|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
Engelgard, Wielomski - nie mówię, ze akceptujesz wszystkie ich poglądy - mówię tylko jak nieracjonalne (w mojej ocenie) są pobudki, dla jakich napisali te teksty. Mało konsekwencji. Za nazwanie Dmowskiego nacjonalistycznym żydozercą czeka Cię splendor oświeconego. I to takiego ośiweconego nie-pseudopatriotycznie. Jeśli lubisz tego typu argumentację. Emo rządzi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Kiedy [Donald Tusk] wręczył kandydatowi PO na prezydenta szalik z napisem "Polska" marszałek Sejmu stwierdził: - Na pewno nie jesteś z Poznania, ani z Krakowa, ani tym bardziej nie jesteś Szkotem, skoro robisz taki cenny prezent – zażartował Komorowski.
![]()
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Oglądałem dzisiaj przedstawienie pt. "Komitet POparcia dla Bronka Komorowskiego" i powiem (z pewnością dla części nieobiektywnie
), że jego przebieg mocno mnie zniesmaczył.Otóż szanowny leciwy autorytet (któremu nomen omen nikt dowodu odbierać nie chce), raczył wytykać Kaczyńskiemu brak małżonki i dzieci co stawiał jako Jego wadę tak, jakby to, iż całość swojego czasu może poświęcić pracy dla Kraju rzeczywiście mogło być jakąś ujmą. Nie wspominając już o tym, że przecież PO określa się jako partia tolerancyjna w przeciwieństwie do tego "oszołomskiego PiSu". To jak to w końcu jest, tolerancja wybiórcza Pomijam już drugą kwestię, którą "pan profesor" poruszał kiedyś czyli tzw. "nekrofilię", którą wg. "profesora wszech nauk" jest powoływanie się przez kandydata PiS na spuściznę swojego tragicznie zmarłego Brata. Jakoś dziwnie wybiórczo traktuje tę stworzoną naprędce (by nie powiedzieć, że na reumatyzmem przeżartym kolanie) "definicję" nie spotrzegając już owej "nekrofili" w doszukiwaniu się przez popieranego przez siebie kandydata dalekiego pokrewieństwa z przywódcą Powstania Warszawskiego. Kolejny szanowny członek komitetu reżyser, laureat oskara "za całokształ" twierdzi, że jesteśmy w trakcie "wojny domowej". Wielce zbulwersowany faktem, iż lekarz rodzinny odmówił mu swoich usług doradzając, aby wybrał sobie innego. Ciekaw jestem gdzie był ów zbulwersowany obecnie reżyser kiedy w styczniu tego roku z kwitkiem ze szpitali publicznych odchodzili śmiertelnie chorzy na chorobę nowotworową Ale nie, o ile sobie dobrze przypominam, wówczas Pan reżyser tworzył inny komitet, wsparcia dla zatrzymanego w Szwajcarii innego sławnego reżysera, oskarżanego o gwałt na nieletniej. Jakoś wówczas sobie nie przypominam także "pana profesora" piejącego o pedofili. Nie, wówczas to sławne aktorki i reżyserzy mówili o "13-letnich *****ach samych się podsuwająch na kolana starszych panów, ubierających się wyzywająco" itp. Aby podsumować to co dzisiaj oglądałem przychodzi mi na myśl znany wszystkim cytat "[...]Nasz naród jak lawa, Z wierzchu zimna i twarda, sucha i plugawa, Lecz wewnętrznego ognia sto lat nie wyziębi, Plwajmy na tę skorupę i zstąpmy do głębi" Jak widać fragment z Dziadów Mickiewicza, opisujący "salon warszawski" jest jak najbardziej żywy i aktualny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jurka z PiS-u przecież nikt nie wywalił, odszedł sam, ponieważ część partii zagłosowała inaczej niż on chciał. A ja nie chcę, żeby wracał do żadnej poważnej prawicowej partii. Niech zostanie na aucie i tam struga jedynego sprawiedliwego. Wiesz co jest najgorsze - że Jurek przez swoją głupotę mógł tylko zaszkodzić. Gdyby udało mu się przegłosować swoje poprawki, które nie mają poparcia w samym PiS-ie, to po przejęciu władzy przez SLD/PO na zasadzie odbicia wahadła zapisy znacznie bardziej by zliberalizowano. Papież Jan Paweł II sam wypowiedział się w tej kwestii, że jeżeli nie ma możliwości na wprowadzenie pełnego zakazu aborcji, to ochrona choćby częściowego zapisu jest wystarczającą dla katolika. Ale Marek Jurek jest lepszym katolikiem niż papież, wystarczyło że wiercący się Giertych pociągnął za sznurek i pierrdut - Marek Jurek stawia ultimatum, zakłada zbroję i szarża. Jestem katolikiem, jestem przeciwnikiem aborcji ale nie jestem idiotą i potrafię zrozumieć, że w tej chwili ustawy antyaborcyjnej zaostrzyć się nie da. W tej sytuacji trzeba bronić obecnych zapisów. A ja zapowiadam, że za powtarzanie takich kłamstw będą bany. Mam gdzieś te wasze śmieszne forumowe wojenki, ale nie pozwolę obrażać moderatora którego tu już nie ma i nie może się bronić. Ja rozumiem, że przykład idzie z góry, ale przyklejanie takich łatek użytkownikom będzie się kończyło źle. Co ten Bartoszewski znowu nawywijał? Bo nie jestem na bieżąco, a jest spore poruszenie na portalu...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.05.2010 o godz. 17:14.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Ayali chodzi chyba, o to że tym razem jakieś oszołomy doszukują się wątpliwej jakości "haków" na Tuska.
zdjęcie wkleił, żeby pokazać o co chodzi, linka, żeby pokazać źródło informacji. użycie słowa "autorzy" może mylnie wskazywać na autorów artykułu, podczas gdy (jak mniemam) chodziło Ayali o autorów ulotki ze zdjęciem ![]() pozdrawiam ![]() ![]()
suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności wzrasta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
http://dziennik.pl/polityka/wybory-p...ik_kibica.html
"Na pewno nie jesteś z Poznania, ani z Krakowa, ani tym bardziej nie jesteś Szkotem, skoro robisz taki cenny prezent" Ależ żartowniś ;] |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
właśnie oglądam POwtórkę tego marnego przedstawienia i zgadzam się z Tobą, ale dodam jeszcze wycieranie sobie gęby kościołem przez dziada i straszenie Grecją , a Wajda któremu komuna kabze nabiła straszył wojną domową. teraz jakiś młody wyszedł i ....o zgodzie budującej mówi zgoda ? raczej zgroza ! ![]()
TYLKO WISŁA TS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
wypwiedź Bartoszewskiego o tym że Jarek ma tylko doświadczenie w hodowli zwierząt futerkowych była nieelegancka.Zazwyczaj ludzie w pewnym wieku robią sie zgryźliwi
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ma też doświadczenie w mówieniu debilnych rzeczy, które później długo się za nim ciągną ("Drzwi od stodoły",Jamajka, "Jaki prezydent taki zamach"), ale tu akurat mam wątpliwości, czy to zaleta. Poza tym w PO wszyscy wielcy tak mają. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
ciekaw jestem bardzo jakie doświadczenie posiada Kaczyński? (poza hodowlą zwierząt futerkowych)
Ostatnio edytowane przez zimiok : 16.05.2010 o godz. 21:59.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tego samego źródła, co "dyplomatołki", "obrzyganie przez Lecha Kaczyńskiego" czy tekst o nekrofilii.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
IMHO wcześniej było obustronne obrzucanie się inwektywami, ze wskazaniem na PO (te porównania do nazizmu, brednie o Stazi). Co ciekawe, ataki nasiliły się po dojściu Platformy do władzy i miały chyba zastąpić realną politykę. Teraz PiS przestał atakować werbalnie, PO pozostała na tym samym poziomie buractwa i stąd ten dysonans. Tak na chłopski rozum - jeżeli chcesz przekonać że Twój oponent jest chamem i nienawistnikiem, samemu używając języka wprost z rynsztoka, to w momencie w którym przeciwnik przestanie odpyskiwać znajdziesz się w nieciekawej sytuacji. Jedyne co zrobił PiS, to odrobił pracę domową i nie daje się już wypuszczać. Przy czym z polityką nie ma to nic wspólnego.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.05.2010 o godz. 22:17.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
A co z tym doświadczeniem Kaczyńskiego?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wejdź na stronę wiki o nim (z opracowaniami historycznymi może być ciężko) i sobie poszukaj. Co to ja jestem, rzecznik PiS-u? Masz tego pecha, że doskonale Cię kojarzę z tego tematu, więc sobie nie podyskutujemy ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.05.2010 o godz. 22:23.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
bo Pis zachowuje sie jak jez na ktorego pies (czyt; PO) moze sobie szczekac ,ale nie moze mu nic zrobić. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Tyle że zamiast inteligentnie grać to grają jak banda buraków a przoduje w tym niestety Komorowski, który kopiuje wszystkie błędy Jarka podczas ostatniej kampanii wyborczej. W zasadzie każda jego wypowiedź w którymś momencie go kompromituje.Prostackie teksty typu o mysiej norze,pycha i wywyższanie się - jego teksty o wyższej lidze... Coś czuje że to będzie piękna katastrofa wykonaniu PO i Komory i gdyby nie mały problem że Jarka po prostu nie trawię, to przypatrywał bym się temu z dużym rozbawieniem. Pis gra rewelacyjnie jak na razie i tak to właśnie wygląda.Całą robotę wykonują chłopaki z PO ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
hehe mam identyczne odczucie Platforma sama jest troche w czarnym rowie i nie wie czy isc dalej czy sie wycofac na pierwszy ogien poszli Wojewodzki z FIgurskim,potem byl Niesiolowski ,Kutz Wajda kiedy zauwazono ze banda pseudointeligentow zawodła, koncepcja troche sie posypala,no bo Pis milczał i w ten sposb nie bylo czego ani kogo ponowie zaatakowac.,a Tusk Vison Network ogłoscic tego jak Polska dluga i szeroka. wobec tego keidy juz narodowi nie udalo sie pokazac jaki to brzydki i arogancki jest ten Kaczynski i PiS ,PO samo nie wie jaki jezyk przybrac,czy ten co zawsze czyli chamstwo i buractwo czy moze tonowac nastroje. tez uwazam ze PIS na razie tylko usmiecha sie na te wsciekłe ataki i wyczekuje.Po Mistrzowsku.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 16.05.2010 o godz. 23:35.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
----- "Rasa "pół-polaków" musi zginąć". Ty widzisz tu Auschwitz, hate speech i Bóg wie co jeszcze. Ja - nawoływanie do polonizacji, asymilacji mniejszości narodowych, zamieszkujących obszar II RP. O ile to możliwe. Odkrycie roku - Dmowski nacjonalistą (=naród suwerenem we własnym państwie). Problemem w ocenie Dmowskiego jest umiejscowienie wypowiedzi w kontekście współczesnych mu miejsca i czasu. Chwalisz za realizm a jednocześnie ganisz za realizm. Dla Ciebie "kwestia żydowska" to oszołomstwo i odjazd pana z wąsem, dla wielonarodowej II RP autentyczny problem, symetryczny wobec tego, który dotyka zachodnie społeczeństwa "multikulti". Jeśli było Ci dane odwiedzić Francję to zrozumiesz o czym pisał Dmowski, co dostrzegał wcześniej Koneczny. Zresztą, co tu dużo pisać: przyszło piekło II wojny, witanie wiwatami i czynem nadciągających czerwonoarmistów, wreszcie powojenny aparat "bezpieczniaków" - masz swoich "pół polaków". Nie do wiary. A i jeszcze jedno - polski nacjonalizm nie nawoływał do eksterminacji mniejszości. Zasadnicza różnica i w ujęciu "narodu" (prymat ducha), "rasy" (cywilizacja) i "obywatelswa" (wspolny cel, poświecenie, praca organiczna). Tyle. Wyczerpałem swój roczny przydział udzielania się w politycznym ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Moim zdaniem oni po prostu zbierają to, co sami zasiali - liczenie na to, że PiS nigdy nie nauczy się właściwie odpowiadać na takie ataki już samo w sobie wskazuje na słabość PO. Ja też ich rozumiem - uwierzyli we własną wielkość, uwierzyli w wieczną bezwarunkową miłość elektoratu i nie zrobili nic, żeby swój sukces przekuć na jakieś realne, nie PR-owskie sukcesy. To dopiero początek ich problemów, bo na razie sypie się tylko ich wizerunek. Prawdziwą tragedię (dla nich) przewiduję w wyborach parlamentarnych, kiedy część wyborców powie "sprawdzam" i okaże się, co tak naprawdę ze swoich obietnic spełniło PO. Ciekawe jak ich wyborcy przetrawią po raz kolejny zwalenie winy na PiS? EDIT: Bronisław Komorowski okazał się posiadać również inne, nieznane nam wcześniej umiejętności.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.05.2010 o godz. 01:44.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Cytat:
-wypędzić -WYMORDOWAĆ Wspominał nieśmiało o asymilacji ale to szybko odrzucał gdyż uważał że będzie odwrotnie - to żydzi jako naród bezwzględny będzie asymilował Polakow ![]() Nie mówiąc o fascynacji Hitlerem. Nie ma się co oszukiwać - gdyby nie było powodów to by ten mąż stanu nie był dzisiaj zapomniany.Przecież zrobił kapitalną prace dla Polski - sam posiadam jego książki w tym Myśli nowoczesnego Polaka. Cytat:
Przecież początkowo nawet Korfanty był endekiem ale zrezygnował ze względu na wybujały antysemityzm... Cytat:
![]()
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ja bym dodał do tego jeszcze podatki, Źródło - fronda i wykop - http://forum.fronda.pl/?akcja=pokaz&id=3485916
![]()
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 17.05.2010 o godz. 13:34.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Powtarzacie kłamstwa mediów, że liczy się tylko PO i PiS. Te partie się od siebie niczym nie różnią, a wy macie złudne wrażenie, że bierzecie udział w czymś ważnym...
Na nich głosujecie... http://www.youtube.com/watch?v=zhj4rvei5pg ...a o nim w mediach dobrze się nie mówi: http://www.youtube.com/watch?v=tuSQSxZRpsg |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sędzio moge wiedzieć z jakiego źródła pochodzi Twój obrazek?
![]() A co do PiS i PO - oczywiście że liczą się tylko te dwie partie,bo reszta jest skutecznie blokowana,przez media,przez dofinansowanie z budżetu... A gdy już jest okazja do debat to Komorowski z Kaczyńskim chowają głowy w piasek aby przypadkiem nie stracić uprzywilejowanej pozycji.A interes Polski? Tu się interes partyjny bardziej liczy. ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Przez takie wpisy o PO i PiS utwierdzacie inne osoby przeglądające ten temat w przekonaniu, że w wyborach należy głosować na Kaczyńskiego lub Komorowskiego.
http://legalizacja.wykop.pl/ramka/36...na-prezydenta/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
---- Ja jestem od dawna zwolennikiem marginalizacji wszystkich pozostałych partii. Nie mam pojęcia, dlaczego PO i PiS nie umówią się na podniesienie progu wyborczego do 8 albo 10 %. Dlatego, że koalicje są złe, powodują, że można zwalać na koalicjanta własną nieudolność. Kolejne wybory zwiększają pulę głosów rozdzielaną pomiędzy PO a PiS, co daje nadzieję, że w perspektywie kilku lat zniknie i PSL i SLD. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Jedyne sensowne wyjście w polskich realiach to rządy prezydenckie - uprawnienia do nominacji premiera , znacznie większe niż do tej pory uprawnienia legislacyjne.Likwidacja Senatu, ograniczenie Sejmu o polowę wraz z wyborem posłow w ramach okręgow jednomandatowych. Kazdy powinien wiedzieć na kogo głosuje- nawet w Samoobronach czy UPR-ach moga byc prawi i uczciwi Polacy. Wiąze się to oczywiście z likwidacją dofinansowania partii co w połaczenie z brakiem senatorów i mniejszą liczba posłów daje gigantyczne oszczędności w skali roku.Co najważniejsze odpowiedzialnośc polityczne w takim przypadku sie nie rozmywa gdyż Prezydent bedzie musiał realizować własną politykę z którą szedl do wyborów.
Oczywiście śa pewne wady tego rozwiązania ale zalety są dalece większe. Jeśli ktoś ma odmienne zdanie chętnie pokonwersuje ![]() ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To 10% dla partii, 15% dla koalicji. Albo zlikwidować możliwość koalicji wyborczych.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Powód: Za bardzo rozwala strone
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.05.2010 o godz. 16:55.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jednakże, politycy i sympatycy Platformy Obywatelskiej wielokrotnie używali tego typu uproszczeń (czy też jak wolisz manipulacji) w stosunku do PiSu. Niech przypomnę choćby wskazywanie w kampanii wyborczej ile osób zginęło w wypadkach samochodowych. ---------- Ale za to ciekawszy news. Dziennikarz Newsweeka w radiu TOK.FM powiedział, że Bartoszewski miał po tym, jak dowiedział się o katastrofie samolotu Prezydenta powiedzieć: - Właściwie to nic się nie stało – http://fronda.pl/news/czytaj/co_powi..._o_katastrofie ![]()
|
|
|