|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
tylko że Wisła to nie jest Barca, Roma czy Inter... Te drużyny grają w najlepszych ligach i piłkarze zarabiają na prawdę kosmiczne pieniądze porównując je do pensji piłkarzy z Polskiej Ekstraklasy. Osobiście jestem jak najbardziej przeciwny sprzedaży Głowackiego, ale niestety takich pieniędzy jakie on może dostać w Turcji Wisła mu zapewnić nie może... Kiedyś czytałem artykuł w którym prezes Wisły wypowiadał się na polityce transferowej Wisły, która wyszła od samego szefa... "Każdy piłkarz Wisły jest na sprzedaż, tylko Wisła musi dostać odpowiednią kwotę" jeśli sprzedadzą Głowę to będzie znaczyło że jak dla nich jest wart jako piłkarz i kapitan półtora bańki ojro, mimo że dla każdego kibica Wisly jest on bezcenny... Chyba że sam Głowa chce odejść i zarobić więcej na stare lata i poprosił żeby nie dawali zaporowej ceny... Opcji jest wiele... a najbardziej liczę na tą że Głowa zostanie ![]() pozdro |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Na szczęście tureckie media biją Polskie na głowę jeśli chodzi o ściemnianie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Nastepna rzecz mi przypadla do gustu w tym temacie.
Mianowicie. Sprzedamy Glowe to bedziemy kupowac za te pieniadze...tego jeszcze nie bylo. Wiec nie wiem kto wymysla ze jak zarobimy cos na transferach to przeznaczymy to wlasnie na transfery do Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Według Sportowych faktów , Wisła wynegocjowała za Głowę 1,8 mln Euro to by odpowiadało tej kwocie którą chce Ruch za Sadloka i Sobiecha ... wiem że nie ma się co napinać bo to tylko prasowe spekulacje ale zawsze jest szansa że jest coś na rzeczy ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
A w kwestii sprzedaży Głowackiego - nie tak to powinno wyglądać. Chcąc wzmacniać, a nie oslabiać drużynę i unikać nowych Lewadii Cupiał powinien zdobyć się zarówno na pozostawienie Głowy, jak i zakup dodatkowego skrajnego obrońcy oraz napastnika. O bramkarzu i skrzydłowych już nie piszę. Niestety, w Wiśle tak to nie działa i nikt na powyższe nie może liczyć. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
jaka jest cena indywidualna za Sadloka ?
![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Powód: literówka ;)
Ostatnio edytowane przez szlaQ : 23.05.2010 o godz. 18:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Zdaniem prezesa Ruchu pewnie z 10 mln zł...
A tak serio, to podobno: ''Cena Ruchu za Sobiecha to 4,5 mln zł. Za Sadloka zaś jest to 3 mln.'' Dla mnie 1,3-1,5 mln euro za cały zestaw ![]()
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 23.05.2010 o godz. 18:54.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Słuchajcie, to słodkie pierdzenie które przerabiamy już od 5-6 lat. Nie dajcie się nabrać!
Brzmi sensacyjnie: Wisła składa oficjalną ofertę kupna Sadloka i Sobiecha w pakiecie. Oficjalną, więc można zakładać: że poważną. Tymczasem równie poważnie może Wisła składać Barcelonie ofertę kupienia Messiego. 120 mln €, 7,5 mln złotych - to nie ma żadnego znaczenia. I jedna, i druga kwota są absolutnie, całkowicie nierealne. Wisła nigdy za żadnego zawodnika tyle nie zapłaciła i chyba w najbliższym czasie nie zapłaci. Dlaczego więc cała ta szopka? Ano dlatego, że ostatnio pojawiło się parę nieprzychylnych Wiśle artykułów, obnażających brak polityki sportowej, o transferowej nie mówiąc. Artykułów, których autorzy wieszczyli Białej Gwieździe degradację do roli ligowego średniaka. Oficjalna oferta mniej kumatym ludziom daje do myślenia. Skoro Wisła składa ofertę, to chyba poważnie chce ich kupić? G.wno prawda! Gdyby Wisła chciała ich kupić, to o transferze dowiedzielibyśmy się po jego realizacji, jak to było ostatnimi czasy. To wszystko to znana, stosowana do znudzenia sztuczka, polegająca na pozorowanych działaniach mających przesłonić totalną amatorkę, brak pomysłu na zarządzanie klubem i drenowanie go z najlepszych zawodników. Na razie bardziej realne wydaje się odejście Głowackiego i Marcelo, niż przyjście Sadloka i Sobiecha. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jeżeli, to prawda, że Głowa odchodzi za 1,5 miliona euro, to mam nadzieję, iż pieniądze te zostaną przeznaczone na zakup Sobiecha i Sadloka. Myślę, że kwota 6 mln złotych plus ewentualnie Kowalski mogłaby przekonać działaczy Ruchu...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
może lepiej dogadać się z Glikiem podobno dają za niego 500 tyś euro chyba że mi coś umkneło
![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ludzie, wy nawet nie marzcie, że jakiekolwiek pieniądze za sprzedanego Głowę, czy Marcelo pójdą na transfery. Bo trzeba zacząć od tego, że my mamy dziurę w budżecie do załatania.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ciekawe kto miałby składać ofertę zakupu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Składanie ofert nic nie kosztuje, a poprawia wizerunek klubu i działaczy w oczach kibiców, którzy lubią karmić się nadziejami. Kupowanie Onyszki powinno mam już dostatecznie wyraźnie pokazać ciągle aktualną prawdę o polityce kadrowej naszego klubu.
Ostatnio edytowane przez Markus : 23.05.2010 o godz. 19:59.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Musze sie odnieść do kilku wypowiedzi
Po pierwsze piszecie że za Marcelo to minimum 3,5-4 mil tyko chyba zapomnieliście ze chłopak ma klauzule 1 mil USD wiec jak będzie chciał odejść to Wisła sobie może żądać..... Po drugie transfer Głowy jeśli było w tym ziarnko prawdy znaczyło by tylko tyle ze to Głowa chce odejść. Wie doskonale ze nigdy nie zarobi w Wiśle tyle co tam i może na jakieś 2 lata pojedzie do Turcji i wróci. Co do kupna pakieciku z Ruchu to przy tępie negocjacji naszych "działaczy" nie ma sie nad czym rozwodzić, jeśli by do tego doszło były by to rekordowe kwoty w lidze polskiej |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Dokładnie, do 1 czerwca jesteśmy w kropce, musimy poczekać do oficjalnego przejęcia stanowiska dyrektora przez pana Basałaja. Na dzień dzisiejszy nie ma w klubie kompetentnych osób do prowadzenia rozmów transferowych.
Wszystko też uzależnione jest od tego jakie dyspozycje wyda Cupiał, czy znów szukamy zawodników za free, czy konkretnie wzmacniamy zespół transferami gotówkowymi i sprawdzonymi. Cała nasza dyskusja może się sprowadzić do tego że nie sprzedamy ani Marcelo i Głowackiego i nie kupimy też nikogo z Chorzowa. Uzależnieni jesteśmy od decyzji właściciela i jego dalszej wizji zespołu. Ja osobiście nie jestem chętny sprzedaży Marcelo, dopóki nie zagwarantujemy sobie godnego następcy na tą pozycję, nie chcę typowego łatania dziur tylko realne wzmocnienie, które ''od kopa'' wejdzie w jego miejsce do pierwszego składu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A mogę się dowiedzieć o źródło twojej informacji na temat tej klauzuli odstępnego ? Bbo jakoś mi się nie chce wierzyć żeby to mógłby być tylko 1 mln w 2,5 albo 2 bym uwierzył ale w jeden milion amerykańskich mi się absolutnie nie chce wierzyć jeszcze jakby to było "ojro" to było byto choć trochę realniejsze ale mimo wszystko 1mln USD to na tyle śmieszna kwota dla zawodnika Białej Gwiazdy że chyba nikt by nie był na tyle głupi żeby taką wpisywać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
kiedyś była mowa, chyba na poczatku jak Marcelo do nas przyszedl ze bedzie mial 2mln Euro chyba klauzuli
ktos wyzej napisal ze ma 1mln dolarow, to juz go dawno u nas by go nie bylo, wielu chetnych by bylo na Marcelo za milion dolcow, klub wtedy nic nie ma do gadania Marcelo jak cos to ma klauzule 2mln Euro ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
2 milony usd
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie ma żadnej klauzuli, ale menagerowie skasowali ok. 300 tys E prowizji za sprowadzenie Marcelo do Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Głupoty piszecie.
Klauzula jest na pewno, to na pewno był jeden z warunków, przychodzi do nas dobry grajek za grosze, my zarabiamy i nie blokujemy mu dalszego rozwoju. Czysty interes dla obu stron. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|

|