The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.05.2010, 11:59
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Gargula juz jest w druzynie. Z kontraktem.

Bardzo dobra decyzja z pozbyciem sie tej 5.
Prawy obr. za taka kase jaka ma calosciowo kosztowac Alvarez to musi byc obr. klasy CO NAJMNIEJ Baszczynskiego.
A Pablo jest slabiutki.
Zgadzam się, nawet jakbyśmy mu mieli płacić te 250 tys ojro, bo ponoć drugie tyle dostawał od Włochów, to za dużo i to bardzo... po cholerę oddaliśmy Baszcza, trzeba mu było dać taką właśnie kasę, bądź dobić to 300k, facet 3 razy lepszy i do tego dałby się pokroić za Wisłę. Już Burliga i jego niski kontrakt lepszy, trzeba mieć nadzieję, że Singlar bd zdrowy...
Jakby się udało komuś Wojtusia upchać Trzeba zagrozić, że albo skończy w ME, albo odchodzi...
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.05.2010, 12:21
Jeśli chodzi o Alvareza,to sprawa jest prosta,niewarta skórka wyprawki.Regginie byłoby trzeba odpalić min.200K Euro+ok.200K(też absolutne minimum).Przy 3-letnim kontrakcie,to 8 stów.Warto?Nie!Taki P.Golański wziąłby z 220K rocznie,a jest za darmo...no i jest lepszy od Alvareza.Golański to tylko przykład(choć akurat to ktoś o klasie Baszczyńskiego),bo za taką kasę można znaleźć lepszych od Pablo.
Ostatnio edytowane przez rozarian : 26.05.2010 o godz. 12:25.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 26.05.2010, 12:22
Goły i Jop to dobre decyzje.
Ba - sam nie wiem.
Alvarez - za drogi.
Hristov - cóż - Kasperczak nie dał szansy wyrobić sobie o Nim jakiejkolwiek opinii. "Wzmacniając się" w zimie zamieniliśmy Pepe, który mógł wchodzić na chwilę i robić jakiś wiatr na trzech pozycjach na gościa, który przesiedział wszystkie mecze ligowe Kaspra na ławie.

Ja bym jeszcze dał sobie spokój z Kowalskim no i podziękował jednemu albo i obu bramkarzom.
A potem jakieś wzmocnienia (co daj Boże) bo w 13-14 to daleko nie zajedziemy
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 26.05.2010, 12:24
Nie chciałbym tylko, że Ba pójdzie do klubu z kumatym sztabem medycznym i nagle zacznie grać regularnie po 90 minut. Umiejętności ma spore, kwestia tylko czy są w stanie Krakowie postawić chłopa na nogi by grał cały sezon, a nie wychodził od święta.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.05.2010, 12:28
Jeśli z myślą o naszym sztabie medycznym Ba miałby zostać to dobrze że się z nim żegnamy
Odpowiedz cytując
prorok
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 26.05.2010, 12:45
no to mamy tak
ba--->garguła
alvarez--->singlar
jop--->cleber
gołoś i hristov nie grali wogóle więc jeśli wracający po kontuzjach wróca na stałe do formy to praktycznie stan piłkarski drużyny się nie zmieni zbytnio..tylko pozbędziemy sie zbędnych kontraktów na nowych 2-3 graczy więc dobry ruch chyba
Odpowiedz cytując
wkpn
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 26.05.2010, 12:55
Jop - wiadomo.
Gołoś - miał predyspozycje ale jego przygoda z Wisłą powinna się już definitywnie skończyć.
Alvarez - szkoda, miał chłop zacięcie. Moim zdaniem nie znajdziemy przed sezonem lepszego prawego obrońcy.
Ba - jak się dłużej zastanowić to dobra decyzja. Kontuzje, dużo głupich strat i kiepska szybkość to dość dużo minusów. Mimo to jeśli już zagrał piłe to na prawde świetną. Myślę jednak, że Garguła w końcu zaczenie grać i nie będziemy o Ba w ogóle pamiętać.
Hristov - nie mam zdania i chyba nikt nie powinien mieć, bo chłop rzeczywiście nie dostał prawdziwej szansy.

Boguski natomiast ma ten problem, że świetnie znajduje się na boisku, dochodzi do masy piłek, ale ma ogromny problem z ich wykończeniem. Do popracowania i powinno być ok.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 26.05.2010, 13:06
blank_screen napisał(a):Wyświetl post
Przeciez jest swietny Singlar i mlody Burliga, w czym problem .
A od kiedyż to Singlar jest "świetny", a mlody Burliga nie stwarza na obronie problemów?

Alvarez występował dlatego, że był zbędny, a my mamy tu kłopot bogactwa i jakości?

Żaden to nie zawodnik na miarę podstawowego skladu klubu, który nie chce skompromitować się w pucharach i pragnie walczyć o tytuł mistrzowski w kraju.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 26.05.2010, 13:07
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=23182

Napastnik dość ładnie się prezentuje w statystkach.Ale w końcu to fakt... nie wiem czy wierzyć.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 26.05.2010, 13:12
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Gargula juz jest w druzynie. Z kontraktem.

Bardzo dobra decyzja z pozbyciem sie tej 5.
Prawy obr. za taka kase jaka ma calosciowo kosztowac Alvarez to musi byc obr. klasy CO NAJMNIEJ Baszczynskiego.
A Pablo jest slabiutki.
W tej 5 do odstrzału podoba mi się tylko 4. Piątym powinien być Juszczyk.

Z Ba rezygnujemy zbyt pochopnie. Po raz kolejny pokazuje to też, jak słaby i "trwożliwy" mamy sztab medyczny, który nie jest zdolny do spokojnego, prawidłowego odbudowywania zawodnika. Ale to nie jest wina Ba.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 26.05.2010, 13:12
Dzisiaj na testach pojawił się nowy bramkarz...
Trenował z pod okiem Łaciaka od okolo 12.30

Ma 27 lat, jest brazylijczykiem ( białym ), okolo 185 wzrostu...
Nic więcej teraz nie wiem, prócz tego ze na treningu wyróznił się refleksem i świetnym chwytaniem piłek...
A i trener powiedział "dobry chłopak"
Odpowiedz cytując
mersik1906
Member

Od: 12.2007

Stary 26.05.2010, 13:15
maci0s napisał(a):Wyświetl post

Nic więcej teraz nie wiem, prócz tego ze na treningu wyróznił się refleksem i świetnym chwytaniem piłek...
hahahaha moze to ten 44 oby !

karuzela sie nakreca jest !
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 26.05.2010, 13:16

Chciało by się powiedzieć: "wrócił król maci0s pierwszy";p
Twoje info zawsze się sprawdza. i Wole jak Ty napiszesz raz na miesiąc niż czytać codzienną prasę z tysiącami domysłów.
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 26.05.2010 o godz. 13:18.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Glova91
Member

Od: 07.2008

Stary 26.05.2010, 13:21
No i wlasnie macios jest jak dla mnie w tym momencie jedynym wiarygodnym zrodlem informacji transferowych. Nie dziennikarze ktorzy zarabiaja po kilkanascie tys. zlotych. Ale kibic naszego klubu, ktory ZA DARMO weszy sam. Chwala Ci macios za to, naprawde wielki szacunek. W poprzednim okienku transferowym rowniez, znakomicie "wygladales" transferow. Wypatruj dalej i pisz nam co sie dzieje Z utesknieniem czekam na Twoje dalsze posty hehe.
Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Stary 26.05.2010, 13:23

Byłeś na treningu?
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 26.05.2010, 13:28
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
Chciało by się powiedzieć: "wrócił król maci0s pierwszy";p
Twoje info zawsze się sprawdza. i Wole jak Ty napiszesz raz na miesiąc niż czytać codzienną prasę z tysiącami domysłów.
Nie wrócił bo nie miał skąd, byłem na forum cały czas, tylko nie chciało mi sie polemizowac, a po meczu z cracovią miałem kaca miesiąc wiec...

Z ciekawostek to wróble ćwierkają że Cupiał jest gotów wylozyć bez problemu pieniądze na piłkarzy tylko stawia warunek - mają naprawde pondnieść poziom drużyny...
Aha, od 3 dni w Krakowie jest Basałaj i radzą...
Ponoć sam Basałaj powiedział Cupiałowi żeby sie skupiali na sprowadzaniu zawodników z zagranicy a nie wkraczanie w wojnę na kasę z nieobliczalnym Wojciechowskim...

W myślenicach prócz Basałaja i Cupiała był tez Kapka i Smuda i podobno Franek powiedział wprost, że jak nie włozy Boguś kasy to nic nie zrobi...
Słyszałęm przyblizone sumy ale mogą być one z sufitu wzięte więc nie będę tu nimi rzucał...

Aha, było Boguski dzisiaj w klubie.. pewnie negocjował kontrakt... Ponoć ma zarabiac 180 tys euro...
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.05.2010, 13:32
Nie wrócił bo nie miał skąd, byłem na forum cały czas, tylko nie chciało mi sie polemizowac, a po meczu z cracovią miałem kaca miesiąc wiec...

Z ciekawostek to wróble ćwierkają że Cupiał jest gotów wylozyć bez problemu pieniądze na piłkarzy tylko stawia warunek - mają naprawde pondnieść poziom drużyny...
Aha, od 3 dni w Krakowie jest Basałaj i radzą...
Ponoć sam Basałaj powiedział Cupiałowi żeby sie skupiali na sprowadzaniu zawodników z zagranicy a nie wkraczanie w wojnę na kasę z nieobliczalnym Wojciechowskim...

W myślenicach prócz Basałaja i Cupiała był tez Kapka i Smuda i podobno Franek powiedział wprost, że jak nie włozy Boguś kasy to nic nie zrobi...
Słyszałęm przyblizone sumy ale mogą być one z sufitu wzięte więc nie będę tu nimi rzucał...

Aha, było Boguski dzisiaj w klubie.. pewnie negocjował kontrakt... Ponoć ma zarabiac 180 tys euro...
To się nazywa profesjonalizm.
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Stary 26.05.2010, 13:40
Wg. mediów oferta za oby dwóch (1,3 mln ojro bodajże) był potwierdzona oficjalnie przez Ruch i przez Wisłę.

Sam Sobiech podobno wolał by grać w Poznaniu, gdzieś mi się tak o oczy obiło.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 26.05.2010, 13:42
Adamek21 napisał(a):Wyświetl post
maci0s

Prosimy pisz częściej na forum jeśli tylko bedziesz cos wiedział a wiesz coś z Sobiechem i Sadlokiem?
Wiem tylko, ze faktycznie poszła oficjalna oferta, ale Ruch chce ponad 2 mln euro za dwóch..

Jak juz wcześniej pisałem Wisła ma sie skupić na niezłych graczach, ale z zagranicy...
Sobiech ponoć sie strasznie na Lecha napalił więc ja to czarno widzę, ale Wiśle bardziej zależy na Sadloku.

Przyszla tez oferta za Głowe z Trazbonu, już nawet któraś, ponoć dają 1,3mln euro a Wisła podała cene około 1,6 mln... Sam Głowacki jednak nie bardzo się pali do wyjazdu, no ale pewnie jakby mu dali milion euro kontraktu to i na piechotę by poszedł...

To tyle plotek... Jak coś będę wiedział pewniejszego to napisze znów....
Pozdro all
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 26.05.2010, 13:43
No proszę my tu się już rozwodziliśmy nad bramkarzem z Bułgarii a tu jest bramkarz ale z Brazylii, więc coś ci dziennikarze nie za bardzo mają dojścia.

edit:
Darujmy sobie wrzucanie linków z jakiś portali, bo i tak niczego nowego się nie dowiemy, wystarczy nam nasz forumowy szpieg zawsze to pewniejsza informacja niż jakiegoś pana Karcza czy Białońskiego.
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 26.05.2010, 13:45
Wiem tylko, ze faktycznie poszła oficjalna oferta, ale Ruch chce ponad 2 mln euro za dwóch..

Jak juz wcześniej pisałem Wisła ma sie skupić na niezłych graczach, ale z zagranicy...
Sobiech ponoć sie strasznie na Lecha napalił więc ja to czarno widzę, ale Wiśle bardziej zależy na Sadloku.

Przyszla tez oferta za Głowe z Trazbonu, już nawet któraś, ponoć dają 1,3mln euro a Wisła podała cene około 1,6 mln... Sam Głowacki jednak nie bardzo się pali do wyjazdu, no ale pewnie jakby mu dali milion euro kontraktu to i na piechotę by poszedł...

To tyle plotek... Jak coś będę wiedział pewniejszego to napisze znów....
Pozdro all
Dziś do Krakowa przybył brazylijski bramkarz, którego przetestuje nasz klub.

Mateus Versolato Júnior bo o nim mowa to 27-letni bramkarz urodzony w Sao Bernardo do Campo.
Mierzy 188 cm, waży 80 kg. Występował w klubach São Paulo FC, Esporte Clube Santo Andre. Jutro ma zjawić się na obiektach Wisły.
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.05.2010, 13:48
znowu zaczyna sie testowanie darmowych kolesi, ile mozna? zaczynamy nastepna szopke z bramkarzami
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 26.05.2010, 13:48

Jakim cudem teraz są testy jak piłkarze mają wolne do 14 czerwca No chyba że jakieś indywidualne zajęcia xD
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.05.2010, 13:49
dobrze mieć jakąś klubową wtyczkę tylko oby to były potwierdzone informacje ;p

A fajnie by było obejrzeć dwójkę Sadlok, Sobiech w Wiśle i do tego 2-3 dobrych lub też bardzo dobrych zawodników z zagranicy
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.05.2010, 13:50
Problem ze ściąganiem piłkarzy z zagranicy jest taki:
a) nie ma w Polsce nikogo(a tym bardziej w Wiśle), kto umiejętnie oceni potencjał zawodnika i jego przydatność do zespołu
b) nie znam trenera, który potrafiłby wydobyć potencjał z utalentowanego zawodnika, dodatkowo w Polsce zazwyczaj ci stają się z sezonu na sezon co raz gorsi, a nie co raz lepsi. Ot poziom ligi taki, a nie inny potęguje niechęć tych obcokrajowców do podnoszenia umiejętności. A jak wiadomo, gdy nie idziesz do przodu, to się cofasz.

Dlatego widzimy jak ważny jest wieloletni plan działania i pod każdy z nich potrzebne są podwaliny, na których ta strategia będzie się opierać. A nie przyjedzie sobie Cupiał z zagranicy, siądą z Bogdanem i Frankiem strzelą kielicha, podumają aż w końcu Franek krzyknie "Bez kasy nie pojedzie!", a Janusz doda "najlepiej murzynów kupujmy!"
Ostatnio edytowane przez tofik : 26.05.2010 o godz. 13:53.
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 26.05.2010, 13:50
sovinho_02 napisał(a):Wyświetl post
Jakim cudem teraz są testy jak piłkarze mają wolne do 14 czerwca No chyba że jakieś indywidualne zajęcia xD

Był tylko ON ( bramkarz), trener Łaciak i jakiś z młodej piłkarz...
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 26.05.2010, 13:52
Był tylko ON ( bramkarz), trener Łaciak i jakiś z młodej piłkarz...
Jeśli to prawda to jesteś najlepszym szpiegiem na tym forum
Odpowiedz cytując
ktulu
Member

Od: 07.2005

Stary 26.05.2010, 13:54
filmik z tym bramkarzem:

http://www.youtube.com/watch?v=cIJ4O0NiSm4
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.05.2010, 13:55
Jest. Testy bramkarzy.Wreszcie.
Skończył sie Lost to teraz wraca mój drugi ulubiony serial
A poważnie to dzięki Macios za info
I mam nadzieje, że to prawda,
ze nie będziemy się licytować za Nowaków i inne półprodukty rodzimej Ekstraklasy
jedyne co to Sobiech z Sadlokiem jako młodzi jakieś perpektywy przedstawiają
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 26.05.2010, 13:55
w sensie, ze jak Bogus nie wyłozy kasy to Wisła nic nie zrobi tak? czy o co tutaj chodzi, mogłbys rozwinac?

a tak pół żartem pół serio to pytał ktos moze tego nowego bramkarza o orientacje seksualną? bo dla niektorych to jest wazniejsze od umiejetnosci
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów