The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.05.2010, 08:02
Klatt - Tego zawodnika powinnisie unikac jak ognia... Nie wiem jak bardzo trzeba byc pijanym by w ogole o nim wspominac w perspektywie gry w klubie mierzacym w mistrzostwo kraju

PS: Tosik jest juz w KSP.+

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 26.05.2010, 08:12
emjot napisał(a):Wyświetl post
miał już przedłużany kontrakt i podwyżkę.
Co do zasadności tej podwyżki. W sezonie 2008/09 był jednym z najlepszych naszych graczy. Od kontuzji w meczu z Legią nie mógł się pozbierać. Na szczęście wrócił i strzelił kilka bramek.
Lepiej dać podwyżkę Bogusiowi niż wydawać kasę na następnego Ba, Łobodzinskiego czy innego Beto.
Takie jest moje zdanie.

Wg. DP Ba jest odstrzelony ze względu na podatność na kontuzje. I słusznie. Mamy Gargulca, który wraca po ciężkiej kontuzji. Nie warto inwestować w relatywnie starego gościa który w dodatku ciągle się psuje.
Podobnież Alvarez. Choć tu moim zdaniem problemy z kolanami to tylko pretekst. Ważniejsze jest to że Pablo nie chce zejść z tego co chce zarabiać.

wg. SE ( ) nasz nowy cel (wysoki dobrze grający głową napastnik w dodatku podpowiedziany przez Okukę) to:

Ivan Bosković
Napastnik
Urodzony 1 stycznia 1982 roku
190cm/82 kg
Kluby: Sutjeska Niksić, Budocnost Podgorica, SCO Angers, Budocnosc, Vojvodina, Borac Cacak, FK Grbalj
Cena: 350 tysięcy euro
oczywiście na yt można znaleźć filmiki z jego bramkami
kto chce niech się podkręca
Zapomnialeś dodac ,że jeszcze interesujemy sie Mario Djurovskim pomocnikiem z Vojvodiny Nowy Sad
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.05.2010, 08:22
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Zapomnialeś dodac ,że jeszcze interesujemy sie Mario Djurovskim pomocnikiem z Vojvodiny Nowy Sad
ano
tu cóś o nim: http://www.gfdb.com/Player.32574.Mario-Djurovski.aspx
i tu http://www.macedonianfootball.com/in...ers&Itemid=124
i tu: http://en.wikipedia.org/wiki/Mario_%C4%90urovski

jedno jest pewne (jeśli to on) wersji jego nazwiska jest co najmniej trzy
i data urodzenia też jest inna niż w SE

Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 26.05.2010, 09:37
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Ale co ma Ci ktoś napisać?
Mateusz pisze od dawna w Fakcie, zaczynał na twsd zakładając stronę i potem (nadal) pisząc.

Wiele osób związanych z różnymi nieoficjalnami potralami klubiwymi potem "idzie" do innych mediów (inne ogólnopolskie portale, gazety, telewizje).

Co do treści artykułu to po pierwsze nic nowego tam nie ma, a po drugie - niestety - sama prawda ...

EDIT: miałam na myśli ogólną treść, nie jakieś "szczegóły".
Kibic Wisły powinien wiedzieć, że Wiśle zdarzyło się dwa razy z rzędu nie zdobyć mistrzostwa...
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 26.05.2010, 10:00
Wg. GK do odstrzelenia w Wiśle jest Ba i Alvarez + Jop, Hristov i Gołoś. (ale trzech ostatnich to mało istotne)

Jak dla mnie była by to ogromna strata dla Wisły. Ba wyglądał słabo fizycznie w tym sezonie ale to dlatego, że prawie w ogóle nie był przygotowany do sezonu tak jak nasz super strzelec Hristov i zaryzykuję stwierdzenie, że właśnie dzięki braku przygotowania fizycznego Issa był podatny na kontuzje. Może jeśli popracował by trochę więcej niż reszta chłopców + siłownia, może wyglądał by lepiej. Ja mimo wszystko zaryzykował bym i podpisał bym z nim kontrakt na rok, na pewno pomógł by nam w Lidze Europejskiej.

