The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2010, 13:54
Kasperczakowi mozna wiele zarzucic, ale nie to ze jest slabym trenerem czy specem od porazek. Takie teksty, jak ten powyzej, to glupia manipulacja i niepotrzebne jatrzenie.
Boia chi molla !
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 27.05.2010, 13:58
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Kasperczakowi mozna wiele zarzucic, ale nie to ze jest slabym trenerem czy specem od porazek. Takie teksty, jak ten powyzej, to glupia manipulacja i niepotrzebne jatrzenie.
zapomniałem, że w Polsce nie można mieć własnego zdania

Może byś tak Planktonie zerknął na ten post i skąd się wziął mój
za to ten tekst to istna prawda zero manipulacji...
Ostatnio edytowane przez PvD : 27.05.2010 o godz. 14:01.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
palczi
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.05.2010, 14:03
PvD napisał(a):Wyświetl post
Kolejny śmieszny post na forum TWSD aż smiać się chce . Szkoda, ze o Heniu nic złego nie napiszą, przecież on jest taki dobry i podlizuje się się forumowiczom, więc nie ma mowy o tym by byl słabym trenerem i odpadł z Tbilisi i Oslo czy przegrał z Koroną Kielce,. I to Heniowi należy się tytuł Bohatera wygranych , wiadomo dlaczego niektorzy forumowicza tak go bronią, bo nie liczył się ze zdaniem innych i robił samowolkę w klubie z którym się sądził. Pogratulować większej miłości do Henia niż do Wisły.

Można i tak

Faktycznie lepiej współpracować z byłym SB-kiem niż rozmawiać z kibicami klubu w którym się pracuje. Cupiał powinien wszystkim zabronić rozmawiać z SKWK wtedy fety mistrzowskie i wyjazdy będzie organizował forumowicz Marcinnno I do prezydenta Majchrowskiego pójdzie, i z Niedziałkowską z ZIKiTu porozmawia bo przecież SKWK o zdanie pytać nie można wręcz nie wolno!!!

A jak już pocisnąłeś i wyśmiałeś SKWK to idź i zrób teraz dla Wisły czy to SA ,TSu i kibiców Wisły coś pożytecznego. Wtedy myi ocenimy i albo pogratulujemy albo wyśmiejemy i obrzucimy błotem na forum.
nie jestem fanem i zwolennikiem zadnego z tych Panow ale :
1.Kasperczak ogral shalke,parme- Skorza dal pupy z Levadia...
2.Skorza 2 mistrzostwa na plus jednak czy wygral z Legia 3 bramkami?
3.wiem o sprawie Henryka z Wisla w sadzie itp - czy jednak dalej Maciek bedzie super dla SKWK po objeciu Legii? I dla Ciebie?

bez napinki ,wg mnie odpowiednim trenerem byl Petrescu jednak Polska i pilkarze to taki dziwny kraj...
mr.kupa
Member

Od: 05.2010

Stary 27.05.2010, 14:07
palczi napisał(a):Wyświetl post

Kasperczak dał dupy z Tbilisi, Skorża wygrał z Barceloną.

Takie argumenty są o dupe rozbić, jeżeli już kogoś popieramy w tej kwestii to chociaż umiejmy to uzasadnić...
niekumaty
palczi
Senior Member

Stary 27.05.2010, 14:10
mr.kupa napisał(a):Wyświetl post
Kasperczak dał dupy z Tbilisi, Skorża wygrał z Barceloną.

Takie argumenty są o dupe rozbić, jeżeli już kogoś popieramy w tej kwestii to chociaż umiejmy to uzasadnić...

ok -rozumie -z Barca masz racje - to inaczej : Gdzie w pucharach doszedl Maciek a gdzie Hernyrk? Tak jak powiedzialem nie jestem zwolennikiem i Macka i Henryka...
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 27.05.2010, 14:15
zapomniałem, że w Polsce nie można mieć własnego zdania

Co innego wlasne zdanie, a co innego manipulowanie faktami.

Ten fragment jest zwyczajnie glupi:
"Najpierw w 1/4 PP odniósł niewytłumaczalną porażkę w dwumeczu z Lechią, a następnie kilkadziesiąt dni później przegrał batalię o tytuł mistrzowski z Lechem (mimo, że przejmował drużynę będącą na pierwszym miejscu w tabeli z niewielką przewagą punktową nad "Kolejorzem"). Co warte podkreślenia, im dłużej Kasperczak pracował z piłkarzami, tym więcej zaliczali oni (mówiąc językiem potocznym) "wtop".

To Kasperczak bowiem w pełni odpowiada za tchórzliwy remis u siebie z Lechem (wygrana w tym meczu mogłaby już dawno Wiśle pozwolić świętować po raz 13), to Kasperczak przegrał w ważnym momencie z Koroną, to Kasperczak jest także największym winowajcą remisu w derby (dlaczego tak doświadczony trener mając na kilka minut przed końcem przy korzystnym wyniku jedną zmianę, nie dokonywał jej, prowokując to, co się kilkadziesiąt sekund później wydarzyło?), aż w końcu to Kasperczak jest autorem fatalnego remisu z w ostatniej kolejce z Odrą, czyli w meczu gdy Wisła powinna rozbić ostatnią w tabeli ekipę, choć trochę udowadniając, że to jej a nikomu innemu nie należało się mistrzostwo."

Nieco nizej zarzucanie HK tchorzostwa i ze nie jest fajterem - a niemal identyczne slowa co kolejke artykulowal Petrescu.

Tez nie lubie HK, ale teksty Marcina na tej stronie sa idiotyczne. Nie znam chlopaka, slyszalem od kilku osob, ze fajny, madry i oddany, ale jak tak czasem cos przeczytam to mysle ze jednak taki fajny nie jest.
Boia chi molla !
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 27.05.2010, 14:15
palczi napisał(a):Wyświetl post
nie jestem fanem i zwolennikiem zadnego z tych Panow ale :
Cytat:
Takie zestawienie to ja też mogę zrobić.
Skorża ograł Barcelonę Kasperczak przegrał z Valerengą (uprzedzę co poniektórych bo pewnie by swoje wywody zaczęli pisać , ze mecz z FCB to nie mecze o stawkę jak Henia z S04 czy ACP,)

Cytat:
2.Skorza 2 mistrzostwa na plus jednak czy wygral z Legia 3 bramkami?
Może i nie wygrał ale jak wielu z moich znajomych twierdzi. MP nie wygrwa się pokonując Legię 3:0 a np 1:0 Lecha Poznań czy Koronę Kielce

Cytat:
3.wiem o sprawie Henryka z Wisla w sadzie itp - czy jednak dalej Maciek bedzie super dla SKWK po objeciu Legii? I dla Ciebie?
nigdy nie wypowiadam się za SKWK tylko sam za siebie. czemu pytasz o Legię a nie o np Ruch?

Cytat:
bez napinki ,wg mnie odpowiednim trenerem byl Petrescu jednak Polska i pilkarze to taki dziwny kraj...
powiedz to tym którzy w tym miejscu w którym teraz piszesz wieszali psy na tym trenerze. Powiedzieć o Petrscu dobry trenere odpowiedni trener to jątrzenie i manipulacja.

Planktonie chodzi o to, że skoro reagujesz na manipulację odnośnie Henia to reaguj też na inne.
Cytat:
I to Maćkowi należy się tytuł Bohatera przegranych Wiadomo dlaczego Skwk go tak broni, bo pytał czy Frankowski może wrócić i oni to zaakceptują liczył się z ich zdaniem i noszą go na rękach : ) Pogratulować, przekupności.
jak rozumiem, że SKWK to nie bóg Henio ale jakiś frajer zza monitora powinien przemyśleć zanim coś napisze

I co najważniejsze porównaj sobie swój sposób odnośnie tekstu na stronie, a tego frajera od przekupności.

A z tego co slyszałem to ten gość to pedał i brał udział w paradzie. Fajnie jest tak napisać bez konsekwencji no nie? A jeszcze kilka ciekawych informacji na jego temat mogę zarzucić.
Ostatnio edytowane przez PvD : 27.05.2010 o godz. 14:25.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 27.05.2010, 14:49
Dlaczego używany jest argument że HK procesował się z Wisłą a nie ze np swoim pracodawcą, czy Cupiałem?

Stawianie tez że ci którzy nie myślą jak SKWK są gorsi, nie są kibicami, a jedynie kasa, kasa, kasa. Co to ****a jest?

Dla mnie stworzyliście kółko wzajemnej adoracji, przedstawiacie prawdy objawione i albo przyjmiesz albo jesteś kasa, kasa, kasa.

Tekst o Kasperczaku jest już nie wiem który w tym tonie. Ile było tekstów o Kapce? Ja kojarzę jeden, krótki, słabo pojechany w porównaniu do tego. Ale oczywiście łatwiej bić teraz w Kasperczaka, bo tego Cupiał nie przyjmie tak dosadnie jak jachania z Kapką. No i Kasperczak może mniej niż Kapka.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Mateusz91
Senior Member

Stary 27.05.2010, 15:08
A bojkotu Kapki w 2006 roku sobie nie przypominasz? Transperentów odnośnie jego osoby też nie? Pewnie w SKWK wszyscy boją się Kapki... Ludzie pomyślcie troche
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 27.05.2010, 15:14
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego używany jest argument że HK procesował się z Wisłą a nie ze np swoim pracodawcą, czy Cupiałem?
a kto był jego pracodawcą jak nie Wisła Kraków? do sądu skierował bodajże wniosek nie przeciwko Cupiałowi jako osobie fizycznej czy też TF Kable.

Cytat:
Stawianie tez że ci którzy nie myślą jak SKWK są gorsi, nie są kibicami, a jedynie kasa, kasa, kasa. Co to ****a jest?
Stawianie tez, że ci którzy nie myślą jak forumowicze TWSD są gorsi nie są kibicami a jedynie dbają o swoje interesy co to k....a jest?

Cytat:
Dla mnie stworzyliście kółko wzajemnej adoracji, przedstawiacie prawdy objawione i albo przyjmiesz albo jesteś kasa, kasa, kasa.
Dla mnie stworzyliście kółko wzajemnej adoracji, przedstawiacie prawdy objawione i albo przyjmiesz albo jesteś z tych "łysych w dresach i bez karków".

To dziwne, że w wielu sprawach miałem inne zdanie niż moi koledzy z rzekomego "kółka wzajemnej adoracji". Szkoda, że na spotkaniach innych głosów i poglądów nie słychać.

Cytat:
Tekst o Kasperczaku jest już nie wiem który w tym tonie.
Ile było tekstów o Kapce? Ja kojarzę jeden, krótki, słabo pojechany w porównaniu do tego. Ale oczywiście łatwiej bić teraz w Kasperczaka, bo tego Cupiał nie przyjmie tak dosadnie jak jachania z Kapką. No i Kasperczak może mniej niż Kapka.
"Tak dla Stawowego" to były dobre teksty

Mateusz ale za Kapki były wyniki więc kto wtedy na to zwracał uwagę.
Ostatnio edytowane przez PvD : 27.05.2010 o godz. 15:21.
Cytat:
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 27.05.2010, 15:33
SKWK po raz kolejny się ośmiesza takim artykułem, obwinianie Kasperczaka za cokolwiek w tym sezonie jest niedorzeczne. Koleś przeją drużynę w agoni po wtopie w pierwszych meczach rundy. Zmiana taktyki Macusia czyli kopanie do przodu na wysokiego napastnika jakim jest Brożek musiała potrwać. Uważam ze itak mu mało czasu zajeło wpojenie jakiej kolwiek myśli w rozgrywanu akcji po ziemi.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 27.05.2010, 15:35
Kasperczak potwierdził ,że nie jest wybitnym trenerem jak spadł z Górnikiem do 2 ligi. Wystepy w tej rundzie też pokazały ,że nie natchnął drużyny odpowiednio i nie przygotował jej do wygrywania. Oczywiście pamietam jego Wisłe z Schalke i Lazio ,ale tak jak mam w podpisie ,sadze ,że trzeba zatrudnić innego trenera na nowy sezon
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 27.05.2010, 15:37
blackluk napisał(a):Wyświetl post
SKWK po raz kolejny się ośmiesza takim artykułem,
a moi znajomi, którzy nie ze wszystkimi moimi poglądami się zgadzają również z tym n/t Kasperczaka mówią jak oni się ośmieszają na tym forum. Zwolennicy Kasperczaka uważają, że zwolennicy Kasperczaka na forum się ośmieszają co za nietypowa sytuacja.
Cytat:
blackluk
Senior Member

Stary 27.05.2010, 16:09
Ja nie jestem żadnym zwolennikiem Kasperczaka jednak jak można pisać że on za cokolwiek odpowiada? Chłop przyszedł do klubu w rozsypce fizycznej i taktycznej i próbował jakoś to posklecać wyszło jak wyszło. Troszkę obiektywizmu jeszcze nikogo nie zabiło, a artykuł jest tendencyjny i nie przystoi SKWK
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 27.05.2010, 16:12
Chodzi mi o ten terazniejszy jego powrot do Wisły, teraz nie ma z nim jechania, a nie o to co byłokiedyś.

Po informacji o tym że Kapka znów się poajwi na R22 powinno być mocno zaznaczone że się nikt na to nie godzi, tego mi barkuje, jeśli potraficie to zrobić z Kasperczakaiem to niekonsekwencją jest pominięcie tego niedojdy. A tak oprócz tego to sądze że Kapka wydoił Wisłę na dużo większą kasę niż Heniek z tymi wypłatami.

Zeby była janość mówie tylko o umiarkowaniu w artykułach na publicznym portalu, nikt go kochać nie musi. Ale takie podjazdy dla mnie to przesada.

Nie będę się kłócił o Kasperczaka, bo nie ma sensu. Nie podoba mi się takie podejście do niego, ale to już polityka SKWK. Dla mnie szkoda że to idzie w takim kierunku. Tyle.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
barthok
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 27.05.2010, 16:18
ciekawi mnie tylko jedno bo jak były porażki za Kaspra to winny trener a jak Maciek wtopił ważne mecze to winni piłkarze... dla mnie obaj są ludźmi porażek - przegrali i w zasadzie wygrali to samo
Co za typ
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.05.2010, 16:19
Mnie tez ciekawi dlaczego skwk nie protestuje przeciwko zatrudnieniu Kapki ktory wydoil duzo wiecej kasy i od zawsze mial na pienku
...WISŁA I NA DOBRE I NA ZŁE...
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 27.05.2010, 16:33
Cytat:
ciekawi mnie tylko jedno bo jak były porażki za Kaspra to winny trener a jak Maciek wtopił ważne mecze to winni piłkarze... dla mnie obaj są ludźmi porażek - przegrali i w zasadzie wygrali to samo
pozwolę sobie zacytować kolegę:
Cytat:
eśli Maciej Skorża zapłacił głową za pierwsze miejsce w tabeli, Henryka Kasperczaka powinien spotkać identyczny los za drugie.
Cytat:
Mnie tez ciekawi dlaczego skwk nie protestuje przeciwko zatrudnieniu Kapki ktory wydoil duzo wiecej kasy i od zawsze mial na pienku
faktycznie dobry nick - co za typ
albo byliśmy wtedy na innych stadionach albo nie wiem czemu o tym nie wiesz

Cytat:
SKWK zdecydowanie przesadza z najeżdżaniem na Kasperczaka.
Forumowicz zdecydowanie przesadzają z najeżdzaniem na SKWK

Cytat:
Stałem murem za Skorżą ale on też przegrał wszystko co było do przegrania. Tottenham, Levadia, i spartolony miniony sezon to w dużej mierze też dzieło Skorży.
za to stracił posadę, Kasperczak miał 4 pkt przewagi niewiele ale jednak i drugie miejsce. Jakby takiej przegranej dokonał np Petrescu zostałby wyklęty i obrażony gorzej niż to miało miejsce nie mówiąc o zwolnieniu. O Wernerze nie wspominając. taryfę ulgową może mieć tylko i wyłącznie Kasperczak.

Cytat:
SKWK uważa że Kasperczak powinien po przegranym meczu wpadać do szatni i do mediów witając ich słowami: "Słuchajcie to ja "zjebałem", przepraszam kibiców jest mi bardzo przykro że zawodnicy nie zapierdalali tak jakbyśmy sobie tego życzyli."
Forumowicz uważają że Skorża powinien po przegranym meczu wpadać do szatni i do mediów witając ich slowami "Słuchajcie to ja "zjebałem", przepraszam kibiców jest mi bardzo przykro że zawodnicy nie zapierdalali tak jakbyśmy sobie tego życzyli.

Poza tym to gruba nadinterpretacja by nie powiedzieć słowami Planktona manipulacja.

Cytat:
Frustracja SKWK niczego tutaj nie zmieni, wręcz przeciwnie przyłączają się do grupy mediów którzy psują atmosferę dokoła klubu.
Frustracja forumowiczów niczego tutaj nie zmieni. wręcz przeciwnie przyłączają się do grupy mediów którzy psują atmosferę dokoła klubu (jak czytają to forum od 1997 roku )

Chyba trzeba będzie iść do nowego prezesa i przeprosić tylko nie wiem czy nie będzie zdziowny za co. O Mięcie nawet nie wspominając ten na pewno będzie w szoku jeśli mu jutro powiem "przepraszam za psucie atmosfer wokół klubu".

Czy mam przekazać, że na forum są osoby które budują wyśmienitą atmosferę wokół klubu? Obaj prezesi się ucieszą, że są tacy a nie jakieś SKWK

Żadna szydera i wyśmiewanie. Pytam poważnie. Bo skoro takie zarzuty poważne się pojawiają to chyba poważni ludzie je piszą.
Ostatnio edytowane przez PvD : 27.05.2010 o godz. 16:39.
Cytat:
barthok
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 27.05.2010, 16:52
według mnie nie powinien zostać zatrudniony ale jak już jest... W Polsce nie widzę obecnie trenerów którzy robili by różnicę - Heniek coś tam w swoim życiu przegrał coś osiągną, nie jest złym trenerem, oczywiście Skorża też nie był. Tak jak mówiłem ciekawe co Heniek osiągnie z Górnikiem tak powiem zobaczymy jak ta Legia pod wodzą Maćka S.

Zresztą co tam trener - z gówna miodu nie ukręcisz. Nie obrażając piłkarzy
Kuba
Senior Member

Stary 27.05.2010, 17:20
Nie chciałbym się zbytnio wtracać do dyskusji.

Dodam jedynie, że dzielenie ludzi na popierających Kasperczaja i przeciw może okazać się niesłuszne.
Nie siedze blisko tematów klubowych związanych z transferami i poliyką personalną, ale może się okazać, że Wisła narazie nie ma po prostu przyzwolenia na płacenie dużych pieniedzy lepszemu trenerowi a na polskim rynku nie ma dobrego coacha.
Pisze to zwłaszcza w kontekście tego, że z różnych źródeł wiem, że np Basałaj i Kasperczak za sobą nie przepadają. Więc być może Basałaj nie ma wyboru za bardzo.

Od siebie powtóze jedynie to co nieraz pisałem, że najlepszym trenerem jaki mógł nam się przytrafić był Petrescu. Zawsze tak twierdziłem i po latach okazało się, że chyba miałem troche racji. Niestety jednak nie jestem pewny czy gwarantowałby on sukcesy, a to ze wzgledu na mentalność polskich, rozpieszczonych piłkarzy-gwiazdek.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.05.2010, 18:29
PvD - krótko i na temat: jesteście śmieszni, ponieważ macie kiepskie wyczucie czasu. Za wcześnie na przytaczanie argumentów w stylu "bo Skorża zostawił drużynę na pierwszym miejscu tabeli!", kiedy większość pamięta jeszcze w jakim stanie zostawił on drużynę. W taką demagogię będziecie mogli się bawić za rok, dwa.

Kibice wciąż mają w pamięci ten wspaniały początek rundy rewanżowej i grę, po której obawialiśmy się czy awansujemy do pucharów. W tej sytuacji udawanie, że za Kasperczaka graliśmy gorzej jest zwyczajnie śmieszne. Ludzie nie mają aż tak słabej pamięci.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 27.05.2010, 18:35
SKWK znowu pokazało na co ich stać
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 27.05.2010, 18:52
wolfy napisał(a):Wyświetl post
PvD - krótko i na temat: jesteście śmieszni,
za to wy jesteście super poważni
Cytat:
ponieważ macie kiepskie wyczucie czasu.
ponieważ macie zajeb... wyczucie czasu na "swoją robotę"

Cytat:
Za wcześnie na przytaczanie argumentów w stylu "bo Skorża zostawił drużynę na pierwszym miejscu tabeli!", kiedy większość pamięta jeszcze w jakim stanie zostawił on drużynę. W taką demagogię będziecie mogli się bawić za rok, dwa.
swoje zdanie możemy podobnie jak Ty i wielu innych w różnych tematach wypowiadać kiedy chcemy

Cytat:
Kibice wciąż mają w pamięci ten wspaniały początek rundy rewanżowej i grę, po której obawialiśmy się czy awansujemy do pucharów. W tej sytuacji udawanie, że za Kasperczaka graliśmy gorzej jest zwyczajnie śmieszne. Ludzie nie mają aż tak słabej pamięci.
to sięgnij sobie pamięcią kto co kiedyś zostawił

ja się nie obawiałem a ten kto się obawiał to jego problem, a nie mój. Skorżę wywalono przy 1 miejscu i z 4 punktami i mało mnie interesuje to co by było gdyby czy Maciek by poleciał niżej czy by wylądował na 2 miejscu czy pozostal na 1 bo tego się nie dowiemy. Zajęliśmy drugie miejsce i to się liczy, a nie to czego się kto obawiał.

I nie odbieraj mi ani moim znajomym prawa do wyrażanie własnych poglądów. Ja ci twojego na tym forum nie odbieram.

Jesteście śmieszni, ze tak go bronicie. Niektórzy będą mu dalej pamiętać pewne sprawy o których wy mało wiecie lub wcale.

Cytat:
SKWK znowu pokazało na co ich stać
lepsze to niż twoje nic
Ostatnio edytowane przez PvD : 27.05.2010 o godz. 18:55.
Cytat:
Cichy
Senior Member

Stary 27.05.2010, 19:10
I nie odbieraj mi ani moim znajomym prawa do wyrażanie własnych poglądów. Ja ci twojego na tym forum nie odbieram.
Myśle, że tu jest pies pogrzebany. Jako SKWK nie przedstawiacie zdania "Twojego i Twoich kolegów". Czy Wam się to podoba czy nie, jako ta organizacja jesteście traktowani jako oficjalne przedstawicielstwo wszystkich kibiców Wisły. Text nie został przedstawiony na forum pod nickiem autora tylko na oficjalnej stronie więc przez postronnych może być odebrany jako stanowisko ogółu kibiców Wisły, podczas gdy gołym okiem widać, że tak nie jest.

A i nikt Wam nie odbiera zasług i zaangażowania w ruch kibicowski. Według mnie robicie świetną robotę niestety co jakiś czas okraszając ją takimi textami dzielącymi nasz stadion.
Ostatnio edytowane przez Cichy : 27.05.2010 o godz. 19:13.
blackluk
Senior Member

Stary 27.05.2010, 19:20
Dokładnie opinie "swoje i kolegów" możesz sobie głosić na podwórku , a nie na oficjalnej stronie kibiców.Każdy artykuł tam jest postrzegany jako opinia nas wszystkich, a to nijak ma sie do rzeczywistości. Nie ośmieszaj sie jeszcze jakimiś wstawkami o tym ze Skorża zostawił drużynę z 4 pt., a przypomnij mi ile zdobył w nowym roku?
Jaroo1
Senior Member

Stary 27.05.2010, 19:26
Mozna potepiac Kasperczaka za jego rozstanie zklubem, mozna miec zal za wyniki sportowe za jego czasow jak i mozna miec w pamieci tez dobre chwile gdy on był trenerem. Tak samo Skorza podczas pracy mial lepsze i gorsze chwile a od Kasperczaka odroznil sie tym ze potrafil sie zachowac przyzwoicie, rozstac sie z klubem w zgodzie oraz dobrze zyl z kibicami. Problem pojawia sie wtedy gdy oceniamy wyniki sportowe przez pryzmat mozna powiedziec osobowosci trenerow. Tutaj zawsze Skorza bedzie lepszy bo jest spoko czlowiekiem a Kasperczak zawsze bedzie warty mniej niz zero za to jak sie rozstawal z Wisla. I wlasnie tutaj twki problem osob z SKWK ze gania Kasperczaka niby za to co osiaga w plaszczyznie sportowej a tak na prawde chodzi jedynie o ten zal za te cyrki ktore robil kilka lat temu, zas Skorze chwala i bronia nie za to jakim byl trenerem tylko za to jakim jest czlowiekiem. Musicie te 2 funkcje rozdzielic. Jesli chodzi o trenerke to nie widze znaczacych roznic miedzy dwoma panami. Ok Kasperczak mial ten 1 zajebisty sezon ale wtedy mogl sobie pozwolic na lepszych pilkarzy i po prostu pykło. Skorza z gorszymi pilkarzami tez dostarczyl pieknych chwil. Ale zarowno Skorza jak i Kasper przyspozyli wielu porazek Wisle, i to dosc wstydliwych. Za to jesli chodzi o osobowosc to Kasperczak zawsze bedzie kojarzony ze złem a Skorza z dobrem. I oczywiscie SKWK ma tutaj racje, tez podzielam ta opinie tylko nie mozecie Panowie z SKWK pisac ze Skorza byl lepszym trenerem za to ze jest fajnym gosciem a Kasperczak nie umie trenowac (bo w podswiadomosci to nie umie trenowac to u Was jest (bo rozstal sie z Wisla jak ostatni ****)). Jednym slowem uwazam ze stosunki wjakich Kasperczak zyje z kibicami wplywaja na Wasz obiektywizm- czyz nie?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 27.05.2010, 19:34
Negatywne "osiągnięcia" Kasperczaka są prawie takie same jak Skorży. Obu Panom zabrakło pewnych cech charakteru i skłonności do opłacalnego ryzyka, żeby z tą drużyną cokolwiek osiągnąć. Bo jeśli spojrzymy w przeszłość to Skorża jest taką nowszą wersją Kasperczaka jeśli chodzi o podejście do zawodu trenera. Z młodych wprowadził jedynie Małeckiego, nigdy nie potrafił zaryzykować odsyłając kogoś na ławkę (tragiczny Łobodziński to tylko wyjątek od reguły). Jeśli Kasperczakowi zarzuca się wystawienie w meczu z Cracovią Jopa ( notabene słusznie) to nie można zapominać kto odpowiada za sprowadzenie po raz kolejny do Wisły Mariusza. Tak więc dla mnie, jeśli chodzi o poziom czysto sportowy Kasperczak jak i Skorża to podobna liga. Abstrahuję oczywiście od tego kto jakim jest człowiekiem. Ideałem trenera dla mnie jest Dan Petrescu i jego podejście do pracy. Co do zarzutów o panujący w Wiśle układ i obaw o to jakie wartości przekaże się młodemu pokoleniu to zacznijcie od siebie w takich właśnie artykułach. Skoro coś jest w klubie nie tak to nie wystarczy napisać, że odpowiedzialny jest za to SBek, którego pomagierem jest Kasperczak (powiem szczerze, że nie znam sytuacji naświetlcie związki Kapki z Kasprem), tylko trzeba wyraźnie pokazać co funkcjonuje źle, ukazać patologie na konkretnych przykładach. Wiadomo, że środowisko jest w pewien sposób hermetyczne, ale nie da się pisać artykułów na stronie SKWK na zasadzie KMWTW. Tu trzeba dotrzeć do ludzi z informacją i im ją przekazać a może wtedy wielu przejrzałoby na oczy.

Kapka znów wrócił do Wisły, nie zanosi się na to żeby była budowana nowa drużyna. Może to jest najlepszy czas żeby w końcu z całą siłą poruszyć problemy palące ten klub od wielu lat I tu nie wystarczą protesty i transparenty, bo skąd zwykły piknik ma wiedzieć o co chodzi w tej całej sytuacji. Tutaj trzeba porządnej akcji informacyjnej, żeby każdy wiedział o co się walczy.
Ostatnio edytowane przez Greeg : 27.05.2010 o godz. 19:37.
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 27.05.2010, 19:36
Cytat:
Myśle, że tu jest pies pogrzebany. Jako SKWK nie przedstawiacie zdania "Twojego i Twoich kolegów". Czy Wam się to podoba czy nie, jako ta organizacja jesteście traktowani jako oficjalne przedstawicielstwo wszystkich kibiców Wisły.
od pięciu lat słyszę i czytam, że reprezentujemy tylko siebie. A co uważasz, ze zdanie wszystkich kibiców Wisły jest inne bo?
Cytat:
Text nie został przedstawiony na forum pod nickiem autora tylko na oficjalnej stronie więc przez postronnych może być odebrany jako stanowisko ogółu kibiców Wisły, podczas gdy gołym okiem widać, że tak nie jest.
a gdzie to zaobserwowałeś, że tak nie jest?

Cytat:
Dokładnie opinie "swoje i kolegów" możesz sobie głosić na podwórku , a nie na oficjalnej stronie kibiców
tylko gdzie ci kibice jak są podejmowane decyzje twoich opinii nie mam zamiaru głosić na pewno

to dobre będąc w SKWK nie mogę wyrazić poglądów na stronie SKWK które są akceptowane, a to dobre

Cytat:
Nie ośmieszaj sie jeszcze jakimiś wstawkami o tym ze Skorża zostawił drużynę z 4 pt., a przypomnij mi ile zdobył w nowym roku
co to ma za znacznie ile zdobył? były 4 pkt przewagi było 1 miejsce ktoś to obronił albo nie.

Już widzę jakby było odwrotnie i Heniu zostawił drużynę z 4 pkt przewagi i 1 miejscem a przyszedł Okuka i przegrał Mistrza pewnie poleciała by niezliczona ilość k....w. Ale to Henio jemu odpuszczamy.
Ostatnio edytowane przez PvD : 27.05.2010 o godz. 19:42.
Cytat:
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.05.2010, 19:37
Widzę, że straciłem tylko czas
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Markus
Senior Member

Stary 27.05.2010, 19:38
SKWK znów wysmażyło idiotyczny i szkodliwy pasztet, który kompletnie niczemu dobremu nie służy, a jedynie wzbudza niezdrowe emocje, antagonizuje kibiców i zieje nienawiścią.

Widać raz na jakiś czas, nie wiem, czy z nudów, czy z braku istotnych osiągnięć w zabieganiu o sprawy ważne dla egzystencji i przyszłości klubu, muszą o sobie przypomnieć czymś spektakularnie szkodliwym i głupim.

Branie sobie za główny cel Kasperczaka w momencie, kiedy klub trafią tak poważne problemy jak brak marketingu, długofalowej i wartościowej polityki kadrowej, nieuzgodnione kwestie stadionowe, brak struktur etc. , nie świadczy dobrze o SKWK. Ale cała para oczywiście musi iść tam, gdzie to najmniej sensowne.

Nie wiem, kto Wam tam pisze teksty i od czasu do czasu nie może pohamować nienawiści do Kasperczaka. Ale zmieńcie go. Bo idziecie złą drogą.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów