|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Trzymajcie się krakowiacy. Pamiętam powódź z 1997 roku we Wrocławiu i wam tego nie życzę. Mam nadzieję, że najgorsze was ominie.
![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
a nie wiecie, jak wygląda sytuacja w Pińczowie?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jak możesz, to zdaj relacje jak dojedzie bo jutro z samego rańca mam do pokonania tą sama trasę.
Powód: .
Ostatnio edytowane przez bondTSW : 18.05.2010 o godz. 13:16.
![]()
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
||
|
|
Member
Offline |
|
|
W Myślenicach dramat, najgorsze już chyba minęło, ale sytuacja jest zdecydowanie gorsza niż w '97. Dzielnica rekreacyjna, Zarabie jest kompletnie zdewastowana. Odbudowa potrwa wiele miesięcy, może nawet lat.
![]()
If you have a closed mind do the same with your mouth.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
A jak tam na Olszy? Białucha przecież koło samych bloków... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
O 14 na Bielanach Wisła miała 927cm, czyli +1 w ciągu 0,5h, nurt wciąż w górę...
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Pewnie Nida wylała na pobliskie łąki. Sam Pińczów jest raczej bezpieczny, w 97r. skończyło się na tym, że Nida zlała się z zalewem, który wylał na pobliskie tereny.
![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Pod Dębnickim już nie ma wolnej luki, woda "ściska sie" pod mostem. Między 16 a 18 ma być fala kulminacyjna...
"Złocień i Lesisko to w tym momencie wyspy" - cytat z TVN24 Wisła przekroczyła 9,20m ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Drzewo na alejach lezy na wysokosci Audytorium Maximum w strone Warszawy, nie wiem jak teraz, bo bylem tam 30 minut temu, ale korki niesamowite.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W Bielanach 931 cm, 4cm w 0,5h, czyli ma pół metra więcej niż w '97, nurt rośnie...
Nie sieję paniki, dam spokój jak zacznie ubywać ... P.S. Nowa kładka daje radę, targana sztormami jeszcze nie odpłynęła, to plus... P.S.' Plaża pod Wawelem, chyba nie jest jej pisane ...
Ostatnio edytowane przez iiYama : 18.05.2010 o godz. 13:48.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Macie jakieś nowe zdjęcia z Krakowa? Jak sprawa wygląda na moście Dębnickim?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Byłem 15 min temu pod Jubilatem, no nie wygląda to ciekawie. Faktycznie woda "przeciska" pod mostem. Brak prześwitu, w chwili obecnej służby z jednej jak i drugiej strony zabezpieczają most. Pada dalej, tłumy na wałach.. przed oczami Mam obraz z 1997 roku. Pomijam fakt, iż centrum to obecnie jeden wielki paraliż...
służby czekają na kolejną - II falę... A padać ma dalej... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Koryto jest wysokie więc tak szybko nie wyleje. Ale zdjęcia z chęcią bym zobaczył.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
A ma ktoś może jakieś zdjęcia z 97 ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
W duzym urposzczeniu. Minimalny poziom pietrzenia zbiornika dla potrzeb energetycznych sprawia ze zmniejsza sie retencja powodziowa. Innymi slowy, zbiornik jest w stanie "przyjac" mniej wody.
Gdyby ktos chcial zobaczyc jak wygladaja zbiorniki: http://oki.krakow.rzgw.gov.pl/Articl...=itemZbiorniki Najwazniejsze dla Krakowa sa Goczalkowice i Tresna, dla okolic Dobczyce. Do Goczalkowic wplywalo miedzy 6, a 9 rano 2 razy wiecej wody niz wyplywalo, do Tresnej 1,5 raza, a Dobczcye sa na zero tyle ze tutaj rezerwa najmniejsza. Jesli w Goczalkowicach taki stan sie utrzyma to do 20 zbiornik bedzie pelny.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 18.05.2010 o godz. 14:10.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
rzeczka z boku próbuje, ale jej nie wychodzi...ciągle uszczelniamy jakieś drobności...ale to co opisują na portalach i tv to jakiś absurd...pokazują zdjęcia w ogóle z nie naszego osiedla....nie wiadomo skąd, że podobno całe osiedle pływa...ehh ci dziennikarze. Owszem dwie ciężarówki jeżdżą ale przewożą przez wodę na wjeździe ludzi do osiedla nie z drugą stronę...Wypowiedz pewnego gościa ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
O Białuchę bym się nie martwił, byłem jakieś 15 minut temu na wysokości Opolskiej i żeby rzeka wyszła z koryta poziom musiałby się podnieść jeszcze 3-krotnie.
![]()
W życiu ważne są tylko chwile...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Koleżanka ze złocienia mówila, że jednak troszke, pare bloków podlało....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Most Grunwaldzki ![]() ![]()
ALEXANDER
THE GREAT OVECHKIN |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
15:00 - 937cm, +6cm
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Marszałek, to są media XXI wieku. Nie ma sensacji, nie ma widowni. To co mówią trzeba przez 3 dzielić. Nie dotyczy to tylko dzisiejszego dnia ale generalnie. Problem na pewno jest, ale TV robi w dużej mierze z tego newsa, którego chce jak najatrakcyjniej sprzedać. Ot, takie sprzedawczyki
![]() |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
Właśnie o to mi chodziło ![]() To, że ogólnie zabezpieczenie przeciwpowodziowe na terenie Polski ( i nie tylko zresztą )jest mocno niewystarczające to było mi wiadome ![]() Majchrowski przed chwilą powiedział, że nie ma większego niebezpieczeństwa dla miasta i ludzi w nim. Oby tym razem się nie pomylił. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
A jak Wilga płynie?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok, ale nie o to mi chodzilo Widze ze cały czas obracasz sie wkolo zapor wodnych wiec zapewne o nich myslales piszac : Cytat:
Nie mozna zbudowac takiego zbiornika jak w Dobczycach tylko dla celow retencyjnych. Retencje w zlewniach gorskich powinno rozwiazywac sie np. za pomoca budowy ''suchych zbiornikow retencyjnych'' tak jak robi sie to w Bawarii. My w Polsce mamy ich okolo 20 z czego 18 to pozostalosci z ziem odzyskanych i byly budowane przez naszych zachodnich sasiadow. Budownictwo hydrotechniczne zawsze u nas lezalo na calej linii...
Ostatnio edytowane przez gooro33 : 18.05.2010 o godz. 14:27.
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
wróciłem właśnie z miasta - korki ogromne, więc pojechałem obwodnicą - puściutko. Wszystkim polecam jazde obwodnicą.
Drzewo, które spadło na alejach już pocięte i usunięte, aleje "przejezdne" |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez SV_ : 18.05.2010 o godz. 14:41.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a tak z zupełnie innej beczki
zobaczcie jak działa reklamowane niby na żywo traffic targeo-na zamkniętym moście można pojechać 15-30km/godzinę http://mapa.targeo.pl/Krak%C3%B3w ![]() |
|
|