Kolejna sprawa to Alvarez - to mnie i raczej większość fanatyków BG boli najbardziej. Ten facet to chyba jeden z najlepszych transferów w ostatnich latach. Wychodząc na boisko wiedział po co na nie wychodzi - robił swoje z tyłu a do tego przyłączał się do ataków skrzydłami i był na pewno wielką pomocą dla Łobodzińskiego czy Kirma. Moim zdaniem Wisła powinna go zatrzymać za wszelką cenę.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 26.05.2010, 10:18
KacpiTSW napisał(a):Wyświetl post
Wg. GK do odstrzelenia w Wiśle jest Ba i Alvarez + Jop, Hristov i Gołoś. (ale trzech ostatnich to mało istotne)

Jak dla mnie była by to ogromna strata dla Wisły. Ba wyglądał słabo fizycznie w tym sezonie ale to dlatego, że prawie w ogóle nie był przygotowany do sezonu tak jak nasz super strzelec Hristov i zaryzykuję stwierdzenie, że właśnie dzięki braku przygotowania fizycznego Issa był podatny na kontuzje. Może jeśli popracował by trochę więcej niż reszta chłopców + siłownia, może wyglądał by lepiej. Ja mimo wszystko zaryzykował bym i podpisał bym z nim kontrakt na rok, na pewno pomógł by nam w Lidze Europejskiej.

Kolejna sprawa to Alvarez - to mnie i raczej większość fanatyków BG boli najbardziej. Ten facet to chyba jeden z najlepszych transferów w ostatnich latach. Wychodząc na boisko wiedział po co na nie wychodzi - robił swoje z tyłu a do tego przyłączał się do ataków skrzydłami i był na pewno wielką pomocą dla Łobodzińskiego czy Kirma. Moim zdaniem Wisła powinna go zatrzymać za wszelką cenę.
Ba od dwóch lat prawie nie grał w piłkę. Szczegóły tu: http://www.90minut.pl/kariera.php?id=16401
Z tego co mi się wydaje zerwał więzadła. Nie stać nas niestety na to by czekać następne dwa lata aż się "odbuduje"
Może tak się stanie. A może nie. I co wtedy?
Z Alvarezem sprawa jest prosta. Chłop chce 250 tys. euro kontraktu.
Może Wojciechowski jest mu w stanie to zapłacić. My nie.
W tym przypadku decyduje kasa.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 26.05.2010, 10:22
Ba oprócz Marcelo ,to najlepszy piłkarz w tej drużynie i nie przedłużanie z nim kontaktu to kolejny strzał w stope
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 26.05.2010, 10:25
Ba od dwóch lat prawie nie grał w piłkę. Szczegóły tu: http://www.90minut.pl/kariera.php?id=16401
Z tego co mi się wydaje zerwał więzadła. Nie stać nas niestety na to by czekać następne dwa lata aż się "odbuduje"
Garguła od 1,5 roku nie grał w piłkę. Stać nas na to by czekać aż się odbuduje? Issa miał urazy ponieważ był słabo przygotowany do rundy wiosennej i po tej swojej kontuzji jeszcze nie odbudował się fizycznie ale przed kontuzją grywał w większości meczów w swojej drużynie tak jamo jak Garguła. Myślę że Ba gdyby się dobrze przygotował byłby wzmocnieniem naszej drużyny . Ale jeśli odejdzie to mam nadzieję że nasz klub ma już jakiegoś wartościowego następcę.
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Stary 26.05.2010, 10:27
Jest ryzyko jest zabawa - proste.
Z tego co się orientuje Ba nie chce jakiejś kosmicznej sumy, ja bym z nim przedłużył kontrakt, chociaż zerwane więzadła to nie jest już kwestia kilku dni. Ktoś napisał, że mamy Gargulca - no to super. Tylko, że Łukasz nie grał ponad rok i jego forma jest pod ogromny znakiem zapytania. Nie wiadomo czy będzie w stanie jeszcze pomóc Wiśle - chociaż bardzo w to wierzę!

W internecie jakiś czas temu pojawił się artykuł o tym, że Pablo woli zostać w Wiśle niż wracać do Regginy. Jeśli zależało by mu bardzo to by poszedł na kompromis - Wisła by mu wypłaciła tyle ile by mogła i tyle w tym temacie.
Mimo wszystko jest wart tych pieniędzy.

edit: Ba pomoże tylko praca, praca i jeszcze raz praca po treningach.
Powód: issa ba
Ostatnio edytowane przez KacpiTSW : 26.05.2010 o godz. 10:34.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.05.2010, 10:34
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Ba oprócz Marcelo ,to najlepszy piłkarz w tej drużynie i nie przedłużanie z nim kontaktu to kolejny strzał w stope
Bzdura.
Najwolniejszy facet w lidze,dzięki czemu jego umiejętności techniczne przydają jak psu na budę.Dobry ruch!
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Stary 26.05.2010, 10:37
Brak mu szybkości - owszem.

Ale nadrabia to wyszkoleniem technicznym! Jest pod tym względem chyba najlepszym zawodnikiem w lidze, wie co zrobić z piłka, potrafi przytrzymać piłkę przyjąć jeszcze dwóch zawodników na plecy i dograć bardzo dokładną piłkę.
Ale jak się to mówi: bez pracy nie ma kołaczy.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 26.05.2010, 10:39
I to jest budowanie drużyny na europejskie puchary.. Jeśli nie podpiszemy Alvareza to co? Znowu szukamy prawego obrońcy? Z Issa Ba to wydaje mi się że od początku było wiadome że nie zostanie na dłużej.
Już podczas obozu w Turcji Skorża mówił że potrzebują środkowego pomocnika tylko na czas rekonwalescencji Garguły. Śmieszy mnie jeszcze tłumaczenie że nie chcemy Alvareza i Ba dlatego że są podatni na kontuzje.. W takim razie rozwiążmy kontrakty z Singlarem i Gargułą.. Dawidowski siedział w klubie 5 lat bez pożytku i jakoś nikomu nie przeszkadzał i nikt się nawet nie zastanowił czy nie rozwiązać z nim umowy. A fakty są takie że stracimy 2 z 5 ( Głowacki, Marcelo,Sobolewski i wyżej wymienieni) najlepszych naszych zawodników w rundzie wiosennej.
Jednym słowem pozbywamy się tych piłkarzy których nie trzeba.. A w kadrze jest wiele innych "darmozjadów piłkarskich".
Za niecałe 3 tygodnie zaczynamy przygotowania do sezonu. Wątpię by do tego czasu udało się pookładać kadrę.. pewnie przed pierwszym meczem w LE znowu będzie: "jeśli przejdziemy tą rundę to będą transfery"..

Ale nic w przyrodzie nie ginie, to jakie ruchy kadrowe poczynimy teraz odbije się w przyszłości... namacalny przykład mieliśmy z amatorami z Tallina..
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 26.05.2010, 10:50
Emjocie to nietak do końca. Gdyby sytuacja finansowa w Wiśle była stabilna Ba by został.
Dawniej nie było problemu dla naszego klubu zaufać zawodnikowi i poczekać rok, aż się odbuduję. Przypomnij sobie, ile czasu trwało, zanim tacy zawodnicy jak Żurawski czy Uche zaczęli spełniać oczekiwania klubu. I nikt ich po jednej słabej rundzie nie przeganiał.
Po prostu, każdą złotówkę ogląda się teraz 10 razy, a strach przed popełnieniem błędu i tłumaczeniem się potem Cupiałowi odbiera ludziom zdolność logicznego myślenia i paraliżuje im ręce.

Co do Alvareza - być może się narażę co poniektórym - ale uważam, że nie wart był 450 tys euro + wysoki kontrakt. Grał solidnie to prawda, był nieźle wyszkolony technicznie, ale w systemie 4-4-2 się nie sprawdzał. Nieefektywny w ofensywie, z kiepskimi dośrodkowaniami - niech mnie ktoś uświadomi: czy on zaliczył w Wiśle jakąkolwiek asystę?
Pod tym względem uważam, że Singlar jest lepszy, potrzebujemy tylko dla niego zmiennika
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 26.05.2010, 11:03
Jak myślicie, czy Boguski na najbliższym obozie nauczy się przyjmować piłkę? Coś mi się nie wydaje. Nie widzę sensu przedłużania kontraktu z tak wybrakowanym zawodnikiem. Jasne, ma czasami przebłyski ale jego tragiczne braki w tak podstawowym elemencie gry jak przyjęcie piłki go dyskwalifikują. Jak można mówić o grze na wysokim poziomie jeśli większość akcji będzie się kończyć fantastycznym sklejeniem piłki przez Boguskiego... To już przestało być śmieszne.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.05.2010, 11:03
A mógłbyś konkretniej
Chodzi mi o to w którym elemencie piłkarskiego rzemiosła
ta jego "najlepszość" się kryje
Ludzie to jest 29- letni facet po kontuzjach,
w 2 miesiące nie stanie sie szybszy, siłowo tez rewelacyjnie delikatnie mówiąc nie wyglądał
strat miał co niemiara w polskiej lidze gdzie o pressingu ktoś słyszał
ale niedokładnie zapamiętał co ten termin oznacza
a każdy kontakt fizyczny z przeciwnikiem kończy się gwizdkiem sędziego który usłyszał ałłłłaaa
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 26.05.2010, 11:04
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Emjocie to nietak do końca. Gdyby sytuacja finansowa w Wiśle była stabilna Ba by został.
Dawniej nie było problemu dla naszego klubu zaufać zawodnikowi i poczekać rok, aż się odbuduję. Przypomnij sobie, ile czasu trwało, zanim tacy zawodnicy jak Żurawski czy Uche zaczęli spełniać oczekiwania klubu. I nikt ich po jednej słabej rundzie nie przeganiał.
Po prostu, każdą złotówkę ogląda się teraz 10 razy, a strach przed popełnieniem błędu i tłumaczeniem się potem Cupiałowi odbiera ludziom zdolność logicznego myślenia i paraliżuje im ręce.
nie ma kasy. Nie ma piłkarza.
Ba, Alvareza,itp. itd.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.05.2010, 11:10
Alvareza nie żałuje. Znaleźć takich jak on na podobnych zasadach można na pęczki. Byleby tylko umieli dośrodkowywać,bo tej sztuki Alvarez nie posiadł w ogóle. Co do Ba to jestem zaskoczony,tym bardziej,że drogi pewnie by nie był. Dziwne to tym bardziej,że zdrowego zawodnika o umiejętnościach Ba raczej nie ściągniemy. Była szansa,że się odbuduje,no ale tez i taka,że znów nabawi się urazu. Postawiono na tą druga opcję. Jesli znajdą dobrego nastepcę to pretensji mieć nie mozna .Zminimalizowano by tym smaym ryzyko,że znów jakiegoś kontuzjogennego piłkarze będziemy mieli utrzymywać. Szukać,szukać. Czechy,Słowacja, Słowenia,Chorwacja,Serbia. Rejonów do suzkania jest mnóstwo.

Pogłoski o przedłuzeniu umowy z Boguskim przyjmuje z rezerwą i jako żart. Nie wiem po co ,na co on nam. Facet ma tylko przebłuyski i tyle. Słaby psychicznie,fizycznie do tego braki w rzemiośle piłkarskim. Nie mam na mysli podań mierzonym co do centymetra na odleglość 30 metrów,ale o prostym przyjęciu piłki w miejscu.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 26.05.2010 o godz. 11:15.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
blank_screen
Member

Od: 10.2009

Stary 26.05.2010, 11:11
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
I to jest budowanie drużyny na europejskie puchary.. Jeśli nie podpiszemy Alvareza to co? Znowu szukamy prawego obrońcy?
Przeciez jest swietny Singlar i mlody Burliga, w czym problem po co nam trzech na ta sama pozycje, a Alvarez mial rowna forme przez caly sezon, jednak to wcale nie znaczy, ze czyms sie wyroznial, spelnil swoja role, zastepujac kontuzjowanego Singlara i tyle, taka sama sytuacja byla z Ba i Gargula, Senegalczyk byl jego zastepca i teraz moze odejsc, do pomocy przydalby sie jakis mlody obiecujacy pilkarz, bo poza Diazem to mamy samych leciwych grajkow i w tym kierunku nalezaloby sie rozgladac.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 26.05.2010, 11:13
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Bzdura.
Najwolniejszy facet w lidze,dzięki czemu jego umiejętności techniczne przydają jak psu na budę.Dobry ruch!
I taj jest 3 razy lepszy od Jirsaka ,wiec nie badz wybredny
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Stary 26.05.2010, 11:19
Arked napisał(a):Wyświetl post
Jak myślicie, czy Boguski na najbliższym obozie nauczy się przyjmować piłkę? Coś mi się nie wydaje. Nie widzę sensu przedłużania kontraktu z tak wybrakowanym zawodnikiem. Jasne, ma czasami przebłyski ale jego tragiczne braki w tak podstawowym elemencie gry jak przyjęcie piłki go dyskwalifikują. Jak można mówić o grze na wysokim poziomie jeśli większość akcji będzie się kończyć fantastycznym sklejeniem piłki przez Boguskiego... To już przestało być śmieszne.
Przed kontuzją jako jeden z niewielu w lidze albo i jedyny potrafił przyjąć i tym samym wypracować sobie przewagę nad obrońcą, dzięki temu trafił do kadry. Masz aż taką krótką pamięć? Jak uczciwie przepracuje okres przygotowawczy to nie mam wątpliwości, że wróci do swojej normalnej dyspozycji.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.05.2010, 11:25
Cytat:
Ba pokazal klase strzelająć z 2 metrów w poprzeczkę. Gdyby trafil to mozliwe, ze bylibysmy w innych nastrojach, niz dzs. Koleś jest drugim Mauro, tylko Mauro potrafil walczyc o pilke, a Ba ma masę strat plus brak szybkowsci. Nie sprawdzil się.
Na dodatek co spotkanie to kontuzja.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 26.05.2010, 11:27
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Garguła od 1,5 roku nie grał w piłkę. Stać nas na to by czekać aż się odbuduje?
Gargula juz jest w druzynie. Z kontraktem.

Bardzo dobra decyzja z pozbyciem sie tej 5.
Prawy obr. za taka kase jaka ma calosciowo kosztowac Alvarez to musi byc obr. klasy CO NAJMNIEJ Baszczynskiego.
A Pablo jest slabiutki.
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 26.05.2010 o godz. 11:41.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
SB
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 26.05.2010, 11:29
Alvarez do za duże obciążenie dla budżetu. 250tyś ojro to lepiej dać 25tyś E Burlidze i myślę, że lepsza inwestycja będzie...
Ba zbyt ryzykowne. Już tylu graczy z urazami mieliśmy lub mamy, że klub wyciągnął wnioski i wg mnie dobrze...

Ps. Do tych co narzekają na Cupiała. Pamiętajcie, że to on ze słabeusza ligowego zrobił potęgę. Dzięki Niemu ostatnie 12 lat to mistrzostwa Polski, puchary i europejskie wojaże. Już za to nie powinniśmy nigdy na Niego psioczyć.
Powód: Cupiał
Ostatnio edytowane przez SB : 26.05.2010 o godz. 11:34.
Nie ma, nie ma wody na pustyni...
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 26.05.2010, 11:35
Też mi wyznacznik.
To nie jest brak umiejętności, tylko brak szczęścia. Co nie zmienia faktu że cieszy mnie takie rozwiązanie.
Mnie ten Ba w ogóle nie przekonywał. A jeśli potwierdzą się odejścia Alvareza, Ba, Jopa, Gołosia, Hristova i tylko ich to będą pozytywnie zaskoczony. Nawet bez przyjścia kogoś sensownego co jest wielce prawdopodobne. Bo bez Marcela, Głowy, Bogusia czy Brożków wszystko strzeliłby ****. Niech się reszta osłabia szukając po omacku jakichś zmienników dla nich. Wolę mieć pewniaków niż ryzyko że albo będzie ktoś strzałem w dychę albo kolejną wtopą.
Swoją drogą to nie podejrzewałem że Alvarez tak dużo zarabia.
Ostatnio edytowane przez element : 26.05.2010 o godz. 11:39.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.05.2010, 11:37
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Pogłoski o przedłuzeniu umowy z Boguskim przyjmuje z rezerwą i jako żart. Nie wiem po co ,na co on nam. Facet ma tylko przebłuyski i tyle. Słaby psychicznie,fizycznie do tego braki w rzemiośle piłkarskim. Nie mam na mysli podań mierzonym co do centymetra na odleglość 30 metrów,ale o prostym przyjęciu piłki w miejscu.
Myślę że trochę przesadzacie z tym Boguskim. W poprzednim sezonie jeden z lepszych zawodników w naszym zespole i zawodnik który zaczynał grać w reprezentacji polski. Niestety kontuzja która miała trwać miesiąc zamieniła się w kilku miesięczną napewno mu nie pomogła. Jako tako w tym sezonie zaczął grać na wiosnę ( w jesiennych spotkaniach głownie wchodził z ławki) i mimo wszystko strzelił pięć bramek. Techniką może nie powala ale jest to zawodnik który szuka gry, ruchliwy. Niech razem z Brożkiem odpoczną, spokojnie przepracują okres przygotowawczy i w przyszłym sezonie będą napędzać zespół.
Odpowiedz cytując
prorok
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 26.05.2010, 11:44
Arked napisał(a):Wyświetl post
no tak najlepiej z nikim nie przedłużyć a potem przejdzie za darmo do lecha i znów będzie wielki lament ,że oddajemy dobrych zawodników bez walki.jak boguski był w formie grał w kadrze to okej a jak teraz po kontuzji wracał do formy na wiosne to won...jeśli się nie wzmacniamy to p.rzynajmniej się nie osłabiajmy.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 26.05.2010, 11:45
gratuluję poczucia humoru.
Boguski dno kaleka nie potrafi przyjąć piłki
****a zapomnieliście jak w sezonie 2008/09 grał?
krótką macie pamięć bardzo krótką
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 26.05.2010, 11:55
Ba jest "szklany"(od 3 lat nie gral w pilke do tego momentu) i to bylo wiadome w momencie podpisywania kontraktu. Napewno nie jest to pilkarz wybitny(jak na polskie warunki), bo ilosc glupich strat po ktorych szly grozne kontry, byla masakryczna. Sprawia wrazenie, jak by nie myslal na boisku. Ale jesli ma odejsc, to w jego miejsce musi przyjsc jakis srodkowy pomocnik...odchudzanie kadry na sile nie wyjdzie nam na zdrowie, bo znowu bedziemy grac 13 pilkarzami, jak to bylo za Skorzy.

Co do Alvareza, to sprawa jest jasna. Tu nie chodzi nawet o kwote wykupu(a wiadomo, ze tych pieniedzy i tak nie mamy), ale o kontrakt indywidualny, ktory bylby najwyzszy w zespole(teraz czesc pokrywa Reggina)...a na taki Pablo absolutnie nie zasluguje. Chlopak nie ma wrzutki, a takze w obronie srednio sobie radzi. Trzeba poszukac innego obronce.
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 26.05.2010, 11:55
Ja nie rozumiem tych zachwytow nad Alvarezem. To grajek na przyzwoitym poziomie, ale kilka bramek poszlo jego strona bo odpuszczal. No i chce sporą kase zarabiac u nas, za duzo jak na jego umiejetnosci.
Ostatnio edytowane przez Bekas : 26.05.2010 o godz. 11:58.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 26.05.2010, 11:58
Nigdy nie wydałabym tyle kasy na takiego zawodnika jak Alvarez, Ile znaczy szybkie przebieranie nogami i dobra technika widzielismy po tym co zrobił Singlar z Odrą. Dorzucił jedną konkretną pilę i była z tego brama a Pablo rzuciłby swojego balonika z którego nic by nie było.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 26.05.2010 o godz. 13:30.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów