|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Szukam chętnych osób do gry w drużynach piłkarskich w darmowej, amatorskiej, nowo tworzonej lidze w Krakowie.
Po więcej informacji proszę o kontakt w tym temacie. Pozdrawiam UWAGA NIE SZUKAM OSÓB DO MOJEJ DRUŻYNY! SZUKAM OSÓB KTÓRE ZROBIĄ WŁASNE DRUŻYNY I STANĄ DO RYWALIZACJI O MIEJSCE W AMATORSKICH MISTRZOSTWACH POLSKI WE WROCŁAWIU! MOŻE KTÓRAŚ KRAKOWSKA DRUŻYNA WYGRA MISTRZOSTWA? KTO WIE!
Ostatnio edytowane przez WhitePride : 21.05.2010 o godz. 01:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Wypadało by jednak napisać wszystko co można na daną chwile a nie rzucić dwa zdania, i czekać na kontakt w temacie
![]() Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy. Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Chodzi o ligę PlayAreny, która powoli rusza w Krakowie. Takie ligi rozwinęły się już w kilkunastu innych miastach. W sumie gra tam ponad 25 000 osób. Co roku od dwóch lat odbywają się Amatorskie Mistrzostwa Polski.
Filmik promocyjny do ligi: http://www.youtube.com/watch?v=XmkizwIIqjU Drużyna musi liczyć minimum 6 zawodników. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
a jest jakieś ograniczenie wiekowe czy dla młodych i dziadków?
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
I dla "dziadków" i dla młodszych się znajdzie miejsce.
Istnieje podział wiekowy w ligach do 16 lat oraz od 16 lat w górę. |
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Kiedy Liga miała by wystartować
Gdzie mecze miałyby się odbywać |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Sezon 2009/2010 trwa do 13 Czerwca, następny sezon zaczyna się na początku Lipca 2010 i trwa do połowy Czerwca 2011!
Gdzie gracie mecz ligowy ustalacie między sobą - z drużyną przeciwną, natomiast Amatorskie Mistrzostwa Polski odbywają się we Wrocławiu ( w tym roku ). |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Trochę nie jasno przedstawił sytuację kolega, więc ja postaram Wam się tą akcję przybliżyć
![]() O co właściwie chodzi w inicjatywie Playerana.pl? Chcemy pokazać, że futbol może być piękny i wolny od zamieszania w korupcję. Gramy dla przyjemności – gramy FAIR – czerpiemy z gry radość i chcemy nią zarażać kolejne osoby. Jaka jest nasza wizja rozgrywek? Liga Playarena ma docelowo zagościć w każdym polskim mieście. Mistrzowie miast każdego roku będą spotykać się na niezależnych Mistrzostwach Polski. Ranga turnieju i poziom rozgrywek będą systematycznie wzrastać. Chcemy wciągnąć do gry co najmniej 100 000 zawodników. Piłka nożna w Polsce nie spełnia (delikatnie mówiąc) dzisiaj oczekiwań większości z nas. Zamiast narzekać – robimy swoje - i gramy amatorsko tak jak chcemy! Do zobaczenia na boisku! Drużyny muszą liczyć od 6 do nawet 25 osób! Kiedy gramy? Sami to ustalacie z innymi drużynami! Każda drużyna z inną może rozegrać DO 2 meczy [mecz i rewanż]. Jak gramy? Najczęściej Bramkarz + 5 lub 6 w polu. Boiska? Tam, gdzie dwie drużyny zgodzą się rozegrać mecz ![]() Cóż więcej mogę dodać... niebawem dostanę produkty promocyjne będę się starał rozwiesić plakaty oraz ulotki gdzieś w okolicy R22, bo tam najwięcej ludzi zainteresowanych piłką można spotkać... Odwiedźcie i sprawdźcie playarene. Kraków choć liczny, jest straszny ubogi w drużyny, staramy się tutaj dopiero rozreklamować akcję. Pomożecie? ![]()
Ostatnio edytowane przez jonaf : 20.05.2010 o godz. 19:59.
![]()
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
|
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Ile jest drużyn w Krakowie? Większość odnośników na stronie nie działa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Działa, jednak serwer jest dość słaby, wystarczy stronę "odświeżać" czasem 2-3 razy... autorzy nie przewidzieli, że tak szybko będą mieli dobry ruch na stronie
![]() W Krakowie jest 6 drużyn spełniających wymagania oraz masa takich, które nie ma prawa brać udziału w lidze, gdyż nie mają zarejestrowanych co najmniej 6 piłkarzy. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
Ja miałbym ekipę, ale konkretów jak narazie widze zero. (Ile ludzi w 'kadrze', jak zmiany, czas gry, Dokładny start rozgrywek , co z zapisami? można sie zapisywac? od kiedy? do kiedy? Kraków nie jest zaznaczony na mapie na stronce u nich. Ile miejsc w lidze? ) I co z gośćmi grającymi w A klasie czy okręgówce ? Mnie możesz wysłać cały regulamin jako ścianę tekstu na priv.
Ostatnio edytowane przez Martinho : 20.05.2010 o godz. 21:37.
![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jbc to mogłbym się dołączyć do jakiejś drużyny. Jak ktoś będzie potrzebował chętnego do drużyny to pisać.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Noi jeszcze jedno pytanie do Jonaf'a, bo ty chyba to wszystko ogarniasz. Która liga jest oficalną? Bo ja widzę ze 4 1 ligi w Krakowie. Na forum piszą że startują 1 sierpnia.
Jakieś obostrzenia co do strojów? Jednolite? Numerowane? Kto sędziuje? Bo coraz bardziej mi się to podoba. http://playarena.pl/12145,amatorska_liga,pi%C5%82ka_no%C5%BCna,krak%C3 %B3w,krak%C3%B3w_-_1_liga_%28open%29.html O tą chodzi? Co jeśli chętnych będzie więcej? Kto pierwszy ten lepszy?
Ostatnio edytowane przez Martinho : 20.05.2010 o godz. 23:37.
![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Dzięki za wytłumaczenie w miare wszystko już rozumiem ;]
Właśnie zbieram swoją ekpie mamy już 6 osób zarejestrowanych do naszej druzyny ;] FC White Power!! |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
||||
|
Cytat:
Czas gry ustalasz z drużyną przeciwną, ilość osób na boisku ustalasz z drużyną przeciwną, ilość zmian dozwolonych podczas meczy ustalasz z drużyną przeciwną. Odnośnie pytania od kiedy do kiedy. Sezon 2009/2010 trwa do 6 Czerwca, następny sezon zaczyna się na początku Sierpnia 2010 i trwa do połowy Czerwca 2011! Zapisywać się można cały czas, w przypadku przeludnienia obecnej 1 Ligi zostanie utworzona 2, 3,4 itd. ponieważ w Krakowie dopiero zaczynamy ligi nie będą proporcjonalne do poziomu gry, ale to też się ustabilizuję po sezonie. Tutaj znajdziesz regulamin rozgrywek: http://playarena.pl/amatorskie_rozgr...ame_rules.html A tutaj znajdziesz regulamin serwisu: http://playarena.pl/funkcjonowanie_l...n_serwisu.html W regulaminie rozgrywek powinieneś znaleźć odpowiedzi na większość Twoich pytań, niemniej jednak jak coś to pytaj. Cytat:
Cytat:
Tak, ta liga jest dobra. Gdzie widzisz 4 ligi w Krakowie, mogę linka? Cytat:
Cytat:
Niemniej jednak jak już tylko liga ruszy i będą rozgrywki na terenie Krakowa się rozwijać na pewno znajdzie sie sponsor na kilka lepszych drużyn ( stroje etc. ) |
|||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pardon, mój błąd - chodziło o graczy zarejestrowanych W SERWISIE, a nie o graczy z zawodowymi kartami zawodników
grać może każdy - syn z ojcem, brat z kuzynem - wszyscy. Niestety nie wiem jak z kobietami, jeszcze się z taką sytuacją nie spotkałem Jest to liga w 100% amatorska, dla rekreacji i zabawy O to właśnie chodzi ! zakłądać drużyny i grać ![]() ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Mój błąd, są ale w różnych dyscyplinach
![]() ![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co by nie mówić akcja jest skierowana jak już pisałęm do wszystkich. Nie jest to tylko nasza Wiślacka akcja...
Na boisku przecież nie będzie pytań "którą stronę Błoń wybrałeś", chodzi o dobrą zabawę. WhitePride próbuje to rozreklamować, nie miejcie mu tego za złe. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie tylko w Krakowie tworzy się amatorska liga piłkarska przy pomocy "playarena" . Wszystkich chętnych mieszkających w pobliżu Olkusza a wiem , że jest sporo takich osób przeglądających forum zapraszam do naszej olkuskiej ligi . Na razie liczba zarejstrowanych nie powala na kolana ale od czegoś trzeba zacząć . Zakładajcie drużyny , namawiajcie znajomych i ruszamy na boiska
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Mam następne pytania
Co ze zmianami(system hokejowy?)? Do kiedy jest ostateczny termin formowania kadry? ![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak ustalicie z przeciwnikami, tak będziecie mieć - ale to jest amatorka, każdy zgadza się raczej na hokejowe zmiany
Narzucone zasady z góry jeśli chodzi o mecz to czas trwania meczu. 2 x 30 minut. Wymiary boiska, ilość osób na boisku... to już bardziej od was zależy i od przeciwników ![]() Nie ma ale im później się zapiszecie, tym więcej meczy w krótszym czasie będziecie musieli rozegrać. Jedynie przy tym, jak będą 24 drużyny w lidze, to nie dopisujecie się do niej, a tworzy się kolejna liga w tym mieście i gracie z mniejszą ilością przeciwników, chyba że liga 2. też się zapełni. I tak w koło macieju.![]()
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez WhitePride : 22.05.2010 o godz. 12:35.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Upnę temat
a przy okazji zapytam, co z akcją reklamową I do organizatorów: Wiemy ze w Krakowie istnieje już tego typu liga. Od 2(?) lat funkcjonuje Podgórska E-klasa . Planujecie rywalizację czy raczej dążycie do fuzji i zcentralizowania amatorskich rozgrywek pod jedna banderą? ![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Co z tematem? Ktoś się zapisał? Jak to wygląda? Opisy, szczegóły proszę!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|