu to nie pojawienie się na głosowaniu w 89r,które jest rzekomo równoznaczne z poparciem dla Jaruzelskiego
![]() Wracając do mojego niedawnego postu w którym pisałem o podobieństwach PO i PiS.W zbliżonym tonie artykuł z dzisiejszej rzepy http://www.rp.pl/artykul/485499_Gurs...a_a_pepsi.html ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
. Wydaje mi się, że jednak żyjemy w trochę innej rzeczywistości niż przed '89 rokiem. Rozumiem, że to tylko parafraza, ale przed '89 chyba jednak niewielu wspólników prywatnych firm w ogóle istniało i chyba decyzja Gutka nie mogła by być szeroko krytykowana i dyskutowana. No ale może nie mam racji...
Ostatnio edytowane przez Illargui : 27.05.2010 o godz. 20:58.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]()
To jest polityczna droga Marka Jurka. Myślę, że każdy może ją samodzielnie ocenić.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.05.2010 o godz. 20:58.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Wersja z tym , że konto już jest i Jarosław robi zakupy w internecie jest o wiele bardziej skuteczna . Na przyczyny poprzedniego stanu spuśćmy zasłonę milczenia. Abstrahując już od tego , że sprawa ,,kontowa'' z merytoryczną oceną jego pojęcia o ekonomii nie ma raczej nic wspólnego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() ![]() Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy. Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oj, polityka wam nie służy. Bawcie się dobrze i przekonywujcie nieprzekonanych kto jest dobry a kto nie ![]()
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 27.05.2010 o godz. 21:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Całkiem ciekawy komentarz odnośnie listy projektów kluczowych: We wtorek 25.05 słuchacze radia TOK FM usłyszeli od posła Prawa i Sprawiedliwości Adama Hofmana bardzo klarowny przekaz: - W 2007 r., jak po Grażynie Gęsickiej ministrem rozwoju regionalnego została Elżbieta Bieńkowska, to skasowała wszystkie projekty z edukacji i ochrony środowiska. To były projekty kluczowe, które miały być zrealizowane z pieniędzy unijnych. To były dokładnie pieniądze przeznaczone na walkę z powodzią: na meliorację, wały, na sprzęt ratowniczy. Łączna wartość skasowanych projektów to 2 mld euro - stwierdził. Niestety, poseł Hofman minął się z prawdą. Warto przypomnieć, jaka faktycznie było z unijnymi pieniędzmi na ochronę przeciwpowodziową – tak, by politycy wreszcie przestali wciskać wyborcom bajki. Rozmowy z Komisją o tym, ile pieniędzy unijnych przeznaczyć na ochronę przeciwpowodziową, prowadził rząd Jarosława Kaczyńskiego, w 2006 i 07 roku. I wynegocjował, że w tej części unijnych funduszy, która dofinansuje inwestycje hydrologiczne, dostaniemy… 430,6 mln euro. Pierwsza, kluczowa decyzja Rady Ministrów w tej sprawie zapadła 1 sierpnia 2006 r. Wynegocjowane z Komisją pieniądze starczały na około 20 najważniejszych projektów inwestycji. Rząd Prawa i Sprawiedliwości chyba sam się zorientował, że pieniędzy na powstrzymywanie powodzi jest trochę mało. A wybory się zbliżały. I dlatego w październiku 2007 r. rząd ogłosił, że istnieje także „lista rezerwowa” projektów przeciwpowodziowych. To była decyzja – kuriozum. Z wielu powodów. Po pierwsze, obowiązujące przepisy stwierdzały, że w tej części unijnych funduszy w ogóle nie powinno być „list rezerwowych”. Po drugie, na tę listę zaczęto wpisywać projekty, które absolutnie nie były przygotowane do realizacji: bez wykupionych gruntów pod budowę, bez wykonanych ocen oddziaływania na środowisko, bez dokumentacji technicznej. Ale na papierze wszystko wyglądało ładnie. Wartość projektów z listy „rezerwowej” sięgnęła miliarda euro. I nikt nie zaprzątał sobie głowy, skąd te pieniądze miałyby pochodzić, skoro dane nam przez Komisję 430 mln euro już w całości rozdzielono na projekty podstawowe… Gdy w listopadzie 2007 r. władzę objął rząd PO-PSL, było już za późno na zasadnicze zmiany. Ale i tak ekipa Tuska próbowała: rzutem na taśmę przekonała Brukselę, żeby kopertę pieniędzy na inwestycje przeciwpowodziowe powiększyć do 515 mln euro (a licząc razem z zakupem sprzętu i monitoringiem – 560 mln euro). Ostateczna decyzja rządu w tej sprawie zapadła w styczniu 2008 r. Poza kilkoma wyjątkami, projekty podstawowe – wybrane przez PiS – zaczęły być realizowane. Mają pochłonąć równo 4,74 mld złotych, z czego 2,4 mld złotych da budżet Unii. Czyli dokładnie tyle, ile planowano. Owszem, minister rozwoju regionalnego Elżbieta Bieńkowska, skreśliła (na początku 2008 r.) „listę projektów rezerwowych”. Ale po pierwsze, ta lista „rezerwowa” nie jest warta 2 mld euro – jak sugeruje poseł Hofman - ale o połowę mniej. A po drugie, nie miała podstaw prawnych. Zaś po trzecie i najważniejsze – nie było możliwości sfinansowania jej z kasy UE. Panowie i panie politycy, czy naprawdę warto wciskać "ciemnemu ludowi" kit? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() Tak walczyliśmy o take Polske że prywatna firma może decydować w jaki film właduje kasę a w jaki nie I kilka słów do oponentów że cytuje Klicha i podpisuje to jako tzw dowód.No niestety jest to jedyna osoba wypowiadająca się(oprócz Ruskich), która brała udział w całym śledztwie(przesłuchiwała nagrania, była podczas zeznań świadków itp) Więc przykro mi że uważam jego słowa za fakty.Będą zapisy, będą analizy - potwierdzi się wszystko co on mówi a na forum będzie bez zmian - ten co za Pisem stwierdzi że wszystko zostało sfałszowane przez Ruskich bo innej opcji nie będzie miał ps Szkoda mi tylko samego Klicha który z opcji tej złej(PO) nie jest - jest kolesiem który całe życie poświęcił lotnictwu a że przekaże wiadomości których zwolennicy pewnej partii nie będą w stanie w żadnym stopniu przyjąć - więc zostanie totalnie zgnojony, co zresztą się już dzieje. Ale **** z jakimś tam Klichem, **** z tym że nie ma najmniejszych podstaw by go podejrzewać o jakieś matactwa czy brudną grę - przecież Klich to pionek a zeszmacenie go nic nie znaczy.Gramy o wyższą stawkę.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 28.05.2010 o godz. 00:39.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co nie zmienia absolutnie niczego w meritum mojej wypowiedzi, a jest zwykłą lewacką próbą grania na uczuciach (pomóżmy biednym dzieciom ze wsi ). Pisałem o priorytetach, ale do niektórych jak widać nic nie trafia. IMHO - nie stać nas na inwestycje chroniące życie i dobytek obywateli, to nie stać nas tym bardziej na orliki. Wybacz szczerość, ale te "biedne wiejskie dzieci" ( ) bardziej przejmą się tym, że im dom zmyło niż brakiem mini-boiska. Bo akurat na wsi miejsca do gry w piłkę nigdy nie brakuje - trzeba było, to się słupki z puszek albo kijów robiło i wcale nie czuliśmy się przez to wykluczeni Podejrzewam zresztą, że znalazłoby się na tym forum więcej takich którzy wiedzą, że żeby sobie pokopać wystarczy po prostu chęć. Ale to już zupełnie inny temat..Zresztą - orliki to tylko przykład, bo niekoniecznie one musiałyby iść pod nóż. Chodzi o zasadę. Ten komentarz, co go wkleiłeś - proszę o źródło. W szczególności chciałbym sprawdzić prawdziwość danych tam zamieszczonych ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.05.2010 o godz. 03:35.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/2176590,28...adomosceu.html
Wszystko jest już jasne. Pan Klich nam prawdę oznajmił i możemy spać spokojnie. Czy aby na pewno ? strach latać z takimi pilotami "wariatami". I najlepszy cytat "Taki stanowisko najwyraźniej zadowoli obie zainteresowane strony" to może wypijemy jeszcze brudzia skoro wszyscy są happy <lol>
Ostatnio edytowane przez marian3a : 28.05.2010 o godz. 06:43.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ten dalej nie rozumie, ze wszyscy tutaj nie tylko widza watpliwosci zwiazne z wypadkiem ale przede wszystkim maja zastrzezenia do prac komisji i cytuje jednego z jej czlonkow jako "dowód"
![]() Oficjalne wersje i ustalenia roznych komisji podaly przyczyny zabojstwa JFK, zamachu na WTC, ataku na Irak, zamachow w Moskwie i setke mniejszych jak np. zamach na Sikorskiego. Jesli wierzysz w choc jedna spiskowa teorie to mozesz sobie wsadzic do dziurawej kieszeni to co mowi Klich i MAK. Tego jeszcze nie grali zeby na zarzuty co do prac komisji jako argument podawac wyniki jej sledztwa. Albo gluchy albo cos innego. Z artykulu powzyej slowa klucze do calego sledztwa: Cytat:
Jesli ktos jeszcze mial jakies watpliwosci czym zajmowala sie komisja, te trzy zdania wyjasniaja wszystko. Tu nie bylo sledztwa, tu byla walka o to zeby bronic swoich.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 28.05.2010 o godz. 09:23.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
http://bip.mrr.gov.pl/Narodowa%20Str...1106_POIiS.pdf Wersja zaakceptowana przez KE: http://www.pois.gov.pl/Dokumenty/Lis...OIiS051208.pdf Cały zaś cytat pochodzi z http://emigracja.salon24.pl/187156,c...przed-powodzia A odnośnie priorytetów, to może trzeba było zrezygnować np. z Euro 2012 - nie stać nas na ochronę życia i dorobek obywateli (idąc Twoim tokiem rozumowania to również jest lewackie granie na uczuciach) a stać nas na 6 nowoczesnych stadionów? Sam Narodowy jest wart ponad połowę tej kwoty, którą PiS wynegocjował z KE na ochronę przeciwpowodziową na 7 lat. Moim skromnym zdaniem zdrowie młodych ludzi również powinno być priorytetem państwa i każdego rządu! |
|
|