Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Szukam chętnych do gry w lidze piłkarskiej! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7296)

WhitePride 20.05.2010 16:10

Szukam chętnych do gry w lidze piłkarskiej!

Szukam chętnych osób do gry w drużynach piłkarskich w darmowej, amatorskiej, nowo tworzonej lidze w Krakowie.

Po więcej informacji proszę o kontakt w tym temacie.

Pozdrawiam

UWAGA NIE SZUKAM OSÓB DO MOJEJ DRUŻYNY! SZUKAM OSÓB KTÓRE ZROBIĄ WŁASNE DRUŻYNY I STANĄ DO RYWALIZACJI O MIEJSCE W AMATORSKICH MISTRZOSTWACH POLSKI WE WROCŁAWIU!

MOŻE KTÓRAŚ KRAKOWSKA DRUŻYNA WYGRA MISTRZOSTWA? KTO WIE!

ponury 20.05.2010 16:18

Wypadało by jednak napisać wszystko co można na daną chwile a nie rzucić dwa zdania, i czekać na kontakt w temacie

WhitePride 20.05.2010 16:20

Chodzi o ligę PlayAreny, która powoli rusza w Krakowie. Takie ligi rozwinęły się już w kilkunastu innych miastach. W sumie gra tam ponad 25 000 osób. Co roku od dwóch lat odbywają się Amatorskie Mistrzostwa Polski.

Filmik promocyjny do ligi: http://www.youtube.com/watch?v=XmkizwIIqjU
Drużyna musi liczyć minimum 6 zawodników.

Cytat:

Wypadało by jednak napisać wszystko co można na daną chwile a nie rzucić dwa zdania, i czekać na kontakt w temacie
łatwiej odpowiadać na pytania osobom zainteresowanym niż walnąć ścianę tekstu której większość i tak nie przeczyta.

janko04 20.05.2010 16:27

a jest jakieś ograniczenie wiekowe czy dla młodych i dziadków?

WhitePride 20.05.2010 16:34

I dla "dziadków" i dla młodszych się znajdzie miejsce.

Istnieje podział wiekowy w ligach do 16 lat oraz od 16 lat w górę.

Salman17 20.05.2010 17:54

Kiedy Liga miała by wystartować??
Gdzie mecze miałyby się odbywać??

WhitePride 20.05.2010 19:45

Sezon 2009/2010 trwa do 13 Czerwca, następny sezon zaczyna się na początku Lipca 2010 i trwa do połowy Czerwca 2011!

Gdzie gracie mecz ligowy ustalacie między sobą - z drużyną przeciwną, natomiast Amatorskie Mistrzostwa Polski odbywają się we Wrocławiu ( w tym roku ).

jonaf 20.05.2010 19:55

Trochę nie jasno przedstawił sytuację kolega, więc ja postaram Wam się tą akcję przybliżyć :)

O co właściwie chodzi w inicjatywie Playerana.pl? Chcemy pokazać, że futbol może być piękny
i wolny od zamieszania w korupcję. Gramy dla przyjemności – gramy FAIR – czerpiemy z gry
radość i chcemy nią zarażać kolejne osoby.
Jaka jest nasza wizja rozgrywek? Liga Playarena ma docelowo zagościć w każdym
polskim mieście. Mistrzowie miast każdego roku będą spotykać się na niezależnych
Mistrzostwach Polski. Ranga turnieju i poziom rozgrywek będą systematycznie wzrastać.
Chcemy wciągnąć do gry co najmniej 100 000 zawodników.
Piłka nożna w Polsce nie spełnia (delikatnie mówiąc) dzisiaj oczekiwań większości z
nas. Zamiast narzekać – robimy swoje - i gramy amatorsko tak jak chcemy!
Do zobaczenia na boisku!

Drużyny muszą liczyć od 6 do nawet 25 osób! Kiedy gramy? Sami to ustalacie z innymi drużynami! Każda drużyna z inną może rozegrać DO 2 meczy [mecz i rewanż].
Jak gramy? Najczęściej Bramkarz + 5 lub 6 w polu.
Boiska? Tam, gdzie dwie drużyny zgodzą się rozegrać mecz :)

Cóż więcej mogę dodać... niebawem dostanę produkty promocyjne będę się starał rozwiesić plakaty oraz ulotki gdzieś w okolicy R22, bo tam najwięcej ludzi zainteresowanych piłką można spotkać...

Odwiedźcie i sprawdźcie playarene. Kraków choć liczny, jest straszny ubogi w drużyny, staramy się tutaj dopiero rozreklamować akcję. Pomożecie? ;)

Rond 20.05.2010 19:57

Ile jest drużyn w Krakowie? Większość odnośników na stronie nie działa.

jonaf 20.05.2010 20:07

Działa, jednak serwer jest dość słaby, wystarczy stronę "odświeżać" czasem 2-3 razy... autorzy nie przewidzieli, że tak szybko będą mieli dobry ruch na stronie ;)

W Krakowie jest 6 drużyn spełniających wymagania oraz masa takich, które nie ma prawa brać udziału w lidze, gdyż nie mają zarejestrowanych co najmniej 6 piłkarzy.

Martinho 20.05.2010 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jonaf (Post 902434)
Działa, jednak serwer jest dość słaby, wystarczy stronę "odświeżać" czasem 2-3 razy... autorzy nie przewidzieli, że tak szybko będą mieli dobry ruch na stronie ;)

W Krakowie jest 6 drużyn spełniających wymagania oraz masa takich, które nie ma prawa brać udziału w lidze, gdyż nie mają zarejestrowanych co najmniej 6 piłkarzy.

No to dla amatorów ta liga czy nie?

Ja miałbym ekipę, ale konkretów jak narazie widze zero. (Ile ludzi w 'kadrze', jak zmiany, czas gry, Dokładny start rozgrywek , co z zapisami? można sie zapisywac? od kiedy? do kiedy? Kraków nie jest zaznaczony na mapie na stronce u nich. Ile miejsc w lidze? )

I co z gośćmi grającymi w A klasie czy okręgówce ?

Mnie możesz wysłać cały regulamin jako ścianę tekstu na priv.

LanceTS 20.05.2010 22:14

Jbc to mogłbym się dołączyć do jakiejś drużyny. Jak ktoś będzie potrzebował chętnego do drużyny to pisać.

Martinho 20.05.2010 23:26

Noi jeszcze jedno pytanie do Jonaf'a, bo ty chyba to wszystko ogarniasz. Która liga jest oficalną? Bo ja widzę ze 4 1 ligi w Krakowie. Na forum piszą że startują 1 sierpnia.

Jakieś obostrzenia co do strojów? Jednolite? Numerowane? Kto sędziuje?

Bo coraz bardziej mi się to podoba.

http://playarena.pl/12145,amatorska_liga,pi%C5%82ka_no%C5%BCna,krak%C3 %B3w,krak%C3%B3w_-_1_liga_%28open%29.html

O tą chodzi?

Co jeśli chętnych będzie więcej? Kto pierwszy ten lepszy?

Salman17 20.05.2010 23:32

Dzięki za wytłumaczenie w miare wszystko już rozumiem ;]
Właśnie zbieram swoją ekpie mamy już 6 osób zarejestrowanych do naszej druzyny ;]
FC White Power!!

WhitePride 21.05.2010 00:14

Cytat:

Ja miałbym ekipę, ale konkretów jak narazie widze zero. (Ile ludzi w 'kadrze', jak zmiany, czas gry, Dokładny start rozgrywek , co z zapisami? można sie zapisywac? od kiedy? do kiedy? Kraków nie jest zaznaczony na mapie na stronce u nich. Ile miejsc w lidze? )
Maksymalnie możesz mieć 25 osób w drużynie.
Czas gry ustalasz z drużyną przeciwną, ilość osób na boisku ustalasz z drużyną przeciwną, ilość zmian dozwolonych podczas meczy ustalasz z drużyną przeciwną.

Odnośnie pytania od kiedy do kiedy.
Sezon 2009/2010 trwa do 6 Czerwca, następny sezon zaczyna się na początku Sierpnia 2010 i trwa do połowy Czerwca 2011!

Zapisywać się można cały czas, w przypadku przeludnienia obecnej 1 Ligi zostanie utworzona 2, 3,4 itd. ponieważ w Krakowie dopiero zaczynamy ligi nie będą proporcjonalne do poziomu gry, ale to też się ustabilizuję po sezonie.

Tutaj znajdziesz regulamin rozgrywek:
http://playarena.pl/amatorskie_rozgr...ame_rules.html
A tutaj znajdziesz regulamin serwisu:
http://playarena.pl/funkcjonowanie_l...n_serwisu.html

W regulaminie rozgrywek powinieneś znaleźć odpowiedzi na większość Twoich pytań, niemniej jednak jak coś to pytaj.

Cytat:

Kraków nie jest zaznaczony na mapie na stronce u nich.
Ponieważ dopiero zaczynamy, nasza liga w porównaniu do Wrocławia to nic.

Cytat:

Która liga jest oficalną?
http://playarena.pl/12145,amatorska_...28open%29.html

Tak, ta liga jest dobra. Gdzie widzisz 4 ligi w Krakowie, mogę linka?

Cytat:

Co jeśli chętnych będzie więcej? Kto pierwszy ten lepszy?
24 grające drużyny w jeden lidze, w przypadku większej ilości grających drużyn automatycznie powstają nowe ligi, 2,3,4 itd.

Cytat:

Jakieś obostrzenia co do strojów? Jednolite? Numerowane? Kto sędziuje?
Nad sędziami aktualnie pracujemy, być może będą oni zewnętrzni tzn. z playarena, aktualnie staramy się grać fair play sędziując sobie sami. Ubiór dobieracie sobie sami.

Niemniej jednak jak już tylko liga ruszy i będą rozgrywki na terenie Krakowa się rozwijać na pewno znajdzie sie sponsor na kilka lepszych drużyn ( stroje etc. )

jonaf 21.05.2010 00:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinho (Post 902498)
No to dla amatorów ta liga czy nie?

pardon, mój błąd - chodziło o graczy zarejestrowanych W SERWISIE, a nie o graczy z zawodowymi kartami zawodników :) grać może każdy - syn z ojcem, brat z kuzynem - wszyscy. Niestety nie wiem jak z kobietami, jeszcze się z taką sytuacją nie spotkałem :)

Jest to liga w 100% amatorska, dla rekreacji i zabawy :)

O to właśnie chodzi ! zakłądać drużyny i grać :)

Mateusz_1906 21.05.2010 00:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhitePride (Post 902295)
Szukam chętnych osób do gry w drużynach piłkarskich w darmowej, amatorskiej, nowo tworzonej lidze w Krakowie.

Po więcej informacji proszę o kontakt w tym temacie.

Pozdrawiam

http://i45.tinypic.com/35332j8.jpg

Proponujesz nam gre razem z pasiastymi w drużynie ,czy to tylko zbieg okoliczności :p

WhitePride 21.05.2010 00:53

Cytat:

Proponujesz nam gre razem z pasiastymi w drużynie ,czy to tylko zbieg okoliczności
Jak masz problem z interpretacją zdań to zacznij uczęszczać na J.Polski.

Martinho 21.05.2010 01:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhitePride (Post 902565)
Tak, ta liga jest dobra. Gdzie widzisz 4 ligi w Krakowie, mogę linka?

Mój błąd, są ale w różnych dyscyplinach :)

Mateusz_1906 21.05.2010 02:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhitePride (Post 902576)
Jak masz problem z interpretacją zdań to zacznij uczęszczać na J.Polski.

Trzeba bylo napisac odrazu o co kaman a nie bawic sie w podchody.

jonaf 21.05.2010 12:05

Co by nie mówić akcja jest skierowana jak już pisałęm do wszystkich. Nie jest to tylko nasza Wiślacka akcja...

Na boisku przecież nie będzie pytań "którą stronę Błoń wybrałeś", chodzi o dobrą zabawę.

WhitePride próbuje to rozreklamować, nie miejcie mu tego za złe.

Kroq 21.05.2010 16:47

Nie tylko w Krakowie tworzy się amatorska liga piłkarska przy pomocy "playarena" . Wszystkich chętnych mieszkających w pobliżu Olkusza a wiem , że jest sporo takich osób przeglądających forum zapraszam do naszej olkuskiej ligi . Na razie liczba zarejstrowanych nie powala na kolana ale od czegoś trzeba zacząć . Zakładajcie drużyny , namawiajcie znajomych i ruszamy na boiska :-D

Martinho 21.05.2010 21:07

Mam następne pytania :D
Co ze zmianami(system hokejowy?)? Do kiedy jest ostateczny termin formowania kadry?

jonaf 21.05.2010 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinho (Post 902885)
ze zmianami(system hokejowy?)?

Jak ustalicie z przeciwnikami, tak będziecie mieć - ale to jest amatorka, każdy zgadza się raczej na hokejowe zmiany :) Narzucone zasady z góry jeśli chodzi o mecz to czas trwania meczu. 2 x 30 minut. Wymiary boiska, ilość osób na boisku... to już bardziej od was zależy i od przeciwników :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinho (Post 902885)
Do kiedy jest ostateczny termin formowania kadry?

Nie ma :) ale im później się zapiszecie, tym więcej meczy w krótszym czasie będziecie musieli rozegrać. Jedynie przy tym, jak będą 24 drużyny w lidze, to nie dopisujecie się do niej, a tworzy się kolejna liga w tym mieście i gracie z mniejszą ilością przeciwników, chyba że liga 2. też się zapełni. I tak w koło macieju.

WhitePride 22.05.2010 00:13

Cytat:

Narzucone zasady z góry jeśli chodzi o mecz to czas trwania meczu. 2 x 30 minut.
Czas również ustalacie sobie sami, proponowane przez PA to 2x 45 minut, niemniej jednak jedna połowa nie może trwać krócej jak 30 minut.

Martinho 27.05.2010 11:40

Upnę temat

a przy okazji zapytam, co z akcją reklamową?? Plakaty warto wg mnie wieszac w liceach itp.

I do organizatorów:
Wiemy ze w Krakowie istnieje już tego typu liga. Od 2(?) lat funkcjonuje Podgórska E-klasa . Planujecie rywalizację czy raczej dążycie do fuzji i zcentralizowania amatorskich rozgrywek pod jedna banderą?

Rond 31.05.2010 22:11

Co z tematem? Ktoś się zapisał? Jak to wygląda? Opisy, szczegóły proszę!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl