The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2010, 12:27
A na dniu otwartym mówiono że nie będzie barierek . Na 100% pamiętam, bo sam się pytałem o to przedstawicieli Polimexu.

Szkoda. Ładniej byłoby bez tych barierek.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 27.05.2010, 12:31
Eeee wiadomo nie ma co narzekać, ważne że w końcu są jakieś krzesełka, ale te barierki na moje oko lepsze aluminiowe, lekkie, srebrne, te wyglądają jak dla mnei trochę za masywnie. Ale dość narzekania, ważne że są
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 27.05.2010, 13:17
Proud napisał(a):Wyświetl post
A na dniu otwartym mówiono że nie będzie barierek . Na 100% pamiętam, bo sam się pytałem o to przedstawicieli Polimexu.
Dzień otwarty (właściwie to 'zamknięty', bo info o nim było dzień wcześniej, trwał raptem kilka godz., a wejść można było tylko na gotową od kilku lat trybunę południową i okrąglaka, pomijając że jego termin ustalono na majowy długi weekend żeby czasami tłumów nie było i ludzie nie zobaczyli na własne oczy jaką fuszerę przy naszym stadionie odwalają) był farsą, a osoby w kaskach które odpowiadały na zadawane im pytania, które podobno pracują przy budowie stadionu mówiły jakieś zbędne ogólniki, bez konkretów, w dodatku często nie mając pojęcia o podstawowych rzeczach związanych z obiektem Wisły (np. jeden z inżynierów którego postawili na tym dniu otwartym na schodach na E nie wiedział kto dokładnie jest właścicielem gruntów na których stoi stadion Wisły, nie znał docelowej dokładnej pojemności obiektu i domniemywał że stadion przy ul. Kałuży jest własnością Cracovii, a nie obiektem miejskim).

Podejrzewam, że osoba która trochę częściej śledzi internetowe doniesienia o budowie stadionu Wisły wie na ten temat więcej niż osoby które miały wtedy udzielać informacji zwiedzającym. Więc nie sugeruj się tym co usłyszałeś na tym pseudo-dniu otwartym, a poza tym większość najistotniejszych kwestii związanych z budową naszego stadionu to niewiadome i jak pewnie wiele osób się przekonało - nie ma żadnego źródła informacji na ten temat, żadnych osób od których można by się dowiedzieć czegoś w 100% pewnego. Sytuacja z budową tego stadionu rozwija się po prostu spontanicznie, że tak to ujmę...
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.05.2010, 13:24
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 27.05.2010, 13:36
Takie może troche głupie pytanie ale na ile te barierki będą zasłaniały boisko?
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 27.05.2010 o godz. 14:03.
Odpowiedz cytując
someonewisp
Banita

Od: 09.2009

Stary 27.05.2010, 13:39
Właśnie mnie to też interesuje. Nie było przecież mowy o żadnych barierkach.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 27.05.2010, 13:49
i oni chcą zeby ludzie siedzieli na tych krzesełkach.. przeciez bedzie sie miało barierke na wysokosci oczu ://
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.05.2010, 13:58
Najwyżej będziemy baunsować łbami
http://www.youtube.com/watch?v=fA1TO...eature=related
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 27.05.2010, 14:16
Kwintesencja budowy tego stadionu

http://www.skyscrapercity.com/showpo...ostcount=11335

rece opadają
Ostatnio edytowane przez medyk : 27.05.2010 o godz. 14:31.
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 27.05.2010, 14:27
medyk napisał(a):Wyświetl post
i oni chcą zeby ludzie siedzieli na tych krzesełkach.. przeciez bedzie sie miało barierke na wysokosci oczu ://
A siedziałeś na nich że Ci zasłaniało, czy tylko tak Ci się wydaje Tak jak niektórym że wejścia na trybuny są za niskie dla dorosłego człowieka, czy że dach w narożniku będzie zasłaniał boisko
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 27.05.2010, 14:29
A według mnie te barierki nie będą zasłaniać widoczności biorąc pod uwagę odległość II poziomu trybun od boiska i kąt nachylenia. Barierka na pewno nie przetnie widoku na boisko.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.05.2010, 15:16
Ten gosc co robi zdjecia dla oficjalnej to sie nie popisał, jedno zdjecie krzesełek, i to jeszcze z boku, w całej galerii.. brawo. dobrze ze jest stadionwisly.info to przynajmniej widac jak to wyglada.
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 27.05.2010, 15:16
A jak będzie siedzieć dziecko też gwarantujecie ze nie będzie zasłańiać. Nie było słowa o jakiś barierkach troszkę ro dziwne. Miło by było jak by się wypowiedział kolega który zajmuje sie montażem. Czekam na wypowiedz kolegi La Furia Dell' Est
Ostatnio edytowane przez blackluk : 27.05.2010 o godz. 15:18.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 27.05.2010, 15:31
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
No i jeszcze jedno..Będziemy patrzeć nad czy pod barierka?
Jesli "pod" to nie wiem jakim cudem bo miedzy głową a barierką(patrzac na foto z oficjalnej) nie bedze za wiele miejsca, plus jeszcze ograniczajce widok barierki poprzeczne.
Jeżeli "nad"..no właśnie barierki wydaje sie ze sa zbyt wysoko, aby patrzyc z nad nich na boisko...
Suma sumarum znając nasze szczęscie barierki beda idealnie na wysokości oczu
Ale chyba takimi dyletantami nie są, żeby zrobić aż taka głupotę...
Jakby nie było, to moim zdaniem jest chory pomysł. Barierka na dole, na piętrowej trybunie- oczywista sprawa. Barierki przed każdym rzędem krzesełek? Kretynizm. Mam nadzieję, że da się jeszcze to jakoś wyprostować.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 27.05.2010, 15:41
A czasem jak był wybieranych wzór krzesełek i było pokazanych kilka wzorów to też był barierki, ale ktoś tam powiedział że w ich oryginale ma nie być . Z racji tego iż te krzesełka są testowe (kolor) myślę że ostateczne siedziska tego udogodnienia nie będą mieć. Chyba aż tak ludzie odpowiedzialni za projekt głupi nie są ...
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 27.05.2010, 15:41
barierki...

Nie wiem czy sie z czyms takim gdzies spotkalem...

...
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 27.05.2010, 15:45
no właśnie o co chodzi z tymi barierkami
zgłupiałem

miasto za to płaci czy to jakiś bonus do krzesełek
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.05.2010, 15:51
blackluk
a jak by nie było barierek i Twój dzieciak spadłby i rozbił sobie głowę ( odpukać w niemalowane ) to pewnie byłbyś pierwszym który miałby pretensje że nie było zabezbieczeń!
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 27.05.2010, 15:56
Żółte schody, dziura między trybuną A (starą) pawilonem multimedialnym, teraz znowu jakieś zamurowane przejście, barierki na trybunach...Ciekawe czym nas jeszcze zaskoczą?

No rzygać się chce, za pół miliarda buduje się w tym przedziale pojemnościowym stadiony wymuskane, oparte na jakiejś wizji... Dramat.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 27.05.2010, 15:58
joshi napisał(a):Wyświetl post
blackluk
a jak by nie było barierek i Twój dzieciak spadłby i rozbił sobie głowę ( odpukać w niemalowane ) to pewnie byłbyś pierwszym który miałby pretensje że nie było zabezbieczeń!
Ale kolego o czym Ty piszesz
Byles kiedys na stadionie z barierkami bo ja nie.
Widzisz barierki na D i E bo ja nie .
Slyszales kiedys o takim sposobie zabezpieczenia bo ja nie .

A jak sie ma taka barierka do ewakuacji ludzi z trybuny przeciez ludzie beda wchodzili w rzedzy jak w jakies boxy i sie przeciskali miedzy soba a barierkami..

Szopka trwa..
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 27.05.2010, 16:02
blackluk
Ale o czym ty piszesz, co taka barierka niby ma zabezpiecza dziecko pod nią przejdzie w 2 sek. Znawcą nie jestem ale byłem na kilku stadionach w europie i nigdzie nie widziałem żadnych barierek.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.05.2010, 16:03
blackluk
Spoko joshi , tylko problem jest w tym że przeglądnąłem kilkadziesiąt stadionów z całej europy i tylko w Paryżu znalazłem coś podobnego..Pewnie jest tego więcej ale to musi być jakiś promil..Patrze na Legię...nie widzę, na Lecha, też nie widać.Za chwilę się okaże że będziemy jedynymi którzy ufundowali sobie kupę żelastwa na trybunach.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.05.2010, 16:25
zbytnio się nie wysiliłem i znalazłem 2 przykłady, Alianz Arena
http://www.fussballtempel.net/uefa/G...anz_Arena2.jpg
Legia
http://www.legialive.pl/news/34267_S..._zaplecza.html

a chodzi o to, że zawsze jest jakiś problem, barierka zła bo zasłoni dziecku widok, albo argument, że byłem na kilku stadionach i tam ich nie widziałem więc po co u nas ma być itp.

1q2 polecam lepiej się przyglądać

a co do ewakucji to jest to wszystko określone przepisami a nie Waszymi opiniami...
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 27.05.2010, 16:26
blackluk napisał(a):Wyświetl post
A jak będzie siedzieć dziecko też gwarantujecie ze nie będzie zasłańiać. Nie było słowa o jakiś barierkach troszkę ro dziwne. Miło by było jak by się wypowiedział kolega który zajmuje sie montażem. Czekam na wypowiedz kolegi La Furia Dell' Est
Jezeli chodzi o wysokość barierek- to gwarantuje ze osobom o wzroście powyżej h.150 cm,zasłaniać nie będzie.Obrazowo, mogę powiedzieć, że mi (mam h.180 cm), barierki sięgają do "pasa" jak stoję a do klatki piersiowej jak siedzę
Czy chcemy czy nie chcemy, barierki muszą być, ponieważ wysokość stopnia Pan Szanowny Architekt wyznaczył na wysokość h.51 cm, i tutaj prawo budowlane nie zna litości.
Widoczne krzesełka-to model próbny-tzn, że właściwy będzie mial kolor srebrny (ocynk ogniowy), a same krzesełka w kolorach przewidzianych w projekcie-czyli w Naszych barwach.
ps.poprzez to ,że kolor konstrukcji będzie się licował z "podłożem", wizualnie powinno być OK.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.05.2010, 16:41
a kolor barierek ? srebrne?
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 27.05.2010, 16:44
czy barierki sa również przewidziane na niższym poziomie trybuny ?
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.05.2010, 16:46
A te barierki to nie będą czasem tylko w narożnikach?

Swoją drogą jak Wam będą barierki zasłaniać to nie ma się co martwić bo jak by ich nie było na to samo by wyszło...
http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 27.05.2010 o godz. 16:49.
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Stary 27.05.2010, 16:54
Fuks napisał(a):Wyświetl post
a kolor barierek ? srebrne?
Barierki maja kolor srebrny (ocynk ogniowy)-i będą tam gdzie stopnie są powyżej h.50 cm
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Stary 27.05.2010, 17:12
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
Zapytałem o te barierki w ostatniej interpelacji, bo nie mogłem w to uwierzyć, że coś takiego będzie. Wcześniej nie było o tym mowy, a na dniu otwartym miały być krzesełka tak właśnie próbnie zamontowane do zobaczenia jak to wygląda. Nie było ich wcale, a teraz pewnie odpiszą, że jest za późno żeby to zmienić...
"2. Czy pomiędzy rzędami krzesełek będą metalowe barierki? Kto o tym zadecydował i kiedy? Dlaczego nie ma tego na wizualizacjach? Ile cm mają stopnie na trybunie wschodniej (51?), a ile powinny mieć (50?), żeby nie było tych barierek? Jakie rozwiązanie będzie na trybunie zachodniej? Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem są same krzesełka bez tych dodatkowych metalowych barierek, które utrudniają poruszanie się pomiędzy rzędami i wyglądają nieestetycznie."
Niestety-zabrakło 1 cm................................
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.05.2010, 17:15
ale o co wam chodzi z tymi barierkami......one beda tylko na drugim poziomie trybun, poza tym jest okreslone prawem ze jezeli stopien trybuny ma powyzej 50 cm to musi byc barierka i tyle, wiec po co prowadzic te dziwne dywagacje jak to i tak nic nie zmieni
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów